זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 18 שבלולים
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
חצי חבילת בצק שמרים מרודד קנוי (450-500 גרם) מופשר לילה במקרר
חומרים למילוי:
40 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת (אפשר להמיס 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)
שליש כוס סוכר (65 גרם)
כף גדושה אבקת קינמון (13 גרם)
*ביצה טרופה
סירופ למריחה (לאחר האפיה):
רבע כוס אבקת סוכר (30 ג’) + כפית תמצית וניל (5 ג’) + 2 כפות חלב/מים (20 מ”ל)
אופן הכנה:
-פורשים את בצק השמרים על משטח עבודה, מרדדים בעזרת מערוך רידוד קל (הבצק צריך להיות בעובי של כחצי ס”מ) ומורחים עליו בצורה אחידה חמאה/מרגרינה מומסת.
-מערבבים בקערית שליש כוס סוכר וכף גדושה אבקת קינמון ומפזרים על הבצק בצורה אחידה.
-מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים לפרוסות בעובי של כס”מ וחצי ומסדרים במרווחים על נייר אפיה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה-שעה וחצי (הערה: אם זה בצק שמרים שהכנתם בעצמכם ושעבר התפחה ראשונה, מספיק להתפיח כחצי שעה-שעה).
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד), מורחים כל שבלול בביצה טרופה ומכניסים לתנור במשך 16-18 דקות, עד להזהבה יפה.
-בזמן השבלולים בתנור מכינים את הסירופ: מערבבים בקערית רבע כוס אבקת סוכר, כפית תמצית וניל ו2 כפות מים/חלב.
-מוציאים את השבלולים מהתנור ובעודם חמים מורחים עליהם את הסירופ.
*אפשר להשתמש בחבילת בצק שמרים שלמה (900 גרם) ולהכפיל את הכמויות של שאר החומרים. אפשר להשתמש במחצית השניה של הבצק להכנת רוגעלך שוקולד .
*מתכון לבצק שמרים (למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו) ניתן למצוא במתכון עוגת שמרים ושוקולד.
היי אפרת
רציתי לשאול עם השבלולים יוצאים שטוחים או שאפשר להגביה אותם?
זה תלוי בחיתוך. אפשר לחתוך אותם יותר עבה.
היי.. האם אפשר לשים מזולה [ממרח חמאה] במקום החמאה?
והאם מתאים להוסיף אגוזים לקינמון? תודה רבה!
כן לשתי השאלות🙂
הי אפרת, כל המתכונים שלך מעולים ממש! כבר הכנתי את עוגת שמרים שוקולד כולל הבצק עצמו (עם נוטלה שזה ממש מעדן) ועכשיו אני מתכנן להכין את השבלולים.
שאלה – למילוי, האם משנה סוכר לבן או חום?
אני שואל, כי הכנתי את עוגת שמרים עם המילוי שכאן אבל ללא הסירופ למריחה והעוגה יצאה יבשה משום מה, אז אני לא בטוח אם זה בגלל שהשתמשתי בסוכר לבן או בגלל שלא שמתי סירופ.
מצרף תמונה של העוגות שמרים + חלות לשבת שגם מהאתר שלך שיצאו נפלא 🙂
היי אופיר,
לא משנה אם זה סוכר חום או לבן (הסוכר החום יותר גרגירי ולא תמיד נמס לגמרי).
אני מניחה שהעוגה יצאה קצת יבשה בגלל שהמילוי קצת יבש.
כשהמילוי הוא נוזלי ולח יותר (לדוג’ ממרח שוקולד) אז זה משפיע על המרקם של העוגה.
כן אפשר להגדיל את כמות החמאה כדי שייצא עסיסי יותר ולשים 60-65 גרם חמאה וחשוב להמנע מאפית יתר שעלולה לייבש את השבלולים.
השבלולים מתייבשים קצת יום למחרת. כדי להחזיר להם את הרכות אני מחממת כמה שניות במיקרוגל.
ואגב העוגות והחלות נראות מעולה🙂
תודה רבה! יצא מעולה 🙂
נראה ממש טוב!🙂
הוספתי קצת קמח כוסמין כי ניגמר לי הקמח הרגיל ויצא לי אשש ובאמת שאני ממש אוהבת את האתר שלך יש לך מתכונים מדהימים תודה רבה 💜
תודה ענבר❤️
הי אפרת!אני תוהה אם להכין עם שמן קוקוס שיש לי תמיד בבית(אני בריאותית),או להתפתות להכניס חמאה לבית,למרות שאני משתדלת למעט..השאלה האם זה יצא יותר טעים משמעותית עם חמאה מאשר עם שמן קוקוס?
