זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 52-62 דקות
מס’ מנות: 15-17 קציצות
סוג: פרווה
מצרכים:
תערובת קציצות טופו:
200 גרם טופו (*השתמשתי בטופו ליב אורגני)
בצל קטן חתוך גס
שן שום שמנה קצוצה
תפוח אדמה קטן קלוף חתוך גס
3/4 כוס עלי כוסברה
2 כפות שמן
3 כפות מלאות פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים קמח חומוס או קמח אורז)
תבלינים: כפית שטוחה כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית מלח, מעט פלפל שחור
רוטב אדום:
3 שיני שום מגורדות
2 עגבניות בינוניות מגורדות
3 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כוסות מים רותחים
רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
כוס אפונה וגזר משקית קפואה
תבלינים: כף סילאן (או כפית גדושה סוכר), חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
קציצות טופו:
-מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
-מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט משחתי.
-יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס”מ, מניחים על נייר האפיה המשומן ומשטחים קלות לקציצות בקוטר 4 ס”מ.
-אופים בתנור 15 דקות.
-הופכים בזהירות את הקציצות צד ומשאירים 5-10 דקות נוספות עד שהקציצות מתייצבות ומעט מזהיבות.
רוטב אדום: (בזמן שהקציצות נאפות בתנור מכינים את הרוטב..)
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן. מטגנים את השום על אש בינונית כ-10 שניות. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומבשלים כ-2 דקות.
-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים, כוסברה קצוצה ואפונה וגזר. מתבלים בסילאן, פפריקה, כמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים.
-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה במשך 10-15 דקות.
-טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם (חשוב שהרוטב יהיה טעים כי הקציצות מקבלות את הטעם של הרוטב).
-מוסיפים את קציצות הסויה האפויות לרוטב, מכסים אותן ברוטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות (אין לערבב בזמן הבישול אחרת הקציצות עלולות להתפרק).
*הערה: הקציצות יוצאות רכות.
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
וואי וואי יצא טעיםםםםםם! תודה
שמחה שיצא טעים❤️
היי, תודה רבה על כל המתכונים!
איך יודעים שהקציצות היו מספיק בתנור?
עשיתי לפי מה שכתוב אבל ברגע האמת הביס הרגיש לי לא מבושל (נכון שכתוב שהן יוצאות רכות, אבל זה הרגיש לי לא מוכן). כדאי לטעום לפני ההכנסה לסיר? לאיזה מרקם לצפות?
היי גל,
זה אמור לצאת במרקם רך ולפעמים זה מרגיש כאילו לא מוכן. זה הטופו🙂
שלום אפרת, מתכננת להכין מחבילה שלמה של טופו. להגדיל בחמישים אחוז את התבלינים? הן מתאימות גם רק כקציצות בלי רוטב? תודה
כן.
עדיף להכין רוטב
תודה רבה!
אפונה וגזר משימורים גם יתאים?
כן:)
הי
הכנתי אתמול והקציצות טעימות!
העניין שהן התפרקו לי בסוף הבישול ברוטב.
אשמח לעזרה להבין מה קרה??
היי עדנה,
זה כנראה קשור לסוג הטופו. יש כאלה שיש בהם הרבה נוזלים.
כדאי להוסיף יותר פירורי לחם .
מתכון מעולה !! טעים ממש !! סוף סוף אכלתי טופו שהיה טעים לי . תודה רבה
שמחה שיצא טעים❤️
מכינה בפעם ה..
הילדים משוגעים על הקציצות האלו. הם אף פעם לא מספיקות.
איזה כיף לשמוע❤️
הכנתי עם חומוס יצא מצויין תודה
תודה שחזרת לעדכן🙂
מתכון של אהבה! טעים ברמות על! החלפתי כוסברה בפטרוזיליה. מגישה עם קוסקוס מלא וסלט. תודה על מתכון ערב כל כך!
איזה כיף שאהבת❤️
שלום אפרת, ניסיתי בעבר להכין משבבי סויה קציצות. בישלתי במים את שבבי הסויה וסיננתי היטב, מכאן ואילך פעלתי כמו בקציצות עוף. ביצים, פירורי לחם, תבלינים, ובישול ברוטב אדום. הקציצות פשוט לא התאחדו. התפוררו מכל נגיעה ולא החזיקו את עצמן… במתכון שלך אין בכלל ביצים, מה מחזיק את החומרים? האם אני אוכל להכין את המתכון משבבי סויה? האם לבשל ולסנן אותם קודם?
