שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

מס’ מנות: 13-15 קציצות

מצרכים:

250 גרם בשר הודו טחון

חצי כוס בורגול שהושרה במים פושרים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל)

גזר בינוני מגורד

בצל קטן מגורד

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

שליש כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)

כף שמן זית/קנולה

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון, רבע כפית שטוחה פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות. משמנים את נייר האפיה ומניחים את הקציצות. מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון למטבוחהמתכון למטבוחה
עוגת אוראו ושוקולד לבן עוגת אוראו ושוקולד לבן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ללי (17:43 30.10.2022)

תודה על המתכון!!!
מכינה כבר בפעם המי יודע…
והמשפחה מרוצה כל פעם מחדש
תודה ענקיתת!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:22 30.10.2022)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
יעל (16:07 15.06.2022)

תודה על הקציצות!!!
מכינה כבר פעם שניה!
מתכון קליל וטעיםםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 15.06.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון💜 תודה על השיתוף(:

avatar
נטלי (16:01 1.10.2020)

צהריים טובים
מה כמות המים להשריה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 1.10.2020)

כ-2 כוסות לפחות. המים צריכים לכסות את הבורגול.

avatar
שני (21:02 11.06.2020)

יש אפשרות להחליף את הביצה במשהו אחר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 11.06.2020)

יכול להיות שהתערובת תתפרק בלי ביצה.
אפשר אולי לנסות לבשל תפו”א בינוני ולאחר שהתקרר לגרד אותו בפומפיה גסה. זה עשוי לעזור בהדבקת החומרים.

avatar
מלי (17:50 7.05.2020)

היי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון במקום הודו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 7.05.2020)

כן אפשר.

avatar
ללי (13:21 29.07.2019)

היי
באיזו קטניה ניתן להחליף את הבורגול?
יש לי עדשים אדומות, ירוקות, חומוס, קוואקר, כוסמת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:38 30.07.2019)

הייתי הולכת על עדשים אדומות מבושלות.

avatar
שרה (19:22 16.04.2019)

קציצות מעולות! תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 16.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שרה

avatar
Iris Berney (08:19 30.01.2019)

היי מיכל
אפשר להכין אץ אותם הקציצות ברוטב צהוב ובאיזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 30.01.2019)

היי איריס,
אפשר להכין אותן ברוטב צהוב כמו הרוטב שבמתכון הזה- קציצות ברוטב צהוב.
יהיה צורך לאפות אותן לפני כ-10 דקות מכל צד רק כדי שיתייצבו ורק אז להוסיף לרוטב.

avatar
מיכל (08:40 22.12.2018)

חוזרת לעדכן שיצא מעולה!! עשיתי בצד את הרוטב האדום שלך ממתכון אחר, אבל הקציצות מעולות גם ללא רוטב. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 22.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל

avatar
מיכל (09:01 16.11.2018)

הי אפרת, האם זה משנה אם מדובר בבשר טרי או קפוא? פעם ראשונה שאני מכינה קציצות בשר…
תודה רבה על מתכונים קלים!
מיכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 16.11.2018)

היי מיכל,
תמיד יש עדיפות לטרי אבל לא קריטי. מה שיש לך זה טוב.

avatar
Very irit (20:04 14.11.2018)

הקציצות יצאו יבשות וגדולות..האם ניתן לחצותן ולהכניסן לרוטב? איזה רוטב מומלץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 14.11.2018)

כנראה שהן התייבשו בתנור. אפית בטורבו במקרה? או שהתנור שלך יחסית חזק או שהן נאפו יותר מידי.
בכל מקרה, אפשר להכין את הרוטב שבמתכון הזה – קציצות הודו ברוטב צהוב או קציצות הודו ברוטב אדום.

avatar
הדר (23:30 14.04.2018)

האם אחרי האפיה ניתן להכניס את הקציצות לרוטב עגבניות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 15.04.2018)

כן, אפשר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
הדר (11:53 15.04.2018)

האם אחרי האפיה ניתן להכניס את הקציצות לרוטב עגבניות?אפשר בלי הביצה? פחות אוהבת ביצה בקציצות…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 15.04.2018)

לגבי הרוטב, אפשר.
לגבי הביצה,לדעתי התערובת תתפרק בלי ביצה.

avatar
רבקה (12:47 3.11.2017)

אפשר להחליף את הגזר בתפא או קישוא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 3.11.2017)

כן אפשר.

avatar
קארין (12:10 13.08.2017)

