זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 65 דקות
מס’ מנות: 20 קציצות עדשים
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס עדשים כתומות (אדומות) שטופות היטב
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1 גזר בינוני קלוף
כף שמן זית או קנולה
1 ביצה קטנה (*לגרסה טבעונית– ניתן לוותר על הביצה)
3-4 כפות פירורי לחם (*לגרסה ללא גלוטן– ניתן לוותר על פירורי הלחם)
תיבול: כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
ציפוי (לא חובה): כחצי כוס פירורי לחם
*תוספות מומלצות לתערובת הקציצות: שליש כפית כמון, בצל מטוגן, שן שום כתושה ורבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
אופן הכנה:
-חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בינוניות ומבשלים במים רותחים עד שהם נעשים רכים (כאשר ניתן לנעוץ מזלג בקלות). מסננים מהמים ומועכים לפירה.
-במקביל, מניחים בסיר נפרד כוס עדשים כתומות וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות (העדשים אמורות להתפרק בבישול). מסננים וסוחטים היטב מעודפי המים.
-מערבבים את הפירה עם העדשים ומוסיפים שמן, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות.
-יוצרים קציצות בקוטר של 5-6 ס”מ ועובי כ 1.5 ס”מ. מצפים בפירורי לחם ומניחים על נייר האפיה המשומן.
-מרססים/מברישים מעל מעט שמן ואופים במשך 20 דקות.
-הופכים בזהירות צד ואופים כ-15 דקות נוספות.
הערות:
- ניתן ומומלץ לשדרג את הטעם ולהוסיף לתערובת: שליש כפית כמון, בצל מטוגן, שן שום כתושה ורבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
- כדי לשדרג את המרקם אפשר לגרד בפומפיה גסה את תפוחי האדמה המבושלים במקום למעוך אותם לפירה.
- לגרסה ללא גלוטן – יש לוותר על פירורי הלחם.
- לגרסה טבעונית – ניתן לוותר על הביצה.
- לגרסה טבעונית + ללא גלוטן – וותרו על הביצה ועל פירורי הלחם. טיפ של גולש (מוטי) – “בגרסה הטבעונית, אם משרים חצי מכמות העדשים הכתומות במים וטוחנים אותן במעבד מזון ללא בישול – העמילן שלהן מסייע להדבקה ולמניעת פירוק הקציצה. שדרוג נוסף במרקם אפשר לקבל אם במקום לאפות סתם על נייר אפייה, עושים שימוש במנג’טים מסיליקון. מניחים מעט שמן זית בכל מנג’ט וכף מהעיסה ואופים ב 200 מעלות כ 25 דקות”.
קציצות מושלמות מושלמות מושלמות!!
הכמון נותן המון טעם. לא היה לי ביצה אז ויתרתי. טעימות!!!!
שמחה שיצא טעים❤️
יצאו לי לביבות משגעות.
הכנתי לסעודה מפסקת בערב תשעה באב.
נצמדתי למתכון, ועשיתי את כל השדרוגים שהצעת כולל הגירוד בפומפייה, ורק החלפתי את הגזר בבטטה גדולה.
תודה על מתכון מצוין!
אגב, ניסיתי לצרף תמונה והתגובה לא נשלחה. אז שולחת רק את המלל.
שמחה שיצא מוצלח❤️
הי, האם לגרסה הטבעונית ללא גלוטן אני יכולה להוסיף ציה מושרית או פשתן מושרה במקום הביצה? ואם כן או איזה כמות?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
את יכולה לראות כאן מינונים- תחליפי ביצים
אפשר להחליף את התפוח אדמה בקישוא?
פחות מומלץ.
האמת שעשיתי עם קישוא בסוף ויצא מושלם
זה לא הרטיב את התערובת? קישוא מפריש נוזלים.
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן:)
להפתעתי לא.. ואולי אפילו ריכך אותה לטובה
מעולה. אז הנה לימדת אותי משהו😉
תודה לך
שלום
דבר ראשון תודה על האתר המדהים, נהנית ממנו באופן כמעט יומיומי
שאלה
הקציצות יצאו ממש ממש לא טעימות
אני לא יודעת אם זה בגלל שהעדשים לא מספיק נשטפו [השריתי ובשלתי וסיננתי אבל אולי לא מספיק]
או בגלל ששמתי פירורי לחם רק בצד אחד ופחות שמן
בכל אופן הם כמעט בלתי אכילות
השאלה היא אם ניתן לעשות מהם [הכנתי כמות כפולה ויש לי כ30 קציצות ]
משהו מחודש
או שלא כדאי לנסות?
הם כבר במקרר מאתמול
תודה רבה
היי
זה יכול להיות קשור לסיבות שציינת, וגם לתיבול. איזה תיבול שמת? דייקת בכמויות התיבול (לא מעט/הרבה מדי)?
