זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22-27 דקות
מס’ מנות: 15 שבלולי תרד
סוג: חלבי
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) שמרים יבשים
כפית שטוחה סוכר
חצי כפית מלח
4 כפות שמן
מים חמימים (בין שליש לחצי כוס)
למילוי:
כף שמן זית + שן שום כתושה
100 גרם עלי תרד
3/4 כוס גבנ”צ מגורדת (כ-75 גרם)
2 כפות גבינת פרמזן (מומלץ, לא חובה)
*ביצה טרופה לציפוי
אופן הכנה:
-מערבבים את הכל חומרי הבצק בקערה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (את המים מוסיפים בסוף, בהדרגה לפי הצורך). לשים את הבצק במשך כ-2 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים כרבע שעה.
-בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים את עלי התרד. מחממים מחבת עם כף שמן ומבשלים את עלי התרד במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהם מגירים נוזלים ומצטמצמים. מסירים מהאש.
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לריבוע דק. מערבבים כף שמן זית עם שן שום כתושה ומברישים את הבצק. סוחטים את עלי התרד משאריות נוזלים ומניחים על הבצק בצורה אחידה. מפזרים מעל גבינה צהובה ופרמזן.
-מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של עד ס”מ וחצי. מניחים במרווחים על נייר האפיה. מברישים כל שבלול בביצה טרופה.
-אופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
הערות:
*במקום תרד אפשר לשים זיתים קצוצים או לפזר עשבי תיבול יבשים כמו זעתר, אורגנו, בזיליקום וכו’.
*ניתן למלא בכל מילוי אחר שאוהבים (לדוג’ רוטב פיצה+גבנ”צ).
- אורז עם תרד וחומוס |
- פשטידת תרד וברוקולי |
- שקשוקה תרד |
- לזניה תרד |
- פשטידת תרד וקישואים |
- אורז מלא עם תרד ועגבניות
היי אפרת
מכינה את המתכון הזה כבר פעם שנייה. ממש טעים!
הפעם אני רוצה להכין בצהריים ולתת למשפחה לאכול לארוחת ערב.
חשבתי להכין לפי המתכון עד שתהיה לי רולדה,לשים את הרולדה במקרר עד הערב, ורק אז לאפות. זה בסדר לדעתך או שעדיף לאפות ישר כשמכינה ובערב רק לחמם?
תודה
כן אפשר:)
רק את הביצה תמרחי לפני האפיה.
יצא מעולה! הכנתי עם קמח 80%
נראה מעולה❤️
תודה אסנת
שלום אפרת היקרה,
הכנתי את הבצק והקפדתי שהמלח לא יפגש עם השמרים. הכפלתי את הכמויות כפול 3 ופעם ראשונה שלא יוצא לי מוצלח. הבצק יצא קששההה. [אולי כי הייתי לחוצה בזמן..]
מצאתי את עצמי עומדת ליד המיקסר ומוסיפה קמח/ שמן לחלופין.. אפילו הוספתי ביצה.
מה גורם לבצק שמרים להיות קשה אחרי לישה? בטוחה שהטעות הגיעה ממני או מהכפלת הכמויות.. תודה רבה וטו בשבט שמח
היי,
כשמכפילים כמויות (ביחוד אם יותר מכמות פי 2) יש סיכוי לאי דיוקים קטנים בכמויות שפוגעים מעט בתוצאה.
בנוסף, כמות גדולה כזו יחסית קשה ללישה גם למיקסר, לכן צריך לתת יותר זמן לישה ואפילו ללוש ידנית בין לבין.
טו בשבט שמח!
היי,
ראשית תודה על מתכונים מעולים.
יש אפשרות להכין התרד כמה שעות לפני הכנת הבצק והאפיה?
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להכין את התרד מראש(:
תודה. אני מכינה המון מתכונים שלך וכולם מעולים. 🌹
היי אהובה,
מפאת קוצר זמן באיזה בצק מוכן כדאי להשתמש?
