שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 26-31 דקות

מס’ מנות:  6 יחידות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)

2 תפוחים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנטנות

כפית אבקת קינמון

2 כפות מלאות סוכר חום

חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים

חצי כוס אגוזים קצוצים גס

שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה על דפי הפילו)

*אבקת סוכר לקישוט




אופן הכנה:

-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.

-מניחים במחבת את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות, עד שהתפוחים נעשים רכים ומפרישים נוזלים.

-מוסיפים למחבת אבקת קינמון וסוכר חום ומערבבים. שופכים יין אדום או מים ומערבבים במשך 1-2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם.

-מעבירים את תערובת התפוחים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רסק סמיך. מעבירים לקערה ומערבבים עם אגוזי המלך. מניחים את התערובת בצד לצינון (אם לאחר שטחנו התערובת יוצאת דלילה, יש להחזירה למחבת לחימום והסמכה במשך 1-2 דקות נוספות).

-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה. מברישים חצי אחד של הדף במעט שמן ומקפלים לשני חלקים שווים. את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים ומברישים כל חלק במעט שמן.

-באמצע כל חלק ובצד שהו מתחילים את הקיפול, מניחים כמות של כפית מלאה מהמלית. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (שימו לב לא לשים יותר מידי מלית אחרת המאפה יתבקע באפיה).

-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שהשטרודלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן לשמור במקרר בתוך קופסא אטומה.

שטרודל תפוחים מבצק פילו, בצק פילו עם תפוחים, פילו תפוחים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
בצק פילו ממולא באגוזיםבצק פילו ממולא באגוזים
בצק פילו ממולא בשר בצק פילו ממולא בשר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
איילת (17:59 22.03.2024)

מתוך התגובות, אספתי מה שמתאים לי. לא טחנתי. הוספתי טיפה שיבולת שועל לספוג נוזלים. הוספתי קצת חמוציות. יצא מעולה!! תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:10 23.03.2024)

תודה איילת💜

avatar
שירה (11:04 26.01.2024)

הי!
תודה על האתר!!
אני משתמשת בו המון!!
אפשר לשים במקום האגוזים חמוציות?
ואפשר רק לטגן את התפוחים ולדלג על הטחינה שלהם?
ממש תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:52 26.01.2024)

כן אפשר, לשתי השאלות:)

avatar
צפורה (08:11 12.09.2023)

איזה זן של תפוחים להשתמש למילוי??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:05 12.09.2023)

לא משנה, מה שאוהבים(:

avatar
אלכס כהן (12:06 5.08.2023)

הכנתי את זה ואני בת 11 וזה יצא מטורף

שטרודל תפוחים מבצק פילו
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:40 5.08.2023)

כל הכבוד נראה מעולה!

avatar
נטלי (21:15 20.09.2022)

יש לי מלית מוכנה לאפיה של תפוחים
אפשר להשתמש בה? אולי להסמיך עם קורנפלור שלא יהיה רטוב לפילו או לגלגל בתוך שני דפים? מה עצתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:06 20.09.2022)

היי נטלי,
אפשר להשתמש במלית הקנויה. לרוב אין צורך להסמיך אותה, המליות הקנויות יציבות מספיק.

avatar
אמונה (23:43 19.09.2022)

בס”ד

שלום אפרת!

האם מאפה עם בצק פילו נשאר טעים ואסתטי גם לאחר יומיים שלושה?
לפי מה שאני קוראת, אני מבינה שלא. אבל הרי אי אפשר לאפות אותו
בחג אם רוצים א ותו ליום השני!

האם זה היינו הך לגבי מאפים מתוקים ושאר פשטידות וכו’ עם בצק פילו?

תודה כל כך על התשובות המפורטות והסבלנות הרבה.

שנה טובה וגמר חתימה טובה לך למשפחתך ולכל הקוראות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:08 20.09.2022)

היי,
בצק פילו במיטבו סמוך להכנה. לאחר זמן בקירור דפי הפילו מאבדים מעט מהפריכות שלהם, אבל עדיין זה בסדר והטעם נשמר.
מה שכן, 3 ימים לפני ההגשה פחות מומלץ להכין. עדיף יום-יומיים לפני כן. זה נכון לגבי כל מנה עם בצק פילו.
שתהיה שנה טובה ומתוקה🍯

avatar
לאה (09:21 17.06.2022)

אפשר לשים במקום סוכר מייפל? תודה רבה יוצא ממש ממש טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:24 17.06.2022)

היי,
אפשר לשים מייפל, אך עדיף דבש (למייפל יש טעם דומיננטי יותר).

avatar
גל (23:57 17.02.2022)

היי אפרת,
הכנתי היום פעם נוספת – קורה דבר מבאס – התחתית נרטבת לגמרי. ידוע לך מה יכולה להיות הסיבה? והאם אפשר לתקן את מה שכבר הכנתי?

