שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 6-8 דקות

מס’ מנות: 15 קציצות עוף

מצרכים:

500-600 גרם עוף טחון

בצל בינוני חתוך גס

2 שיני שום

חצי כוס עלי פטרוזיליה

חצי כוס עלי כוסברה

2 כפות שמן זית

כפית שטוחה כמון, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה.

-מערבבים עם העוף הטחון ומתבלים ב2 כפות שמן, כמון, מלח ופלפל שחור.

-מחממים מחבת פסים (או כל מחבת אחרת) ב 2-3 כפות שמן, יוצרים קציצות בגודל של כ 6X4 ס”מ (עובי כס”מ וחצי) ומטגנים את הקציצות על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד עד להשחמה (לאחר שהופכים את הקציצות צד מומלץ לכסות את המחבת כדי שהקציצות יתבשלו כמו שצריך מבפנים).

טיפים לקציצות עוף טעימות:

*מומלץ לבקש מהקצב לטחון את העוף טחינה גסה.

*מומלץ להשתמש בחלק עסיסי ושומני כמו שוקיים/פרגיות ואם זה חזה עוף אפשר להוסיף מעט שומן כבש לתערובת (כ30 גרם).

*אפשר לשפד את קציצות העוף במקלות קינמון (מוסיף טעם וניחוח).

*מאחר והעוף הוא חלק יחסית רזה מומלץ לטגן במקום לאפות. מי שבכל זאת רוצה לאפות אפשר לרפד תבנית בנייר אפיה ולשמן את הנייר. להניח את הקציצות ולהברישן במעט שמן. להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

לאחר מכן להפוך צד ולהשאיר 2-3 דקות נוספות. באפיה הקציצות פחות משחימות ונשארות יחסית בהירות.

מתכון לקבב עוף

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פשטידת פסטה פיצהפשטידת פסטה פיצה
עוגת גזר טבעונית עוגת גזר טבעונית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
תהילה (23:55 18.09.2022)

יצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך! תודה🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:56 19.09.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷

avatar
שרית (10:47 9.03.2022)

הי אפרת,
תודה על אתר מדהיםםם
שאלה, אם אני משתמשת בפטרוזיליה וכוסברה יבשים, כמו תבלין, מה הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:37 9.03.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית האתר!
אפשר לשים עד כף מכל תבלין יבש.

avatar
פנינה (21:59 29.01.2022)

אפשר לאפות במקום לטגן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 29.01.2022)

היי,
מאחר והעוף הוא חלק יחסית רזה מומלץ לטגן במקום לאפות.
אם את בכל זאת רוצה לאפות אפשר לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, להניח את הקציצות ולהברישן במעט שמן. להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות.
לאחר מכן להפוך צד ולהשאיר 2-3 דקות נוספות. באפיה הקציצות פחות משחימות ונשארות יחסית בהירות.

avatar
קלרה (22:24 26.10.2020)

היי,
הקציצות טעימות אבל קשות. כיסיתי את המחבת כפי שהמלצת. מה עוד אפשר לעשות כדי שהן יהיו רכות? אולי ביצה או פירורי לחם?
תודה רבה
קלרה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:20 27.10.2020)

היי קלרה,
המרקם של קבב הוא פחות רך מקציצות כי אין בו ביצה ופירורי לחם.
אפשר להוסיף יותר בצל (הבצל גם מרכך את המרקם) או להוסיף ביצה ופירורי לחם.

avatar
קלרה (11:38 27.10.2020)

היי אפרת,
אז אם אוסיף ביצה אחת לתערובת זה בסדר? ואם אחליט לשים גם פירורי לחם, כמה לשים?
אגב אני מכינה את זה עם שווארמה הודו וקצת שומן כבש.
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:34 27.10.2020)

כן את יכולה להוסיף ביצה וכשליש כוס פירורי לחם.

avatar
קארין (11:44 5.10.2020)

היי אפרת
האם אפשר להחליף את השמן בקציצות בביצה?
לקציצות חזה עוף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:59 5.10.2020)

כן, אפשר לשים ביצה.

avatar
חיה (15:46 13.07.2020)

כמה זמן להפשיר את העוף טחון? בלי מקרר
ועוד שאלה, זה בסדר אם אני אעשה בלי העלים? והאם סלרי יכול להוות תחליף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 13.07.2020)

שעה-שעתיים, עד להפשרה מלאה.
אפשר להכין בלי למרות שהעלים מוסיפים טעם.
כן, אני חושבת שאפשר לשים עלי סלרי.

avatar
ירון (20:02 26.05.2020)

אחד המתכונים הכי מוצלחים אי פעם
אורח כבוד אצלנו מידי שבוע
נחטף כמו לחמניות
שאי ברכה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 26.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
קרן (07:13 26.12.2019)

