שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 65 דקות

מס’ מנות: 20 קציצות עדשים

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס עדשים כתומות (אדומות) שטופות היטב

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

1 גזר בינוני קלוף

כף שמן זית או קנולה

1 ביצה קטנה (*לגרסה טבעונית– ניתן לוותר על הביצה)

3-4 כפות פירורי לחם (*לגרסה ללא גלוטן– ניתן לוותר על פירורי הלחם)

תיבול: כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

ציפוי (לא חובה): כחצי כוס פירורי לחם

*תוספות מומלצות לתערובת הקציצות: שליש כפית כמון, בצל מטוגן, שן שום כתושה ורבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.




אופן הכנה:

-חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בינוניות ומבשלים במים רותחים עד שהם נעשים רכים (כאשר ניתן לנעוץ מזלג בקלות). מסננים מהמים ומועכים לפירה.

-במקביל, מניחים בסיר נפרד כוס עדשים כתומות וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות (העדשים אמורות להתפרק בבישול). מסננים וסוחטים היטב מעודפי המים.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים את הפירה עם העדשים ומוסיפים שמן, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות.

-יוצרים קציצות בקוטר של 5-6 ס”מ ועובי כ 1.5 ס”מ. מצפים בפירורי לחם ומניחים על נייר האפיה המשומן.

-מרססים/מברישים מעל מעט שמן ואופים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות צד ואופים כ-15 דקות נוספות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

הערות:

  1. ניתן ומומלץ לשדרג את הטעם ולהוסיף לתערובת: שליש כפית כמון, בצל מטוגן, שן שום כתושה ורבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
  2. כדי לשדרג את המרקם אפשר לגרד בפומפיה גסה את תפוחי האדמה המבושלים במקום למעוך אותם לפירה.
  3. לגרסה ללא גלוטן – יש לוותר על פירורי הלחם.
  4. לגרסה טבעונית – ניתן לוותר על הביצה.
  5. לגרסה טבעונית + ללא גלוטן – וותרו על הביצה ועל פירורי הלחם. טיפ של גולש (מוטי) – “בגרסה הטבעונית, אם משרים חצי מכמות העדשים הכתומות במים וטוחנים אותן במעבד מזון ללא בישול – העמילן שלהן מסייע להדבקה ולמניעת פירוק הקציצה. שדרוג נוסף במרקם אפשר לקבל אם במקום לאפות סתם על נייר אפייה, עושים שימוש במנג’טים מסיליקון. מניחים מעט שמן זית בכל מנג’ט וכף מהעיסה ואופים ב 200 מעלות כ 25 דקות”.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אטריות עם בצל ועגבניות מיובשותאטריות עם בצל ועגבניות מיובשות
סלט חצילים בטחינה סלט חצילים בטחינה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אמא לילדים (14:47 21.11.2024)

קציצות מושלמות מושלמות מושלמות!!
הכמון נותן המון טעם. לא היה לי ביצה אז ויתרתי. טעימות!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 21.11.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
גליתה (14:21 13.08.2024)

יצאו לי לביבות משגעות.
הכנתי לסעודה מפסקת בערב תשעה באב.
נצמדתי למתכון, ועשיתי את כל השדרוגים שהצעת כולל הגירוד בפומפייה, ורק החלפתי את הגזר בבטטה גדולה.
תודה על מתכון מצוין!
אגב, ניסיתי לצרף תמונה והתגובה לא נשלחה. אז שולחת רק את המלל.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 13.08.2024)

שמחה שיצא מוצלח❤️

avatar
אירית (12:30 27.07.2024)

הי, האם לגרסה הטבעונית ללא גלוטן אני יכולה להוסיף ציה מושרית או פשתן מושרה במקום הביצה? ואם כן או איזה כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:10 28.07.2024)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
את יכולה לראות כאן מינונים- תחליפי ביצים

avatar
קורין (13:19 21.03.2024)

אפשר להחליף את התפוח אדמה בקישוא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:40 21.03.2024)

פחות מומלץ.

avatar
קורין (09:07 22.03.2024)

האמת שעשיתי עם קישוא בסוף ויצא מושלם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:04 22.03.2024)

זה לא הרטיב את התערובת? קישוא מפריש נוזלים.
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן:)

avatar
קורין (11:11 22.03.2024)

להפתעתי לא.. ואולי אפילו ריכך אותה לטובה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 22.03.2024)

מעולה. אז הנה לימדת אותי משהו😉
תודה לך

avatar
אסתר (18:44 26.10.2023)

שלום
דבר ראשון תודה על האתר המדהים, נהנית ממנו באופן כמעט יומיומי

שאלה
הקציצות יצאו ממש ממש לא טעימות
אני לא יודעת אם זה בגלל שהעדשים לא מספיק נשטפו [השריתי ובשלתי וסיננתי אבל אולי לא מספיק]
או בגלל ששמתי פירורי לחם רק בצד אחד ופחות שמן

בכל אופן הם כמעט בלתי אכילות
השאלה היא אם ניתן לעשות מהם [הכנתי כמות כפולה ויש לי כ30 קציצות ]
משהו מחודש
או שלא כדאי לנסות?
הם כבר במקרר מאתמול

תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:28 26.10.2023)

היי
זה יכול להיות קשור לסיבות שציינת, וגם לתיבול. איזה תיבול שמת? דייקת בכמויות התיבול (לא מעט/הרבה מדי)?

avatar
חן (09:02 19.04.2023)

ניתן להחליף את הפירורי לחם בקוואקר? ואת הביצה בכמה כפות טחינה או פשוט לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 19.04.2023)

אפשר לשים קוואקר ואפשר לוותר על הביצה.

avatar
חן (10:49 6.04.2023)

