זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

מס’ מנות: 16 קציצות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי כוס בורגול גס מושרה במים חמים לפחות כשעה ומסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)

1 בטטה בינונית מגורדת

בצל קטן מגורד

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כף שמן זית/קנולה

1 ביצה גדולה (או 2 קטנות)

5 כפות גדושות פירורי לחם

תיבול: כפית מלאה מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה.

-יוצרים קציצות בעזרת הידיים (מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות) ומניחים על נייר האפיה המשומן.

-מרססים/מברישים את הקציצות במעט שמן ומכניסים לתנור במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט פלפלים ופטריותסלט פלפלים ופטריות
עוגת שוקולד בננה טבעונית עוגת שוקולד בננה טבעונית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
סיגי (22:30 9.10.2021)

אפרת הי, הכנתי כמות כפולה וחוסל במהירות. יצא ממש טעים. תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂 שבוע מבורך !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:24 9.10.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף ושבוע מקסים😊

avatar
שמרית (20:45 6.10.2021)

בס”ד
היי אפרת,
חוזרת לעדכן שהקציצות יצאו מדהימות. ביומיים הכנתי פעמיים וחוסל במהירות תודה רבה.
רציתי לשאול בנוסף, אם אפשר להוסיף גם עדשים כתומות? ממש מתחשק לי 🙂 אם כן איזו כמות והאם צריך לבשל אותן קודם?
תודה רבה וחודש טוב ומבורך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 6.10.2021)

היי שמרית,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אני חושבת שאפשר להפחית את כמות הבורגול לשליש כוס ולהוסיף שליש כוס עדשים. במקרה כזה כדאי לבשל את הבורגול ואת העדשים לפני כן. חשוב לסחוט היטב מנוזלים לפני יצירת הקציצות.
בהצלחה😊

avatar
שמרית (21:26 25.09.2021)

בס”ד
חג שמח אפרת,
שאלה בבקשה. אני בכל מקרה עושה בורגול לתבשיל אחר ומשרה אותו במים רותחים בערך 20 דקות. האם זה מספיק בשביל הקציצות או להפריד חצי כוס ולהשרות שעה?
תודה רבה ובשורות טובות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 25.09.2021)

היי שמרית,
זה בסדר להשרות גם כ-20 דקות(:
שבוע טוב🌺

avatar
מיכל (08:15 20.05.2021)

הי אפרת, אפשר במקום לגרד את הבצל, לשים את הירקות במעבד מזון? והאם כדאי לסחוט נוזלים? (אני תמיד בוכה מגירוד הבצל…).
בנוסף, האם מתאים להחליף את הבטטה בגזרים? או לשים גם וגם?
רוב תודות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:33 20.05.2021)

היי מיכל,
אפשר לקצוץ במעבד מזון, ואכן עדיף לסחוט מנוזלים.
אפשר להחליף חלק מכמות הבטטה בגזר, אבל אז הקציצות יצאו קשות יותר ופחות נימוחות.
יום מקסים🌷

avatar
מיכל (13:11 21.05.2021)

תודה, הכנתי ויצא מאוד טעים!
אבל היה מאוד קשה ליצור קציצות, אז שיטחתי בתבנית וחתכתי אחרי האפייה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 21.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח😊 מאיזו בחינה היה קשה ליצור קציצות? התערובת היתה נוזלית מדי?

avatar
עדן (16:39 2.11.2020)

היי אפרת, תודה על מתכונים מצויינים
יש לי בורגול מבושל כמה ממנו לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 2.11.2020)

היי עדן,
שמחה לקרוא שאת נהנת אהובה💕
תוכלי לשים כוס בורגול מבושל.
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il

avatar
עדן (20:52 2.11.2020)

תודה רבה

avatar
מיכל (21:38 10.08.2020)

שמתי בתבנית מאפינס
כמה זמן לחמם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:12 10.08.2020)

תלוי בגובה ששמת. כ-40 דקות.

avatar
עדנה סבן (19:54 17.03.2020)

הי אפרת הכנתי עם בורגול דק בסיר ללא טיגון יצא מדהים
שוב תודה לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:01 17.03.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
עדנה סבן (11:28 17.03.2020)

הי אפרת
האם ניתן לעשות מבורגול דק??
תודה יקירה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 17.03.2020)

כן אפשר.

