שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לקציצות טופו צמחוניות ברוטב אדום עם אפונה וגזר. מומלץ להגיש עם אורז לבן

קציצות טופו ברוטב

מצרכים (15-17 קציצות):

תערובת קציצות טופו:

200 גרם טופו (*השתמשתי בטופו ליב אורגני)

בצל קטן חתוך גס

שן שום שמנה קצוצה

תפוח אדמה קטן קלוף חתוך גס

3/4 כוס עלי כוסברה

2 כפות שמן

3 כפות מלאות פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים קמח חומוס או קמח אורז)

תבלינים: כפית שטוחה כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית מלח, מעט פלפל שחור

רוטב אדום:

3 שיני שום מגורדות

2 עגבניות בינוניות מגורדות

3 כפות גדושות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

רבע כוס עלי כוסברה קצוצים

כוס אפונה וגזר משקית קפואה

תבלינים: כף סילאן (או כפית גדושה סוכר), חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

קציצות טופו:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.

-מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט משחתי.

-יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס"מ, מניחים על נייר האפיה המשומן ומשטחים קלות לקציצות בקוטר 4 ס"מ.

-אופים בתנור 15 דקות. הופכים בזהירות את הקציצות צד ומשאירים 5-10 דקות נוספות עד שהקציצות מתייצבות ומעט מזהיבות.

רוטב אדום: (בזמן שהקציצות נאפות בתנור מכינים את הרוטב..)

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן. מטגנים את השום על אש בינונית כ-10 שניות. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומבשלים כ-2 דקות.

-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים, כוסברה קצוצה ואפונה וגזר. מתבלים בסילאן, פפריקה, כמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה במשך 10-15 דקות.

-טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם (חשוב שהרוטב יהיה טעים כי הקציצות מקבלות את הטעם של הרוטב).

-מוסיפים את קציצות הסויה האפויות לרוטב, מכסים אותן ברוטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות (אין לערבב בזמן הבישול אחרת הקציצות עלולות להתפרק).

*הערה: הקציצות יוצאות רכות.

קציצות טופו ברוטב

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט גזר חריף
פתיתים עם פרגיות

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
נועה (16:06 18.03.2020)

קציצות ממש ממש טעימות
השתמשתי בבלנדר מוט במקום ופפריקה חריפה ויצא הורס ממש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:28 18.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
מירי (17:38 22.09.2019)

מתכון טעים ומוצלח מאוד!
מכינה הקציצות ונותנת להן להתקרר היטיב, לפעמים גם יום אחרי מכינה הרוטב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 22.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
לילך (20:30 19.09.2019)

מתכון מדהים!! מכינה אותו המון ותמיד יוצא מוצלח. תודה רבה! 🧡

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:24 20.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
נעמה (16:50 9.09.2019)

שלום
שהוצאתי את הקציצות מהתנור הן היו רכות אבל מגובשות
אבל לאחר בישול של 20 דקות הקציצות התפרקו לחלוטין והתערבבו עם הרוטב. מה יכולה להיות הסיבה?
בישלתי על אש בינונית ושמתי אותן לתוך רוטב רותח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:49 9.09.2019)

היי נעמה,
יכול להיות שערבבת במהלך הבישול?
זה גם יכול להיות קשור לסוג הטופו שהשתמשת בו.

Avatar
מיכל (21:01 9.08.2019)

הי אפרת, האם יש לך מתכונים שאפשר להכין עם שבבי סויה? תודה, מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:41 10.08.2019)

יש מתכון לבולונז טבעוני שאפשר להכין משבבי סויה.

Avatar
לילך (20:28 25.06.2019)

היי האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 25.06.2019)

כן.

Avatar
רחלי (00:21 22.05.2019)

הי
הכנתי היום בשינויים קלים:
א. לא היה לי תפוח אדמה אז ויתרתי עליו…
ב. השתמשתי בבלנדר מוט (מעך הכל מצוין)
ג. טיגנתי את הקציצות במקום לאפות

יצא טעים מאוד ובמרקם שמזכיר פלאפל.

בהחלט אוסיף לאוסף המתכונים הטבעוניים שלי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 22.05.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה רחלי

Avatar
חגית (11:11 3.05.2019)

שלום,
באיזו פונקציה בתנור להשתמש ?

Avatar
שרה (20:23 20.04.2019)

עשיתי עם הודו במקום טופו 😉
יצא מאוד טעים! ויתרתי על הגזר ואפונה
קציצות אווריריות ורכות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 20.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה

Avatar
ענת לוי (09:07 10.03.2019)

מתכון מוצלח באופן מיוחד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 10.03.2019)

תודה ענת, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ברכה (00:09 9.11.2018)

הי אפרת, אפשר להקפיא את הקציצות אחרי שלב התנור ולפני הבישול ברוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 9.11.2018)

כן אפשר.

