זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מצרכים:
10 שוקי עוף ללא העור
לשים בצלחת אחת: 1 ביצה טרופה + חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
לערבב בצלחת שנייה: 3 כפות קטשופ, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 שן שום כתושה
בצלחת שלישית: פירורי לחם מוזהבים או פנקו
אופן הכנה:
-טובלים את שוקי העוף לפי סדר הצלחות: קודם בצלחת הראשונה עם הביצה, אח”כ טובלים היטב בצלחת השנייה עם הקטשופ ובסוף מגלגלים בצלחת השלישית עם פרורי הלחם/פנקו.
-מניחים נייר אפיה על תבנית, משמנים את הנייר היטב ומניחים את השוקיים. מכניסים לתנור ל200 מעלות כ- 60 דקות (מומלץ להפוך את השוקיים לאחר 30 דקות).
הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- עוף שלם בנינג’ה |
- עוף בזעתר |
- עוף ביין לבן ושום |
- עוף בתיבול פיקנטי |
- שוקיים בסיר
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
אני באמצע ההכנה, האם צריך לשמן את השוקיים גם מלמעלה? והאם לאפות מכוסה או פתוח? תודה על המתכונים הנפלאים !!!
היי
אין צורך לשמן מלמעלה, רק את התבנית.
לאפות ללא כיסוי.
שנה טובה!
מושלם! יצא קריספי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. יופי של ארוחה (הגשתי עם תפוחי אדמה בתנור. אנחנו אוכלים מתכונים שלך מינימום פעם ביום. הכל טעים, קל, ומחומרים נגישים. תודה רבה לך!
שמחה שיצא מוצלח ושנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
אפשר לשים קורנפלקס גרוס במקום פרורי הלחם?
ואם כן ,כל התהליך של הציפוי אותו דבר?
אפשר לצפות בקורנפלקס:
לפורר את הקורנפלקס לפירורים קטנים, להוסיף לתערובת הקטשופ כף סילאן ולהכין ללא שינוי נוסף.
חשוב להדק את פירורי הקורנפלקס כדי שיישארו דבוקים לעוף.
תודה לך!!! הכנתי לארוחת ערב ויצא מדהים! אני משוגעת על האתר שלך!!!!
שמחה ממש לשמוע! תודה על השיתוף😊
לא צריך לבשל את העוף קודם?
איך יכול להיות אכיל רק מטיגון?
היי,
העוף מתבשל במהלך הטיגון- בדיוק כמו שמטגנים שניצלים ללא בישול מקדים(:
אבל שניצל הוא דק..
לא?!
נכון, בגלל זה טיגון השניצל נעשה בשמן רגיל, ואילו טיגון העוף כאן צריך להיעשות בשמן עמוק.
סבבה..
תודה רבה!!!
עזרת לי מאוד!!!
מה אפשר לשים במקום קטשופ?
היי,
אפשר לוותר על הקטשופ ולהוסיף במקומו כף סילאן/דבש.
אפשר גם בטיגון?
היי,
אפשר ואפילו טעים יותר, רק חשוב לי להדגיש שמדובר על טיגון בשמן עמוק(:
תודה!
כמה זמן לטגן לדעתך?
מניחה שכ-10-15 דקות לכל היותר(:
טיגנתי בחצי גובה 10 דקות מכל צד ויצא מעדן!
אין עלייך!
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
הכנתי והעוף היה חיוור ולא מגרה.
יצא \”עוף עצוב\” כלשון הבת שלי.
עדיף טיגון שנותן יותר צבע לעוף.
היי נפתלי,
השתמשת במקרה בפירורי לחם רגילים? כי אם כן הצבע יכול לצאת חיוור.
רצוי להשתמש בפירורי לחם מוזהבים כדי שיהיה צבע יפה.
היי אפרת, תודה על המתכונים. מכינה מהם המון.
שאלה: האם אפשר להכין בבקר מראש ולהכניס לתנור בערב , סמוך לאכילה? הקריספיות תשמר?
התכוונת להכין הכל בבוקר מבלי לאפות? ובערב לאפות? אם כן, רצוי לצפות את העוף לפני האפיה כי לפעמים הוא מפריש נוזלים וזה יכול לפגוע במרקם.
תודה רבה!
היי,
עדיין לא הכנתי את העוף הזה שנראה מעולה, כי יש לי “טראומה” מציפוי עופות בפירורים… הפירורים תמיד יוצאים לי בסופו של דבר רטובים וסמרטוטיים ולא קריספיים כפי שאמור להיות.