ניתן להחליף את הפירורי לחם בקוואקר? ואת הביצה בכמה כפות טחינה או פשוט לוותר?
אפשר לשים קוואקר ואפשר לוותר על הביצה.
אם אחליף לבטטה במקום התפוח אדמה זה יהרוס את המרקם?
ולגבי בצל לבן אפשרי לגרד ולסחוט ולהוסיף פשוט? מה יקרה אם לא אסחט? הן ייצאו עסיסיות לא?
בזמנו שעשיתי אותן הן יצאו לי חונקות כאלה..
ומה עדיף בגירסה הטבעונית לאפות כקציצות או בתבנית מאפינס?
המרקם עדיין יהיה מוצלח. אפשר להוסיף בצל אבל כדאי מאד לטגן אותו לפני כן.
עדיף לאפות בתבניות מאפינס כדי שהצורה תישמר.
למה בתור קציצה זה יתפרק?
לא יתפרק, אבל לא יצא סימטרי ועגול כמו בתבניות.
אה הבנתי, וכמה לשים בכל שקע? למרות שלא קריטי לי שלא ייצא עגול
בערך 2 כפות לא גדושות.
ולמה כדאי לטגן את הבצל?
כי בלי טיגון הוא יישאר קשה ויהיה במרקם פחות מוצלח.
וזה ייצא במרקם סבבה? ואם אוותר על הבצל המרקם יהיה רך מבפנים?
אבל אין מניעה מלעשות קציצות נכון? ולאו דווקא במאפינס.
לשמן את התבנית לפני? כי אין לי מנג’טים.
הקציצות במרקם מעט רך בפנים.
בגרסה הטבעונית כן מומלץ להכין בתבניות. תשמני לפני כן.
ובתבנית שקעים צריך להפוך את הקציצה גם?
לא
אפרת, כל הכבוד על הסבלנות 😉
כמה סבלנות את משהו מיוחד
תודה מיכל❤️
יצא מדהים! בריא ומאוד ממלא.
שיניתי קצת לפי מה שהיה לי בבית; בצל לבן + סגול, קצת בטטה וכמובן אחרי ההיכרות שלי עם המתכונים שלך – כמות כפולה😀
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף😊
שלום אפרת יקרה, כמה זמן צריך להשרות את העדשים לפני שמשתמשים בהם?
היי,
השרייה של שעה-שעתיים מספיקה(:
תודה, נעזרת במתכונים המון. יש דרך לשלב טופו הקציצות האלו? זה יפגום בטעם/מרקם?
היי,
לא בטוחה אם יהיה מוצלח לשלב כאן טופו, אבל יש מתכון לקציצות טופו שאולי תאהבי(:
אפרת אפשרי לגרד את הירקות במקום למעוך לפירה?
אפשר לגרד את הגזר, עדיף למעוך את תפוחי האדמה כי הם מאחדים את התערובת.
תודה על התגובה המהירה!
האם אפשר להחליף את תפוח האדמה רק בגזר? ואם כן כמה?
אני מנסה כמה שיותר למנוע מפחמימות.. תודה🙏
מניחה ש-2-3 גזרים יספיקו, אבל קחי בחשבון שהמרקם ישתנה מעט ועשוי להיות קצת פחות יציב.
תודה!
היי, האם אפשר לוותר על תפוחי אדמה/ מה אפשר לשים במקום?
תודה
היי,
לא ניסיתי, אבל חושבת שניתן להמיר את התפו”א בבטטה קטנה+ גזר או בבטטה בינונית אחת.
הכנתי וחזרתי לעדכן. יצא מעולה וטעים. כמה טיפים. את התפוחי אדמה עדיף לבשל יום קודם ולשים במקרר. ואז כשמגרדים אותם בפומפיה כשהם קרים לא צריך להוסיף ביצה. לא צריך היה להוסיף שום קוואקר או פירורי לחם, הוספתי 2 כפות קמח חומוס שיהיה יותר חלבון. יצא מעדן. תודה אפרת. בזכותך הבת שלי מרוצה מאד.
איזה כיף שיצא טעים ושאהבתן את המתכון❤
תודה על השיתוף(:
הכנתי ויצא ממש טעים! ויתרתי על הביצה ובמקום תפו”א שמתי 2 בטטות
שכחתי להוסיף את הבצל המטוגן שהכנתי במיוחד לעיסה, אבל עדיין יצא טעים!!
תודה על המתכון 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
ניתן לוותר לגמרי על הביצה ולמשל להחליף לקוואקר את פירורי הלחם או שכל העיסה תתפרק?
ומה עדיף לגרד בפומפייה או למעוך?
היי,
אפשר לוותר על ביצה ואפשר להשתמש בקוואקר במקום פירורי לחם.
אם את מעדיפה מרקם חלק יותר תמעכי את הירקות ואם להיפך- תגרדי בפומפייה.
