שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18 דקות

מס’ מנות: 18 שבלולים

סוג: חלבי/פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

חצי חבילת בצק שמרים מרודד קנוי (450-500 גרם) מופשר לילה במקרר

חומרים למילוי:

40 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת (אפשר להמיס 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)

שליש כוס סוכר (65 גרם)

כף גדושה אבקת קינמון (13 גרם)

*ביצה טרופה

סירופ למריחה (לאחר האפיה):

רבע כוס אבקת סוכר  (30 ג’) + כפית תמצית וניל (5 ג’) + 2 כפות חלב/מים (20 מ”ל)

אופן הכנה:

-פורשים את בצק השמרים על משטח עבודה, מרדדים בעזרת מערוך רידוד קל (הבצק צריך להיות בעובי של כחצי ס”מ) ומורחים עליו בצורה אחידה חמאה/מרגרינה מומסת.

-מערבבים בקערית שליש כוס סוכר וכף גדושה אבקת קינמון ומפזרים על הבצק בצורה אחידה.

-מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים לפרוסות בעובי של כס”מ וחצי ומסדרים במרווחים על נייר אפיה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה-שעה וחצי (הערה: אם זה בצק שמרים שהכנתם בעצמכם ושעבר התפחה ראשונה, מספיק להתפיח כחצי שעה-שעה).

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד), מורחים כל שבלול בביצה טרופה ומכניסים לתנור במשך 16-18 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (16 דק’)
+
טיימר פועל

-בזמן השבלולים בתנור מכינים את הסירופ: מערבבים בקערית רבע כוס אבקת סוכר, כפית תמצית וניל ו2 כפות מים/חלב.

-מוציאים את השבלולים מהתנור ובעודם חמים מורחים עליהם את הסירופ.

*אפשר להשתמש בחבילת בצק שמרים שלמה (900 גרם) ולהכפיל את הכמויות של שאר החומרים. אפשר להשתמש במחצית השניה של הבצק להכנת רוגעלך שוקולד .

*מתכון לבצק שמרים (למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו) ניתן למצוא במתכון עוגת שמרים ושוקולד.

שבלולי קינמון

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט נבטים
סלט אבוקדו עם ירקות ובולגרית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רביד (16:05 27.05.2021)

היי. יש אפשרות לסדר את השבלולים צפופים בתבנית כדי שתצא עוגה ?

מתכונים ב-10 דקות (17:17 27.05.2021)

כן, בהחלט😊

רביד (11:42 28.05.2021)

זאת התוצאה 😉
תודה רבה לך

מתכונים ב-10 דקות (12:15 28.05.2021)

איזה יופי זה נראה! מושלם😊
תודה על השיתוף ושבת שלום.

רחלי (12:28 29.04.2021)

עכשיו בתנור והריח נפלא (:
התמונות נהדרות ועוזרות מאוד!! תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:25 29.04.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף רחלי😊

יבגניה (08:20 28.04.2021)

שלום אפרת.
אני רוצה להכין את הבצק בעצמי לפי מתכון שלך לעוגת שמרים. אני חושבת להכין רק רולדה אחת, אז כמה שבלולים יתקבלו? תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (09:44 28.04.2021)

היי יבגניה,
תלוי איזה גודל את עושה, אבל אמור לצאת כ10 יחידות.
בהצלחה😊

יפעת (22:18 4.02.2021)

היי, גם המתכון הזה יצא מדהים🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 4.02.2021)

תודה יקרה 🙂

ימית בלום (10:44 29.01.2021)

מושלם! לא לוותר על הסירופ

מתכונים ב-10 דקות (13:01 29.01.2021)

שמחה לשמוע😃

ימית בלום (13:23 29.01.2021)

תמונה חבל שאי אפשר להריח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:59 29.01.2021)

מושלםם 😍

ר (13:49 17.01.2021)

אפשר להכין מבצק מקמח מלא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:26 17.01.2021)

מומלץ לשלב חצי מלא עם חצי לבן כדי שלא ייצא דחוס מידי.

יפית (10:35 14.01.2021)

ממש מושלם וקל להכנה ! הכנתי כמות כפולה והכל נחטף כולם הגיעו למטבח לפי הריח המדהים…..
תודה רבה על המתכונים המקסימים והקלים

מתכונים ב-10 דקות (10:42 14.01.2021)

תודה יפית 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
יום נפלא

נורית (15:20 8.01.2021)

הי ,
הכנתי עם בצק שמרים עלים , יצא טעים מאד רק שמרגישים יותר את העלים מהשמרים .
בפעם הבאה אכין את הבצק שלך .
תודה וסגר קל

מתכונים ב-10 דקות (15:39 8.01.2021)

נראה מהמם נורית!
שמחה לקרוא שאהבת❤️

נורית (15:42 8.01.2021)

תודה רבה , בזכותך 👍

ענת (19:05 30.12.2020)

היי אפרת יקרה,
איך אפשר להתפיח כשמזג האויר קר? ולמשך כמה זמן?

