שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

בצל גדול חתוך לחצאי עיגולים דקים

2 שיני שום פרוסות

4 קישואים בינוניים חצויים חתוכים לרצועות דקות

400 גרם שעועית ירוקה שלמה משקית קפואה (*מומלץ להשתמש בשעועית ירוקה עדינה)

רבע כוס מים

תיבול: חצי כפית אבקת מרק , רבע כפית שטוחה כורכום, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את פרוסות השום, רצועות הקישואים והשעועית הירוקה (אין צורך להפשיר לפני), ממליחים מעט ומוסיפים רבע כוס מים. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים. מערבבים מידי פעם.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
גלידת ריבת חלבגלידת ריבת חלב
עוף בשום ועשבי תיבול עוף בשום ועשבי תיבול

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרה (01:21 22.08.2021)

טעים מאד! אפרת, בזכותך אני מנסה כל מיני דברים חדשים, ובינתיים הכל יוצא טעים, את משדרגת לנו את סעודות השבת 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:43 22.08.2021)

איזה כיף לשמוע❤

מיכל (23:59 11.04.2021)

היי, האם אפשר לבשל בתוך זה קציצות הודו? אם כן האם צריך שינוי כלשהו וכמה זמן לבשל?
בנוסף, האם אפשר במקום קישואים להשתמש בזוקיני? תודה רבה מראש

מתכונים ב-10 דקות (09:13 12.04.2021)

היי מיכל,
אפשר להשתמש בזוקיני, ואפשר להוסיף קציצות הודו.
את הקציצות תוסיפי לאחר שהירקות רתחו. זמן הבישול יתארך עד 45 דקות.
בהצלחה😊

יעל (14:20 19.02.2021)

וואו!! ממש ממש טעים וקל! תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:29 19.02.2021)

תודה יעל, שמחה שאהבת 🙂

הדר אלטר (20:47 1.01.2021)

תודה רבה מתכון מעולה

מתכונים ב-10 דקות (13:28 2.01.2021)

תודה הדר ❤️

שולי (13:59 21.06.2020)

היי אפרת.מתכונים מעולים.
האם אפשר בסיר קטן במקום מחבת??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:28 21.06.2020)

אפשר, רק רצוי שהסיר יהיה קצת רחב.

מוריה (18:27 3.06.2020)

פעם שניה שמכינה את המתכון הזה לבעלי שבדיאטה .
המתכון פשוט קליל טעים ולא משמין.
תודה על כל המתכונים המדהימים שלך ❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 3.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מוריה

הודיה (10:15 13.12.2019)

תודה לך משתמשת המון באתר שלך. תמיד האוכל יוצא טעים להפליא.
זאת תוספת קבועה שלי לשבת.
טעימה מאד ובריאה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 13.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה

פנינה (11:42 13.08.2019)

טעים מאוד. בישלתי כ חצי שעה עד להתרככות. הוספתי רוטב צילי מתוק.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 13.08.2019)

מעולה 🙂
תודה פנינה

ליאור (17:07 12.07.2019)

מכינה כבר פעם שניה. מתכון מושלם- טעים בריא וקל ממש להכנה. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 12.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ליאור

טל (10:00 22.02.2019)

היי אפרת,
מה לשים אם אין אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 22.02.2019)

קצת יותר מלח לפי הטעם.

שרה (14:22 3.12.2018)

טעים מאוד! אחלה תוספת וגם קל ובריא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 3.12.2018)

תודה שרה 🙂

לונה (03:44 27.11.2018)

שלום אפרת, אני והמשפחה מאוד נהנים מהמתכונים הנהדרים שלך, המון תודה לך!!!
רציתי לשאול מה עושים אם יש לי שעועית טרייה (לא קפואה), האם להכין באותו האופן או לבשל לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:57 27.11.2018)

יכול להיות שזמן הבישול יתארך מעט אבל אופן ההכנה הוא זהה.
יום מקסים 🙂

בתיה (13:34 3.09.2018)

יש לי שאלה קצת טיפשית, אני רוצה להכין את זה היום ורואה שנגמר לי הבצל 🙁 אפשר להכין עם שום במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:47 3.09.2018)

היי בתיה,
הבצל מוסיף טעם אבל אם לך אפשר להכין עם שום.

שירה (13:35 1.09.2018)

הי אפרת

הוספתי גם אפונה וגזר
יצא מושלם!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 1.09.2018)

מעולה 🙂
תודה שירה

צופיה (11:17 16.08.2018)

נראה מעולה! אני אנסה להכין להיום בערב…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:47 16.08.2018)

מצוין 🙂

ירדן (10:52 2.08.2018)

יש מתכון לבמיה קפואה?
ירדן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 2.08.2018)

סורי, אין לי.

שרי (15:04 31.07.2018)

היי אפרת, אני רוצה להכין היום שוב את השעועית עם הקישואים. בפעם הקודמת תבלתי כמו שכתבת רק בלי האבקת מרק כי אני לא משתמשת. יצא מאד טעים אבל הייתי רוצה להוסיף הפעם יותר טעם. יש לך רעיון למשהו אחר שיכול להוסיף טעם במקום האבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 31.07.2018)

היי שרי,
אם את אוהבת כמון אז אפשר להוסיף כחצי כפית.
אפשרות נוספת היא להוסיף עגבניה קצוצה, זה יכול להקפיץ את הטעם.

שרי (13:44 1.08.2018)

תודה

הילה (17:07 29.08.2018)

אפרת, לגבי האפשרות של העגבניה הקצוצה – להוסיף אותה לאחר שהכל כבר מוכן? או למחבת בזמן ההכנה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 29.08.2018)

היי הילה,
תוסיפי את העגבניה הקצוצה יחד עם הקישואים והשעועית.

שרי (15:59 24.07.2018)

מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 24.07.2018)

תודה שרי 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.