היות ואת מתכוונת להכין בגרסה טבעונית כדאי למעוך ולא לגרד.
כדאי לשים בטטה במקום גזר?
חשבתי לגרד או לקצוץ קטן קטן גם בצל זה יילך?
אפשר לשים בטטה.
אפשר להוסיף גם בצל אך חשוב לסחוט אותו מנוזלים.
מתכון מצויין ממש, כמו כל המתכונים שלך. עובד לי יפה באפייה גם בלי ביצה ובלי פירורי לחם, ואפילו אם אני מגוונת בסוג העדשים (צהובות, לפעמים חצי כתומות חצי ירוקות..) פשוט מעולה. תודה רבה
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
שלום,
כנראה בישלתי יותר מידי זמן והעדשים התאחדו עם המים ונהיו כמו מרק סמיך ואי אפשר לסנן אותן מהמים. מה אפשר לעשות?
תודה
היי,
יש לך אפשרות לסנן את המים מהעדשים או שזה בלתי אפשרי?
אם כן נסי לסנן אותן מהמים ותייבשי.
בלתי אפשרי
המים התאחדו עם העדשים ונוצר כמו מרק טחון סמיך. יש איך להציל?
אם כך אני חושבת שעדיף להכין מזה מרק(:
מצרפת מתכון למרק עדשים שתוכלי להיעזר בו.
אוקי תודה רבה
אפרת הי, מתכון מעולה ! טעים בטירוף !!! החלפתי את הגזר בבטטה כי זה מה שהיה והוספתי את כל השדרוגים שהמלצת, פשוט מתכון מוצלח ביותר. שומרת בצד כמה קציצות כי הילד ביקש למחר לביה”ס בתוך לחמנייה. מה מתאים למרוח על הלחמניה כדי שלא יהיה יבש ? טחינה או מיונז או משהו אחר ?
לא מתכוונת שהקציצות יבשות, לבד זה טעים ומושלם, אבל חושבת שבתוך לחמניה צריך להוסיף משהו רטוב 🙂
היי סיגי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
מסכימה איתך שבלחמנייה הקציצות בהחלט יהיו יבשות(:
אפשר למרוח טחינה, ממרח עגבניות מיובשות, מטבוחה, ממרח פלפלים קלויים, וכדומה…
תודה רבה על התשובה !!! ועל עוד מתכון מנצח 🙂
הכנתי, יצא מושלם,
והכי חשוב שגם הבן שלי אהב,
אגב, העיסה יצא לי לא מאד סיכה ובצקית, (מעט נוזלית),
התלבטתי אם להוסיף פרורי לחם לייצב מעט או שזה היה מתייבש?,
מה כדאי לעשות להבא בכזה מקרה?
היי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
אם העיסה מאד נוזלית כך שקשה ליצור ממנה קציצות אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם (או אם יש- עוד קצת פירה).
תודה רבה
האם אפשר להשתמש בחלבון ביצה..? פשוט נשאר לי ממתכון אחר…במקום ביצה שלמה
היי שריאל,
אני חושבת שאפשר(: יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט יותר פירורי לחם.
הי אפרת!
האתר שלך מקסים!
והמתכונים אחד אחד…
שאלתי:
השריתי ללילה כמות של עדשים במטרה להכין כמה דברים, איזה כמות של עדשים מושרות שמים ? (ז”א כמה מכפיל ת’נפח אחרי השריה…)
היי חני,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
שימי כ2/3 כוס עדשים.
בהצלחה!
הי אפרת אשמח לסיןע מהיר- הכנתי עכשיו ושכחתי לסחוט את הנוזלים. מה לעשות? עוד לא הכנתי קציצות
יש 2 אפשרויות:
1. לסנן במסננת את התערובת
2. לסנן תוך כדי יצירת הקציצות- או שתניחי אותן על ניירות סופג או שתסחטי בעדינות כל קציצה עם הידיים.
בוקר טוב אפרת
1 ביצה גדולה במקום ביצה קטנה?
גם יתאים?
תודה מראש.
היי,
עדיף להשתמש רק בחלק מהביצה הגדולה ולא בביצה שלמה.
בהצלחה😊
היי, הוספתי בטטה ומשום מה זה יצא לי יותר מידי רך? יש לך רעיון בשבילי?
היי עופרה,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
במקרה כזה אפשר להוסיף פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.
יצא לי נהדר. עם פירורי הלחם, ופירה, וגזר וכמון וממש מתכון מדוייק. יצא נפלא!
שמחה לקרוא שאהבת רוני❤️
שבת שלום וחג שמח 🙂
היי אפרת
אם משרה עדשים כתומות בכל זאת זה עשוי לפגום במרקם ?
תודה מראש
ויוםמ קסים
אין בעיה להשרות.
שלום! צריך להשרות את העדשים לפני?
אין צורך להשרות, רק לשטוף היטב.
