זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
400 גרם בצק עלים מרודד (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ’ החדר)
1 מיכל (250 ג’) שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 ג’)
1 כוס (240 מ”ל) חלב/ חלב קוקוס
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה, מרדדים דק ומחלקים ל-3 מלבנים שווים.
-מניחים את הבצקים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מחוררים בעזרת מזלג את הבצק במספר מקומות שונים ואופים במשך 40 דקות עד להזהבה ולאפיה מלאה. מוציאים ומצננים.
-מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
-מניחים על מגש עלה של בצק עלים אפוי. מעליו מורחים מחצית מכמות הקרם. מניחים מעל עלה נוסף ולוחצים מעט. מורחים את המחצית השנייה של הקרם וסוגרים מעל עם עלה נוסף. מפזרים מלמעלה אבקת סוכר.
-מאחסנים במקרר.
עוגת קרם שניט, קרם שניט מתכון, עוגה מבצק עלים
היי , עשיתי יצא טעים . רק שאלה איך אני מאחסנת אותה? שמצי בקרר ככה פתוח בלי לסגור בכלל. זה בסדר?
עדיף לכסות. אפשר לשים בתוך תבנית ולכסות עם נייר אלומיניום.
איך פותחים נכון את הבצק עלים?
אם הוא מגולגל, פותחים אותו בעדינות ומשטחים על משטח עבודה.
על איזה מצב צריך לשים את התנור?
חום עליון ותחתון
אפרת, אפשרי להכין מבצק פילו?
נראה לי פחות מתאים.
אני מחפשת הדגשה מעניינת יותר לטעם בקצפת ,לא ממש ריץ …
והאם חלב קוקוס ישבח יותר ?
חלב קוקוס אמור להוסיף טעם.
אפרת היקרה!
אפשר להכין בצורת האותיות “מזל טוב”?
אם כן איזה עובי נראה לך?
תודה רבה!!!
נראה לי שכן
בעובי של בצק העלים ובגודל שאת רוצה, רק תוודאי שהבצק מספיק לך לכל האותיות.
היי אפרת,
אפשר להכין מבצק עלים מוכן שהוא מרודד ומצונן שמוכרים בסופר? ושאלה נוספת , האם אפשר חלב סויה במקום רגיל?
כן לשתי השאלות:)
תודה רבה😊 יצא מאוד טעים
היי אפרת – אם אני קונה בצק עלים מהסופר – ורוצה להכין עוגת קרם שניט גבוהה – רק מ-2 רבדים של בצק עלים – על רובד אחד מורחת את הקצפת וסוגרת מעל עם הרובד השני.
השאלה: איך הקצפת באמצע תופסת גובה ולא נמסה – האם אני צריכה להקפיא אותה קצת לפני.
היי אלונה,
חשוב להקציף עד לקצפת יציבה (שלא תהיה רכה מידי) וכדאי למלא בקצפת רק לאחר שהעלים התקררו לגמרי כדי שהקצפת לא תימס מהחום.
מומלץ להכניס את הקצפת להתייצבות של כמה שעות במקרר לפני המילוי.
היי אפרת,
רשמת פה 400 גר’ בצק אבל מוכרים תמיד בקילו מה אני עושה עם מה שנשאר אחרי הפשרה?
היי
את יכולה להכין מהבצק עוגיות אוזני פיל-לחתוך למלבנים, לפזר סוכר חום וקינמון ולגלגל לצורה. לחלופין אפשר להכין מהבצק פיציות או בורקס במילוי גבינה וכדומה.
ללא גלוטן!!
טעים…. תודה
אין כמו המתכונים שלך 🤍
שמחה שיצא מוצלח בגרסה ללא גלוטן!
מסכימה איתך!!!
תודה רבה ❤️
ואם הבצק לא התקלקל מה יכולה להיות הבעיה תודה על התשובה
יכול להיות שהבצק לא התקלקל לגמרי, אבל המרקם שלו נפגע ולכן יצא לא מוצלח.
שלום יש לי בצק עלים מיום רביעי בלילה במקרר האם מותר להשתמש בו
היי,
אני לא חושבת שיהיה מוצלח להשתמש בו.
תודה על המתכון יצא מעולה. רק אני גרה בניו יורק ויש המון סוגים של בצק עלים. קניתי ריבוע בגערך בגודל 15?סמ והיה לי מאוד קשה לרדד את הבצק. תוכלי בבקשה לצלם את הבצק העלים שהשתמשת?
