זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 6-8 דקות
מס’ מנות: 15 קציצות עוף
מצרכים:
500-600 גרם עוף טחון
בצל בינוני חתוך גס
2 שיני שום
חצי כוס עלי פטרוזיליה
חצי כוס עלי כוסברה
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה כמון, כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה.
-מערבבים עם העוף הטחון ומתבלים ב2 כפות שמן, כמון, מלח ופלפל שחור.
-מחממים מחבת פסים (או כל מחבת אחרת) ב 2-3 כפות שמן, יוצרים קציצות בגודל של כ 6X4 ס”מ (עובי כס”מ וחצי) ומטגנים את הקציצות על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד עד להשחמה (לאחר שהופכים את הקציצות צד מומלץ לכסות את המחבת כדי שהקציצות יתבשלו כמו שצריך מבפנים).
טיפים לקציצות עוף טעימות:
*מומלץ לבקש מהקצב לטחון את העוף טחינה גסה.
*מומלץ להשתמש בחלק עסיסי ושומני כמו שוקיים/פרגיות ואם זה חזה עוף אפשר להוסיף מעט שומן כבש לתערובת (כ30 גרם).
*אפשר לשפד את קציצות העוף במקלות קינמון (מוסיף טעם וניחוח).
*מאחר והעוף הוא חלק יחסית רזה מומלץ לטגן במקום לאפות. מי שבכל זאת רוצה לאפות אפשר לרפד תבנית בנייר אפיה ולשמן את הנייר. להניח את הקציצות ולהברישן במעט שמן. להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות.
לאחר מכן להפוך צד ולהשאיר 2-3 דקות נוספות. באפיה הקציצות פחות משחימות ונשארות יחסית בהירות.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי
יצא מעולה, כמו כל המתכונים שלך! תודה🙏
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
הי אפרת,
תודה על אתר מדהיםםם
שאלה, אם אני משתמשת בפטרוזיליה וכוסברה יבשים, כמו תבלין, מה הכמויות?
היי,
שמחה שאת נהנית האתר!
אפשר לשים עד כף מכל תבלין יבש.
אפשר לאפות במקום לטגן?
היי,
מאחר והעוף הוא חלק יחסית רזה מומלץ לטגן במקום לאפות.
אם את בכל זאת רוצה לאפות אפשר לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, להניח את הקציצות ולהברישן במעט שמן. להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות.
לאחר מכן להפוך צד ולהשאיר 2-3 דקות נוספות. באפיה הקציצות פחות משחימות ונשארות יחסית בהירות.
היי,
הקציצות טעימות אבל קשות. כיסיתי את המחבת כפי שהמלצת. מה עוד אפשר לעשות כדי שהן יהיו רכות? אולי ביצה או פירורי לחם?
תודה רבה
קלרה
היי קלרה,
המרקם של קבב הוא פחות רך מקציצות כי אין בו ביצה ופירורי לחם.
אפשר להוסיף יותר בצל (הבצל גם מרכך את המרקם) או להוסיף ביצה ופירורי לחם.
היי אפרת,
אז אם אוסיף ביצה אחת לתערובת זה בסדר? ואם אחליט לשים גם פירורי לחם, כמה לשים?
אגב אני מכינה את זה עם שווארמה הודו וקצת שומן כבש.
תודה
כן את יכולה להוסיף ביצה וכשליש כוס פירורי לחם.
היי אפרת
האם אפשר להחליף את השמן בקציצות בביצה?
לקציצות חזה עוף
כן, אפשר לשים ביצה.
כמה זמן להפשיר את העוף טחון? בלי מקרר
ועוד שאלה, זה בסדר אם אני אעשה בלי העלים? והאם סלרי יכול להוות תחליף?
שעה-שעתיים, עד להפשרה מלאה.
אפשר להכין בלי למרות שהעלים מוסיפים טעם.
