זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 33 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קינואה (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת
בצל בינוני קצוץ
גזר בינוני קלוף מגורד
רבע כרוב קטן חתוך לרצועות דקות
פלפל אדום (גמבה) קצוץ (*מומלץ לשלב חצי פלפל צהוב)
שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר, כרוב ופלפל אדום, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-8 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים קינואה, פטרוזיליה ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
*במקום לחתוך כרוב וגזר ניתן להשתמש בתערובת כרוב וגזר מוכנה ולשים 3 כוסות דחוסות.
חזרתי כדי לספר…
יש לי מתכון מוצלח לקינואה, החלטתי לנסות את שלך.
מה אני אגיד – מושלם! טעים וקליל
שמחה שיצא טעים❤️
תודה מיטל
אפשר להשתמש בפטרוזיליה מיובשת (תבלין)?
אם כן כמה לשים?
תודה
כן. חצי כפית
תודה ושבת שלום!
הי,
האם אפשר להוסיף שעועית ירוקה חתוכה במקום הכרוב?
כן:)
תודה רבה על המענה,ועל האתר הנהדר.אני נעזרת בו המון😃
שלום
האם יש אפשרות להוסיף דלעת ?
כן. כדאי רק לגרד אותה במגרדת גסה.
תודה רבה
הכנתי וחזרתי לספר 😁 לא יאומן שמקינואה אפשר להכין משהו טעים!! יצא טעים!
איזה כיף לשמוע(:
תודה שחזרת לשתף❤
האם אוכלים את התבשיל חם או קר? אני מכינה לחג ומתלבטת אם לחמם על הפלטה או להגיש קר
היי,
מומלץ להגיש חם, אבל אפשר גם בטמפ’ החדר (בתור סוג של סלט).
תודה רבה על התגובות המהירות ועל המתכונים! אני ממש נהנת מהם
הקינואה שלי התליעה (איכס!) אפשר להכין עם קטניה אחרת? יש בבית חומוס/עדשים כתומים ואדומים/שעועית.
תודה!
אם לא – אז עם אורז? פשוט רציתי קטניה
היי,
אפשר להכין עם שעועית או חומוס, אפשר גם אורז.
תודה אפרת על כל המתכונים הממהממים פשוט כיף לעבוד איתם כי הם תמיד מצליחים ויוצאים טוב!
אין אליך!
שמחה ממש שאהבת את המתכונים באתר!
תודה על הפרגון🌺
התחשק לי להכין קינואה עם ירקות אבל חשבתי להוסיף גם קישוא ועגבניה האם יתאים ככה?
היי,
אפשר להוסיף עגבנייה מגורדת וגם קישוא.
אני לא אוהב כרוב האם אפשר להוריד אותו?
היי,
אפשר להכין ללא כרוב(:
הי אפרת
האם מתאים להוסיף גם בצל סגול ופטריות שמפיון?
היי מורן,
כן, אפשר ואפילו ישדרג מאד!
שלום אפרת. יש לי 500 ג’ קינואה שחורה אורגנית. למה ניתן להשתמש בה? היא מתנהגת כמו הלבנה או שיש שוני ביניהן? תודה רבה.
היי רימה,
אין הבדל בין קינואה לבנה ושחורה.😊
אפשר להוסיף קוביות של חזה עוף? אם כן איך ומתי?
היי הודיה,
אפשר להוסיף, כדאי להכין בנפרד לפי המתכון הזה לחזה עוף, ולהוסיף לתבשיל הקינואה לאחר מכן.
אפשרות נוספת פחות מומלצת היא להוסיף את קוביות העוף לבצל המטוגן ולטגן כמה דקות ואז להמשיך במתכון כרגיל.
שלום
כמה גרם זה כרוב קטן?
היי ורד,
בערך 1200 גרם.
היי אפרת
מתכון מעולה וטעים
אפשר להקפיא?
כן, אין בעיה להקפיא.
נשמע טוב! יחזיק במקרר יומיים? מכינה מהיום לליל הסדר..
כן.
חג שמח🌺
היי אפרת,
הכנתי קינואה פעם ראשונה ויצא מעולה! קל, טעים ובריא 🙂
תודה רבה על עוד מתכון מושלם 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אנה
היי אפרת,
מכינה קינואה לראשונה היום.. אני לא אוהבת כמון. באיזה תבלין אפשר להחליף אותו?
כורכום יתאים? אולי קצת חוויאג’ למרק (מסתדר לי בטעם אם אני שמה ממש מעט, עם תבלינים נוספים). אבקת מרק? גריל עוף? אודה לתשובתך:)
נילי
אפשר לשים אבקת מרק.
