שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 26-31 דקות

מס’ מנות:  6 יחידות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

3 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)

2 תפוחים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנטנות

כפית אבקת קינמון

2 כפות מלאות סוכר חום

חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים

חצי כוס אגוזים קצוצים גס

שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה על דפי הפילו)

*אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.

-מניחים במחבת את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים ומפרישים נוזלים.

-מוסיפים למחבת אבקת קינמון וסוכר חום ומערבבים. שופכים יין אדום או מים ומערבבים במשך 1-2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.

-מעבירים את תערובת התפוחים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רסק סמיך. מעבירים לקערה ומערבבים עם אגוזי המלך. מניחים את התערובת בצד לצינון (אם לאחר שטחנו התערובת יוצאת דלילה, יש להחזירה למחבת לחימום והסמכה במשך 1-2 דקות נוספות).

-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה. מברישים חצי אחד של הדף במעט שמן ומקפלים לשני חלקים שווים. את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים ומברישים כל חלק במעט שמן.

-באמצע כל חלק ובצד שהו מתחילים את הקיפול, מניחים כמות של כפית מלאה מהמלית. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (שימו לב לא לשים יותר מידי מלית אחרת המאפה יתבקע באפיה).

-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שהשטרודלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן לשמור במקרר בתוך קופסא אטומה.

שטרודל תפוחים מבצק פילו, בצק פילו עם תפוחים, פילו תפוחים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בצק פילו ממולא באגוזים
בצק פילו ממולא בשר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
תובל (07:21 7.06.2019)

על איזה חום מדליקים את התנור ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 9.06.2019)

190 מעלות.

Avatar
יעל (15:42 1.06.2019)

שלום,
האם אפשר לוותר על סוכר חום ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 1.06.2019)

אפשר לשים במקום סוכר לבן או דבש או מייפל.

Avatar
אורנה (12:01 30.10.2018)

שלום, כמה שטרודלים יוצאים מהכמות הזאת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 30.10.2018)

6 יחידות.

Avatar
אנונימי (10:03 6.07.2018)

אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 6.07.2018)

פחות מומלץ.

Avatar
אנונימי (22:45 5.07.2018)

הי
הכנתי ועוד לא טעמתי אבל נראה מדהים!
המילוי יצא קצת מהצדדים באפייה. מדוע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 6.07.2018)

היי,
זה קורה אם שמים כמות גדולה מידי של מילוי. פעם הבאה אפשר למלא קצת פחות.

Avatar
בת שבע (18:41 7.12.2017)

יצא טעים מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 7.12.2017)

תודה בת שבע, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
בת שבע (13:45 6.12.2017)

אפשר להכין סיגרים קטנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 6.12.2017)

כן.

Avatar
ליטל (05:35 23.05.2017)

היי אפרת
אפשר למלא במקום התפוחים – גבינה וצימוקים? ולהשתמש במתכון לשבועות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:48 23.05.2017)

היי ליטל,
כן, אפשר. מומלץ להשתמש ב500 גרם גבינת ריקוטה 5% ולהוסיף לה כף אבקת סוכר ו2 כפות אבקת פודינג וניל + צימוקים.

Avatar
רבקי (09:22 14.11.2016)

הי אפרת
אני משתמשת המון במתכונים שלך ממש מצוינים
שאלה אפשר להחליף את הבצק פילו בבצק עלים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:26 14.11.2016)

היי רבקי,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להמיר בבצק עלים. פורסים שכבה אחת של בצק עלים (לא כפולה), חותכים לריבועים, בצד אחד שמים מלית וסוגרים לחצי. מהדקים היטב בפינות.
יום מקסים 🙂

Avatar
יעל (10:58 30.09.2016)

כפית אחת של מילוי זה לא מעט מדי? לפילו עם ירקות היה כתוב כף…
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:17 30.09.2016)

היי יעל,
ההמלצה היא כפית מלאה/גדושה כי אם מעמיסים במילוי הוא עלול להתבקע באפיה.
שנה טובה 🙂

Avatar
רן (09:44 4.05.2016)

אפשר מן הסתם להכין "כיכר" במקום סיגרים קטנים?
זה יותר קל מבחינת העבודה עם הפילו…
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:25 4.05.2016)

היי רן,
אפשר לגלגל לרולדה/כיכר ולאפות. לאחר אפיה וצינון ניתן לחתוך לפרוסות.
יום נפלא 🙂

Avatar
נעמה (07:53 23.04.2016)

הי,
ניתן להכין מספר ימים מראש (יומיים שלושה) ועדיין יראה יפה (מניסיוני פילו אחרי כמה ימים מאבד את צורתו)?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:44 23.04.2016)

היי נעמה,
ניתן להכין כיומיים מראש. הפילו יראה פחות טוב אחרי יומיים אבל ניתן להתגבר על זה בפיזור אבקת סוכר.

Avatar
אפרת (13:34 1.11.2015)

היי, חייבים לטחון? ואת האגוזים במה אפשר להחליף? תודה.

Avatar
אפרת (13:35 1.11.2015)

ובמקום הביסקווטים שהצעת…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:59 1.11.2015)

היי אפרת,
לא חייבים לטחון את התפוחים. אפשר לוותר על האגוזים בכלל או לשים במקום אגוזים אחרים כמו פקאן או שקדים. אפשר לשים גם רבע כוס פירורי לחם.

Avatar
דבי (11:40 11.10.2015)

בוקר טוב אפרת, אפשר בלי האגוזים? להחליף למשהו אחר? הרבה תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:46 11.10.2015)

היי דבי,
אפשר לוותר על האגוזים ולשים במקומם פירורים גסים של ביסקוויטים.

Avatar
יפית (20:39 29.06.2015)

יצא לי ממש מדהים
כמו בקלוואה כזה שזה עוד יותר טעים משטרודל תפוחים
במקום סוכר חום שמתי2 כפיות סוכר לבן וסילאן ללא סוכר
הוספתי צימוקים שחורים וגם קצת קוואקר דק כדי שהעיסה תצא פחות דלילה
סליחה שאני לא יודעת את שמך אבל שיבורכו ידייך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:20 29.06.2015)

תודה יפית!
שמי אפרת 🙂 ואני שמחה מאוד לשמוע!

Avatar
noga (19:04 8.01.2015)

לא כ"כ ברור קיפולי הפילו. אפשר להסביר זאת שוב…
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:52 8.01.2015)

היי,
כל דף מקפלים לשניים ואת מה שהתקבל חוצים לשני חלקים שווים שכל חלק ממלאים ומגלגלים. ראי בתמונות הדגמה בתחתית המתכון.
בהצלחה 😉

Avatar
לי (19:42 3.12.2014)

מתכון מעולה!! תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:44 3.12.2014)

בשמחה! תודה על העדכון 🙂

Avatar
רוחמה (22:19 20.03.2016)

המתכון ממש מעולה יצא מושלם וטעים .תודה על ההסברים המדוייקים והתמונות הנלוות .
האם אפשר להקפיא אחרי הכנה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:29 20.03.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא אבל פחות מומלץ מאחר והמרקם של הדפים נפגע מעט בהקפאה.

Avatar
חדוה (00:38 7.10.2014)

שלום, האם אפשר למלא גם בבצע עלים על אותו מתכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:19 7.10.2014)

הי חדוה,
אפשר בהחלט.

Avatar
נעה (20:07 14.07.2014)

היי רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון מבצק אחר או עלי סיגר. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:59 14.07.2014)

הי נעה,
אפשר להכין גם עם עלי סיגר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.