זה ייצא טעים כך או כך.
לחמאה יש טעם יותר עדין. לשמן קוקוס יש טעם של קוקוס. עניין של טעם🙂
איך אולי מתכון לבצק? אין לנו בצק שמרים…
אין לי תמצית וניל, אפשר סוכר וניל?
בטח, מתכון לבצק אפשר להכין לפי המתכון הזה – עוגת שמרים שוקולד (המתכון מופיע מתחת למתכון – יש לגלול להמשך העמוד).
וכן, אפשר לשים סוכר וניל רק כדאי להמיס אותו קודם עם חלב/מים רותחים.
תודהה על המתכון יצא אשש
ואו נראה מעולה❤️
אפרת יקרה,
הכנתי את השבלולים עם המתכון שלך לבצק שמרים (עוגתשמרים שוקולד) ויצא מצוין בנסיון הראשון ואז עשיתי ניסיון שני כדי להתאים לטעם שלי… רידדתי את הבצק דק ככל האפשר והוספתי וניל לחמאה וקקאו והל לתערובת הסוכר-קינמון. יצא נפלא.
נראה מדהים! איזה כיף שאהבת את המתכון😊
היי אפרת. אני עובדת עם הבצק שלך (כמובן, שום דבר קנוי לא משתווה למתכונים שלך 🙂 ) ורציתי לדעת האם אפשר להשאיר לתפיחה שניה כל הלילה במקרר ולחמם בתנור על הבוקר או שזו תפיחה ארוכה מדי ?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤
אפשר להשאיר את הבצק לתפיחה ראשונה לילה במקרר, אך לתפיחה שנייה זה משך ארוך מדי.
הי אפרת,
אפשר להכין את זה מבצק רגיל? ואם כן מה הם החומרים? (מתכון שמתאים גם לזה)
היי,
אפשר להכין בצק שמרים כמו במתכון הזה.
ומבצק פילו?
עם בצק פילו יצא שונה מאד.
הי אפרת
עשיתי את הבצק שמרים לפי המתכון יצא לי רך מאד ודביק מה לא עשיתי נכון האם להוסיף עוד קמח?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
את יכולה להוסיף עוד קצת קמח לפי הצורך עד שהבצק לא דביק מדי.
אין לי אבקת סוכר למילוי אפשר סוכר רגיל?
ואין לי תמצית וניל אפשר לוותר ?
אם אין לך אבקת סוכר תכין את הסירופ הבא:
1/2 כוס מים, 1/2 כוס סוכר, כפית שטוחה מיץ לימון. להביא לרתיחה על אש בינונית ואז להנמיך לאש הכי נמוכה ולבשל עוד 2 דקות.
בוקר טוב אפרת:)
מה אפשר לשים במקום המרגרינה/חמאה מומסת שזה לא שמן קוקוס כי אין לי (אם אפשר כמויות כי יש לי משקל מטבח)
יש לי שמן קנולה בכבישה קרה שמותאם לאפית עוגות זה מתאים?
אני מאודדדדד אוהב קינמון בגלל הטעם וגם בגלל הריח (50/50)
מקוה שתעזרי לי למצוא פתרונות
היי,
אפשר לשים כ-4 כפות שמן קנולה שיש לך.
אפשר להכין עם בצק פילו?
היי,
אפשר אבל יצא שונה.
היי אפרת
אני רוצה להכין בגריסה הכי בריאה
מה אני צריכה לשנות כדי שיצא בריא יותר?
היי,
אם את משתמשת בבצק קנוי אין כ”כ דרך להפוך את המתכון לבריא יותר.
אפשר להכין בצק שמרים ביתי כדי להפוך את המתכון לבריא יותר.
הי אפרת, מתכון מעולה! מכינה אותו תמיד כולל הכנת הבצק המושלם! מה ניתן למרוח מעל במידה ונגמרה לי אבקת הסוכר? תודה, שרון
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מדהים😍
אפשר לשים חמישית כוס סוכר, אך הסירופ יצא שונה מעט. לכן עדיף להכין סירופ אחר (סירופ סוכר): לבשל חצי כוס מים+ חצי כוס סוכר עד לרתיחה, ואז להנמיך את האש ולבשל עוד כמה דקות עד להסמכה.
שלום אפרת .היום אפיתי שבלול קינמון יצא ממש טעים .אין כמו אתר שלך .השאלה שלי מה אפשר חוץ מקינמון אפשר מלית פרג .או פודינג וניל ריבה?תודה
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
מבחינת מילוי- כמעט כל מילוי אפשרי: ממרח שוקולד, מלית פרג, ריבה, מלית חלבה ועוד…
עשיתי עם הבצק של העוגת שמרים שברוך השם תמיד יוצא מעולה!!, הפחתתי מהסוכר וחיברתי את השבלולים יצא טעים ברמות!!
נראה מהמם! שמחה שיצא מוצלח😊
מתה על האתר שלך!
יש לי שאלה – אני לא רוצה להשתמש בשמן קוקוס או מרגרינה או חמאה – ואני רוצה לעשות גרסאת פרווה, האם ניתן להשתמש בנטורינה במקום?
היי רינת,
כן אפשר(:
חג שמח!
היי. יש אפשרות לסדר את השבלולים צפופים בתבנית כדי שתצא עוגה ?
כן, בהחלט😊
זאת התוצאה 😉
תודה רבה לך
איזה יופי זה נראה! מושלם😊
תודה על השיתוף ושבת שלום.
עכשיו בתנור והריח נפלא (:
התמונות נהדרות ועוזרות מאוד!! תודה
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף רחלי😊
שלום אפרת.
אני רוצה להכין את הבצק בעצמי לפי מתכון שלך לעוגת שמרים. אני חושבת להכין רק רולדה אחת, אז כמה שבלולים יתקבלו? תודה רבה.
היי יבגניה,
תלוי איזה גודל את עושה, אבל אמור לצאת כ10 יחידות.
בהצלחה😊
היי, גם המתכון הזה יצא מדהים🙂
תודה יקרה 🙂
מושלם! לא לוותר על הסירופ
שמחה לשמוע😃
תמונה חבל שאי אפשר להריח
מושלםם 😍
אפשר להכין מבצק מקמח מלא?
מומלץ לשלב חצי מלא עם חצי לבן כדי שלא ייצא דחוס מידי.
ממש מושלם וקל להכנה ! הכנתי כמות כפולה והכל נחטף כולם הגיעו למטבח לפי הריח המדהים…..
תודה רבה על המתכונים המקסימים והקלים
תודה יפית 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
יום נפלא
הי ,
הכנתי עם בצק שמרים עלים , יצא טעים מאד רק שמרגישים יותר את העלים מהשמרים .
בפעם הבאה אכין את הבצק שלך .
תודה וסגר קל
נראה מהמם נורית!
שמחה לקרוא שאהבת❤️
תודה רבה , בזכותך 👍
היי אפרת יקרה,
איך אפשר להתפיח כשמזג האויר קר? ולמשך כמה זמן?
תוכלי להתפיח בתוך תנור מכוסה במגבת
או להניח אפילו מעל מכשיר התמי4 🙂
למשך שעה-שעה וחצי
הי ,
לא מצאתי בצק שמרים מרודד .
גם באתר של מעדנות יש רק בצק שמרים עלים , יכול להיות שהפסיקו לייצר ?
תודה
נורית
היי נורית,
יש תקופות שיש מחסור.
אפשר להשתמש בבצק שמרים עלים.
תודה רבה
הייי אפשר להמיר את החמאה או המרגרינה בשמן קנולה??
אפשר לשים כ-4 כפות שמן רגיל.
שבוע נפלא🌸
שלום, יש לי בבית מלית קינמון, אפשר להשתמש בה למילוי השבלולים? יהיה שינוי בטעם?
אפשר 🙂
לא חושבת שיהיה שינוי בטעם..
בוקר טוב,אפרת
אם אני מכינה את הבצק בעצמי עם המתכון שצרפת.
כמה רולדות יוצאות ממנו להכנת השבלולים?
הכמות במתכון שצירפתי הוא חצי קילו בצק וכך גם במתכון כאן-
מה שאומר סה”כ כ-18 יחידות שבלולים, רולדה אחת
הסירופ רק מעורבב בלי בישול?
כן.
היי אפרת,
תודה על מתכון טעים.
האם ניתן להכין עם בצק פילאס במקום?
כן, אפשר. המרקם ייצא שונה אבל טעים.
היי אפרת, מאז שגילתי תאתר תמיד נכנסת ונהינת להכין:) תודה
האם יש מצב להמיר את החמאה\מרגרינה\ שמן קוקוס בשמן רגיל? אני מאוד אוהבת קינמון וממש רוצה להכין
אפשר לשים כ-4 כפות שמן רגיל.
תודה!
היי
אם הכנתי את הבצק שמרים בעצמי. אני צריכה לחלק אותו ל2 חלקים? וכל אחד לגלגל לרולדה. או מהכמות הזאת אני מגלגלת רק לרולדה אחת..?
