שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 52-62 דקות

מס’ מנות: 15-17 קציצות

סוג: פרווה

מצרכים:

תערובת קציצות טופו:

200 גרם טופו (*השתמשתי בטופו ליב אורגני)

בצל קטן חתוך גס

שן שום שמנה קצוצה

תפוח אדמה קטן קלוף חתוך גס

3/4 כוס עלי כוסברה

2 כפות שמן

3 כפות מלאות פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים קמח חומוס או קמח אורז)

תבלינים: כפית שטוחה כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית מלח, מעט פלפל שחור

רוטב אדום:

3 שיני שום מגורדות

2 עגבניות בינוניות מגורדות

3 כפות גדושות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

רבע כוס עלי כוסברה קצוצים

כוס אפונה וגזר משקית קפואה

תבלינים: כף סילאן (או כפית גדושה סוכר), חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

קציצות טופו:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.

-מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט משחתי.

-יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס”מ, מניחים על נייר האפיה המשומן ומשטחים קלות לקציצות בקוטר 4 ס”מ.

-אופים בתנור 15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים בזהירות את הקציצות צד ומשאירים 5-10 דקות נוספות עד שהקציצות מתייצבות ומעט מזהיבות.

רוטב אדום: (בזמן שהקציצות נאפות בתנור מכינים את הרוטב..)

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן. מטגנים את השום על אש בינונית כ-10 שניות. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומבשלים כ-2 דקות.

-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים, כוסברה קצוצה ואפונה וגזר. מתבלים בסילאן, פפריקה, כמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה במשך 10-15 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם (חשוב שהרוטב יהיה טעים כי הקציצות מקבלות את הטעם של הרוטב).

-מוסיפים את קציצות הסויה האפויות לרוטב, מכסים אותן ברוטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות (אין לערבב בזמן הבישול אחרת הקציצות עלולות להתפרק).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: הקציצות יוצאות רכות.

קציצות טופו ברוטב

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב.

ראו גם
סלט גזר חריףסלט גזר חריף
פתיתים עם פרגיות פתיתים עם פרגיות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רוני (15:27 20.11.2024)

וואי וואי יצא טעיםםםםםם! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 20.11.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
גל (05:48 15.11.2024)

היי, תודה רבה על כל המתכונים!
איך יודעים שהקציצות היו מספיק בתנור?

עשיתי לפי מה שכתוב אבל ברגע האמת הביס הרגיש לי לא מבושל (נכון שכתוב שהן יוצאות רכות, אבל זה הרגיש לי לא מוכן). כדאי לטעום לפני ההכנסה לסיר? לאיזה מרקם לצפות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:59 15.11.2024)

היי גל,
זה אמור לצאת במרקם רך ולפעמים זה מרגיש כאילו לא מוכן. זה הטופו🙂

avatar
מירוש (13:53 27.09.2024)

שלום אפרת, מתכננת להכין מחבילה שלמה של טופו. להגדיל בחמישים אחוז את התבלינים? הן מתאימות גם רק כקציצות בלי רוטב? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:24 27.09.2024)

כן.
עדיף להכין רוטב

avatar
מירוש (18:53 29.09.2024)

תודה רבה!
אפונה וגזר משימורים גם יתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 29.09.2024)

כן:)

avatar
עדנה (07:30 31.08.2024)

הי

הכנתי אתמול והקציצות טעימות!
העניין שהן התפרקו לי בסוף הבישול ברוטב.