אם אחליף לבטטה במקום התפוח אדמה זה יהרוס את המרקם?
ולגבי בצל לבן אפשרי לגרד ולסחוט ולהוסיף פשוט? מה יקרה אם לא אסחט? הן ייצאו עסיסיות לא?
בזמנו שעשיתי אותן הן יצאו לי חונקות כאלה..
ומה עדיף בגירסה הטבעונית לאפות כקציצות או בתבנית מאפינס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 6.04.2023)

המרקם עדיין יהיה מוצלח. אפשר להוסיף בצל אבל כדאי מאד לטגן אותו לפני כן.
עדיף לאפות בתבניות מאפינס כדי שהצורה תישמר.

avatar
חן (21:11 6.04.2023)

למה בתור קציצה זה יתפרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:21 6.04.2023)

לא יתפרק, אבל לא יצא סימטרי ועגול כמו בתבניות.

avatar
חן (21:33 6.04.2023)

אה הבנתי, וכמה לשים בכל שקע? למרות שלא קריטי לי שלא ייצא עגול

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:18 6.04.2023)

בערך 2 כפות לא גדושות.

avatar
חן (21:34 6.04.2023)

ולמה כדאי לטגן את הבצל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:19 6.04.2023)

כי בלי טיגון הוא יישאר קשה ויהיה במרקם פחות מוצלח.

avatar
חן (06:25 7.04.2023)

וזה ייצא במרקם סבבה? ואם אוותר על הבצל המרקם יהיה רך מבפנים?
אבל אין מניעה מלעשות קציצות נכון? ולאו דווקא במאפינס.
לשמן את התבנית לפני? כי אין לי מנג’טים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:17 7.04.2023)

הקציצות במרקם מעט רך בפנים.
בגרסה הטבעונית כן מומלץ להכין בתבניות. תשמני לפני כן.

avatar
חן (06:27 7.04.2023)

ובתבנית שקעים צריך להפוך את הקציצה גם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:17 7.04.2023)

לא

avatar
פנינוש (14:30 8.08.2023)

אפרת, כל הכבוד על הסבלנות 😉

avatar
מיכל (23:03 20.11.2023)

כמה סבלנות את משהו מיוחד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:05 21.11.2023)

תודה מיכל❤️

avatar
אלישבע (17:04 20.02.2023)

יצא מדהים! בריא ומאוד ממלא.
שיניתי קצת לפי מה שהיה לי בבית; בצל לבן + סגול, קצת בטטה וכמובן אחרי ההיכרות שלי עם המתכונים שלך – כמות כפולה😀

קציצות עדשים כתומות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 20.02.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
שמחה (17:25 26.11.2022)

שלום אפרת יקרה, כמה זמן צריך להשרות את העדשים לפני שמשתמשים בהם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 26.11.2022)

היי,
השרייה של שעה-שעתיים מספיקה(:

avatar
ליטל (11:13 25.11.2022)

תודה, נעזרת במתכונים המון. יש דרך לשלב טופו הקציצות האלו? זה יפגום בטעם/מרקם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 25.11.2022)

היי,
לא בטוחה אם יהיה מוצלח לשלב כאן טופו, אבל יש מתכון לקציצות טופו שאולי תאהבי(:

avatar
מירב מנדלסון (15:43 11.11.2022)

אפרת אפשרי לגרד את הירקות במקום למעוך לפירה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 12.11.2022)

אפשר לגרד את הגזר, עדיף למעוך את תפוחי האדמה כי הם מאחדים את התערובת.

avatar
מירב מנדלסון (14:02 11.11.2022)

תודה על התגובה המהירה!
האם אפשר להחליף את תפוח האדמה רק בגזר? ואם כן כמה?
אני מנסה כמה שיותר למנוע מפחמימות.. תודה🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:04 11.11.2022)

מניחה ש-2-3 גזרים יספיקו, אבל קחי בחשבון שהמרקם ישתנה מעט ועשוי להיות קצת פחות יציב.

avatar
מירב מנדלסון (14:05 11.11.2022)

תודה!

avatar
מירב מנדלסון (11:53 11.11.2022)

היי, האם אפשר לוותר על תפוחי אדמה/ מה אפשר לשים במקום?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 11.11.2022)

היי,
לא ניסיתי, אבל חושבת שניתן להמיר את התפו”א בבטטה קטנה+ גזר או בבטטה בינונית אחת.

avatar
מירב (19:18 19.10.2022)

הכנתי וחזרתי לעדכן. יצא מעולה וטעים. כמה טיפים. את התפוחי אדמה עדיף לבשל יום קודם ולשים במקרר. ואז כשמגרדים אותם בפומפיה כשהם קרים לא צריך להוסיף ביצה. לא צריך היה להוסיף שום קוואקר או פירורי לחם, הוספתי 2 כפות קמח חומוס שיהיה יותר חלבון. יצא מעדן. תודה אפרת. בזכותך הבת שלי מרוצה מאד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 19.10.2022)

איזה כיף שיצא טעים ושאהבתן את המתכון❤
תודה על השיתוף(:

avatar
ענת (23:49 18.09.2022)

הכנתי ויצא ממש טעים! ויתרתי על הביצה ובמקום תפו”א שמתי 2 בטטות
שכחתי להוסיף את הבצל המטוגן שהכנתי במיוחד לעיסה, אבל עדיין יצא טעים!!
תודה על המתכון 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:56 19.09.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷

avatar
חן (21:32 8.06.2022)

ניתן לוותר לגמרי על הביצה ולמשל להחליף לקוואקר את פירורי הלחם או שכל העיסה תתפרק?
ומה עדיף לגרד בפומפייה או למעוך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:33 8.06.2022)

היי,
אפשר לוותר על ביצה ואפשר להשתמש בקוואקר במקום פירורי לחם.
אם את מעדיפה מרקם חלק יותר תמעכי את הירקות ואם להיפך- תגרדי בפומפייה.
היות ואת מתכוונת להכין בגרסה טבעונית כדאי למעוך ולא לגרד.