וגם- יש לך רעיונות לתוספות שגם אחרי לילה במקרר/בחוץ ישארו ולא “יתייבשו” בבצק) לפני אירוח? תודה גדולה!!!
היי לילך,
הכי קל וטעים- בצק עלים.
לתוספות אפשר לשים כמעט כל דבר(:
רטבים: רוטב פיצה, פסטו, ממרח עגבניות מיובשות…
תוספות: פטריות, זיתים, פלפלים קלויים, חצילים קלויים, תירס…
בהצלחה😊
מהממת!!!! במידה ואספיק להכין את הבצק, אפשר לילה לפני ולשים על השיש עם מגבת? או שעדיף במקרר? שוב תודה ,כל מתכון אליפותתת! שנה טובה
רק במקרר, לא כדאי להשאיר בחוץ לילה שלם(:
שנה טובה וחג מתוק🌺
אלופה אלופה אלופה! האתר תמיד מציל אותי ! טעים וקל! תודה 🙏🏻
איזה כיף לשמוע! נראה מעולה❤
איזה מתכון טעיםםםם!! בצק קליל ומעולה!!!
מעולה, שמחה לשמוע! תודה שירה🌺
תודה על המתכון הקל.
הכנתי עם תרד וגבינת סויה שהכנתי בעצמי. תיבלתי בשום וקצת שמרי בירה בשביל טעם יותר “גבינתי” ופיזרתי שומשום.
יצא מעולה!
וואו נשמע מעולה! תודה נוגה😊
תודה על התכונים המעולים. אפשר לוותר עח מריחת ביצה למעלה?
היי רות,
לא מומלץ לוותר על מריחת הביצה. את יכולה לנסות להחליף את הביצה באחד מהנ”ל:
1. שמן קנולה או שמן שומשום.
2. כף סילאן מהולה ב 1-2 כפות מים
3. חלב אורז/שקדים/סויה
בהצלחה🙂
יצא נפלא! תודה על האתר המהמם הזה שגרם לי להתחיל לבשל ולהנות מזה! (:
ואו נראה מעולה 😍
תודה נופר
מושלם!!!!!! אפרת תודה על המתכון הנפלא הזה!!!! אין על האתר שלך פשוט מושלם!!! חודש טוב ומבורך !!!!
תודה דבורה!
שבוע טוב וחודש טוב ומבורך ❤️
מתכון מעולה!!
תודה רבה!
יצא ממש טעים, נחטף בשניות.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ספיר
המתכון מנצח!!!
טיפ שלי מניסיון: קמח שמרים במקום רגיל +שמרים, לילדים שלא אוהבים תרד (כמו שלי) פשוט לוותר על התרד ולהוסיף יותר גבינות (אפשר טוב טעם, אפשר רק צהובה, מוצרלה ובולגרית) יוצא מעולה בכל מצב!
תודה אירנה 🙂
יצא פצצה! השתמשתי בקמח מלא+כוסמין לבן
מהמם 🙂
תודה אורה
אפרת,
יצא מצויין!
אהבנו מאד.
נראה מעולה!
תודה רותי 🙂
אפרת המקסימה!יש לי שמרים יבשים שקניתי בוואקום לפני שנתיים ואיחסנתי בקופסה סגורה במקפיא.חושבת שהם עוד טובים או שכדאי לקנות חדש?
כדאי לקנות חדש.
אפרת המקסימה!הכנתי לשבועות ויצאו כל כך טעימים!האורחים לא הפסיקו להחמיא לי ולטרוף!הכנתי גם את מאפה הפילו גבינות המדהים וכמובן את עוגת הגבינה פירורים שאימצתי כבר מזמן.תודה רבה ושבוע מקסים!
שמחה לשמוע ❤️
תודה שרון
טעייייים! עשינו שבלולי פיצה. יצא אליפות.
מהמם 😍
תודה רותם
האם ישר מכניסים את השמרים לתערובת? (משתמשת בשמרים טריים) או שצריך לערבב עם סוכר ומים לפני כמו חלות??
אם זאת קובית שמרים טריים אז יש לערבב קודם עם סוכר ומים.