אשמח לעזרה להבין מה קרה??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 1.09.2024)

היי עדנה,
זה כנראה קשור לסוג הטופו. יש כאלה שיש בהם הרבה נוזלים.
כדאי להוסיף יותר פירורי לחם .

avatar
כוכבית (14:09 15.07.2024)

מתכון מעולה !! טעים ממש !! סוף סוף אכלתי טופו שהיה טעים לי . תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:25 15.07.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
אמא לילדים (13:03 26.06.2024)

מכינה בפעם ה..
הילדים משוגעים על הקציצות האלו. הם אף פעם לא מספיקות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:51 26.06.2024)

איזה כיף לשמוע❤️

avatar
רונית (17:44 29.12.2023)

הכנתי עם חומוס יצא מצויין תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:37 30.12.2023)

תודה שחזרת לעדכן🙂

avatar
אמא לילדים (14:08 13.11.2023)

מתכון של אהבה! טעים ברמות על! החלפתי כוסברה בפטרוזיליה. מגישה עם קוסקוס מלא וסלט. תודה על מתכון ערב כל כך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 13.11.2023)

איזה כיף שאהבת❤️

avatar
לאה (01:24 4.05.2023)

שלום אפרת, ניסיתי בעבר להכין משבבי סויה קציצות. בישלתי במים את שבבי הסויה וסיננתי היטב, מכאן ואילך פעלתי כמו בקציצות עוף. ביצים, פירורי לחם, תבלינים, ובישול ברוטב אדום. הקציצות פשוט לא התאחדו. התפוררו מכל נגיעה ולא החזיקו את עצמן… במתכון שלך אין בכלל ביצים, מה מחזיק את החומרים? האם אני אוכל להכין את המתכון משבבי סויה? האם לבשל ולסנן אותם קודם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 4.05.2023)

היי
בקציצות סויה כדאי לשים שיבולת שועל שסופחת את הנוזלים.
בנוסף, לפי הידוע לי אין צורך לבשל את שבבי הסויה אלא רק לרכך בקערה עם מים רותחים כ-5 דקות.
בנוסף, אני מעדיפה לעבוד עם טופו על פני שבבי סויה כי המרקם שלו מוצלח בקציצות.

avatar
שרה וונדמגן (22:42 16.03.2023)

היי אפרת,
האם ניתן להכין עם בלנדר שייק פירות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:58 16.03.2023)

היי,
אם הוא חזק יכול להיות שאפשר.

avatar
זהובית (09:40 21.02.2023)

אפשר עם טופו חומוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:35 21.02.2023)

לא ניסיתי בעצמי אבל מניחה שאפשר(:

avatar
שרה (17:41 14.12.2022)

הכנתי ויצא ממש טעים. שמתי טיפול שאהבו בבית. מנה קלילה אבל מאוד משביע.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:10 14.12.2022)

איזה כיף שאהבתם את המתכון😊
תודה שחזרת לשתף(:

avatar
הדר (02:17 20.10.2022)

טעים מאוד!!
סיפקת לי מפגש ראשוני חיובי מאוד עם הטופו,
יצא מושלם ממש.
החלפתי את הכוסברה בפטרוזיליה, והוספתי עוד כף של פירורי לחם (כמו רבים מהמגיבים), והחלפתי את האפונה וגזר בקישואים.
אגב, אולי תעלי מתכון לרסק עגבניות בריא-ביתי?
תודה🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:23 20.10.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון❤
במתכונים שצריך רסק עגבניות אפשר להשתמש בעגבניות טריות:
לחלוט את העגבניות דקה-שתיים במים רותחים ולקלף את הקליפה שלהן, להסיר חלקים לא רצויים וגרעינים ולמעוך/לטחון אותן.
תודה על השיתוף(:

avatar
מאיה (17:04 6.08.2022)

מעולה מעולה מעולה!! גם הלא טבעונים אהבו וחיסלו. הקציצות יצאו יציבות, לא מתפרקות, ספגו היטב את הרוטב. הכנתי עם קמח חומוס במקום פירורי לחם, ואז הבלילה הייתה מעט יבשה, אז הוספתי קצת מהשמן. לא היה לי אפונה וגזר בשביל הרוטב אבל יצא טעים ועשיר גם בלעדיהם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 6.08.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷

avatar
שני (13:48 1.07.2022)