היי אפרת
נהנת מאד מהאתר הנפלא שלך!!!
אפשר להכין מבשר בקר טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 26.12.2019)

כן.
יום מקסים 🙂

avatar
יפעת (11:35 4.10.2019)

באיזה שלב מוסיפים את המקלות קינמון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 4.10.2019)

לפני הטיגון נועצים אותם בקציצה.

avatar
אמונה (12:29 17.09.2019)

המתכונים שלכם ממש טעימים! תודה רבה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:33 17.09.2019)

תודה 🙂

avatar
לונה (07:28 7.07.2019)

ואו, אני חסרת מילים, כמה שהמתכון הזה יצא טעים, עסיסי אלגנטי ופשוט מושלם לאירוח! אלפי תודות לך אפרת!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:43 7.07.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא!

avatar
ליאל (13:25 9.03.2019)

היי אפרת
האם יש לך מתכון לקבב עם בשר טחון ברוטב עגבניות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 9.03.2019)

לא אבל בקרוב אכין ואפרסם 🙂

avatar
לאה (03:51 7.11.2018)

את אלופה במתכונים מנצחים!!! הכנתי בלי כוסברה רק עם פטרוזיליה מיובשת ויצא מדהים!!! תודה על עוד מתכון המעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 7.11.2018)

תודה לאה, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
שרון (13:24 3.08.2018)

בטוח שלא צריך ביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 3.08.2018)

לא, אין צורך.

avatar
malachia (15:09 1.07.2018)

אפרת יצא מ-ע-ו-ל-ה!
ויתרתי על הכוסברה והשתמשתי בעוף טחון קפוא וזול..חששתי שהקבבים יהיו יבשים אבל אפילו אחרי חימום על הפלטה הם היו עסיסיים וטעימים.
בהחלט מנה שאכין שוב…תודה!

נ.ב. העיסה יצאה לי די נוזלית אז הוספתי מעט קמח והעברתי למקרר לשעה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 1.07.2018)

העיסה יצאה נוזלית כנראה בגלל העוף הקפוא (לאחר הפשרה הוא מפריש נוזלים). בכל מקרה שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא

avatar
המלכה (18:37 20.02.2018)

האם אפשר טיגון קצר במחבת פסים ולאחר מכן לאפות בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 20.02.2018)

כן אפשר. רק חשוב להקפיד לא לאפות יותר מידי כדי שלא יתייבשו.

avatar
רחלי (22:27 12.02.2018)

היי אפרת לילה טוב
האם אפשר להחליף את עלי הכוסברה והפטרוזיליה בטבליות קפואות של דורות
ואם כן בכמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 13.02.2018)

כן אפשר.
שימי 2-3 טבליות.
יום מקסים 🙂

avatar
אריה (21:24 1.01.2018)

היי!

אפשר לעשות את זה גם על מנגל?
אם לא יש לך מתכון אחר להודו טחון במנגל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 1.01.2018)

כן, אפשר להכין על המנגל.

avatar
ציפי דינרמן (14:44 19.12.2017)

האם הוצאת כבר חוברת/ ספר מתכונים שלך?
ואם כן היכן ניתן לרכוש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 19.12.2017)

היי ציפי,
כן הוצאתי ספר מתכונים. ניתן לרכוש אותו באתר (או להשאיר פרטים ונציג יחזור אליך לביצוע עסקה טלפונית) או בחנות “מיסטרל” בתל אביב ברח’ דרך בן צבי 29.
מצרפת לינק עם כל הפרטים – ספר מתכונים ב-10 דקות.
המשך יום מקסים וחג שמח 🙂

avatar
עדיאל (23:42 15.11.2017)

מתכון מעולה!
ממליץ חלק לצפות בפירורי לחם לקריספיות !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:59 15.11.2017)

תודה 🙂

avatar
רינת (17:46 29.10.2017)

זו כבר פעם שנייה שאני מכינה את הקבבונים,בפעם הראשונה טיגנתי ויצאו טעימות מאוד ועכשיו אפיתי בתנור אם הייתי יכולה להעביר את הטעם,הן יצאו עסיסיות וטעימות בטירוף מצפה ומחכה שהקטנצ’יק ובעלי היקר יטעמו לי היה ממש טעים חייבת לציין שאהבתי אותן יותר באפייה חוץ מזה שבאמת לא השחימו מעבר לזה יצאו מדהימות,שוב תודה שבזכותך כייף לי לבלות במטבח המשך שבוע מקסים וחיים😚

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 29.10.2017)

תודה רינת 🙂
שבוע נפלא!

avatar
עידית (14:07 25.10.2017)

יצא מדהים! הוספתי גם מעט שמיר שהקפיץ את הטעם. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:15 25.10.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה עידית.

