שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: 20 כדורי בשר

מצרכים:

כדורי בשר:

500 גרם בשר בקר טחון

2 שיני שום כתושות

בצל קטן מגורד דק סחוט מנוזלים

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

רוטב חמוץ מתוק:

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

שליש כוס קטשופ

2 כפות דבש

כף גדושה סילאן

2 כפות רוטב סויה

2.5 כוסות מים

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כף קורנפלור + 2 כפות מים קרים

2-3 כפות מיץ לימון




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום הכתוש, הקטשופ, דבש, סילאן, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים עד לבלילה לבנה חלקה (ללא גושים) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון. מתחילים ב-2 כפות וטועמים. אם אוהבים יותר חמוץ אפשר להוסיף כף נוספת (או יותר).

-מבשלים על אש בינונית עם מכסה במשך 8 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

-בינתיים מערבבים את חומרי כדורי הבשר: בשר טחון, שום כתוש, בצל מגורד, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש על אורז לבן או פירה תפו”א.

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז מוקפץ עם טופו
כדורי קוואקר ושוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מלכי (19:59 15.06.2021)

אליפות!!!
המתכון האהוב על משפחתי.
תודה אפרת יקרה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:00 15.06.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחה שאתם אוהבים את המתכון😊

רונה (21:18 26.04.2021)

כרגיל, כמו כל מתכון באתר הזה, מושלם !!!!!! אימאלה איזה טעים, כלכך נמאס מהרוטב העגבניות הבנאלי. פעם ראשונה שמנסה רוטב אחר, שלמות

מתכונים ב-10 דקות (22:34 26.04.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף רונה😊

סאם (05:31 19.02.2021)

יצא מתוק פיצוצים בפעם הראשונה!!! עשיתי 1:1 למתכון וזה היה לי נורא נורא מתוק אבל הבסיס של הרוטב היה מעולה, פעם הבאה לא אוסיף דבש וסילאן ואוריד קצת מהקשטופ.

אפרת היקרה!!!! אני חושב שהרבה מאוד טעם הולך במידה ואת מבשלת את הכדורי בשר ישר בתוך הרוטב. אני טיגנתי אותם עם ממש מעט שמן (כי הבשר טחון היה מאוד שומני, והשומן טיוח למחבת), אחרי זה הוצאתי אותם ובישלתי את הצהב בשומן בשר. הטעם של הקציצות היה נהדררררר כי טיגנתי אותם מקודם ואני מאוד ממליץ לך לנסות את זה גם! כמעט בכל מתכון בשר כלשהו זה סופר סופר סופר מוסיף אם את\ה מטגנ\ת את הבשר קודם לפני שאתה מוסיף את הנוזלים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:47 19.02.2021)

תודה רבה על הטיפ והשיתוף!
נראה מעולה 🙂

הדס (17:31 9.02.2021)

היי אפרת
אין לי מילים להודות לך על אתר פ’וט מושלם אחד השווים שיש
פעם שנייה שמכינה את המתכון הזה וגם וגם את המרק ברוקולי קישואים מעדן עולמי.
רציתי לשאול אם קשור להוסיף לקציצות אפונה או שזה לא קשור??? תודה רבה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 9.02.2021)

תודה הדס, שמחה שאת נהנית מהאתר ❤️
אפשר להוסיף לרוטב אפונה קפואה.

הדס (15:34 28.01.2021)

היי אפרת
תודה רבה על אתר מדהים ברור טעים וקל התלבטתי מאד אם להכין את המתכון הזה נדהמתי לגלות כמה טעים המתכון הזה אין דברים כאלה אחד השווים!!!! גם למבוגרים וגם לילדים!!!!! וגם המרק ברוקולי קישואים!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:26 28.01.2021)

כיף לשמוע😃
תמשיכי להנות מהאתר❤️

נחמה (10:20 7.01.2021)

מתכון מצוין!! תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (10:30 7.01.2021)

שמחה לקרוא שאהבת נחמה❤️

מיכל (12:08 26.11.2020)

הי אפרת, אפשר לאפות את הקציצות בתנור (בלי הרוטב)?

מתכונים ב-10 דקות (14:53 26.11.2020)

בטח אין בעיה במידה ותוסיפי לרוטב לאחר מכן זה אמור לעבוד
ניתן לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את הקציצות. להבריש או לרסס אותן מעט בשמן ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהקציצות מתייצבות.