מכינה כבר פעם רביעית את המתכון המדהים הזה! הייתי שמחה לעצות איך לשפר את מראה הקציצות. אני רואה שיוצאות לכן קציצות עגולות ואצלי הבלילה כך כך דביקה שאני פשוט מניחה עם כף על התבנית. האם להוסיף עוד פירורי לחם? האם להרטיב ידיים ולנסות לגלגל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:23 1.07.2022)

היי,
התערובת לא אמורה לצאת דביקה כל כך…
האם את מדייקת בכמויות?
באיזה סוג טופו את משתמשת?
אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם, ואפשר לעבוד עם ידיים רטובות מעט.

avatar
שני (16:39 1.07.2022)

היום השתמשתי בליב ואני מאוד מקפידה על הכמויות. וזה קרה בכל הפעמים שהכנתי. זה יוצא ממש ממרח ולכן זה דביק או לא עומד בפני עצמו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 1.07.2022)

החברה של הטופו פחות משנה, מה שמשנה זה הסוג- קשה או רך/משי.
יכול להיות שהשתמשת בטופו רך ולכן הקציצות יוצאות כך?

avatar
שני (17:39 2.07.2022)

הבנתי, משתמשת בטופו קשה, אבל כשיוצא ממעבד המזון כמשחה, קשה לי לעצב כדורים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 2.07.2022)

אם כך הסיבה הנוספת היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא עיבוד יתר במעבד מזון.
אם כן- נסי לעבד קצת פחות זמן, רק עד שהתערובת אחידה וחלקה.

avatar
מאיה (14:38 6.08.2022)

אני הכנתי עם קמח חומוס במקום פירורי לחם, יצא טיפה יבש, הוספתי קצת שמן, והבלילה יצאה נורא יציבה. אפילו יצא כדור בלילה גדול בסיבובי המעבד האחרונים. היה מאוד קל לגלגל לכדורים קטנים.

avatar
שני (05:29 7.08.2022)

תודה אנסה!

avatar
מירי (14:22 22.04.2022)

תודה על מתכונים מעןלים. אם אין לי עגבניות ניתן להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות חתוכות דק? ממש מרוסקות

avatar
מירי (14:25 22.04.2022)

ואם כן באיזו כמות? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 23.04.2022)

היי,
אפשר להשתמש בעגבניות בשימורים, כדאי לשים עד 400 גרם- כלומר עד קופסת שימורים אחת.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:

avatar
נעמי (17:53 2.02.2022)

וואו יצא מדהיםםם
הלוואי שתעלי עוד מתכונים טבעוניים! 🙂
השינויים שלי –
לא היה לי מעבד מזון אז השתמשתי בבלנדר מוט
שונאת כוסברה אז שמתי פטרוזיליה במקום

קציצות טופו ברוטב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 2.02.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף, יהיו עוד מתכונים טבעוניים😊

avatar
גלי (15:09 2.02.2022)

הכנתי היום את הקציצות והן יצאו מעולות, אני רוצה להכין את הרוטב רק מחר או מחרתיים, האם אפשר לשמור במקרר או עדיף להקפיא? ואם להקפיא אז להפשיר או להכניס קפוא לרוטב הרותח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 2.02.2022)

היי,
שמחה שיצא מוצלח!
אין בעיה להקפיא את הקציצות, רצוי להוציא אותן מהמקפיא כחצי שעה לפני הבישול ברוטב כדי שיפשירו מעט.

avatar
אודליה (19:45 22.12.2021)

יש לך אולי מתכון לקציצות אוקרה?
דרך אגב, כל מה שהכנתי עד היום מהאתר היה מוצלח וטעיםםםם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 22.12.2021)

היי אודליה,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאת יכולה להשתמש באוקרה במקום טופו במתכון הזה.

avatar
לילך (12:43 14.09.2021)

יצא מעולה, כמו תמיד את אלופת העולם:-)
שמתי את כל החבילה של הטופו (300 גרם) וגם לא סחטתי כי לא היה נוזלים כמעט והוספתי עוד כף פירורי לחם