avatar
חן (10:56 9.06.2022)

כדאי לשים בטטה במקום גזר?
חשבתי לגרד או לקצוץ קטן קטן גם בצל זה יילך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:25 9.06.2022)

אפשר לשים בטטה.
אפשר להוסיף גם בצל אך חשוב לסחוט אותו מנוזלים.

avatar
עדי (11:41 1.03.2022)

מתכון מצויין ממש, כמו כל המתכונים שלך. עובד לי יפה באפייה גם בלי ביצה ובלי פירורי לחם, ואפילו אם אני מגוונת בסוג העדשים (צהובות, לפעמים חצי כתומות חצי ירוקות..) פשוט מעולה. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 1.03.2022)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤

avatar
יעל (10:45 4.01.2022)

שלום,
כנראה בישלתי יותר מידי זמן והעדשים התאחדו עם המים ונהיו כמו מרק סמיך ואי אפשר לסנן אותן מהמים. מה אפשר לעשות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:15 4.01.2022)

היי,
יש לך אפשרות לסנן את המים מהעדשים או שזה בלתי אפשרי?
אם כן נסי לסנן אותן מהמים ותייבשי.

avatar
יעל (12:19 4.01.2022)

בלתי אפשרי
המים התאחדו עם העדשים ונוצר כמו מרק טחון סמיך. יש איך להציל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:41 4.01.2022)

אם כך אני חושבת שעדיף להכין מזה מרק(:
מצרפת מתכון למרק עדשים שתוכלי להיעזר בו.

avatar
יעל (12:51 4.01.2022)

אוקי תודה רבה

avatar
סיגי (20:00 16.11.2021)

אפרת הי, מתכון מעולה ! טעים בטירוף !!! החלפתי את הגזר בבטטה כי זה מה שהיה והוספתי את כל השדרוגים שהמלצת, פשוט מתכון מוצלח ביותר. שומרת בצד כמה קציצות כי הילד ביקש למחר לביה”ס בתוך לחמנייה. מה מתאים למרוח על הלחמניה כדי שלא יהיה יבש ? טחינה או מיונז או משהו אחר ?

avatar
סיגי (20:03 16.11.2021)

לא מתכוונת שהקציצות יבשות, לבד זה טעים ומושלם, אבל חושבת שבתוך לחמניה צריך להוסיף משהו רטוב 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:39 16.11.2021)

היי סיגי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
מסכימה איתך שבלחמנייה הקציצות בהחלט יהיו יבשות(:
אפשר למרוח טחינה, ממרח עגבניות מיובשות, מטבוחה, ממרח פלפלים קלויים, וכדומה…

avatar
סיגי (21:52 16.11.2021)

תודה רבה על התשובה !!! ועל עוד מתכון מנצח 🙂

avatar
tziri (17:50 8.11.2021)

הכנתי, יצא מושלם,
והכי חשוב שגם הבן שלי אהב,

אגב, העיסה יצא לי לא מאד סיכה ובצקית, (מעט נוזלית),
התלבטתי אם להוסיף פרורי לחם לייצב מעט או שזה היה מתייבש?,
מה כדאי לעשות להבא בכזה מקרה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 8.11.2021)

היי,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
אם העיסה מאד נוזלית כך שקשה ליצור ממנה קציצות אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם (או אם יש- עוד קצת פירה).

avatar
tziri (19:22 8.11.2021)

תודה רבה

avatar
שריאל (23:11 11.10.2021)

האם אפשר להשתמש בחלבון ביצה..? פשוט נשאר לי ממתכון אחר…במקום ביצה שלמה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:13 12.10.2021)

היי שריאל,
אני חושבת שאפשר(: יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט יותר פירורי לחם.

avatar
hani (15:32 14.07.2021)

הי אפרת!
האתר שלך מקסים!
והמתכונים אחד אחד…
שאלתי:
השריתי ללילה כמות של עדשים במטרה להכין כמה דברים, איזה כמות של עדשים מושרות שמים ? (ז”א כמה מכפיל ת’נפח אחרי השריה…)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:30 14.07.2021)

היי חני,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
שימי כ2/3 כוס עדשים.
בהצלחה!

avatar
מיכל (14:18 14.06.2021)

הי אפרת אשמח לסיןע מהיר- הכנתי עכשיו ושכחתי לסחוט את הנוזלים. מה לעשות? עוד לא הכנתי קציצות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 14.06.2021)

יש 2 אפשרויות:
1. לסנן במסננת את התערובת
2. לסנן תוך כדי יצירת הקציצות- או שתניחי אותן על ניירות סופג או שתסחטי בעדינות כל קציצה עם הידיים.

avatar
עינת (11:10 13.06.2021)

בוקר טוב אפרת
1 ביצה גדולה במקום ביצה קטנה?
גם יתאים?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 13.06.2021)

היי,
עדיף להשתמש רק בחלק מהביצה הגדולה ולא בביצה שלמה.
בהצלחה😊

avatar
עופרה (15:15 4.02.2021)

היי, הוספתי בטטה ומשום מה זה יצא לי יותר מידי רך? יש לך רעיון בשבילי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:40 4.02.2021)

היי עופרה,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
במקרה כזה אפשר להוסיף פירורי לחם כדי לייצב את התערובת.

avatar
רוני (14:25 11.12.2020)

יצא לי נהדר. עם פירורי הלחם, ופירה, וגזר וכמון וממש מתכון מדוייק. יצא נפלא!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:53 11.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת רוני❤️
שבת שלום וחג שמח 🙂

avatar
עינת (11:01 6.09.2020)

היי אפרת

אם משרה עדשים כתומות בכל זאת זה עשוי לפגום במרקם ?

