זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 26-31 דקות
מס’ מנות: 6 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)
2 תפוחים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנטנות
כפית אבקת קינמון
2 כפות מלאות סוכר חום
חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים
חצי כוס אגוזים קצוצים גס
שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה על דפי הפילו)
*אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.
-מניחים במחבת את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים ומפרישים נוזלים.
-מוסיפים למחבת אבקת קינמון וסוכר חום ומערבבים. שופכים יין אדום או מים ומערבבים במשך 1-2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.
-מעבירים את תערובת התפוחים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רסק סמיך. מעבירים לקערה ומערבבים עם אגוזי המלך. מניחים את התערובת בצד לצינון (אם לאחר שטחנו התערובת יוצאת דלילה, יש להחזירה למחבת לחימום והסמכה במשך 1-2 דקות נוספות).
-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה. מברישים חצי אחד של הדף במעט שמן ומקפלים לשני חלקים שווים. את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים ומברישים כל חלק במעט שמן.
-באמצע כל חלק ובצד שהו מתחילים את הקיפול, מניחים כמות של כפית מלאה מהמלית. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (שימו לב לא לשים יותר מידי מלית אחרת המאפה יתבקע באפיה).
-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שהשטרודלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
*ניתן לשמור במקרר בתוך קופסא אטומה.
שטרודל תפוחים מבצק פילו, בצק פילו עם תפוחים, פילו תפוחים
מתוך התגובות, אספתי מה שמתאים לי. לא טחנתי. הוספתי טיפה שיבולת שועל לספוג נוזלים. הוספתי קצת חמוציות. יצא מעולה!! תודה!
תודה איילת💜
הי!
תודה על האתר!!
אני משתמשת בו המון!!
אפשר לשים במקום האגוזים חמוציות?
ואפשר רק לטגן את התפוחים ולדלג על הטחינה שלהם?
ממש תודה
כן אפשר, לשתי השאלות:)
איזה זן של תפוחים להשתמש למילוי??
לא משנה, מה שאוהבים(:
הכנתי את זה ואני בת 11 וזה יצא מטורף
כל הכבוד נראה מעולה!
יש לי מלית מוכנה לאפיה של תפוחים
אפשר להשתמש בה? אולי להסמיך עם קורנפלור שלא יהיה רטוב לפילו או לגלגל בתוך שני דפים? מה עצתך?
היי נטלי,
אפשר להשתמש במלית הקנויה. לרוב אין צורך להסמיך אותה, המליות הקנויות יציבות מספיק.
בס”ד
שלום אפרת!
האם מאפה עם בצק פילו נשאר טעים ואסתטי גם לאחר יומיים שלושה?
לפי מה שאני קוראת, אני מבינה שלא. אבל הרי אי אפשר לאפות אותו
בחג אם רוצים א ותו ליום השני!
האם זה היינו הך לגבי מאפים מתוקים ושאר פשטידות וכו’ עם בצק פילו?
תודה כל כך על התשובות המפורטות והסבלנות הרבה.
שנה טובה וגמר חתימה טובה לך למשפחתך ולכל הקוראות!
היי,
בצק פילו במיטבו סמוך להכנה. לאחר זמן בקירור דפי הפילו מאבדים מעט מהפריכות שלהם, אבל עדיין זה בסדר והטעם נשמר.
מה שכן, 3 ימים לפני ההגשה פחות מומלץ להכין. עדיף יום-יומיים לפני כן. זה נכון לגבי כל מנה עם בצק פילו.
שתהיה שנה טובה ומתוקה🍯
אפשר לשים במקום סוכר מייפל? תודה רבה יוצא ממש ממש טעים.
היי,
אפשר לשים מייפל, אך עדיף דבש (למייפל יש טעם דומיננטי יותר).
היי אפרת,
הכנתי היום פעם נוספת – קורה דבר מבאס – התחתית נרטבת לגמרי. ידוע לך מה יכולה להיות הסיבה? והאם אפשר לתקן את מה שכבר הכנתי?