שטרודל תפוחים מבצק פילו
avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:09 18.02.2022)

היי,
לרוב זה קורה בגלל עודף נוזלים בתערובת התפוחים או אפייה למשך קצר מהדרוש/ על חום נמוך יותר.
אפשר להכניס את המאפה לאפייה נוספת על מנת לייבש את הרטיבות שנוצרה.

avatar
גל (01:03 18.02.2022)

תודה רבה

avatar
גל (14:00 10.02.2022)

היי אפרת
בהנחה שאני מבשלת את המלית ולא מרסקת אותה, את ממליצה לקלף את תפוחי העץ לפני כן או להשאירם עם קליפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 10.02.2022)

ממליצה לקלף🙂

avatar
גל (19:40 12.02.2022)

תודה! יצא נהדר😀

שטרודל תפוחים מבצק פילו
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:13 12.02.2022)

נראה טעים ומזמין(: תודה על השיתוף🌺

avatar
גל (13:55 10.02.2022)

היי אפרת, יין אדום ממותק עם אלכוהול מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 10.02.2022)

היי, כן.

avatar
תמר (20:31 7.10.2021)

היי אפרת,
האם אפשר להקפיא את הסיגרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 7.10.2021)

היי תמר,
פחות מומלץ להקפיא. אם אין ברירה כדאי לאחר ההפשרה לתת חימום כמה דקות בתנור על 180 מעלות.

avatar
איריס (11:51 1.10.2021)

האם ניתן לוותר על היין ולהשתמש במשהו אחר? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 1.10.2021)

היי איריס,
ניתן להשתמש במים במקום יין.
שבת שלום!

avatar
ליאת (09:40 27.09.2021)

הי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים וקלילים!
אם אני מעוניינת להכפיל כמות, בכמה עלים להשתמש? וכמה תפוחים להוסיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:17 27.09.2021)

היי ליאת,
לכמות כפולה יש להשתמש ב-6 עלי פילו ו-4 תפוחים.
חג שמח!

avatar
מיכל (14:28 18.09.2021)

היי אפרת,
קודם כל רוצה לומר שאני מאוד מאוד אוהבת את אתר והמתכונים, תמיד יוצא מעולה. המתכונים תמיד ברורים ומדויקים. תמיד הבחירה הראשונה שלי וההמלצה שלי!
שאלה: אפשר לשים תפוחים חתוכים סוכר וקינמון? ללא טחינה וללא בישול מקדים?
המון תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 18.09.2021)

היי מיכל,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון❤
אפשר לוותר על טחינת התפוחים ולבשל אותם כשהם חתוכים דק, אך לא כדאי לוותר על הבישול משום שבאפייה הם יישארו קשים.

avatar
מיכל (08:58 11.06.2021)

היי אפרת
יצא מוושלם
תודה רבה על המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:28 11.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤

avatar
חנה (23:41 4.02.2021)

תודה אפרת!
אני נהנית מאוד מאוד מכל המתכונים.
אני רוצה להכין לארוע-
האם אפשר לשמור בהקפאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:34 5.02.2021)

היי חנה,
לא ניסיתי להקפיא. אומרים שפחות מומלץ למרות שאני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ומדווחים שאין בעיה.

avatar
מירב (02:26 29.11.2020)

היי, תודה על המתכונים הנפלאים,
האם יש לך מתכון לסיגרים במילוי תפו”א?*

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 29.11.2020)

היי מירב,
עדיין לא, אולי בהמשך 🙂

avatar
שלומית (17:37 7.10.2020)

היי אפרת יצא מעולה
תודה רבה על המתכון הנפלא.
באותה דרך אפשר לעשות בקלוואה
את יכולה להסביר לי מה המילוי אם אני רוצה את זה כבקלוואה?
תודה ויום טוב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:40 7.10.2020)

את יכולה להכין את המילוי שבמתכון הזה- בצק פילו ממולא באגוזים.

avatar
דניאלה רבי (21:57 9.09.2020)

האם אפשר למלא בשזיפים במקום תפוחים? תודה לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:22 10.09.2020)

לא ניסיתי אבל אולי כדאי לשלב עם תפוחים.

avatar
תובל (07:21 7.06.2019)

על איזה חום מדליקים את התנור ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 9.06.2019)

190 מעלות.

avatar
יעל (15:42 1.06.2019)

שלום,
האם אפשר לוותר על סוכר חום ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 1.06.2019)

אפשר לשים במקום סוכר לבן או דבש או מייפל.

avatar
אורנה (12:01 30.10.2018)

שלום, כמה שטרודלים יוצאים מהכמות הזאת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 30.10.2018)

6 יחידות.

avatar
אנונימי (10:03 6.07.2018)

אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 6.07.2018)

אומרים שפחות מומלץ למרות שאני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ומדווחים שאין בעיה.

avatar
אנונימי (22:45 5.07.2018)

הי
הכנתי ועוד לא טעמתי אבל נראה מדהים!
המילוי יצא קצת מהצדדים באפייה. מדוע?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 6.07.2018)

היי,
זה קורה אם שמים כמות גדולה מידי של מילוי. פעם הבאה אפשר למלא קצת פחות.

avatar
בת שבע (18:41 7.12.2017)

יצא טעים מאד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 7.12.2017)