יש לך מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה על האתר המדהים שלך- הפך לפייבוריט החדש שלי לשעות הפנאי 🙂
בוקר טוב,
כדי שהציפוי ייצא קריספי חשוב לשמן את נייר האפיה ולחמם תנור מראש ל200 מעלות.
לאחר חצי שעה להפוך ולהשאיר כ-10 דקות נוספות.
מומלץ גם לנגב את השוקיים מנוזלים לפני שטובלים בביצה וביתר החומרים.
יום נפלא 🌺
האם את חושבת שדבש במקום קטשופ יצא טעים?
אם אתם אוהבים מתקתק אז כן.
היי. אפרת נראה מעולה
מה ניתן לשים במקום קטשופ? אני פחות אוהבת את הטעם
תכיני בלי הקטשופ.
הכנו היום ויצא ממש טעים! המון תודה!
הקטשופ יצא קצת סמיך אז הוספתי לו קצת מים, שיהיה קל יותר לטבול. נראה לי שבפעם הבאה שנכין אערבב את הקטשופ עם הביצה, כמו שאחת המגיבות אמרה שעשתה.
תודה ברכה 🙂
היי אפרת
אם אני מכינה עם ירכיים וגם שוקיים כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
לירכיים לוקח יותר זמן. לדעתי יש להוסיף עוד 20 דקות. שימי לב רק שזה לא משחים יותר מידי כי זה נאפה על 200 מעלות. אם זה משחים יש להוריד את הטמפ’ ל180 מעלות.
מתכון נהדר!
האם מסירים את העור מהשוק/ והאם ניתן להכין עם ירכיים גם?
כן, יש להסיר את העור.
אפשר להכין עם ירכיים אבל לדעתי עם שוקיים זה יותר מתאים ונוח לאכילה.
הפכתי את השוקיים אחרי 30 דקות וכל הציפוי שהיה מתחת- נשאר בתבנית. ככה שעכשיו העוף ללא ציפוי למעל למה זה לא נשאר לי דבוק?
שמת נייר אפיה?
כן שמתי נייר אפיה
אני לא יודעת מדוע זה לא נדבק היטב. כעקרון הביצה אמורה לעזור לפירורים להדבק ונייר האפיה אמור לשמור שהציפוי יישאר על העוף ולא יעבור לתבנית.
אתר מושלםםםם
אשמח לדעת
האם מרגישים לחר הצליה טעם קטשופ ?
לא טעם חזק. טעם מעודן.
יום נפלא 🙂
אתר מדהים!
הכנתי את השוקיים ויצא סוף!
הגשתי את זה בארוחה ביחד עם המתכון לאורז אדום בתוספת סלט והארוחה הייתה מושלמת.
תודה רבה.
שנחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי רציתי לשאול אפשר להכין את עם חזה עוף?והזמן בתנור נשאר אותו דבר או שמשתנה? אשמח מאוד אם תעני מהר
היי סופי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות, לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את חזה העוף, להבריש מעל בשמן ולאפות במשך 10-15 דקות. לאחר מכן להפוך את השניצלים צד ולאפות עוד 5-10 דקות.
בהצלחה 😉
היי אפרת!
ראיתי שבתמונה הקצוות עטופים בנייר כסף.
האם לעשות את זה לפני או אחרי הצליה?
תודה וכמובן עדכונים בהמשך
היי קריסטינה,
אני שמתי אותם לאחר הצליה בתנור 🙂
תודה על התגובה יקירה.
יצא טעים !
שוקי העוף יצאו מעולים תודה על מתכון משגע שאהבו הגדולים כמו הקטנים
שמחה לשמוע שקד!
תודה ושבת שלום 🙂
האם משאירים את העור על הדוקיים או שצריך להסיר אותו לפני?
היי דניאלה,
יש להסיר את העור מהשוקיים.
חג שמח 🙂
היי, יש מצב להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא בקופסה אטומה למרות שאין כמו טרי מבחינת הטעם 😉
אם אני אכין במקום שוקיים-ירכיים. האם זמן ההכנה ישתנה?
היי שירן, בערך ב-15 דקות נוספות בתנור..
דילגתי על שלב ב והוספתי לביצה את הקטשופ ותבלינים טעים פעם מאוד
מעולה!