קציצות טופו ברוטב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:04 14.09.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה😊

avatar
מורן (17:35 10.06.2021)

אפרת האם שמים 2 כפות שמן בתוך תערובת הקציצות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 10.06.2021)

כן, אפשר להפחית גם לכף אחת אם מעוניינים😊

avatar
חגי (19:49 21.03.2021)

טעים בטירוף!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 21.03.2021)

שמחה שאהבת:)

avatar
דורית (10:25 21.03.2021)

קודם כל – תודה רבה על אתר נפלא. לגבי הקציצות הללו – מה ניתן לשים ברוטב במקום אפונה וגזר (לילדים שלא אוהבים)? מניחה שאפשר לוותר בכלל, אבל האם יש משהו אחר שיכול לעבוד טוב? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:38 21.03.2021)

היי דורית,
אפשר לשים שעועית קפואה, תירס או כל ירק שאוהבים😊

avatar
דורית (10:41 21.03.2021)

שניהם יעבדו אצלנו! תודה רבה

avatar
anati (10:39 13.01.2021)

ייצא מעולה. הבת הטבעונית שלי חוגגת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:51 13.01.2021)

תודה ענת 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח❤️

avatar
ענבר (12:40 11.11.2020)

יצא ממש טעים אבל הם די התפוררות לי למה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 11.11.2020)

היי ענבר,
אני חושבת שזה קשור לסוג הטופו עצמו.
לפעמים יש בו המון נוזלים. אני ממליצה להקפיא את הטופו למשך לילה ואז להפשיר ולסחוט מנוזלים.
זה לא קורה עם כל החברות אבל זה קיים
בהצלחה♥

avatar
ענבר (08:50 12.11.2020)

תודה. ממש אוהבת את המכונים שלך פשוט וטעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 12.11.2020)

תודה רבה ♥
שמחה לקרוא שאת נהנת 🙂

avatar
סתיו (03:12 25.07.2020)

היי אפרת היקרה, עוקבת ומעריצה כבר כ4 שנים.
האם יש אפשרות להחליף את תפוח האדמה במשהו אחר? מנסה להימנע. אולי בטטה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 25.07.2020)

היי סתיו 🙂
אפשר לוותר על תפוח האדמה או לשים במקום חצי בטטה קטנה או גזר קטן.

avatar
קרן לחיאני (10:51 6.06.2020)

יצא ממש מוצלח ! תודה רבה אפרת, אני מכורה לאתר שלך (:

קציצות טופו ברוטב
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 6.06.2020)

נראה מעולה ❣️
תודה קרן

avatar
מאור (23:01 14.04.2020)

טוב חזרתי לעדכן!
שמתי 3 כפות קמח מצה רגיל ויצא מעולה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 15.04.2020)

תודה מאור 🙂

avatar
שני (17:15 10.04.2020)

יצא ממש טעים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:50 10.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
עדינה (19:02 5.04.2020)

אני מתה על האתר שלך! מתכונים מעולים!
שאלה – האם צריך לבשל את תפו״א קודם? וגם האם אפשר להשתמש בקמח מצה לטובת פסח?
תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 5.04.2020)

היי עדינה,
אין צורך לבשל את תפוח האדמה.
אני חושבת שאפשר לשים כ-2 כפות קמח מצה.
חג שמח והמון בריאות 🌺

avatar
נועה (16:06 18.03.2020)

קציצות ממש ממש טעימות
השתמשתי בבלנדר מוט במקום ופפריקה חריפה ויצא הורס ממש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:28 18.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
מירי (17:38 22.09.2019)

מתכון טעים ומוצלח מאוד!
מכינה הקציצות ונותנת להן להתקרר היטיב, לפעמים גם יום אחרי מכינה הרוטב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 22.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
לילך (20:30 19.09.2019)

מתכון מדהים!! מכינה אותו המון ותמיד יוצא מוצלח. תודה רבה! 🧡

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:24 20.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
נעמה (16:50 9.09.2019)