האם ניתן להוסיף גם קישוא?..מה הכמות לקישואים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 13.08.2017)

היי קארין,
אפשר להוסיף קישוא קטן בינוני מגורד. לא מומלץ יותר מקישוא אחד מאחר ויש בו המון נוזלים.

avatar
קרן (19:57 1.07.2017)

אפשר להקפיא את הקציצות? אני רוצה לעשות חצי חצי הודו ובקר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 1.07.2017)

כן, לא אמורה להיות בעיה.

avatar
שירה (13:25 20.03.2017)

האם התערובת היא מבורגול גס או גרישה/דק?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 20.03.2017)

בורגול גס. למרות שבמקרה הזה אפשר להשתמש בכל סוג של בורגול.

avatar
עדי (12:56 19.10.2016)

יש לי 800 גרם הודו טחון, אפשר את הכמויות בבקשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:22 19.10.2016)

היי עדי,
800 גרם הודו טחון
כוס וחצי בורגול
3 גזרים
בצל גדול
5 שיני שום
3 ביצים
כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה
3 כפות שמן
תיבול: 3 כפיות מלח, כפית וחצי כמון, שליש כפית פלפל שחור

avatar
עדי (09:39 20.10.2016)

תודה רבה!!

avatar
שירן (19:58 4.04.2016)

יש אפשרות להכין את המתכון ללא בשר?
האם זה גם יצא טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:08 4.04.2016)

כן שירן, אפשר.
אם את מוותרת על הבשר את יכולה להוסיף אפילו עוד גזר קטן.
בהצלחה 😉

avatar
סולי (08:58 2.04.2016)

אני מחפשת רוטב עדיף לא משקיות מוכנות ללשון שאני מכינה אפשר עם פיטריות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:55 2.04.2016)

היי סולי,
אפשר להכין את רוטב הפטריות במתכון הזה- בורקס ברוטב פטריות.

avatar
טירונית במטבח (10:24 10.03.2016)

הקציצות פשוט נחטפות! כדי להכין מנה כפולה אני פשוט מכפילה את הכמויות? תודה רבה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 10.03.2016)

שמחה לשמוע!
וכן, יש להכפיל את כל הכמויות.
יום נפלא 🙂

avatar
יעל (10:44 3.03.2016)

יצא מעולה !!! תודה ,שבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:47 3.03.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ושבת שלום!

avatar
דנה (12:09 2.03.2016)

אפשרי עם בשר? ואם כן האם זה משנה את המינונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:24 2.03.2016)

כן דנה, אפשר להכין עם בשר טחון באותה כמות.

avatar
טירונית במטבח (10:28 17.02.2016)

אחלה קציצות וכל הכבוד על האתר המדהים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:03 17.02.2016)

תודה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
רבקה קליינמן (17:07 12.02.2016)

מבקשת מתכונים ללא בשר

avatar
הילה ביטון (19:19 11.02.2016)

היי,האם ניצן להחליף את ההודו בחזה עוף?
תודה רבה על מתכונים נפלאים בכל פעם מחדש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 11.02.2016)

כן הילה,
אפשר להשתמש בחזה עוף טחון.
סופ”ש מעולה!

avatar
הילה ביטון (20:46 11.02.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה:)סופשבוע נפלא!
חייבת לציין שעד כה ניסיתי לא מעט מהמתכונים שלכם והם עברו בהצלחה מרובה אפילו אצל הקטנטנים!המשיכו לעדכן!ממש כיף:)

avatar
אוסנת הראל (09:16 11.02.2016)

תודה רבה על המתכון. האם חושבת שהתערובת תתאים גם לבשר טחון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 11.02.2016)

בהחלט 🙂

avatar
אוסנת הראל (09:23 14.02.2016)

יצא מעולה! כל הארוחה של שישי השבוע היתה מהמתכונים שלך! תודה רבה לך על כל השיתוף!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:39 14.02.2016)

תודה אוסנת, אני ממש שמחה לשמוע!

avatar
רחל (09:47 9.02.2016)

יש אפשרות גם לא לאפות את הקציצות (ז”א טיגון וכד’), ואיך ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:08 9.02.2016)

היי רחל,
אם התערובת לא מתפרקת אין בעיה לטגן. פשוט לחמם מחבת עם כחצי כוס שמן וכשהשמן חם לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. במהלך הטיגון מומלץ להנמיך לאש בינונית.
אם התערובת מתפרקת מומלץ להכניס אותה למקרר למשך כשעה כדי שתתייצב.
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות