שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: חלבי/פרווה

מצרכים:

400 גרם בצק עלים מרודד (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ’ החדר)

1 מיכל (250 ג’) שמנת מתוקה/ קצפת צמחית

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 ג’)

1 כוס (240 מ”ל) חלב/ חלב קוקוס

לקישוט: אבקת סוכר




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה, מרדדים דק ומחלקים ל-3 מלבנים שווים.

-מניחים את הבצקים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מחוררים בעזרת מזלג את הבצק במספר מקומות שונים ואופים במשך 40 דקות עד להזהבה ולאפיה מלאה. מוציאים ומצננים.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

-מניחים על מגש עלה של בצק עלים אפוי. מעליו מורחים מחצית מכמות הקרם. מניחים מעל עלה נוסף ולוחצים מעט. מורחים את המחצית השנייה של הקרם וסוגרים מעל עם עלה נוסף. מפזרים מלמעלה אבקת סוכר.

-מאחסנים במקרר.

עוגת קרם שניט, קרם שניט מתכון, עוגה מבצק עלים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לעוגת גזר בריאהמתכון לעוגת גזר בריאה
מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
נועה (11:53 10.11.2023)

היי אפרת,
אפשר להכין מבצק עלים מוכן שהוא מרודד ומצונן שמוכרים בסופר? ושאלה נוספת , האם אפשר חלב סויה במקום רגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:02 10.11.2023)

כן לשתי השאלות:)

avatar
נועה (17:36 13.11.2023)

תודה רבה😊 יצא מאוד טעים

avatar
אלונה חיים (10:31 18.01.2024)

היי אפרת – אם אני קונה בצק עלים מהסופר – ורוצה להכין עוגת קרם שניט גבוהה – רק מ-2 רבדים של בצק עלים – על רובד אחד מורחת את הקצפת וסוגרת מעל עם הרובד השני.
השאלה: איך הקצפת באמצע תופסת גובה ולא נמסה – האם אני צריכה להקפיא אותה קצת לפני.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:52 18.01.2024)

היי אלונה,
חשוב להקציף עד לקצפת יציבה (שלא תהיה רכה מידי) וכדאי למלא בקצפת רק לאחר שהעלים התקררו לגמרי כדי שהקצפת לא תימס מהחום.
מומלץ להכניס את הקצפת להתייצבות של כמה שעות במקרר לפני המילוי.

avatar
טל (18:20 27.07.2023)

היי אפרת,
רשמת פה 400 גר’ בצק אבל מוכרים תמיד בקילו מה אני עושה עם מה שנשאר אחרי הפשרה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:13 28.07.2023)

היי
את יכולה להכין מהבצק עוגיות אוזני פיל-לחתוך למלבנים, לפזר סוכר חום וקינמון ולגלגל לצורה. לחלופין אפשר להכין מהבצק פיציות או בורקס במילוי גבינה וכדומה.

avatar
תהילה (00:09 19.05.2023)

ללא גלוטן!!
טעים…. תודה
אין כמו המתכונים שלך 🤍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:12 19.05.2023)

שמחה שיצא מוצלח בגרסה ללא גלוטן!

avatar
א. (19:40 6.07.2023)

מסכימה איתך!!!

avatar
אתי (23:58 19.02.2023)

תודה רבה ❤️

avatar
אתי מלכה (21:19 19.02.2023)

ואם הבצק לא התקלקל מה יכולה להיות הבעיה תודה על התשובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 19.02.2023)

יכול להיות שהבצק לא התקלקל לגמרי, אבל המרקם שלו נפגע ולכן יצא לא מוצלח.

avatar
אתי (17:51 19.02.2023)

שלום יש לי בצק עלים מיום רביעי בלילה במקרר האם מותר להשתמש בו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 19.02.2023)

היי,
אני לא חושבת שיהיה מוצלח להשתמש בו.

avatar
נעצה (22:42 29.07.2022)

תודה על המתכון יצא מעולה. רק אני גרה בניו יורק ויש המון סוגים של בצק עלים. קניתי ריבוע בגערך בגודל 15?סמ והיה לי מאוד קשה לרדד את הבצק. תוכלי בבקשה לצלם את הבצק העלים שהשתמשת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 30.07.2022)

היי,
למה היה קשה לרדד את הבצק? כי הוא לא הופשר מספיק או מסיבה אחרת?
אפשר להשתמש בבצק עלים מרודד כדי לחסוך את שלב הרידוד (העלים של הקרם שניט יצאו קצת יותר עבים)
מצרפת לך תמונה של בצק עלים מתאים לשימוש.