היי
בקציצות סויה כדאי לשים שיבולת שועל שסופחת את הנוזלים.
בנוסף, לפי הידוע לי אין צורך לבשל את שבבי הסויה אלא רק לרכך בקערה עם מים רותחים כ-5 דקות.
בנוסף, אני מעדיפה לעבוד עם טופו על פני שבבי סויה כי המרקם שלו מוצלח בקציצות.
היי אפרת,
האם ניתן להכין עם בלנדר שייק פירות?
היי,
אם הוא חזק יכול להיות שאפשר.
אפשר עם טופו חומוס?
לא ניסיתי בעצמי אבל מניחה שאפשר(:
הכנתי ויצא ממש טעים. שמתי טיפול שאהבו בבית. מנה קלילה אבל מאוד משביע.
איזה כיף שאהבתם את המתכון😊
תודה שחזרת לשתף(:
טעים מאוד!!
סיפקת לי מפגש ראשוני חיובי מאוד עם הטופו,
יצא מושלם ממש.
החלפתי את הכוסברה בפטרוזיליה, והוספתי עוד כף של פירורי לחם (כמו רבים מהמגיבים), והחלפתי את האפונה וגזר בקישואים.
אגב, אולי תעלי מתכון לרסק עגבניות בריא-ביתי?
תודה🙏
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
במתכונים שצריך רסק עגבניות אפשר להשתמש בעגבניות טריות:
לחלוט את העגבניות דקה-שתיים במים רותחים ולקלף את הקליפה שלהן, להסיר חלקים לא רצויים וגרעינים ולמעוך/לטחון אותן.
תודה על השיתוף(:
מעולה מעולה מעולה!! גם הלא טבעונים אהבו וחיסלו. הקציצות יצאו יציבות, לא מתפרקות, ספגו היטב את הרוטב. הכנתי עם קמח חומוס במקום פירורי לחם, ואז הבלילה הייתה מעט יבשה, אז הוספתי קצת מהשמן. לא היה לי אפונה וגזר בשביל הרוטב אבל יצא טעים ועשיר גם בלעדיהם.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
מכינה כבר פעם רביעית את המתכון המדהים הזה! הייתי שמחה לעצות איך לשפר את מראה הקציצות. אני רואה שיוצאות לכן קציצות עגולות ואצלי הבלילה כך כך דביקה שאני פשוט מניחה עם כף על התבנית. האם להוסיף עוד פירורי לחם? האם להרטיב ידיים ולנסות לגלגל?
היי,
התערובת לא אמורה לצאת דביקה כל כך…
האם את מדייקת בכמויות?
באיזה סוג טופו את משתמשת?
אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם, ואפשר לעבוד עם ידיים רטובות מעט.
היום השתמשתי בליב ואני מאוד מקפידה על הכמויות. וזה קרה בכל הפעמים שהכנתי. זה יוצא ממש ממרח ולכן זה דביק או לא עומד בפני עצמו.
החברה של הטופו פחות משנה, מה שמשנה זה הסוג- קשה או רך/משי.
יכול להיות שהשתמשת בטופו רך ולכן הקציצות יוצאות כך?
הבנתי, משתמשת בטופו קשה, אבל כשיוצא ממעבד המזון כמשחה, קשה לי לעצב כדורים.
אם כך הסיבה הנוספת היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא עיבוד יתר במעבד מזון.
אם כן- נסי לעבד קצת פחות זמן, רק עד שהתערובת אחידה וחלקה.
אני הכנתי עם קמח חומוס במקום פירורי לחם, יצא טיפה יבש, הוספתי קצת שמן, והבלילה יצאה נורא יציבה. אפילו יצא כדור בלילה גדול בסיבובי המעבד האחרונים. היה מאוד קל לגלגל לכדורים קטנים.
תודה אנסה!
