זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
מצרכים (2-3 מנות):
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לעיגולים דקים
4 כפות שמן זית או קנולה
מלח לפי הטעם
*תבלין כמון לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים ומייבשים עם נייר מגבת או מגבת נקיה.
-מתבלים בשמן ובמלח ומניחים על נייר האפיה (לא מומלץ להניח אחד על השני).
-מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהם נעשים זהובים ופריכים.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*כשהצ’יפס מוכן, רצוי לפזר מעל תבלין כמון.
ראו גם
צריך לאפות לפני? לשטוף ואז לייבש?
אין צורך לאפות לפני.
רק לשטוף ולייבש היטב.
היי אפרת! כשראיתי את המתכון חשבתי שפרוסות התפו”א צריכות להיות ממש דקות אז יצא לי שרוף לא נורא.
בכל אופן תודה על המתכון.
נכון, אם פורסים יותר מידי דק אז הן אכן נשרפות מהר. סורי😟
מעולה!!
תודה רבה!
שמחה שאהבת:)
קיבלתי תגובות חיוביות מאוד מהילדים ואימצתי את המתכון לעתיד!
שמחה מאד לשמוע😊
ושאלה נוספת
אם אאפה על גבי רשת התנור זה יצא קריספי יותר פריך יותר?
ואם כן היכן למקם אותה?(בשליש התחתון של התנור?)
ותודה.
עדיף לאפות בתבנית כי הצ’יפס דקיקים יחסית.
היי אפרת
אם שמה את מקלות הציפס לפני האפייה במים קרים גם כאן
האם זה יתרום לפריכות?
תודה מראש
וחג שמח.
היי,
לא חייב לעשות זאת כשאופים בתנור אבל אפשר, חשוב לייבש את הצ’יפס לאחר ההשריה במים (בנוסף עדיף שהמים יהיה חמים ולא קרים).
הי
דבר ראשון אני נהנית מהאתר כבר הרבה זמן וממליצה עליו בכל פה
בזכות האתר התחלתי ליהנות במטבח וקיבלתי ביטחון
המתכונים קלים, המוצרים זמינים והתוצאות מושלמות!!
תודה רבה!!
רציתי לשאול, אולי את יודעת, איך והאם אפשר לדמות צ’יפס קפוא קנוי בצורה ביתית, כלומר מה צריך לעשות עם התפו”א כדי שיהיה אפשר להקפיא כמות גדולה ולהוציא לתנור כל פעם כמות קטנה
תודה רבה!
היי,
תודה על המילים הטובות, שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
את מתכוונת לצ’יפס שמכינים בבית מתפוחי אדמה? אפשר לחתוך ולהקפיא בכלי אטום בשכבות שביניהן מפריד נייר אפייה.
אתם אלופים!!!!
אין עליכם בעולם:)))
חזרתי מהלימודים רעבה רצח אני עכשיו מכינה
פשוט מושלםם:))))
תמשיכו לשמח אותנוו
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
הם לא יצאו לי קריספים
האם צריך לחכות שיתקררו?
היי,
הצ’יפס אמור לצאת קריספי עוד לפני קירור. יכול להיות שאת שמה כמות גדולה מידי והם עולים אחד על השני? עדיף לסדר אותם בשכבה אחת ולאפות בכמה פעמים אם יש צורך.
את מערבבת את הצ’יפס בזמן האפייה? כי עדיף לא לערבב.
את מנגבת את תפוחי האדמה מנוזלים לאחר החיתוך ולפני התיבול?
בנוסף, יכול להיות שאת חותכת לעובי קצת יותר עבה מהדרוש או אופה למשך קצר מהדרוש.
האם יש לך מתכון לציפס קרעים?
תודה רבה
היי,
אין כרגע מתכון כזה. יש מתכון לצ’יפס מתנפח🙂
היי אפרת
מה יותר טוב למרוח שמן על תפוחי האדמה ואחר כך לפזר מלח?
או לערבב שמן עם מלח ואז לשוך על תפוחי האדמה ?
אני מבינה שאין צורך לערבב ביחד עם תפוחי האדמה רק למרוח?
וכמה מלח כדאי לכמות זו?
תודה מראש.
היי שוב
בשורה השלישית התכונתי לשפוך את תערובת השמן והמלח על תפוחי האדמה.
אפשר לפזר מלח ואז להוסיף שמן ולערבב. כמות המלח בהתאם לטעמך- כף מחוקה פחות או יותר…
יצא פשוט מדהים
צודקתתתתת
שמחה לשמוע!
הכנתי את המתכון הזה איזה 10 פעמים, ותמיד יוצא מושלם וטעים בטירוףףףףףף!!! מתחסל!! תודה!! את פשוט א-ל-ו-פ-ה!😍👌
שמחה לשמוע🥰
המתכון הכי קללללללל שראיתי!!!!!
