זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
ביסקוויטים מסוג “לוטוס”
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
1/2 כוס חלב
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
אופן הכנה:
-מקציפים בקערה את השמנת המתוקה במשך כדקה. מוסיפים את החלב וממשיכים להקציף כחצי דקה נוספת עד שמתקבלת קצפת רכה.
-מחלקים את התערובת שהתקבלה ל2 קערות קטנות:
*לקערה אחת מוסיפים 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
*לקערה שניה מוסיפים 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד.
-מקציפים כל קערה בנפרד עד לקבלת קצפת יציבה.
-מורחים בקצה אחד של כל ביסקוויט מתערובת הוניל ובקצה השני מתערובת השוקולד. מניחים מעליו ביסקוויט נוסף ומהדקים קלות. בעזרת סכין מסירים את שאריות הקרם מסביב ומסדרים בתבנית.
-מעבירים להקפאה למשך כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה.
ראו גם
- כדורי שוקולד |
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
היי אפרת,
רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות את המתכון פרווה אפשר להסתפק בשמנת צמחית ופודינג?
כן
תודה רבה 🙂
אפשר לעשות את זה עם אוראו?
שאלה דחופה!
כן:)
היי, הקצפתי את השמנת מתוקה ואז את החלב ומאז ששמתי את החלב הבלילה כבר לא הייתה קצפת. היא הייתה רכה מידי. איך אפשר לגרום לזה להיות שוב קצפת?
במקרה כזה יש להכניס את הקערה למקפיא לרבע שעה. להוציא ולהוסיף פודינג וניל ולהמשיך להקציף
שלום אפרת
אני רוצה לעשות עם חלב מרוכז כי אני עשיתי גלידת וניל ממש ממזמן איזה פעמיים ויצא לי ממש טוב. הכנתי מהקצפה של 500 מל שמנת מתוקה ו- 300 מל חלב מרוכז ביתי שהכנתי לבד. לא מצליחה להיזכר אם שמתי כוס וחצי או כוס ורבע או 2 כוסות קרטון חם לשתייה חמה.
אז אם אני רוצה להקציף שוקו וניל בנפרד לקסטה מחלב מרוכז. כמה זה כוסות יוצא 300 מל (הכנתי לבד זה לא מפחית)?
כמו כן מה ההבדל בין מה שאת מכינה ללא חלב מרוכז, החלב הרגיל לא מקפיא את זה לקרח? וגם הטעם זה לא ממש גלידה לא? אלא טעם של קצפת ממש קרה
היי ענת,
300 מ”ל זה כוס ורבע.
החלב המרוכז מעניק מרקם של גלידה. רך יותר.
אני גם שמתי את הקסטה בשוקולד וזה מצוין
אפשר לעשות גם עם בסקוויט מי שרוצה
הייי תודה על המתכונים המעוליםםם! האם אפשר להמיר את המתכון הזה לפרווה? תודה רבה
היי
אפשר להשתמש בשמנת צמחית וחלב סויה(:
תודה רבה על מענה מהיר!
אפשר ללא שמנת? מה כדאי לשים במקום?
שיהיה פחות משמין
לא חושבת. הקרם לא יהיה יציב.
היי שלום.
זה יוצא נורא טעים והכל.
אבל יש לי שאלה:
איך את מצליחה לסדר את הקצפת על הביסקוויטים בצורה יפה?
יש שיטה?
היי
שמחה שאהבת את המתכון!
אין שיטה, מורחים כמות קטנה כל פעם ומחזיקים סכין צמודה לדפנות העוגיה תוך מריחה (כך שהקרם לא יוכל לברוח מהדפנות) .
שאלה
אפשר אם ביסקויטים אחרים פיות מתוקים?
איך קוראים לביסקויטים כמו ששמים בקסטה המקורית?
היי,
אפשר להכין עם כל ביסקוויט שאוהבים.
בחלק מהסופרים מוכרים “ביסקוויט קסטה” שהוא כמו קסטה מקורית- ארוך וצר יחסית.
