זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-40 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
3-4 קישואים בינוניים חתוכים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ (עם או בלי קליפה)
2 כפות שמן זית
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
1 ביצה (*לטבעונים ניתן לוותר על הביצה- ראו הערה בסוף המתכון)
3/4 כוס פירורי לחם
כפית תבלין צ’ילי חריף
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מניחים בקערה את פרוסות הקישואים ומתבלים היטב בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
-מניחים בקערית ביצה וטורפים אותה בעזרת מזלג.
-בצלחת נפרדת מערבבים את פירורי הלחם עם הצ’ילי החריף.
-טובלים כל פרוסת קישוא בביצה ולאחר מכן בציפוי פירורי הלחם משני הצדדים ומניחים על נייר האפיה המשומן (טיפ לחסכון בזמן: ניתן לערבב את פרוסות הקישואים עם הביצה ואז נשאר לצפות רק בפירורי לחם).
-אופים בתנור במשך 25-30 דקות.
-הופכים בזהירות צד ואופים 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
*לטבעונים ניתן לוותר על הביצה, להוסיף כף שמן זית נוספת (סה”כ 3 כפות) ולצפות כל פרוסת קישוא ישירות בפירורי הלחם.
ניתן להגיש לצד 2 מטבלים:
מטבל יוגורט (חלבי): מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מטבל אלף האיים (פרווה): מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ.
הי
ממשיכה בהכנות לראש השנה…
שתי שאלות:
1. האם זוקיני מתאים?
2.האם אפשרלהשתמש בפנקו?
תודה ושוב שנה טובה:)
היי,
התשובה היא כן לשתי השאלות(:
חג שמח ושנה מתוקה🍯
הכנתי את הקישואים בציפוי פריך ויצא מושלם!!!!
טעים, קליל נאכל כמו חטיף!
תודה רבה על האתר המדהים! משתמשת בו המון!!!!!!!!
איזה כיף שאהבת 🙂
אפשר להכין מראש ורק לחמם בתנור לפני ההגשה?
היי דורית,
מומלץ להכין כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה כדי שישאר פריך:)
אם בכל זאת את מכינה מראש עדיף לחמם לפני ההגשה בתנור כדי להחזיר את הפריכות🙂
תודה 🌺
נראה טוב!
אפשר להחליף את פירורי הלחם בשקדים טחונים? או שיש לך הצעה אחרת לתחליף נטול גלוטן?
תודה רבה
היי רחלי,
לגבי קמח שקדים- יכול להיות, לא ניסיתי.
יש פירורי לחם שהם ללא גלוטן.
היי אפרת,אני עושה הרבה מתכונים שלך ואפילו המלצתי לחברות על האתר שלך. המתכונים מוצלחים וקלים להכנה. אשמח לקבל מתכונים נוספים למייל שלי. דרך אגב, אני מתכוונת להכין את הקישואים האילו עכשיו.
שבת שלום אורית
תודה אורית ❤️
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבת שלום
מה אפשר לשים במקום תבלין צילי חריף? (עבור ילדים שלא יהיה להם חריף)
אפשר לשים כפית שטוחה פפריקה מתוקה.
ניסיתי את המתכון והוא מהמם זה יצא טעים, יפה ומגרה.
דרך אגב המלצה וטיפ שלי בכל דבר שמצפים בפירורי לחם אפילו שניצל תנסי לערבב טיפה שומשום זה עושה הרבה הבדל ומביא לא אקסטרא קראנץ.
תודה ובתיאבון
תודה רינה 🙂
מתכונים מעולים שתמיד מצליחים. מבקשת לקבל את כל המתכונים שלך. תודה
תודה מלי 🙂
אני רואה שנרשמת בהצלחה לניוזלטר כך שתקבלי מתכונים למייל.
רציתי לשאול אם זה טעים גם אחרי חימום נוסף לדוג אם אני עושה היום ושומרת למחרת
היי שרה,
יותר טעים ופריך כשזה טרי.
היי.תודה!!!!!
איזה תגובה מהירה!
האם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום פרורי לחם או שפחות מומלץ?
אולי עם פירורי לחם זה ייצא יותר פריך אבל לדעתי אפשר להכין עם קמח מצה.
היי אפרת,
אם אין לי תבלין צ’ילי חריף האם יש תחליף?והאם אפשר לטגן?
