שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 15-20 קציצות

סוג: חלבי

מצרכים:

חצי חבילת ברוקולי קפואה (כ-400 גרם)

1 בצל קטן

1 ביצה

3 כפות גבינת פרמזן

1/3 כוס פירורי לחם

כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים) מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד למרקם אחיד.

-מכינים צורה של לביבות בעזרת הידיים או עם קורצני עוגיות באופן הבא: מניחים את קורצן העוגיות על נייר האפיה וממלאים אותו בתערובת הברוקולי. מהדקים היטב ומסירים בעדינות את הקורצן (הערה: מומלץ שהלביבות לא יהיו עבות מידי).

-מרססים שמן מעל הלביבות ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן הופכים אותן צד ומשאירים 10 דקות נוספות עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

 לביבות ברוקולי, ברוקולי מתכונים, מתכונים עם ברוקולי

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל חומוס עם פטריות
עוגיות שיבולת שועל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אורטל (12:54 5.02.2021)

טעים מאד! תודה על המתכון 🥰

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 5.02.2021)

נראה מעולה 🙂
תודה אורטל

יעל (08:39 21.06.2020)

אחד המתכונים היותר מתסכלים… מעבד המזון סירב לטחון ברוקולי קפוא וההיתי צריכה להוסיף עוד ביצה כדי שאפשר יהיה להגיע למרקם שנדבק.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:00 21.06.2020)

מצטערת לשמוע שהסתבכת. בדר”כ אין בעיה לטחון ירקות קפואים. אולי הוא היה ממש בגוש אחד גדול?

יעל (20:14 22.06.2020)

לא… הברוקולי היו מופרדים. לא נורא, יצא טעים מאוד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:19 22.06.2020)

העיקר שיצא טעים בסוף 🙂

מירב (09:36 18.05.2020)

אם אין לי מעבד מזון יש דרך אחרת להכין

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 18.05.2020)

אולי אפשר לקצוץ את הברוקולי ממש דק ואת הבצל לגרד בפומפיה ולסחוט מנוזלים.

רויטל (08:20 14.01.2019)

היי אפרת,
האם אפשר לשים קמח קוסמין מלא או קוואקר במקום הפירורי לחם? אין לי פרמזן, מה אפשר לשים במקום ? אשמח למשהו פרווה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 14.01.2019)

אפשר לשים רבע כוס קמח כוסמין מלא+ 1-2 כפות קוואקר לפי הצורך.
אפשר לוותר על הפרמזן.

רותם (12:48 24.12.2017)

יש לי גבינה צהובה או קוטג האם זה מתאים במקום פרמזן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 24.12.2017)

היי רותם,
גבינה צהובה יכולה להתאים.

חגית (15:40 17.10.2017)

כמה זה 400 גרם ברוקולי אם אני קונה בירקן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 17.10.2017)

היי חגית,
תבקשי ממנו לשקול לך את הברוקולי. קחי בחשבון שאת משתמשת רק בפרחים אז יש להפחית כ150 גרם מהמשקל הכולל.
אם זה ברוקולי טרי אז מומלץ לבשל את הפרחים 7-10 דקות במים רותחים ולסנן.

נופר (16:56 16.02.2017)

הקציצות יצאו מעולה!לא רציתי להשתמש בפירורי לחם,אז הוספתי כף גבינה לבנה, כף קוטג’וכף טחינה. זה עזר להדביק את הקציצות והוסיף מאוד לטעם

מתכונים ב-10 דקות (17:56 16.02.2017)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אירינה (15:42 13.02.2017)

יצאו מעולות! תודה רבה! במקום אבקת מרק הוספתי מלח, פפריקה וכמון. טעימות מאוד!

מתכונים ב-10 דקות (16:08 13.02.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אורית (12:21 14.01.2017)

שלום אפרת,
התנור שלי מוגבל באופציות החימום שלו.. האפשרויות הכי קרובות ל 190 הן 200 או 175 . על איזו מהן את ממליצה וכמה זמן תציעי לאפות במקרה הזה?

תודה ושוב תודה על כל המתכונים המיוחדים!! הם מככבים אצלינו בבית על בסיס קבוע

מתכונים ב-10 דקות (14:46 14.01.2017)

אני חושבת שכדאי לאפות ב200 מעלות כ 20-25 צד אחד ואחכ 7-10 דקות צד שני אלא אם כן התנור שלך חזק ואז יהיה נכון יותר לאפות ב175 מעלות.

אוסי (10:32 3.05.2016)

יש לי ברוקולי טרי,לבשל אותו קצת ואז לטחון?

מתכונים ב-10 דקות (11:02 3.05.2016)

כן.
יום מקסים 🙂

עמיתי (23:18 7.09.2014)

היי..אפדר להכין ללא פירורי לחם?

מתכונים ב-10 דקות (23:26 7.09.2014)

הי עמיתי,
פירורי הלחם נועדו לאחד את התערובת. אפשר לנסות להכין בלי ואם התערובת לא מחזיקה, הכוונה מתפרקת אפשר להוסיף קמח רגיל במקום.

אנה (09:07 3.08.2014)

האם צריך להפשיר את הברוקולי ולנקז את המים ????

מתכונים ב-10 דקות (09:12 3.08.2014)

הי אנה,
לא צריך לגמרי להפשיר, רק להוציא החוצה למשך כ-5 דקות לפני שטוחנים.

חני (16:33 16.07.2014)

אני רוצה להכין את הקציצות אבל אין לי שום גבינה בבית
יש תחליף אחר?
תודה חני
והאם אפשר לטגן במקום לאפות

מתכונים ב-10 דקות (16:57 16.07.2014)

הי חני,
הגבינה מוסיפה טעם נוסף אבל אפשר להכין גם בלי גבינה בכלל.
אפשר לטגן כפי שזה ואפשר לצפות כל קציצה בפירורי לחם ואז לטגן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.