זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 15-20 קציצות
סוג: חלבי
מצרכים:
חצי חבילת ברוקולי קפואה (כ-400 גרם)
1 בצל קטן
1 ביצה
3 כפות גבינת פרמזן
1/3 כוס פירורי לחם
כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים) מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד למרקם אחיד.
-מכינים צורה של לביבות בעזרת הידיים או עם קורצני עוגיות באופן הבא: מניחים את קורצן העוגיות על נייר האפיה וממלאים אותו בתערובת הברוקולי. מהדקים היטב ומסירים בעדינות את הקורצן (הערה: מומלץ שהלביבות לא יהיו עבות מידי).
-מרססים שמן מעל הלביבות ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות.
-לאחר מכן הופכים אותן צד ומשאירים 10 דקות נוספות עד להזהבה.
לביבות ברוקולי, ברוקולי מתכונים, מתכונים עם ברוקולי
איזה גבינה אפשר במקום פרמזן?
היי,
אפשר לשים גבינה צהובה או בולגרית, או לוותר על פרמז’ן.
טעים מאד! תודה על המתכון 🥰
נראה מעולה 🙂
תודה אורטל
אחד המתכונים היותר מתסכלים… מעבד המזון סירב לטחון ברוקולי קפוא וההיתי צריכה להוסיף עוד ביצה כדי שאפשר יהיה להגיע למרקם שנדבק.
מצטערת לשמוע שהסתבכת. בדר”כ אין בעיה לטחון ירקות קפואים. אולי הוא היה ממש בגוש אחד גדול?
לא… הברוקולי היו מופרדים. לא נורא, יצא טעים מאוד
העיקר שיצא טעים בסוף 🙂
אם אין לי מעבד מזון יש דרך אחרת להכין
אולי אפשר לקצוץ את הברוקולי ממש דק ואת הבצל לגרד בפומפיה ולסחוט מנוזלים.
היי אפרת,
האם אפשר לשים קמח קוסמין מלא או קוואקר במקום הפירורי לחם? אין לי פרמזן, מה אפשר לשים במקום ? אשמח למשהו פרווה.
אפשר לשים רבע כוס קמח כוסמין מלא+ 1-2 כפות קוואקר לפי הצורך.
אפשר לוותר על הפרמזן.
יש לי גבינה צהובה או קוטג האם זה מתאים במקום פרמזן?
היי רותם,
גבינה צהובה יכולה להתאים.
כמה זה 400 גרם ברוקולי אם אני קונה בירקן
היי חגית,
תבקשי ממנו לשקול לך את הברוקולי. קחי בחשבון שאת משתמשת רק בפרחים אז יש להפחית כ150 גרם מהמשקל הכולל.
אם זה ברוקולי טרי אז מומלץ לבשל את הפרחים 7-10 דקות במים רותחים ולסנן.
הקציצות יצאו מעולה!לא רציתי להשתמש בפירורי לחם,אז הוספתי כף גבינה לבנה, כף קוטג’וכף טחינה. זה עזר להדביק את הקציצות והוסיף מאוד לטעם
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצאו מעולות! תודה רבה! במקום אבקת מרק הוספתי מלח, פפריקה וכמון. טעימות מאוד!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת,
התנור שלי מוגבל באופציות החימום שלו.. האפשרויות הכי קרובות ל 190 הן 200 או 175 . על איזו מהן את ממליצה וכמה זמן תציעי לאפות במקרה הזה?
תודה ושוב תודה על כל המתכונים המיוחדים!! הם מככבים אצלינו בבית על בסיס קבוע
אני חושבת שכדאי לאפות ב200 מעלות כ 20-25 צד אחד ואחכ 7-10 דקות צד שני אלא אם כן התנור שלך חזק ואז יהיה נכון יותר לאפות ב175 מעלות.
יש לי ברוקולי טרי,לבשל אותו קצת ואז לטחון?
כן.
יום מקסים 🙂
היי..אפדר להכין ללא פירורי לחם?
הי עמיתי,
פירורי הלחם נועדו לאחד את התערובת. אפשר לנסות להכין בלי ואם התערובת לא מחזיקה, הכוונה מתפרקת אפשר להוסיף קמח רגיל במקום.
האם צריך להפשיר את הברוקולי ולנקז את המים ????
הי אנה,
לא צריך לגמרי להפשיר, רק להוציא החוצה למשך כ-5 דקות לפני שטוחנים.
אני רוצה להכין את הקציצות אבל אין לי שום גבינה בבית
יש תחליף אחר?
תודה חני
והאם אפשר לטגן במקום לאפות
הי חני,
הגבינה מוסיפה טעם נוסף אבל אפשר להכין גם בלי גבינה בכלל.
אפשר לטגן כפי שזה ואפשר לצפות כל קציצה בפירורי לחם ואז לטגן.