זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 15-20 שבלולים
סוג: חלבי
מצרכים:
2/3 כוס קמח מלא
1/3 כוס קמח רגיל
20 גרם חמאה
1 כף שמן קנולה
100 גרם יוגורט/ גבינה לבנה/ קוטג’
1/4 כפית מלח
גבינה צהובה מפוררת
רסק עגבניות
תבלין אורגנו
תרסיס שמן ושומשום (לא חובה)
אופן הכנה:
-מעבדים את כל חומרי הבצק (מלבד הגבנ”צ, רסק העגבניות והאורגנו) עד לקבלת בצק אחיד (למי שיש זמן- רצוי לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר למנוחה כחצי שעה).
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס”מ.
-מורחים מעט רסק עגבניות על הבצק ומפזרים גבינה צהובה מגורדת ואורגנו.
-מגלגלים את הבצק לרולדה. חותכים לפרוסות ברוחב של 2 ס”מ.
-מניחים על נייר אפייה, מרססים מעט שמן ומפזרים שומשום. אופים במשך כ-20 דקות עד שהשבלולים מזהיבים.
מתכונים מקמח מלא, קמח מלא מתכונים
וואו נדיר ברמות!!
הכנתי חמש כמויות ולא הספיק מרב שהיה טעים!!!
אמאלה הכי טעים בארץ!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
הבצק יעבוד עם שילוב קמח כוסמין במקום הקמח המלא?
היי שרית,
גם קמח כוסמין מתאים כאן(:
הי אפרת
אם אני מקפיאה
אני יכולה להפשיר ולהגיש או שחיבים לחמם?
אני רוצה לסעודה שלישית
תודה
היי תילי,
לא חייב לחמם, אבל הרבה יותר טעים…🙂
היי
כבר בדרך להכנת המתכון לגבי עטיפת הבצק בניילון נצמד אפשרי נייר אפייה יעשה גם את העבודה
מה המטרה בכך?
תודה מראש .
היי עינת,
עדיף לעטוף בניילון נצמד את הבצק כי נייר אפייה יכול להירטב ולהידבק לבצק.
היי אפרת
הכוונה במיקסר ?
אפשר לערבב בכף את כל חומרי הבצק?
היי עינת,
אפשר ללוש ידנית ואפשר גם במיקסר.
אפשר רק קמח מלא 100%
צריך לשנות בכמות הנוזלים?
ותודה גדולה על האתר, הוא פשוט מדהים וכייפי!!!
היי נעמי אני מניחה שאפשרי,
כמות המים תגדל כמובן, הייתי מציעה להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד 🙂
הבצק יצא שמנוני- דביק, מן הסתם צריך לרדד על משטח מקומח? ועוד דבר? אחרי הרידוד מדובר בצק דק מאוד נכון?
אולי השתמשת בכוס קטנה?
לרדד לעובי כחצי ס”מ, לא דק מידי.
אפשר לאכול את זה כשזה קר? ואם אני רוצה מנה כפולה, מה הכמויות?
אפשר לאכול כשזה בטמפ’ החדר, לא קר מהמקרר.
כמות כפולה:
כוס ושליש קמח מלא
שני שליש כוס קמח רגיל
40 גרם חמאה
2 כפות שמן קנולה
200 גרם יוגורט/ גבינה לבנה/ קוטג’
חצי כפית מלח
גבינה צהובה מפוררת
רסק עגבניות
תבלין אורגנו
תרסיס שמן ושומשום (לא חובה)
היי אפרת, האם אפשר במקום החמאה ושמן קנולה שמן זית? ואם כן, כמה? לא היה לי ברור מהתגובות!
היי אורה,
אפשר לשים 4 כפות שמן זית לכל המתכון.
ערב טוב, תוכלי להגיד כמה קלוריות המנה בערך?
כ-60 קלוריות ליחידה.
האם ניתן לחלק את הכמויות ב2 בשביל מחצית מהכמות הרשומה?
כן אפשר. רק שתדע שהכמות שבמתכון היא כבר קטנה.
היי
מה אפשר לשים במקום יוגורט?(מעדיפה כמה שפחות חלבי)
היי שירה,
היוגורט תורם למרקם הבצק. את יכולה להכין את הבצק של הכיסונים באותו אופן של הבצק הזה (לגלגל לרולדה ולחתוך לשבלולים).
שלון לא רשום במתכוו כמה קמח מלא לדים
היי עליזה,
רשום שני שליש כוס קמח מלא + שליש כוס קמח לבן.
היי,אפשר להשתמש בקצב כוסמין במקום הקמח מלא?ושמן/מרגרינה במקום חמאה?
היי נטע,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ולשים סה”כ 3 כפות שמן.
היי! קודם כול, תודה על האתר המדהים^~^
דבר שני, רציתי לשאול, אפשרי עם קמח תופח?
כן, אפשר לשים כוס קמח תופח.
תודה רבה שוב! שבת שלום(:
הי,
האם ניתן להכין עם קמח רגיל בלבד?
כן, אפשר.
שלום אפרת,
דבר ראשון תודה לך על האתר המעולה! אני נעזרת בו המון..
דבר שני רציתי לשאול שתי שאלות,
האם ניתן להשתמש רק בקמח מלא? (יש לי קמח מלא 70%)
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן רגיל או שמן קוקוס?
תודה מראש ושבת שלום!
היי מרב,
אם זה קמח מלא 70% אז לא אמורה להיות בעיה.
אפשר להמיר את החמאה בכף שמן קוקוס מוצק (או 4 כפות שמן קוקוס מומס).
שבת שלום 🙂
תודה רבה!!
הכנתי מקמח מלא 70% והוספתי זיתים קצוצים ואבקת שום. יצא מטורף!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה על המתכון המצוין!
האם ניתן להקפיא?
היי רחל,
אפשר להקפיא.
יש כמה דברים שלא ברורים לי במתכון. האם אין צורך באבקת אפייה? האם אין צורך להוסיף מים?
היי עבריה,
אין צורך באבקת אפיה. אין צורך להוסיף מים.
היוגורט הוא זה שמשמש במקום נוזלים בבצק והוא גם מתפיח מעט את הבצק.
יום נפלא 🙂
השבלול פיצה נראה מצוין ואכין אותו היום בערב. רק לא ברור למה מצוין במתכון לפרוס את בצק העלים.
זאת טעות שתוקנה כרגע. תודה קרן 🙂
פשוט מעולה! התחסל בדקות!
תודה ליטל 🙂 שבת שלום!