זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל גדול חתוך לחצאי עיגולים דקים
2 שיני שום פרוסות
4 קישואים בינוניים חצויים חתוכים לרצועות דקות
400 גרם שעועית ירוקה שלמה משקית קפואה (*מומלץ להשתמש בשעועית ירוקה עדינה)
רבע כוס מים
תיבול: חצי כפית אבקת מרק , רבע כפית שטוחה כורכום, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את פרוסות השום, רצועות הקישואים והשעועית הירוקה (אין צורך להפשיר לפני), ממליחים מעט ומוסיפים רבע כוס מים. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים. מערבבים מידי פעם.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
בס”ד
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים המעולים. אני מעוניינת להוסיף פולי סויה למנה. איך לעשות זאת ואיזו כמות?
תודה רבה 🙂
אם מדובר בפולי סויה קפואים פשוט תוסיפי למחבת יחד עם השעועית הירוקה.
מבחינת כמות בערך 100-150 גרם.
היי!
אם אני משתמשת בשעועית טרייה, כדי לבשל את השעועית קודם?
המתכונים מעולים!!!
היי
כן, כדאי.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
טעים ביותר!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
אני רוצה להכין את המתכון הזה לארוע בעוד כשבועיים.
להכין את הכל עכשיו ולהקפיא או להכין את הבצל+שום+קישואים, להקפיא, ורק בסמוך להגשה להוסיף את השעועית לבישול קצר? (יש הבדל בין שתי האפשרויות?)
היי,
עדיף לטגן את הבצל והירקות ולהקפיא, וסמוך להגשה להוסיף שעועית שבושלה במים, לתבל ולבשל עוד כמה דקות.
בוקר אור!
מתאים לשלב בתנור או במחבת, שעועית ירוקה עם שעועית צהובה ?
איך?
היי דבי,
אפשר להכין במחבת או בתנור.
שבת שלום❤
תודה אבל לא זה מה ששאלתי,
שאלתי אם מתאים לשלב שעועית ירוקה עם שעועית צהובה?
תודה ולילה טוב!
הבנתי שזה מה ששאלת(:
התכוונתי שאפשר, וצירפתי לך 2 מתכונים לפי אופן ההכנה שביקשת- בתנור או במחבת.
הי
נגמר לי הכורכום מה אפשר במקום ?
היי,
אפשר לוותר על כורכום או להוסיף תבלין אחר שאוהבים (מעט כמון/פפריקה למשל).
תודה רבה זה מה שעשיתי יצא טוב
שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
טעים מאד ,הוספתי עלי מנגולד
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
איך ישמר בהקפאה?
היי,
אפשר להקפיא, אך התבשיל במיטבו סמוך להכנה.
טעים מאד! אפרת, בזכותך אני מנסה כל מיני דברים חדשים, ובינתיים הכל יוצא טעים, את משדרגת לנו את סעודות השבת 🙂
איזה כיף לשמוע❤
היי, האם אפשר לבשל בתוך זה קציצות הודו? אם כן האם צריך שינוי כלשהו וכמה זמן לבשל?
בנוסף, האם אפשר במקום קישואים להשתמש בזוקיני? תודה רבה מראש
היי מיכל,
אפשר להשתמש בזוקיני, ואפשר להוסיף קציצות הודו.
את הקציצות תוסיפי לאחר שהירקות רתחו. זמן הבישול יתארך עד 45 דקות.
בהצלחה😊
וואו!! ממש ממש טעים וקל! תודה רבה
תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה מתכון מעולה
תודה הדר ❤️
היי אפרת.מתכונים מעולים.
האם אפשר בסיר קטן במקום מחבת??
אפשר, רק רצוי שהסיר יהיה קצת רחב.
פעם שניה שמכינה את המתכון הזה לבעלי שבדיאטה .
המתכון פשוט קליל טעים ולא משמין.
תודה על כל המתכונים המדהימים שלך ❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה מוריה
תודה לך משתמשת המון באתר שלך. תמיד האוכל יוצא טעים להפליא.
זאת תוספת קבועה שלי לשבת.
טעימה מאד ובריאה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה
טעים מאוד. בישלתי כ חצי שעה עד להתרככות. הוספתי רוטב צילי מתוק.
מעולה 🙂
תודה פנינה
מכינה כבר פעם שניה. מתכון מושלם- טעים בריא וקל ממש להכנה. תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאור
היי אפרת,
מה לשים אם אין אבקת מרק?
קצת יותר מלח לפי הטעם.
טעים מאוד! אחלה תוספת וגם קל ובריא
תודה שרה 🙂
שלום אפרת, אני והמשפחה מאוד נהנים מהמתכונים הנהדרים שלך, המון תודה לך!!!
רציתי לשאול מה עושים אם יש לי שעועית טרייה (לא קפואה), האם להכין באותו האופן או לבשל לפני?
יכול להיות שזמן הבישול יתארך מעט אבל אופן ההכנה הוא זהה.
יום מקסים 🙂
יש לי שאלה קצת טיפשית, אני רוצה להכין את זה היום ורואה שנגמר לי הבצל 🙁 אפשר להכין עם שום במקום?
היי בתיה,
הבצל מוסיף טעם אבל אם לך אפשר להכין עם שום.
הי אפרת
הוספתי גם אפונה וגזר
יצא מושלם!!!
מעולה 🙂
תודה שירה
נראה מעולה! אני אנסה להכין להיום בערב…
מצוין 🙂
יש מתכון לבמיה קפואה?
ירדן
סורי, אין לי.
היי אפרת, אני רוצה להכין היום שוב את השעועית עם הקישואים. בפעם הקודמת תבלתי כמו שכתבת רק בלי האבקת מרק כי אני לא משתמשת. יצא מאד טעים אבל הייתי רוצה להוסיף הפעם יותר טעם. יש לך רעיון למשהו אחר שיכול להוסיף טעם במקום האבקת מרק?
היי שרי,
אם את אוהבת כמון אז אפשר להוסיף כחצי כפית.
אפשרות נוספת היא להוסיף עגבניה קצוצה, זה יכול להקפיץ את הטעם.
תודה
אפרת, לגבי האפשרות של העגבניה הקצוצה – להוסיף אותה לאחר שהכל כבר מוכן? או למחבת בזמן ההכנה? תודה!
היי הילה,
תוסיפי את העגבניה הקצוצה יחד עם הקישואים והשעועית.
מעולה!
תודה שרי 🙂