מתכון לעוגת קרם שניט
avatar
לאה (20:09 1.06.2022)

שלום,
אקדים לפני השאלה- המתכונים שלך- אליפות!
– יש מלוי בצק עלים עם קרמשניט (מכינים אותו בבישול) ולא קצפת
יש לך אולי מתכון ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 1.06.2022)

היי,
את כנראה מתכוונת לקרם וניל/פטיסייר. אין לי מתכון לקרם הזה אבל ברשת תוכלי למצוא המון מתכונים(:

avatar
ברוריה (19:52 25.05.2022)

רציתי לברר יש בחנויות עלים לקרמשניט זה בסדר למתכון הזה במקום בצק עלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:21 25.05.2022)

היי,
אפשר לקצר את ההכנה ולהשתמש בעלי קרם שניט קנויים.

avatar
שילת (19:14 24.01.2022)

רציתי לשאול מה אפשר להשים במקום החלב שיהיה פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 24.01.2022)

היי,
אפשר להשתמש בחלב סויה או מים.

avatar
שושי (20:18 18.01.2022)

וואהו זה ממש התנפח לי בלי פורפורציה
זה יורד באיזשהו שלב?

avatar
שושי (21:13 18.01.2022)

ככה זה נראה…

מתכון לעוגת קרם שניט
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:38 18.01.2022)

נראה מעולה!
אגב, את יכולה להסיר עם סכין בעדינות את עודפי הקרם מצדדי העוגה.
תודה על השיתוף🌺

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:35 18.01.2022)

בצק עלים מתנפח משמעותית באפייה, כך שזה בסדר גמור.

avatar
רעות (17:58 3.03.2022)

אני שמה מעל נייר אפייה ומפזרת שעועית יבשה כדי שלא יתנפח יותר מידי

מתכון לעוגת קרם שניט
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:29 3.03.2022)

רעיון מעולה(:

avatar
דניאל (13:12 4.03.2022)

אני מניח עוד תבנית ריקה מעל התבנית בה נמצאים הבצק עלים, כמובן נייר אפיה חוצץ בניהם, הבצק יוצא דק,שחום וטעים,
מה שכן חשוב מידי פעם להוציא ולהרים את התבנית כדי לוודא שהבצק לא נשרף
ממליץ

avatar
שושי (16:21 18.01.2022)

כמה דק לרדד את הבצק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 18.01.2022)

לא הרבה- ממש מעט(:

avatar
שושי (17:58 18.01.2022)

ולא לרסס שמן לפני האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 18.01.2022)

לא, אין צורך.

avatar
שושי (18:25 18.01.2022)

תודה!

avatar
רותם (11:40 22.09.2021)

אפ רוצים שיהיה פרווה הבנתי שבמקום חלב סויה/קוקוס אפשר לשים עוד שמנת צמחית זה נכון??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:08 22.09.2021)

אפשר, אבל אז הקרם יהיה מאד סמיך.

avatar
מעיין (17:05 25.06.2021)

יצא מדהיםםםם !! מלכלך אבל טעים ממששש.
אפרת תודה רבה, המתכונים שלך מככבים אצלי!! אין שבת או חגיגה בלי מתכונים שלך..
שבת שלום.😊😊

מתכון לעוגת קרם שניט
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:28 25.06.2021)

וואו נראה מדהים! תודה על השיתוף ושבת שלום❤

avatar
מיכל (08:45 10.06.2021)

אם אפשר להקפיא במשך שבוע וחצי

avatar
מיכל (08:46 10.06.2021)

אני רוצה ליצתרף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:14 10.06.2021)

למה הכוונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:14 10.06.2021)

היי מיכל,
רצוי להימנע מהקפאה כי לאחר ההפשרה המרקם נעשה רטוב. אבל אם אין ברירה שימי בתוך קופסה סגורה ותקפיאי.

avatar
ויקטוריה ששני (09:59 16.05.2021)

היי אפרת שאלה לי? יש לי עלי קרמשניט מוכנים של חברת מימונס איך מתעסקים עם זה? פעם ראשונה עושה בכלל את זה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:35 16.05.2021)

אם אלה עלים מוכנים אז רק תכיני את הקרם ותסדרי בשכבות.
חג שמח 🌺

avatar
ויקטוריה ששני (10:42 16.05.2021)

