שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 15-20 קציצות

סוג: חלבי

מצרכים:

חצי חבילת ברוקולי קפואה (כ-400 גרם)

1 בצל קטן

1 ביצה

3 כפות גבינת פרמזן

1/3 כוס פירורי לחם

כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים) מלח, פלפל




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד למרקם אחיד.

-מכינים צורה של לביבות בעזרת הידיים או עם קורצני עוגיות באופן הבא: מניחים את קורצן העוגיות על נייר האפיה וממלאים אותו בתערובת הברוקולי. מהדקים היטב ומסירים בעדינות את הקורצן (הערה: מומלץ שהלביבות לא יהיו עבות מידי).

-מרססים שמן מעל הלביבות ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן הופכים אותן צד ומשאירים 10 דקות נוספות עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

 לביבות ברוקולי, ברוקולי מתכונים, מתכונים עם ברוקולי

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
תבשיל חומוס עם פטריותתבשיל חומוס עם פטריות
עוגיות שיבולת שועל עוגיות שיבולת שועל
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מרים (19:36 17.07.2022)

איזה גבינה אפשר במקום פרמזן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 17.07.2022)

היי,
אפשר לשים גבינה צהובה או בולגרית, או לוותר על פרמז’ן.

avatar
אורטל (12:54 5.02.2021)

טעים מאד! תודה על המתכון 🥰

קציצות ברוקולי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 5.02.2021)

נראה מעולה 🙂
תודה אורטל

avatar
יעל (08:39 21.06.2020)

אחד המתכונים היותר מתסכלים… מעבד המזון סירב לטחון ברוקולי קפוא וההיתי צריכה להוסיף עוד ביצה כדי שאפשר יהיה להגיע למרקם שנדבק.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:00 21.06.2020)

מצטערת לשמוע שהסתבכת. בדר”כ אין בעיה לטחון ירקות קפואים. אולי הוא היה ממש בגוש אחד גדול?

avatar
יעל (20:14 22.06.2020)

לא… הברוקולי היו מופרדים. לא נורא, יצא טעים מאוד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:19 22.06.2020)

העיקר שיצא טעים בסוף 🙂

avatar
מירב (09:36 18.05.2020)

אם אין לי מעבד מזון יש דרך אחרת להכין

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 18.05.2020)

אולי אפשר לקצוץ את הברוקולי ממש דק ואת הבצל לגרד בפומפיה ולסחוט מנוזלים.

avatar
רויטל (08:20 14.01.2019)

היי אפרת,
האם אפשר לשים קמח קוסמין מלא או קוואקר במקום הפירורי לחם? אין לי פרמזן, מה אפשר לשים במקום ? אשמח למשהו פרווה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 14.01.2019)

אפשר לשים רבע כוס קמח כוסמין מלא+ 1-2 כפות קוואקר לפי הצורך.
אפשר לוותר על הפרמזן.

avatar
רותם (12:48 24.12.2017)

יש לי גבינה צהובה או קוטג האם זה מתאים במקום פרמזן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 24.12.2017)

היי רותם,
גבינה צהובה יכולה להתאים.

avatar
חגית (15:40 17.10.2017)

כמה זה 400 גרם ברוקולי אם אני קונה בירקן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 17.10.2017)

היי חגית,
תבקשי ממנו לשקול לך את הברוקולי. קחי בחשבון שאת משתמשת רק בפרחים אז יש להפחית כ150 גרם מהמשקל הכולל.
אם זה ברוקולי טרי אז מומלץ לבשל את הפרחים 7-10 דקות במים רותחים ולסנן.

avatar
נופר (16:56 16.02.2017)

הקציצות יצאו מעולה!לא רציתי להשתמש בפירורי לחם,אז הוספתי כף גבינה לבנה, כף קוטג’וכף טחינה. זה עזר להדביק את הקציצות והוסיף מאוד לטעם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:56 16.02.2017)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אירינה (15:42 13.02.2017)

יצאו מעולות! תודה רבה! במקום אבקת מרק הוספתי מלח, פפריקה וכמון. טעימות מאוד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 13.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אורית (12:21 14.01.2017)

שלום אפרת,
התנור שלי מוגבל באופציות החימום שלו.. האפשרויות הכי קרובות ל 190 הן 200 או 175 . על איזו מהן את ממליצה וכמה זמן תציעי לאפות במקרה הזה?

תודה ושוב תודה על כל המתכונים המיוחדים!! הם מככבים אצלינו בבית על בסיס קבוע

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:46 14.01.2017)

אני חושבת שכדאי לאפות ב200 מעלות כ 20-25 צד אחד ואחכ 7-10 דקות צד שני אלא אם כן התנור שלך חזק ואז יהיה נכון יותר לאפות ב175 מעלות.

avatar
אוסי (10:32 3.05.2016)

יש לי ברוקולי טרי,לבשל אותו קצת ואז לטחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 3.05.2016)

כן.
יום מקסים 🙂

avatar
עמיתי (23:18 7.09.2014)

היי..אפדר להכין ללא פירורי לחם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 7.09.2014)

הי עמיתי,
פירורי הלחם נועדו לאחד את התערובת. אפשר לנסות להכין בלי ואם התערובת לא מחזיקה, הכוונה מתפרקת אפשר להוסיף קמח רגיל במקום.

avatar
אנה (09:07 3.08.2014)

האם צריך להפשיר את הברוקולי ולנקז את המים ????

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:12 3.08.2014)

הי אנה,
לא צריך לגמרי להפשיר, רק להוציא החוצה למשך כ-5 דקות לפני שטוחנים.

avatar
חני (16:33 16.07.2014)

אני רוצה להכין את הקציצות אבל אין לי שום גבינה בבית
יש תחליף אחר?
תודה חני
והאם אפשר לטגן במקום לאפות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 16.07.2014)

הי חני,
הגבינה מוסיפה טעם נוסף אבל אפשר להכין גם בלי גבינה בכלל.
אפשר לטגן כפי שזה ואפשר לצפות כל קציצה בפירורי לחם ואז לטגן.

לקריאת כל התגובות