שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

מצרכים (2-3 מנות):

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לעיגולים דקים

4 כפות שמן זית או קנולה

מלח לפי הטעם

*תבלין כמון לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים ומייבשים עם נייר מגבת או מגבת נקיה.

-מתבלים בשמן ובמלח ומניחים על נייר האפיה (לא מומלץ להניח אחד על השני).

-מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהם נעשים זהובים ופריכים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*כשהצ'יפס מוכן, רצוי לפזר מעל תבלין כמון.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל תפוחי אדמה ופטריות
מתכון לשווארמה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
דבורה רות (20:11 17.11.2019)

הי,
יש לך המלצה במה לטבול את הציפס המוכן? לא בא קטשופ….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 17.11.2019)

אפשר לערבב מיונז עם קצת שום כתוש ומלח.

Avatar
דניאל (12:10 12.10.2019)

משגע אוץי שאני עודה לפי המתכון והם יוצאים שרופים ולא פריכים. אני עובד על טורבו . 200 מעלות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 12.10.2019)

זה בגלל הטורבו. יש לאפות על חום עליון וחום תחתון.

Avatar
אפרת ה. (15:22 31.05.2019)

שלום אפרת.
המתכון מצוין! אחים שלי כל כך אהבו את המתכון וליקקו את האצבעות.
תודה רבה ושבת שלום.
אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 31.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת ושבת שלום!

Avatar
שירוש444 (11:52 1.05.2019)

יאוו בדיוק מתחשק משהו טעים מה נאכל…?? בואו נחפש באינטרנט (כעבור חמש דקות) ואו איזה מתכון מעולה מתכון לצחוק בתנור בואו נכין(כעבור ארבעים דקות) מממ … איזה טעים!! קל!! ופשוט!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 1.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
בתיה (07:46 11.12.2018)

שלום
בדרכ כשאני עושה ציפס בתנור הוא יוצא דייסתי ולא קריספי ולא נאפה בצורה אחידה
מה את ממליצה שאעשה כדי שייצא קריספי וטעים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 11.12.2018)

היי בתיה,
יכול להיות שאת שמה כמות גדולה מידי והם עולים אחד על השני? עדיף לסדר אותם בשכבה אחת ולאפות בכמה פעמים אם יש צורך.
את מערבבת את הצ'יפס בזמן האפיה? כי עדיף לא לערבב.
את מנגבת את תפוחי האדמה מנוזלים לאחר החיתוך ולפני התיבול?

Avatar
שני (12:40 23.11.2018)

היי אפרתוש בא לי להכין משהו קליל ונתקלתי במתכון
אם אחתוך את הצ'יפס למקלות כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
האם בתנור זה על קו אפיה תחתון עליון או משהו אחר?
האם זה יוצא פריך ?
ולסיום שאלה קצת מטומטמת אך אשאל אחרי שאת מערבבת את השמן עם המלח האם לשפוך על התבנית של הצ'יפס או עדיף בדרך אחרת ?
סליחה על ריבוי השאלות אבל בדכ זה לא יוצא לי טוב ולא בא לי להתבאס
שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 23.11.2018)

היי שני,
זמן האפיה לא אמור להשתנות הרבה.
קו עליון וקו תחתון.
זה אמור לצאת פריך מבחוץ.
שמים את מקלות תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ומערבבים היטב.
שבת שלום 🙂

Avatar
צופיה ויעל (13:29 21.08.2018)

צהריים טובים אפרת מקסימה,
בדיוק מתחשק לנו להכין עכשיו משהו.. ונתקלנו במתכון המופלא הזה…
יש לי שאלה:
אפשר לחתוך את תפו"א למקלות?
והאם אפשר להוסיף תבלינים אחרים? איזה את ממליצה חוץ מכמון?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 21.08.2018)

אפשר לחותך למקלות. אפשר לתבל בכל תבלין שאוהבים. פפריקה וכו'.

Avatar
יעל וצופיה (14:13 22.08.2018)

תודה רבה אפרת.

Avatar
ריקי (21:21 16.04.2019)

למקלות פחות כדיי כי הם יכולים להישרף אבל התיבול הוא לפי הטעם

Avatar
Shir.C (18:06 26.04.2018)

שלום, אני רוצה להכין צ'יפס רגיל בתנור. אשמח בבקשה אם תוכלי לענות לי על מס' שאלות:
לאיזה עובי לחתוך, שמן, תבלינים, כמה זמן לשים בתנור וכמה מעלות?
זה 8 תפו"א גדולים.
תודה רבה רבה

Avatar
Shir.C (18:33 26.04.2018)

אשמח בבקשה לתשובה מהירה אני קצת ממהרת…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 26.04.2018)

תחתכי למקלות בעובי של עד 1 ס"מ.
אם אלה 8 תפוחי אדמה אני מניחה שתצטרכי לאפות בכמה פעמים כי לא מומלץ לסדר אותם בתבנית שהם אחד על השני.
ל-8 תפו"א אני ממליצה לשים 10 כפות שמן וכפית שטוחה מלח. לגבי זמנים ומעלות תכיני בדיוק כמו שרשום במתכון.

Avatar
אנני (12:57 12.02.2018)

שלום, במידה ואחתוך את התפו"א לרצועות כמו צ'יפס,ולא לעיגולים דקים דקים.. זמן האפיה יצטרך להיות כפול בגלל עובי תפו"א?
תודה רבה על האתר המעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 12.02.2018)

זמן האפיה יהיה בסביבות 30-40 דקות.

Avatar
יוסי בורובסקי (14:54 10.06.2017)

למה אתם ל א עונים איך מכינים ציפס ( תפוגן ) כמה מעלות כמה זמן ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:20 10.06.2017)

היי יוסי,
צריך להיות רשום על גבי האריזה. בגדול מומלץ לשים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה, לפזר קצת מלח, אפשר גם פפריקה מתוקה אם אוהבים ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות לפחות במשך 30-40 דקות, עד להזהבה יפה.

Avatar
טלי (19:44 29.05.2017)

יצא טעים ברמותתת. והוספתי צ'ילי גרוס. מוסיף המוןן

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:07 29.05.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח

Avatar
נורית (15:30 16.04.2017)

הקטנצ'יק שלי חיסל את הכל ודרש עוד.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:15 16.04.2017)

שמחה שהוא אהב 🙂
תודה נורית וחג שמח

Avatar
אנונימית (00:40 24.02.2017)

היי, האם צריך זמן ארוך יותר לכמות גדולה יותר? תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:00 24.02.2017)

היי,
הכמות לא אמורה להשפיע על הזמן.

Avatar
דנה (13:15 13.11.2016)

הי אפרת שבוע טוב

יש עוד סוגי ירקות שלדעתך ניתן להכין באופן הזה ?
תודה
אתר נפלא !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:53 13.11.2016)

היי דנה,
אפשר להכין עם בטטה, גזר, קישוא, סלק אבל חשוב לייבש היטב את הירקות לאחר שחותכים אותם לפרוסות דקות.
מצרפת מתכון – צ'יפס צבעוני.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
דנה (14:02 13.11.2016)

תודה רבה אנסה ואחזור לעדכן !

Avatar
רועי (12:53 21.10.2016)

שוב תודה על האתר המעולה.

האם לקלף את התפו"א?

האם צריך חצי לבשל לפני או לשים אותם קשים בתנור?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:22 21.10.2016)

כן, לקלף את תפו"א ולא צריך לבשל לפני. לחתוך לעיגולים כמה שיותר דקים ולשים בתנור.

Avatar
שלומית (11:15 22.06.2016)

אפרת האתר שלך מושלם ואת כל כך מקסימה תודה רבה!
רציתי לשאול לגבי תפוחי אדמה בתנור תמיד אני מפספסת בכמויות המלח ואם תפוחי אדמה לא מספיק מלוחים הם לא טעימים… כמה מלח לשים? זה לא כמו בישול שאפשר לשים ואז לטעום? איך יודעים כמה מלח שמים בדברים בתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:39 22.06.2016)

תודה שלומית!
כעקרון נהוג לשים על כל 700 גרם כשליש כפית מלח.
700 גרם יוצא 2 תפוחי אדמה גדולים או 3.5 תפו"א בינוניים או 6-7 תפו"א קטנים.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

Avatar
יוליה (15:06 22.05.2016)

האם זה חובה להוסיף פלפל בתיבול?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:16 22.05.2016)

היי יוליה,
אפשר לוותר על הפלפל השחור.

Avatar
יובל (12:58 23.03.2016)

נשמע ממש טעים!!צריך לקלף את התפוחי אדמה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:27 23.03.2016)

היי יובל,
נראה לי שעדיף לקלף.
המשך יום מעולה 🙂

Avatar
מילכה (17:23 6.03.2016)

האם צריך לכסות בנייר כסף את התפוחי אדמה ?או להשאיר את התבנית תפוחה כל זמן הבישול?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:49 6.03.2016)

היי מילכה,
אין לכסות את תפוחי האדמה פשוט להניח אותם על התבנית ולהשאיר חשוף כל זמן האפיה.
בהצלחה 😉

Avatar
נועה (12:46 10.12.2015)

היי אני כבר באמצע האפייה וזה די דחוף- זה בסדר שחתכתי לא לעיגולים אלא לצורת צ׳יפס רגילים ארוכים? והאם צריך לערבב אותם בתנור מדי פעם ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:53 10.12.2015)

זה בסדר גמור נועה וכן, אפשר לערבב אותם פעם-פעמיים במהלך האפיה כדי שיאפו באופן אחיד.

Avatar
נועה (13:02 10.12.2015)

תודה רבה 🙂

Avatar
חני לוי (23:19 23.11.2015)

וואווו הצ'יפס יצא טעיםםםם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:29 24.11.2015)

תודה חני, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
מימי (10:47 23.01.2015)

נשמע מצויין. רק שאלה- מזה אומר חום גבוה מאוד? 250 מעלות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:54 23.01.2015)

הי מימי,
מספיק 200 מעלות אם התנור שלך חזק. אם לא אז 220 מעלות אבל חשוב לעקוב ולשים לב שהציפס לא נשרף, אם כן יש להנמיך ל200.

Avatar
אושרת (12:49 31.12.2014)

הצ'יפס יצא פשוט מעולה. לפי דעתי זה יותר טעים ממטוגן. רק דבר אחד הצטערתי- שלא הכפלתי כמויות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:06 31.12.2014)

תודה אושרת! שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.