שלום
שהוצאתי את הקציצות מהתנור הן היו רכות אבל מגובשות
אבל לאחר בישול של 20 דקות הקציצות התפרקו לחלוטין והתערבבו עם הרוטב. מה יכולה להיות הסיבה?
בישלתי על אש בינונית ושמתי אותן לתוך רוטב רותח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:49 9.09.2019)

היי נעמה,
יכול להיות שערבבת במהלך הבישול?
זה גם יכול להיות קשור לסוג הטופו שהשתמשת בו.

avatar
מיכל (21:01 9.08.2019)

הי אפרת, האם יש לך מתכונים שאפשר להכין עם שבבי סויה? תודה, מיכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:41 10.08.2019)

יש מתכון לבולונז טבעוני שאפשר להכין משבבי סויה.

avatar
לילך (20:28 25.06.2019)

היי האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 25.06.2019)

כן.

avatar
רחלי (00:21 22.05.2019)

הי
הכנתי היום בשינויים קלים:
א. לא היה לי תפוח אדמה אז ויתרתי עליו…
ב. השתמשתי בבלנדר מוט (מעך הכל מצוין)
ג. טיגנתי את הקציצות במקום לאפות

יצא טעים מאוד ובמרקם שמזכיר פלאפל.

בהחלט אוסיף לאוסף המתכונים הטבעוניים שלי…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 22.05.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה רחלי

avatar
חגית (11:11 3.05.2019)

שלום,
באיזו פונקציה בתנור להשתמש ?

avatar
שרה (20:23 20.04.2019)

עשיתי עם הודו במקום טופו 😉
יצא מאוד טעים! ויתרתי על הגזר ואפונה
קציצות אווריריות ורכות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 20.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה

avatar
ענת לוי (09:07 10.03.2019)

מתכון מוצלח באופן מיוחד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 10.03.2019)

תודה ענת, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ברכה (00:09 9.11.2018)

הי אפרת, אפשר להקפיא את הקציצות אחרי שלב התנור ולפני הבישול ברוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 9.11.2018)

כן אפשר.

avatar
גלית (14:02 10.08.2018)

יצא מדהים!!! מכינה היום בפעם השניה :-).
א
אשמח לדעת כיצד ניתן להגיע למתכונים שלך … תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 10.08.2018)

שמחה שיצא טעים!
ומה הכוונה? כל האתר עם כל המתכונים לרשותך 🙂

avatar
יערה (18:38 19.07.2018)

אפשר לטגן את הקציצות?
אני בהודו ואין לי תנור 🙁

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 19.07.2018)

התערובת צריכה להיות יציבה. אם היא מתפרק כדאי להוסיף ביצה.

avatar
דניאל דן (14:43 10.05.2019)

תעשי על מחבת טלפון

avatar
אלה (23:21 8.07.2018)

יצא מעולה!! תודה רבה!! נשמח לעוד מתכונים טבעוניים 🙂 בעיקר חנות עיקריות כאלה. תודה לך!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 9.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפרסם מתכונים נוספים בהמשך.
יום מקסים 🌷

avatar
תמר (09:25 8.06.2018)

היי, ממש רוצה לנסות את המתכון אבל אין לי מעבד מזון, יש לי בלנדר מוט או שייקר (של נינג’ה), משהו מהם מתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 8.06.2018)

היי תמר,
אני לא חושבת שהמכשירים שציינת יכולים לעשות את העבודה כי צריך מכשיר שיטחן את החומרים למרקם משחתי.

avatar
רחלי (00:12 22.05.2019)

הי, אני הכנתי הערב את הקציצות והשתמשתי בבלנדר מוט. יצא מצוין!

avatar
אירית (13:47 30.05.2018)

הי,
אפשר לוותר על התפוא ? ואם כן מה ניתן לשים במקום זה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 30.05.2018)

אני חושבת שאפשר לשים קישוא או גזר.

avatar
ענבל (15:05 17.02.2018)