וואו וואו! הכנתי היום, פעם ראשונה שאני מכינה קינואה וגם פעם ראשונה שאוכלת! הייתי קצת סקפטית אבל יצא טעים טעים!! נראה לי שהולך להיות קבוע אצלי! תודה רבה אפרת, בזכותך אני כל הזמן מנסה דברים חדשים ולא מתאכזבת אף פעם! לילה טוב 🙂
איזה כיף לקרוא!
תודה רבה על המילים החמות אהובה
יום מקסים ♥
יצא טעים משהו!! כמו שאני מכירה את עצמי, הופך להיות מתכון שאני הולכת לחרוש עליו… משום מה תמיד חשבתי שקינואה מתאים רק לסלטים, אבל עכשיו גיליתי שהוא גם משביע..
שמחה שאהבת 🙂
נשמע מתכון מעניין …
אם יש לי כרוב סגול שקצת נהיה מר זה יעבור בבישול
או שעדיף לוותר
לא בטוח שהטעם יעבור בבישול. נראה לי שעדיף לוותר.
אפרת את פשוט אלופה!!🤩
יצא פיצוץ כרגיל! כמו כל מתכון שלך!!
תודה רבה! בזכותך אנחנו אוכלים אוכל גם בריא וגם טעים😋
תודה אפרת, שמחה לשמוע ❤️
תודה על האתר המקסים שלך, שמציל אותי במיוחד בימי הקורונה..אין לי כרוב או פטרוזיליה, זה ישפיע על המנה? מה אפשר לשים במקום? אפשר אפונה ותירס משימורים?
אפשר להוסיף עוד גזר או קוביות קטנטנות של קישוא.
אפשר גם אפונה ותירס משימורים.
קולרבי במקום כרוב, יילך?
אפשר 🙂
מתכון מעולה !!!
קל להכנה
וכולם אהבו
תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
תודה גנית
ממש טעים …ומהיר
תודה
שמחה שאהבת 🙂
האם זה ניתן לביצוע עם דוחן מקולף?
ומה מינון המים או הוראות אחרות
תודה
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי שלום,
קודם כל האתר מדהים ומתכונים קלים ונהדרים.
האם תוספת של פטריות פרטובלו חומות יכול לשדרג את המתכון?
כן, אפשר להוסיף.
היי, האם אפשר לוותר על הדבש?
אין דבש במתכון.
שלום אפרת,
אם אוותר על הבצל (או שום) עדיין יהיה טעים?
כן.
מתכון מעולה הכנתי כמה פעמים .הכפלתי כמויות .
שמחה לשמוע 🙂
תודה דלית
הי אפרת לבשל 20 דקות על אש קטנה או גבוהה נמוכה?
גודל להבה בינוני, עוצמה הכי נמוכה.
היי אפרת,
אפשרת להשתמש בבורגול כתחליף לקינואה ?
כן אפשר. שימי כפית רגילה מלח (במקום כפית שטוחה).
האם צריך קודם להשרות במים את הקינואה?
מספיק לשים במסננת ולשטוף היטב מתחת לברז.
כל כך טעים! תודה על מתכון קל וטעים כמו תמיד!!! תבורכי
תודה אנסטסיה, שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב אפרת
אני עכשיו מכינה אבל שמה רק חצי כוס קינואה ושאר המצרכים באותה כמות של המתכון (חוץ מהשמן בסיר לפני הבצל) האם לשים כוס מים רותחים אחת או שתיים .
תודות ויום נפלא לך .
כוס אחת של מים.
הגודל של כוס קינואה זה כוס מזכוכית 240 סמק נכון?
נכון.
שלום! סליחה, לא הבנתי, מתי בדיוק מוסיפים את הפטרוזיליה? תודה רבה!
לפני שמתבלים.
שלום אפרת. אנכנו מאוד אוהבים קינואה.תודה למתכון פשוט לעניין ומיוחד טעים מאוד.אתר נהדר.שוב תודה.ושבת שלום
תודה אהובה 🙂
שבת שלום
יאמיייי נראה מעולההה תודה רבה!
שאלונת, אני לא אוהבת כרוב, יש תחליף?
תודה רבה 🙂
תשימי גזר נוסף במקום או קוביות קטנטנות של קישוא.
הי אפרת
אם חסר לנו פילפל,מה יתאים במקום?
תודה על מתכונים נפלאים
שרית
היי שרית,
אפשר לשים גזר נוסף או קוביות קטנטנות של קישוא.
שלום אפרת, צריך לטפל בקינואה לפני שמבשלים? לשטוף/להשרות? תודה
יש לשים במסננת ולשטוף היטב מתחת לברז.
טעים ברמות!!! אין על האתר שלך, מחכה למתכון חדש של עוגה 🙂
תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂
נשמע טעים ובריא 🙂 לכמה זמן לאחר הבישול, יכול להישמר לאכילה במקרר? תודה על כל מענה!
היי שרון,
התבשיל נשמר במקרר במצב טוב 3-4 ימים.