מצרכים להכנת קציצות טופו ברוטב
תערובת קציצות טופו:
- 200 גרם טופו (*השתמשתי בטופו ליב אורגני)
- בצל קטן חתוך גס
- שן שום שמנה קצוצה
- תפוח אדמה קטן קלוף חתוך גס
- 3/4 כוס עלי כוסברה
- 2 כפות שמן
- 3 כפות מלאות פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים קמח חומוס או קמח אורז)
- תבלינים: כפית שטוחה כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית מלח, מעט פלפל שחור
רוטב אדום:
- 3 שיני שום מגורדות
- 2 עגבניות בינוניות מגורדות
- 3 כפות גדושות רסק עגבניות
- 3 כוסות מים רותחים
- רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
- כוס אפונה וגזר משקית קפואה
- תבלינים: כף סילאן (או כפית גדושה סוכר), חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), קמצוץ פלפל שחור.
איך מכינים קציצות טופו ברוטב?
קציצות טופו:
- מחממים תנור מראש ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
- מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט משחתי.
- יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס”מ, מניחים על נייר האפיה המשומן ומשטחים קלות לקציצות בקוטר 4 ס”מ.
- אופים בתנור 15 דקות.הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
- הופכים בזהירות את הקציצות צד ומשאירים 5-10 דקות נוספות עד שהקציצות מתייצבות ומעט מזהיבות.
- רוטב אדום: (בזמן שהקציצות נאפות בתנור מכינים את הרוטב..)
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן. מטגנים את השום על אש בינונית כ-10 שניות. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים, כוסברה קצוצה ואפונה וגזר. מתבלים בסילאן, פפריקה, כמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים.
- מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה במשך 10-15 דקות.הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם (חשוב שהרוטב יהיה טעים כי הקציצות מקבלות את הטעם של הרוטב).
- מוסיפים את קציצות הסויה האפויות לרוטב, מכסים אותן ברוטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות (אין לערבב בזמן הבישול אחרת הקציצות עלולות להתפרק).הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
*הערה: הקציצות יוצאות רכות.

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
רעיון לארוחה צמחונית מושלמת:קציצות טופו ברוטב הן בסיס מעולה לארוחה צמחונית עשירה בחלבון. להשלמת הארוחה ולתוספת טעמים, שקלו להכין מתכון מהיר לחומוס ביתי כתוספת צד. השילוב של שני מקורות חלבון צמחי שונים – טופו וחומוס – מעניק לגוף מגוון חומצות אמינו חיוניות. חומוס טרי ב-10 דקות מקופסת שימורים מציע פתרון מהיר שמשתלב נהדר עם טעמי הטופו. הגישו את השניים עם אורז מלא או קינואה וחומוס קרמי לארוחה צמחונית מאוזנת ומשביעה.
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.