תודה בת שבע, שמחה לשמוע 🙂

avatar
בת שבע (13:45 6.12.2017)

אפשר להכין סיגרים קטנים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 6.12.2017)

כן.

avatar
ליטל (05:35 23.05.2017)

היי אפרת
אפשר למלא במקום התפוחים – גבינה וצימוקים? ולהשתמש במתכון לשבועות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:48 23.05.2017)

היי ליטל,
כן, אפשר. מומלץ להשתמש ב500 גרם גבינת ריקוטה 5% ולהוסיף לה כף אבקת סוכר ו2 כפות אבקת פודינג וניל + צימוקים.

avatar
רבקי (09:22 14.11.2016)

הי אפרת
אני משתמשת המון במתכונים שלך ממש מצוינים
שאלה אפשר להחליף את הבצק פילו בבצק עלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:26 14.11.2016)

היי רבקי,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להמיר בבצק עלים. פורסים שכבה אחת של בצק עלים (לא כפולה), חותכים לריבועים, בצד אחד שמים מלית וסוגרים לחצי. מהדקים היטב בפינות.
יום מקסים 🙂

avatar
יעל (10:58 30.09.2016)

כפית אחת של מילוי זה לא מעט מדי? לפילו עם ירקות היה כתוב כף…
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 30.09.2016)

היי יעל,
ההמלצה היא כפית מלאה/גדושה כי אם מעמיסים במילוי הוא עלול להתבקע באפיה.
שנה טובה 🙂

avatar
רן (09:44 4.05.2016)

אפשר מן הסתם להכין “כיכר” במקום סיגרים קטנים?
זה יותר קל מבחינת העבודה עם הפילו…
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 4.05.2016)

היי רן,
אפשר לגלגל לרולדה/כיכר ולאפות. לאחר אפיה וצינון ניתן לחתוך לפרוסות.
יום נפלא 🙂

avatar
נעמה (07:53 23.04.2016)

הי,
ניתן להכין מספר ימים מראש (יומיים שלושה) ועדיין יראה יפה (מניסיוני פילו אחרי כמה ימים מאבד את צורתו)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:44 23.04.2016)

היי נעמה,
ניתן להכין כיומיים מראש. הפילו יראה פחות טוב אחרי יומיים אבל ניתן להתגבר על זה בפיזור אבקת סוכר.

avatar
אפרת (13:34 1.11.2015)

היי, חייבים לטחון? ואת האגוזים במה אפשר להחליף? תודה.

avatar
אפרת (13:35 1.11.2015)

ובמקום הביסקווטים שהצעת…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:59 1.11.2015)

היי אפרת,
לא חייבים לטחון את התפוחים. אפשר לוותר על האגוזים בכלל או לשים במקום אגוזים אחרים כמו פקאן או שקדים. אפשר לשים גם רבע כוס פירורי לחם.

avatar
דבי (11:40 11.10.2015)

בוקר טוב אפרת, אפשר בלי האגוזים? להחליף למשהו אחר? הרבה תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 11.10.2015)

היי דבי,
אפשר לוותר על האגוזים ולשים במקומם פירורים גסים של ביסקוויטים.

avatar
יפית (20:39 29.06.2015)

יצא לי ממש מדהים
כמו בקלוואה כזה שזה עוד יותר טעים משטרודל תפוחים
במקום סוכר חום שמתי2 כפיות סוכר לבן וסילאן ללא סוכר
הוספתי צימוקים שחורים וגם קצת קוואקר דק כדי שהעיסה תצא פחות דלילה
סליחה שאני לא יודעת את שמך אבל שיבורכו ידייך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 29.06.2015)

תודה יפית!
שמי אפרת 🙂 ואני שמחה מאוד לשמוע!

avatar
noga (19:04 8.01.2015)

לא כ”כ ברור קיפולי הפילו. אפשר להסביר זאת שוב…
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 8.01.2015)

היי,
כל דף מקפלים לשניים ואת מה שהתקבל חוצים לשני חלקים שווים שכל חלק ממלאים ומגלגלים. ראי בתמונות הדגמה בתחתית המתכון.
בהצלחה 😉

avatar
לי (19:42 3.12.2014)

מתכון מעולה!! תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 3.12.2014)

בשמחה! תודה על העדכון 🙂

avatar
רוחמה (22:19 20.03.2016)

המתכון ממש מעולה יצא מושלם וטעים .תודה על ההסברים המדוייקים והתמונות הנלוות .
האם אפשר להקפיא אחרי הכנה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:29 20.03.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להקפיא אבל פחות מומלץ מאחר והמרקם של הדפים נפגע מעט בהקפאה.

avatar
חדוה (00:38 7.10.2014)

שלום, האם אפשר למלא גם בבצע עלים על אותו מתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:19 7.10.2014)

הי חדוה,
אפשר בהחלט.

avatar
נעה (20:07 14.07.2014)

היי רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון מבצק אחר או עלי סיגר. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 14.07.2014)

הי נעה,
אפשר להכין גם עם עלי סיגר.

לקריאת כל התגובות