שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

מצרכים (2-3 מנות):

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לעיגולים דקים

4 כפות שמן זית או קנולה

מלח לפי הטעם

*תבלין כמון לפיזור מעל (לא חובה)




אופן הכנה:

-פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים ומייבשים עם נייר מגבת או מגבת נקיה.

-מתבלים בשמן ובמלח ומניחים על נייר האפיה (לא מומלץ להניח אחד על השני).

-מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהם נעשים זהובים ופריכים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*כשהצ’יפס מוכן, רצוי לפזר מעל תבלין כמון.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
תבשיל תפוחי אדמה ופטריותתבשיל תפוחי אדמה ופטריות
מתכון לאטריות מתכון לאטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שני (13:26 7.09.2024)

צריך לאפות לפני? לשטוף ואז לייבש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 7.09.2024)

אין צורך לאפות לפני.
רק לשטוף ולייבש היטב.

avatar
kkkkk (19:04 30.11.2023)

היי אפרת! כשראיתי את המתכון חשבתי שפרוסות התפו”א צריכות להיות ממש דקות אז יצא לי שרוף לא נורא.
בכל אופן תודה על המתכון.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 30.11.2023)

נכון, אם פורסים יותר מידי דק אז הן אכן נשרפות מהר. סורי😟

avatar
א (22:13 9.11.2023)

מעולה!!
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:46 10.11.2023)

שמחה שאהבת:)

avatar
ששון (05:25 25.09.2023)

קיבלתי תגובות חיוביות מאוד מהילדים ואימצתי את המתכון לעתיד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 25.09.2023)

שמחה מאד לשמוע😊

avatar
עינת (12:28 6.03.2023)

ושאלה נוספת
אם אאפה על גבי רשת התנור זה יצא קריספי יותר פריך יותר?
ואם כן היכן למקם אותה?(בשליש התחתון של התנור?)
ותודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 6.03.2023)

עדיף לאפות בתבנית כי הצ’יפס דקיקים יחסית.

avatar
עינת (12:12 6.03.2023)

היי אפרת
אם שמה את מקלות הציפס לפני האפייה במים קרים גם כאן
האם זה יתרום לפריכות?
תודה מראש
וחג שמח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:08 6.03.2023)

היי,
לא חייב לעשות זאת כשאופים בתנור אבל אפשר, חשוב לייבש את הצ’יפס לאחר ההשריה במים (בנוסף עדיף שהמים יהיה חמים ולא קרים).

avatar
אפרת (21:03 27.02.2023)

הי
דבר ראשון אני נהנית מהאתר כבר הרבה זמן וממליצה עליו בכל פה
בזכות האתר התחלתי ליהנות במטבח וקיבלתי ביטחון
המתכונים קלים, המוצרים זמינים והתוצאות מושלמות!!
תודה רבה!!
רציתי לשאול, אולי את יודעת, איך והאם אפשר לדמות צ’יפס קפוא קנוי בצורה ביתית, כלומר מה צריך לעשות עם התפו”א כדי שיהיה אפשר להקפיא כמות גדולה ולהוציא לתנור כל פעם כמות קטנה
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 27.02.2023)

היי,
תודה על המילים הטובות, שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
את מתכוונת לצ’יפס שמכינים בבית מתפוחי אדמה? אפשר לחתוך ולהקפיא בכלי אטום בשכבות שביניהן מפריד נייר אפייה.

avatar
בקי (15:14 4.12.2022)

אתם אלופים!!!!
אין עליכם בעולם:)))
חזרתי מהלימודים רעבה רצח אני עכשיו מכינה
פשוט מושלםם:))))
תמשיכו לשמח אותנוו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 4.12.2022)

איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
אהובה (15:37 1.05.2022)

הם לא יצאו לי קריספים
האם צריך לחכות שיתקררו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 1.05.2022)

היי,
הצ’יפס אמור לצאת קריספי עוד לפני קירור. יכול להיות שאת שמה כמות גדולה מידי והם עולים אחד על השני? עדיף לסדר אותם בשכבה אחת ולאפות בכמה פעמים אם יש צורך.
את מערבבת את הצ’יפס בזמן האפייה? כי עדיף לא לערבב.
את מנגבת את תפוחי האדמה מנוזלים לאחר החיתוך ולפני התיבול?
בנוסף, יכול להיות שאת חותכת לעובי קצת יותר עבה מהדרוש או אופה למשך קצר מהדרוש.

