זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 12 שבלולים
סוג: חלבי
מצרכים:
לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
כפית (5 גרם) אבקת אפיה
חצי כפית מלח
200 מ"ל יוגורט
*במקום להכין את הבצק ניתן להשתמש בבצק פיצה מצונן.
למילוי:
3 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
כוס (100 גרם) גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מפוררת
חצי כפית פטרוזיליה מיובשת (אפשר להמיר בבזיליקום או אורגנו מיובש)
לציפוי:
ביצה טרופה ושומשום
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, מלח ויוגורט עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה (אם הבצק יבש יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך למלבן בגודל 20X30 ס"מ.
-מערבבים בקערית 3 כפות שמן זית ושום כתוש ומורחים על הבצק באופן שווה. מפזרים גבינה צהובה, גבינת פרמזן ופטרוזיליה מיובשת.
-מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לשבלולים בעובי כ-2 ס"מ.
-מניחים בתבנית על נייר אפיה. מורחים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.
- חטיפי רויון |
- חטיפי גבינת טוב טעם |
- מאפה גבינות ותרד |
- סמבוסק פיצה |
- פיצות אישיות |
- אצבעות פילו במילוי גבינה
תגובות
פעם מליון שאני מכינה. כולם מתים על זה! מכינה לבנות שלי במילוי פיצה (רסק, גבנצ, זיתים ותירס) והן בעננים.
תודה אפרת אין עליך!
נראה מעולה! 😍
תודה ימית
הכנתי אמש לארוחת בוקר, קל להכנה וקליל, ב"ה יצא טעים מאוד! (הוספתי קצת תבלינים…)
מבפנים יצא רך וטעים, אך מבחוץ יצא קצת יבש וקשה, האם יתכן שהדבר קרה בגלל שמרחתי ביצה גם בצדדים?
(אם אני לא אמרח ביצה כלל, [או אמרח שמן זית במקום] מה יקרה?)
היי שירה,
אם לא תמרחי ביצה זה ייצא חיוור. זה אמור לצאת פריך מבחוץ ורך מבפנים.
אפית את זה בתנור בתבנית שמונחת על המדף השני מלמטה?
כמה כפות גבינה לבנה צריך לבצק?
4-5 כפות גדושות, עד שהבצק נעשה נוח לעבודה.
צריך להתפיח את הבצק?
אין צורך 🙂
כמה זמן מראש אפשר להכין את הבצק?
תוכלי להכין מתי שתרצי ולהקפיא את הבצק עד השימוש
תודה על המתכון!
הכנתי עם גבינה לבנה במקום יוגורט
וגבינה בולגרית במקום פראמזן
יצא מושלם!
הכי כיף היה שלא צריך התפחה…
איזה כיף לקרוא 🙂
שמחה שאהבת דבורה
יום נפלא
היי, רציתי לשאול, יש לי יוגורט שכתוב עליו 150 מ"ל, אני צריכה להוסיף עוד? אולי גבינה, וכמה להוסיף?
תודה…
תוסיפי עוד 1-3 כפות גבינה לבנה, עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
היי, הכנתי יצא מעולה…
יצא קצת יבש, אולי בגלל שזה יום אחרי?
כנראה, תמיד השבלולים יהיו הרבה יותר טריים באותו היום
יום נפלא♥
האא אוקי.
תודה!!!
שלום לך,
האם ניתן לשב זיתים שיצא כמו הפיציות בחנות?
בטח חנה אין בעיה 🙂
יום נעים♥
היי באיזה יוגורט כדאי להשתמש?
ומה עדיף, יוגורט או גבינה לבנה?
יוגורט בטעם טבעי כמו BIO של דנונה או תנובה.
לא קריטי. אפשר עם יוגורט או גבינה לבנה.
תודה אפרת, יצא מושלם!!!!!
איך מומלץ לשמור את השבלולים שנשארו כדי שיישאר טעים? במקרר? מחוץ למקרר? מאמינה שיאכלו את השאר בערב…
היי דפנה,
אפשר לשמור על השיש בקופסה סגורה.
אם לא אכלו הכל בערב כדאי להכניס למקרר.