תודה מראש

ויוםמ קסים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:32 6.09.2020)

אין בעיה להשרות.

avatar
ספיר (10:39 3.09.2020)

שלום! צריך להשרות את העדשים לפני?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:17 3.09.2020)

אין צורך להשרות, רק לשטוף היטב.

avatar
עינת (10:45 7.06.2020)

היי אפרת

לא הבנתי כדי להמנע מביצה ושהקציצות יודבקו טוב צריך גם לגרד את תפוחי האדמה המבושלים ?

או שלמעוך לפירה כמו שרשום במתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:31 7.06.2020)

כן, רצוי לגרד אותם בפומפיה גסה.

avatar
Zipi (14:03 4.02.2020)

הכנתי בפעם חוזרת בתור פשטידה. מוצלח ביותר. תודה לך אפרת היקרה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 4.02.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🌺

avatar
יעל (12:54 31.01.2020)

יצא נדיר. תודה

קציצות עדשים כתומות
avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 31.01.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה יעל

avatar
בתיה (10:54 31.12.2019)

זה כל כך טעים, שקשה להאמין שגם כל כך בריא!! הקציצות פשוט נחטפו, תודה רבה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 31.12.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה בתיה

avatar
יעל (02:19 22.12.2019)

תודה על המתכונים הנפלאים.
רציתי להוסיף מהנסיון שלי –
ת”א שמבושל חלקית ואח”כ מגרדים אותו במגרדת, אמנם הוא קשה קצת לגירוד במצב כזה, אך משמש כמו דבק.ממש נמשכים ממנו חוטים דביקים.
ת”א שמבושל לגמרי לא עושה את העבודה של החצי מבושל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 22.12.2019)

תודה רבה 🙂
שבוע טוב וחג חנוכה שמח!

avatar
הדס (11:29 5.09.2019)

היי אפרת

הכנתי את התערובת ללא פירורי לחם. הכנסתי לתנור אבל הכל מתפרק… אני מנסה כרגע לטגן אותן במחבת והכל מתפרק… אשמח לעצה מהירה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:32 5.09.2019)

היי הדס,
בטיגון הקציצות מתפרקות יותר. עדיף לאפות.
תוסיפי ביצה נוספת ותכיני קציצות קטנות יחסית.

avatar
מיכל (10:32 23.07.2019)

חוזרת לעדכן שהכנתי עם גזר ובטטה במקום תפוח האדמה, החלפתי את הפירורי לחם בשיבולת שועל והוספתי את התוספות שהצעת- יצא מעולה!! תודה! מיכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 23.07.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מיכל (10:26 3.07.2019)

הי אפרת, מה מתאים לשים במקום תפוח האדמה? ובאיזו כמות? יש לי בטטה, גזר וקישוא. בנוסף, האם מתאים להמיר את הפירורי לחם בשיבולת שועל? תודה! מיכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 3.07.2019)

אולי אפשר להמיר את תפוחי האדמה בבטטה קטנה ובגזר נוסף. במקרה הזה לא כדאי לוותר על הביצה.
לגבי שיבולת שועל, אני חושבת שכן אבל היא צריכה להיות דקה (קוואקר).

avatar
לימור (18:54 7.05.2019)

שלום רב
אסור לי תפוחי אדמה ולא היתה לי בטטה- לכן השתמשתי ב 3 גזרים, ושמתי ביצה (בלי פירורי לחם).
הלביבות יצאו טעימות אבל קצת “קמחיות”. מה אוכל לעשות כדי שזה לא יקרה?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 8.05.2019)

היי לימור,
מה הכוונה קמחיות? העדשים היו מורגשות במרקם?
דרך אגב, שטפת את העדשים היטב לפני השימוש?

avatar
לימור (17:01 8.05.2019)

שלום
תודה על המענה המהיר.
שטפתי היטב את העדשים לפני הבישול.
העדשים לא היו מורגשות במרקם, אבל הקציצות היו קצת יבשות, המרקם קצת “קמחי” (לא יודעת איך להגדיר אחרת…).
שוב תודה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 9.05.2019)

יכול להיות שהמרקם יוצא כך בגלל השילוב של החומרים ובגלל שהגזר היה מבושל ומעוך למחית. פעם הבאה אפשר לנסות לבשל את הגזר באופן חלקי ולגרד אותו בפומפיה גסה במקום למעוך.

avatar
שירה (12:20 16.03.2019)

היי אפרת, אני מכורה לאתר שלך!!
הכנתי אתמול את המתכון והפעוט בן ה-1.8 טרף! (והוא בררן לא קטן).
ראיתי באחת התגובות שהגבת שניתן להוסיף עוף טחון לקציצות.
תוכלי לתת לי עוד קצת הכוונה?
כמה עוף טחון? האם צריך לבשל אותו לפניי?
האם המרקם/טעם ישתנו מאוד?

בתודה מראש, אמא לפעוט דעתן 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 16.03.2019)

היי שירה,
שמחה שהוא אהב 🙂
אפשר להוסיף לתערובת כ250 גרם עוף טחון. אין צורך לבשל אותו לפני. במקרה כזה אין לוותר על הביצה. אפילו אפשר להשתמש בביצה גדולה.
יש להוסיף כרבע כפית מלח בנוסף לכמות שרשומה.
לגבי הטעם, זה אמור לצאת טעים.
אשמח לעדכון איך יצא:)

avatar
ספיר (21:17 24.01.2019)

אני רוצה להשתמש פירורי הלחם ללא הביצה זה בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 24.01.2019)

כן.

avatar
ספיר (20:28 23.01.2019)

אפשר להוסיף בטטה 1?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 23.01.2019)

אפשר להוסיף בטטה קטנה במקום הגזר.
יש לבשל את תפוחי האדמה והבטטה.
במקום ביצה אפשר לגרד את תפוחי האדמה בפומפיה במקום למעוך. זה עשוי לסייע להדבקת החומרים.

avatar
ספיר (20:24 23.01.2019)

היי,
האם תפוחי האדמה צריכים להיות מבושלים?
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא הביצה?

avatar
עינת (16:45 25.12.2018)

היי אפרת

האם ניתן במתכון זה לא להשתמש בביצה בכלל? מבלי להוסיף תפוח אדמה מגורד חוץ מהשניים שבמתכון ואם צריך תפוח אדמה מגורד במקום ביצה האם זה בנוסף לשני תפוחי האדמה שבמתכון? או שהם יספיקו כדי לשמש דבק?