היי אפרת
לא הבנתי כדי להמנע מביצה ושהקציצות יודבקו טוב צריך גם לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ?
או שלמעוך לפירה כמו שרשום במתכון?
כן, רצוי לגרד אותם בפומפיה גסה.
הכנתי בפעם חוזרת בתור פשטידה. מוצלח ביותר. תודה לך אפרת היקרה.
תודה לך שחזרת לעדכן 🌺
יצא נדיר. תודה
נראה מעולה 🙂
תודה יעל
זה כל כך טעים, שקשה להאמין שגם כל כך בריא!! הקציצות פשוט נחטפו, תודה רבה רבה!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה בתיה
תודה על המתכונים הנפלאים.
רציתי להוסיף מהנסיון שלי –
ת”א שמבושל חלקית ואח”כ מגרדים אותו במגרדת, אמנם הוא קשה קצת לגירוד במצב כזה, אך משמש כמו דבק.ממש נמשכים ממנו חוטים דביקים.
ת”א שמבושל לגמרי לא עושה את העבודה של החצי מבושל.
תודה רבה 🙂
שבוע טוב וחג חנוכה שמח!
היי אפרת
הכנתי את התערובת ללא פירורי לחם. הכנסתי לתנור אבל הכל מתפרק… אני מנסה כרגע לטגן אותן במחבת והכל מתפרק… אשמח לעצה מהירה!!!
היי הדס,
בטיגון הקציצות מתפרקות יותר. עדיף לאפות.
תוסיפי ביצה נוספת ותכיני קציצות קטנות יחסית.
חוזרת לעדכן שהכנתי עם גזר ובטטה במקום תפוח האדמה, החלפתי את הפירורי לחם בשיבולת שועל והוספתי את התוספות שהצעת- יצא מעולה!! תודה! מיכל
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת, מה מתאים לשים במקום תפוח האדמה? ובאיזו כמות? יש לי בטטה, גזר וקישוא. בנוסף, האם מתאים להמיר את הפירורי לחם בשיבולת שועל? תודה! מיכל
אולי אפשר להמיר את תפוחי האדמה בבטטה קטנה ובגזר נוסף. במקרה הזה לא כדאי לוותר על הביצה.
לגבי שיבולת שועל, אני חושבת שכן אבל היא צריכה להיות דקה (קוואקר).
שלום רב
אסור לי תפוחי אדמה ולא היתה לי בטטה- לכן השתמשתי ב 3 גזרים, ושמתי ביצה (בלי פירורי לחם).
הלביבות יצאו טעימות אבל קצת “קמחיות”. מה אוכל לעשות כדי שזה לא יקרה?
תודה מראש
היי לימור,
מה הכוונה קמחיות? העדשים היו מורגשות במרקם?
דרך אגב, שטפת את העדשים היטב לפני השימוש?
שלום
תודה על המענה המהיר.
שטפתי היטב את העדשים לפני הבישול.
העדשים לא היו מורגשות במרקם, אבל הקציצות היו קצת יבשות, המרקם קצת “קמחי” (לא יודעת איך להגדיר אחרת…).
שוב תודה וחג שמח
יכול להיות שהמרקם יוצא כך בגלל השילוב של החומרים ובגלל שהגזר היה מבושל ומעוך למחית. פעם הבאה אפשר לנסות לבשל את הגזר באופן חלקי ולגרד אותו בפומפיה גסה במקום למעוך.
היי אפרת, אני מכורה לאתר שלך!!
הכנתי אתמול את המתכון והפעוט בן ה-1.8 טרף! (והוא בררן לא קטן).
ראיתי באחת התגובות שהגבת שניתן להוסיף עוף טחון לקציצות.
תוכלי לתת לי עוד קצת הכוונה?
כמה עוף טחון? האם צריך לבשל אותו לפניי?
האם המרקם/טעם ישתנו מאוד?
בתודה מראש, אמא לפעוט דעתן 🙂
היי שירה,
שמחה שהוא אהב 🙂
אפשר להוסיף לתערובת כ250 גרם עוף טחון. אין צורך לבשל אותו לפני. במקרה כזה אין לוותר על הביצה. אפילו אפשר להשתמש בביצה גדולה.
יש להוסיף כרבע כפית מלח בנוסף לכמות שרשומה.
לגבי הטעם, זה אמור לצאת טעים.
אשמח לעדכון איך יצא:)
אני רוצה להשתמש פירורי הלחם ללא הביצה זה בסדר?
כן.
אפשר להוסיף בטטה 1?
אפשר להוסיף בטטה קטנה במקום הגזר.
יש לבשל את תפוחי האדמה והבטטה.
במקום ביצה אפשר לגרד את תפוחי האדמה בפומפיה במקום למעוך. זה עשוי לסייע להדבקת החומרים.
היי,
האם תפוחי האדמה צריכים להיות מבושלים?