avatar
חגית (19:06 14.12.2019)

שבוע טוב,
האם במקום בורגול אפשר להשתמש בקינואה/ גריסי פנינה או שיבולת שועל ?
מה עדיף מכולם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 14.12.2019)

נראה לי שקינואה אבל יש לבשל אותה קודם.
בכל מקרה כדאי לשים 2 ביצים.

avatar
נטלי (14:57 26.06.2019)

אפרת יקירה הכנתי עכשיו כמות כפולה רוצה להכניס 2 תבניות לתנור. האם לשים על טורבו ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 26.06.2019)

סורי ראיתי רק עכשיו.
אפשר לאפות על טורבו אבל כדאי להחליף בין התבניות במהלך האפיה.

avatar
נעם (17:33 16.04.2019)

היי,
הבטטה מגורדת לאחר בישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 16.04.2019)

אין צורך לבשל את הבטטה.

avatar
ספיר (20:30 23.01.2019)

היי אפשרי ללא ביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 23.01.2019)

הביצה מדביקה את המרכיבים. אולי אפשר לבשל את הבטטה במים רותחים עד לריכוך ולמעוך אותה (במקום להשתמש בבטטה טריה מגורדת). אני מניחה שהעיסה של הבטטה המבושלת תחזיק את התערובת ותשמש במקום הביצה.

avatar
סיגל (14:26 24.12.2018)

שלום
נראה לך שזה טוב כפשטידה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 24.12.2018)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אם את מנסה אז כדאי לשים 2 ביצים.

avatar
simabar (15:06 20.06.2018)

היי אפרת.
האם אפשר להכין את הקציצות ולהקפיא לאחר אפייה ואחר כך להפשיר ולאפות עוד קצת?
תודה על עוד מתכון מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 20.06.2018)

אני חושבת שכן.

avatar
ליאב (12:07 6.02.2018)

היי
את יודעת מהן הערך הקלורי לקציצה לערך?
תודה !!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 6.02.2018)

היי ליאב,
50 קלוריות לקציצה.

avatar
ליאון (00:40 26.10.2017)

נתקעתי בלי פטרוזיליה אז בחרתי ירוקים אחרים שהיו בבית – עלי סלרי ונענע, יצא מצוין! חוץ מזה כדי למנוע התפרקות השתמשתי בשתי ביצים. אחלה מתכון!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:09 26.10.2017)

מעולה 🙂
תודה ליאון ויום מקסים

avatar
מירי (18:31 28.09.2017)

האם אפשר להחליף את פירורי הלחם בשיבולת שועל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 28.09.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
יעל (17:55 27.09.2017)

היי
מה אפשר במקום הפירורי לחם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 27.09.2017)

אני מניחה שאפשר לשים כמה כפות של קמח (2-3 כפות), עד שהתערובת מתייצבת.

avatar
מירי (09:51 10.08.2017)

הכנתי, ויצא מעולה.
אפילו חלק מהילדים אהבו 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 10.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי ויום מקסים

avatar
שרי (14:05 27.07.2017)

היי בסוף בשלתי רבע שעה ואפיתי, יצא מעולה! ממש מזכיר לביבות מטוגנות וזה ממש לא מטוגן! שווה ביותר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 27.07.2017)

מעולה 🙂 כיף שחזרת לעדכן!

avatar
שרי (12:49 27.07.2017)

היי אפרת, אני מקווה שתצליחי להגיב לי מהר… הילדים עוד מעט מגיעים ואין לי זמן להשרות בורגול, לבשל את הבורגול יעזור? אתמול בערב חפשתי מתכון לבורגול וחשבתי שאכין את המתכון עם העדשים אבל גם זה ראיתי שאין לי…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 27.07.2017)

כן, את יכולה לבשל את הבורגול במים רותחים במשך 15-20 דקות. מצורף מתכון בסיסי לבורגול.

avatar
נעמי (11:32 4.07.2017)

שלום אפרת,
אפשר במקום בורגול להשתמש בקוסקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:01 4.07.2017)

לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.

avatar
לילך (18:00 19.03.2017)

אפרת יקירה, הכנתי את הקציצות כבר כמה פעמים והן כל פעם יוצאות לי נורא מתפרקות… היום הוספתי כף טחינה כי חשבתי שזה יעזור להדביק את התערובת, וזה עדיין התפרק. מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 19.03.2017)

