שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 15-20 שבלולים

סוג: חלבי

מצרכים:

2/3 כוס קמח מלא

1/3 כוס קמח רגיל

20 גרם חמאה

1 כף שמן קנולה

100 גרם יוגורט/ גבינה לבנה/ קוטג’

1/4 כפית מלח

גבינה צהובה מפוררת

רסק עגבניות

תבלין אורגנו

תרסיס שמן ושומשום (לא חובה)




אופן הכנה:

-מעבדים את כל חומרי הבצק (מלבד הגבנ”צ, רסק העגבניות והאורגנו) עד לקבלת בצק אחיד (למי שיש זמן- רצוי לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר למנוחה כחצי שעה).

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס”מ.

-מורחים מעט רסק עגבניות על הבצק ומפזרים גבינה צהובה מגורדת ואורגנו.

-מגלגלים את הבצק לרולדה. חותכים לפרוסות ברוחב של 2 ס”מ.

-מניחים על נייר אפייה, מרססים מעט שמן ומפזרים שומשום. אופים במשך כ-20 דקות עד שהשבלולים מזהיבים.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

מתכונים מקמח מלא, קמח מלא מתכונים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות גרנולהעוגיות גרנולה
חטיפי פסטו חטיפי פסטו
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יערה (15:28 13.10.2023)

וואו נדיר ברמות!!
הכנתי חמש כמויות ולא הספיק מרב שהיה טעים!!!
אמאלה הכי טעים בארץ!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 13.10.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
שרית (17:11 31.08.2021)

היי אפרת
הבצק יעבוד עם שילוב קמח כוסמין במקום הקמח המלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 31.08.2021)

היי שרית,
גם קמח כוסמין מתאים כאן(:

avatar
תילי (09:00 26.04.2021)

הי אפרת
אם אני מקפיאה
אני יכולה להפשיר ולהגיש או שחיבים לחמם?
אני רוצה לסעודה שלישית
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 26.04.2021)

היי תילי,
לא חייב לחמם, אבל הרבה יותר טעים…🙂

avatar
עינת (16:26 5.03.2021)

היי
כבר בדרך להכנת המתכון לגבי עטיפת הבצק בניילון נצמד אפשרי נייר אפייה יעשה גם את העבודה
מה המטרה בכך?
תודה מראש .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 5.03.2021)

היי עינת,
עדיף לעטוף בניילון נצמד את הבצק כי נייר אפייה יכול להירטב ולהידבק לבצק.

avatar
עינת (18:55 4.03.2021)

היי אפרת
הכוונה במיקסר ?
אפשר לערבב בכף את כל חומרי הבצק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 4.03.2021)

היי עינת,
אפשר ללוש ידנית ואפשר גם במיקסר.

avatar
נעמי (13:04 16.12.2020)

אפשר רק קמח מלא 100%
צריך לשנות בכמות הנוזלים?
ותודה גדולה על האתר, הוא פשוט מדהים וכייפי!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 16.12.2020)

היי נעמי אני מניחה שאפשרי,
כמות המים תגדל כמובן, הייתי מציעה להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד 🙂

avatar
רונית (16:33 23.09.2020)

הבצק יצא שמנוני- דביק, מן הסתם צריך לרדד על משטח מקומח? ועוד דבר? אחרי הרידוד מדובר בצק דק מאוד נכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:18 24.09.2020)

אולי השתמשת בכוס קטנה?
לרדד לעובי כחצי ס”מ, לא דק מידי.

avatar
יונית (20:47 2.06.2020)

אפשר לאכול את זה כשזה קר? ואם אני רוצה מנה כפולה, מה הכמויות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 2.06.2020)

אפשר לאכול כשזה בטמפ’ החדר, לא קר מהמקרר.
כמות כפולה:
כוס ושליש קמח מלא
שני שליש כוס קמח רגיל
40 גרם חמאה
2 כפות שמן קנולה
200 גרם יוגורט/ גבינה לבנה/ קוטג’
חצי כפית מלח
גבינה צהובה מפוררת
רסק עגבניות
תבלין אורגנו
תרסיס שמן ושומשום (לא חובה)

avatar
אורה (14:22 1.06.2020)