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא הביצה?
היי אפרת
האם ניתן במתכון זה לא להשתמש בביצה בכלל? מבלי להוסיף תפוח אדמה מגורד חוץ מהשניים שבמתכון ואם צריך תפוח אדמה מגורד במקום ביצה האם זה בנוסף לשני תפוחי האדמה שבמתכון? או שהם יספיקו כדי לשמש דבק?
תודה .
היי עינת,
כשאני הכנתי בלי ביצה התערובת היתה מספיק יציבה ולא הייתי צריכה להוסיף שום דבר מעבר למה שרשום במתכון.
לדעתי אם תגרדי את שני תפוחי האדמה בפומפיה גסה זה עשוי לעזור כחומר מדביק.
היי
הקציצות לא בדיוק מתחברות לי בלי הביצה
מה עושים?
כדי שהעדשים הכתומות ישמשו כמדביק?
תודה.
גירדת את תפוחי האדמה המבושלים? זה אמור לסייע להדבקה.
היי אפרת וכל מי שהצליח במשימה
משום מה העדשים לא מתפרקות לי לגמרי גם לאחר בישול ממושך
וגם לא מצליחה להדביק את הקציצות
מה משך הבישול לעדשים הכתומות עד שיתפרקו לגמרי? על אש קטנה? או בינונית או גבוהה?
תודה לך וכל מי שיכול לייעץ .
כ-20 דקות על אש בינונית.
יצא מושלם עם כל התוספות שציינת…אחד לאחד עשיתי.טעים אששששש
תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂
הי!
האם אפשר להקפיא את הקציצות? רואה שיש תפו”א וידעת שבדר”כ תפו”א והקפאה לא הולכים ביחד, יש דרך לגרום לזה לעבוד? רוצה להכין לתינוקת בת השנה וכל ערב להוציא לה 1-2..
תודה:)
היי דקלה,
נכון, לא מומלץ להקפיא מאכלים שמכילים תפו”א. לגבי הקציצות האלה חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא.
אולי אפשר להמיר את תפוחי האדמה בבטטה ובגזר נוסף ואז יהיה ניתן להקפיא. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר פירורי לחם כדי שהתערובת תהיה יציבה.
מתכון דיי גרוע. הקציצות ממש מתפרקות בלי ביצה ובלי פירורי לחם. כדאי היה להמליץ על שילוב טחינה להדבקה…
היי נעמי,
לא הייתי רושמת שזה אפשרי אלמלא הכנתי בעצמי וזה הצליח.
יכולת לפנות אליי בזמן אמת ולשאול מה אפשר לעשות כדי לאחד את התערובת והייתי עוזרת בשמחה.
בהמשך לשאלתי הקודמת – האם ניתן להמיר תפה”א במתכון בברוקולי מבושל? – כמה מהם?
היי נילי,
אני מניחה שבמקום תפו”א אפשר לשים כ300 גרם ברוקולי מבושל קצוץ דק. לא ממליצה לוותר על הביצה במקרה הזה כדי שתדביק את התערובת.
חג שמח ושנה טובה 🌷
שלום ושנה טובה, נראה נפלא!
במה ניתן להמיר את תפוחי האדמה? – או להשמיט לגמרי? –
(מנסה להימנע מפחמימות ככל יכולתי – קטניות ‘עוברות’..)
תודה!
שלום. האם אפשר להחליף את העדשים הכתומות בשעועית חומה?
לא ניסיתי. נראה לי שכן.
שלום,
רשמת שאפשר לוותר על הביצה..צריך להחליף למשהו אחר?
היי ספיר,
הביצה משפרת את המרקם אבל אפשר להכין גם בלי. אין צורך להוסיף שום דבר.
היי אפרת
האם אפשר לוותר על הגזר? אין לי בבית
אפשר. אם יש לך במקרה בטטה אז אפשר לשים חצי בטטה קטנה במקום.
הי אפרת, את טבחית מעולה… הכנתי לפי המתכון שלך עם תוספות, רק ששמתי קסבורה במקום פטרוזיליה כי לא היה לי, ויצא מאוד טעים. תודה לך על המתכון
ג’ודי
תודה ג’ודי 🌷
על מנת לקצר תהליך האם ניתן לבשל תפוחי האדמה/בטטה +גזר באותו סיר ואח”כ לסנן הכל ולמעוך.
כן אפשר. אם יש ירק שמתרכך מהר יותר ניתן להוציא אותו ולהשאיר את האחר להמשך בישול.
הי אפרת, תודה רבה על המתכונים המעולים.
האם אפשר לותר על התפוחי אדמה?
היי צופיה,
אולי אפשר להמיר בבטטה רק שיכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר פירורי לחם כדי שהתערובת תהיה יציבה.