מיקי (10:31 21.10.2020)

אפשר לדעתך להכין עם הרוטב הזה רק עם חלקי עוף, בלי קציצות בכלל?
מחפשת להכין רוטב מעניין לעוף בסיר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 21.10.2020)

אני חושבת שאפשר. למה לא 🙂

אודיה (15:56 8.09.2020)

תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!!!!!!!!!!
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את הקציצות, האם הטעם לא ייפגם ואם כן באיזו צורה הכי טוב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 8.09.2020)

כן, אפשר להקפיא בתוך קופסה אטומה היטב עד 2-3 שבועות. אח”כ כבר הטעם נפגע.

תהילה (16:18 3.08.2020)

ועוד שאלה: אם אני רוצה להשתמש באבקת שום זה גם בסדר, או שעדיף שום טרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:10 4.08.2020)

עדיף שום טרי אבל אפשר גם לשים חצי כפית אבקת שום.

תהילה (16:15 3.08.2020)

היי אפרת,
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש ברוטב טריאקי במקום בסויה?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:09 4.08.2020)

אפשר.

שירה (13:16 11.06.2020)

שלום
תודה כמו תמיד על כל המתכונים המעולים.
שום כתוש שמגיע בקופסא- כמה כפיות לשים?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:18 11.06.2020)

בתערובת בשר שימי קוביה או חצי כפית.
ברוטב – 2 קוביות או כפית שטוחה.

גילה (15:02 13.05.2020)

מאד חבל!
תמיד חצי ק”ג טחון מספיק לנו ליומים
הפעם ליום אחד לא הספיק………..
🙂 🙂 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:29 13.05.2020)

שמחה שחוסל 🙂
❤️

אפרת (14:33 16.04.2020)

אפשר להכין את אותו המתכון רק עם עוף טחון באותה הכמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:46 16.04.2020)

כן.

בשלנית חדשה (12:00 3.04.2020)

היי, המתכון נראה מעולה! אם אני עושה 1 ק\”ג של בשר, להכפיל את כל המתכון?
תודה (:

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 3.04.2020)

היי,
את הכמויות של תערובת הקציצות יש להכפיל, כולל התיבול.
לגבי הרוטב מספיק להכין את הכמות הזאת:
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
חצי כוס קטשופ
3 כפות דבש
כף וחצי גדושות סילאן
3 כפות רוטב סויה
¾3 כוסות מים
¾ כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
כף וחצי קורנפלור + 3 כפות מים קרים
3 כפות מיץ לימון

בשלנית חדשה (13:21 3.04.2020)

תודה רבה על התגובה המהירה!! (:

ilana (13:29 4.02.2020)

יצאה מושלם ביותר, תמיד אני מכינה ברוטב אדום רגיל, וזה משהו יוצא מן הכלל!!! אלפי תודות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 4.02.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה לך

אביבית (16:09 3.01.2020)

איזה כייף לראות כ”כ הרבה תגובות חיוביות
הכנתי גם כן ויצא טעים!
הגדול שלי בן 7 אהב מאוד, ממתינה לקטנה שתתעורר ותאכל גם כן…
הכנתי קילו בשר טחון והכפלתי כמויות בתיבול והוספתי גם סומק וכמון.
יצא ממש מוצלח!
בזכותך המטבח כבר לא דבר לא נגיש בעיניי, את מפשטת הכל , ממש בגובה העיניים.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 3.01.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה יקרה ❤️

בטי (20:34 2.12.2019)

עשיתי כמות כפולה עם פירורי לחם ללא גלוטן, חצי ברוטב וחצי מטוגנות.

הקציצות ברוטב יצאו נפלא. הבנות שלי טרפו אותן והחליטו שאלו הקציצות הכי טעימות שאכלו.

הקציצות המטוגנות היו טעימות מאוד א(גם הן נטרפו) אבל לא מספיק יציבות והתפרקו בקלות.

תודה רבה. המתכון נכנס לתיקיית המתכונים האהובים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 2.12.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

יהודה (16:15 24.07.2019)

יש לי שאלה קטנה האם בזמן הבישול האחרון כלומר ה30 דקות האחרונות צריך שהקציצות יהיו מכוסות עם הנוזלים עד למעלה או מספיק חצי נוזלים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 24.07.2019)

מספיק עד החצי.