כן, אני חושבת שאפשר לשים עלי סלרי.
אחד המתכונים הכי מוצלחים אי פעם
אורח כבוד אצלנו מידי שבוע
נחטף כמו לחמניות
שאי ברכה
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
נהנת מאד מהאתר הנפלא שלך!!!
אפשר להכין מבשר בקר טחון?
כן.
יום מקסים 🙂
באיזה שלב מוסיפים את המקלות קינמון?
לפני הטיגון נועצים אותם בקציצה.
המתכונים שלכם ממש טעימים! תודה רבה!!!
תודה 🙂
ואו, אני חסרת מילים, כמה שהמתכון הזה יצא טעים, עסיסי אלגנטי ופשוט מושלם לאירוח! אלפי תודות לך אפרת!!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא!
היי אפרת
האם יש לך מתכון לקבב עם בשר טחון ברוטב עגבניות ?
לא אבל בקרוב אכין ואפרסם 🙂
את אלופה במתכונים מנצחים!!! הכנתי בלי כוסברה רק עם פטרוזיליה מיובשת ויצא מדהים!!! תודה על עוד מתכון המעולה
תודה לאה, שמחה שיצא טעים 🙂
בטוח שלא צריך ביצים?
לא, אין צורך.
אפרת יצא מ-ע-ו-ל-ה!
ויתרתי על הכוסברה והשתמשתי בעוף טחון קפוא וזול..חששתי שהקבבים יהיו יבשים אבל אפילו אחרי חימום על הפלטה הם היו עסיסיים וטעימים.
בהחלט מנה שאכין שוב…תודה!
נ.ב. העיסה יצאה לי די נוזלית אז הוספתי מעט קמח והעברתי למקרר לשעה.
העיסה יצאה נוזלית כנראה בגלל העוף הקפוא (לאחר הפשרה הוא מפריש נוזלים). בכל מקרה שמחה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא
האם אפשר טיגון קצר במחבת פסים ולאחר מכן לאפות בתנור?
כן אפשר. רק חשוב להקפיד לא לאפות יותר מידי כדי שלא יתייבשו.
היי אפרת לילה טוב
האם אפשר להחליף את עלי הכוסברה והפטרוזיליה בטבליות קפואות של דורות
ואם כן בכמה?
כן אפשר.
שימי 2-3 טבליות.
יום מקסים 🙂
היי!
אפשר לעשות את זה גם על מנגל?
אם לא יש לך מתכון אחר להודו טחון במנגל?
כן, אפשר להכין על המנגל.
האם הוצאת כבר חוברת/ ספר מתכונים שלך?
ואם כן היכן ניתן לרכוש?
היי ציפי,
כן הוצאתי ספר מתכונים. ניתן לרכוש אותו באתר (או להשאיר פרטים ונציג יחזור אליך לביצוע עסקה טלפונית) או בחנות “מיסטרל” בתל אביב ברח’ דרך בן צבי 29.
מצרפת לינק עם כל הפרטים – ספר מתכונים ב-10 דקות.
המשך יום מקסים וחג שמח 🙂
מתכון מעולה!
ממליץ חלק לצפות בפירורי לחם לקריספיות !
תודה 🙂
זו כבר פעם שנייה שאני מכינה את הקבבונים,בפעם הראשונה טיגנתי ויצאו טעימות מאוד ועכשיו אפיתי בתנור אם הייתי יכולה להעביר את הטעם,הן יצאו עסיסיות וטעימות בטירוף מצפה ומחכה שהקטנצ’יק ובעלי היקר יטעמו לי היה ממש טעים חייבת לציין שאהבתי אותן יותר באפייה חוץ מזה שבאמת לא השחימו מעבר לזה יצאו מדהימות,שוב תודה שבזכותך כייף לי לבלות במטבח המשך שבוע מקסים וחיים😚
תודה רינת 🙂
שבוע נפלא!