תודה על מתכונים מעןלים. אם אין לי עגבניות ניתן להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות חתוכות דק? ממש מרוסקות
ואם כן באיזו כמות? תודה
היי,
אפשר להשתמש בעגבניות בשימורים, כדאי לשים עד 400 גרם- כלומר עד קופסת שימורים אחת.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
וואו יצא מדהיםםם
הלוואי שתעלי עוד מתכונים טבעוניים! 🙂
השינויים שלי –
לא היה לי מעבד מזון אז השתמשתי בבלנדר מוט
שונאת כוסברה אז שמתי פטרוזיליה במקום
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף, יהיו עוד מתכונים טבעוניים😊
הכנתי היום את הקציצות והן יצאו מעולות, אני רוצה להכין את הרוטב רק מחר או מחרתיים, האם אפשר לשמור במקרר או עדיף להקפיא? ואם להקפיא אז להפשיר או להכניס קפוא לרוטב הרותח?
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
אין בעיה להקפיא את הקציצות, רצוי להוציא אותן מהמקפיא כחצי שעה לפני הבישול ברוטב כדי שיפשירו מעט.
יש לך אולי מתכון לקציצות אוקרה?
דרך אגב, כל מה שהכנתי עד היום מהאתר היה מוצלח וטעיםםםם!
היי אודליה,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאת יכולה להשתמש באוקרה במקום טופו במתכון הזה.
יצא מעולה, כמו תמיד את אלופת העולם:-)
שמתי את כל החבילה של הטופו (300 גרם) וגם לא סחטתי כי לא היה נוזלים כמעט והוספתי עוד כף פירורי לחם
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה😊
אפרת האם שמים 2 כפות שמן בתוך תערובת הקציצות?
תודה
כן, אפשר להפחית גם לכף אחת אם מעוניינים😊
טעים בטירוף!!!
שמחה שאהבת:)
קודם כל – תודה רבה על אתר נפלא. לגבי הקציצות הללו – מה ניתן לשים ברוטב במקום אפונה וגזר (לילדים שלא אוהבים)? מניחה שאפשר לוותר בכלל, אבל האם יש משהו אחר שיכול לעבוד טוב? תודה
היי דורית,
אפשר לשים שעועית קפואה, תירס או כל ירק שאוהבים😊
שניהם יעבדו אצלנו! תודה רבה
ייצא מעולה. הבת הטבעונית שלי חוגגת
תודה ענת 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח❤️
יצא ממש טעים אבל הם די התפוררות לי למה?
היי ענבר,
אני חושבת שזה קשור לסוג הטופו עצמו.
לפעמים יש בו המון נוזלים. אני ממליצה להקפיא את הטופו למשך לילה ואז להפשיר ולסחוט מנוזלים.
זה לא קורה עם כל החברות אבל זה קיים
בהצלחה♥
תודה. ממש אוהבת את המכונים שלך פשוט וטעים
תודה רבה ♥
שמחה לקרוא שאת נהנת 🙂
היי אפרת היקרה, עוקבת ומעריצה כבר כ4 שנים.
האם יש אפשרות להחליף את תפוח האדמה במשהו אחר? מנסה להימנע. אולי בטטה?
היי סתיו 🙂
אפשר לוותר על תפוח האדמה או לשים במקום חצי בטטה קטנה או גזר קטן.
יצא ממש מוצלח ! תודה רבה אפרת, אני מכורה לאתר שלך (:
נראה מעולה ❣️
תודה קרן
טוב חזרתי לעדכן!
שמתי 3 כפות קמח מצה רגיל ויצא מעולה 🙂
תודה מאור 🙂
יצא ממש טעים!
שמחה לשמוע 🙂
אני מתה על האתר שלך! מתכונים מעולים!
שאלה – האם צריך לבשל את תפו״א קודם? וגם האם אפשר להשתמש בקמח מצה לטובת פסח?
תודה!!
היי עדינה,
אין צורך לבשל את תפוח האדמה.
אני חושבת שאפשר לשים כ-2 כפות קמח מצה.
חג שמח והמון בריאות 🌺
קציצות ממש ממש טעימות
השתמשתי בבלנדר מוט במקום ופפריקה חריפה ויצא הורס ממש
שמחה שיצא טעים 🙂
מתכון טעים ומוצלח מאוד!
מכינה הקציצות ונותנת להן להתקרר היטיב, לפעמים גם יום אחרי מכינה הרוטב.