אם הכנת מ500 גרם קמח תחלקי ל-2.
הכנתי לפי המתכון שלך לבצק שמרים…
אז תחלקי ל2.
יצא טעים מאוד! הבצק פריך. אולי צריך להוסיף קצת יותר קינמון
נראה מעולה 🙂
חילקת את הבצק לשני חלקים ומרחת על כל חלק את המילוי שרשום במתכון (40 ג’ חמאה, שליש כוס סוכר וכו’)?
כן
אני עושה הכל בדיוק לפי ההוראות שלך במתכונים. אולי הייתי צריכה לשים כפליים בכמות המילוי? לכל חלק?
אם הרגשת שזה לא מספיק אז פעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות של המילוי.
שלום וברכה,
המתכונים שלך מקסימים, מוצלחים וטעימים! הייתי רוצה לעשות את ה-שבלולי קינמון מבצק שמרים ביתי- זה אפשרי? אם כן תגידי לי איך!
יש לי מתכון מקסים לבצק ואני לא נבהלת מלעבוד יותר מ-10 דקות……………..
תודה : )
בטח שאפשרי 🙂
צירפתי לינק למתכון לבצק שמרים בתחתית המתכון למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו.
תודה!
הכנתי יצא טעיםםםםם
עד שהכנתי כמה כמויות…
תודה- את אלופה, תמשיכי להפתיע 😍
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שחזרת לעדכן.
מושלם מושלםםם!!
אין עלייךך
בעלי לא האמין שאני יכין אי פעם כאלו דברים טעימים
הכול בזכות האתר שלך
תודה רבה
שמחה שיצא טעים!
תודה הדס 💖
יצא לי מושלםםםםםם הממתכון שלך פשוט מושלםםםםם
שמחה לשמוע ❤️
היי רציתי לשאול אם אין לי לא חמאה ולא מרגרינה ולא שמן קוקוס למילוי של הקינמון אפשר שמן רגיל וכמה ???
או משהו אחר ???
אפשר לשים כ-4 כפות שמן רגיל.
חייבים להפשיר את הבצק כל הלילה? יש דרך קצרה יותר?
אפשר להפשיר גם כשעתיים על השיש.
אהלן. אם אין לי תמצית וניל לסירופ שאחרי?
לא נורא, תכיני בלי.
איך מכינים את הבצק?
אני רוצה להכין בעצמי את הבצק. יש לך במקרה מתכון של בצק שמרים טוב?
תודה מראש
אפשר להכין את הבצק במתכון הזה- עוגת שמרים ושוקולד.
היי אפרת, רציתי לשתף ברגע מתוק של נחת! תודה על מתכון מנצח נוסף (מיני רבים). שמחה שעבדתי קצת יותר כדי להכין את בצק השמרים המופלא הזה בעצמי. הלוואי והתמונה הייתה יכולה להעביר את הריח והטעם.
רציתי לשאול כמה זמן וכיצד (בחוץ/מקרר/פריזר) ניתן לאחסן את המאפים?
היי רעות,
קודם כל התמונה מהממת 😍
ניתן לאחסן את המאפים מחוץ למקרר בקופסה אטומה עד 24 שעות (בגלל החום). לאחר מכן, אפשר לשמור במקרר.
מומלץ לחמם את המאפים לפני שאוכלים (בתנור או אפילו כמה שניות במיקרוגל).
ניתן לשמור כ-4 ימים במקרר.
הכנתי מנה כפולה ויצא נהדר, תודה!
נראה מעולה 😍
תודה ברק
היי רציתי לשאול עם החמאה/מרגרינה שצריך למרוח על הבצק צריך להיות ממש רך ,
החמאה צריכה להיות מומסת (נוזלית).
נפלא!!
מושלם!!
תודה דנה 🙂
בתי מכינה בכל שישי מהמתכונים שלך.מקבלת תמיד מחמאות!!ישכ על האתר הנפלא!
שמחה לשמוע!
תודה שולי 🌺
שלום אפרת!הכנו את השבלולים עם בצק שמרים שהכנו לבד לפי המתכון שצירפת.
יצא מעולה!! הבצק מושלם! רק אפינו 12 דקות במקום 17 ויצא רך יותר..
זה היה כ”כ טעים, שלמחרת הכנו כמות כפולה, והפעם עם מילוי שוקולד!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים שלך!
אנחנו משתמשים קבועים באתר..
שמחה שיצא טעים!
תודה חיה 🙂
היי אפרת…
האם אפשר להשתמש במחמאה… ואם כן כיצד?
