שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

מס’ מנות: 13-15 קציצות

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

250 גרם בשר הודו טחון

חצי כוס בורגול שהושרה במים פושרים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל)

גזר בינוני מגורד

בצל קטן מגורד

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

שליש כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)

כף שמן זית/קנולה

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות. משמנים את נייר האפיה ומניחים את הקציצות. מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון למטבוחה
עוגת אוראו ושוקולד לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נטלי (16:01 1.10.2020)

צהריים טובים
מה כמות המים להשריה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:09 1.10.2020)

כ-2 כוסות לפחות. המים צריכים לכסות את הבורגול.

שני (21:02 11.06.2020)

יש אפשרות להחליף את הביצה במשהו אחר ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 11.06.2020)

יכול להיות שהתערובת תתפרק בלי ביצה.
אפשר אולי לנסות לבשל תפו”א בינוני ולאחר שהתקרר לגרד אותו בפומפיה גסה. זה עשוי לעזור בהדבקת החומרים.

מלי (17:50 7.05.2020)

היי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון במקום הודו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 7.05.2020)

כן אפשר.

ללי (13:21 29.07.2019)

היי
באיזו קטניה ניתן להחליף את הבורגול?
יש לי עדשים אדומות, ירוקות, חומוס, קוואקר, כוסמת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:38 30.07.2019)

הייתי הולכת על עדשים אדומות מבושלות.

שרה (19:22 16.04.2019)

קציצות מעולות! תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 16.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שרה

Iris Berney (08:19 30.01.2019)

היי מיכל
אפשר להכין אץ אותם הקציצות ברוטב צהוב ובאיזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 30.01.2019)

היי איריס,
אפשר להכין אותן ברוטב צהוב כמו הרוטב שבמתכון הזה- קציצות ברוטב צהוב.
יהיה צורך לאפות אותן לפני כ-10 דקות מכל צד רק כדי שיתייצבו ורק אז להוסיף לרוטב.

מיכל (08:40 22.12.2018)

חוזרת לעדכן שיצא מעולה!! עשיתי בצד את הרוטב האדום שלך ממתכון אחר, אבל הקציצות מעולות גם ללא רוטב. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 22.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל

מיכל (09:01 16.11.2018)

הי אפרת, האם זה משנה אם מדובר בבשר טרי או קפוא? פעם ראשונה שאני מכינה קציצות בשר…
תודה רבה על מתכונים קלים!
מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:53 16.11.2018)

היי מיכל,
תמיד יש עדיפות לטרי אבל לא קריטי. מה שיש לך זה טוב.

Very irit (20:04 14.11.2018)

הקציצות יצאו יבשות וגדולות..האם ניתן לחצותן ולהכניסן לרוטב? איזה רוטב מומלץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 14.11.2018)

כנראה שהן התייבשו בתנור. אפית בטורבו במקרה? או שהתנור שלך יחסית חזק או שהן נאפו יותר מידי.
בכל מקרה, אפשר להכין את הרוטב שבמתכון הזה – קציצות הודו ברוטב צהוב או קציצות הודו ברוטב אדום.

הדר (23:30 14.04.2018)

האם אחרי האפיה ניתן להכניס את הקציצות לרוטב עגבניות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 15.04.2018)

כן, אפשר.
שבוע נפלא 🙂

הדר (11:53 15.04.2018)

האם אחרי האפיה ניתן להכניס את הקציצות לרוטב עגבניות?אפשר בלי הביצה? פחות אוהבת ביצה בקציצות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 15.04.2018)

לגבי הרוטב, אפשר.
לגבי הביצה,לדעתי התערובת תתפרק בלי ביצה.

רבקה (12:47 3.11.2017)

אפשר להחליף את הגזר בתפא או קישוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 3.11.2017)

כן אפשר.

קארין (12:10 13.08.2017)

האם ניתן להוסיף גם קישוא?..מה הכמות לקישואים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:36 13.08.2017)

היי קארין,
אפשר להוסיף קישוא קטן בינוני מגורד. לא מומלץ יותר מקישוא אחד מאחר ויש בו המון נוזלים.

קרן (19:57 1.07.2017)

אפשר להקפיא את הקציצות? אני רוצה לעשות חצי חצי הודו ובקר.

מתכונים ב-10 דקות (21:41 1.07.2017)

כן, לא אמורה להיות בעיה.