avatar
. (11:55 19.07.2021)

האם יש לך מתכון לציפס קרעים?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 19.07.2021)

היי,
אין כרגע מתכון כזה. יש מתכון לצ’יפס מתנפח🙂

avatar
עינת (17:32 21.05.2021)

היי אפרת
מה יותר טוב למרוח שמן על תפוחי האדמה ואחר כך לפזר מלח?
או לערבב שמן עם מלח ואז לשוך על תפוחי האדמה ?
אני מבינה שאין צורך לערבב ביחד עם תפוחי האדמה רק למרוח?
וכמה מלח כדאי לכמות זו?
תודה מראש.

avatar
עינת (17:34 21.05.2021)

היי שוב
בשורה השלישית התכונתי לשפוך את תערובת השמן והמלח על תפוחי האדמה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 21.05.2021)

אפשר לפזר מלח ואז להוסיף שמן ולערבב. כמות המלח בהתאם לטעמך- כף מחוקה פחות או יותר…

avatar
אבישג (16:43 4.03.2021)

יצא פשוט מדהים

avatar
חני (16:44 4.03.2021)

צודקתתתתת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:31 4.03.2021)

שמחה לשמוע!

avatar
הדר אסתר פרנקל (21:45 21.01.2021)

הכנתי את המתכון הזה איזה 10 פעמים, ותמיד יוצא מושלם וטעים בטירוףףףףףף!!! מתחסל!! תודה!! את פשוט א-ל-ו-פ-ה!😍👌

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:25 21.01.2021)

שמחה לשמוע🥰

avatar
הדר אסתר פרנקל (21:06 17.01.2021)

המתכון הכי קללללללל שראיתי!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 17.01.2021)

היי הדר 😄
שמחה לשמוע שההכנה הייתה קלה!
ערב טוב 🌸

avatar
חנה שמחה (15:55 13.01.2021)

ואוהווו איזה מתכון פשוט מעדן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:56 13.01.2021)

תודה חנה 🙂

avatar
לאה (23:25 10.01.2021)

איך פורסים את תפוחי האדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:48 10.01.2021)

אפשר בעזרת סכין חדה או מנדולינה

avatar
שלמה של (22:02 1.10.2020)

היי
אני רוצה להודות קודם על האתר והמתכונים.
שאלה- רוצה להכין לשבת בערב את המתכון, האם מבחינת זמן האפיה זה אותו דבר?
איך את ממליצה לחמם את זה על הפלטה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 2.10.2020)

כן.
אפשר לשים בתבנית ולהניח על הפלטה.

avatar
דנה (12:34 23.06.2020)

היי, על איזה מצב לשים בתנור?
גריל? למעלה+למטה? טורבו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:38 23.06.2020)

במקרה הזה אפשר טורבו.

avatar
תפארת (12:10 3.05.2020)

על מה לשים? בדרך כלל אני עושה טורבו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:17 3.05.2020)

את המתכון הזה אפשר לאפות על טורבו.
מתכונים אחרים רצוי לאפות על חום עליון וחום תחתון.

avatar
דבורה רות (20:11 17.11.2019)

הי,
יש לך המלצה במה לטבול את הציפס המוכן? לא בא קטשופ….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 17.11.2019)

אפשר לערבב מיונז עם קצת שום כתוש ומלח.

avatar
דניאל (12:10 12.10.2019)

משגע אוץי שאני עודה לפי המתכון והם יוצאים שרופים ולא פריכים. אני עובד על טורבו . 200 מעלות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 12.10.2019)

זה בגלל הטורבו. יש לאפות על חום עליון וחום תחתון.

avatar
אפרת ה. (15:22 31.05.2019)

שלום אפרת.
המתכון מצוין! אחים שלי כל כך אהבו את המתכון וליקקו את האצבעות.
תודה רבה ושבת שלום.
אפרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 31.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת ושבת שלום!

avatar
שירוש444 (11:52 1.05.2019)

יאוו בדיוק מתחשק משהו טעים מה נאכל…?? בואו נחפש באינטרנט (כעבור חמש דקות) ואו איזה מתכון מעולה מתכון לצחוק בתנור בואו נכין(כעבור ארבעים דקות) מממ … איזה טעים!! קל!! ופשוט!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 1.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
בתיה (07:46 11.12.2018)

