שום דבר לא נמצא
    >
ספרי מתכונים ב10 דקות

קיש גבינות מהיר מבצק מלוואח

קיש גבינות ועירית מבצק מלוואח

2 תבניות עגולות בקוטר  18

מצרכים:

2 עלי מלוואח (ניתן להשתמש במקום בבצק עלים)

1 בצל קטן קצוץ

חצי כוס גבינה בולגרית מגורדת (כ-70 גרם)

חצי כוס גבינה צהובה/ מוצרלה מגורדת (כ-70 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

1 ביצה

2 כפות עירית קצוצה

כף קמח לבן

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מפשירים מעט את עלי המלוואח (אין להפשיר לגמרי אלא עד שהעלים נעשים מעט גמישים).

-מניחים עלה מלוואח על נייר אפיה ומרדדים קלות בעזרת מערוך. מניחים את העלה בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות עד לחצי גובה מהתבנית. בעזרת מזלג דוקרים את הבצק במספר מקומות (יש לדקור בתחתית וגם בדפנות). מכניסים לתנור למשך 15 דקות ומוצאים.

קיש מבצק מלוואח

-מטגנים במחבת בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מסירים מהאש ומצננים.

-מערבבים בקערה את הבצל המטוגן יחד עם כל החומרים. יוצקים את התערובת באופן שווה לשתי התבניות.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינוח קרם גבינה ולוטוס
סירות תפוחי אדמה מוקרמות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
יוליה (21:24 14.05.2019)

היי! איפה שמים את הקמח? תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 14.05.2019)

בתוך התערובת של הגבינות והביצה.

Avatar
סיון (18:02 22.11.2018)

היי, אם אני רוצה רק קיש אחד? להוריד את כל המצרכים בחצי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 22.11.2018)

כן.

Avatar
שיראל (16:46 20.11.2018)

מה לעשות אם אני רוצה להכין את הקיש עם כרובית?.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 20.11.2018)

היי שיראל,
אפשר לבשל פרחי כרובית במים עד לריכוך, לסנן מנוזלים ולקצוץ לחתיכות קטנות ולהוסיף לתערובת במקום העירית.

Avatar
דותם (12:00 28.12.2017)

היי קודם תודה על האתר המדהים!!!
רציתי לשאול האם שמים את 2 העלים של המלאווח אחד על השני?
דחוףף

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 28.12.2017)

לא, רק עלה אחד שמים בתחתית. הכמות במתכון מתאימה ל-2 קישים.

Avatar
שיראל (16:41 20.11.2018)

הי דותם!
המתכון הוא לשתי קישים ,לא שמים את המלאוח אחד על השיני!

Avatar
אליה (13:08 24.05.2017)

שלום לך אשה מקסימה !
האם ניתן להכין את התחתית מבצק ולא מבצק מלאווח או בצק עלים , האם יש לך מתכון לבצק על בסיס שמן ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:49 24.05.2017)

היי אליה,
אפשר להכין את התחתית שבמתכון הזה- קיש פטריות ובטטה. הוא מבוסס על שמן.
המשך יום מקסים 🙂

Avatar
מיכל (12:10 23.05.2017)

היי
אני מתה על האתר הזה ועושה ממנו המווון דברים והכל יוצא מעולה.
שאלה, האם אפשר לפרוס את שני עלי המלוואח אחד ליד השני בתבנית גדולה יותר ומלבנית (כמובן עם קצת חפיפה בין העלים) או שזה לא יצא טוב? וגם האם יש עדיפות לתבנית עגולה או שזה לא משנה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:40 23.05.2017)

היי מיכל,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר לפרוס שני עלי מלוואח אחד ליד השני.
אין בעיה להשתמש בתבנית מלבנית. קחי בחשבון שהקיש אמור לצאת נמוך מגובה התבנית.

Avatar
ברק (12:31 19.05.2017)

אהלן

האם אפשר וכדאי להקפיא.

קשה להכין הכל שבועות באותו היום. השאלה אם להקפיא לא יהרוס…

אם אין ברירה אכין יום לפני ואכניס למקרר..

תודה

ברק

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:18 19.05.2017)

היי ברק,
מסכימה לגמרי אבל חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא. לדעתי זה אפשרי אבל יכול להיות שהטעם או המרקם מעט יפגעו.
שבת שלום 🙂

Avatar
גל (07:33 11.11.2016)

הי,
יש לי תבנית פאי 26ס"מ. האם יש צורך לשנות כמויות? (אני מעדיף להכין בתבנית אחת).
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:16 11.11.2016)

היי גל,
לדעתי יהיה כדאי להכפיל את כמויות המילוי: 1 בצל בינוני קצוץ, כוס גבינה בולגרית, כוס גבנ"צ מגורדת, 4 כפות גבינה לבנה, 2 ביצים, 3-4 כפות עירית קצוצה, 2 כפות קמח, מלח ופלפל שחור.
אני מניחה שזמן האפיה יכול להתארך מעט ל 25-30 דקות.

Avatar
רבקה (02:46 24.04.2017)

כן את יכולה לעשות בכול גודל שאת רוצה פשוט מחכה קצת שיפשיר המלווח ואז את מתחילה למתוח הבצק כמו בצק עלים ואם רוצה לקבל צבע מורחת על כל עיגול מחמאה פלוס בירה ותאבון

Avatar
ליאת (11:33 7.11.2016)

שלום!
רציתי לשאול האם אפשר להכין את המתכון הזה ובמקום מלוואח להכין את התחתית של המתכון "קיש פטריות ובטטה"?
תודה רבה על מתכונים נהדרים!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:57 7.11.2016)

כן ליאת, אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂

Avatar
אריאלה (17:14 27.10.2016)

שלום – נראה טעים – רציתי לשאול – למה 2 עלי מלוואח. לא הבנתי לפי המתכון מה עושים עם השני…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:01 27.10.2016)

היי אריאלה,
הכמות במתכון היא ל-2 תבניות עגולות קטנות בקוטר של 18.

Avatar
ציפי (14:45 8.08.2016)

אפשר לגלגל את הבצק לרולדה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:33 8.08.2016)

היי ציפי,
אפשר לגלגל לרולדה אבל יש לפרוס לשבלולים ולסדר על התבנית לפני האפיה. אם תאפי כרולדה אני חוששת שזה לא יאפה כמו שצריך מבפנים.

Avatar
ציפי (12:11 8.06.2016)

אחרי הרידוד צריך להוצא את נייר האפיה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:28 8.06.2016)

כן ציפי.
בהצלחה 🙂

Avatar
אסנת (13:57 19.05.2016)

אפשר להכין יום / יומיים מראש ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:16 19.05.2016)

היי אסנת,
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בתוך קופסה אטומה. לפני ההגשה יש לחמם בתנור.

Avatar
ליאת (06:19 8.05.2016)

מהרגע שקראתי את המתכון הזה עשה לי חשק להכין אותו כל השבוע אני חושבת איך אני הולכת לאכול את זה. רציתי לדעת משהו לשים את המלוואח על טורבו או על אפיה רגילה? וגם אחרי זה ששמים את הגבינות טורבו או אפיה רגילה? כי מישהיא אמרה לי שכל דבר לאפיה היא עושה עם טורבו.
ודרך אגב הכנתי את הפשטידת תירס אבא שלי פירק את זה יצא טעים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:11 8.05.2016)

היי ליאת,
כל האפיה היא בתוכנית התנור הרגילה – למעלה ולמטה (לא טורבו). בדר"כ מי שיש לו תנור חלש יחסית משתמש בטורבו.
שמחה שפשטידת התירס יצאה מוצלחת 🙂
שבוע מקסים!

Avatar
הילית (22:50 6.03.2016)

יצא מדהים, לא נופל מקישים של מסעדות! התאהבתי ברעיון של מלוואח כבסיס לקיש, יש לך אולי רעיון למתכון לקיש בטטה? 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:27 7.03.2016)

היי הילית,
שמחה שאהבת 🙂
יש לי מתכון לקיש בטטה ופטריות שניתן להכין גם על בצק מלוואח (ואגב אם את מעדיפה בלי פטריות אין בעיה לוותר על הפטריות ולהגדיל את כמות הבטטה לבטטה בינונית שלמה).
יום נפלא!

Avatar
הילית (21:14 14.03.2016)

אז הכנתי גם אותו ובעצתך בלי פטריות – יצא גם מעולה! אפילו יותר טעים מהקיש הזה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:10 14.03.2016)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
דקלה (13:58 18.08.2015)

שתי עלי מלוואח להניח אחד מעל השני ? אשמח להסבר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:06 18.08.2015)

היי דקלה,
הכמויות במתכון מתאימות ל2 תבניות עגולות קטנות (בקוטר 18). יש להשתמש בעלה מלוואח אחד בכל תבנית.

Avatar
שני (18:36 13.08.2015)

מתכון מ צ ו י ן. התחסל תוך שניה ומדהים כמה שזה פשוט!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:38 13.08.2015)

תודה שני! אני שמחה לשמוע 🙂

Avatar
בתיה (15:16 25.05.2015)

מומלץ מאד!!!!!!
אתר מדהים כל מה שניסיתי ממנו חוסל!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:30 25.05.2015)

תודה בתיה! כיף לשמוע 🙂

Avatar
ליאת (09:54 22.05.2015)

היי..אפשר להכין את המתכון הזה עם בצק פריך מוכן של מעדנות במקום המלאווח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:00 22.05.2015)

היי ליאת,
המלוואח נותן קצת מתקתקות לקיש אבל לדעתי אפשר גם עם בצק פריך. כדי שהתערובת לא תפגע בפריכות של הבצק אני ממליצה לפזר מעט גבינה צהובה על הבצק ומעל לצקת את התערובת (אם יש לך פרוסות גבנ"צ אז להניח כפרוסה וחצי על הבצק).
שבת שלום וחג שמח 🙂

Avatar
ליאת (10:15 22.05.2015)

תודה על התגובה המהירה.. ואם אין לי בולגרית מה אפשר לשים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:20 22.05.2015)

הי ליאת, איזה עוד גבינות יש לך? חוץ מגבינות במרקם של ממרח (כמו גבינה לבנה, קוטג' וכו')

Avatar
בשלנית מתחילה (12:47 15.05.2015)

יצא ממש טעים וקל להכנה. פתרון מעולה למי שרוצה לחסוך לעצמו את הכנת הבצק, כמוני:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:56 15.05.2015)

שמחה שאהבת, תודה ושבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.