זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: 25 קרקרים
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כוס (70 ג’) קמח חומוס
חצי כוס (75 ג’) קמח תירס
חצי כוס (120 מ”ל) מים
2 כפות שמן
כפית שטוחה מלח
2 כפות שומשום
לקישוט: שומשום
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת יוצאת מעט דלילה ודביקה).
-משמנים נייר אפייה ומניחים על תבנית. יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומשטיחים דק למלבן בגודל 20X25. מפזרים מעל שומשום ומהדקים לבצק עם המערוך.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות עד שהבצק מזהיב מעט ומתקשה. מוציאים ומצננים.
-פורשים את הבצק על קרש חיתוך וחותכים לריבועים.
קרקרים ללא גלוטן, קמח חומוס מתכונים, קמח תירס מתכונים
ראו גם
קניתי בטעות קמח תירס מהיר הכנה. אני מניחה שמסיבה זו הצטרכתי הרבה יותר מים מהרשום במתכון. הקרקרים יצאו מעט סדוקים, אולי מעודף יובש בבצק. הטעם דורש הסתגלות למי שרגיל לקמח חיטה אבל הם טעימים. הוספתי רק קורט מלח לבצק ופיזרתי מלח גס מעל. ללא ספק מאמצים את המתכון. תודה
תודה שחזרת לשתף:)
קמח פולנטה מתאים או קמח תירס דק?
אני מניחה שזה יעבוד עם שני הקמחים.
אם יש לך את שניהם עדיף קמח תירס דק.
יש לי קמח תירס וסולת תירס בכמות גדולה, פשוט בעלי קנה בטעות…לא מכירה מישהו שירצה, אז לזרוק? יש לך המלצה למתכונים מסוימים עם זה? מה שאני ראיתי זה עם קמח חומוס ואין לי ולא השגתי בכשרות טובה. אני גרה בחו’ל ואולי לכן קשה להשגה…מה ניתן לעשות? תודה רבה!
היי,
מצרפת לך מתכונים עם קמח תירס:
קרקרים,
עוגה מקמח תירס,
מאפינס תירס,
לחמניות גבינה.
לגבי סולת תירס- אין לי מתכון ספציפי, אני יודעת שאפשר להכין פולנטה ממנו(:
בהצלחה!
קודם כל תודה על המענה הזריז. שנית נשמע מעולה אנסה ובעזרת השם אעדכן איך יצא, ובנתיים אני רואה שכתבת קרקרים וזה הכי דחוף לי להכנה כי אהוב על הילדים, השאלה מה יכול להיות תחליף לקמח חומוס? ז”א, אם אין רגישות לגלוטן- מה עדיף להמר ולנסות- קווקר טחון, או קמח מלא 80 אחוז או קמח כוסמין 80 אחוז? מניסיונך, מה עדיף? תודה רבה!!!
לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר להשתמש בקמח כוסמין.
מקווה שיצא מוצלח(:
שלום,
חייבים לשים שומשום בתערובת? יש במה להחליף אותו?
אין לי שומשום כרגע ובכל זאת בא לי לנסות..:)
היי תיקי 🙂
בעיקרון תוכלי להמיר בקצח/קימל או לוותר
ננסה.. תודה:)
אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח שיבולת שועל ?
לא יודעת, לא ניסיתי.
שלום ,
איזה גודל התבנית צריכה להיות? האם כמו תבנית של תנור? והמידות שרשמתם 20 25 האם זה העובי?
תודה.
היי גלית,
עדיף תבנית גדולה בגודל של תבנית התנור אבל אם הבצק נכנס בתבנית קטנה יותר, אין בעיה להשתמש בה.
20X25 ס”מ זה הגודל של הבצק לאחר שמשטחים אותו בתבנית (לא חייבים להצמד למידות).
שבוע טוב וחודש טוב
האם יש לכם גם מתכונים לקרקרים ללא גלוטן לא דביקים שאפשר לתת לילדים ליצור לבד צורות תודה מראש
היי צבי,
נכון לעכשיו אין באתר מתכון כזה. אם יעלה בהמשך אעדכן אותך.
שבוע טוב ומוצלח 🙂
במה אפשר להחליף את קמח החומוס (ללא גלוטן)-
היי שולי,
מאחר ולכל קמח יש מרקם וטעם משלו קשה לי לומר במיוחד שלא ניסיתי.
איזה קמח תירס? האם קמח “קונדיטור” לחולי צליאק מתאים?
(הוא עשוי מ99% תירס)
או שצריך למתכון קמח תירס גס כמו לממליגה?
הי סאקרה,
קמח קונדיטור עשוי מעמילן תירס (קורנפלור) והוא לא מתאים במתכון הזה.
הכוונה לקמח שרשום עליו “קמח תירס”, זה קמח שטחון דק יותר מפולנטה (קמח תירס גס).
במה אפשר להחליף את קמח התירס?
היי הדס, מאחר וכל הקמחים הם בעלי מרקם לגמרי שונה, הייתי ממליצה במקרה הזה להיצמד למתכון. אם את לא סובלת מרגישות לגלוטן, את יכולה לנסות להמיר את קמח התירס בקמח רגיל למרות שגם אז אני לא בטוחה איך זה ייצא.
הי במקרה ראיתי את השאלה. אני יכולה לומר שזה יוצא טוב גם עם קמח עדשים אדומות