תודה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 25.12.2018)

היי עינת,
כשאני הכנתי בלי ביצה התערובת היתה מספיק יציבה ולא הייתי צריכה להוסיף שום דבר מעבר למה שרשום במתכון.
לדעתי אם תגרדי את שני תפוחי האדמה בפומפיה גסה זה עשוי לעזור כחומר מדביק.

avatar
עינת (10:37 2.11.2018)

היי

הקציצות לא בדיוק מתחברות לי בלי הביצה

מה עושים?

כדי שהעדשים הכתומות ישמשו כמדביק?

תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 2.11.2018)

גירדת את תפוחי האדמה המבושלים? זה אמור לסייע להדבקה.

avatar
עינת (09:28 2.11.2018)

היי אפרת וכל מי שהצליח במשימה

משום מה העדשים לא מתפרקות לי לגמרי גם לאחר בישול ממושך
וגם לא מצליחה להדביק את הקציצות
מה משך הבישול לעדשים הכתומות עד שיתפרקו לגמרי? על אש קטנה? או בינונית או גבוהה?

תודה לך וכל מי שיכול לייעץ .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 2.11.2018)

כ-20 דקות על אש בינונית.

avatar
גלית (13:58 24.10.2018)

יצא מושלם עם כל התוספות שציינת…אחד לאחד עשיתי.טעים אששששש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 24.10.2018)

תודה גלית, שמחה לשמוע 🙂

avatar
דקלה (21:57 1.10.2018)

הי!
האם אפשר להקפיא את הקציצות? רואה שיש תפו”א וידעת שבדר”כ תפו”א והקפאה לא הולכים ביחד, יש דרך לגרום לזה לעבוד? רוצה להכין לתינוקת בת השנה וכל ערב להוציא לה 1-2..
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 1.10.2018)

היי דקלה,
נכון, לא מומלץ להקפיא מאכלים שמכילים תפו”א. לגבי הקציצות האלה חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא.
אולי אפשר להמיר את תפוחי האדמה בבטטה ובגזר נוסף ואז יהיה ניתן להקפיא. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר פירורי לחם כדי שהתערובת תהיה יציבה.

avatar
נעמי (23:36 13.09.2018)

מתכון דיי גרוע. הקציצות ממש מתפרקות בלי ביצה ובלי פירורי לחם. כדאי היה להמליץ על שילוב טחינה להדבקה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 14.09.2018)

היי נעמי,
לא הייתי רושמת שזה אפשרי אלמלא הכנתי בעצמי וזה הצליח.
יכולת לפנות אליי בזמן אמת ולשאול מה אפשר לעשות כדי לאחד את התערובת והייתי עוזרת בשמחה.

avatar
נילי (10:22 8.09.2018)

בהמשך לשאלתי הקודמת – האם ניתן להמיר תפה”א במתכון בברוקולי מבושל? – כמה מהם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 8.09.2018)

היי נילי,
אני מניחה שבמקום תפו”א אפשר לשים כ300 גרם ברוקולי מבושל קצוץ דק. לא ממליצה לוותר על הביצה במקרה הזה כדי שתדביק את התערובת.
חג שמח ושנה טובה 🌷

avatar
נילי (10:18 8.09.2018)

שלום ושנה טובה, נראה נפלא!
במה ניתן להמיר את תפוחי האדמה? – או להשמיט לגמרי? –
(מנסה להימנע מפחמימות ככל יכולתי – קטניות ‘עוברות’..)
תודה!

avatar
שחר (09:51 23.08.2018)

שלום. האם אפשר להחליף את העדשים הכתומות בשעועית חומה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 23.08.2018)

לא ניסיתי. נראה לי שכן.

avatar
ספיר (10:06 22.08.2018)

שלום,
רשמת שאפשר לוותר על הביצה..צריך להחליף למשהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 22.08.2018)

היי ספיר,
הביצה משפרת את המרקם אבל אפשר להכין גם בלי. אין צורך להוסיף שום דבר.

avatar
אפרת (19:47 2.08.2018)

היי אפרת
האם אפשר לוותר על הגזר? אין לי בבית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 2.08.2018)

אפשר. אם יש לך במקרה בטטה אז אפשר לשים חצי בטטה קטנה במקום.

avatar
ג'ודי (18:02 23.07.2018)

הי אפרת, את טבחית מעולה… הכנתי לפי המתכון שלך עם תוספות, רק ששמתי קסבורה במקום פטרוזיליה כי לא היה לי, ויצא מאוד טעים. תודה לך על המתכון
ג’ודי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 23.07.2018)

תודה ג’ודי 🌷

avatar
Zipi (11:31 21.07.2018)

על מנת לקצר תהליך האם ניתן לבשל תפוחי האדמה/בטטה +גזר באותו סיר ואח”כ לסנן הכל ולמעוך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 21.07.2018)

כן אפשר. אם יש ירק שמתרכך מהר יותר ניתן להוציא אותו ולהשאיר את האחר להמשך בישול.

avatar
צופיה (18:12 12.06.2018)

הי אפרת, תודה רבה על המתכונים המעולים.
האם אפשר לותר על התפוחי אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 12.06.2018)

היי צופיה,
אולי אפשר להמיר בבטטה רק שיכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר פירורי לחם כדי שהתערובת תהיה יציבה.

avatar
עינת (13:25 23.04.2018)