היי,
למה היה קשה לרדד את הבצק? כי הוא לא הופשר מספיק או מסיבה אחרת?
אפשר להשתמש בבצק עלים מרודד כדי לחסוך את שלב הרידוד (העלים של הקרם שניט יצאו קצת יותר עבים)
מצרפת לך תמונה של בצק עלים מתאים לשימוש.
שלום,
אקדים לפני השאלה- המתכונים שלך- אליפות!
– יש מלוי בצק עלים עם קרמשניט (מכינים אותו בבישול) ולא קצפת
יש לך אולי מתכון ?
היי,
את כנראה מתכוונת לקרם וניל/פטיסייר. אין לי מתכון לקרם הזה אבל ברשת תוכלי למצוא המון מתכונים(:
רציתי לברר יש בחנויות עלים לקרמשניט זה בסדר למתכון הזה במקום בצק עלים?
היי,
אפשר לקצר את ההכנה ולהשתמש בעלי קרם שניט קנויים.
רציתי לשאול מה אפשר להשים במקום החלב שיהיה פרווה?
היי,
אפשר להשתמש בחלב סויה או מים.
וואהו זה ממש התנפח לי בלי פורפורציה
זה יורד באיזשהו שלב?
ככה זה נראה…
נראה מעולה!
אגב, את יכולה להסיר עם סכין בעדינות את עודפי הקרם מצדדי העוגה.
תודה על השיתוף🌺
בצק עלים מתנפח משמעותית באפייה, כך שזה בסדר גמור.
אני שמה מעל נייר אפייה ומפזרת שעועית יבשה כדי שלא יתנפח יותר מידי
רעיון מעולה(:
אני מניח עוד תבנית ריקה מעל התבנית בה נמצאים הבצק עלים, כמובן נייר אפיה חוצץ בניהם, הבצק יוצא דק,שחום וטעים,
מה שכן חשוב מידי פעם להוציא ולהרים את התבנית כדי לוודא שהבצק לא נשרף
ממליץ
כמה דק לרדד את הבצק?
לא הרבה- ממש מעט(:
ולא לרסס שמן לפני האפייה?
לא, אין צורך.
תודה!
אפ רוצים שיהיה פרווה הבנתי שבמקום חלב סויה/קוקוס אפשר לשים עוד שמנת צמחית זה נכון??
אפשר, אבל אז הקרם יהיה מאד סמיך.
יצא מדהיםםםם !! מלכלך אבל טעים ממששש.
אפרת תודה רבה, המתכונים שלך מככבים אצלי!! אין שבת או חגיגה בלי מתכונים שלך..
שבת שלום.😊😊
וואו נראה מדהים! תודה על השיתוף ושבת שלום❤
אם אפשר להקפיא במשך שבוע וחצי
אני רוצה ליצתרף
למה הכוונה?
היי מיכל,
רצוי להימנע מהקפאה כי לאחר ההפשרה המרקם נעשה רטוב. אבל אם אין ברירה שימי בתוך קופסה סגורה ותקפיאי.
היי אפרת שאלה לי? יש לי עלי קרמשניט מוכנים של חברת מימונס איך מתעסקים עם זה? פעם ראשונה עושה בכלל את זה
אם אלה עלים מוכנים אז רק תכיני את הקרם ותסדרי בשכבות.
חג שמח 🌺
וזהו זה מוכן לאכילה?? תודה וחג שמח
כן 🙂
מומלץ לשמור במקרר מכוסה כמה שעות לפני ההגשה.
לא מוסיפים סוכר לקרם?
לא, השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג מתוקים מספיק(:
אני רוצה שהקרם שניט לא יהיה נפוח כמו בתמונה של הפסים אלה כמו בתמונה של הריבועים מה לעשות ?
היי אושרית,
בתמונה של הריבוע זה פשוט חתיכה אחת מהפס…
מניחים על מגש עלה של בצק עלים אפוי. מעליו מורחים מחצית מכמות הקרם. מניחים מעל עלה נוסף ולוחצים מעט. מורחים את המחצית השנייה של הקרם וסוגרים מעל עם עלה נוסף.
אם לא רוצים שיהיה נפוח שמים לא הרבה מהמילוי.
בהצלחה😊
יש אולי תחליף לבצק עלים?