Avatar
גלית (14:02 10.08.2018)

יצא מדהים!!! מכינה היום בפעם השניה :-).
א
אשמח לדעת כיצד ניתן להגיע למתכונים שלך … תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 10.08.2018)

שמחה שיצא טעים!
ומה הכוונה? כל האתר עם כל המתכונים לרשותך 🙂

Avatar
יערה (18:38 19.07.2018)

אפשר לטגן את הקציצות?
אני בהודו ואין לי תנור 🙁

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 19.07.2018)

התערובת צריכה להיות יציבה. אם היא מתפרק כדאי להוסיף ביצה.

Avatar
דניאל דן (14:43 10.05.2019)

תעשי על מחבת טלפון

Avatar
אלה (23:21 8.07.2018)

יצא מעולה!! תודה רבה!! נשמח לעוד מתכונים טבעוניים 🙂 בעיקר חנות עיקריות כאלה. תודה לך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 9.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפרסם מתכונים נוספים בהמשך.
יום מקסים 🌷

Avatar
תמר (09:25 8.06.2018)

היי, ממש רוצה לנסות את המתכון אבל אין לי מעבד מזון, יש לי בלנדר מוט או שייקר (של נינג'ה), משהו מהם מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 8.06.2018)

היי תמר,
אני לא חושבת שהמכשירים שציינת יכולים לעשות את העבודה כי צריך מכשיר שיטחן את החומרים למרקם משחתי.

Avatar
רחלי (00:12 22.05.2019)

הי, אני הכנתי הערב את הקציצות והשתמשתי בבלנדר מוט. יצא מצוין!

Avatar
אירית (13:47 30.05.2018)

הי,
אפשר לוותר על התפוא ? ואם כן מה ניתן לשים במקום זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 30.05.2018)

אני חושבת שאפשר לשים קישוא או גזר.

Avatar
ענבל (15:05 17.02.2018)

פעם ראשונה שאני מכינה טופו ויצא מוצלח ממש.
בעלי צמחוני שאוכל הרבה בחוץ טען שאלה הקציצות טופו הכי טובות שהוא אכל.
תודה רבה על המתכונים המפורטים⁦❤️⁩

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 17.02.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ענבל.

Avatar
קאריו (17:01 16.02.2018)

יצא מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 16.02.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
אורה (20:06 25.01.2018)

יצא לי טעים ביותר. עשיתי ללא רוטב אלא קציצות בתנור. שינוי נוסף שעשיתי, לא טחנתי את הכל אלא ריסקתי בפומפיה. את הבצל ותפוח האדמה סחטתי כי הם מגירים המון נוזלים. השתמשתי בקמח חומוס. עירבבתי ביד, הכנתי לביבות/קציצות ואפיתי עד שהזהיבו משני הצדדים.
מעדן!! תודה אפרת!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 25.01.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה אורה.

Avatar
אורין (14:33 19.12.2017)

היי

מה זאת אומרת תפוחי האדמה חתוכים גס הרי זה בתוך הקציצה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 19.12.2017)

היי אורין,
מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה גס לפני שטוחנים אותם במעבד המזון.

Avatar
שירה (12:08 14.11.2017)

יצא מושלםםם! תודה רבה (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 14.11.2017)

תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
Daniella (10:51 15.10.2017)

היי,
אני הוספתי לקציצות בורגול עם ביצה
ווטחנתי שיבולת שועל במקום קמח..
ולרוטב הוספתי ארטישוק.
יצא משגע!!!!!!!!!
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 15.10.2017)

נשמע מעולה!
תודה על השיתוף ושבוע נפלא 🙂

Avatar
סיגל (22:37 13.10.2017)

וואו וואו וואו
יצא פשוט מדהים
הרוטב מעולה
הקציצות לא התפרקו, אבל מאוד רכות
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 14.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה סיגל.

Avatar
אילנה (09:28 29.09.2017)

מתכון מושלם הכי טעים שיצא לי טופו וירקות (; שנה טובה ותודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 30.09.2017)

תודה אילנה, שמחה לשמוע.
שנה טובה🌺

Avatar
שני (20:14 23.09.2017)

יצא ממש טוב! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 23.09.2017)

תודה שני, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
שירה (11:51 10.09.2017)

אפשר אפונה וגזר מקופסת שימורים????

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 10.09.2017)

כן, אפשר.