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך, תמיד מתחילה איתם בכל אירוח.
אין לי שמרים אבל יש לי קמח תופח, אפשר להשתמש בכמות הקמח בלי שמרים?
היי יעל,
בלי שמרים זה לא ייצא אותו הדבר.
אם אין לך שמרים אפשר להכין את הבצק במתכון הזה- כיסונים. לגלגל לרולדה ולחתוך באותו אופן.
אני רוצה להכין כמות של שתי קילו בכמה להכפיל?????
היי יעל,
הכוונה ל-2 קילו בצק או 2 קילו קמח?
היי, נראה מעולה!
אני רוצה להכין לארוחת צהריים לילד שלי בבית ספר (אנחנו גרים בארהב והוא לןקח אוכל מהבית מטעמי כשרות) האם כדאי להכין כולל האפיה את הכמות ואז להקפיא חלק? או להקפיא את השבלולים לפני האפיה ולאפות בבוקר לפני שהוא יוצא מהבית?
היי שרית,
אם יש לך זמן לאפות בבוקר אז אפשר אבל אם לא, אפשר להקפיא אפוי.
אפרת יקרה שלום! האם אפשר להשתמש במתכון הזה עם מדליוני תרד קפוא של סנפרוסטואם לא אשמח למתכון עם מדליוני תרד, וכן אני מעוניינת להכין את השבלולים למסיבה של ילדי הגן האם אפשר להכין עד שלב האפיה ואז לאפות מעט לפני? תודה והמתכון הזה מוצלח וטעים הכנתי עם רוטב פיצה כמה פעמים ומאוד אהבו♥️
היי דבורה,
כעקרון אפשר להמיר את התרד במדליוני תרד (גם במתכוני פשטידות) אבל אני חייבת לציין מניסיון שזה יוצא פחות טעים. לתרד הקפוא יש קצת טעם לוואי ולכן אני לא משתמשת בו.
וכן, אפשר להכין עד לשלב האפיה ולשמור במקרר עד האפיה.
חג שמח אפרת ולכל הקוראים
הכנתי לחג יצא מעולה עם מלא מלא מחמאות,
שאלה בבקשה,
האם ניתן להכין מהבצק הזה פיצה ?
תודה מראש💐
רוחמה
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, אפשר להכין פיצה.
הכנתי פעמיים עם רוטב הפיצה שלך וזיתים, יצא מעולה!
בפעם הראשונה הבצק יצא קצת דביק וקשה לעבודה, פעם שניה דאגתי שיהיה פחות מים בבצק ויצא יותר טוב.
מעולה 🙂
מתכון מנצח! תודה רבה לך
שמחה שיצא טעים 🙂
היי,
אפשר להכין ולהחזיק כמה ימים במקרר ולאכול?
אם לא, יש מתכון אחר ללחמניות או מאיפם כלשהם שכן אפשר?
תודה,
דינה
כן אפשר. לפני שאוכלים כדאי לחמם קצת בתנור.
המתכונים שלך נפלאים! יוצאים נהדר ופשוט ושלמים!
אלפי תושות עלייך ועל האתר שלך
שמחה לשמוע 🙂
תודה ❤️
היי (: הבצק יוצא לי קשה וכשאני לשה אותו הוא מתפרק… מה אני עושה לא טוב?
היי שחר,
כנראה שחסרים נוזלים בבצק. תוסיפי עוד מים.
היי (: האם אפשר גם בלי שמרים?
לא מומלץ לוותר על השמרים במקרה הזה.
הי!!
כבר מספר פעמים שהכנתי את המתכון הזה (ועכשיו פעם נוספת, השבלולים בתנור כרגע) וכל פעם זה מאלף.
תודה רבה רבה על מתכון כ”כ פשוט וקל, כמו כל שאר המתכונים באתר (שהכנתי לא מעט מהם)!!!!!
אצלי בעבודה עפים עליהם!!!