היי אפרת
תודה
בקשר לעדשים הכתומות כן כמובן אני מבשלת כמו שכתוב במתכון ,
וכשבישלתי פעם הקליפות הוסרו לחלוטין בבישול , מה הכונה מתפרקות הכוונה גם נחצות לגמרי ? מתפרקות לחלקים קטנים?
ידוע לי שלבשל עדשים כתומות דרוש רק 2 או 3 דקות כך מומלץ אבל זה כדי שלא יתפרקו.
איך אני יודעת שהן מוכנות לחלוטין מבחינת התפרקותן?
העדשים הכתומות מתפרקות בבישול וזה בסדר שיתפרקו. זה גם מה שמסייע לחומרים להדבק כשמכינים קציצות.
בזמן הבישול, הקליפות מוסרות, הן נחצות וחלק מהן גם מפרקות לחלקים. בסופו של דבר הן צריכות להיות רכות מספיק.
היי אפרת
אני משרה ומנביטה עדשים כתומות האם עדיין למלא כוס כי אחרי השריה והנבטה הכמות יוצאת רבה יותר מכוס עדשים?
היי עינת,
אפשר להשתמש בתפוחי אדמה אדומים.
שימי בסביבות שני שליש כוס במקום כוס. את מבשלת את העדשים המונבטות כן?
היי אפרת
האם אפשרי להשתמש בתפוחי אדמה אדומים פה?
היי אפרת
שמתי שמן מעל הקציצות שימנתי נייר אפייה ועדיין יצא לי יבש רק הצד החיצוני למרות שיצאו טעימות האמת ששמתי גם שיבולת שועל ולא פירורי לחם אולי בגלל סוג שיבולת השועל?
אם אני רוצה להכפיל קציצות כי יצאו מעט מאוד האם להכפיל רק את הירקות ?
תודה
יכול להיות שזה קשור גם לשיבולת השועל אבל לדעתי זה שמן הקוקוס, אולי הוא פחות מתאים לשימון הקציצות.
את יכולה להכפיל את כל החומרים או רק את הירקות ואז טעם העדשים יהיה פחות מורגש.
היי, ראיתי את התגובות פה שיצא יבש וכו.. אז החלטתי לאפות בתבנית מאפינס ואת היתר בתבנית קטנה ולחתוך לריבועים….יצא מהמםםםם…..המאפינס בפנים היה רך כמו פירה והחיתוכיות היו כמו ציפס כלומר אפוי יותר טעים מאוד…..לא שמתי פירורי לחם והוספתי קורנפלור…..טיגנתי בצל ושמתי על 200 מעלות כחצי שעה בערך….תודה על המתכון הבריא והטעים
איזה רעיון מעולה!
תודה הודיה 🙂
היי
האם מתאים להוסיף גם קישוא ובטטה ולהוריד את תפוחי האדמה פה?
בגדול אפשר, השאלה אם הקישוא והבטטה יחזיקו את התערובת אם לא שמים ביצה.
היי
האמת שגם לי יצאו יבשות מבחוץ שמתי על חום עליון ותחתון ביחד .
האם גם אז צריך להפוך?
והאם צריך שמן כחלק מהתערובת או שמספיק שטיגנתי בצל?
היי עינת,
שימנת את נייר האפיה בנדיבות והברשת את החלק העליון בשמן?
אפילו ששמת על חום עליון וחום תחתון מומלץ להפוך.
בתערובת עצמה יש כף שמן. אם טיגנת בצל עם שמן אז לא צריך.
היי אפרת
כלומר לאפות 20 דקות להפוך לעוד רבע שעה ולא 35 דקות צד אחד כששמה חום עליון וחום תחתון אז אולי עדיף לשים חום עליון ואחרי שהופכת חום תחתון האמת שמתי על 180
אבל לא שמתי שמן מעל .אבל הוספתי כף קמח כוסמין ובלי פירורי לחם .
נכון. 20 דקות חום עליון ותחתון ואז להפוך ולאפות עוד רבע שעה. את יכולה לנסות את שני סוגי האפיה, מה שיוצא לך יותר מוצלח תאמצי.
בלי פירורי לחם הקציצות יוצאות יותר יבשות בחלק החיצוני, במיוחד אם לא משמנים אותן.
היי אפרת
אם טיגנתי את הבצל בשמן עדיין צריך לשים שמן מעל הקציצות ולהבריש את נייר האפייה כדי שלא יצאו יבשות או שאפשר לוותר? ואם לא מטגנת את הבצל האם צריך גם לשים שמן בתוך התערובת וגם מעל ? וגם על נייר האפייה או שאפשר לוותר על משהו?
ולא משתמשת בפירורי לחם את האמת מפריע לי כמות הנתרן הגבוה בהם מה דעתך?
את האמת משתמשת בשמן קוקוס מהי הכמות הרצויה בשמן זה למתכון הזה לטגן את הבצל או להוסיף לתערובת?
הרבה תודה לך מראש .
