זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 33 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת
בצל בינוני קצוץ
פלפל אדום (גמבה) קצוץ (*אפשר לשלב חצי פלפל צהוב/כתום)
חצי עגבניה קצוצה
חצי כוס תירס מקופסת שימורים (מסונן מנוזלים)
שליש כוס עלי שמיר קצוצים דק
2 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפל ועגבניה, ממליחים מעט, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-8 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים תירס, קינואה, ועלי שמיר ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
האם ניתן להקפיא?
נראה לי שכן
שלום, האם ניתן להקפיא? מכינה בלי עגבניה. תודה
נראה לי שכן
היי אפרת רציתי לשאול האם במתכון הזה אפשר להשתמש בבורגול במקום בקינואה?
כן אפשר.
יצא ממש טעים ומוצלח
אפשר פעם הבאה להוסיף לזה גזר מגורד?
שמחה שיצא טעים 🙂
ובטח שאפשר
אם הקינואה שלי כבר מבושלת איך להכין את זה? אותו דבר?
היי,
במקרה שאת משתמשת בקינואה מבושלת יש להכין את המתכון עד לשלב הוספת הקינואה, לא להוסיף מים ולבשל על אש בינונית-נמוכה כ-5 דקות.
היי אפרת
שמה תירס קפוא שמה אותו ישר כמו שהוא?
כי הרי יש עוד 20 דקות בישול
תודה מראש.
היי עינת,
אין שינוי במתכון כשמשתמשים בתירס קפוא.
בהצלחה(:
בוקר טוב אפרת 🙂
רוצה להוסיף תירס או כל תוספת אחרת כדי להרגיש את הטעם של התוספת במקסימום
מתי להוסיף את התירס/תוספת אחרת בטיגון עם הבצל או כששם מים בתבשיל אחרי שתיקנתי טעמים ?
היי,
את התירס יש להוסיף לאחר הטיגון של 8 דקות ולפני הבשישול של 20 דקות.
הכוונה שלך לטגן את התירס עם הבצל או להוסיף אחרי שהוספתי את המים?
כפי שכתוב במתכון- את התירס מוסיפים יחד עם הקינואה ואז את המים.
היי, רוצה לפרגן בענק ! כל מתכון שאני עושה מצליח וכולם עפים בבית:) תודה לך!!!! לא צריך יותר טובות מאף דודה/ סבתא:) עושה הכל לבד!!
תודה נועה! 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
תודה אפרת על מתכונים טעימים וכייפים.בזכותך כיף לי לבשל.
יש אפשרות לוותר על העגבניה במתכון או עדיף לחפש מתכון אחר?
תודה לך שוש 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת,
אפשר לוותר על העגבניה 🙂
חג שמח ❤️
תודה וחג שמח
שלום אפרת
צריך להשרות את הקינואה לפני?
היי יעל
אין צורך.
היי אפרת, תודה על כל המתכונים המהממים , הטעימים והקלים שאת מביאה ואני מקפידה להעלות אותם לאינסטגרם שלי.
שאלתי היא מה אפשר לשים בתבשיל במקום שמיר?
תודה רבה
היי זיוית 🙂
אפשר לשים פטרוזיליה או כוסברה או לוותר.
הי אפרת
ראשית אני אוהבת את האתר שלך והמתכונים הפשוטים והמעולים!
רכשתי את ספר המתכונים וגם הילדים שלי עושים בו שימוש. תודה רבה !
אין לי פלפל ולא תירס… האם אפשר להשתמש בבטטה או בגזר?
היי הילה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
לגבי המתכון, אפשר לשים קוביות קטנטנות של גזר (או לגרד את הגזר בפומפיה גסה).
למה לא?
היי אפרת. כמה זמן יהיה התבשיל אכיל עם אפסון במקרר? תודה על המענה.
אפשר לשמור במקרר במשך כ-3 ימים.
תודה רבה על שאת משקיעה כל כך בשבילנו והמתכונים באתר הזה נדירים! את גם מאוד מסודרת ועונה על כל השאלות וזה כל כך כייף! ה’ יברך אותך וישמח אותך ואת כל קרוביך!
בזכותך אני מכינה אוכלת אוכל טעים ולא מנסה להמציא ולהתייאש כל פעם מחדש..
עכשיו לשאלה: האם אפשר תירס קפוא?
תודה רבה, תזכי למצוות!
תודה רבה ❤️
לגבי התירס, אפשר.
יצא לי מאוד רטוב, הקינואה אמורה להיות רטובה ודייסתית?
יכול להיות שמיד אחרי הבישול היא לחה אבל אח”כ היא סופגת את כל הנוזלים.
כמה פפריקה כמה כמון כמה מלח
רשום במצרכים: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
יצא מעדן! (הכנתי עם שמן קנולה)
מכינה באופן קבוע מתכונים מהאתר וכל פעם מתלהבת מחדש מההסבר הפשוט והמתכונים הקלים והמנצחים,!!!
תודה!
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על השמיר?
כן.
אפשר שמיר יבש במקום ? או שזה לא מתאים ?
תודה
אפשר להוסיף כחצי כפית שמיר מיובש.
אוכלים את זה חם או קר?
עדיף חם.
כמה מים מוסיפים ?
2 כוסות מים רותחים.
היי אפרת איך אני יוצרת איתך קשר לגבי פרסום במקומון?אים תוכלי לשלוח לי במייל
שלחתי לך מייל.