היי אפרת, ראשית תודה רבה על האתר הנוח עם המתכונים המעולים. כבר הרבה זמן אני לומדת ממנו הרבה.
שאלה לגבי קמח – גם לגבי המתכון הזה וגם באופן כללי – יש הבדל בין שימוש בקמח רגיל יחד עם אבקת אפייה לעומת שימוש בקמח עוגה?
היי ריטה,
זה לא משנה אם משתמשים בקמח תופח או בקמח רגיל שמוסיפים לו אבקת אפיה.
מה שכן, חשוב לערבב את הקמח עם אבקת האפיה בנפרד לפני שמוסיפים לבלילה.
אפרת אין מילים!!!!!
מאז שהתחלתי להכין את זה אני לא מפסיקה! פשוט מתכון מושלם וטעים ביותר תודה רבה לך אלופפהה😘😘😘😘
תודה אלייה, כיף לשמוע ❤️
הי מה אפשר לשים במקום יוגורט?
גבינה לבנה.
היי אפרת! בזמן הסגר עושה הרבה מהמתכונים שלך עם בני בן ה-3. הוא נהנה בטירוף וכל הזמן יש לנו אוכל טרי וטעים בבית ! מודה לך מאוד !
עכשיו הולכים להכין שבלולים . נראה מתכון מושלם!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מעיין
היי אפרת
כרגע הלביבות בלי שמרים מהאתר שלך בתנור בטוח יצא טוב
רציתי לשאול לגבי השום כתוש אפשרי לגרד שיני שום על פומפיה דקה?
ולגבי קמח הבנתי שאם כוסמין עדיף קמח כוסמין לבן? מה בקשר לקמח כוסמין 70אחוז ?
יש סיכוי שיצא דחוס?
תודה מראש
אפשר לגרד שום דק.
אפשר להכין עם קמח כוסמין 70%. ייצא קצת פחות אוורירי אבל עדיין אמור לצאת טעים.
אני חייבת להגיד לך זה בצק פלא! הכפלתי כמויות והכנתי שבלולי פיצה, שבלול עם חציל שרוף, שום ובולגרית וגם בית לזית! שלמות!
ובכלל, כל המתכונים באתר מאוד מאוד מוצלחים! אני כמעט כל יום משתמשת באחד או יותר 🙂 תודה רבה!!
נראה מעולה 😍
תודה נועה
היי, מה אפשר לשים במקום גבינת פרמזן?
אפשר לוותר או להוסיף גבינת פטה או בולגרית מפוררת.
גבינה צהובה
נטרף!
התגובה היתה: "מדהים! מי לימד אותך להכין את זה??"
תגובתי: "הולכת לפרגן לאפרת 😉"
שמחה שיצא טעים ❣️
תודה איילת 🙂
היי
אפשר להמיר את היוגורט בגיל?
כן.
יצא אליפות!
אני יודעת מראש שאצלך צריך להכפיל כמויות, אבל נראה לי שהפעם היית צריכה לציין אזהרה שצריך להכפיל פי ארבע.
הם נחטפו לוהטים מהתנור והתחסלו תוך רגע.
זו הזדמנות נוספת לומר לך תודה על המפעל החשוב הזה
שמחה שיצא טעים ❣️
תודה שני ויום נפלא
אפשר ביורגוט חמוץ
?
אני חושבת שכן.
ממש טעים מתכונים שחבל על הזמן👍👍😉🧀
תודה ליאל 💜
אפשר להכין גם אם קמח טופח
אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
הי שלום המתכונים באתר נראים ממש מצוינים ואני בס"ד מתכוונת לנסות כמה מהם
השאלה שלי האם ניתן לשלב בתוך המילוי הנוכחי גם משהו כמו רסק עגבניות ואם אפשר להקפיא תודה ענקית
כן אפשר.
אפשר להקפיא.
וואוו מתכון מושלםם!! קל להכנה,בלי הרבה מרכיבים ושלבים. פשוט שווה והתוצאה: יוצא טעים ברמות ובאמת שהכל נחטף ברגע שיוצא מהתנור…D; תודה רבה על המתכון! נהנתי מאד…♥♥♥
מהמם 😍
תודה הדר
הי, אפשר להכין מקמח כוסמין בהיר ?