קוראים להם בסקוויט סנוויץ
איזה רעיון טוב! תודה אפרת.
שמחה שאהבת! תודה על השיתוף🌷
חוזרת לעדכן:)
הכנתי עם קצת שינויים בהתאם למה שהיה בבית…..
יצא מהמם, וטעיםםםםםםםםםם
וואו יצא לך מהמם… איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
הי, אפשר להמיר את החלב בקרם קוקוס? אם כן כיצד?
היי,
אפשר להמיר את החלב בחלב סויה/שקדים/קוקוס/מים.
את השמנת המתוקה אפשר להמיר בקרם קוקוס- החלק המוצק בלבד (לשם כך יש להניח את הפחית במקרר למשך לילה).
את קרם הקוקוס המוצק והקר יש להקציף למשך קצר יותר- לפעמים פחות מחצי דקה, לחלק לקערות ולכל אחת להוסיף 2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד/וניל, אין צורך בחלב.
שלום אפרת
אני רוצה להוסיף קרם לוטוס למילוי איך אני עושה את זה? אשמח שתיתני לי כמויות
היי,
במקום פודינג שוקולד ווניל תשימי 6 כפות פודינג וניל או ריבת חלב אם יש לך, ותוסיפי 3 כפות ממרח לוטוס לקראת סוף ההקצפה.
תודה רבה אפרת על המתכון המושלם! יצא פשוט טעים וקל להכנה!
האתר שלך מדהים אני מכינה המון מהמתכונים שלך ותמיד יוצא מושלם!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על השיתוף😊
אפשר להשתמש במשקה שקדים במקום חלב, אם כן, אותה כמות?
כן, באותה כמות(:
מה הכוונה להקציף,
יש לשפוך את השמנת לקערת מיקסר ולהקציף בו על מהירות גבוהה😊
היי רציתי לשאול מהי כמות הכסתות שתצא לי
היי רבקה,
מהכמות במתכון אמורות לצאת לפחות 12 יחידות, ומישהי בתגובות כתבה אפילו שיצאו לה 30 😊
אני יכולה להכין מילוי שהוא רק לבן ולצפות חצי קסטה בשוקולד מומס כדי שיהיה חום לבן?
היי חיהלה,
אפשר בהחלט:)
תודה, אז כמה כפות פודינג וניל לשים?
שימי 6 כפות ותקציפי הכל בקערה אחת בלי לחלק…
חחחה… כן… ותודה רבה!!!!
וואואיי כול הכבוד תראי איזה טעים יצא לי!!!!!
מהמם 😍
תודה אפרת
❤❤❤
עדיף שמנת להקצפה?
כן.
אפשר לוותר על הפודינג שוקולד ולעשות הכל וניל?
כן.
הכנתי כבר בפעם הרביעית, אין על המתכונים שלך! לפני שניסיתי את המתכון הזה, עשיתי קסטה ממתכון מהאתר של טרה, יצא דוחה ומגעיל לא מגזימה! ואז הלכתי כרגיל לאתר הבטוח, אפילו לא עשיתי ניסוי וישר הכפלתי כמויות וכמובן שהמתכון לא איכזב!! (ואפילו עם הרבה פחות מצרכים) יצא מעולה ממש!!! תודה לך!
תודה אלינור ❤️
הפעם אין לי חלב שקדים או תחליף כלשהוא לחלב רגיל (אני צריכה פרווה) האם ניתן לשים קרם קוקוס במקום חלב?
היי אלינור,
אפשר להחליף בקרם קוקוס 🙂
חשבתי שקרם קוקוס יהיה סמיך מידי (מאשר נוזל/חלב קוקוס)
תודה רבה!
אם את מערבבת אותו ולא מפרידה בין החלק הנוזלי לשומני אז המרקם שלו בסדר.
שבוע נפלא 🌺
מתכון מעולה! אף פעם לא מאכזבת♥️
תודה ליאת 💜
אפשר להכין עם חלב מרוכז במקום חלב רגיל? אם כן מה הכמות? תודה
כן בטח. אפשר לשים שליש כוס חלב מרוכז.
האם יצא לי טוב אם אני יקציף את הריצ\’ במיקסר ואמשיך לערבב ביד את שאר החמרים ?
יש להקציף את הריץ יחד עם החלב והפודינג אחרת זה יהיה דליל.
שלום אפרת, אני לא מבינה מה ההבדל בין מתכון זה לבין מתכון לעוגת בסקוויטים עם גבינה. המילוי ממש זהה. ההבדל היחידי שמצאתי הוא ההכנסה למקפיא למספר שעות (ואגב, לא ברור היכן לאחסן את הקסטה אחרי ההקפאה של מספר שעות).
בבקשה תסבירי לי. תודה.
היי ענת,
את מתכוונת לעוגת גבינה וביסקוויטים? המילוי לא דומה.
המילוי מזכיר עוגת ביסקוויטים רגילה. בכל מקרה, אם את רוצה להכין את זה בצורת עוגה עם שכבות בסקוויטים אז תכיני את עוגת הבסקוויטים. אם את רוצה להכין את זה בצורת קסטה אישית אז המתכון הזה מתאים.
את עוגת הביסקוויטים שומרים במקרר. את הקסטה שומרים במקפיא, גם אחרי 4 שעות. העוגה היא קרמית, הקסטה היא גלידתית.
היי אפרת 🙂
אפשר לשים בין הבסקוויטים את הגלידה מהמתכון של מיכל שמנת מתוקה + שליש מיכל חלב ממותק + 2 כפות פודינג וניל? יש הבדל מבחינת המרקם או רמת הריכוך של העוגיות? פשוט הכנתי את המתכון שלך לגלידת ריבת חלב וכולם ממש התלהבו, ולדעתי הגלידה תצא ככה עשירה יותר מזו שבמתכון כאן.
היי מיטל,
אפשר בתנאי שהגלידה מספיק יציבה. אם היא רכה מידי כדאי להכניס אותה קודם למקפיא שתתייצב לפני שממלאים עם העוגיות.
אם אני רוצה להכין בטעמים של תות+בננה מה אני צריכה להוסיף לתערובת?
היי מיקי,
לאחר שחילקת את הקרם ל-2 קערות:
יש לטחון כוס תותים למחית חלקה. לקערה אחת יש להוסיף 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ומחית תותים ולהקציף לקרם יציב.
יש לטחון בננה קטנה למחית חלקה. לקערה אחת יש להוסיף 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ומחית בננה ולהקציף לקרם יציב.
הקרמים יוצאים בהירים. אם רוצים לחזק את הצבע מומלץ להוסיף צבעי מאכל מתאימים (רצוי טבעיים).
רעיון מהמםםםםםם תודה 🙂
המרתי את החלב בקרם קוקוס ואת השמנת לצמחית כדי להפוך את המתכון לפרווה, הייתי צריכה לפחות 30 ונבהלתי מזה שלרובכם יצאו 12,
מפה לשם הכנתי כמות כפולה של קרם ונשאר מלאאאאאא אחרי שהכנתי כ45 יחידות
יצא מושלם תודה
נראה מעולה 🙂
תודה קרן וחג שמח 🌺
ואוו כל הכבוד
שיחקת אותה
יותר מושלם משל האתר
הי אפרת
על איזה שלב להקציף
על מהירות הכי גבוהה.
תודה רבה על המרשם. כמובן שאנו נעשה את זה וניל בלבדץ שוקולד וניל יש בסופר ואף אחד לא קונה.
איך שאתם אוהבים 🙂
שבוע טוב!
היי אפרת,
אם יש לי פודינג בטעם שוקולד ובטעם ריבת חלב, אני רוצה לשלב את זה עם ביסקוויטים בטעם קרמל.
מה עדיף?
תודה רבה מראש!!
לדעתי הפודינג בטעם ריבת החלב.
יצא מושלם מושלם מושלם!!!! תודה רבה ! אני מוסיפה שיברי שוקולד מריר או \ ואגוזים ממש טעים!!
נשמע מעולה!
תודה הילה 🙂
אפרת, יצא לי סתם עיסה דביקה מלאת בועות וגושים!
אני לא יודעת מה קרה, כי עשיתי הכל בדיוק לפי המתכון…
היי,
את מדברת על הקרם? הקצפת עם מיקסר?
כמה הכמות יוצא?????
הכמות מספיקה ל12 קסטות לפחות (מהתגובות יש מישהי שהכינה ויצאה לה 30 יחידות).
הי אפרת?
למה צריך את החלב?
אפשר להכין גם בלי אבל החלב מאוורר את הקרם ומרכך אותו.
היי
האם אפשר להוסיף לתערובת גבינה לבנה ועדיין המרקם יצא טוב? אם כן, כמה?
תודה רבה על אינסוף מתכונים במיוחד לאנשים שאין להם הרבה זמן😅
אני ממליצה להוסיף רק לשכבת קרם הוניל או שפשוט אפשר להכין רק עם קרם וניל.
על כל מיכל שמנת + חצי כוס חלב + 3 כפות פודינג וניל אפשר להוסיף 3-4 כפות גבינה לבנה, לפי הטעם.
היי. שמתי במקום חלב. 3/4 כוס מים. כי אני צריכה פרוה. זה אבוד?
את מצליחה להקציף את זה? לפעמים תוספת של יותר מידי מים עלולה לפגוע בהקצפה.
אם הצלחת להקציף והטעם בסדר אז אין בעיה.
שנה טובה 🙂
הסתי את זה 10 פעמים וזה יוצא תמיד טעים
תודה ירון, שמחה לשמוע 🙂
הבת שלי בת 7 הכינה את זה אתמול , יצא ממש יפה וטעים
כל הכבוד לה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
היי! נראה קל וטעים אני אנסה להכין מפתי בר.
אני תמיד לוקחת מתכונים מהאתר הזה, במיוחד אהבתי את המתכון לעוגת לימון- פצצה!
שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להכין את המתכון עם חלב סויה במקום חלב רגיל?
האם אפשר להכין את המתכון הזה גם עם חלב סויה?
כן אפשר.
כמה פשוט ככה טעים ומרשים!! תודה רבה על אתר מעולה!!
תודה נעמה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
אפשר להמיס שוקולד חלבי בתוך הקצפת במקום פודינק בטעם שוקולד?
כן אפשר. יש לצנן את השוקולד המומס לפני שמוסיפים לקצפת.
לאיזה כמות של פתי בר זה מספיק ?
זה אמור לצאת בסביבות 8-10 יחידות, תלוי אם זה פתי בר גדולים או קטנים. זאת אומרת שבסביבות 16-20 ביסקוויטים (כל יחידה זה כפול).
הי אפרת.
אין על האתר הזה!!!
כמה זמן טוב בהקפאה? אני רוצה להכין לשבועות כמה שיותר מוקדם אבל שלא יהרוס את הטעם.
היי חני,
אני חושבת שעד שבוע לפני ההגשה זה יהיה בסדר גמור. כמובן שזה יכול להשמר בהקפאה הרבה יותר זמן אבל ככל שעובר הזמן זה נעשה פחות טרי/טעים.
יום מקסים 🙂
היי,
האם במקום חלב אפשר לשים משקה סויה בטעם שקדים?
תודה 🙂
כן חני, אפשר. רצוי שהחלב יהיה קר מהמקרר (להצלחת ההקצפה).
הי. רציתי לשאול האם אפשר לעשות עם קצפת צמחית (פרווה)
כן, אפשר.
יצא מהמם!!!! ממש מזכיר את הקסטה הקנויה…
מרוב שאהבו אני כל פעם מכינה עם חבילה שלמה של פודינג ושמנת לכל צבע. יוצא כמות גדולה…
כל המתכונים פה הם ממש מוצלחים…
תודה שלי, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
שלום אפרת- יש לי שאלה קצת שונה..