היי,
לרוב זה קורה בגלל עודף נוזלים בתערובת התפוחים או אפייה למשך קצר מהדרוש/ על חום נמוך יותר.
אפשר להכניס את המאפה לאפייה נוספת על מנת לייבש את הרטיבות שנוצרה.
תודה רבה
היי אפרת
בהנחה שאני מבשלת את המלית ולא מרסקת אותה, את ממליצה לקלף את תפוחי העץ לפני כן או להשאירם עם קליפה?
ממליצה לקלף🙂
תודה! יצא נהדר😀
נראה טעים ומזמין(: תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, יין אדום ממותק עם אלכוהול מתאים?
היי, כן.
היי אפרת,
האם אפשר להקפיא את הסיגרים?
היי תמר,
פחות מומלץ להקפיא. אם אין ברירה כדאי לאחר ההפשרה לתת חימום כמה דקות בתנור על 180 מעלות.
האם ניתן לוותר על היין ולהשתמש במשהו אחר? תודה רבה
היי איריס,
ניתן להשתמש במים במקום יין.
שבת שלום!
הי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים וקלילים!
אם אני מעוניינת להכפיל כמות, בכמה עלים להשתמש? וכמה תפוחים להוסיף?
היי ליאת,
לכמות כפולה יש להשתמש ב-6 עלי פילו ו-4 תפוחים.
חג שמח!
היי אפרת,
קודם כל רוצה לומר שאני מאוד מאוד אוהבת את אתר והמתכונים, תמיד יוצא מעולה. המתכונים תמיד ברורים ומדויקים. תמיד הבחירה הראשונה שלי וההמלצה שלי!
שאלה: אפשר לשים תפוחים חתוכים סוכר וקינמון? ללא טחינה וללא בישול מקדים?
המון תודה.
היי מיכל,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון❤
אפשר לוותר על טחינת התפוחים ולבשל אותם כשהם חתוכים דק, אך לא כדאי לוותר על הבישול משום שבאפייה הם יישארו קשים.
היי אפרת
יצא מוושלם
תודה רבה על המתכון!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
תודה אפרת!
אני נהנית מאוד מאוד מכל המתכונים.
אני רוצה להכין לארוע-
האם אפשר לשמור בהקפאה?
היי חנה,
לא ניסיתי להקפיא. אומרים שפחות מומלץ למרות שאני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ומדווחים שאין בעיה.
היי, תודה על המתכונים הנפלאים,
האם יש לך מתכון לסיגרים במילוי תפו”א?*
היי מירב,
עדיין לא, אולי בהמשך 🙂
היי אפרת יצא מעולה
תודה רבה על המתכון הנפלא.
באותה דרך אפשר לעשות בקלוואה
את יכולה להסביר לי מה המילוי אם אני רוצה את זה כבקלוואה?
תודה ויום טוב
את יכולה להכין את המילוי שבמתכון הזה- בצק פילו ממולא באגוזים.
האם אפשר למלא בשזיפים במקום תפוחים? תודה לך
לא ניסיתי אבל אולי כדאי לשלב עם תפוחים.
על איזה חום מדליקים את התנור ?
190 מעלות.
שלום,
האם אפשר לוותר על סוכר חום ?
אפשר לשים במקום סוכר לבן או דבש או מייפל.
שלום, כמה שטרודלים יוצאים מהכמות הזאת?
6 יחידות.
אפשר להקפיא?
אומרים שפחות מומלץ למרות שאני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ומדווחים שאין בעיה.
הי
הכנתי ועוד לא טעמתי אבל נראה מדהים!
המילוי יצא קצת מהצדדים באפייה. מדוע?
היי,
זה קורה אם שמים כמות גדולה מידי של מילוי. פעם הבאה אפשר למלא קצת פחות.
יצא טעים מאד
תודה בת שבע, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין סיגרים קטנים?