פעם ראשונה שאני מכינה טופו ויצא מוצלח ממש.
בעלי צמחוני שאוכל הרבה בחוץ טען שאלה הקציצות טופו הכי טובות שהוא אכל.
תודה רבה על המתכונים המפורטים⁦❤️⁩

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 17.02.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ענבל.

avatar
קאריו (17:01 16.02.2018)

יצא מעולה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 16.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אורה (20:06 25.01.2018)

יצא לי טעים ביותר. עשיתי ללא רוטב אלא קציצות בתנור. שינוי נוסף שעשיתי, לא טחנתי את הכל אלא ריסקתי בפומפיה. את הבצל ותפוח האדמה סחטתי כי הם מגירים המון נוזלים. השתמשתי בקמח חומוס. עירבבתי ביד, הכנתי לביבות/קציצות ואפיתי עד שהזהיבו משני הצדדים.
מעדן!! תודה אפרת!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 25.01.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה אורה.

avatar
אורין (14:33 19.12.2017)

היי

מה זאת אומרת תפוחי האדמה חתוכים גס הרי זה בתוך הקציצה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 19.12.2017)

היי אורין,
מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה גס לפני שטוחנים אותם במעבד המזון.

avatar
שירה (12:08 14.11.2017)

יצא מושלםםם! תודה רבה (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 14.11.2017)

תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
Daniella (10:51 15.10.2017)

היי,
אני הוספתי לקציצות בורגול עם ביצה
ווטחנתי שיבולת שועל במקום קמח..
ולרוטב הוספתי ארטישוק.
יצא משגע!!!!!!!!!
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 15.10.2017)

נשמע מעולה!
תודה על השיתוף ושבוע נפלא 🙂

avatar
סיגל (22:37 13.10.2017)

וואו וואו וואו
יצא פשוט מדהים
הרוטב מעולה
הקציצות לא התפרקו, אבל מאוד רכות
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 14.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה סיגל.

avatar
אילנה (09:28 29.09.2017)

מתכון מושלם הכי טעים שיצא לי טופו וירקות (; שנה טובה ותודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 30.09.2017)

תודה אילנה, שמחה לשמוע.
שנה טובה🌺

avatar
שני (20:14 23.09.2017)

יצא ממש טוב! תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 23.09.2017)

תודה שני, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שירה (11:51 10.09.2017)

אפשר אפונה וגזר מקופסת שימורים????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 10.09.2017)

כן, אפשר.

avatar
מיה (16:56 6.09.2017)

עשיתי אתמול. אכלתי ישר שזה היה מוכן וזה התפרק לגמרי. היום חיממתי במיקרו ולא התפרק כמעט בכלל.
עשיתי רוטב אחר ממה שהיה בבית ויצא מעדן! תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 6.09.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
תמר (14:16 7.08.2017)

הי אפרת, ותודה על המתכונים הטעימים והקלים והמדהימים 🙂
אם אין לי כוסברה – לשים פטרוזיליה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 7.08.2017)

כן, אפשר.

avatar
שישי (14:35 30.07.2017)

הכנתי את הרוטב הזה ובישלתי עם המבורגר טבעול וזה היה טעים מאוד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 30.07.2017)

מעולה 🙂
תודה על העדכון.

avatar
ליאת (22:21 24.07.2017)

מתכון מעולה,גם אני מכינה משהו דומה,ממליצה להוסיף לתערובת הקציצות תבלין ראס אל חנות.
בנוסף,אפשר להכין אותן עם פתיתי סויה במקום טופו,רק להשרות את הסויה במים חמים חצי שעה ,לסחוט היטב והשאר דומה למכון הנוכחי.
אני הוספתי קמח חומוס.

comment_image_reloaded_13050516

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 24.07.2017)

תודה ליאת! זה נראה מצוין וטעים 🙂

avatar
ליאת (15:10 26.07.2017)

תודה מאמי, וגם טעים!
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים!

avatar
שלי (23:18 28.06.2017)