וזהו זה מוכן לאכילה?? תודה וחג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:45 16.05.2021)

כן 🙂
מומלץ לשמור במקרר מכוסה כמה שעות לפני ההגשה.

avatar
נירית (14:18 28.09.2021)

לא מוסיפים סוכר לקרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:34 28.09.2021)

לא, השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג מתוקים מספיק(:

avatar
אושרית פרץ (08:30 23.02.2021)

אני רוצה שהקרם שניט לא יהיה נפוח כמו בתמונה של הפסים אלה כמו בתמונה של הריבועים מה לעשות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 23.02.2021)

היי אושרית,
בתמונה של הריבוע זה פשוט חתיכה אחת מהפס…
מניחים על מגש עלה של בצק עלים אפוי. מעליו מורחים מחצית מכמות הקרם. מניחים מעל עלה נוסף ולוחצים מעט. מורחים את המחצית השנייה של הקרם וסוגרים מעל עם עלה נוסף.
אם לא רוצים שיהיה נפוח שמים לא הרבה מהמילוי.
בהצלחה😊

avatar
-- (15:21 14.01.2021)

יש אולי תחליף לבצק עלים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 14.01.2021)

על מה חשבת? כי עוגה כזאת הכי משתלבת עם בצק עלים 🙂

avatar
אוסנת ש (19:05 22.10.2020)

יש אפשרות להמיר את הלב
שיצא פרווה
במה אפשר להמיר?

avatar
אוסנת ש (19:05 22.10.2020)

החלב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 23.10.2020)

אפשר לשים רבע כוס מים קרים (במקום כוס חלב).

avatar
איילה (13:47 2.01.2021)

אפשר לשים חלב סויה או קוקוס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:01 2.01.2021)

אפשר 🙂

avatar
אפרת (02:35 6.10.2020)

לא יצא לי משהו ת’אמת. אולי כי גם אין לי מיומנות
את הפודניג הכנתי כרגיל אך יצא מידי נוזלי וכדי לאזן שמתי עוד פודניג רגיל.. אחרי שזה היה נראה יותר טוב – לא היה בכלל צורך בשקית זילוף סתם מיותר ומסובך. וגם כל הקטע של הרידוד והחורים לא ברור בעליל.. למה כל התסבוכת?..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:58 6.10.2020)

זה לא מסובך בכלל, זה רק לחורר את הבצק בעזרת מזלג כדי שהבצק לא יתפח יותר מידי באפיה.
ולא רשמתי שיש צורך בשקית זילוף..

avatar
רותם (19:51 1.10.2020)

את הקצפת צריך לשים במקרר ליפני שאני שמה אותה על הבצק המוכן?
והאם לאפות את הבצק עלים בשני הצדדים ?
(להפוך באמצע האפייה או רק מצד 1 ? )

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 1.10.2020)

את הקצפת כדאי להכין בזמן שבצק העלים נאפה בתנור ולשמור בינתיים במקרר.
אין צורך להפוך את הבצק במהלך האפיה.

avatar
הדסה (18:14 21.09.2020)

צריך לרדד את הבצק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 21.09.2020)

אין צורך.

avatar
Ronny (18:30 21.08.2020)

Dear Efrat
I am a mother to 4 beautiful children and we just cant stop making your recipes
So, i simply would like to say thank you
thank you for your inspiration to bake, thank you for your amazing recipes, but most of all, thank you for all the time that you put into replying to everyone’s questions and taking us by the hand every step of our baking adventures.
we love you
Ronny, Eden, Talia, Oren and Eyal

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 22.08.2020)

Thank you Ronny
Sending my love back ❤️❤️

avatar
פאני (18:16 4.06.2020)

אין לי אינסטנט וניל ..אפשר בלי? להוסיף גבינה במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 4.06.2020)

אפשר פשוט הקרם ייצא קצת רך כי הפודינג מייצב ומסמיך אותו.
כדאי להפחית לחצי כוס חלב קר אחרת יהיה קשה לך להקציף ויש להוסיף רבע-שליש כוס סוכר.

avatar
שני (12:09 4.06.2020)

למה תמיד שאני אופה הם יוצאים דקיטים קשים ולא מנופחים??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:22 4.06.2020)

באיזה תוכנית את אופה?

avatar
שני (07:01 7.06.2020)

חום 180..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:51 7.06.2020)

לא טמפ’. הכוונה לתוכנית – טורבו, קו עליון וקו תחתון?