שרונה (18:39 1.07.2019)

הי
בזמן בישול הקציצות לעשר דקות- על איזו אש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 1.07.2019)

אש בינונית-נמוכה.

חן (22:24 7.06.2019)

מתכון קליל ותוצאה פשוט וואו, ללקק את האצבעות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 9.06.2019)

תודה חן, שמחה שאהבת 🙂

מיה (18:25 29.05.2019)

איזה מתכון מעולה!!! לא נשאר כלום והילדים ביקשו עוד 😄

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 29.05.2019)

נראה מעולה 😍
שמחה שהם אהבו!
תודה מיה

הדס (17:03 23.05.2019)

היי אפרת!
האם אפשר להקפיא את הקציצות עם הרוטב אחרי הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 23.05.2019)

כן.

נאוית (00:19 25.04.2019)

הכנתי את הקציצות לפני שבועיים וחוסל ע״י המשפחה. האם אפשר לעשות גירסה כשרה לפסח ולהחליף פירורי לחם בקמח מצה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 25.04.2019)

כן אפשר. 2-3 כפות קמח מצה.
חג שמח 💝

מורן (08:42 15.03.2019)

אפרת תודה רבה על המתכונים המדהימים!
שאלה קטנה- האם אפשר להוסיף גזר מגורד לקציצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 15.03.2019)

כן 🙂 מגודר דק.

הודיה (13:15 5.03.2019)

אפשר לעשות את הרוטב גם על קציצות דגים? או שזה יצא פחות מוצלח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 5.03.2019)

אני חושבת שכן.

אסתר (19:04 24.11.2018)

נשמע ונראה מדהים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 24.11.2018)

תודה אסתר 🙂

מיכל (22:08 8.11.2018)

אפרת. התמכרתי לאתר שלך! הכנתי גם את המתכון הזה ויצא פשוט מעדן!!!
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 9.11.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🌷

יעקב (23:49 4.09.2018)

שלום
‘תמונה אחת שווה אלף מילים’
הכנתי בשילוב עם עוף
ויצא מעדן מלכים !!
נדיר ביותר !!
אין מילים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 5.09.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
יום מעולה 🙂

מימי (09:33 14.06.2018)

הריח שהתפשט בחלל הבית היה מדהים.
בעלי והילדים אכלו בתאבון רב.
תודה רבה אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 14.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🌷

לאה (10:51 6.05.2018)

היי אפרת,
מה אפשר במקום קטשופ?
אפשר קמח במקום קורנפלור?

תודה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 6.05.2018)

היי לאה,
אפשר קמח במקום קורנפלור.
לגבי הקטשופ, לא מומלץ לוותר עליו.

לאה (20:51 6.05.2018)

אנחנו פשוט לא אוהבים קטשופ:)
רסק עגבניות שאמתק יכו להתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 6.05.2018)

אולי אפשר לנסות לערבב רבע כוס רסק עגבניות עם כף חומץ, 2 כפות סירופ מייפל/דבש ו-2 כפות מים.

ענת (13:47 16.10.2018)

וואווו מדהים עשיתי את זה וזה פשוט טעם של קטשופ ממש!!! איזה יופי אאמץ את זה כקטשופ טבעי לבית.תודה☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:22 16.10.2018)

שמחה שיצא מוצלח 🙂

אביחי (18:10 12.06.2018)

כמה קמח ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 12.06.2018)

כף קמח.

מלכי (03:10 4.05.2018)

אפרת היקרה
מתכון מושלם, אני מכינה אותו שוב ושוב ושוב!
המלצה שלי’
הולך גם עם הודו טחון וגם עם עוף טחון.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 4.05.2018)

תודה מלכי, כיף לשמוע 🙂
שבת שלום 🌷

שני (21:49 3.05.2018)

היי
אין לי רוטב סויה בבית
מה אפשר לשים במקום או האם ניתן להוריד את הרוטב סויה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 3.05.2018)

היי שני,
רוטב הסויה מוסיף לטעם ומשפר אותו אבל אם אין לך אפשר לשים קצת יותר מלח, לפי הטעם.

ריקי (18:03 23.04.2018)

שלום אפרת!
האם אפשר להכין ולהקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 23.04.2018)

כן אפשר.

