זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: 13-15 קציצות
מצרכים:
250 גרם בשר הודו טחון
חצי כוס בורגול שהושרה במים פושרים לפחות שעה וסונן (אין צורך לבשל)
גזר בינוני מגורד
בצל קטן מגורד
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
שליש כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב)
כף שמן זית/קנולה
תיבול: כפית מלח, חצי כפית כמון, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות. משמנים את נייר האפיה ומניחים את הקציצות. מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים את הקציצות צד ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
תודה על המתכון!!!
מכינה כבר בפעם המי יודע…
והמשפחה מרוצה כל פעם מחדש
תודה ענקיתת!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
תודה על הקציצות!!!
מכינה כבר פעם שניה!
מתכון קליל וטעיםםםם
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון💜 תודה על השיתוף(:
צהריים טובים
מה כמות המים להשריה?
כ-2 כוסות לפחות. המים צריכים לכסות את הבורגול.
יש אפשרות להחליף את הביצה במשהו אחר ?
יכול להיות שהתערובת תתפרק בלי ביצה.
אפשר אולי לנסות לבשל תפו”א בינוני ולאחר שהתקרר לגרד אותו בפומפיה גסה. זה עשוי לעזור בהדבקת החומרים.
היי אפרת, תודה על מתכונים נהדרים.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף טחון במקום הודו?
כן אפשר.
היי
באיזו קטניה ניתן להחליף את הבורגול?
יש לי עדשים אדומות, ירוקות, חומוס, קוואקר, כוסמת
הייתי הולכת על עדשים אדומות מבושלות.
קציצות מעולות! תודה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה שרה
היי מיכל
אפשר להכין אץ אותם הקציצות ברוטב צהוב ובאיזה?
היי איריס,
אפשר להכין אותן ברוטב צהוב כמו הרוטב שבמתכון הזה- קציצות ברוטב צהוב.
יהיה צורך לאפות אותן לפני כ-10 דקות מכל צד רק כדי שיתייצבו ורק אז להוסיף לרוטב.
חוזרת לעדכן שיצא מעולה!! עשיתי בצד את הרוטב האדום שלך ממתכון אחר, אבל הקציצות מעולות גם ללא רוטב. תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
הי אפרת, האם זה משנה אם מדובר בבשר טרי או קפוא? פעם ראשונה שאני מכינה קציצות בשר…
תודה רבה על מתכונים קלים!
מיכל
היי מיכל,
תמיד יש עדיפות לטרי אבל לא קריטי. מה שיש לך זה טוב.
הקציצות יצאו יבשות וגדולות..האם ניתן לחצותן ולהכניסן לרוטב? איזה רוטב מומלץ?
כנראה שהן התייבשו בתנור. אפית בטורבו במקרה? או שהתנור שלך יחסית חזק או שהן נאפו יותר מידי.
בכל מקרה, אפשר להכין את הרוטב שבמתכון הזה – קציצות הודו ברוטב צהוב או קציצות הודו ברוטב אדום.
האם אחרי האפיה ניתן להכניס את הקציצות לרוטב עגבניות?
כן, אפשר.
שבוע נפלא 🙂
האם אחרי האפיה ניתן להכניס את הקציצות לרוטב עגבניות?אפשר בלי הביצה? פחות אוהבת ביצה בקציצות…
לגבי הרוטב, אפשר.
לגבי הביצה,לדעתי התערובת תתפרק בלי ביצה.
אפשר להחליף את הגזר בתפא או קישוא?
כן אפשר.
האם ניתן להוסיף גם קישוא?..מה הכמות לקישואים?
היי קארין,
אפשר להוסיף קישוא קטן בינוני מגורד. לא מומלץ יותר מקישוא אחד מאחר ויש בו המון נוזלים.
אפשר להקפיא את הקציצות? אני רוצה לעשות חצי חצי הודו ובקר.
כן, לא אמורה להיות בעיה.
האם התערובת היא מבורגול גס או גרישה/דק?
תודה
בורגול גס. למרות שבמקרה הזה אפשר להשתמש בכל סוג של בורגול.
יש לי 800 גרם הודו טחון, אפשר את הכמויות בבקשה?
היי עדי,
800 גרם הודו טחון
כוס וחצי בורגול
3 גזרים
בצל גדול
5 שיני שום
3 ביצים
כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה
3 כפות שמן
תיבול: 3 כפיות מלח, כפית וחצי כמון, שליש כפית פלפל שחור
תודה רבה!!
יש אפשרות להכין את המתכון ללא בשר?
האם זה גם יצא טעים?
כן שירן, אפשר.
אם את מוותרת על הבשר את יכולה להוסיף אפילו עוד גזר קטן.
בהצלחה 😉
אני מחפשת רוטב עדיף לא משקיות מוכנות ללשון שאני מכינה אפשר עם פיטריות
היי סולי,
אפשר להכין את רוטב הפטריות במתכון הזה- בורקס ברוטב פטריות.
הקציצות פשוט נחטפות! כדי להכין מנה כפולה אני פשוט מכפילה את הכמויות? תודה רבה רבה!
שמחה לשמוע!
וכן, יש להכפיל את כל הכמויות.
יום נפלא 🙂
יצא מעולה !!! תודה ,שבת שלום!
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ושבת שלום!
אפשרי עם בשר? ואם כן האם זה משנה את המינונים?
כן דנה, אפשר להכין עם בשר טחון באותה כמות.
אחלה קציצות וכל הכבוד על האתר המדהים!
תודה, שמחה שאהבת 🙂
מבקשת מתכונים ללא בשר
היי,האם ניצן להחליף את ההודו בחזה עוף?
תודה רבה על מתכונים נפלאים בכל פעם מחדש!
כן הילה,
אפשר להשתמש בחזה עוף טחון.
סופ”ש מעולה!
תודה רבה על התגובה המהירה:)סופשבוע נפלא!
חייבת לציין שעד כה ניסיתי לא מעט מהמתכונים שלכם והם עברו בהצלחה מרובה אפילו אצל הקטנטנים!המשיכו לעדכן!ממש כיף:)
תודה רבה על המתכון. האם חושבת שהתערובת תתאים גם לבשר טחון?
בהחלט 🙂
יצא מעולה! כל הארוחה של שישי השבוע היתה מהמתכונים שלך! תודה רבה לך על כל השיתוף!
תודה אוסנת, אני ממש שמחה לשמוע!
יש אפשרות גם לא לאפות את הקציצות (ז”א טיגון וכד’), ואיך ?
היי רחל,
אם התערובת לא מתפרקת אין בעיה לטגן. פשוט לחמם מחבת עם כחצי כוס שמן וכשהשמן חם לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. במהלך הטיגון מומלץ להנמיך לאש בינונית.
אם התערובת מתפרקת מומלץ להכניס אותה למקרר למשך כשעה כדי שתתייצב.
בהצלחה 😉