avatar
לידור (23:41 5.08.2020)

טורבו זה טוב או לא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 6.08.2020)

לא. יש לאפות בחום עליון ותחתון.

avatar
Olya (09:03 26.05.2020)

האם אפשר להוסיף חלב מרוכז ? במידה וכן באיזו דרך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 26.05.2020)

אפשר להוסיף רבע כוס חלב מרוכז ולהפחית את כמות החלב לחצי כוס.
פודינג וניל מספיק לשים 3-4 כפות, שלא יהיה מתוק מידי.

avatar
ליליה (19:49 2.04.2020)

היי אפרת! תוכלי להסביר איך עובדים עם בצק עלים? אחרי שהפשרתי כל הלילה במקרר, איך מרדדים אותו? שמים על משטח עם קמח כמו בצק לפיצה?
איפה שאני גרה זה מגיע בתור מלבן אחד שמקופל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:36 2.04.2020)

היי ליליה,
הכי קל לעבוד עם בצק עלים. אחרי שהבצק הפשיר תניחי אותו על משטח, תפתחי אותו ותרדדי אותו קצת עם מערוך.

avatar
ליליה (03:28 4.04.2020)

צריך לשים קמח על המשטח כדי שלא ידבק? או שזה בצק שלא נדבק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:15 4.04.2020)

אפשר להניח את הבצק על נייר אפיה.

avatar
תהילה (19:05 26.11.2019)

איך העוגה תצא אחרי הקפאה, ואם כן , איך להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:19 26.11.2019)

רצוי להימנע מהקפאה אם זה אפשרי. אם אין ברירה שימי בתוך קופסה סגורה ותקפיאי.

avatar
מאיה (12:31 15.11.2019)

היי אפרת יקרה,
אם אני מכינה בתבנית אינגליש קייק זה ממלא לי 3 תבניות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 15.11.2019)

את הבצק עצמו יש לחתוך ל-3 רצועות. עדיף להניח אותן בתבנית ענקית על נייר אפיה כי אני לא יודעת אם זה ייכנס באינגליש קייק.

avatar
רותי (10:16 13.10.2019)

תודה על המתכון.
איך אוכל לחתוך את הרצועה לחתיכות בלי להרוס את הצורה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 13.10.2019)

לא הבנתי. את רוצה לחתוך לריבועים? לפני אפיה או אחרי אפיה?
כעקרון יש למרוח את הקרם על הרצועות ולפי ההגשה אפשר לפרוס.

avatar
משה (10:21 29.09.2019)

העוגה כושית ממש טובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 29.09.2019)

תודה ושנה טובה 🙂

avatar
עדי (14:25 11.06.2019)

היי, אם אין לי מיקסר אפשר להקציף ידני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 11.06.2019)

בעייתי. צריך להשתמש במיקסר כדי שהקרם ייצא יציב.

avatar
דינה גודלין (21:22 7.06.2019)

אם בטעות במקום בצק עלים השתמשתי הבצק פריך מתוק?? האם זה קריטי
חג שמח 😁

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 9.06.2019)

היי דינה,
זה ייצא שונה כי בצק פריך שונה במרקם מבצק עלים.
בצק עלים הוא כמו בורקס ובצק פריך הוא כמו עוגיות.

avatar
שיראל (20:52 25.05.2019)

נראה טוב… 😋😋😋

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:15 26.05.2019)

תודה 🙂

avatar
עמי (14:35 17.03.2019)

כשהיינו ילדים, לא כינינו את האקלר אקלר, אלא שם אחר. מישהו זוכר איך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 17.03.2019)

אתה מתכוון לפחזניה?

avatar
מירב (21:43 24.01.2019)

תמיד נהנית להכין את המתכונים שלך!!! רציתי לדעת אם אפשר לשים מים במקום חלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 25.01.2019)

היי מירב 🙂
שימי רבע כוס מים קרים (במקום כוס חלב).

avatar
תירנית (08:21 12.11.2018)

בוקר טוב
איך אפשר להגיע לקרם צהבהב בבקשה?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:09 12.11.2018)

בוקר אור,
אינסטנט פודינג אמור לגרום לצבע צהבהב אבל זה תלוי בסוג. אולי תנסי הפעם להשתמש בפודינג מסוג שונה ממה שאת בדר”כ משתמשת.
יום מקסים 🌷

avatar
מיכל (23:37 22.09.2018)

היי אפשר להכין עם עלי קרמשניט מוכנים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:42 22.09.2018)

כן אפשר.
חג שמח 🌺

avatar
רחלל (20:09 18.07.2018)

היי אפרת כששמים את הבצק לפני הקרם שמים אותו שלם ?שיצא עוגת פס או חוצים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 18.07.2018)

כל השכבות צריכות להיות בגודל של מלבן (פס), גם התחתית.

avatar
הילה (17:11 6.07.2018)

היי הבצק קצת נישרף קריטי?😞
והמילוי יצא לי נוזלי למה כי זה פרוה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 6.07.2018)

כנראה שאפית יותר מידי זמן או שהתנור שלך מאוד חזק.
אני ממליצה לגרד את החלקים השרופים. לא בריא ולא טעים להשתמש בהם.
לגבי הקצפת, לא אמורה להיות בעיה אם זה פרווה. השתמשת בקצפת צמחית רגילה? אני ממליצה לשים את קערת הקצפת למקפיא למשך כרבע שעה עד שהתערובת תהיה ממש ממש קרה (רק להקפיד שלא תקפא) ואז להוציא, להוסיף עוד 2-3 כפות פודינג וניל ולהמשיך להקציף.

avatar
יעל (12:00 18.05.2018)

יצא מושלם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 20.05.2018)

תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
גיל (11:38 6.05.2018)

אפשר להחליף את החלב קוקוס בחלב שקדים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 6.05.2018)

נראה לי שכן רק כדאי שחלב השקדים יהיה קר.

avatar
מרין (10:18 1.03.2018)

היי יש לי קרם קוקוס שבו יש 68% נוזל קוקוס, ועוד קרם קוקוס של חברה אחרת שבו יש 93% נוזל קוקוס. באיזה מהם להשתמש
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 1.03.2018)

היי מרין,
אם את משתמשת בו במקום החלב אז זה לא משנה.

avatar
מלי (13:41 5.01.2018)

הבצק יצא יבש,מאוד קרנצ׳י
מה לעשות?
לעשות חדש?זה התרכך כשאני אשים את הקצפת?
או…..
אשמח להצעה
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 5.01.2018)

כן, הבצק יתרכך מהקרם.

avatar
מרים דבורה סויונוב (13:27 22.12.2017)

אני שמחה שיש אתר כזה כל מאכל שאני רוצה להכין אני לוקחת מתכון מהאתר הזה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 22.12.2017)

תודה מרים!
שבת שלום 🙂

avatar
פייגי (22:09 19.10.2017)

היי תודה על האתר, שימושי לי הרבה.
אני מכינה לארוח בשבת, עכשיו יום חמישי. כדאי לי להכין את הקצפת ואת העלים בנפרד ורק לפני האירוח לחבר? או עכשיו שיעבור על זה יומיים במקרר?
מבחינת הטעם, מה עדיף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 20.10.2017)

היי פייגי,
ראיתי רק עכשיו אבל לדעתי אפשר.

avatar
פנינה לגאמי (11:05 25.09.2017)

היי דיקלה. מקווה שלא טעיתי בשם.גם אני הכנתי עוגת נפוליון ביום חמישי שעבר. שמתי במגש וכסיתי בניילון טוב טוב.אחרי כמה ימים התרכך הבצק.מה ניתן לעשות כדי להאריך את חיותו של הבצק. נכון לעכשי יש לי כמות מכובדת.אשמח לקבל תשובה תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 25.09.2017)

היי פנינה,
באופן טבעי הבצק מתרכך בגלל מילוי הקרם.
כרגע יש לך בצק אפוי עם מילוי או בלי מילוי של קרם?

avatar
דקלה (16:05 17.09.2017)

היי אפרת,
האם לקנות בצק עלים למאפים מתוקים או מלוחים? האם יש לך המלצה לבצק?