היי אפרת, האם אפשר במקום החמאה ושמן קנולה שמן זית? ואם כן, כמה? לא היה לי ברור מהתגובות!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:23 1.06.2020)

היי אורה,
אפשר לשים 4 כפות שמן זית לכל המתכון.

avatar
ענת (17:43 3.04.2020)

ערב טוב, תוכלי להגיד כמה קלוריות המנה בערך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 4.04.2020)

כ-60 קלוריות ליחידה.

avatar
שלום (16:50 3.04.2020)

האם ניתן לחלק את הכמויות ב2 בשביל מחצית מהכמות הרשומה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:11 3.04.2020)

כן אפשר. רק שתדע שהכמות שבמתכון היא כבר קטנה.

avatar
שירה (17:41 9.12.2018)

היי

מה אפשר לשים במקום יוגורט?(מעדיפה כמה שפחות חלבי)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 9.12.2018)

היי שירה,
היוגורט תורם למרקם הבצק. את יכולה להכין את הבצק של הכיסונים באותו אופן של הבצק הזה (לגלגל לרולדה ולחתוך לשבלולים).

avatar
רוזמן עליזה (11:34 25.01.2018)

שלון לא רשום במתכוו כמה קמח מלא לדים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 25.01.2018)

היי עליזה,
רשום שני שליש כוס קמח מלא + שליש כוס קמח לבן.

avatar
נטע (18:59 21.10.2017)

היי,אפשר להשתמש בקצב כוסמין במקום הקמח מלא?ושמן/מרגרינה במקום חמאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 21.10.2017)

היי נטע,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ולשים סה”כ 3 כפות שמן.

avatar
אליאנה (13:57 28.07.2017)

היי! קודם כול, תודה על האתר המדהים^~^
דבר שני, רציתי לשאול, אפשרי עם קמח תופח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 28.07.2017)

כן, אפשר לשים כוס קמח תופח.

avatar
אליאנה (14:53 28.07.2017)

תודה רבה שוב! שבת שלום(:

avatar
שרית (19:22 29.05.2017)

הי,
האם ניתן להכין עם קמח רגיל בלבד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 29.05.2017)

כן, אפשר.

avatar
מרב (15:26 23.02.2017)

שלום אפרת,
דבר ראשון תודה לך על האתר המעולה! אני נעזרת בו המון..
דבר שני רציתי לשאול שתי שאלות,
האם ניתן להשתמש רק בקמח מלא? (יש לי קמח מלא 70%)
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן רגיל או שמן קוקוס?

תודה מראש ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:18 23.02.2017)

היי מרב,
אם זה קמח מלא 70% אז לא אמורה להיות בעיה.
אפשר להמיר את החמאה בכף שמן קוקוס מוצק (או 4 כפות שמן קוקוס מומס).
שבת שלום 🙂

avatar
מרב (18:56 23.02.2017)

תודה רבה!!
הכנתי מקמח מלא 70% והוספתי זיתים קצוצים ואבקת שום. יצא מטורף!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 23.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רחל (15:30 15.12.2016)

תודה על המתכון המצוין!
האם ניתן להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 15.12.2016)

היי רחל,
אפשר להקפיא.

avatar
עבריה (10:54 1.12.2016)

יש כמה דברים שלא ברורים לי במתכון. האם אין צורך באבקת אפייה? האם אין צורך להוסיף מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:09 1.12.2016)

היי עבריה,
אין צורך באבקת אפיה. אין צורך להוסיף מים.
היוגורט הוא זה שמשמש במקום נוזלים בבצק והוא גם מתפיח מעט את הבצק.
יום נפלא 🙂

avatar
קרן (14:41 19.02.2014)

השבלול פיצה נראה מצוין ואכין אותו היום בערב. רק לא ברור למה מצוין במתכון לפרוס את בצק העלים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 19.02.2014)

זאת טעות שתוקנה כרגע. תודה קרן 🙂

avatar
ליטל (12:06 31.01.2014)

פשוט מעולה! התחסל בדקות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:56 31.01.2014)

תודה ליטל 🙂 שבת שלום!

לקריאת כל התגובות