יצא מדהים! הוספתי גם מעט שמיר שהקפיץ את הטעם. תודה רבה
נשמע מעולה 🙂
תודה עידית.
היי אפרת, כמו כל יתר המתכונים, גם המתכון הזה מוצלח מאוד! רציתי לשאול אם הקציצות האלה מתאימות לבישול ברוטב? אם כן, איזה?
תודה רבה,
ליאת.
היי ליאת,
אני חושבת שכן. אפשר להכין רוטב עגבניות וזיתים או רוטב אדום פשוט עם אפונה.
יום מקסים 🙂
אין על המתכונים שלך!מיוחדים ממש שווה ל-כ-ו-ל-ם לנסות!!!!
תודה! 🙂
יום נפלא
הי, אני מתה על המתכונים שלך.
הבעיה היא שהילדים לא אוהבים בשר טחון( אני דווקא מאוד)
ניסיתי הכל, בתנור ומטוגן, מתובל יותר או פחות.
הם אוהבים את העוף הטחון רק בתוך בצק, מה שאני פחות…
יש לך רעיונות בשבילי?
הי,
אפשר לשלב את הבשר הטחון גם בתוך פתיתים או אורז. יש גם מפרום בשר טחון שמכינים עם תפוחי אדמה.
אפשר להכין עם פסטה או עלי לזניה.
מצרפת לינק למתכונים עם בשר טחון עם הרעיונות שהעלאתי.
שבוע טוב 🙂
שלום.מה ההבדל בין עוף טחון בשר טחון והודו טחון מבחינת כמות הפרשת נוזלים ומבחינת בריאות את מי להעדיף?תודה מראש
היי חגית,
בשר בקר טחון הכי עסיסי וטעים.
כל סוגי הבשרים מפרישים נוזלים.
עוף טחון הוא חלק הכי יבש והכי פחות שומני. הודו (בעיקר הודו נקבה אדום) מכיל יותר ברזל.
יום נפלא 🙂
אני לא חובבת גדולה של הטעם של הכוסברה..
אפשר בלי??
כן אפשר.
היי אפרת. אני נעזרת המון באתר שלך ! הוא מעולה. תודה רבה. רציתי לשאול לגבי הכמון – שמתי לב שבכל בישול שלי שצריך להוסיף כמון אפילו קצת, הטעם יוצא מר… האם במתכון הזה הכמון הכרחי ? אפשר להוסיף תבלין אחר במקום ?
היי רוזי,
אולי הכמון שיש לך כבר לא טוב? כי לכמון לא אמור להיות בכלל טעם מר.
בכל מקרה, את יכולה לוותר על הכמון.
יום מקסים 🙂
מעולה, קצת חריף אהל אהבתי אני נותן לזה חמישה כוכבים
תודה איתמר 🙂
אפרת שלום,
הכנתי הרבה מתכונים מהאתר והכל כל כך טעים.
אני נהנית להכין את המתכונים שלך גם קל וגם טעים.
עכשיו לשאלה, הכנתי את קציצות העוף והן יצאו מאוד טעימות אך יבשות.
איך אני יכולה לגרום להן להיות יותר עסיסיות?
תודה,
הדס
היי הדס,
בגלל שמדובר בחזה עוף שהוא חלק רזה וכמעט ללא שומן אז הקציצות יוצאות מעט יבשות. אפשר להוסיף לתערובות עוד 2 כפות שמן בנוסף למה שרשום וחשוב לא לטגן אותן יותר מידי אחרת הן מתייבשות.
פתרון נוסף ומומלץ הוא להשתמש בחלק עסיסי יותר כמו פרגיות ולבקש לטחון אותן. אפשר גם לשלב חצי כמות חזה עוף עם חצי כמות בשר טחון.
שאלה נוספת, האם ניתן/כדאי להכין את הקבב מפרגיות ושאוורמה הודו?
תודה על מתכונים נהדרים.
שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בטיגון במחבת פסים לעומת מחבת נירוסטה?