ריקי (17:34 24.04.2018)

אין עלייך ועל המתכונים שלך!!!
כל מתכון מלקקים את האצבעות…. הבת שלי טרפה את זה!! יצא מעולה!
תודה רבה!!! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 24.04.2018)

תודה ריקי! שמחה לשמוע 🙂

אנסטסיה (07:46 6.04.2018)

יצא מדהים! תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 6.04.2018)

תודה אנסטסיה, שמחה לשמוע 🙂

רחלי (15:01 27.03.2018)

היי,
רציתי לדעת אם אפשר לשים במקום המיץ לימון, מיץ חמוציות? או שזה ממש לא קשור?
תודה, רחלי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 27.03.2018)

היי רחלי,
אפשר אבל לדעתי זה לא ייתן את החמיצות שלימון נותן.

דנה ממן (17:10 22.03.2018)

היי אפרת,

לפני חודש בערך הכנתי מתכון שלך לקציצות מבושלות ברוטב אדום, עם ירקות טחונים בתוך הקציצות, יצא אליפות ומשום מה אני לא מצליחה למצוא את המתכון הזה יותר. את יודעת על איזה מתכון אני מדברת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 22.03.2018)

היי דנה,
היה בקציצות עוד ירק חוץ מתפו”א?
יש קציצות עוף וירקות, אולי הכנת אותן עם רוטב?

תותי (14:38 11.03.2018)

היי אם אין לי קורנפלור מה אפשר במקום? קמח אולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 11.03.2018)

היי,
הקורנפלור מסמיך קצת את הרוטב אבל אפשר להכין גם בלי.

דפנה (09:00 2.03.2018)

היי אפרת,
האם אפשר לוותר על פירורי הלחם (ועל כל תחליפי הגלוטן?)
תודה! האתר הזה מדהיםםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 2.03.2018)

היי דפנה,
אפשר לוותר. אם במקרה הכדורים מתפרקים אז כדאי לאפות אותם קודם בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שיהיו יציבים ואז להוסיף לרוטב.

מלכי (22:30 18.02.2018)

היי אפרת,
הכדורי בשר טעימים בטירוף.
אבל הייתי נותנת לך ולגולשים שתי המלצות לשיפור הטעם הטעים באמת:
1. להוסיף עוד פירורי לחם לעיסה של הבשר
2. להוסיף גם לעיסה אורז בחצי בישול כדי שהכדורים יהיו יותר אברריים……
אבל היה ממש ממש טעים!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 19.02.2018)

תודה מלכי!
יום מקסים 🙂

מיכל (15:30 14.02.2018)

היי,
האם אפשר לוותר על הדבש או להחליפו במשהו אחר.
יש לי בת 10 חודשים ואסור לה עדיין דבש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 14.02.2018)

שימי סילאן במקום הדבש.

דבי (08:16 12.02.2018)

בוקר אור לך,

תודה לך.

איזה רוטב היית ממליצה, כזה שישנה את הטעם?

(אם זה משנה: יש בקציצות גם קינמון, סודה לשתיה וגזר)

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:22 12.02.2018)

בוקר טוב,
אני חושבת שרוטב עגבניות רגיל או אפילו הרוטב חמוץ מתוק שבמתכון הזה.

דבי (22:32 11.02.2018)

הי אפרת!

יש לי במקפיא קציצות מתערובת של חזה ופרגיות. יצא לא משהו (קצת מרגיש גומי אולי… לא יודעת).

יש דרך לשפר טעם? הן אפויות בתנור.

לא צריכה הערב, אלא למחר.

בכל מקרה תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 11.02.2018)

היי דבי,
אולי תנסי להכין להן רוטב ולבשל אותן קצת ברוטב. לא בטוח שזה ישנה את המרקם אבל יכול להיות שזה ישפר את הטעם.

מלכי (00:37 9.02.2018)

אפרת, את מדהימה והאתר שלך מושלם!
אני מכינה כעת פעם שניה את הקציצות.
מתכון מושלם, כולם אהבו.
הקטן בן שנה ורבע אכל 4 כדורים!!!
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 9.02.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה יקירה.
שבת שלום 🌺

דני (16:41 5.02.2018)

היי
מה ההבדל (אם יש )בין קציצות לכדורי בשר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 5.02.2018)

אין הבדל, למעט הצורה והגודל.

naomi (09:25 28.01.2018)

ראשית , תודה לך מתוקה , מתכונים נהדרים מחומרים זמינים .