על מה חשבת? כי עוגה כזאת הכי משתלבת עם בצק עלים 🙂
יש אפשרות להמיר את הלב
שיצא פרווה
במה אפשר להמיר?
החלב
אפשר לשים רבע כוס מים קרים (במקום כוס חלב).
אפשר לשים חלב סויה או קוקוס
אפשר 🙂
לא יצא לי משהו ת’אמת. אולי כי גם אין לי מיומנות
את הפודניג הכנתי כרגיל אך יצא מידי נוזלי וכדי לאזן שמתי עוד פודניג רגיל.. אחרי שזה היה נראה יותר טוב – לא היה בכלל צורך בשקית זילוף סתם מיותר ומסובך. וגם כל הקטע של הרידוד והחורים לא ברור בעליל.. למה כל התסבוכת?..
זה לא מסובך בכלל, זה רק לחורר את הבצק בעזרת מזלג כדי שהבצק לא יתפח יותר מידי באפיה.
ולא רשמתי שיש צורך בשקית זילוף..
את הקצפת צריך לשים במקרר ליפני שאני שמה אותה על הבצק המוכן?
והאם לאפות את הבצק עלים בשני הצדדים ?
(להפוך באמצע האפייה או רק מצד 1 ? )
את הקצפת כדאי להכין בזמן שבצק העלים נאפה בתנור ולשמור בינתיים במקרר.
אין צורך להפוך את הבצק במהלך האפיה.
צריך לרדד את הבצק?
אין צורך.
Dear Efrat
I am a mother to 4 beautiful children and we just cant stop making your recipes
So, i simply would like to say thank you
thank you for your inspiration to bake, thank you for your amazing recipes, but most of all, thank you for all the time that you put into replying to everyone’s questions and taking us by the hand every step of our baking adventures.
we love you
Ronny, Eden, Talia, Oren and Eyal
Thank you Ronny
Sending my love back ❤️❤️
אין לי אינסטנט וניל ..אפשר בלי? להוסיף גבינה במקום?
אפשר פשוט הקרם ייצא קצת רך כי הפודינג מייצב ומסמיך אותו.
כדאי להפחית לחצי כוס חלב קר אחרת יהיה קשה לך להקציף ויש להוסיף רבע-שליש כוס סוכר.
למה תמיד שאני אופה הם יוצאים דקיטים קשים ולא מנופחים??
באיזה תוכנית את אופה?
חום 180..
לא טמפ’. הכוונה לתוכנית – טורבו, קו עליון וקו תחתון?
טורבו זה טוב או לא?
לא. יש לאפות בחום עליון ותחתון.
האם אפשר להוסיף חלב מרוכז ? במידה וכן באיזו דרך?
אפשר להוסיף רבע כוס חלב מרוכז ולהפחית את כמות החלב לחצי כוס.
פודינג וניל מספיק לשים 3-4 כפות, שלא יהיה מתוק מידי.
היי אפרת! תוכלי להסביר איך עובדים עם בצק עלים? אחרי שהפשרתי כל הלילה במקרר, איך מרדדים אותו? שמים על משטח עם קמח כמו בצק לפיצה?
איפה שאני גרה זה מגיע בתור מלבן אחד שמקופל
היי ליליה,
הכי קל לעבוד עם בצק עלים. אחרי שהבצק הפשיר תניחי אותו על משטח, תפתחי אותו ותרדדי אותו קצת עם מערוך.
צריך לשים קמח על המשטח כדי שלא ידבק? או שזה בצק שלא נדבק?
אפשר להניח את הבצק על נייר אפיה.
איך העוגה תצא אחרי הקפאה, ואם כן , איך להקפיא?
רצוי להימנע מהקפאה אם זה אפשרי. אם אין ברירה שימי בתוך קופסה סגורה ותקפיאי.
היי אפרת יקרה,
אם אני מכינה בתבנית אינגליש קייק זה ממלא לי 3 תבניות?
את הבצק עצמו יש לחתוך ל-3 רצועות. עדיף להניח אותן בתבנית ענקית על נייר אפיה כי אני לא יודעת אם זה ייכנס באינגליש קייק.
תודה על המתכון.
איך אוכל לחתוך את הרצועה לחתיכות בלי להרוס את הצורה?
לא הבנתי. את רוצה לחתוך לריבועים? לפני אפיה או אחרי אפיה?