הכנתי לפני שבוע את הקסטות- יצאו מדהים! ונשאר לי עוד מלא קרם מ-2 הצבעים, אז סגרתי אותם בקערות עם ניילון נצמד היטב ושמתי במקרר בתכנון שבתחילת השבוע אעשה עוד, אך שכחתי מזה לגמרי ועכשיו רציתי לשאול האם הקרם ניתן לשימוש?
תודה רבה!
היי שיר,
תטעמי. אם הקרם טעים ואין טעם לוואי אז אין שום בעיה להשתמש בו.
שבת שלום 🙂
יצא מדהים,
הבן שלי בן 10 הכין עם רי’צ וחלב סויה וכולם ליקקו את האצבעות ….
תודה רבה
שמחה שיצא טעים, כל הכבוד לו 😉
תודה על העדכון ושבוע נפלא!
לכמה קסטות המתכון מתאים?
אתר מעולה אני תמיד לוקחת ממנו מתכונים, תודה רבה
היי אילה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
הכמות מספיקה ל12 קסטות לפחות (מהתגובות יש מישהי שהכינה ויצאה לה 30 יחידות).
בהצלחה!
היי,
האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה ואיסטנט פודינג מלא( במקום 3 כפות), לשני הטעמים?
ז”א 1 שמנת מתוקה + חבילת איסטנט פודינג וניל ו1 שמנת מתוקה + חבילת איסטנט פודינג בטעם שוקולד?
כן ליאב, אפשר בהחלט. מומלץ להוסיף כחצי כוס חלב לכל הקצפה (הכוונה מיכל שמנת+ חבילת אינסטנט פודינג + חצי כוס חלב).
שבוע נפלא 🙂
מעולה…אכין ואעדכן!!
היי, הכנתי ויצא מעולה!!!! אז קודם כל תודה רבה!
שנית, הקצפת וניל יצאה שונה מהשוקו..הטעם שלה משאיר בפה טעם מוזר ואילו השוקו ממש טעימה ולא משאירה בפה טעם לוואי. בנוסף השוקו נמס פחות מהוניל…עשיתי משו לא בסדר?
היי ליאב,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הטעם, יכול להיות שהיתה בעיה עם השמנת או אבקת פודינג הוניל.
לגבי השוקו שנמס פחות, אני מניחה שזה כתוצאה מההקצפה. כנראה שהקצפת של השוקו הוקצפה לקצפת יציבה בעוד שהקצפת של הוניל היתה פחות יציבה ולכן נמסה יותר מהר.
ואם כן במה?
לא חנוך, השמנת המתוקה הכרחית כי היא זאת שעושה את המרקם של הגלידה.
שבת שלום 🙂
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה?
הי
אם אני רוצה להכין את הקסטות כעוגת קסטות? חשבתי על שכבת ביסקווטים שכבת פודינג וניל שכבת ביסקווטים שכבת פודינג שוקולד ועוד שכבת ביסקווטים. אפשרי?
היי לירון,
אפשר להכין עוגת קסטות, רק מומלץ לטבול את הביסקוויטים טבילה קצרה בחלב או מים לפני שמניחים בתבנית אחרת יהיה קשה לחתוך את העוגה.
אם רוצים להכין בתבנית מלבנית בגודל 20X30 כדאי להשתמש בשני מיכלי שמנת:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) + שליש כוס חלב קר + חבילת אינסטנט פודינג וניל
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) + שליש כוס חלב קר + חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
בהצלחה וחג שמח 🙂
שלום.
הכנתי את הקסטות האם נראה לך שזה יהיה טעים לטבול כל קסטה בשוקולד מומס או שזה לא יהיה קשור?
תודה;)
היי,
אם אוהבים שוקולד זה יכול להיות טעים אבל בשביל לעשות זאת צריך לעבוד מאוד מהר. חשוב שהקסטות יהיו קפואות ושהשוקולד המומס יהיה בטמפ’ החדר (ולא חם). לאחר הטבילה יש להניח מיד על נייר אפיה ולהכניס למקפיא.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי 🙂
לפי המתכון כמה קסטות יצאו לי?
ואם אני רוצה כפול להכפיל כמויות מצרכים?
היי לירון,
כ-12 קסטות קטנות (אם מכינים מעוגיות לוטוס).
אפשר להכפיל את כל הכמויות ואז ייצאו יותר (כ-24 קסטות).
בהצלחה 😉
מתכון מעולה! יצאו לי 30 קסטות של עוגיית לוטוס! ועד נשאר קצפת (נגמרו העוגיות חח) לא מבינה איך לכם יצא רק 12..שמתי קצפת ממש בנדיבות
באמת? מעולה! עוד יותר טוב 😉
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
מה אפשר לשים במקום האינסטנט שוקולד?
היי אביבית,
אפשר להכין את זה רק עם אינסטנט פודינג וניל ואם רוצים גם קרם שוקולד אפשר לשים במקום האינסטנט פודינג שוקולד- 50 גרם שוקולד מריר מומס (יש לקרר אותו לפני לטמפ’ החדר) או 2 כפות ממרח שוקולד.
הי, האם יש אפשרות להחליף את החלב עם משהו אחר, מים ? מה אפשרי להחליף
ועד כמה זמן בפריזר זה יכול להישמר ?
תודה
היי זוהר,
אפשר להחליף את החלב ברבע כוס מים קרים.
ניתן לשמור במקרר כחודש (בקופסה סגורה היטב).
שלום אני אשמח לדעת במה אפשר להחליף חלב ממותק מרוכז?
למרות שזה לא מצוין במתכון.תודה!
היי רחלי,
תלוי באיזה מתכון. אם זה קרם/מוס/גלידה את יכולה לשים חלב רגיל במקום (או חלב סויה/ קוקוס לפרווה).
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי, האם ניתן להשתמש בחלב מרוכז ממותק במקום חלב רגיל?
כן יפית. שימי שליש כוס חלב מרוכז.
שבת שלום 🙂
עדכון: הכנתי את מוס השוקולד הלבן, כמו המתכון הראשון שנתת לי. המסתי את נטיפי השוקולד הלבן של מימונס, והטעם היה טוב. אחרי שהתקררו עירבבתי את תערובת הקצפת, זילפתי והקפאתי.
יצא טעים מאוד!! השילוב בין הקוקוס לשוקולד הלבן… מדהים!!
תודה רבה על העזרה ושבת שלום 🙂
מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה ושבת שלום!
תודה תודה ושוב תודה!!!!!
על המתכונים ועל המענה המהיר! אעדכן בתוצאות 🙂
מעולה! אשמח לשמוע 🙂
אז לא להוסיף שוקולד לבן פרווה (יש לי נטיפים)? רק פודינג?
תנסי לעשות ניסיון ולהמיס כמות ממש קטנה. אם הנוזל שאת מקבלת יוצא בצבע לבן אז את בהחלט יכולה להוסיף אותו לקצפת יחד עם שאר החומרים (לאחר שהוא מתקרר לטמפ’ החדר). אם זה יוצא דליל ושקוף אולי כדאי לוותר. ממליצה לך גם לטעום אותו לאחר ההמסה.
מה עדיף מבחינת הטעם – סויה או קוקוס?
תודה על המענה המהיר! 🙂
אני אוהבת יותר קוקוס כי זה מעשיר יותר את הקרם וגם מוסיף לו טעם ממש עדין של קוקוס.
היי 🙂
אם אני רוצה להשתמש במתכון כאן כדי להכין מוס שוקולד לבן פרווה.
זה אפשרי?
כמובן, קצפת צמחית, אבל מה במקום חלב? והאם להקפיא את המוס עד להגשה או בקירור?
היי סאלי,
אם את רוצה להכין מוס שוקולד לבן פרווה אני ממליצה להכין ממיכל קצפת צמחית + רבע כוס חלב+ אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן (להקציף קצפת צמחית כ30 שניות, להוסיף אינסטנט פודינג וחלב ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה).