avatar
ליאת (11:34 23.03.2017)

היי אפרת, כמו כל יתר המתכונים, גם המתכון הזה מוצלח מאוד! רציתי לשאול אם הקציצות האלה מתאימות לבישול ברוטב? אם כן, איזה?
תודה רבה,
ליאת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:12 23.03.2017)

היי ליאת,
אני חושבת שכן. אפשר להכין רוטב עגבניות וזיתים או רוטב אדום פשוט עם אפונה.
יום מקסים 🙂

avatar
אמא (11:44 2.03.2017)

אין על המתכונים שלך!מיוחדים ממש שווה ל-כ-ו-ל-ם לנסות!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:47 2.03.2017)

תודה! 🙂
יום נפלא

avatar
אמא טובה (22:42 28.01.2017)

הי, אני מתה על המתכונים שלך.
הבעיה היא שהילדים לא אוהבים בשר טחון( אני דווקא מאוד)
ניסיתי הכל, בתנור ומטוגן, מתובל יותר או פחות.
הם אוהבים את העוף הטחון רק בתוך בצק, מה שאני פחות…
יש לך רעיונות בשבילי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:30 28.01.2017)

הי,
אפשר לשלב את הבשר הטחון גם בתוך פתיתים או אורז. יש גם מפרום בשר טחון שמכינים עם תפוחי אדמה.
אפשר להכין עם פסטה או עלי לזניה.
מצרפת לינק למתכונים עם בשר טחון עם הרעיונות שהעלאתי.
שבוע טוב 🙂

avatar
חגית יוסף (10:39 26.12.2016)

שלום.מה ההבדל בין עוף טחון בשר טחון והודו טחון מבחינת כמות הפרשת נוזלים ומבחינת בריאות את מי להעדיף?תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:26 26.12.2016)

היי חגית,
בשר בקר טחון הכי עסיסי וטעים.
כל סוגי הבשרים מפרישים נוזלים.
עוף טחון הוא חלק הכי יבש והכי פחות שומני. הודו (בעיקר הודו נקבה אדום) מכיל יותר ברזל.
יום נפלא 🙂

avatar
עדי (17:29 5.12.2016)

אני לא חובבת גדולה של הטעם של הכוסברה..
אפשר בלי??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:47 5.12.2016)

כן אפשר.

avatar
רוזי (07:08 8.11.2016)

היי אפרת. אני נעזרת המון באתר שלך ! הוא מעולה. תודה רבה. רציתי לשאול לגבי הכמון – שמתי לב שבכל בישול שלי שצריך להוסיף כמון אפילו קצת, הטעם יוצא מר… האם במתכון הזה הכמון הכרחי ? אפשר להוסיף תבלין אחר במקום ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 8.11.2016)

היי רוזי,
אולי הכמון שיש לך כבר לא טוב? כי לכמון לא אמור להיות בכלל טעם מר.
בכל מקרה, את יכולה לוותר על הכמון.
יום מקסים 🙂

avatar
איתמר (15:07 28.09.2016)

מעולה, קצת חריף אהל אהבתי אני נותן לזה חמישה כוכבים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:09 28.09.2016)

תודה איתמר 🙂

avatar
הדס (16:03 13.09.2016)

אפרת שלום,
הכנתי הרבה מתכונים מהאתר והכל כל כך טעים.
אני נהנית להכין את המתכונים שלך גם קל וגם טעים.
עכשיו לשאלה, הכנתי את קציצות העוף והן יצאו מאוד טעימות אך יבשות.
איך אני יכולה לגרום להן להיות יותר עסיסיות?
תודה,
הדס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:53 13.09.2016)

היי הדס,
בגלל שמדובר בחזה עוף שהוא חלק רזה וכמעט ללא שומן אז הקציצות יוצאות מעט יבשות. אפשר להוסיף לתערובות עוד 2 כפות שמן בנוסף למה שרשום וחשוב לא לטגן אותן יותר מידי אחרת הן מתייבשות.
פתרון נוסף ומומלץ הוא להשתמש בחלק עסיסי יותר כמו פרגיות ולבקש לטחון אותן. אפשר גם לשלב חצי כמות חזה עוף עם חצי כמות בשר טחון.

avatar
יהודית (12:22 12.09.2016)

שאלה נוספת, האם ניתן/כדאי להכין את הקבב מפרגיות ושאוורמה הודו?
תודה על מתכונים נהדרים.

avatar
יהודית (12:19 12.09.2016)

שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בטיגון במחבת פסים לעומת מחבת נירוסטה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:57 12.09.2016)