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
את יכולה לשים כפית פפריקה מתוקה במקום או לוותר בכלל.
אפשר לטגן.
הייי, תודה רבה על המתכונים שלך, הם תמיד יוצאים מעולים. רציתי לדעת אם אפשר לעשות את המתכון הזה עם ירקות שונים ואם כן איזה? פשוט לא אוכלים אצלנו קישואים
היי שחר,
אפשר להכין עם בטטות או תפוחי אדמה. יכול להיות שזמן האפיה יתארך כשמדובר בתפוחי אדמה.
יש גם מתכון לחצילים בציפוי פריך אם אתם אוהבים.
האם ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח?
פחות מומלץ במקרה הזה.
אפשר לעשות אם בטטה במקום
כן שרה, אפשר.
יש מתכון דומה – אצבעות בטטה.
פשוט להכנה וממש טעים. הייתי צריכה לעצור את עצמי שלא אוכל את הכל ואשאיר לאורחים..
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל ושבת שלום
איזה עוד תבלין אפשר חוץ מצ’ילי?
היי מירב,
אפשר לשים כפית מלאה פפריקה מתוקה או חצי כפית שטוחה פפריקה חריפה (אם אוהבים חריף).
ט ע י ם !!!
הכנתי בצהריים בגרסה הטבעונית ויצא פשוט מעולה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
היי
האם אפשר משהו אחר במקום צילי חריף או לוותר? זה אחלה רעיון לארוחת ערב גם לילד
היי עדי,
אפשר לוותר על הצ’ילי החריף.
מעולה! אפשר לנשנש בלי מדי הרבה נקיפות מצפון…
הכנתי רק משני קישואים קטנים שהייתי צריכה לחסל לפני שיתקלקלו (את השניים האחרים שמתי בסלט ירקות אפויים, המתכון החדש ששמת) וגמרתי תוך דקות יותר מחצי הכמות לבד!
תמשיכי לחדש ולהתחדש עבורנו! מאז שגיליתי את האתר שלך אנו זוכים יותר לאוכל מבושל, ולאחרונה גם הרבה יותר בריא
ממש תודה רבה!
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה
נחמה
תודה רבה נחמה! איזה כיף לשמוע 🙂
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה!
היי אפשר להשתמש בפירורי מצה במקום פירורי לחם? (אל תצחקו עליי אבל נשארו לי מצות…. 😉 )
היי אילנה,
אני מניחה שאפשר (זה בסדר, גם לי נשארו מצות ואפילו פירורים מקמח מצות 🙂 ).
ברצוני להביע את שביעות רצוני מהמתכונים שלך. אפשר לומר שניסיתי הרבה מתכונים והייתי שבעת רצון לחלוטין.
הייתי מאד שמחה לקבל יותר מתכוני עוגות או עוגיות ללא סוכר או כמה שפחות סוכר בתודה מראש רחל
היי רחל,
אני מאוד שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
אעלה יותר מתכונים מתוקים ללא או מופחתי סוכר.
המשך ערב נעים 🙂
עשיתי עכשיו לארוחת צהרים ואני בד”כ לא אוהבת קישואים ובל לשים לב נגמר רק על ידי…
שיניתי קצת ושמתי פרורי לחם מוזהבים עם תיבלון יצא קראנצ’ וטעים מאד, תודה!!!
מעולה! שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים 🙂
צהריים טובים, רציתי לדעת האם אשפר לעשות בדיוק את אותו המתכון עם חצילים? ואם כן אז בלי להמליח חצילים וכו’…….?
היי נלי,
יש באתר מתכון דומה עם חצילים- חצילים אפויים בציפוי פריך.
ווואי
נראה פצצה!!!!!!!!!
זה לא סופר משמין, נכון?
החלטתי לנסות לחזור לדיאטה אז נראה לי אני אלך על המתכון הזה בתור התחלה,
זה יוצא מרקם קראנצי?
היי דבורי,
זה די דיאטטי מאחר וזה קישוא אפוי ולא מטוגן.
עיקר הקלוריות הם בפירורי הלחם (כל רבע כוס פירורים זה כמו פרוסת לחם אחת).
יש לזה מרקם פריך כשזה יוצא מהתנור.
יום מקסים 🙂