שמחה לשמוע 🙂
מתכון מדהים!! מכינה אותו המון ותמיד יוצא מוצלח. תודה רבה! 🧡
שמחה לשמוע 🙂
שלום
שהוצאתי את הקציצות מהתנור הן היו רכות אבל מגובשות
אבל לאחר בישול של 20 דקות הקציצות התפרקו לחלוטין והתערבבו עם הרוטב. מה יכולה להיות הסיבה?
בישלתי על אש בינונית ושמתי אותן לתוך רוטב רותח.
היי נעמה,
יכול להיות שערבבת במהלך הבישול?
זה גם יכול להיות קשור לסוג הטופו שהשתמשת בו.
הי אפרת, האם יש לך מתכונים שאפשר להכין עם שבבי סויה? תודה, מיכל.
יש מתכון לבולונז טבעוני שאפשר להכין משבבי סויה.
היי האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
כן.
הי
הכנתי היום בשינויים קלים:
א. לא היה לי תפוח אדמה אז ויתרתי עליו…
ב. השתמשתי בבלנדר מוט (מעך הכל מצוין)
ג. טיגנתי את הקציצות במקום לאפות
יצא טעים מאוד ובמרקם שמזכיר פלאפל.
בהחלט אוסיף לאוסף המתכונים הטבעוניים שלי…
נראה מעולה 🙂
תודה רחלי
שלום,
באיזו פונקציה בתנור להשתמש ?
עשיתי עם הודו במקום טופו 😉
יצא מאוד טעים! ויתרתי על הגזר ואפונה
קציצות אווריריות ורכות
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה
מתכון מוצלח באופן מיוחד
תודה ענת, שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת, אפשר להקפיא את הקציצות אחרי שלב התנור ולפני הבישול ברוטב?
כן אפשר.
יצא מדהים!!! מכינה היום בפעם השניה :-).
א
אשמח לדעת כיצד ניתן להגיע למתכונים שלך … תודה 🙂
שמחה שיצא טעים!
ומה הכוונה? כל האתר עם כל המתכונים לרשותך 🙂
אפשר לטגן את הקציצות?
אני בהודו ואין לי תנור 🙁
התערובת צריכה להיות יציבה. אם היא מתפרק כדאי להוסיף ביצה.
תעשי על מחבת טלפון
יצא מעולה!! תודה רבה!! נשמח לעוד מתכונים טבעוניים 🙂 בעיקר חנות עיקריות כאלה. תודה לך!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
אפרסם מתכונים נוספים בהמשך.
יום מקסים 🌷
היי, ממש רוצה לנסות את המתכון אבל אין לי מעבד מזון, יש לי בלנדר מוט או שייקר (של נינג’ה), משהו מהם מתאים?
היי תמר,
אני לא חושבת שהמכשירים שציינת יכולים לעשות את העבודה כי צריך מכשיר שיטחן את החומרים למרקם משחתי.
הי, אני הכנתי הערב את הקציצות והשתמשתי בבלנדר מוט. יצא מצוין!
הי,
אפשר לוותר על התפוא ? ואם כן מה ניתן לשים במקום זה?
אני חושבת שאפשר לשים קישוא או גזר.
פעם ראשונה שאני מכינה טופו ויצא מוצלח ממש.
בעלי צמחוני שאוכל הרבה בחוץ טען שאלה הקציצות טופו הכי טובות שהוא אכל.
תודה רבה על המתכונים המפורטים❤️
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ענבל.
יצא מעולה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא לי טעים ביותר. עשיתי ללא רוטב אלא קציצות בתנור. שינוי נוסף שעשיתי, לא טחנתי את הכל אלא ריסקתי בפומפיה. את הבצל ותפוח האדמה סחטתי כי הם מגירים המון נוזלים. השתמשתי בקמח חומוס. עירבבתי ביד, הכנתי לביבות/קציצות ואפיתי עד שהזהיבו משני הצדדים.
מעדן!! תודה אפרת!!
נשמע מעולה 🙂
תודה אורה.
היי
מה זאת אומרת תפוחי האדמה חתוכים גס הרי זה בתוך הקציצה
היי אורין,
מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה גס לפני שטוחנים אותם במעבד המזון.
יצא מושלםםם! תודה רבה (:
תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂
היי,
אני הוספתי לקציצות בורגול עם ביצה
ווטחנתי שיבולת שועל במקום קמח..
