זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
סוג: חלבי
2 תבניות עגולות בקוטר 18
מצרכים:
2 עלי מלוואח (ניתן להשתמש במקום בבצק עלים)
1 בצל קטן קצוץ
חצי כוס גבינה בולגרית מגורדת (כ-70 גרם)
חצי כוס גבינה צהובה/ מוצרלה מגורדת (כ-70 גרם)
2 כפות גבינה לבנה
1 ביצה
2 כפות עירית קצוצה
כף קמח לבן
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מפשירים מעט את עלי המלוואח (אין להפשיר לגמרי אלא עד שהעלים נעשים מעט גמישים).
-מניחים עלה מלוואח על נייר אפיה ומרדדים קלות בעזרת מערוך. מניחים את העלה בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות עד לחצי גובה מהתבנית. בעזרת מזלג דוקרים את הבצק במספר מקומות (יש לדקור בתחתית וגם בדפנות). מכניסים לתנור למשך 15 דקות ומוצאים.
-מטגנים במחבת בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מסירים מהאש ומצננים.
-מערבבים בקערה את הבצל המטוגן יחד עם כל החומרים. יוצקים את התערובת באופן שווה לשתי התבניות.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
יש לי רק תבניות בקוטר 21. יצא טוב לדעתך או שצריך לשנות כמויות?
תודה רבה מראש
היי
יצא טוב אבל נמוך יותר. קשה להתאים כמויות כי התבניות קרובות בגודלן…
תודה רבה על האתר המדהים!!
רציתי לשאול, אפשר להליף את העירית במשהו אחר?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לוותר על העירית או לשים בצל ירוק.
החלפתי בבצל ירוק- ויצא מושלם!!!!
תודה רבה!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לעדכן😊
היי אפרת,
תודה על המתכונים כל מה שהכנתי עד כה (והכנתי הרבה) יצאו מעולים !
אפשר להכין את הקיש בתבנית מרובעת עם בצק עלים עם אותם כמויות שבמתכון ?
היי,
אפשר להשתמש בתבנית 22*31 ובבצק עלים. ואם יש לך תבנית פאי מלבנית (שהיא נמוכה יותר) זה עדיף.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
היי אפרת,
האם ניתן להכין את ה”קיש פטריות ובטטה” כמו הקיש הזה, עם מלוואח (או אפילו בצק עלים או משו) במקום בצק, או שעדיף לדבוק במתכון המקורי?
בא לי שיצא טעים טעים טעים כמו שאר המתכונים שלך, פשוט לא כ”כ אוהבת לעבוד עם בצק..
תודה רבה וערב טוב! (:
כן אפשר בהחלט 🙂
היי אליאור,
למה מגעיל? מה הייתה הבעיה בקיש?
תודה על כל המתכונים הטובים.
האם ניתן להכין את זה יום קודם ושלמור במקרר? או שזה יהרוס את כל הטעם?
היי דגנית,
ברור שהכי טעים זה שמכינים באותו יום אבל אם אין ברירה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בתוך קופסה סגורה. לפני ההגשה יש לחמם בתנור.
היי! איפה שמים את הקמח? תודה .
בתוך התערובת של הגבינות והביצה.
היי, אם אני רוצה רק קיש אחד? להוריד את כל המצרכים בחצי?
כן.
מה לעשות אם אני רוצה להכין את הקיש עם כרובית?.
היי שיראל,
אפשר לבשל פרחי כרובית במים עד לריכוך, לסנן מנוזלים ולקצוץ לחתיכות קטנות ולהוסיף לתערובת במקום העירית.
היי קודם תודה על האתר המדהים!!!
רציתי לשאול האם שמים את 2 העלים של המלאווח אחד על השני?
דחוףף
לא, רק עלה אחד שמים בתחתית. הכמות במתכון מתאימה ל-2 קישים.
הי דותם!
המתכון הוא לשתי קישים ,לא שמים את המלאוח אחד על השיני!
שלום לך אשה מקסימה !
האם ניתן להכין את התחתית מבצק ולא מבצק מלאווח או בצק עלים , האם יש לך מתכון לבצק על בסיס שמן ?
תודה
היי אליה,
אפשר להכין את התחתית שבמתכון הזה- קיש פטריות ובטטה. הוא מבוסס על שמן.
המשך יום מקסים 🙂
היי
אני מתה על האתר הזה ועושה ממנו המווון דברים והכל יוצא מעולה.
שאלה, האם אפשר לפרוס את שני עלי המלוואח אחד ליד השני בתבנית גדולה יותר ומלבנית (כמובן עם קצת חפיפה בין העלים) או שזה לא יצא טוב? וגם האם יש עדיפות לתבנית עגולה או שזה לא משנה?
היי מיכל,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר לפרוס שני עלי מלוואח אחד ליד השני.
אין בעיה להשתמש בתבנית מלבנית. קחי בחשבון שהקיש אמור לצאת נמוך מגובה התבנית.
אהלן
האם אפשר וכדאי להקפיא.
קשה להכין הכל שבועות באותו היום. השאלה אם להקפיא לא יהרוס…
אם אין ברירה אכין יום לפני ואכניס למקרר..