מתכונים ב-10 דקות (21:14 30.12.2020)

תוכלי להתפיח בתוך תנור מכוסה במגבת
או להניח אפילו מעל מכשיר התמי4 🙂
למשך שעה-שעה וחצי

נורית (15:05 27.12.2020)

הי ,
לא מצאתי בצק שמרים מרודד .
גם באתר של מעדנות יש רק בצק שמרים עלים , יכול להיות שהפסיקו לייצר ?
תודה
נורית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 27.12.2020)

היי נורית,
יש תקופות שיש מחסור.
אפשר להשתמש בבצק שמרים עלים.

נורית (20:11 27.12.2020)

תודה רבה

מרים (20:21 26.12.2020)

הייי אפשר להמיר את החמאה או המרגרינה בשמן קנולה??

מתכונים ב-10 דקות (00:39 27.12.2020)

אפשר לשים כ-4 כפות שמן רגיל.
שבוע נפלא🌸

יעל (15:59 24.12.2020)

שלום, יש לי בבית מלית קינמון, אפשר להשתמש בה למילוי השבלולים? יהיה שינוי בטעם?

מתכונים ב-10 דקות (18:21 24.12.2020)

אפשר 🙂
לא חושבת שיהיה שינוי בטעם..

חנה (09:36 24.12.2020)

בוקר טוב,אפרת
אם אני מכינה את הבצק בעצמי עם המתכון שצרפת.
כמה רולדות יוצאות ממנו להכנת השבלולים?

מתכונים ב-10 דקות (11:00 24.12.2020)

הכמות במתכון שצירפתי הוא חצי קילו בצק וכך גם במתכון כאן-
מה שאומר סה”כ כ-18 יחידות שבלולים, רולדה אחת

גלי סבן (09:32 6.10.2020)

הסירופ רק מעורבב בלי בישול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:28 6.10.2020)

כן.

מירי (13:04 15.09.2020)

היי אפרת,
תודה על מתכון טעים.
האם ניתן להכין עם בצק פילאס במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 15.09.2020)

כן, אפשר. המרקם ייצא שונה אבל טעים.

אחת שנהינת מאוד (16:51 30.07.2020)

היי אפרת, מאז שגילתי תאתר תמיד נכנסת ונהינת להכין:) תודה
האם יש מצב להמיר את החמאה\מרגרינה\ שמן קוקוס בשמן רגיל? אני מאוד אוהבת קינמון וממש רוצה להכין

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:33 30.07.2020)

אפשר לשים כ-4 כפות שמן רגיל.

אחת (12:58 31.07.2020)

תודה!

לירון (18:19 14.05.2020)

היי
אם הכנתי את הבצק שמרים בעצמי. אני צריכה לחלק אותו ל2 חלקים? וכל אחד לגלגל לרולדה. או מהכמות הזאת אני מגלגלת רק לרולדה אחת..?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:10 14.05.2020)

אם הכנת מ500 גרם קמח תחלקי ל-2.

לירון (19:21 14.05.2020)

הכנתי לפי המתכון שלך לבצק שמרים…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 14.05.2020)

אז תחלקי ל2.

לירון (22:33 14.05.2020)

יצא טעים מאוד! הבצק פריך. אולי צריך להוסיף קצת יותר קינמון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 14.05.2020)

נראה מעולה 🙂
חילקת את הבצק לשני חלקים ומרחת על כל חלק את המילוי שרשום במתכון (40 ג’ חמאה, שליש כוס סוכר וכו’)?

לירון (08:01 15.05.2020)

כן
אני עושה הכל בדיוק לפי ההוראות שלך במתכונים. אולי הייתי צריכה לשים כפליים בכמות המילוי? לכל חלק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 15.05.2020)

אם הרגשת שזה לא מספיק אז פעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות של המילוי.

TAMAR (03:30 5.05.2020)

שלום וברכה,
המתכונים שלך מקסימים, מוצלחים וטעימים! הייתי רוצה לעשות את ה-שבלולי קינמון מבצק שמרים ביתי- זה אפשרי? אם כן תגידי לי איך!
יש לי מתכון מקסים לבצק ואני לא נבהלת מלעבוד יותר מ-10 דקות……………..
תודה : )

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:04 5.05.2020)

בטח שאפשרי 🙂
צירפתי לינק למתכון לבצק שמרים בתחתית המתכון למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו.