כן.
היי אפרת
אפשר למלא במקום התפוחים – גבינה וצימוקים? ולהשתמש במתכון לשבועות?
היי ליטל,
כן, אפשר. מומלץ להשתמש ב500 גרם גבינת ריקוטה 5% ולהוסיף לה כף אבקת סוכר ו2 כפות אבקת פודינג וניל + צימוקים.
הי אפרת
אני משתמשת המון במתכונים שלך ממש מצוינים
שאלה אפשר להחליף את הבצק פילו בבצק עלים?
היי רבקי,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להמיר בבצק עלים. פורסים שכבה אחת של בצק עלים (לא כפולה), חותכים לריבועים, בצד אחד שמים מלית וסוגרים לחצי. מהדקים היטב בפינות.
יום מקסים 🙂
כפית אחת של מילוי זה לא מעט מדי? לפילו עם ירקות היה כתוב כף…
תודה
היי יעל,
ההמלצה היא כפית מלאה/גדושה כי אם מעמיסים במילוי הוא עלול להתבקע באפיה.
שנה טובה 🙂
אפשר מן הסתם להכין “כיכר” במקום סיגרים קטנים?
זה יותר קל מבחינת העבודה עם הפילו…
תודה
היי רן,
אפשר לגלגל לרולדה/כיכר ולאפות. לאחר אפיה וצינון ניתן לחתוך לפרוסות.
יום נפלא 🙂
הי,
ניתן להכין מספר ימים מראש (יומיים שלושה) ועדיין יראה יפה (מניסיוני פילו אחרי כמה ימים מאבד את צורתו)?
היי נעמה,
ניתן להכין כיומיים מראש. הפילו יראה פחות טוב אחרי יומיים אבל ניתן להתגבר על זה בפיזור אבקת סוכר.
היי, חייבים לטחון? ואת האגוזים במה אפשר להחליף? תודה.
ובמקום הביסקווטים שהצעת…
היי אפרת,
לא חייבים לטחון את התפוחים. אפשר לוותר על האגוזים בכלל או לשים במקום אגוזים אחרים כמו פקאן או שקדים. אפשר לשים גם רבע כוס פירורי לחם.
בוקר טוב אפרת, אפשר בלי האגוזים? להחליף למשהו אחר? הרבה תודה!
היי דבי,
אפשר לוותר על האגוזים ולשים במקומם פירורים גסים של ביסקוויטים.
יצא לי ממש מדהים
כמו בקלוואה כזה שזה עוד יותר טעים משטרודל תפוחים
במקום סוכר חום שמתי2 כפיות סוכר לבן וסילאן ללא סוכר
הוספתי צימוקים שחורים וגם קצת קוואקר דק כדי שהעיסה תצא פחות דלילה
סליחה שאני לא יודעת את שמך אבל שיבורכו ידייך
תודה יפית!
שמי אפרת 🙂 ואני שמחה מאוד לשמוע!
לא כ”כ ברור קיפולי הפילו. אפשר להסביר זאת שוב…
תודה
היי,
כל דף מקפלים לשניים ואת מה שהתקבל חוצים לשני חלקים שווים שכל חלק ממלאים ומגלגלים. ראי בתמונות הדגמה בתחתית המתכון.
בהצלחה 😉
מתכון מעולה!! תודה רבה!!
בשמחה! תודה על העדכון 🙂
המתכון ממש מעולה יצא מושלם וטעים .תודה על ההסברים המדוייקים והתמונות הנלוות .
האם אפשר להקפיא אחרי הכנה ?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא אבל פחות מומלץ מאחר והמרקם של הדפים נפגע מעט בהקפאה.
שלום, האם אפשר למלא גם בבצע עלים על אותו מתכון?
הי חדוה,
אפשר בהחלט.
היי רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון מבצק אחר או עלי סיגר. תודה
הי נעה,
אפשר להכין גם עם עלי סיגר.