ולרוטב הוספתי ארטישוק.
יצא משגע!!!!!!!!!
תודה!
נשמע מעולה!
תודה על השיתוף ושבוע נפלא 🙂
וואו וואו וואו
יצא פשוט מדהים
הרוטב מעולה
הקציצות לא התפרקו, אבל מאוד רכות
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה סיגל.
מתכון מושלם הכי טעים שיצא לי טופו וירקות (; שנה טובה ותודה
תודה אילנה, שמחה לשמוע.
שנה טובה🌺
יצא ממש טוב! תודה רבה
תודה שני, שמחה שאהבת 🙂
אפשר אפונה וגזר מקופסת שימורים????
כן, אפשר.
עשיתי אתמול. אכלתי ישר שזה היה מוכן וזה התפרק לגמרי. היום חיממתי במיקרו ולא התפרק כמעט בכלל.
עשיתי רוטב אחר ממה שהיה בבית ויצא מעדן! תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת, ותודה על המתכונים הטעימים והקלים והמדהימים 🙂
אם אין לי כוסברה – לשים פטרוזיליה ?
כן, אפשר.
הכנתי את הרוטב הזה ובישלתי עם המבורגר טבעול וזה היה טעים מאוד!
מעולה 🙂
תודה על העדכון.
מתכון מעולה,גם אני מכינה משהו דומה,ממליצה להוסיף לתערובת הקציצות תבלין ראס אל חנות.
בנוסף,אפשר להכין אותן עם פתיתי סויה במקום טופו,רק להשרות את הסויה במים חמים חצי שעה ,לסחוט היטב והשאר דומה למכון הנוכחי.
אני הוספתי קמח חומוס.
תודה ליאת! זה נראה מצוין וטעים 🙂
תודה מאמי, וגם טעים!
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים!
הי
יש סוגים של סויה יבשה כמו חתיכות של “חזה עוף” או חתיכות של “בשר” ואפילו סוליות של “שניצל” הכל כמובן פרווה מסויה יבשה וגם פתיתי סויה אם תוכלי להעלות מתכונים מהמוצרים האלו הרבה אנשים ישמחו#
מהם
פשוט שאר המתכונים הם מאוד מסובכים ועליך אפשר לסמוך שבטוח זה יהיה טעים ופשוט
אז אם תוכלי… תבורכי…
תודה
היי שלי,
בסדר גמור. אכין מתכונים גם ממוצרים אלה ומה שיצליח אפרסם.
יש!! 🙂 גם אני מעוניינת במתכונים כאלה, כפי שאת רואה בתגובה שלי למטה! בכל זאת מתכוונת לנסות את המתכון הזה עם סויה בקרוב ואעדכן 🙂 רק על המתכונים שלך אני סומכת, וכל מתכון עם סויה (יבשה או מבושלת/מוכנה) יתקבל בברכה! תודה רבה ושבת שלום אפרת!!
שבת שלום יקירה 🙂
היי אפרת, אני כל כך רוצה להכין אבל אני לא מוצאת טופו בכשרות בד”צ/מהדרין. האם אפשר להחליפו בסויה טחון (או חתיכות כמו גולש) שבא מוכן בשקית (לא יבש, כבר מבושל)? תודה!
היי אודליה,
האמת שזה משהו שצריך לנסות, אין לי מושג איך זה ייצא.
תודה רבה על המתכון. קצת היססתי להכין כשראיתי בתגובות שלחלק הקציצות התפרקו,אבל הייתי חייבת מתכון טבעוני לאורחים,ווידאתי שאני סוחטת מנולים מיותרים כמו שהמלצת.
בקיצור ,יצא נהדר. לא התפרק בכלל,יצאו יפים וגרפו מחמאות. תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה ואלרי ויום מקסים
אבקת מרק???? יש בזה מונוסודיום גלוטומט, רוצים סרטן בכוח? תבדקו קצת מה יש בזה לפני שאתם מכניסים את זה לגוף…
היי יניב,
היום יש אבקות מרק מחומרים טבעיים ללא מונוסודיום גלוטומט.
סליחה על הבורות-
מה זה הטופו הזה שכ”כ ממליצים לי לאכול אותו?