TAMAR (04:38 7.05.2020)

תודה!
הכנתי יצא טעיםםםםם
עד שהכנתי כמה כמויות…
תודה- את אלופה, תמשיכי להפתיע 😍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:34 7.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שחזרת לעדכן.

הדס (16:41 30.04.2020)

מושלם מושלםםם!!
אין עלייךך
בעלי לא האמין שאני יכין אי פעם כאלו דברים טעימים
הכול בזכות האתר שלך
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:20 30.04.2020)

שמחה שיצא טעים!
תודה הדס 💖

הודיה (19:38 25.04.2020)

יצא לי מושלםםםםםם הממתכון שלך פשוט מושלםםםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:15 25.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

רונן (13:43 22.03.2020)

היי רציתי לשאול אם אין לי לא חמאה ולא מרגרינה ולא שמן קוקוס למילוי של הקינמון אפשר שמן רגיל וכמה ???
או משהו אחר ???

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:49 22.03.2020)

אפשר לשים כ-4 כפות שמן רגיל.

רויטל (17:50 19.12.2019)

חייבים להפשיר את הבצק כל הלילה? יש דרך קצרה יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 19.12.2019)

אפשר להפשיר גם כשעתיים על השיש.

דריה (15:43 28.08.2019)

אהלן. אם אין לי תמצית וניל לסירופ שאחרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 28.08.2019)

לא נורא, תכיני בלי.

צופיה (14:47 31.07.2019)

איך מכינים את הבצק?
אני רוצה להכין בעצמי את הבצק. יש לך במקרה מתכון של בצק שמרים טוב?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 31.07.2019)

אפשר להכין את הבצק במתכון הזה- עוגת שמרים ושוקולד.

רעות (17:35 9.07.2019)

היי אפרת, רציתי לשתף ברגע מתוק של נחת! תודה על מתכון מנצח נוסף (מיני רבים). שמחה שעבדתי קצת יותר כדי להכין את בצק השמרים המופלא הזה בעצמי. הלוואי והתמונה הייתה יכולה להעביר את הריח והטעם.
רציתי לשאול כמה זמן וכיצד (בחוץ/מקרר/פריזר) ניתן לאחסן את המאפים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 9.07.2019)

היי רעות,
קודם כל התמונה מהממת 😍
ניתן לאחסן את המאפים מחוץ למקרר בקופסה אטומה עד 24 שעות (בגלל החום). לאחר מכן, אפשר לשמור במקרר.
מומלץ לחמם את המאפים לפני שאוכלים (בתנור או אפילו כמה שניות במיקרוגל).
ניתן לשמור כ-4 ימים במקרר.

barak sh (22:47 3.07.2019)

הכנתי מנה כפולה ויצא נהדר, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 3.07.2019)

נראה מעולה 😍
תודה ברק

מוריה (19:48 7.05.2019)

היי רציתי לשאול עם החמאה/מרגרינה שצריך למרוח על הבצק צריך להיות ממש רך ,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 7.05.2019)

החמאה צריכה להיות מומסת (נוזלית).

דנה (09:07 19.01.2019)

נפלא!!

דנה (22:20 18.01.2019)

מושלם!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 19.01.2019)

תודה דנה 🙂

שולי (16:54 27.09.2018)

בתי מכינה בכל שישי מהמתכונים שלך.מקבלת תמיד מחמאות!!ישכ על האתר הנפלא!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:58 27.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שולי 🌺

חיה (10:11 23.08.2018)

שלום אפרת!הכנו את השבלולים עם בצק שמרים שהכנו לבד לפי המתכון שצירפת.
יצא מעולה!! הבצק מושלם! רק אפינו 12 דקות במקום 17 ויצא רך יותר..
זה היה כ”כ טעים, שלמחרת הכנו כמות כפולה, והפעם עם מילוי שוקולד!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים שלך!
אנחנו משתמשים קבועים באתר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 23.08.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה חיה 🙂

חן (11:27 25.06.2018)

היי אפרת…
האם אפשר להשתמש במחמאה… ואם כן כיצד?
תודה מראש!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 25.06.2018)

בטח. אפשר לשים 40 גרם מחמאה באותו אופן.

שלו (19:07 2.05.2018)

דבר ראשון תודה על כל המתכונים המהירים והטובים!!
האם זה יצא טוב אם אמרח שוקולד בחלק מהרולדות או שיצא יבש?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:39 2.05.2018)

אני חושבת שאפשר להכין מלית מקקאו ולערבב חצי כף קקאו + 3 כפות סוכר + 25 גרם חמאה מומסת.

מיכל (18:58 30.01.2018)

האם אפשר עם בצק עלים שמרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 30.01.2018)

כן, אפשר.

