זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: 16 קציצות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כוס בורגול גס מושרה במים חמים לפחות כשעה ומסונן (אין צורך לבשל את הבורגול)
1 בטטה בינונית מגורדת
בצל קטן מגורד
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כף שמן זית/קנולה
1 ביצה גדולה (או 2 קטנות)
5 כפות גדושות פירורי לחם
תיבול: כפית מלאה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה.
-יוצרים קציצות בעזרת הידיים (מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות) ומניחים על נייר האפיה המשומן.
-מרססים/מברישים את הקציצות במעט שמן ומכניסים לתנור במשך 25-30 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- קינואה עם בטטה |
- קציצות פרסה צמחוניות |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- לביבות כרישה |
- סלט בטטה קריספי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
היי אפרת
אילו פרורי לחם עדיף זהובים או לא ?
תודה מראש על תגובתך .
היי עינת,
אני עונה למתכון הזה ובאופן כללי:
בתוך התערובת זה לא משנה.
בציפוי עדיף זהובים (כאן אין ציפוי).
האם ניתן להכין גם מבורגול מבושל? באותה כמות בורגול?
כן, בערך כוס בורגול מבושל.
היי אפרתוש, צריך להשרות את הבורגול במים חמים (פושרים מהברז) או במים רותחים שהרתחתי מהקומקום?
היי מורן🙂
אני מערבבת חצי מים מהקומקום וחצי מהברז.
לא יאומןןןןן?!?!?!?!
ילדיי הבררנים אכלו את זה כמו חטיף
תודה אפרת מדהימה
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
בהשרייה של הבורגול כמה מים צריך להוסיף?
בערך 2 כוסות, כמות שתכסה את הבורגול ויותר.
אפרת הי, הכנתי כמות כפולה וחוסל במהירות. יצא ממש טעים. תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂 שבוע מבורך !
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף ושבוע מקסים😊
בס”ד
היי אפרת,
חוזרת לעדכן שהקציצות יצאו מדהימות. ביומיים הכנתי פעמיים וחוסל במהירות תודה רבה.
רציתי לשאול בנוסף, אם אפשר להוסיף גם עדשים כתומות? ממש מתחשק לי 🙂 אם כן איזו כמות והאם צריך לבשל אותן קודם?
תודה רבה וחודש טוב ומבורך
היי שמרית,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אני חושבת שאפשר להפחית את כמות הבורגול לשליש כוס ולהוסיף שליש כוס עדשים. במקרה כזה כדאי לבשל את הבורגול ואת העדשים לפני כן. חשוב לסחוט היטב מנוזלים לפני יצירת הקציצות.
בהצלחה😊
בס”ד
חג שמח אפרת,
שאלה בבקשה. אני בכל מקרה עושה בורגול לתבשיל אחר ומשרה אותו במים רותחים בערך 20 דקות. האם זה מספיק בשביל הקציצות או להפריד חצי כוס ולהשרות שעה?
תודה רבה ובשורות טובות
היי שמרית,
זה בסדר להשרות גם כ-20 דקות(:
שבוע טוב🌺
הי אפרת, אפשר במקום לגרד את הבצל, לשים את הירקות במעבד מזון? והאם כדאי לסחוט נוזלים? (אני תמיד בוכה מגירוד הבצל…).
בנוסף, האם מתאים להחליף את הבטטה בגזרים? או לשים גם וגם?
רוב תודות!
היי מיכל,
אפשר לקצוץ במעבד מזון, ואכן עדיף לסחוט מנוזלים.
אפשר להחליף חלק מכמות הבטטה בגזר, אבל אז הקציצות יצאו קשות יותר ופחות נימוחות.
יום מקסים🌷
תודה, הכנתי ויצא מאוד טעים!
אבל היה מאוד קשה ליצור קציצות, אז שיטחתי בתבנית וחתכתי אחרי האפייה.
שמחה שיצא מוצלח😊 מאיזו בחינה היה קשה ליצור קציצות? התערובת היתה נוזלית מדי?
היי אפרת, תודה על מתכונים מצויינים
יש לי בורגול מבושל כמה ממנו לשים?
היי עדן,
שמחה לקרוא שאת נהנת אהובה💕
תוכלי לשים כוס בורגול מבושל.
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
תודה רבה
שמתי בתבנית מאפינס
כמה זמן לחמם?
תלוי בגובה ששמת. כ-40 דקות.
הי אפרת הכנתי עם בורגול דק בסיר ללא טיגון יצא מדהים
שוב תודה לך
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת
האם ניתן לעשות מבורגול דק??
תודה יקירה
כן אפשר.
שבוע טוב,
האם במקום בורגול אפשר להשתמש בקינואה/ גריסי פנינה או שיבולת שועל ?
מה עדיף מכולם?
נראה לי שקינואה אבל יש לבשל אותה קודם.
בכל מקרה כדאי לשים 2 ביצים.
אפרת יקירה הכנתי עכשיו כמות כפולה רוצה להכניס 2 תבניות לתנור. האם לשים על טורבו ?
סורי ראיתי רק עכשיו.
אפשר לאפות על טורבו אבל כדאי להחליף בין התבניות במהלך האפיה.
היי,
הבטטה מגורדת לאחר בישול?
אין צורך לבשל את הבטטה.
היי אפשרי ללא ביצה?
הביצה מדביקה את המרכיבים. אולי אפשר לבשל את הבטטה במים רותחים עד לריכוך ולמעוך אותה (במקום להשתמש בבטטה טריה מגורדת). אני מניחה שהעיסה של הבטטה המבושלת תחזיק את התערובת ותשמש במקום הביצה.
