שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 26-31 דקות

מס’ מנות:  6 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)

2 תפוחים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנטנות

כפית אבקת קינמון

2 כפות מלאות סוכר חום

חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים

חצי כוס אגוזים קצוצים גס

שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה על דפי הפילו)

*אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.

-מניחים במחבת את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים ומפרישים נוזלים.

-מוסיפים למחבת אבקת קינמון וסוכר חום ומערבבים. שופכים יין אדום או מים ומערבבים במשך 1-2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.

-מעבירים את תערובת התפוחים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רסק סמיך. מעבירים לקערה ומערבבים עם אגוזי המלך. מניחים את התערובת בצד לצינון (אם לאחר שטחנו התערובת יוצאת דלילה, יש להחזירה למחבת לחימום והסמכה במשך 1-2 דקות נוספות).

-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה. מברישים חצי אחד של הדף במעט שמן ומקפלים לשני חלקים שווים. את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים ומברישים כל חלק במעט שמן.

-באמצע כל חלק ובצד שהו מתחילים את הקיפול, מניחים כמות של כפית מלאה מהמלית. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (שימו לב לא לשים יותר מידי מלית אחרת המאפה יתבקע באפיה).

-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שהשטרודלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן לשמור במקרר בתוך קופסא אטומה.

שטרודל תפוחים מבצק פילו, בצק פילו עם תפוחים, פילו תפוחים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בצק פילו ממולא באגוזים
בצק פילו ממולא בשר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיכל (14:28 18.09.2021)

היי אפרת,
קודם כל רוצה לומר שאני מאוד מאוד אוהבת את אתר והמתכונים, תמיד יוצא מעולה. המתכונים תמיד ברורים ומדויקים. תמיד הבחירה הראשונה שלי וההמלצה שלי!
שאלה: אפשר לשים תפוחים חתוכים סוכר וקינמון? ללא טחינה וללא בישול מקדים?
המון תודה.

מתכונים ב-10 דקות (19:44 18.09.2021)

היי מיכל,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון❤
אפשר לוותר על טחינת התפוחים ולבשל אותם כשהם חתוכים דק, אך לא כדאי לוותר על הבישול משום שבאפייה הם יישארו קשים.

מיכל (08:58 11.06.2021)

היי אפרת
יצא מוושלם
תודה רבה על המתכון!

מתכונים ב-10 דקות (09:28 11.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤

חנה (23:41 4.02.2021)

תודה אפרת!
אני נהנית מאוד מאוד מכל המתכונים.
אני רוצה להכין לארוע-
האם אפשר לשמור בהקפאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:34 5.02.2021)

היי חנה,
לא ניסיתי להקפיא. אומרים שפחות מומלץ למרות שאני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ומדווחים שאין בעיה.

מירב (02:26 29.11.2020)

היי, תודה על המתכונים הנפלאים,
האם יש לך מתכון לסיגרים במילוי תפו”א?*

מתכונים ב-10 דקות (10:24 29.11.2020)

היי מירב,
עדיין לא, אולי בהמשך 🙂

שלומית (17:37 7.10.2020)

היי אפרת יצא מעולה
תודה רבה על המתכון הנפלא.
באותה דרך אפשר לעשות בקלוואה
את יכולה להסביר לי מה המילוי אם אני רוצה את זה כבקלוואה?
תודה ויום טוב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:40 7.10.2020)

את יכולה להכין את המילוי שבמתכון הזה- בצק פילו ממולא באגוזים.

דניאלה רבי (21:57 9.09.2020)

האם אפשר למלא בשזיפים במקום תפוחים? תודה לך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:22 10.09.2020)

לא ניסיתי אבל אולי כדאי לשלב עם תפוחים.

תובל (07:21 7.06.2019)

על איזה חום מדליקים את התנור ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 9.06.2019)

190 מעלות.

יעל (15:42 1.06.2019)

שלום,
האם אפשר לוותר על סוכר חום ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 1.06.2019)

אפשר לשים במקום סוכר לבן או דבש או מייפל.

אורנה (12:01 30.10.2018)

שלום, כמה שטרודלים יוצאים מהכמות הזאת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 30.10.2018)

6 יחידות.

אנונימי (10:03 6.07.2018)

אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 6.07.2018)

אומרים שפחות מומלץ למרות שאני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ומדווחים שאין בעיה.

אנונימי (22:45 5.07.2018)

הי
הכנתי ועוד לא טעמתי אבל נראה מדהים!
המילוי יצא קצת מהצדדים באפייה. מדוע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 6.07.2018)

היי,
זה קורה אם שמים כמות גדולה מידי של מילוי. פעם הבאה אפשר למלא קצת פחות.

בת שבע (18:41 7.12.2017)

יצא טעים מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 7.12.2017)

תודה בת שבע, שמחה לשמוע 🙂

בת שבע (13:45 6.12.2017)

אפשר להכין סיגרים קטנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 6.12.2017)

כן.