שלום
בדרכ כשאני עושה ציפס בתנור הוא יוצא דייסתי ולא קריספי ולא נאפה בצורה אחידה
מה את ממליצה שאעשה כדי שייצא קריספי וטעים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 11.12.2018)

היי בתיה,
יכול להיות שאת שמה כמות גדולה מידי והם עולים אחד על השני? עדיף לסדר אותם בשכבה אחת ולאפות בכמה פעמים אם יש צורך.
את מערבבת את הצ’יפס בזמן האפיה? כי עדיף לא לערבב.
את מנגבת את תפוחי האדמה מנוזלים לאחר החיתוך ולפני התיבול?

avatar
שני (12:40 23.11.2018)

היי אפרתוש בא לי להכין משהו קליל ונתקלתי במתכון
אם אחתוך את הצ’יפס למקלות כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
האם בתנור זה על קו אפיה תחתון עליון או משהו אחר?
האם זה יוצא פריך ?
ולסיום שאלה קצת מטומטמת אך אשאל אחרי שאת מערבבת את השמן עם המלח האם לשפוך על התבנית של הצ’יפס או עדיף בדרך אחרת ?
סליחה על ריבוי השאלות אבל בדכ זה לא יוצא לי טוב ולא בא לי להתבאס
שבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 23.11.2018)

היי שני,
זמן האפיה לא אמור להשתנות הרבה.
קו עליון וקו תחתון.
זה אמור לצאת פריך מבחוץ.
שמים את מקלות תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ומערבבים היטב.
שבת שלום 🙂

avatar
צופיה ויעל (13:29 21.08.2018)

צהריים טובים אפרת מקסימה,
בדיוק מתחשק לנו להכין עכשיו משהו.. ונתקלנו במתכון המופלא הזה…
יש לי שאלה:
אפשר לחתוך את תפו”א למקלות?
והאם אפשר להוסיף תבלינים אחרים? איזה את ממליצה חוץ מכמון?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 21.08.2018)

אפשר לחותך למקלות. אפשר לתבל בכל תבלין שאוהבים. פפריקה וכו’.

avatar
יעל וצופיה (14:13 22.08.2018)

תודה רבה אפרת.

avatar
ריקי (21:21 16.04.2019)

למקלות פחות כדיי כי הם יכולים להישרף אבל התיבול הוא לפי הטעם

avatar
Shir.C (18:06 26.04.2018)

שלום, אני רוצה להכין צ’יפס רגיל בתנור. אשמח בבקשה אם תוכלי לענות לי על מס’ שאלות:
לאיזה עובי לחתוך, שמן, תבלינים, כמה זמן לשים בתנור וכמה מעלות?
זה 8 תפו”א גדולים.
תודה רבה רבה

avatar
Shir.C (18:33 26.04.2018)

אשמח בבקשה לתשובה מהירה אני קצת ממהרת…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 26.04.2018)

תחתכי למקלות בעובי של עד 1 ס”מ.
אם אלה 8 תפוחי אדמה אני מניחה שתצטרכי לאפות בכמה פעמים כי לא מומלץ לסדר אותם בתבנית שהם אחד על השני.
ל-8 תפו”א אני ממליצה לשים 10 כפות שמן וכפית שטוחה מלח. לגבי זמנים ומעלות תכיני בדיוק כמו שרשום במתכון.

avatar
אנני (12:57 12.02.2018)

שלום, במידה ואחתוך את התפו”א לרצועות כמו צ’יפס,ולא לעיגולים דקים דקים.. זמן האפיה יצטרך להיות כפול בגלל עובי תפו”א?
תודה רבה על האתר המעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 12.02.2018)

זמן האפיה יהיה בסביבות 30-40 דקות.

avatar
יוסי בורובסקי (14:54 10.06.2017)

למה אתם ל א עונים איך מכינים ציפס ( תפוגן ) כמה מעלות כמה זמן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 10.06.2017)

היי יוסי,
צריך להיות רשום על גבי האריזה. בגדול מומלץ לשים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה, לפזר קצת מלח, אפשר גם פפריקה מתוקה אם אוהבים ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות לפחות במשך 30-40 דקות, עד להזהבה יפה.

avatar
טלי (19:44 29.05.2017)

יצא טעים ברמותתת. והוספתי צ’ילי גרוס. מוסיף המוןן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 29.05.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח

avatar
נורית (15:30 16.04.2017)