נ.ב – אני משתמשת בגבינת פסטו אדום ופסטו ירוק (אלו שאפשר למצוא במעדניה של שופרסל), גיליתי שזה עושה רק טוב לשבלולים…
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 💜
אפשר עם קוטג’? או בלי גבינה בכלל?
עם גבינה צהובה זה יותר מוצלח אבל אם אין לך אני מניחה שעדיף שתשימי קוטג’ מאשר לא לשים כלום.
היי אפרת,
אפשר להכין עם קמח כוסמין במקום קמח לבן?
כן אפשר.
היי אפרת,
יש לך במקרה מתכון לפיציות אבל שמכינים את הבצק… בלי בצק עלים?
תודה
מאפים מהירים
היי אפרת, מה שלומך? הכנתי את זה בעבר (בסגנון פיצה) ויצא ממש טעים! עכשיו אני רוצה להכין עוד פעם לפי המתכון המקורי (גבינה ותרד) ויש לי 2 שאלות: 1) האם אפשר להשתמש בתרד קפוא? זה מה שיש לי. 2) אם אין לי גבינת פרמזן, אפשר לפזר במקום קצת גבינת חרמון? או שעדיף לוותר על התוספת הזאת לגמרי? תודה רבה, כרגיל, ושבוע טוב ומבורך 🙂
היי אודליה,
אפשר להשתמש בתרד קפוא ובגבינת חרמון במקום פרמזן.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת! חייבת להגיד, יצא מושלם!!! הייתי חייבת לטעום אחד, למרות שזה לאירוע משפחתי הערב 🙂 הכנתי גם בורקס פילו גבינה, עוגת שוקולד, כיסונים במילוי פטריות ורוטב שמנת פטרות לפסטה (אני אחראית על ה”בצקים”!) והכל יצא מדהים! את פשוט אלופה! מי היה מאמין שיגיע היום שאני זאת שתהיה אחראית על הבצקים של אירוע! לעולם לא נגעתי בקמח/בצק עד שהכרתי את האתר המושלם שלך לפני כשנתיים חחח! תודה רבה ויום נפלא 🙂
כיף גדול לשמוע!!
תודה יקירה ❤️
מתכון מעולה
הכנתי כבר לפחות 5 פעמים (אבל מי סופר?)
גם אנחנו וגם האורחים נהנים!
הכנתי הפעם כפול: עם עשבי תיבול ועם רוטב פיצה+עגבניות מיובשות
וחזרתי לעדכן…כולל תמונה.
תודה על האתר הנפלא
ואו נראה מעולה!
תודה מרים 🙂
היי אפרת. אני רוצה להשתמש בבצק הזה אבל לעשות עם הודו טחון בפנים. יש לך המלצה לגבי כמויות ואיך לעשות את זה? לדעתך יצא טוב או שיש בצק שמרים שיהיה יותר מתאים? (אני רוצה דוקא עם בצק שמרים). תודה!
היי תמר,
יכול להיות שהבשר יתייבש באפיה. אולי כדאי לאפות את הרולדה שלמה ולחתוך רק אחרי אפיה כדי שהבשר יישאר עסיסי.
אפשר נוספת היא להכין לחמניות במילוי הודו ואז אפשר להכין את בצק החלה, להתפיח התפחה ראשונה ואח”כ להכין כדורים ולמלא אותם בבשר הודו.
מבחינת כמויות קשה לי להעריך כי לא ניסיתי אבל נראה לי שכדאי להשתמש ב 300-400 גרם בשר הודו, לטגן קודם בצל ואז להוסיף את ההודו. לתבל כמו שאוהבים ולבשל כמה דקות. לאחר מכן לסנן את התערובת מנוזלים.
בהצלחה 🙂
הי אפרת,
האם אפשר להשתמש בתרד קפוא?
תודה רבה!
כן אפשר.
שלום. תודה על המתכונים הנהדרים.
רציתי לדעת מה זה אדום בתמונה הראשית ? שמת רוטב כלשהו ?
זאת הגבינה הצהובה שהזהיבה יותר מידי בתנור 🙂
היי האתר שלך נהדר 😉
הכנתי את המתכון עם כוס קמח כוסמין וחצי כוס קמי מלא
יצא מאוד טעים אבל פחות יפה 😉
תודה רבה!
טעם יותר חשוב ממראה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום, אפשר להכין את הבצק בלי שמרים?
היי,
בלי שמרים זה לא ייצא אותו הדבר.
לבצק ללא שמרים אפשר להכין את הבצק במתכון הזה- כיסונים. לגלגל לרולדה ולחתוך באותו אופן.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום קמח לבן, נכון?
תודה וגמר חתימה טובה,
ליאורה
כן אפשר וכמובן לוותר על השמרים.
גמר חתימה טובה 🌺
טחנתי את התרד עם הגבינה ומרחתי על הבצק. יצא מושלם!
בצק מדהים.. בהתחלה כשעשיתי אותו הוא לא נראה כל כך יפה אבל הוא נהיה נוח אחרי מנוחה.
כבר עושה נגלה שניה עם םטריות.
תודה על המתכון 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
שלום אפשר להשתמש בקמח תופח. במקום שמרים?
פחות מומלץ. זה ישנה את המרקם והטעם.
יום נפלא 🙂
מושלם וטעים
תודה אביבית, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב,
האם אפשר להכין את השבלולים גם מבצק של מלוואח?
תודה
כן מיכל, אפשר בהחלט.
היי,
ניתן להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?
ואם כן, מה הכמות שצריך?
אפשר לשים כ-10 גרם שמרים טריים. זאת אומרת חמישית קובית שמרים או אם אלה שמרים טריים גרגירים אז כף אחת.
היי,חייבים להבריש ביצה?
היי ענבל,
לא חייבים אבל זה נותן קצת צבע.
אם את רוצה לוותר על הביצה נסי להבריש קצת בשמן/חמאה מומסת.
היי,
מה לעשות במידה ואין לי בבית שמרים יבשים? יש במה להחליף?
היי מאיה,
אם אין לך שמרים את יכולה להכין את המתכון הזה – שבלולי פיצה מקמח מלא. כמובן שאת יכולה להשתמש בקמח לבן במקום המלא ולשנות את המילוי כמו במתכון הזה.
הי אפרת, נכנסתי לאתר שלך היום בפעם הראשונה.אתר מדהים!!
אני מארגנת ארוחה חלבית לבת המצווה של בתי.
יש לי שלושה בקרים לבישולים. ליקטתי כמה מתכונים ורציתי לדעת כמה מודם אוכל להכין אותם ואיך לאכסן שתשמר הטריות?
בלינצ,\’ס גבינה מתוק
לזניה חלבית
פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית
ירקות מוקרמים בתנור
פטריות ממולאות גבינה
ושבלולי גבינה וטרד
תפוח אדמה מוקרם
היי שני,
בלינצס גבינה מתוק- אפשר להכין את הבלינצ’ס 1-2 ימים מראש ולשמור במקרר. גם את תערובת הגבינה אפשר להכין מראש. למלא בגבינה ולגלגל ביום ההגשה.
לזניה חלבית – אפשר להכין את הלזניה (מבלי לאפות) באותו יום ולשמור במקרר. לאפות כמה שעות לפני ההגשה.
פסטה עם עגבניות שרי ובולגרית – אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר.
ירקות מוקרמים בתנור – אפשר להכין את הלזניה (מבלי לאפות) באותו יום ולשמור במקרר. לאפות כמה שעות לפני ההגשה.
פטריות ממולאות גבינה – אפשר למלא יום לפני ולשמור במקרר. מומלץ לאפות כמה שעות לפני ההגשה.
שבלולי גבינה ותרד – אפשר להכין 2-3 ימים מראש ולשמור במקרר.
תפוח אדמה מוקרם- אפשר להכין את הלזניה (מבלי לאפות) באותו יום ולשמור במקרר. לאפות כמה שעות לפני ההגשה.
בהצלחה והמון מזל טוב 🙂
אפשר להקפיא ולאפות אחרי?