כן.
הכנתי היום יצא ממש טעים נחטף בשניה
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לוותר על שיני השום ולהחליף ביבש או לוותר בכללי?
מה הכוונה יבש?
אפשר גם להכין בלי למרות שהשום מוסיף טעם.
אפרתי,
מושלם כרגיל ,הילדים שלי בררנים
ועדיין חיסלו.☺
לא היה לי פרמזן אז שמתי חלומי במקום
פשוט טעים.
תודה רבה😊
תודה רותם 😍
יצא מצוין😃
שמחה לשמוע ❤️
מה זה גבינת פרמזן ? מה אפשר לשים במקום
אפשר לשים מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת.
אפשר גבינת גאודה במקום גבינת פרמזן?
כן אפשר.
האם אפשר ריווין במקום יוגורט ?
תודה על מתכונים מדהימים
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. כדאי להתחיל בחצי כוס ולהוסיף יותר בהדרגה ולפי הצורך עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
היי אפשר לשים 200 מו\"ל גבינה לבנה במקום יוגורט?
כן אפשר.
השדרוג באתר מעולה. תודה על המתכונים. אהבתי.👍
תודה דבורה ❤️
האם בכל המתכונים שלך צריך להשתמש בכוס מדידה או כוס ח"פ??
בכל המתכונים שלי יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.
השתמשתי בגבינת סקי זמן בסדר?
כן.
יצא לי דביק ממש השתמשתי בכוס חדפ
הסיבה היא שהשתמש בכוס חד"פ.
יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
תודה על המתכונים המצטיינים.
האם אפשר לעשות את הבצק פרווה?
תודה רבה.
אפשר להכין את הבצק הזה- שבלולי גבינה ותרד.
היי. נראה מתכון נהדר ואני רוצה להכין אותו
אין לי יוגורט. אפשר שמנת חמוצה במקום? תודה
כן אפשר.
מתכון נהדר! ממש בורקס בדקות..ממש כיפי. תודה לך:)
אפשר לעשות גם בגרסה מתוקה? למה עוד הבצק הזה מתאים?
אפשר להכין בגרסה מתוקה ובמקום מלח לשים כפית סוכר.
אפשר גם להכין מלית גבינה מתוקה ולערבב: 250 גרם גבינת טוב טעם, 3 כפות אבקת סוכר, כף קורנפלור, חלמון וכפית תמצית וניל.
רעיונות למלויים נוספים:
רוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים
מלית ירקות כמו במתכון הזה- מאפה ירקות וגבינות.
ממרח שוקולד ואגוזים קצוצים
היי,
האם אפשר להקפיא את השבלולים לפני אפיה? (אני יודעת שבצק שמרים שורד הקפאה, לא יודעת לגבי בצק עם אבקת אפיה…)
תודה!
אני חושבת שכן.
היי אפרת עשיתי את הבצק אבל הוא יצא ממש קמחי ואני לא מצליחה לעבד אותו לבצק רגיל מה אפשר לעשות?
תוסיפי עוד יוגורט עד לקבלת בצק אחיד ונוח.
יצא מקסים!
נהננו מאוד…
דרך אגב, יש לך מתכון ללחם שום?
אין אין לך תוכלי להכתיב לי מתכון?
תודה רבה על כל המתכונים המצוינים!
שמחה שנהניתם 🙂
מצורף מתכון ללחם שום.
יצא מעולה! הכנתי עם רוטב פיצה וגבינה צהובה אבל היה קצת קשה לרדד את הבצק ולחתוך, הבצק היה קצת רך מידי, מה יכולה להיות הסיבה?
הזדמנות להגיד לך שהאתר מעולה!! ונותן לי המון השראה! תודה רבה!
היי שולמית,
באיזה כוס השתמשת?
מעולה!!!!
תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
אפשר להחליף קמח לבן במלא?
יוגורט בגבינה לבנה/קוטג'?
ולוותר על פרמזן ולשים גבנ"צ?
תודה על המתכון המוצלח!
היי שילת,
זה ייצא דחוס עם קמח מלא. עדיף לשלב קמח מלא עם קמח לבן (חצי-חצי).