הי
יש סוגים של סויה יבשה כמו חתיכות של “חזה עוף” או חתיכות של “בשר” ואפילו סוליות של “שניצל” הכל כמובן פרווה מסויה יבשה וגם פתיתי סויה אם תוכלי להעלות מתכונים מהמוצרים האלו הרבה אנשים ישמחו#
מהם
פשוט שאר המתכונים הם מאוד מסובכים ועליך אפשר לסמוך שבטוח זה יהיה טעים ופשוט
אז אם תוכלי… תבורכי…
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:51 28.06.2017)

היי שלי,
בסדר גמור. אכין מתכונים גם ממוצרים אלה ומה שיצליח אפרסם.

avatar
אודליה (23:37 29.06.2017)

יש!! 🙂 גם אני מעוניינת במתכונים כאלה, כפי שאת רואה בתגובה שלי למטה! בכל זאת מתכוונת לנסות את המתכון הזה עם סויה בקרוב ואעדכן 🙂 רק על המתכונים שלך אני סומכת, וכל מתכון עם סויה (יבשה או מבושלת/מוכנה) יתקבל בברכה! תודה רבה ושבת שלום אפרת!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:15 30.06.2017)

שבת שלום יקירה 🙂

avatar
אודליה (20:31 25.06.2017)

היי אפרת, אני כל כך רוצה להכין אבל אני לא מוצאת טופו בכשרות בד”צ/מהדרין. האם אפשר להחליפו בסויה טחון (או חתיכות כמו גולש) שבא מוכן בשקית (לא יבש, כבר מבושל)? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:35 25.06.2017)

היי אודליה,
האמת שזה משהו שצריך לנסות, אין לי מושג איך זה ייצא.

avatar
ואלרי (04:20 13.06.2017)

תודה רבה על המתכון. קצת היססתי להכין כשראיתי בתגובות שלחלק הקציצות התפרקו,אבל הייתי חייבת מתכון טבעוני לאורחים,ווידאתי שאני סוחטת מנולים מיותרים כמו שהמלצת.
בקיצור ,יצא נהדר. לא התפרק בכלל,יצאו יפים וגרפו מחמאות. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:05 13.06.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ואלרי ויום מקסים

avatar
יניב (15:39 16.05.2017)

אבקת מרק???? יש בזה מונוסודיום גלוטומט, רוצים סרטן בכוח? תבדקו קצת מה יש בזה לפני שאתם מכניסים את זה לגוף…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:02 16.05.2017)

היי יניב,
היום יש אבקות מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטומט.

avatar
יהודית (19:37 4.04.2017)

סליחה על הבורות-
מה זה הטופו הזה שכ”כ ממליצים לי לאכול אותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 4.04.2017)

היי יהודית,
טופו עשוי מפולי סויה. עשיר בחלבון ודל בשומן. הוא נייטרלי בטעם ומקבל את הטעם של אותו תבשיל בו הוא מבושל.

avatar
אמילי (10:03 3.04.2017)

מאוד נהנת מכל המתכונים
התכון קציצות הטופו מעולה
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:34 3.04.2017)

תודה אמילי, כיף לשמוע 🙂
חג שמח!

avatar
אלה (13:45 6.03.2017)

נהנית נורא מהאר שלך.. השאלה היא מה קורה למי שאין לו מעבד מזון
יש לי מטחנת בשר ישנית ובלנדר ובלנדר מוט.. משהו מזה יכול להתאים ולהחליף את המעבד מזון?
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 6.03.2017)

היי אלה,
אני מניחה שמטחנת בשר יכולה לעשות את העבודה.
המשך יום מקסים 🙂

avatar
לימור (22:01 25.02.2017)

חזרתי לעדכן שהכנתי את הקציצות והן יצאו סוף הדרך! חוסל עם אורז לבן. למי שרשמה שהקציצות התפרקו, כאחת שמשתמשת המון בטופו אני חושבת שזה קשור לסוג הטופו עצמו. לפעמים יש בו המון נוזלים. אני ממליצה להקפיא את הטופו למשך לילה ואז להפשיר ולסחוט מנוזלים. במתכון הזה השתמשתי בטופו ליב אורגני ולא הייתי צריכה לסחוט אותו מנוזלים אבל יש סוגים אחרים שכן כדאי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:26 25.02.2017)