ואם אני רוצה לעשות עוגה גדולה יותר (תבנית חד פעמית 25×32) ובשכבה אחת, פשוט לחתוך את הבצק לפי גודל התבנית או שאת ממליצה אחרת?
תודה רבה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:02 17.09.2017)

היי דקלה,
למתכון הזה מתאים בצק עלים רגיל (יכול להיות רשום עליו למאפים מתוקים ומלוחים).
וכן, יש לחתוך את הבצק לפי גודל התבנית ולהכפיל את כמויות הקרם לפי הצורך.
שנה טובה 🙂

avatar
דקלה (17:40 18.09.2017)

שנה טובה ומתוקה..
תודה רבה רבה 💞

avatar
מיטל (23:51 24.07.2017)

אפשר רק שמנת מתוקה ואינסטנט וניל? או שמנת מתוקה ואבקת סוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 25.07.2017)

היי,
אפשר להקציף שמנת מתוקה ופודינג וניל. קחי בחשבון שיכול להיות שתצא פחות קצפת כי החלב מוסיף נפח.

avatar
איריס א (09:43 6.07.2017)

שלום, האם אפשר להכין את העוגה עם בצק פילו? יש צורך לשמן כל עלה?
תודה על מתכונים נפלאים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 6.07.2017)

היי איריס,
לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם דפי פילו.
אבל מה שכן אפשר לעשות זה לשים שכבה מרובעת כפולה של דפי פילו בתוך תבניות מאפינס (בצורת קערית), לאפות עד להזהבה ואז למלא אותן בקרם. יש לשמן כל דף פילו.

avatar
אסנת (10:23 12.02.2017)

אני רוצה להכין בתבנית רגילה (מלבנית גדולה)
מה הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:34 12.02.2017)

היי אסנת,
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל את כל המרכיבים ב-2.
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 32X25 יש להכפיל את כל המרכיבים ב-3.
שבוע נפלא

avatar
ציפי (18:37 22.10.2016)

אפשר להכין ממלוואח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 22.10.2016)

נראה לי שכן.

avatar
טל (16:16 6.10.2016)

היי,
אפשר במקום בצק עלים לשים בצק פילאס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 6.10.2016)

היי טל,
נראה לי שאפשר.

avatar
בתאל (15:10 9.06.2016)

אני מכינה עוגה זו לשבועות והשנה זה ישר במוצאי שבת אז אפשר להכין ביום שישי את הקצפת ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:31 9.06.2016)

היי בתאל,
את יכולה להכין את כל העוגה מחר ולשמור במקרר עד מוצאי שבת (העוגה נשמרת 3-4 ימים במקרר).
חג שמח 🙂

avatar
שר (13:46 31.05.2016)

הי. האם המילוי הזה מספיק לעלי קרם שניט המוכנים שמוכרים בסופר? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 31.05.2016)

היי שר,
תלוי מה הכמות של העלים המוכנים, אם זה עד 400 גרם זה אמור להספיק.
בכל מקרה אני ממליצה להכין את כמות הקרם כפי שרשומה במתכון ואם במקרה לא יספיק, אפשר להכין כמות נוספת במידת הצורך (זה כמה דקות הכנה).
המשך יום מעולה 🙂

avatar
אורטל (09:34 12.02.2016)

היי, כמה זמן העוגה עמידה במקרר?
ושאלה נוספת..אפשר לעשות את העוגה בתבנית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:51 12.02.2016)

היי אורטל,
העוגה נשמרת במקרר 3-4 ימים.
וכן, אפשר להכין את העוגה בתבנית מלבנית.
שבת שלום 🙂

avatar
רבקה (07:36 22.05.2015)

בס”ד
ראשית ישר כח וחזקו ואימצו על המתכונים הנפלאים שלכם, כמו כן מדוע שכשרוצים להדפיס ההדפסה לא ברורה מפני שהיא עולה על כיתובים אחרים, אנא נסו ובררו זאת בבקשה
שתיהיה לכם שבת נעימה ומתוקה וחג שבועות שמח עם המון המון עליה ברוחניות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:51 22.05.2015)

תודה רבה רבקה!
אטפל בבעית ההדפסה.
שבת שלום וחג שמח 🙂

avatar
שני (22:04 7.05.2015)

וזה ממש משנה את הטעם ברמה שכדאי לי לעבור למתכון פרווה מראש ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:07 7.05.2015)

זה עדיין יהיה טעים פשוט עם חלב סויה או חלב קוקוס זה יוצא יותר טעים.

avatar
שני (18:44 7.05.2015)

הי,
במקום חלב אפשרי מים ? אותה כמות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:06 7.05.2015)

היי שני,
מבחינת הטעם עדיף להמיר את החלב בחלב קוקוס או חלב סויה אבל אם אין ברירה אפשר לשים חצי כוס מים קרים.
קודם תקציפי את הקצפת כחצי דקה ואז תוסיפי את המים הקרים ואינסטנט פודינג ותמשיכי להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

לקריאת כל התגובות