תודה מראש!!
בטח. אפשר לשים 40 גרם מחמאה באותו אופן.
דבר ראשון תודה על כל המתכונים המהירים והטובים!!
האם זה יצא טוב אם אמרח שוקולד בחלק מהרולדות או שיצא יבש?
תודה 🙂
אני חושבת שאפשר להכין מלית מקקאו ולערבב חצי כף קקאו + 3 כפות סוכר + 25 גרם חמאה מומסת.
האם אפשר עם בצק עלים שמרים?
כן, אפשר.
סליחה על השאלה אבל- – –
לא חבל על המרגרינה שבבצק קנוי וען החומרים המשמרים?
מה רע בבצק עשוי? עם שמן.
לי יוצא מעולה ככה
היי יוני,
ברור שעדיף להכין את הבצק אבל לא לכולם יש זמן להכין בצק שמרים. למי שכן רוצה להכין צירפתי לינק בסוף המתכון לבצק שמרים שהוא על בסיס שמן.
יום נפלא 🙂
היי אפרת, עשיתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות, אך לא יצאו לי עיגולים כמו שלך. מצרפת תמונה. מה עשיתי לא נכון. איך יצאו לך עיגולים ולי לא?
היי תמרה,
גלגלת לרולדה ואחר כך חתכת לעיגולים?
היית צריכה להניח את העיגולים עם הצד של המילוי כלפי מעלה. הם כרגע הפוכים.
בדקתי בכל הסופרים והיה רק בצק שמרים עלים. על האריזה היו תמונות של קרואסונים ושבלולים. האם הבצק הזה מתאים? הכוונה כי הוא עלים. לא היה סתם בצק שמרים.
היי תמרה,
יש בצק שמרים עלים ויש בצק שמרים רגיל. מצרפת תמונה של בצק שמרים רגיל.
אם לא מצאת רגיל אז אפשר להשתמש גם בבצק שמרים עלים, זה שילוב של בצק שמרים עם בצק עלים. המרקם הסופי מעט שונה אך עדיין טעים.
תודה על התשובה. האם יש לך מתכון שמתאים לבצק שמרים עלים?
אין לי מתכון לבצק שמרים-עלים אבל יש לי מתכון לבצק שמרים.
התכוונתי, האם יש לך רעיון מה אפשר להכין עם בצק שמרים עלים? כי כבר קניתי את המוצר ולא ניתן להחזירו לחנות.
אני הכנתי את הרוגעלך שוקולד עם בצק עלים שמרים ויצא טעים. לדעתי זה יעבוד גם עם המתכון הזה של השבלולים.
מתכונים נוספים שניתן להכין עם הבצק הזה: חטיפי בצק עלים וגבינות ומאפה פטריות.
סליחה על הבורות,אבל היכן קונים בצק שמרים מוכן, האם יש בצק כזה קפוא במקררים בסופר?
היי זהר,
ניתן למצוא בצק שמרים במקררים בסופר (ליד בצק פילו ובצק עלים).
אפשר את המתכון לקילו קמח?
היי מאיה,
לבצק שמרים (אם את מכינה לבד):
7 כוסות קמח לבן (1 קילו)
2 כפות גדושות שמרים יבשים (22 גרם)
2/3 כוס סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
4 ביצים
כוס וחצי מים פושרים-חמימים (360 מ”ל)
2/3 כוס שמן
קמצוץ מלח
*יש להתפיח אותו התפחה ראשונה עד להכפלת הנפח ורק אז להכין ממנו שבלולים.
חומרים למילוי:
80 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת (אפשר להמיס 4 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק)
שני שליש כוס סוכר (130 גרם)
2 כפות גדושות אבקת קינמון
*ביצה טרופה
סירופ למריחה (לאחר האפיה):
חצי כוס אבקת סוכר + כף תמצית וניל + 4 כפות חלב/מים
תודה רבה!!!
מתכננת לעשות לשבת.
אגב, כל מתכון שלקחתי מהאתר יצא מעולה!!
אז גם תודה על המתכונים!!
אפשר להחליף את המרגרינה בשמן רגיל (קנולה וכו’)?
היי ציפי,
אפשר אבל פחות מומלץ, התוצאה יותר מוצלחת עם שומן שמתקשה בקירור כמו חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס.
יום נפלא 🙂
איפה להתפיח את השבלולים?ולכסות במגבת?
ובהזדמנות זו תודה על המתכונים הטעימים.
היי טובה,
מומלץ להתפיח במקום חם בבית. אפשר במטבח. יש לכסות במגבת.
יום מקסים 🙂