כעקרון יש למרוח את הקרם על הרצועות ולפי ההגשה אפשר לפרוס.
העוגה כושית ממש טובה
תודה ושנה טובה 🙂
היי, אם אין לי מיקסר אפשר להקציף ידני?
בעייתי. צריך להשתמש במיקסר כדי שהקרם ייצא יציב.
אם בטעות במקום בצק עלים השתמשתי הבצק פריך מתוק?? האם זה קריטי
חג שמח 😁
היי דינה,
זה ייצא שונה כי בצק פריך שונה במרקם מבצק עלים.
בצק עלים הוא כמו בורקס ובצק פריך הוא כמו עוגיות.
נראה טוב… 😋😋😋
תודה 🙂
כשהיינו ילדים, לא כינינו את האקלר אקלר, אלא שם אחר. מישהו זוכר איך?
אתה מתכוון לפחזניה?
תמיד נהנית להכין את המתכונים שלך!!! רציתי לדעת אם אפשר לשים מים במקום חלב?
היי מירב 🙂
שימי רבע כוס מים קרים (במקום כוס חלב).
בוקר טוב
איך אפשר להגיע לקרם צהבהב בבקשה?
תודה רבה
בוקר אור,
אינסטנט פודינג אמור לגרום לצבע צהבהב אבל זה תלוי בסוג. אולי תנסי הפעם להשתמש בפודינג מסוג שונה ממה שאת בדר”כ משתמשת.
יום מקסים 🌷
היי אפשר להכין עם עלי קרמשניט מוכנים
כן אפשר.
חג שמח 🌺
היי אפרת כששמים את הבצק לפני הקרם שמים אותו שלם ?שיצא עוגת פס או חוצים ?
כל השכבות צריכות להיות בגודל של מלבן (פס), גם התחתית.
היי הבצק קצת נישרף קריטי?😞
והמילוי יצא לי נוזלי למה כי זה פרוה ?
כנראה שאפית יותר מידי זמן או שהתנור שלך מאוד חזק.
אני ממליצה לגרד את החלקים השרופים. לא בריא ולא טעים להשתמש בהם.
לגבי הקצפת, לא אמורה להיות בעיה אם זה פרווה. השתמשת בקצפת צמחית רגילה? אני ממליצה לשים את קערת הקצפת למקפיא למשך כרבע שעה עד שהתערובת תהיה ממש ממש קרה (רק להקפיד שלא תקפא) ואז להוציא, להוסיף עוד 2-3 כפות פודינג וניל ולהמשיך להקציף.
יצא מושלם!
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להחליף את החלב קוקוס בחלב שקדים?
נראה לי שכן רק כדאי שחלב השקדים יהיה קר.
היי יש לי קרם קוקוס שבו יש 68% נוזל קוקוס, ועוד קרם קוקוס של חברה אחרת שבו יש 93% נוזל קוקוס. באיזה מהם להשתמש
תודה!
היי מרין,
אם את משתמשת בו במקום החלב אז זה לא משנה.
הבצק יצא יבש,מאוד קרנצ׳י
מה לעשות?
לעשות חדש?זה התרכך כשאני אשים את הקצפת?
או…..
אשמח להצעה
תודה
כן, הבצק יתרכך מהקרם.
אני שמחה שיש אתר כזה כל מאכל שאני רוצה להכין אני לוקחת מתכון מהאתר הזה
תודה מרים!
שבת שלום 🙂
היי תודה על האתר, שימושי לי הרבה.
אני מכינה לארוח בשבת, עכשיו יום חמישי. כדאי לי להכין את הקצפת ואת העלים בנפרד ורק לפני האירוח לחבר? או עכשיו שיעבור על זה יומיים במקרר?
מבחינת הטעם, מה עדיף?
היי פייגי,
ראיתי רק עכשיו אבל לדעתי אפשר.
היי דיקלה. מקווה שלא טעיתי בשם.גם אני הכנתי עוגת נפוליון ביום חמישי שעבר. שמתי במגש וכסיתי בניילון טוב טוב.אחרי כמה ימים התרכך הבצק.מה ניתן לעשות כדי להאריך את חיותו של הבצק. נכון לעכשי יש לי כמות מכובדת.אשמח לקבל תשובה תודה.
היי פנינה,
באופן טבעי הבצק מתרכך בגלל מילוי הקרם.