תודה
היי יהודית,
מלבד סימני הצריבה על הבשר מפסי המחבת, במחבת פסים הבשר נצלה בחום יבש ולא מתבשל בנוזלים של עצמו.
אין בעיה לטגן בנירוסטה מלבד זה שהבשר לעיתים נדבק למחבת ויש צורך לשמן היטב את המחבת (במחבת פסים מספיק כמות מאוד מועטה של שמן).
אפשר להכין את הקבב מפרגיות ושווארמה הודו (מומלץ אפילו לשלב).
המשך יום מקסים 🙂
היי
החלפתי את העוף בהודו עם שיבולת שועל דקה במקום לחם. יצא מעולה בטיגון ולא יבש.
הילדים היו משוגעים על מקל הקינמון שהוסיף גם המון לטעם.
תודה
תודה חגי, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים!
הי אפרת,
מהי הדרך הטובה לחמם אותם בפלטה/ תנור שבת ?
בתבנית סגורה בנייר כסף או כיסוי חלקי ?
היי ליר,
אפשר לחמם בתבנית מכוסה בנייר כסף בתנור שבת. אם לא, גם פלטה טובה רק צריך לשמור שהקציצות לא יתייבשו או יישרפו בחלק התחתון.
שבת שלום וחג שמח 🙂
הכנתי עכשיו ויצא ממש טעיםם!!!!! חוסלל!!!
תודה רבה!!
שמחה לשמוע אודיה!
תודה על העדכון 🙂
היי בלי ביצים ופירורי לחם בכלל?
תודה
נכון, בלי ביצים ופירורי לחם 🙂
אפרת ! הקציצות גבו מחמאות, אפילו מהקטן הבררן!!!
תודה רבה!
את אלופה !
המתכון בהחלט נכנס לרשימת האהובים
תודה יקירה! כיף לשמוע 🙂
הקציצות מעולות רכות ועסיסיות תודה רבה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אני צריכה להכין ארוחת צהריים לבערך 60-40 ילדים. האם הכפלת כמויות (כפול 4?) תעבוד?
ותודה רבה על האתר והמתכונים – נפלא!
כן אורלי, אין בעיה להכפיל כמויות.
בהצלחה וחג שמח 🙂
הי אפשר עם טחון הודו?
כן, אפשר.
לשפד עם מקלות הקינמון לפני או אחרי הטיגון?
לפני הטיגון.
יום נפלא 🙂
היי, למי שאין מעבד מזון? האם ניתן לקצוץ דק? תודה רבה
היי,
בצל ושום מומלץ לגרד בפומפיה ועלים אפשר לקצוץ דק.
בהצלחה 😉
אילו קציצות מגרות!
איך אני מאושרת שתצא חוברת של המתכונים!!מחכה כבר לפרטים נוספים…
בהצלחה רבה ותודה ענקית על המתכונים!
תודה רבה שיר!
יום נפלא 🙂
אולי תוציאי ספר? בטוחה שהוא יהיה רב מכר;)
תודה אילה 🙂
האמת שבקרוב תצא חוברת המתכונים הראשונה! משהו כמו חודש-חודשיים. כמובן שאעדכן באתר.
שבוע מעולה!
חג פורים שמח. תודה על שפע המתכונים הנפלאים המועברים אלינו. מאחלת שההשראה הנתינה והידע תמיד יהיו בך ותודה על העברתם אלינו.
תמיד המתכונים מוצלחים טובים וטעימים.
תודה רבה!!
חג פורים שמח 🙂
הי!
את כנראה חולמת מתכונים ומעבירה אלינו. המשיכי כך!!
האם מדובר בחזה עוף או בכרעיים?
תודה רבה ופורים שמח!
כן, משהו כזה 🙂
אפשר להשתמש גם בחזה וגם בכרעיים. עדיף כרעיים כי זה חלק יותר עסיסי.
חג פורים שמח!