היי לילך,
כמה ביצים שמת?

avatar
לילך (22:59 19.03.2017)

ביצה אחת גדולה כמו שכתוב במתכון + כף טחינה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:12 20.03.2017)

אז פעם הבאה נסי לשים 2 ביצים אפילו אם הן גדולות.
יום מקסים 🙂

avatar
elyash7 (15:27 19.02.2017)

הי,
עשית עבודה נהדרת באתר, בזכותך אפילו סטודנט עצלן כמוני התחיל לבשל… אז תודה!
וסליחה על הבורות… אבל צריך להשרות את הבורגול במים חמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 19.02.2017)

קודם כל כיף לשמוע 🙂
וכן, מומלץ להשרות במים חמים. כך הבורגול יתרכך יותר טוב.
שבוע נפלא!

avatar
חני (20:42 10.12.2016)

היי, תודה על מתכונים נפלאים!
אין לי פטרוזיליה,הכרחי??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 10.12.2016)

היי חני,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה אם אין לך.
שבוע טוב 🙂

avatar
צילה (18:49 15.11.2016)

היי אפרת,
הכנתי את הקציצות עם בורגול דק ויצאו ממש טעימות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 15.11.2016)

תודה צילה, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
דניאלה (11:49 10.10.2016)

היי, אפשר להחליף את הבטטה במשהו אחר? אולי בתפוח אדמה מגורד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:58 10.10.2016)

היי דניאלה,
אפשר לשים תפו”א קטן + גזר קטן.

avatar
נחמה (15:27 18.09.2016)

מעדן! למרות שבעלי אינו שוחר בריאות הוא נהנה מהן ואני בכלל היה לי משהו בריא לנשנש בלי נקיפות מצפון!
תודה על כל המתכונים! לפעמים כשאני רעבה בעבודה אני משוטטת באתר ומשביעה את עיני ברעיונות בריאים ומלהיבים – מה שנותן לי כוח לפעמים להתאמץ להכין בבית למרות העייפות!

תודה רבה! עלי והצליחי!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 18.09.2016)

תודה נחמה! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא

avatar
זהבה (13:08 11.06.2016)

יצא פשוט מעולה!!!
קל להכנה וטעים להפליא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:12 11.06.2016)

תודה זהבה, שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂

avatar
אפרת (18:02 1.06.2016)

היי.. השתמשתי בביצה אחת גדולה ועדיין יצא קצת מתפורר, להוסיף עוד ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:43 1.06.2016)

היי אפרת,
ראיתי רק עכשיו..
אם זה מתפורר אז כדאי להוסיף ביצה נוספת.

avatar
אפרת (22:47 1.06.2016)

תודה 🙂

avatar
טובה דבי (12:07 13.05.2016)

הכנתי עכשיו את הקציצות ,יצא מהמם.תודה על מתכונים נפלאים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:33 13.05.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

avatar
נאוה (08:34 12.05.2016)

הכנתי ויצא מעולה! כמו תמיד עם המתכונים שלך 🙂
נראה לי שאפיתי קצת יותר מידי והן יצאו קריספיות והטעם הזכיר מאוד את הקובה בורגול. מומלץ!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 12.05.2016)

מעולה, יצא לטובה 🙂
תודה נאוה.

avatar
צילה (17:44 10.05.2016)

לא עדיף להשתמש בבורגול דק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:55 10.05.2016)

כן צילה, אפשר גם להשתמש בבורגול דק.

avatar
יעל (22:26 7.05.2016)

הי
במה ניתן להשתמש כתחליף לביצה כשקיימת אלרגיה לכך?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:34 8.05.2016)

היי יעל,
במקרה כזה אני חושבת שכדאי לבשל את הבטטה במים רותחים עד לריכוך ולמעוך אותה (במקום להשתמש בבטטה טריה מגורדת). אני מניחה שהעיסה של הבטטה המבושלת תחזיק את התערובת ותשמש במקום הביצה.
בהצלחה ושובע נפלא 🙂

avatar
צליל (16:45 5.05.2016)

היי האם אפשר לטגן אותם במקום לאפות בתנור?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 5.05.2016)

כן צליל, רק חשוב שהקציצות יהיו יציבות ולא יתפרקו. אם הן מתפרקות יכול להיות שחסרה ביצה.

לקריאת כל התגובות