כן, אפשר.
וואווו איזה מתכון חבל על הזמן!!! מהר מהר עם הילדים ביחד וטעים מאוד עשיתי ברוטב פיצה גבינה צהובה וזיתים. חוסל על הדקה שהיה בשולחן אוכל.
תודה רבה על המתכון.
שמחה שנהניתם!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
עשיתי חצי קמח רגיל חצי כוסמין
מטעמי עצלנות הכנסתי את התרד כמו שהוא
יצא טעים מאוד
תודה על עוד מתכון נפלא!!!
שמחה שיצא טעים!
תודה אוסי והמשך יום מקסים 🙂
תרד זה מה שכתוב עליו עלי סלק?
היי ענת,
צריך להיות רשום על זה עלי תרד. עלי סלק זה משהו אחר. אם את לא מוצאת את יכולה להכין גם בלי.
החלטתי בכל זאת להכין עם העלי סלק, כי כבר קניתי (בחנות טענו שזה אותו דבר), ויצא ממש ממש טעים!!! מומלץ ביותר!!
מעולה 🙂
תודה ענת
הכנו כמות כפולה עם רוטב פיצה (רסק קטן שערבבנו עם 2 שיני שום כתושות, כפית אורגנו וטיפה מלח ופלפל ומים לדילול). מעל גבנצ מגוררת, תוספות שמנו זיתים ופטריות קצוצים
נגלה אחת עשינו שבלולים ואת השניה השארנו כבר כפיצה. יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!! תודה רבה
נשמע מעולה!
שמחה שיצא טעים.
תודה דנה ושבוע נפלא 🙂
היי אפרת. עשיתי את הגרסה עם הרוטב פיצה והחלפתי את כפית הסוכר בכפית דבש וכוס קמח לבן בכוס קמח כוסמין. יצא מושלם! תודה רבה רבה….
תודה מיטל, שמחה לשמוע 🙂
איכסה תרד,מזכיר לי את סבתא שלי………
אפשר לוותר?
אין עליך 🙂
כן, אפשר לוותר.
יופי.
תודה.
אני אבקש מאמא שלי להכין את זה.
אצלי בבית אני אחראית על האפיה ואמא שלי על הבישול…….
ואף אחד לא מפריע לשני!!!
הי אפרת,
באיזה בצק קפוא אפשר להשתמש
במקום להכין בצק?
היי ליאת,
אפשר להשתמש בבצק עלים או בצק שמרים מוכן קפוא (היום אפשר למצוא בסופרים גם בצק שמרים-עלים).
יום נפלא 🙂
יופי
תודה רבה!
היי,
יש מצב לוותר על התרד? או להחליף במשהו?
היי סנטנה,
אפשר לוותר על התרד ולפזר תבלין מיובש במקום. זה יכול להיות זעתר, תימין, פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו, בזיליקום. מה שיש לך.
אם אין לך את יכולה גם להכין בלי. זה טעים גם ככה 🙂
היי אפרת,
המתכונים שלך מעולים.
אפשר למלא גם בגבינה בולגרית עם תרד?
תודה.
תודה ענת 🙂
וכן, אפשר למלא בתרד ובולגרית מפוררת.
היי אפרת! נראה מדהים. האם יש שוני במתכון לבצק במידה ומדובר בקמח מלא? תודה על המענה.
היי שרון,
אני מניחה שאפשר להכין מקמח מלא. יכול להיות שיהיה צורך לשים קצת יותר מים.
יום מקסים 🙂
נראה מעולה!
תוכלי לתת רעיונות למילויים נוספים?
תודה רבה
היי ענת,
רעיונות למילויים:
רוטב פיצה + גבינה צהובה
רוטב פסטו מוכן + גבינה בולגרית + גבינה צהובה
גבינה צהובה + תירס/זיתים/פטריות קצוצות מטוגנות עם בצל
יצא מדהים!!!
האם אפשר להקפיא עם התרד והגבינה כשזה מוכן לגמרי?
תודה מאוד!!
שמחה שיצא טעים 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.