שירה (13:25 20.03.2017)

האם התערובת היא מבורגול גס או גרישה/דק?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:26 20.03.2017)

בורגול גס. למרות שבמקרה הזה אפשר להשתמש בכל סוג של בורגול.

עדי (12:56 19.10.2016)

יש לי 800 גרם הודו טחון, אפשר את הכמויות בבקשה?

מתכונים ב-10 דקות (15:22 19.10.2016)

היי עדי,
800 גרם הודו טחון
כוס וחצי בורגול
3 גזרים
בצל גדול
5 שיני שום
3 ביצים
כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה
3 כפות שמן
תיבול: 3 כפיות מלח, כפית וחצי כמון, שליש כפית פלפל שחור

עדי (09:39 20.10.2016)

תודה רבה!!

שירן (19:58 4.04.2016)

יש אפשרות להכין את המתכון ללא בשר?
האם זה גם יצא טעים?

מתכונים ב-10 דקות (20:08 4.04.2016)

כן שירן, אפשר.
אם את מוותרת על הבשר את יכולה להוסיף אפילו עוד גזר קטן.
בהצלחה 😉

סולי (08:58 2.04.2016)

אני מחפשת רוטב עדיף לא משקיות מוכנות ללשון שאני מכינה אפשר עם פיטריות

מתכונים ב-10 דקות (11:55 2.04.2016)

היי סולי,
אפשר להכין את רוטב הפטריות במתכון הזה- בורקס ברוטב פטריות.

טירונית במטבח (10:24 10.03.2016)

הקציצות פשוט נחטפות! כדי להכין מנה כפולה אני פשוט מכפילה את הכמויות? תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:26 10.03.2016)

שמחה לשמוע!
וכן, יש להכפיל את כל הכמויות.
יום נפלא 🙂

יעל (10:44 3.03.2016)

יצא מעולה !!! תודה ,שבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (10:47 3.03.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ושבת שלום!

דנה (12:09 2.03.2016)

אפשרי עם בשר? ואם כן האם זה משנה את המינונים?

מתכונים ב-10 דקות (12:24 2.03.2016)

כן דנה, אפשר להכין עם בשר טחון באותה כמות.

טירונית במטבח (10:28 17.02.2016)

אחלה קציצות וכל הכבוד על האתר המדהים!

מתכונים ב-10 דקות (11:03 17.02.2016)

תודה, שמחה שאהבת 🙂

רבקה קליינמן (17:07 12.02.2016)

מבקשת מתכונים ללא בשר

הילה ביטון (19:19 11.02.2016)

היי,האם ניצן להחליף את ההודו בחזה עוף?
תודה רבה על מתכונים נפלאים בכל פעם מחדש!

מתכונים ב-10 דקות (19:29 11.02.2016)

כן הילה,
אפשר להשתמש בחזה עוף טחון.
סופ”ש מעולה!

הילה ביטון (20:46 11.02.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה:)סופשבוע נפלא!
חייבת לציין שעד כה ניסיתי לא מעט מהמתכונים שלכם והם עברו בהצלחה מרובה אפילו אצל הקטנטנים!המשיכו לעדכן!ממש כיף:)

אוסנת הראל (09:16 11.02.2016)

תודה רבה על המתכון. האם חושבת שהתערובת תתאים גם לבשר טחון?

מתכונים ב-10 דקות (09:18 11.02.2016)

בהחלט 🙂

אוסנת הראל (09:23 14.02.2016)

יצא מעולה! כל הארוחה של שישי השבוע היתה מהמתכונים שלך! תודה רבה לך על כל השיתוף!

מתכונים ב-10 דקות (09:39 14.02.2016)

תודה אוסנת, אני ממש שמחה לשמוע!

רחל (09:47 9.02.2016)

יש אפשרות גם לא לאפות את הקציצות (ז”א טיגון וכד’), ואיך ?

מתכונים ב-10 דקות (10:08 9.02.2016)

היי רחל,
אם התערובת לא מתפרקת אין בעיה לטגן. פשוט לחמם מחבת עם כחצי כוס שמן וכשהשמן חם לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. במהלך הטיגון מומלץ להנמיך לאש בינונית.
אם התערובת מתפרקת מומלץ להכניס אותה למקרר למשך כשעה כדי שתתייצב.
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.