אפשר לשים גבינה לבנה במקום יוגורט.
אפשר לשים מוצרלה במקום פרמזן.
כיצד ניתן להתאים לצליאקים?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שניתן להשתמש בקמח תמי או כרגיל באותן כמויות. את היוגורט יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך, עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
אפשר שמנת חמוצה במקום היוגרט? (או אחד שמנת חמוצה והשני יוגורט?)
כן אפשר. יש לשים 200 מ"ל.
דבר ראשון,
אין מילים!!!!!
בזכות האתר הזה למדתי לבשל, כל יום מחפשת מתכונים חדשים ובזכותך מגוונת הרבה באוכל טעיםםםם שקל להכין!
לגבי המתכון הזה, יש אפשרות שהבצק לא יהיה חלבי?(להחליף את היוגורט במשהו אחר)
אני רוצה להכין כמות פי 3 מהמתכון הזה עם הרוטב פיצה הלא מבושל איזה כמות אני צריכה להכין מהרוטב? כמות אחת תספיק? לא אכפת לי שישאר מיותר, אבל לא רוצה שיהיה חסר…
היי רחלי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
יש את המתכון של הבצק הזה שהוא ללא מוצרי חלב – שבלולי גבינה ותרד.
אפשרות אחרת היא להשתמש בבצק עלים או פילאס קנוי.
לדעתי הרוטב אמור להספיק אם תכפילי ב-3.
הכנתי כמו המלצתך, עם הבצק של שבלולי גבינה ותרד,
והרוטב פיצה הלא מבושל (הוספתי סוכר ומיונז)
יצא מושלם!!!!!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ושבוע נפלא 🌷
וואי אפרת יצא מוששששש
הכנתי לשבועות כולם לקקו את האצבעות ,
מה שכן כשחיממתי לקידוש החלבי הם קצת התקשו- אבל עדיין יצא מדהים!!!!!
תודה שחזרת לעדכן! 🙂
היי אפרת הכנתי את הפיציות האלו יצאו מושלם האורחים התלהבו תודה רבה לך😀
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שמחה
היי אפרת הבצק נדבק לי ונקרע לי.. לא יכולתי לחתוך אז שמתי את כל הרולדה.. עכשיו בתנור, נקוה לטוב.
באיזה כוס השתמשת?
נשאר לי בצק של לחם רגיל פיזרתי גבינות יצא מושלם!!!
מעולה 🙂
היי
תודה על המתכונים.
האם אפשר בצק פריך מלוח מוכן?
יותר מתאים להשתמש בבצק עלים או פילאס.
האם אפשר לוותר על גבינת פרמווזן?
כן.
אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן?
קמח תמיגמיש לדוגמא?
לא ניסיתי. מניחה שכן.
האם אפשר להקפיא?
כן.
נראה ממש טעים אשמח לנסות רק רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בגבינה בולגרית במקום פרמזן ? והאם אפשר תבלין פיצה או לוותר? אין לי פטרוזיליה ותבלינים יבשים. תודה מראש
אפשר לשים בולגרית במקום פרמזן. אפשר לוותר על תבלין יבש.
נירא נפלא אנסה ב"ה לשבועות
חג שמח 💗
היי
איזה תחךיף אפשרי ליוגורט?
גבינה לבנה.
אין רסק עגבניות במתכון? בתוצאה הסופית האדום מעל נראה כמו איזשהו רסק..
אין בזה רסק, למרות שאפשר להוסיף (החלק העליון מאוד הזהיב לכן זה נראה ככה).
קמח מלא או כוסמין אפשר במקום הלבן?
עדיף קמח כוסמין.
נראה מתכון נהדר !
יש אפשרות להוסיף רוטב עגבניות ??
כן בטח.
האם אפשר לעשות מהבצק פיציות?
כן.
היי,
האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום?
וזה עדיין יצא אותו דבר?
כן אפשר (ולוותר על אבקת האפיה).
יום נפלא 🙂
היי,
דבר ראשון חייבת להחמיא לך על מתכונים נפלאים!!!!
דבר שני, האם ניתן להחליף את היוגורט בגבינה לבנה 5%?
תודה
כן אפשר 🙂