שלום
נראה לך שזה טוב כפשטידה?
תודה
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אם את מנסה אז כדאי לשים 2 ביצים.
היי אפרת.
האם אפשר להכין את הקציצות ולהקפיא לאחר אפייה ואחר כך להפשיר ולאפות עוד קצת?
תודה על עוד מתכון מעולה
אני חושבת שכן.
היי
את יודעת מהן הערך הקלורי לקציצה לערך?
תודה !!
היי ליאב,
50 קלוריות לקציצה.
נתקעתי בלי פטרוזיליה אז בחרתי ירוקים אחרים שהיו בבית – עלי סלרי ונענע, יצא מצוין! חוץ מזה כדי למנוע התפרקות השתמשתי בשתי ביצים. אחלה מתכון!
מעולה 🙂
תודה ליאון ויום מקסים
האם אפשר להחליף את פירורי הלחם בשיבולת שועל?
אני חושבת שכן.
היי
מה אפשר במקום הפירורי לחם?
אני מניחה שאפשר לשים כמה כפות של קמח (2-3 כפות), עד שהתערובת מתייצבת.
הכנתי, ויצא מעולה.
אפילו חלק מהילדים אהבו 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי ויום מקסים
היי בסוף בשלתי רבע שעה ואפיתי, יצא מעולה! ממש מזכיר לביבות מטוגנות וזה ממש לא מטוגן! שווה ביותר!
מעולה 🙂 כיף שחזרת לעדכן!
היי אפרת, אני מקווה שתצליחי להגיב לי מהר… הילדים עוד מעט מגיעים ואין לי זמן להשרות בורגול, לבשל את הבורגול יעזור? אתמול בערב חפשתי מתכון לבורגול וחשבתי שאכין את המתכון עם העדשים אבל גם זה ראיתי שאין לי…
כן, את יכולה לבשל את הבורגול במים רותחים במשך 15-20 דקות. מצורף מתכון בסיסי לבורגול.
שלום אפרת,
אפשר במקום בורגול להשתמש בקוסקוס?
לא ניסיתי אבל יכול להיות שכן.
אפרת יקירה, הכנתי את הקציצות כבר כמה פעמים והן כל פעם יוצאות לי נורא מתפרקות… היום הוספתי כף טחינה כי חשבתי שזה יעזור להדביק את התערובת, וזה עדיין התפרק. מה אפשר לעשות?
היי לילך,
כמה ביצים שמת?
ביצה אחת גדולה כמו שכתוב במתכון + כף טחינה
אז פעם הבאה נסי לשים 2 ביצים אפילו אם הן גדולות.
יום מקסים 🙂
הי,
עשית עבודה נהדרת באתר, בזכותך אפילו סטודנט עצלן כמוני התחיל לבשל… אז תודה!
וסליחה על הבורות… אבל צריך להשרות את הבורגול במים חמים?
קודם כל כיף לשמוע 🙂
וכן, מומלץ להשרות במים חמים. כך הבורגול יתרכך יותר טוב.
שבוע נפלא!
היי, תודה על מתכונים נפלאים!
אין לי פטרוזיליה,הכרחי??
היי חני,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה אם אין לך.
שבוע טוב 🙂
היי אפרת,
הכנתי את הקציצות עם בורגול דק ויצאו ממש טעימות.
תודה צילה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי, אפשר להחליף את הבטטה במשהו אחר? אולי בתפוח אדמה מגורד?
היי דניאלה,
אפשר לשים תפו”א קטן + גזר קטן.
מעדן! למרות שבעלי אינו שוחר בריאות הוא נהנה מהן ואני בכלל היה לי משהו בריא לנשנש בלי נקיפות מצפון!
תודה על כל המתכונים! לפעמים כשאני רעבה בעבודה אני משוטטת באתר ומשביעה את עיני ברעיונות בריאים ומלהיבים – מה שנותן לי כוח לפעמים להתאמץ להכין בבית למרות העייפות!
תודה רבה! עלי והצליחי!
תודה נחמה! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא
יצא פשוט מעולה!!!
קל להכנה וטעים להפליא
תודה זהבה, שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂
היי.. השתמשתי בביצה אחת גדולה ועדיין יצא קצת מתפורר, להוסיף עוד ביצה?
היי אפרת,
ראיתי רק עכשיו..
אם זה מתפורר אז כדאי להוסיף ביצה נוספת.
תודה 🙂
הכנתי עכשיו את הקציצות ,יצא מהמם.תודה על מתכונים נפלאים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
הכנתי ויצא מעולה! כמו תמיד עם המתכונים שלך 🙂
נראה לי שאפיתי קצת יותר מידי והן יצאו קריספיות והטעם הזכיר מאוד את הקובה בורגול. מומלץ!
מעולה, יצא לטובה 🙂
תודה נאוה.
לא עדיף להשתמש בבורגול דק?
כן צילה, אפשר גם להשתמש בבורגול דק.
הי
במה ניתן להשתמש כתחליף לביצה כשקיימת אלרגיה לכך?
תודה
היי יעל,
במקרה כזה אני חושבת שכדאי לבשל את הבטטה במים רותחים עד לריכוך ולמעוך אותה (במקום להשתמש בבטטה טריה מגורדת). אני מניחה שהעיסה של הבטטה המבושלת תחזיק את התערובת ותשמש במקום הביצה.
בהצלחה ושובע נפלא 🙂
היי האם אפשר לטגן אותם במקום לאפות בתנור?
תודה
כן צליל, רק חשוב שהקציצות יהיו יציבות ולא יתפרקו. אם הן מתפרקות יכול להיות שחסרה ביצה.