ליטל (05:35 23.05.2017)

היי אפרת
אפשר למלא במקום התפוחים – גבינה וצימוקים? ולהשתמש במתכון לשבועות?

מתכונים ב-10 דקות (10:48 23.05.2017)

היי ליטל,
כן, אפשר. מומלץ להשתמש ב500 גרם גבינת ריקוטה 5% ולהוסיף לה כף אבקת סוכר ו2 כפות אבקת פודינג וניל + צימוקים.

רבקי (09:22 14.11.2016)

הי אפרת
אני משתמשת המון במתכונים שלך ממש מצוינים
שאלה אפשר להחליף את הבצק פילו בבצק עלים?

מתכונים ב-10 דקות (09:26 14.11.2016)

היי רבקי,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להמיר בבצק עלים. פורסים שכבה אחת של בצק עלים (לא כפולה), חותכים לריבועים, בצד אחד שמים מלית וסוגרים לחצי. מהדקים היטב בפינות.
יום מקסים 🙂

יעל (10:58 30.09.2016)

כפית אחת של מילוי זה לא מעט מדי? לפילו עם ירקות היה כתוב כף…
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:17 30.09.2016)

היי יעל,
ההמלצה היא כפית מלאה/גדושה כי אם מעמיסים במילוי הוא עלול להתבקע באפיה.
שנה טובה 🙂

רן (09:44 4.05.2016)

אפשר מן הסתם להכין “כיכר” במקום סיגרים קטנים?
זה יותר קל מבחינת העבודה עם הפילו…
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:25 4.05.2016)

היי רן,
אפשר לגלגל לרולדה/כיכר ולאפות. לאחר אפיה וצינון ניתן לחתוך לפרוסות.
יום נפלא 🙂

נעמה (07:53 23.04.2016)

הי,
ניתן להכין מספר ימים מראש (יומיים שלושה) ועדיין יראה יפה (מניסיוני פילו אחרי כמה ימים מאבד את צורתו)?

מתכונים ב-10 דקות (09:44 23.04.2016)

היי נעמה,
ניתן להכין כיומיים מראש. הפילו יראה פחות טוב אחרי יומיים אבל ניתן להתגבר על זה בפיזור אבקת סוכר.

אפרת (13:34 1.11.2015)

היי, חייבים לטחון? ואת האגוזים במה אפשר להחליף? תודה.

אפרת (13:35 1.11.2015)

ובמקום הביסקווטים שהצעת…

מתכונים ב-10 דקות (13:59 1.11.2015)

היי אפרת,
לא חייבים לטחון את התפוחים. אפשר לוותר על האגוזים בכלל או לשים במקום אגוזים אחרים כמו פקאן או שקדים. אפשר לשים גם רבע כוס פירורי לחם.

דבי (11:40 11.10.2015)

בוקר טוב אפרת, אפשר בלי האגוזים? להחליף למשהו אחר? הרבה תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:46 11.10.2015)

היי דבי,
אפשר לוותר על האגוזים ולשים במקומם פירורים גסים של ביסקוויטים.

יפית (20:39 29.06.2015)

יצא לי ממש מדהים
כמו בקלוואה כזה שזה עוד יותר טעים משטרודל תפוחים
במקום סוכר חום שמתי2 כפיות סוכר לבן וסילאן ללא סוכר
הוספתי צימוקים שחורים וגם קצת קוואקר דק כדי שהעיסה תצא פחות דלילה
סליחה שאני לא יודעת את שמך אבל שיבורכו ידייך

מתכונים ב-10 דקות (21:20 29.06.2015)

תודה יפית!
שמי אפרת 🙂 ואני שמחה מאוד לשמוע!

noga (19:04 8.01.2015)

לא כ”כ ברור קיפולי הפילו. אפשר להסביר זאת שוב…
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:52 8.01.2015)

היי,
כל דף מקפלים לשניים ואת מה שהתקבל חוצים לשני חלקים שווים שכל חלק ממלאים ומגלגלים. ראי בתמונות הדגמה בתחתית המתכון.
בהצלחה 😉

לי (19:42 3.12.2014)

מתכון מעולה!! תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (19:44 3.12.2014)

בשמחה! תודה על העדכון 🙂

רוחמה (22:19 20.03.2016)

המתכון ממש מעולה יצא מושלם וטעים .תודה על ההסברים המדוייקים והתמונות הנלוות .
האם אפשר להקפיא אחרי הכנה ?

מתכונים ב-10 דקות (22:29 20.03.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא אבל פחות מומלץ מאחר והמרקם של הדפים נפגע מעט בהקפאה.

חדוה (00:38 7.10.2014)

שלום, האם אפשר למלא גם בבצע עלים על אותו מתכון?

מתכונים ב-10 דקות (07:19 7.10.2014)

הי חדוה,
אפשר בהחלט.

נעה (20:07 14.07.2014)

היי רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון מבצק אחר או עלי סיגר. תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:59 14.07.2014)

הי נעה,
אפשר להכין גם עם עלי סיגר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.