היי יהודית,
מלבד סימני הצריבה על הבשר מפסי המחבת, במחבת פסים הבשר נצלה בחום יבש ולא מתבשל בנוזלים של עצמו.
אין בעיה לטגן בנירוסטה מלבד זה שהבשר לעיתים נדבק למחבת ויש צורך לשמן היטב את המחבת (במחבת פסים מספיק כמות מאוד מועטה של שמן).
אפשר להכין את הקבב מפרגיות ושווארמה הודו (מומלץ אפילו לשלב).
המשך יום מקסים 🙂

avatar
חגי (08:59 25.08.2016)

היי
החלפתי את העוף בהודו עם שיבולת שועל דקה במקום לחם. יצא מעולה בטיגון ולא יבש.
הילדים היו משוגעים על מקל הקינמון שהוסיף גם המון לטעם.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:06 25.08.2016)

תודה חגי, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים!

avatar
Lir (03:55 10.06.2016)

הי אפרת,
מהי הדרך הטובה לחמם אותם בפלטה/ תנור שבת ?
בתבנית סגורה בנייר כסף או כיסוי חלקי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:58 10.06.2016)

היי ליר,
אפשר לחמם בתבנית מכוסה בנייר כסף בתנור שבת. אם לא, גם פלטה טובה רק צריך לשמור שהקציצות לא יתייבשו או יישרפו בחלק התחתון.
שבת שלום וחג שמח 🙂

avatar
אודיה (18:19 2.06.2016)

הכנתי עכשיו ויצא ממש טעיםם!!!!! חוסלל!!!
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:00 2.06.2016)

שמחה לשמוע אודיה!
תודה על העדכון 🙂

avatar
סיגל (11:10 18.05.2016)

היי בלי ביצים ופירורי לחם בכלל?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 18.05.2016)

נכון, בלי ביצים ופירורי לחם 🙂

avatar
קריסטינה (21:29 11.05.2016)

אפרת ! הקציצות גבו מחמאות, אפילו מהקטן הבררן!!!
תודה רבה!
את אלופה !
המתכון בהחלט נכנס לרשימת האהובים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:21 11.05.2016)

תודה יקירה! כיף לשמוע 🙂

avatar
סיגל (18:08 18.05.2016)

הקציצות מעולות רכות ועסיסיות תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 18.05.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
אורלי (01:52 27.04.2016)

אני צריכה להכין ארוחת צהריים לבערך 60-40 ילדים. האם הכפלת כמויות (כפול 4?) תעבוד?
ותודה רבה על האתר והמתכונים – נפלא!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 27.04.2016)

כן אורלי, אין בעיה להכפיל כמויות.
בהצלחה וחג שמח 🙂

avatar
מירב (21:13 20.04.2016)

הי אפשר עם טחון הודו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 20.04.2016)

כן, אפשר.

avatar
ליבי (09:11 6.04.2016)

לשפד עם מקלות הקינמון לפני או אחרי הטיגון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:14 6.04.2016)

לפני הטיגון.
יום נפלא 🙂

avatar
טירונית במטבח (12:01 31.03.2016)

היי, למי שאין מעבד מזון? האם ניתן לקצוץ דק? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 31.03.2016)

היי,
בצל ושום מומלץ לגרד בפומפיה ועלים אפשר לקצוץ דק.
בהצלחה 😉

avatar
שיר (23:12 28.03.2016)

אילו קציצות מגרות!
איך אני מאושרת שתצא חוברת של המתכונים!!מחכה כבר לפרטים נוספים…
בהצלחה רבה ותודה ענקית על המתכונים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:34 29.03.2016)

תודה רבה שיר!
יום נפלא 🙂

avatar
אילה (10:51 27.03.2016)

אולי תוציאי ספר? בטוחה שהוא יהיה רב מכר;)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 27.03.2016)

תודה אילה 🙂
האמת שבקרוב תצא חוברת המתכונים הראשונה! משהו כמו חודש-חודשיים. כמובן שאעדכן באתר.
שבוע מעולה!

avatar
zipi (08:55 24.03.2016)

חג פורים שמח. תודה על שפע המתכונים הנפלאים המועברים אלינו. מאחלת שההשראה הנתינה והידע תמיד יהיו בך ותודה על העברתם אלינו.
תמיד המתכונים מוצלחים טובים וטעימים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:16 24.03.2016)

תודה רבה!!
חג פורים שמח 🙂

avatar
דבי (17:38 22.03.2016)

הי!

את כנראה חולמת מתכונים ומעבירה אלינו. המשיכי כך!!

האם מדובר בחזה עוף או בכרעיים?
תודה רבה ופורים שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 22.03.2016)

כן, משהו כזה 🙂
אפשר להשתמש גם בחזה וגם בכרעיים. עדיף כרעיים כי זה חלק יותר עסיסי.
חג פורים שמח!

לקריאת כל התגובות