היי אפרת

תודה

בקשר לעדשים הכתומות כן כמובן אני מבשלת כמו שכתוב במתכון ,

וכשבישלתי פעם הקליפות הוסרו לחלוטין בבישול , מה הכונה מתפרקות הכוונה גם נחצות לגמרי ? מתפרקות לחלקים קטנים?
ידוע לי שלבשל עדשים כתומות דרוש רק 2 או 3 דקות כך מומלץ אבל זה כדי שלא יתפרקו.
איך אני יודעת שהן מוכנות לחלוטין מבחינת התפרקותן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 23.04.2018)

העדשים הכתומות מתפרקות בבישול וזה בסדר שיתפרקו. זה גם מה שמסייע לחומרים להדבק כשמכינים קציצות.
בזמן הבישול, הקליפות מוסרות, הן נחצות וחלק מהן גם מפרקות לחלקים. בסופו של דבר הן צריכות להיות רכות מספיק.

avatar
עינת (09:35 23.04.2018)

היי אפרת
אני משרה ומנביטה עדשים כתומות האם עדיין למלא כוס כי אחרי השריה והנבטה הכמות יוצאת רבה יותר מכוס עדשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 23.04.2018)

היי עינת,
אפשר להשתמש בתפוחי אדמה אדומים.
שימי בסביבות שני שליש כוס במקום כוס. את מבשלת את העדשים המונבטות כן?

avatar
עינת (09:25 23.04.2018)

היי אפרת

האם אפשרי להשתמש בתפוחי אדמה אדומים פה?

avatar
עינת (16:10 23.03.2018)

היי אפרת

שמתי שמן מעל הקציצות שימנתי נייר אפייה ועדיין יצא לי יבש רק הצד החיצוני למרות שיצאו טעימות האמת ששמתי גם שיבולת שועל ולא פירורי לחם אולי בגלל סוג שיבולת השועל?

אם אני רוצה להכפיל קציצות כי יצאו מעט מאוד האם להכפיל רק את הירקות ?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 23.03.2018)

יכול להיות שזה קשור גם לשיבולת השועל אבל לדעתי זה שמן הקוקוס, אולי הוא פחות מתאים לשימון הקציצות.
את יכולה להכפיל את כל החומרים או רק את הירקות ואז טעם העדשים יהיה פחות מורגש.

avatar
הודיה (20:13 19.03.2018)

היי, ראיתי את התגובות פה שיצא יבש וכו.. אז החלטתי לאפות בתבנית מאפינס ואת היתר בתבנית קטנה ולחתוך לריבועים….יצא מהמםםםם…..המאפינס בפנים היה רך כמו פירה והחיתוכיות היו כמו ציפס כלומר אפוי יותר טעים מאוד…..לא שמתי פירורי לחם והוספתי קורנפלור…..טיגנתי בצל ושמתי על 200 מעלות כחצי שעה בערך….תודה על המתכון הבריא והטעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 19.03.2018)

איזה רעיון מעולה!
תודה הודיה 🙂

avatar
עינת (19:28 14.03.2018)

היי

האם מתאים להוסיף גם קישוא ובטטה ולהוריד את תפוחי האדמה פה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 14.03.2018)

בגדול אפשר, השאלה אם הקישוא והבטטה יחזיקו את התערובת אם לא שמים ביצה.

avatar
עינת (16:36 14.03.2018)

היי

האמת שגם לי יצאו יבשות מבחוץ שמתי על חום עליון ותחתון ביחד .
האם גם אז צריך להפוך?

והאם צריך שמן כחלק מהתערובת או שמספיק שטיגנתי בצל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 14.03.2018)

היי עינת,
שימנת את נייר האפיה בנדיבות והברשת את החלק העליון בשמן?
אפילו ששמת על חום עליון וחום תחתון מומלץ להפוך.
בתערובת עצמה יש כף שמן. אם טיגנת בצל עם שמן אז לא צריך.

avatar
עינת (19:26 14.03.2018)

היי אפרת

כלומר לאפות 20 דקות להפוך לעוד רבע שעה ולא 35 דקות צד אחד כששמה חום עליון וחום תחתון אז אולי עדיף לשים חום עליון ואחרי שהופכת חום תחתון האמת שמתי על 180
אבל לא שמתי שמן מעל .אבל הוספתי כף קמח כוסמין ובלי פירורי לחם .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 14.03.2018)

נכון. 20 דקות חום עליון ותחתון ואז להפוך ולאפות עוד רבע שעה. את יכולה לנסות את שני סוגי האפיה, מה שיוצא לך יותר מוצלח תאמצי.
בלי פירורי לחם הקציצות יוצאות יותר יבשות בחלק החיצוני, במיוחד אם לא משמנים אותן.

avatar
עינת (08:02 23.03.2018)

היי אפרת

אם טיגנתי את הבצל בשמן עדיין צריך לשים שמן מעל הקציצות ולהבריש את נייר האפייה כדי שלא יצאו יבשות או שאפשר לוותר? ואם לא מטגנת את הבצל האם צריך גם לשים שמן בתוך התערובת וגם מעל ? וגם על נייר האפייה או שאפשר לוותר על משהו?
ולא משתמשת בפירורי לחם את האמת מפריע לי כמות הנתרן הגבוה בהם מה דעתך?
את האמת משתמשת בשמן קוקוס מהי הכמות הרצויה בשמן זה למתכון הזה לטגן את הבצל או להוסיף לתערובת?