היי עינת,
גם אם טיגנת את הבצל רצוי להבריש את הקציצות בשמן ולשמן את נייר האפיה מאחר וטיגון הבצל לא משפיע על החלק החיצוני של הקציצות, רק על הפנים.
עדיף לטגן בצל עם 1-2 כפות שמן ולוותר על כף השמן בתערובת. בכל מקרה לא ממליצה לוותר על שימון נייר האפיה והקציצות אחרת הן שוב ייצאו יבשות מבחוץ.
היי
הכנתי הכול לפי ההוראות עם ביצה ופירורי לחם ויצא יבש וקמחי טירוף…משהו שאפשר להוסיף עכשיו שישנה? ולעתיד?
היי ענבר,
הן יצאו יבשות גם מבפנים או רק מבחוץ?
פעם הבאה אפשר להכין אותן קצת עבות יותר. יכול להיות גם שהתנור ייבש אותן. אפית בטורבו או בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון)? אפשר גם לאפות אותן קצת פחות זמן כדי שלא יתייבשו.
היי אפרת
איך עדיף לאפות אותן באפיה רגילה גם קו תחתון וגם עליון או קודם קן עליון ואחר כך קו תחתון שלא יצאו יבשות
היי אפשרי אולי לטגן אותם עם קצת שמן במקום לאפות?
אני חושבת שכן.
היי,
האם אפשר דלורית במקום התפו”א?
תודה מראש.
אני חושבת שכן.
יצא נחמד מאוד 🙂
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?
היי ליאור,
אפשר לשמור במקרר 2-3 ימים.
היי, ניסיתי להכין אותן ללא ביצים ופירורי לחם ויצא מאוד יבש.. יש משהו אחר שאפשר לשים?
היי,
יכול להיות שתוספת של 2 כפות שמן תעזור. יכול להיות גם שהקציצות נאפו יותר מידי בתנור ולכן כדאי להוציא אותן 5-10 דקות לפני.
בנוסף, כדאי לעשות אותן קצת יותר עבות.
הכנתי
הוספתי בצל מטוגן ופטרוזליה כפי שהמלצת
יצא להיטט!
הקטנה שלי זללה ואני היתי מאושרת שהיא אוכלת משהו ככ בריא.
תודה לך
אני שמחה שהיא אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לגבי קציצות עדשים- לגרסה דיאטטית ניתן להמיר את התפוחי אדמה בקישואים או קולורבי?
היי טל,
בקישואים ובקולרבי יש המון נוזלים לאחר בישול לכן אני לא בטוחה שכדאי. אני חושבת שעדיף להמיר בבטטה בגודל בינוני. מומלץ לבשל אותה ולגרד בפומפיה גסה כדי שלא תרכך יותר מידי את התערובת.
שלום אפרת,
אני נהנית מאד מהאתר שלך,
אתמול הכנתי את קציצות העדשים ויצאו ממש טעימות!
תודה.
רציתי לשאול האם ידוע לך אולי מה הערך הקלורי שלהן?!
(דיאטה…)
היי מירי,
שמחה שיצא טעים 🙂
בסביבות 60 קלוריות לקציצה.
יום מקסים.
היי אפרת, אין על המתכונים שלך!
ליד מה את מגישה את הקציצות? יש המלצות? 🙂
היי דנה,
אפשר להגיש אותן לצד טחינה וסלט טרי או עם פתיתים טריים וסלט.
שבוע טוב 🙂
מתכון נפלא (עשיתי בלי ביצה)! פעם ראשונה שיוצאות לי קציצות לא יבשות 🙂 תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה ויום מקסים
יופי של מתכון. תודה.
עשיתי את הגרסה הטבעונית, ללא פירורי לחם.
טיפ קטן – בגרסה הטבעונית, אם משרים חצי מכמות העדשים הכתומות במים
וטוחנים אותן במעבד מזון ללא בישול – העמילן שלהן מסייע להדבקה ולמניעת פירוק הקציצה.
שדרוג נוסף במרקם אפשר לקבל אם במקום לאפות סתם על נייר אפייה, עושים שימוש במנג’טים מסיליקון. מניחים מעט שמן זית בכל מנג’ט וכף מהעיסה ואופים ב 200 מעלות כ 25 דקות.
טיפים מעולים 🙂
תודה מוטי.
שלום
לאחרונה במקום לחכות רעבים עד שאמא שלי תחזור מהעבודה ותבשל..
התחלתי להכין דברים ממתכוני הילדים
הכל יוצא טעים וכל כך קל!!!!!!
תודה רבה רבה!!!
מצוין! כיף לשמוע!
תודה נחמי 🙂
יצא מדהים וטעים מאוד מאוד תודה רבה
תודה הודיה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
נהנינו גם מהקציצות האלה.
לא יבשות, ונעימות בפה.