תודה לימור 🙂

avatar
גילי (20:34 25.02.2017)

שלום, רציתי להגיד שאני מתה על המתכונים שלך ניסיתי מלא מתכונים בעיקר צמחוני…אבל הקציצות טופו יצא לי זוועה וממש לא אכיל ועשיתי בדיוק מה שאמרת..התפרק לגמרי ואפילו איפה נשרף יצא די מגעיל המתכון הזה ספציפי לא מוצלח לצערי…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:52 25.02.2017)

היי גילי,
מצטערת לשמוע שלא יצא מוצלח. לגבי זה שהקציצות התפרקו, באיזה סוג טופו השתמשת? כמה פירורי לחם הוספת לתערובת?
לא הבנתי למה זה נשרף. אולי השתמשת בסיר מסוג מסוים כמו נירוסטה או שבישלת על אש גבוהה מידי?

avatar
אורלי (15:38 23.02.2017)

נראה מעולה…איזה עוד ירקות יכולים להתאים לרוטב? (בית של מסרבי אפונה :))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:16 23.02.2017)

היי אורלי,
אפשר לשים קישואים או תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות. אפשר לשים גם שעועית ירוקה חתוכה.

avatar
אהובה (08:23 23.02.2017)

תפוח האדמה לא צריך להיות מבושל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:05 23.02.2017)

היי אהובה,
אין צורך לבשל לפני את תפוח האדמה.

avatar
צילה (23:11 20.02.2017)

שלום.
מה אפשר לשים במקום תפוא?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:15 21.02.2017)

היי צילה,
אולי גזר מגורד דק ויותר פירורי לחם.
יום מקסים 🙂

avatar
צילה (10:38 21.02.2017)

תודה רבה

avatar
אסתי (18:15 20.02.2017)

היי
סליחה על הבורות אבל המתכון נראה מגרה במיוחד…- מה זה בכלל טופו??? חלבי/ פרווה איזה סוג של דבר זה???
תודה מראש:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 20.02.2017)

היי אסתי,
טופו הוא פרווה ומשמש כתחליף צמחוני לבשר. אין לו טעם בכלל והוא בעצם סופג את הטעם של התיבול של אותו תבשיל בו הוא מבושל.
מי שלא רגיל לטופו הטעם והמרקם יכולים להראות לו מוזרים בהתחלה אבל כשמתרגלים זה דווקא טעים.

avatar
אסתי (16:17 21.02.2017)

תודה:)
איפה קונים וכמה בערך עולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 21.02.2017)

היום ניתן למצוא את זה כבר בכל סופר.
זה עולה בסביבות 10-14 ש”ח ל300 גרם. שימי לב זה מגיע בגוש אחד ולא כממרח.

avatar
אסתי (20:55 21.02.2017)

ממש תודה!!!

avatar
ענת (15:20 20.02.2017)

אפרת,
המתכון נראה מעולה.
הייתי רוצה להכין אבל אין לי מעבד מזון או בלנדר מוט, ערבוב ידני יהיה טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 20.02.2017)

היי ענת,
ערבוב ידני לא מספיק. צריך מכשיר שיטחן את הטופו למרקם משחתי ממש.

avatar
מירב עוזון (23:08 16.04.2018)

משהי כתבה לפני אז ניסיתי גם. גירדתי טופו , תפוח אדמה וקישוא בפומפיה גסה. הוספתי בצל מטוגן, קצח קמח עדשים כתומות שנשאר לי ויצא מעדן. לא חובה מעבד מזון. תודה אפרת. בזכותך התחלתי לאכול טופו. חג שמח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 17.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירב ויום מקסים

לקריאת כל התגובות