הרבה תודה לך מראש .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 23.03.2018)

היי עינת,
גם אם טיגנת את הבצל רצוי להבריש את הקציצות בשמן ולשמן את נייר האפיה מאחר וטיגון הבצל לא משפיע על החלק החיצוני של הקציצות, רק על הפנים.
עדיף לטגן בצל עם 1-2 כפות שמן ולוותר על כף השמן בתערובת. בכל מקרה לא ממליצה לוותר על שימון נייר האפיה והקציצות אחרת הן שוב ייצאו יבשות מבחוץ.

avatar
ענבר (14:38 26.02.2018)

היי
הכנתי הכול לפי ההוראות עם ביצה ופירורי לחם ויצא יבש וקמחי טירוף…משהו שאפשר להוסיף עכשיו שישנה? ולעתיד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 26.02.2018)

היי ענבר,
הן יצאו יבשות גם מבפנים או רק מבחוץ?
פעם הבאה אפשר להכין אותן קצת עבות יותר. יכול להיות גם שהתנור ייבש אותן. אפית בטורבו או בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון)? אפשר גם לאפות אותן קצת פחות זמן כדי שלא יתייבשו.

avatar
עינת (13:42 14.03.2018)

היי אפרת

איך עדיף לאפות אותן באפיה רגילה גם קו תחתון וגם עליון או קודם קן עליון ואחר כך קו תחתון שלא יצאו יבשות

avatar
לורה (10:39 22.02.2018)

היי אפשרי אולי לטגן אותם עם קצת שמן במקום לאפות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 22.02.2018)

אני חושבת שכן.

avatar
אמנון (17:23 23.01.2018)

היי,
האם אפשר דלורית במקום התפו”א?
תודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 23.01.2018)

אני חושבת שכן.

avatar
ליאור (16:12 7.01.2018)

יצא נחמד מאוד 🙂
כמה ימים אפשר לשמור במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 7.01.2018)

היי ליאור,
אפשר לשמור במקרר 2-3 ימים.

avatar
לוס (22:03 24.12.2017)

היי, ניסיתי להכין אותן ללא ביצים ופירורי לחם ויצא מאוד יבש.. יש משהו אחר שאפשר לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 25.12.2017)

היי,
יכול להיות שתוספת של 2 כפות שמן תעזור. יכול להיות גם שהקציצות נאפו יותר מידי בתנור ולכן כדאי להוציא אותן 5-10 דקות לפני.
בנוסף, כדאי לעשות אותן קצת יותר עבות.

avatar
אמא יקרה (20:27 17.12.2017)

הכנתי
הוספתי בצל מטוגן ופטרוזליה כפי שהמלצת
יצא להיטט!
הקטנה שלי זללה ואני היתי מאושרת שהיא אוכלת משהו ככ בריא.
תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 17.12.2017)

אני שמחה שהיא אהבה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
טל ינאי (10:08 14.12.2017)

לגבי קציצות עדשים- לגרסה דיאטטית ניתן להמיר את התפוחי אדמה בקישואים או קולורבי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 14.12.2017)

היי טל,
בקישואים ובקולרבי יש המון נוזלים לאחר בישול לכן אני לא בטוחה שכדאי. אני חושבת שעדיף להמיר בבטטה בגודל בינוני. מומלץ לבשל אותה ולגרד בפומפיה גסה כדי שלא תרכך יותר מידי את התערובת.

avatar
מירי (10:43 7.12.2017)

שלום אפרת,
אני נהנית מאד מהאתר שלך,
אתמול הכנתי את קציצות העדשים ויצאו ממש טעימות!
תודה.
רציתי לשאול האם ידוע לך אולי מה הערך הקלורי שלהן?!
(דיאטה…)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 7.12.2017)

היי מירי,
שמחה שיצא טעים 🙂
בסביבות 60 קלוריות לקציצה.
יום מקסים.

avatar
דנה (02:07 2.12.2017)

היי אפרת, אין על המתכונים שלך!
ליד מה את מגישה את הקציצות? יש המלצות? 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 2.12.2017)

היי דנה,
אפשר להגיש אותן לצד טחינה וסלט טרי או עם פתיתים טריים וסלט.
שבוע טוב 🙂

avatar
נועה (23:19 26.11.2017)

מתכון נפלא (עשיתי בלי ביצה)! פעם ראשונה שיוצאות לי קציצות לא יבשות 🙂 תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 27.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה ויום מקסים

avatar
מוטי (00:59 24.11.2017)

יופי של מתכון. תודה.
עשיתי את הגרסה הטבעונית, ללא פירורי לחם.
טיפ קטן – בגרסה הטבעונית, אם משרים חצי מכמות העדשים הכתומות במים
וטוחנים אותן במעבד מזון ללא בישול – העמילן שלהן מסייע להדבקה ולמניעת פירוק הקציצה.
שדרוג נוסף במרקם אפשר לקבל אם במקום לאפות סתם על נייר אפייה, עושים שימוש במנג’טים מסיליקון. מניחים מעט שמן זית בכל מנג’ט וכף מהעיסה ואופים ב 200 מעלות כ 25 דקות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:00 24.11.2017)

טיפים מעולים 🙂
תודה מוטי.

avatar
נחמי (13:57 22.11.2017)

שלום
לאחרונה במקום לחכות רעבים עד שאמא שלי תחזור מהעבודה ותבשל..
התחלתי להכין דברים ממתכוני הילדים
הכל יוצא טעים וכל כך קל!!!!!!
תודה רבה רבה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 22.11.2017)

מצוין! כיף לשמוע!
תודה נחמי 🙂

avatar
הודיה (11:34 20.11.2017)

יצא מדהים וטעים מאוד מאוד תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 20.11.2017)

תודה הודיה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

avatar
מיכל שחר (19:28 18.11.2017)

נהנינו גם מהקציצות האלה.
לא יבשות, ונעימות בפה.
תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 18.11.2017)

תודה מיכל 🙂

avatar
מדי (12:54 7.11.2017)

היי,

האם אפשר להכין עם עדשים צהובות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:46 7.11.2017)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

avatar
שוהם (17:05 1.11.2017)

הכנתי אתמול בערב עם תפוא, בטטה גזר ובצל מגורד ומטוגן עם שום ותבלינים והיום שוב. כל כך מוצלח! תודה תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 1.11.2017)