היי יהודית,
טופו עשוי מפולי סויה. עשיר בחלבון ודל בשומן. הוא נייטרלי בטעם ומקבל את הטעם של אותו תבשיל בו הוא מבושל.
מאוד נהנת מכל המתכונים
התכון קציצות הטופו מעולה
תודה וחג שמח
תודה אמילי, כיף לשמוע 🙂
חג שמח!
נהנית נורא מהאר שלך.. השאלה היא מה קורה למי שאין לו מעבד מזון
יש לי מטחנת בשר ישנית ובלנדר ובלנדר מוט.. משהו מזה יכול להתאים ולהחליף את המעבד מזון?
תודה!!
היי אלה,
אני מניחה שמטחנת בשר יכולה לעשות את העבודה.
המשך יום מקסים 🙂
חזרתי לעדכן שהכנתי את הקציצות והן יצאו סוף הדרך! חוסל עם אורז לבן. למי שרשמה שהקציצות התפרקו, כאחת שמשתמשת המון בטופו אני חושבת שזה קשור לסוג הטופו עצמו. לפעמים יש בו המון נוזלים. אני ממליצה להקפיא את הטופו למשך לילה ואז להפשיר ולסחוט מנוזלים. במתכון הזה השתמשתי בטופו ליב אורגני ולא הייתי צריכה לסחוט אותו מנוזלים אבל יש סוגים אחרים שכן כדאי.
תודה לימור 🙂
שלום, רציתי להגיד שאני מתה על המתכונים שלך ניסיתי מלא מתכונים בעיקר צמחוני…אבל הקציצות טופו יצא לי זוועה וממש לא אכיל ועשיתי בדיוק מה שאמרת..התפרק לגמרי ואפילו איפה נשרף יצא די מגעיל המתכון הזה ספציפי לא מוצלח לצערי…
היי גילי,
מצטערת לשמוע שלא יצא מוצלח. לגבי זה שהקציצות התפרקו, באיזה סוג טופו השתמשת? כמה פירורי לחם הוספת לתערובת?
לא הבנתי למה זה נשרף. אולי השתמשת בסיר מסוג מסוים כמו נירוסטה או שבישלת על אש גבוהה מידי?
נראה מעולה…איזה עוד ירקות יכולים להתאים לרוטב? (בית של מסרבי אפונה :))
היי אורלי,
אפשר לשים קישואים או תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות. אפשר לשים גם שעועית ירוקה חתוכה.
תפוח האדמה לא צריך להיות מבושל?
היי אהובה,
אין צורך לבשל לפני את תפוח האדמה.
שלום.
מה אפשר לשים במקום תפוא?
תודה
היי צילה,
אולי גזר מגורד דק ויותר פירורי לחם.
יום מקסים 🙂
תודה רבה
היי
סליחה על הבורות אבל המתכון נראה מגרה במיוחד…- מה זה בכלל טופו??? חלבי/ פרווה איזה סוג של דבר זה???
תודה מראש:)
היי אסתי,
טופו הוא פרווה ומשמש כתחליף צמחוני לבשר. אין לו טעם בכלל והוא בעצם סופג את הטעם של התיבול של אותו תבשיל בו הוא מבושל.
מי שלא רגיל לטופו הטעם והמרקם יכולים להראות לו מוזרים בהתחלה אבל כשמתרגלים זה דווקא טעים.
תודה:)
איפה קונים וכמה בערך עולה?
היום ניתן למצוא את זה כבר בכל סופר.
זה עולה בסביבות 10-14 ש”ח ל300 גרם. שימי לב זה מגיע בגוש אחד ולא כממרח.
ממש תודה!!!
אפרת,
המתכון נראה מעולה.
הייתי רוצה להכין אבל אין לי מעבד מזון או בלנדר מוט, ערבוב ידני יהיה טוב?
היי ענת,
ערבוב ידני לא מספיק. צריך מכשיר שיטחן את הטופו למרקם משחתי ממש.
משהי כתבה לפני אז ניסיתי גם. גירדתי טופו , תפוח אדמה וקישוא בפומפיה גסה. הוספתי בצל מטוגן, קצח קמח עדשים כתומות שנשאר לי ויצא מעדן. לא חובה מעבד מזון. תודה אפרת. בזכותך התחלתי לאכול טופו. חג שמח.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירב ויום מקסים