רציתי לשאול מה אפשר במקום רוטב סויה והאם סילאן הכרחי או שאפשר יותר דבש?!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 28.01.2018)

היי,
לא ממליצה לוותר על הסויה כי הוא מוסיף לטעמים. אם בכל זאת את רוצה לוותר אז שימי קצת יותר מלח (לפי הטעם כמובן).
אפשר לשים יותר דבש, הסילאן פשוט נותן צבע יפה לרוטב.
שבוע נפלא 🙂

שרון (17:26 27.01.2018)

סיר נחמד לשבת מאפרת! 🙂 העזתי להכין כדורי בשר מקילו קציצות מבלי להכפיל כמויות הרוטב, ויצא שיגעון. הבשר ספח את הטעם המעניין של הרוטב והרוטב השתדך מעולה עם אורז בצד. תודה על עוד מתכון מעולה ועל בעל מרוצה! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 27.01.2018)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שרון.

אוסנת (09:37 26.01.2018)

אפשר לעשות את הרוטב בלי קורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 26.01.2018)

אפשר, הרוטב ייצא פחות סמיך.

אלירן (20:30 25.01.2018)

היי אפרת מתכון מושלםםםם.
כמה זמן הכנה והבישול לוקח ביחד??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 25.01.2018)

היי אלירן,
אם עובדים בצורה נכונה, זאת אומרת מכינים את הקציצות בזמן שהרוטב מתבשל זה לוקח סה”כ כשעה בישול כולל זמן הכנה שהוא כ-10 דקות (הכנת הקציצות כ-7 דקות והרוטב – 3 דקות, זה רק לשים את החומרים בסיר).
הכנת? אם כן כמה זמן לקח לך?

אלירן (07:39 26.01.2018)

אפרת האלופהההה פשוט יצא לי מושלםםם.תמיד אני ממליץ על האתר של “מתכונים עד 10 דקות”
הכול יחד כולל הכנה והבישול יצא לי 40 דקות.
ושאלה קטנה היה רגע שהרוטב לא כיסה את הכדורי בשר,אז הוספתי עוד כוס וחצי של מיים.זה בסדר נכון??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 26.01.2018)

אני ממש שמחה לשמוע!
והכנת את זה במהירות 🙂
במקרה הזה הרוטב אמור להגיע לגובה של מחצית מהכדורים ולא לכסות אותם לגמרי אבל זה בסדר שהוספת מים (אגב זה לא דילל את הטעם?)
שבת שלום!

אלירן (09:33 26.01.2018)

טיפה דילל. אבל הטעםם מעדןןןן.
תודה על הכול את כישרון מיוחד!
שבת שלום.

אלירן (09:35 26.01.2018)

פשוט מושלםםם וטעם של עודד.
שבת שלום.

רינת (18:30 25.01.2018)

היי אפרתי האם מבחינת אם משתמשת בכ-300 גרם משהו משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 25.01.2018)

היי רינת,
בתערובת של הקציצות שימי חצי בצל קטן-בינוני, 1-2 שיני שום כתושות, ביצה קטנה, 2 כפות מלאות פירורי לחם וחצי כפית מלח. הכמויות של הרוטב נשארות כמו שהן.

יוליה (17:42 25.01.2018)

שלום, אפרת! האם אפשר לקחת בשר עוף טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 25.01.2018)

היי יוליה,
אני חושבת שכן אבל יוצא יותר טעים עם בשר. אפשר לשלב בשר ועוף חצי- חצי.

אוסנת (11:01 25.01.2018)

אפרת… תודה על עוד מתכון נהדר. שאלה: איך הכדורים לא מתפרקים לך בבישול ללא טיגון קודם לכן? האם צריך לשים במקרר קודם לכן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:19 25.01.2018)

היי אוסנת,
חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה או רכה מידי ואז הכדורים יהיו יציבים ולא מתפרקים.
אם משתמשים בבשר טרי התערובת יציבה יותר (כי בשר קפוא מופשר מפריש נוזלים). אם יש ירקות בתערובת כמו בצל חשוב לסחוט היטב מנוזלים.
תוספת של פירורי לחם מייצבת תערובת שהיא רכה או רטובה כי פירורי הלחם סופחים נוזלים.

אוסנת (13:52 25.01.2018)

תודה רבה !!!!

אוסנת (16:39 25.01.2018)

אלופה! תודה! פעם ראשונה שמכינה קציצות בשר בלי לטגן והם לא מתפרקות!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:17 25.01.2018)

שמחה שהצלחת! 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.