תודה שוהם, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
סמדר (11:26 31.10.2017)

היי, האם ניתן לטגן את הקציצות במקום לאפות? (אין לי תנור :/ )

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 31.10.2017)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

avatar
אורנה (16:00 28.10.2017)

האם אפשר במקום לרסק לגרד בפומפיה? נראה לי שהלביבות יהיו יותר יציבות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 28.10.2017)

כן, בהחלט. בכל מקרה כדאי לבשל את תפוחי האדמה והגזר עד לריכוך.

avatar
לילך (13:08 27.10.2017)

היי אפרת, האם אין צורך להשרות את העדשים לפני הבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:11 27.10.2017)

לא, אין צורך להשרות אבל חשוב לשטוף היטב.

avatar
אריאלה (11:45 27.10.2017)

היי אפרת,
מה דעתך על פתיתי שיבולת שועל במקום פירורי הלחם?
תודה ושבת שלום
אריאלה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 27.10.2017)

היי אריאלה,
אני חושבת שאפשר, רק כדאי להשתמש בשיבולת שועל דקה/קוואקר.
שבת שלום 🙂

avatar
מעיין (09:58 27.10.2017)

תודה רבה על המתכון!
גרסה הטבעונית- ניתן להקפיא ולאכול במועד מאוחר יותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 27.10.2017)

היי מעיין,
לא מומלץ להקפיא את הקציצות מאחר והן מכילות תפוחי אדמה.

avatar
אילנית (15:43 26.10.2017)

היי המתכון ניראה ממש טוב
אני רוצה להכין, לחמם סעודת שבת בבוקר.
מה אומרת? זה עדיין ישאר טעים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 26.10.2017)

היי אילנית,
אני מניחה שזה עדיין יהיה טעים אבל לא כמו שמכינים כשזה טרי 🙂

avatar
רחל חדד (09:24 26.10.2017)

ממש טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 26.10.2017)

תודה רחל 🙂

avatar
אבי (08:38 26.10.2017)

תחליף לתפוחי האדמה (כסוכרתי – כמה שפחות פחמיימות, יש די פחמיימות בעדשים…)?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 26.10.2017)

היי אבי,
אני חושבת שאפשר לשים בטטה בינונית. מומלץ לבשל אותה ולגרד בפומפיה גסה כדי שלא תרכך יותר מידי את התערובת.

avatar
הודיה (08:30 26.10.2017)

היי.
חשבתי להוסיף עוף טחון לקציצות . מה דעתך ? יש משהו שאצטרך לשנות / להוסיף
?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 26.10.2017)

אפשר להוסיף עוף טחון, רק מומלץ להשתמש בביצה במקרה הזה ולא לוותר עליה.

avatar
liron (20:58 25.10.2017)

הכנתי עם בצל מטוגן, כמון ופטרוזיליה ויצא מושלם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 25.10.2017)

תודה לירון 🙂

avatar
מורן (19:47 25.10.2017)

בני אלרגי לביצים והכנתי את הגרסה הטבעונית והוא אהב וחיסל את המנה. חזרתי לומר תודה על המתכון.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 25.10.2017)

תודה מורן, שמחה לשמוע 🙂

avatar
רועי (17:51 25.10.2017)

זה לא עובד בלי ביצה.
עשיתי בדיוק לפי המתכון, סחטתי את העדשים מכל הנוזלים והבלילה יצאה טובה, לא רטובה ולא יבשה מדי.
אבל אחרי האפייה זה נשאר פירה.
אולי פעם הבאה כדאי להוסיף קורנפלור מדולל במעט מים במקום הביצה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 25.10.2017)

היי רועי,
זה אמור להיות כמו פירה מבפנים. הביצה עצמה רק מעניקה מעט יותר אווריריות. אם רוצים שהמרקם בפנים יהיה קצת יותר מוצק וקשה אפשר להוסיף קורנפלור.

avatar
רועי (16:33 26.10.2017)

אני לא מדבר על רמת המוצקות.
אי אפשר היה אפילו להפוך את הקציצות כי הן פשוט התפרקו בהפיכה.
אחרי זה מעכתי מחדש והוספתי קורנפלור וזה הסתדר.

avatar
דניאל (09:08 25.10.2017)

המתכון מופיע אצלכם ברשימת המתכונים הטבעוניים והוא לא טבעוני- יש בו ביצה. לתשומת לבכם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 25.10.2017)

היי דניאל,
יש הערה בתחתית המתכון לגבי גרסה טבעונית. הוספתי כרגע הערה גם במצרכים עצמם.
יום נפלא

avatar
אבי (19:38 24.10.2017)

היי
אפשר עם עדשים אחרות אם אין?
אשמח לקבל תשובה למייל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:24 24.10.2017)

היי אבי,
העדשים הכתומות מתפרקות בזמן הבישול ולכן תורמות למרקם יציב. גם הטעם שלהן הוא קצת שונה.
אני מניחה שאפשר להכין גם עם עדשים ירוקות אבל אולי הייתי טוחנת אותן קצת אחרי בישול.

avatar
ספיר (22:32 10.04.2018)

היי אפרת
אפשרי להשתמש במתכון זה בעדשים שחורות וירוקות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 11.04.2018)

לא בטוחה כי לעדשים הכתומות יש מרקם שונה.

avatar
ענת (17:59 24.10.2017)

ערב טוב אפרת
האם ניתן להחליף את תפוח האדמה בבטטה או קישוא ואז להקפיא?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 24.10.2017)

היי ענת,
אני חושבת שבטטה תתאים רק שיהיה צורך אולי להוסיף יותר פירורי לחם כדי שהתערובת תהיה יציבה.

avatar
אבי (17:12 24.10.2017)

היי אפרת, האם אפשר עם עדשים אחרות? ירוקות? אפשר לקבל תש’ למייל בבבקשה? תודה אבי

לקריאת כל התגובות