Avatar
מיה (16:56 6.09.2017)

עשיתי אתמול. אכלתי ישר שזה היה מוכן וזה התפרק לגמרי. היום חיממתי במיקרו ולא התפרק כמעט בכלל.
עשיתי רוטב אחר ממה שהיה בבית ויצא מעדן! תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 6.09.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
תמר (14:16 7.08.2017)

הי אפרת, ותודה על המתכונים הטעימים והקלים והמדהימים 🙂
אם אין לי כוסברה – לשים פטרוזיליה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 7.08.2017)

כן, אפשר.

Avatar
שישי (14:35 30.07.2017)

הכנתי את הרוטב הזה ובישלתי עם המבורגר טבעול וזה היה טעים מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 30.07.2017)

מעולה 🙂
תודה על העדכון.

Avatar
ליאת (22:21 24.07.2017)

מתכון מעולה,גם אני מכינה משהו דומה,ממליצה להוסיף לתערובת הקציצות תבלין ראס אל חנות.
בנוסף,אפשר להכין אותן עם פתיתי סויה במקום טופו,רק להשרות את הסויה במים חמים חצי שעה ,לסחוט היטב והשאר דומה למכון הנוכחי.
אני הוספתי קמח חומוס.

comment_image_reloaded_13050516

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 24.07.2017)

תודה ליאת! זה נראה מצוין וטעים 🙂

Avatar
ליאת (15:10 26.07.2017)

תודה מאמי, וגם טעים!
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים!

Avatar
שלי (23:18 28.06.2017)

הי
יש סוגים של סויה יבשה כמו חתיכות של "חזה עוף" או חתיכות של "בשר" ואפילו סוליות של "שניצל" הכל כמובן פרווה מסויה יבשה וגם פתיתי סויה אם תוכלי להעלות מתכונים מהמוצרים האלו הרבה אנשים ישמחו#
מהם
פשוט שאר המתכונים הם מאוד מסובכים ועליך אפשר לסמוך שבטוח זה יהיה טעים ופשוט
אז אם תוכלי… תבורכי…
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:51 28.06.2017)

היי שלי,
בסדר גמור. אכין מתכונים גם ממוצרים אלה ומה שיצליח אפרסם.

Avatar
אודליה (23:37 29.06.2017)

יש!! 🙂 גם אני מעוניינת במתכונים כאלה, כפי שאת רואה בתגובה שלי למטה! בכל זאת מתכוונת לנסות את המתכון הזה עם סויה בקרוב ואעדכן 🙂 רק על המתכונים שלך אני סומכת, וכל מתכון עם סויה (יבשה או מבושלת/מוכנה) יתקבל בברכה! תודה רבה ושבת שלום אפרת!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:15 30.06.2017)

שבת שלום יקירה 🙂

Avatar
אודליה (20:31 25.06.2017)

היי אפרת, אני כל כך רוצה להכין אבל אני לא מוצאת טופו בכשרות בד"צ/מהדרין. האם אפשר להחליפו בסויה טחון (או חתיכות כמו גולש) שבא מוכן בשקית (לא יבש, כבר מבושל)? תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:35 25.06.2017)

היי אודליה,
האמת שזה משהו שצריך לנסות, אין לי מושג איך זה ייצא.

Avatar
ואלרי (04:20 13.06.2017)

תודה רבה על המתכון. קצת היססתי להכין כשראיתי בתגובות שלחלק הקציצות התפרקו,אבל הייתי חייבת מתכון טבעוני לאורחים,ווידאתי שאני סוחטת מנולים מיותרים כמו שהמלצת.
בקיצור ,יצא נהדר. לא התפרק בכלל,יצאו יפים וגרפו מחמאות. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:05 13.06.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ואלרי ויום מקסים

Avatar
יניב (15:39 16.05.2017)

אבקת מרק???? יש בזה מונוסודיום גלוטומט, רוצים סרטן בכוח? תבדקו קצת מה יש בזה לפני שאתם מכניסים את זה לגוף…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:02 16.05.2017)

היי יניב,
היום יש אבקות מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטומט.

Avatar
יהודית (19:37 4.04.2017)

סליחה על הבורות-
מה זה הטופו הזה שכ"כ ממליצים לי לאכול אותו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:48 4.04.2017)

היי יהודית,
טופו עשוי מפולי סויה. עשיר בחלבון ודל בשומן. הוא נייטרלי בטעם ומקבל את הטעם של אותו תבשיל בו הוא מבושל.

Avatar
אמילי (10:03 3.04.2017)

מאוד נהנת מכל המתכונים
התכון קציצות הטופו מעולה
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:34 3.04.2017)

תודה אמילי, כיף לשמוע 🙂
חג שמח!