יוני (09:21 25.01.2018)

סליחה על השאלה אבל- – –
לא חבל על המרגרינה שבבצק קנוי וען החומרים המשמרים?
מה רע בבצק עשוי? עם שמן.
לי יוצא מעולה ככה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:43 25.01.2018)

היי יוני,
ברור שעדיף להכין את הבצק אבל לא לכולם יש זמן להכין בצק שמרים. למי שכן רוצה להכין צירפתי לינק בסוף המתכון לבצק שמרים שהוא על בסיס שמן.
יום נפלא 🙂

תמרה (17:05 16.01.2018)

היי אפרת, עשיתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות, אך לא יצאו לי עיגולים כמו שלך. מצרפת תמונה. מה עשיתי לא נכון. איך יצאו לך עיגולים ולי לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 16.01.2018)

היי תמרה,
גלגלת לרולדה ואחר כך חתכת לעיגולים?
היית צריכה להניח את העיגולים עם הצד של המילוי כלפי מעלה. הם כרגע הפוכים.

תמרה (12:19 12.01.2018)

בדקתי בכל הסופרים והיה רק בצק שמרים עלים. על האריזה היו תמונות של קרואסונים ושבלולים. האם הבצק הזה מתאים? הכוונה כי הוא עלים. לא היה סתם בצק שמרים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:49 12.01.2018)

היי תמרה,
יש בצק שמרים עלים ויש בצק שמרים רגיל. מצרפת תמונה של בצק שמרים רגיל.
אם לא מצאת רגיל אז אפשר להשתמש גם בבצק שמרים עלים, זה שילוב של בצק שמרים עם בצק עלים. המרקם הסופי מעט שונה אך עדיין טעים.

תמרה (18:39 13.01.2018)

תודה על התשובה. האם יש לך מתכון שמתאים לבצק שמרים עלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 13.01.2018)

אין לי מתכון לבצק שמרים-עלים אבל יש לי מתכון לבצק שמרים.

תמרה (20:41 13.01.2018)

התכוונתי, האם יש לך רעיון מה אפשר להכין עם בצק שמרים עלים? כי כבר קניתי את המוצר ולא ניתן להחזירו לחנות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 13.01.2018)

אני הכנתי את הרוגעלך שוקולד עם בצק עלים שמרים ויצא טעים. לדעתי זה יעבוד גם עם המתכון הזה של השבלולים.
מתכונים נוספים שניתן להכין עם הבצק הזה: חטיפי בצק עלים וגבינות ומאפה פטריות.

זהר (18:33 11.01.2018)

סליחה על הבורות,אבל היכן קונים בצק שמרים מוכן, האם יש בצק כזה קפוא במקררים בסופר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 11.01.2018)

היי זהר,
ניתן למצוא בצק שמרים במקררים בסופר (ליד בצק פילו ובצק עלים).

מאיה וייצמן (13:43 11.01.2018)

אפשר את המתכון לקילו קמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 11.01.2018)

היי מאיה,
לבצק שמרים (אם את מכינה לבד):
7 כוסות קמח לבן (1 קילו)
2 כפות גדושות שמרים יבשים (22 גרם)
2/3 כוס סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
4 ביצים
כוס וחצי מים פושרים-חמימים (360 מ”ל)
2/3 כוס שמן
קמצוץ מלח
*יש להתפיח אותו התפחה ראשונה עד להכפלת הנפח ורק אז להכין ממנו שבלולים.
חומרים למילוי:
80 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת (אפשר להמיס 4 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)
שני שליש כוס סוכר (130 גרם)
2 כפות גדושות אבקת קינמון
*ביצה טרופה
סירופ למריחה (לאחר האפיה):
חצי כוס אבקת סוכר + כף תמצית וניל + 4 כפות חלב/מים

מאיה (16:25 11.01.2018)

תודה רבה!!!
מתכננת לעשות לשבת.

אגב, כל מתכון שלקחתי מהאתר יצא מעולה!!

אז גם תודה על המתכונים!!

ציפי (09:17 11.01.2018)

אפשר להחליף את המרגרינה בשמן רגיל (קנולה וכו’)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 11.01.2018)

היי ציפי,
אפשר אבל פחות מומלץ, התוצאה יותר מוצלחת עם שומן שמתקשה בקירור כמו חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס.
יום נפלא 🙂

טובה (07:38 11.01.2018)

איפה להתפיח את השבלולים?ולכסות במגבת?

ובהזדמנות זו תודה על המתכונים הטעימים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 11.01.2018)

היי טובה,
מומלץ להתפיח במקום חם בבית. אפשר במטבח. יש לכסות במגבת.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.