אפשר גם להכין מוס מקצפת צמחית+ חפיסת שוקולד לבן אבל אז מומלץ שזה יהיה שוקולד לבן חלבי מאחר והשוקולד הלבן הפרווה הרבה פחות טעים ובנוסף, אם ממיסים את הפרווה הוא הופך למין נוזל צהבהב שקוף ונוזלי מאוד, להבדיל מהשוקולד החלבי.
את המוס את יכולה להקפיא עד להגשה ולהעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
בהצלחה 😉
לא הבנתי איך זה פרווה עם רבע כוס חלב……
צודקת! טעות שלי. במקום רבע כוס חלב שימי רבע כוס חלב סויה, חלב קוקוס וכאופציה אחרונה – קצת פחות מרבע כוס מים קרים (נגיד 5 כפות מים קרים).
השמנת משמשת כמרכיב נוזלי, כך שאפשר להחליפה בנוזל, או שהיא חשובה במרקם?
היי איתן,
במקרה הזה השמנת מאוד חשובה מאחר והיא תורמת למרקם הקרמי והגלידתי. אם תשתמש בנוזל אחר לא תוכל להקציף אותו לקרם כמו את השמנת המתוקה.
בנות מי שאין לה פודינג שוקולד שתערבב לתוך הפודינג הרגיל כפית קקאו יוצא מצויין
תודה סתיו, רעיון מעולה 🙂
רק קקאו או חצי אבקת סוכר?
הי ,
בשביל גרסת פרווה – שמנת ריץ’ ומים במקום חלב?
יוצא עדיין טעים ?
היי שני,
אפשר להשתמש בקצפת צמחית/ריץ’. כדי להעשיר את הטעם את יכולה להשתמש בחלב קוקוס במקום החלב.
אם את שמה מים, שימי רק רבע כוס (במקום חצי).
כמה ריץ’ לשים? באותה כמות של השמנת?
כן, אותה כמות. מיכל אחד קטן של ריץ’.
מבקשת לקבל מתכונים מעכשיו והלאה. אתחיל ליישם מיד אחרי פסח. הכל נראה מגניב
בשמחה חיה 🙂
חג שמח!
היי,אפשר להכנס לרשימת התפוצה של המתכונים בבקשה? תודה רבה!
כן בטח, צירפתי את המייל שלך.
שבת שלום 🙂
כמה קלוריות יש בקסטה אחת?
הי יפית,
קשה לי לומר. אני מניחה שבסביבות 150 קלוריות.
האם אפשר בלי מקסר מטרפה?
היי אור,
אני מאוד ממליצה לא לוותר על המיקסר במקרה של הכנת קצפת.
הקצפה עם מטרפה לוקחת יותר זמן, צריך לעבוד במהירות וחשוב שהקצפת/שמנת תהיה מאוד מאוד קרה לפני ההקצפה.
היי במידה ואני רוצה לעשות כמות גדולה יותר לעשות 6 כפות וניל , ו6 כפות פודינג שוקולד? וכמובן 500 ג׳ שמנת?
אין בעיה מתן, פשוט יש להכפיל כמויות כמו שרשמת ולהוסיף גם כוס אחת של חלב.
שלום
תודה על התשובה.
לא מזמן גיליתי את האתר ומאד נהנית מהמתכונים וכן מהנוחות למצוא כל מתכון.
תודה צילה, כיף גדול לשמוע 🙂
לאחר ההגשה היכן לשמור את הקסטות הנותרות? בהקפאה או במקרר?
הי נעם,
לשמור בהקפאה.
יום נפלא!
הכנתי עם פתי בר בטעם שוקולד. יצא מעולה!!
שלום.
במה אפשר להחליף את החלב אם רוצים שיהיה פרווה? תודה
הי צילה,
לפרווה מומלץ להשתמש בחלב קוקוס ואם אין אז להמיר בשליש כוס מים.
כמה עוגיות לוטוס בערך צריך ומה הכמות של הקסטות שיוצא ?
הי ענת,
כמות של כ-12 קסטות קטנות. בסביבות 24 עוגיות לוטוס.