Avatar
אלה (13:45 6.03.2017)

נהנית נורא מהאר שלך.. השאלה היא מה קורה למי שאין לו מעבד מזון
יש לי מטחנת בשר ישנית ובלנדר ובלנדר מוט.. משהו מזה יכול להתאים ולהחליף את המעבד מזון?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:09 6.03.2017)

היי אלה,
אני מניחה שמטחנת בשר יכולה לעשות את העבודה.
המשך יום מקסים 🙂

Avatar
לימור (22:01 25.02.2017)

חזרתי לעדכן שהכנתי את הקציצות והן יצאו סוף הדרך! חוסל עם אורז לבן. למי שרשמה שהקציצות התפרקו, כאחת שמשתמשת המון בטופו אני חושבת שזה קשור לסוג הטופו עצמו. לפעמים יש בו המון נוזלים. אני ממליצה להקפיא את הטופו למשך לילה ואז להפשיר ולסחוט מנוזלים. במתכון הזה השתמשתי בטופו ליב אורגני ולא הייתי צריכה לסחוט אותו מנוזלים אבל יש סוגים אחרים שכן כדאי.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:26 25.02.2017)

תודה לימור 🙂

Avatar
גילי (20:34 25.02.2017)

שלום, רציתי להגיד שאני מתה על המתכונים שלך ניסיתי מלא מתכונים בעיקר צמחוני…אבל הקציצות טופו יצא לי זוועה וממש לא אכיל ועשיתי בדיוק מה שאמרת..התפרק לגמרי ואפילו איפה נשרף יצא די מגעיל המתכון הזה ספציפי לא מוצלח לצערי…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:52 25.02.2017)

היי גילי,
מצטערת לשמוע שלא יצא מוצלח. לגבי זה שהקציצות התפרקו, באיזה סוג טופו השתמשת? כמה פירורי לחם הוספת לתערובת?
לא הבנתי למה זה נשרף. אולי השתמשת בסיר מסוג מסוים כמו נירוסטה או שבישלת על אש גבוהה מידי?

Avatar
אורלי (15:38 23.02.2017)

נראה מעולה…איזה עוד ירקות יכולים להתאים לרוטב? (בית של מסרבי אפונה :))

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:16 23.02.2017)

היי אורלי,
אפשר לשים קישואים או תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות. אפשר לשים גם שעועית ירוקה חתוכה.

Avatar
אהובה (08:23 23.02.2017)

תפוח האדמה לא צריך להיות מבושל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:05 23.02.2017)

היי אהובה,
אין צורך לבשל לפני את תפוח האדמה.

Avatar
צילה (23:11 20.02.2017)

שלום.
מה אפשר לשים במקום תפוא?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:15 21.02.2017)

היי צילה,
אולי גזר מגורד דק ויותר פירורי לחם.
יום מקסים 🙂

Avatar
צילה (10:38 21.02.2017)

תודה רבה

Avatar
אסתי (18:15 20.02.2017)

היי
סליחה על הבורות אבל המתכון נראה מגרה במיוחד…- מה זה בכלל טופו??? חלבי/ פרווה איזה סוג של דבר זה???
תודה מראש:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:48 20.02.2017)

היי אסתי,
טופו הוא פרווה ומשמש כתחליף צמחוני לבשר. אין לו טעם בכלל והוא בעצם סופג את הטעם של התיבול של אותו תבשיל בו הוא מבושל.
מי שלא רגיל לטופו הטעם והמרקם יכולים להראות לו מוזרים בהתחלה אבל כשמתרגלים זה דווקא טעים.

Avatar
אסתי (16:17 21.02.2017)

תודה:)
איפה קונים וכמה בערך עולה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:15 21.02.2017)

היום ניתן למצוא את זה כבר בכל סופר.
זה עולה בסביבות 10-14 ש"ח ל300 גרם. שימי לב זה מגיע בגוש אחד ולא כממרח.

Avatar
אסתי (20:55 21.02.2017)

ממש תודה!!!

Avatar
ענת (15:20 20.02.2017)

אפרת,
המתכון נראה מעולה.
הייתי רוצה להכין אבל אין לי מעבד מזון או בלנדר מוט, ערבוב ידני יהיה טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:30 20.02.2017)

היי ענת,
ערבוב ידני לא מספיק. צריך מכשיר שיטחן את הטופו למרקם משחתי ממש.

Avatar
מירב עוזון (23:08 16.04.2018)

משהי כתבה לפני אז ניסיתי גם. גירדתי טופו , תפוח אדמה וקישוא בפומפיה גסה. הוספתי בצל מטוגן, קצח קמח עדשים כתומות שנשאר לי ויצא מעדן. לא חובה מעבד מזון. תודה אפרת. בזכותך התחלתי לאכול טופו. חג שמח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 17.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירב ויום מקסים

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.