כרגע יש לך בצק אפוי עם מילוי או בלי מילוי של קרם?
היי אפרת,
האם לקנות בצק עלים למאפים מתוקים או מלוחים? האם יש לך המלצה לבצק?
ואם אני רוצה לעשות עוגה גדולה יותר (תבנית חד פעמית 25×32) ובשכבה אחת, פשוט לחתוך את הבצק לפי גודל התבנית או שאת ממליצה אחרת?
תודה רבה רבה
היי דקלה,
למתכון הזה מתאים בצק עלים רגיל (יכול להיות רשום עליו למאפים מתוקים ומלוחים).
וכן, יש לחתוך את הבצק לפי גודל התבנית ולהכפיל את כמויות הקרם לפי הצורך.
שנה טובה 🙂
שנה טובה ומתוקה..
תודה רבה רבה 💞
אפשר רק שמנת מתוקה ואינסטנט וניל? או שמנת מתוקה ואבקת סוכר?
היי,
אפשר להקציף שמנת מתוקה ופודינג וניל. קחי בחשבון שיכול להיות שתצא פחות קצפת כי החלב מוסיף נפח.
שלום, האם אפשר להכין את העוגה עם בצק פילו? יש צורך לשמן כל עלה?
תודה על מתכונים נפלאים!
היי איריס,
לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם דפי פילו.
אבל מה שכן אפשר לעשות זה לשים שכבה מרובעת כפולה של דפי פילו בתוך תבניות מאפינס (בצורת קערית), לאפות עד להזהבה ואז למלא אותן בקרם. יש לשמן כל דף פילו.
אני רוצה להכין בתבנית רגילה (מלבנית גדולה)
מה הכמויות?
היי אסנת,
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל את כל המרכיבים ב-2.
אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 32X25 יש להכפיל את כל המרכיבים ב-3.
שבוע נפלא
אפשר להכין ממלוואח?
נראה לי שכן.
היי,
אפשר במקום בצק עלים לשים בצק פילאס?
היי טל,
נראה לי שאפשר.
אני מכינה עוגה זו לשבועות והשנה זה ישר במוצאי שבת אז אפשר להכין ביום שישי את הקצפת ולהקפיא?
היי בתאל,
את יכולה להכין את כל העוגה מחר ולשמור במקרר עד מוצאי שבת (העוגה נשמרת 3-4 ימים במקרר).
חג שמח 🙂
הי. האם המילוי הזה מספיק לעלי קרם שניט המוכנים שמוכרים בסופר? תודה
היי שר,
תלוי מה הכמות של העלים המוכנים, אם זה עד 400 גרם זה אמור להספיק.
בכל מקרה אני ממליצה להכין את כמות הקרם כפי שרשומה במתכון ואם במקרה לא יספיק, אפשר להכין כמות נוספת במידת הצורך (זה כמה דקות הכנה).
המשך יום מעולה 🙂
היי, כמה זמן העוגה עמידה במקרר?
ושאלה נוספת..אפשר לעשות את העוגה בתבנית?
היי אורטל,
העוגה נשמרת במקרר 3-4 ימים.
וכן, אפשר להכין את העוגה בתבנית מלבנית.
שבת שלום 🙂
בס”ד
ראשית ישר כח וחזקו ואימצו על המתכונים הנפלאים שלכם, כמו כן מדוע שכשרוצים להדפיס ההדפסה לא ברורה מפני שהיא עולה על כיתובים אחרים, אנא נסו ובררו זאת בבקשה
שתיהיה לכם שבת נעימה ומתוקה וחג שבועות שמח עם המון המון עליה ברוחניות.
תודה רבה רבקה!
אטפל בבעית ההדפסה.
שבת שלום וחג שמח 🙂
וזה ממש משנה את הטעם ברמה שכדאי לי לעבור למתכון פרווה מראש ?
זה עדיין יהיה טעים פשוט עם חלב סויה או חלב קוקוס זה יוצא יותר טעים.
הי,
במקום חלב אפשרי מים ? אותה כמות ?
היי שני,
מבחינת הטעם עדיף להמיר את החלב בחלב קוקוס או חלב סויה אבל אם אין ברירה אפשר לשים חצי כוס מים קרים.
קודם תקציפי את הקצפת כחצי דקה ואז תוסיפי את המים הקרים ואינסטנט פודינג ותמשיכי להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.