הקטנצ’יק שלי חיסל את הכל ודרש עוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:15 16.04.2017)

שמחה שהוא אהב 🙂
תודה נורית וחג שמח

avatar
אנונימית (00:40 24.02.2017)

היי, האם צריך זמן ארוך יותר לכמות גדולה יותר? תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 24.02.2017)

היי,
הכמות לא אמורה להשפיע על הזמן.

avatar
דנה (13:15 13.11.2016)

הי אפרת שבוע טוב

יש עוד סוגי ירקות שלדעתך ניתן להכין באופן הזה ?
תודה
אתר נפלא !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 13.11.2016)

היי דנה,
אפשר להכין עם בטטה, גזר, קישוא, סלק אבל חשוב לייבש היטב את הירקות לאחר שחותכים אותם לפרוסות דקות.
מצרפת מתכון – צ’יפס צבעוני.
שבוע נפלא 🙂

avatar
דנה (14:02 13.11.2016)

תודה רבה אנסה ואחזור לעדכן !

avatar
רועי (12:53 21.10.2016)

שוב תודה על האתר המעולה.

האם לקלף את התפו”א?

האם צריך חצי לבשל לפני או לשים אותם קשים בתנור?

תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 21.10.2016)

כן, לקלף את תפו”א ולא צריך לבשל לפני. לחתוך לעיגולים כמה שיותר דקים ולשים בתנור.

avatar
שלומית (11:15 22.06.2016)

אפרת האתר שלך מושלם ואת כל כך מקסימה תודה רבה!
רציתי לשאול לגבי תפוחי אדמה בתנור תמיד אני מפספסת בכמויות המלח ואם תפוחי אדמה לא מספיק מלוחים הם לא טעימים… כמה מלח לשים? זה לא כמו בישול שאפשר לשים ואז לטעום? איך יודעים כמה מלח שמים בדברים בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 22.06.2016)

תודה שלומית!
כעקרון נהוג לשים על כל 700 גרם כשליש כפית מלח.
700 גרם יוצא 2 תפוחי אדמה גדולים או 3.5 תפו”א בינוניים או 6-7 תפו”א קטנים.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

avatar
יוליה (15:06 22.05.2016)

האם זה חובה להוסיף פלפל בתיבול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 22.05.2016)

היי יוליה,
אפשר לוותר על הפלפל השחור.

avatar
יובל (12:58 23.03.2016)

נשמע ממש טעים!!צריך לקלף את התפוחי אדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 23.03.2016)

היי יובל,
נראה לי שעדיף לקלף.
המשך יום מעולה 🙂

avatar
מילכה (17:23 6.03.2016)

האם צריך לכסות בנייר כסף את התפוחי אדמה ?או להשאיר את התבנית תפוחה כל זמן הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 6.03.2016)

היי מילכה,
אין לכסות את תפוחי האדמה פשוט להניח אותם על התבנית ולהשאיר חשוף כל זמן האפיה.
בהצלחה 😉

avatar
נועה (12:46 10.12.2015)

היי אני כבר באמצע האפייה וזה די דחוף- זה בסדר שחתכתי לא לעיגולים אלא לצורת צ׳יפס רגילים ארוכים? והאם צריך לערבב אותם בתנור מדי פעם ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 10.12.2015)

זה בסדר גמור נועה וכן, אפשר לערבב אותם פעם-פעמיים במהלך האפיה כדי שיאפו באופן אחיד.

avatar
נועה (13:02 10.12.2015)

תודה רבה 🙂

avatar
חני לוי (23:19 23.11.2015)

וואווו הצ’יפס יצא טעיםםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:29 24.11.2015)

תודה חני, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מימי (10:47 23.01.2015)

נשמע מצויין. רק שאלה- מזה אומר חום גבוה מאוד? 250 מעלות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 23.01.2015)

הי מימי,
מספיק 200 מעלות אם התנור שלך חזק. אם לא אז 220 מעלות אבל חשוב לעקוב ולשים לב שהציפס לא נשרף, אם כן יש להנמיך ל200.

avatar
אושרת (12:49 31.12.2014)

הצ’יפס יצא פשוט מעולה. לפי דעתי זה יותר טעים ממטוגן. רק דבר אחד הצטערתי- שלא הכפלתי כמויות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:06 31.12.2014)

תודה אושרת! שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות