שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 15-20 שבלולים

סוג: חלבי

מצרכים:

2/3 כוס קמח מלא

1/3 כוס קמח רגיל

20 גרם חמאה

1 כף שמן קנולה

100 גרם יוגורט/ גבינה לבנה/ קוטג’

1/4 כפית מלח

גבינה צהובה מפוררת

רסק עגבניות

תבלין אורגנו

תרסיס שמן ושומשום (לא חובה)

אופן הכנה:

-מעבדים את כל חומרי הבצק (מלבד הגבנ”צ, רסק העגבניות והאורגנו) עד לקבלת בצק אחיד (למי שיש זמן- רצוי לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר למנוחה כחצי שעה).

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס”מ.

-מורחים מעט רסק עגבניות על הבצק ומפזרים גבינה צהובה מגורדת ואורגנו.

-מגלגלים את הבצק לרולדה. חותכים לפרוסות ברוחב של 2 ס”מ.

-מניחים על נייר אפייה, מרססים מעט שמן ומפזרים שומשום. אופים במשך כ-20 דקות עד שהשבלולים מזהיבים.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

מתכונים מקמח מלא, קמח מלא מתכונים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות גרנולה
חטיפי פסטו

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרית (17:11 31.08.2021)

היי אפרת
הבצק יעבוד עם שילוב קמח כוסמין במקום הקמח המלא?

מתכונים ב-10 דקות (17:47 31.08.2021)

היי שרית,
גם קמח כוסמין מתאים כאן(:

תילי (09:00 26.04.2021)

הי אפרת
אם אני מקפיאה
אני יכולה להפשיר ולהגיש או שחיבים לחמם?
אני רוצה לסעודה שלישית
תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:22 26.04.2021)

היי תילי,
לא חייב לחמם, אבל הרבה יותר טעים…🙂

עינת (16:26 5.03.2021)

היי
כבר בדרך להכנת המתכון לגבי עטיפת הבצק בניילון נצמד אפשרי נייר אפייה יעשה גם את העבודה
מה המטרה בכך?
תודה מראש .

מתכונים ב-10 דקות (16:40 5.03.2021)

היי עינת,
עדיף לעטוף בניילון נצמד את הבצק כי נייר אפייה יכול להירטב ולהידבק לבצק.

עינת (18:55 4.03.2021)

היי אפרת
הכוונה במיקסר ?
אפשר לערבב בכף את כל חומרי הבצק?

מתכונים ב-10 דקות (20:03 4.03.2021)

היי עינת,
אפשר ללוש ידנית ואפשר גם במיקסר.

נעמי (13:04 16.12.2020)

אפשר רק קמח מלא 100%
צריך לשנות בכמות הנוזלים?
ותודה גדולה על האתר, הוא פשוט מדהים וכייפי!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:31 16.12.2020)

היי נעמי אני מניחה שאפשרי,
כמות המים תגדל כמובן, הייתי מציעה להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד 🙂

רונית (16:33 23.09.2020)

הבצק יצא שמנוני- דביק, מן הסתם צריך לרדד על משטח מקומח? ועוד דבר? אחרי הרידוד מדובר בצק דק מאוד נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:18 24.09.2020)

אולי השתמשת בכוס קטנה?
לרדד לעובי כחצי ס”מ, לא דק מידי.

יונית (20:47 2.06.2020)

אפשר לאכול את זה כשזה קר? ואם אני רוצה מנה כפולה, מה הכמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 2.06.2020)

אפשר לאכול כשזה בטמפ’ החדר, לא קר מהמקרר.
כמות כפולה:
כוס ושליש קמח מלא
שני שליש כוס קמח רגיל
40 גרם חמאה
2 כפות שמן קנולה
200 גרם יוגורט/ גבינה לבנה/ קוטג’
חצי כפית מלח
גבינה צהובה מפוררת
רסק עגבניות
תבלין אורגנו
תרסיס שמן ושומשום (לא חובה)

אורה (14:22 1.06.2020)

היי אפרת, האם אפשר במקום החמאה ושמן קנולה שמן זית? ואם כן, כמה? לא היה לי ברור מהתגובות!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:23 1.06.2020)

היי אורה,
אפשר לשים 4 כפות שמן זית לכל המתכון.

ענת (17:43 3.04.2020)

ערב טוב, תוכלי להגיד כמה קלוריות המנה בערך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 4.04.2020)

כ-60 קלוריות ליחידה.

שלום (16:50 3.04.2020)

האם ניתן לחלק את הכמויות ב2 בשביל מחצית מהכמות הרשומה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:11 3.04.2020)

כן אפשר. רק שתדע שהכמות שבמתכון היא כבר קטנה.

שירה (17:41 9.12.2018)

היי

מה אפשר לשים במקום יוגורט?(מעדיפה כמה שפחות חלבי)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 9.12.2018)

היי שירה,
היוגורט תורם למרקם הבצק. את יכולה להכין את הבצק של הכיסונים באותו אופן של הבצק הזה (לגלגל לרולדה ולחתוך לשבלולים).

רוזמן עליזה (11:34 25.01.2018)

שלון לא רשום במתכוו כמה קמח מלא לדים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 25.01.2018)

היי עליזה,
רשום שני שליש כוס קמח מלא + שליש כוס קמח לבן.

נטע (18:59 21.10.2017)

היי,אפשר להשתמש בקצב כוסמין במקום הקמח מלא?ושמן/מרגרינה במקום חמאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 21.10.2017)

היי נטע,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ולשים סה”כ 3 כפות שמן.

אליאנה (13:57 28.07.2017)

היי! קודם כול, תודה על האתר המדהים^~^
דבר שני, רציתי לשאול, אפשרי עם קמח תופח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 28.07.2017)

כן, אפשר לשים כוס קמח תופח.

אליאנה (14:53 28.07.2017)

תודה רבה שוב! שבת שלום(:

שרית (19:22 29.05.2017)

הי,
האם ניתן להכין עם קמח רגיל בלבד?

מתכונים ב-10 דקות (20:09 29.05.2017)

כן, אפשר.

מרב (15:26 23.02.2017)

שלום אפרת,
דבר ראשון תודה לך על האתר המעולה! אני נעזרת בו המון..
דבר שני רציתי לשאול שתי שאלות,
האם ניתן להשתמש רק בקמח מלא? (יש לי קמח מלא 70%)
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן רגיל או שמן קוקוס?

תודה מראש ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (16:18 23.02.2017)

היי מרב,
אם זה קמח מלא 70% אז לא אמורה להיות בעיה.
אפשר להמיר את החמאה בכף שמן קוקוס מוצק (או 4 כפות שמן קוקוס מומס).
שבת שלום 🙂

מרב (18:56 23.02.2017)

תודה רבה!!
הכנתי מקמח מלא 70% והוספתי זיתים קצוצים ואבקת שום. יצא מטורף!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:05 23.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רחל (15:30 15.12.2016)

תודה על המתכון המצוין!
האם ניתן להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (15:34 15.12.2016)

היי רחל,
אפשר להקפיא.

עבריה (10:54 1.12.2016)

יש כמה דברים שלא ברורים לי במתכון. האם אין צורך באבקת אפייה? האם אין צורך להוסיף מים?

מתכונים ב-10 דקות (11:09 1.12.2016)

היי עבריה,
אין צורך באבקת אפיה. אין צורך להוסיף מים.
היוגורט הוא זה שמשמש במקום נוזלים בבצק והוא גם מתפיח מעט את הבצק.
יום נפלא 🙂

קרן (14:41 19.02.2014)

השבלול פיצה נראה מצוין ואכין אותו היום בערב. רק לא ברור למה מצוין במתכון לפרוס את בצק העלים.

מתכונים ב-10 דקות (14:45 19.02.2014)

זאת טעות שתוקנה כרגע. תודה קרן 🙂

ליטל (12:06 31.01.2014)

פשוט מעולה! התחסל בדקות!

מתכונים ב-10 דקות (12:56 31.01.2014)

תודה ליטל 🙂 שבת שלום!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.