זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 26-31 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
שן שום שמנה כתושה
3 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגול
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות
שני שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים
רבע כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים
רבע כוס מים
תיבול: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים שום כתוש, קישואים, פלפל אדום ורבע כוס מים ומבשלים עם מכסה במשך 15-20 דקות, עד שהירקות מתרככים (יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים זיתים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מפזרים כוסברה או פטרוזיליה ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך כדקה. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
ראו גם
- סלט אנטיפסטי |
- אספרגוס מתכון |
- זוקיני בתנור |
- סלט פלפלים חריף |
- אורז עם קישוא וגזר |
- תבשיל ירקות אסייתי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
הי אפרת,
המתכונים שלך מעולים ומגוונים.
תמיד אני אוהבת להפתיע עם משהו חדש בזכותך…
האם ניתן להקפיא את הסלט?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
אפשר להקפיא(:
היי אפרת מצאתי את המתכון – זיתים מבושלים תודה רבה וחג שבועות שמח
היי אפרת היה לך מתכון של זיתים מבושלים שהיה רשום איך לסנן את הזיתים ולהוציא את החמוציות שבו הייתי מכינה מידי פעם לחגים ונהנת זה היה המתכון שלך ולא של אחרת ועכשו הוא לא מופיע באתר חבל מאוד. תוכלי בבקשה לכתוב לי את המתכון בתודה מראש
היי,
לא בטוחה מה התכוונת לגבי הפחתת החמוציות- אפשר פשוט לסנן את הזיתים כדי שלא יישארו בנוזל.
מצרפת לך מתכון לזיתים מבושלים.
היי אפרת, אפשר להכין יום קודם?
היי מיכל,
הכי טעים להגיש ביום ההכנה, אבל אפשר להכין גם יום קודם:)
האם צריך לקלוף את הקישואים?
כן.
אפשר בלי זיתים?
כן.
הי
מתאים לארוחה חלבית?
כן.
הי אני מכינה את זה כסלט באמצע השולחן לכ30 אנשים
אם הסלט מוגש כחלק מכמה מנות אז הכפלת הכמויות ב-4 אמורה להספיק.
הי קודום תודה על האתר
איך אני מכפילה כדי להכין כליטר וחצי של סלט?
היי אדל,
לכמה מנות את רוצה שזה יספיק?
אני רוצה אותו כסלט לכ30-40 אנשים
הכמות במתכון מספיקה ל-3 מנות אבל זה מאוד תלוי איזה מנות מוגשות ליד.
קחי בחשבון שלא כולם יאכלו מהסלט וגם מי שיאכל סביר להניח שייקח בכמות קטנה יותר ממנה רגילה.
בדר”כ מספיק להכפיל כמויות ב-4 (זה יוצא 12 קישואים ו4 פלפלים).
היי אפרת,
יצא ממש טעים ונטרף במהירות
אין על האתר שלך
תודה אולגה 🙂
כשמבשלים את הירקות איך יודעים שהם מוכנים?
נועצים בהם מזלג או טועמים.
כמה זמן בערך לטגן את הבצל?
אין לי מחבת עם מכסה – חשבתי אוי להשתמש בסוטאז’ עם מכסה מה דעתך?
כ-5 דקות.
סוטאז עם מכסה זה בסדר.
אתר מדהים! לא רק מתכונים קלי ומשעממים ובנאליים אלא גם דברים מקוריים ומיוחדים כמו המתכון הזה. תודה לך על ההשקעה.
רק לוודא – המים לא צריכים להיות חמים, אפשר מהברז?
כמו כן לעצלנית כמוני אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי
ובפטרוזיה/ כוסברה יבשות? אם יש לי גם וגם מה עדיף?
אפשר מים מהברז.
אפשר להשתמש בשום כתוש קנוי ולשים רבע כפית כוסברה מיובשת ורבע כפית פטרוזיליה מיובשת.
אפשר לשנות את הכמויות של הקישואים והפלפלים? ואולי להוסיף חציל? או כל דבר אחר בקיצור- רוצה קצת פחות קישואים 🙂
היי שלומית,
אפשר לשנות את הכמויות ולהוסיף חציל. אם את מוסיפה קוביות חצילים יש להניח שזמן הבישול יתארך בכ-20 דקות נוספות.
יום מקסים 🙂
טעים!!!
שמחה שאהבת 🙂
עשרים דקות ומבושל ועוד כמעט בלי מים?
אמור להשאר מים?
שוב תודה!
אפשר לוותר על הזיתים למרות שאני חייבת לציין שהם נותנים איזה טעם נוסף שגורם לתבשיל להיות מיוחד יותר.
המים אמורים להתאדות אבל התבשיל אמור להיות עסיסי ולא יבש מידי.
הי,
הזיתים משמעותיים או אפשר בלי או להחליף?
תודה לך!