תודה לך
תודה מיכל 🙂
היי,
האם אפשר להכין עם עדשים צהובות?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
הכנתי אתמול בערב עם תפוא, בטטה גזר ובצל מגורד ומטוגן עם שום ותבלינים והיום שוב. כל כך מוצלח! תודה תודה
תודה שוהם, שמחה שיצא טעים 🙂
היי, האם ניתן לטגן את הקציצות במקום לאפות? (אין לי תנור :/ )
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
האם אפשר במקום לרסק לגרד בפומפיה? נראה לי שהלביבות יהיו יותר יציבות
כן, בהחלט. בכל מקרה כדאי לבשל את תפוחי האדמה והגזר עד לריכוך.
היי אפרת, האם אין צורך להשרות את העדשים לפני הבישול?
לא, אין צורך להשרות אבל חשוב לשטוף היטב.
היי אפרת,
מה דעתך על פתיתי שיבולת שועל במקום פירורי הלחם?
תודה ושבת שלום
אריאלה
היי אריאלה,
אני חושבת שאפשר, רק כדאי להשתמש בשיבולת שועל דקה/קוואקר.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על המתכון!
גרסה הטבעונית- ניתן להקפיא ולאכול במועד מאוחר יותר?
היי מעיין,
לא מומלץ להקפיא את הקציצות מאחר והן מכילות תפוחי אדמה.
היי המתכון ניראה ממש טוב
אני רוצה להכין, לחמם סעודת שבת בבוקר.
מה אומרת? זה עדיין ישאר טעים ?
היי אילנית,
אני מניחה שזה עדיין יהיה טעים אבל לא כמו שמכינים כשזה טרי 🙂
ממש טעים
תודה רחל 🙂
תחליף לתפוחי האדמה (כסוכרתי – כמה שפחות פחמיימות, יש די פחמיימות בעדשים…)?
תודה.
היי אבי,
אני חושבת שאפשר לשים בטטה בינונית. מומלץ לבשל אותה ולגרד בפומפיה גסה כדי שלא תרכך יותר מידי את התערובת.
היי.
חשבתי להוסיף עוף טחון לקציצות . מה דעתך ? יש משהו שאצטרך לשנות / להוסיף
?
אפשר להוסיף עוף טחון, רק מומלץ להשתמש בביצה במקרה הזה ולא לוותר עליה.
הכנתי עם בצל מטוגן, כמון ופטרוזיליה ויצא מושלם!
תודה לירון 🙂
בני אלרגי לביצים והכנתי את הגרסה הטבעונית והוא אהב וחיסל את המנה. חזרתי לומר תודה על המתכון.
תודה מורן, שמחה לשמוע 🙂
זה לא עובד בלי ביצה.
עשיתי בדיוק לפי המתכון, סחטתי את העדשים מכל הנוזלים והבלילה יצאה טובה, לא רטובה ולא יבשה מדי.
אבל אחרי האפייה זה נשאר פירה.
אולי פעם הבאה כדאי להוסיף קורנפלור מדולל במעט מים במקום הביצה.
היי רועי,
זה אמור להיות כמו פירה מבפנים. הביצה עצמה רק מעניקה מעט יותר אווריריות. אם רוצים שהמרקם בפנים יהיה קצת יותר מוצק וקשה אפשר להוסיף קורנפלור.
אני לא מדבר על רמת המוצקות.
אי אפשר היה אפילו להפוך את הקציצות כי הן פשוט התפרקו בהפיכה.
אחרי זה מעכתי מחדש והוספתי קורנפלור וזה הסתדר.
המתכון מופיע אצלכם ברשימת המתכונים הטבעוניים והוא לא טבעוני- יש בו ביצה. לתשומת לבכם.
היי דניאל,
יש הערה בתחתית המתכון לגבי גרסה טבעונית. הוספתי כרגע הערה גם במצרכים עצמם.
יום נפלא
היי
אפשר עם עדשים אחרות אם אין?
אשמח לקבל תשובה למייל
היי אבי,
העדשים הכתומות מתפרקות בזמן הבישול ולכן תורמות למרקם יציב. גם הטעם שלהן הוא קצת שונה.
אני מניחה שאפשר להכין גם עם עדשים ירוקות אבל אולי הייתי טוחנת אותן קצת אחרי בישול.
היי אפרת
אפשרי להשתמש במתכון זה בעדשים שחורות וירוקות?
לא בטוחה כי לעדשים הכתומות יש מרקם שונה.
ערב טוב אפרת
האם ניתן להחליף את תפוח האדמה בבטטה או קישוא ואז להקפיא?
תודה
היי ענת,
אני חושבת שבטטה תתאים רק שיהיה צורך אולי להוסיף יותר פירורי לחם כדי שהתערובת תהיה יציבה.
היי אפרת, האם אפשר עם עדשים אחרות? ירוקות? אפשר לקבל תש’ למייל בבבקשה? תודה אבי