תודה
ברק
היי ברק,
מסכימה לגמרי אבל חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא. לדעתי זה אפשרי אבל יכול להיות שהטעם או המרקם מעט יפגעו.
שבת שלום 🙂
הי,
יש לי תבנית פאי 26ס”מ. האם יש צורך לשנות כמויות? (אני מעדיף להכין בתבנית אחת).
תודה!
היי גל,
לדעתי יהיה כדאי להכפיל את כמויות המילוי: 1 בצל בינוני קצוץ, כוס גבינה בולגרית, כוס גבנ”צ מגורדת, 4 כפות גבינה לבנה, 2 ביצים, 3-4 כפות עירית קצוצה, 2 כפות קמח, מלח ופלפל שחור.
אני מניחה שזמן האפיה יכול להתארך מעט ל 25-30 דקות.
כן את יכולה לעשות בכול גודל שאת רוצה פשוט מחכה קצת שיפשיר המלווח ואז את מתחילה למתוח הבצק כמו בצק עלים ואם רוצה לקבל צבע מורחת על כל עיגול מחמאה פלוס בירה ותאבון
שלום!
רציתי לשאול האם אפשר להכין את המתכון הזה ובמקום מלוואח להכין את התחתית של המתכון “קיש פטריות ובטטה”?
תודה רבה על מתכונים נהדרים!!!
כן ליאת, אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂
שלום – נראה טעים – רציתי לשאול – למה 2 עלי מלוואח. לא הבנתי לפי המתכון מה עושים עם השני…
היי אריאלה,
הכמות במתכון היא ל-2 תבניות עגולות קטנות בקוטר של 18.
אפשר לגלגל את הבצק לרולדה ?
היי ציפי,
אפשר לגלגל לרולדה אבל יש לפרוס לשבלולים ולסדר על התבנית לפני האפיה. אם תאפי כרולדה אני חוששת שזה לא יאפה כמו שצריך מבפנים.
אחרי הרידוד צריך להוצא את נייר האפיה?
כן ציפי.
בהצלחה 🙂
אפשר להכין יום / יומיים מראש ?
היי אסנת,
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בתוך קופסה אטומה. לפני ההגשה יש לחמם בתנור.
מהרגע שקראתי את המתכון הזה עשה לי חשק להכין אותו כל השבוע אני חושבת איך אני הולכת לאכול את זה. רציתי לדעת משהו לשים את המלוואח על טורבו או על אפיה רגילה? וגם אחרי זה ששמים את הגבינות טורבו או אפיה רגילה? כי מישהיא אמרה לי שכל דבר לאפיה היא עושה עם טורבו.
ודרך אגב הכנתי את הפשטידת תירס אבא שלי פירק את זה יצא טעים!
היי ליאת,
כל האפיה היא בתוכנית התנור הרגילה – למעלה ולמטה (לא טורבו). בדר”כ מי שיש לו תנור חלש יחסית משתמש בטורבו.
שמחה שפשטידת התירס יצאה מוצלחת 🙂
שבוע מקסים!
יצא מדהים, לא נופל מקישים של מסעדות! התאהבתי ברעיון של מלוואח כבסיס לקיש, יש לך אולי רעיון למתכון לקיש בטטה? 🙂
היי הילית,
שמחה שאהבת 🙂
יש לי מתכון לקיש בטטה ופטריות שניתן להכין גם על בצק מלוואח (ואגב אם את מעדיפה בלי פטריות אין בעיה לוותר על הפטריות ולהגדיל את כמות הבטטה לבטטה בינונית שלמה).
יום נפלא!
אז הכנתי גם אותו ובעצתך בלי פטריות – יצא גם מעולה! אפילו יותר טעים מהקיש הזה 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
שתי עלי מלוואח להניח אחד מעל השני ? אשמח להסבר
היי דקלה,
הכמויות במתכון מתאימות ל2 תבניות עגולות קטנות (בקוטר 18). יש להשתמש בעלה מלוואח אחד בכל תבנית.
מתכון מ צ ו י ן. התחסל תוך שניה ומדהים כמה שזה פשוט!
תודה שני! אני שמחה לשמוע 🙂
מומלץ מאד!!!!!!
אתר מדהים כל מה שניסיתי ממנו חוסל!!!
תודה בתיה! כיף לשמוע 🙂
היי..אפשר להכין את המתכון הזה עם בצק פריך מוכן של מעדנות במקום המלאווח?
היי ליאת,
המלוואח נותן קצת מתקתקות לקיש אבל לדעתי אפשר גם עם בצק פריך. כדי שהתערובת לא תפגע בפריכות של הבצק אני ממליצה לפזר מעט גבינה צהובה על הבצק ומעל לצקת את התערובת (אם יש לך פרוסות גבנ”צ אז להניח כפרוסה וחצי על הבצק).
שבת שלום וחג שמח 🙂
תודה על התגובה המהירה.. ואם אין לי בולגרית מה אפשר לשים
הי ליאת, איזה עוד גבינות יש לך? חוץ מגבינות במרקם של ממרח (כמו גבינה לבנה, קוטג’ וכו’)
יצא ממש טעים וקל להכנה. פתרון מעולה למי שרוצה לחסוך לעצמו את הכנת הבצק, כמוני:)
שמחה שאהבת, תודה ושבת שלום 🙂