היי הדר 😄
שמחה לשמוע שההכנה הייתה קלה!
ערב טוב 🌸
ואוהווו איזה מתכון פשוט מעדן
תודה חנה 🙂
איך פורסים את תפוחי האדמה?
אפשר בעזרת סכין חדה או מנדולינה
היי
אני רוצה להודות קודם על האתר והמתכונים.
שאלה- רוצה להכין לשבת בערב את המתכון, האם מבחינת זמן האפיה זה אותו דבר?
איך את ממליצה לחמם את זה על הפלטה?
כן.
אפשר לשים בתבנית ולהניח על הפלטה.
היי, על איזה מצב לשים בתנור?
גריל? למעלה+למטה? טורבו?
במקרה הזה אפשר טורבו.
על מה לשים? בדרך כלל אני עושה טורבו
את המתכון הזה אפשר לאפות על טורבו.
מתכונים אחרים רצוי לאפות על חום עליון וחום תחתון.
הי,
יש לך המלצה במה לטבול את הציפס המוכן? לא בא קטשופ….
אפשר לערבב מיונז עם קצת שום כתוש ומלח.
משגע אוץי שאני עודה לפי המתכון והם יוצאים שרופים ולא פריכים. אני עובד על טורבו . 200 מעלות
זה בגלל הטורבו. יש לאפות על חום עליון וחום תחתון.
שלום אפרת.
המתכון מצוין! אחים שלי כל כך אהבו את המתכון וליקקו את האצבעות.
תודה רבה ושבת שלום.
אפרת
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת ושבת שלום!
יאוו בדיוק מתחשק משהו טעים מה נאכל…?? בואו נחפש באינטרנט (כעבור חמש דקות) ואו איזה מתכון מעולה מתכון לצחוק בתנור בואו נכין(כעבור ארבעים דקות) מממ … איזה טעים!! קל!! ופשוט!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שלום
בדרכ כשאני עושה ציפס בתנור הוא יוצא דייסתי ולא קריספי ולא נאפה בצורה אחידה
מה את ממליצה שאעשה כדי שייצא קריספי וטעים?
תודה
היי בתיה,
יכול להיות שאת שמה כמות גדולה מידי והם עולים אחד על השני? עדיף לסדר אותם בשכבה אחת ולאפות בכמה פעמים אם יש צורך.
את מערבבת את הצ’יפס בזמן האפיה? כי עדיף לא לערבב.
את מנגבת את תפוחי האדמה מנוזלים לאחר החיתוך ולפני התיבול?
היי אפרתוש בא לי להכין משהו קליל ונתקלתי במתכון
אם אחתוך את הצ’יפס למקלות כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
האם בתנור זה על קו אפיה תחתון עליון או משהו אחר?
האם זה יוצא פריך ?
ולסיום שאלה קצת מטומטמת אך אשאל אחרי שאת מערבבת את השמן עם המלח האם לשפוך על התבנית של הצ’יפס או עדיף בדרך אחרת ?
סליחה על ריבוי השאלות אבל בדכ זה לא יוצא לי טוב ולא בא לי להתבאס
שבת שלום
היי שני,
זמן האפיה לא אמור להשתנות הרבה.
קו עליון וקו תחתון.
זה אמור לצאת פריך מבחוץ.
שמים את מקלות תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ומערבבים היטב.
שבת שלום 🙂
צהריים טובים אפרת מקסימה,
בדיוק מתחשק לנו להכין עכשיו משהו.. ונתקלנו במתכון המופלא הזה…
יש לי שאלה:
אפשר לחתוך את תפו”א למקלות?
והאם אפשר להוסיף תבלינים אחרים? איזה את ממליצה חוץ מכמון?
תודה
אפשר לחותך למקלות. אפשר לתבל בכל תבלין שאוהבים. פפריקה וכו’.
תודה רבה אפרת.
למקלות פחות כדיי כי הם יכולים להישרף אבל התיבול הוא לפי הטעם
שלום, אני רוצה להכין צ’יפס רגיל בתנור. אשמח בבקשה אם תוכלי לענות לי על מס’ שאלות:
לאיזה עובי לחתוך, שמן, תבלינים, כמה זמן לשים בתנור וכמה מעלות?
זה 8 תפו”א גדולים.
תודה רבה רבה
אשמח בבקשה לתשובה מהירה אני קצת ממהרת…
תחתכי למקלות בעובי של עד 1 ס”מ.
אם אלה 8 תפוחי אדמה אני מניחה שתצטרכי לאפות בכמה פעמים כי לא מומלץ לסדר אותם בתבנית שהם אחד על השני.
ל-8 תפו”א אני ממליצה לשים 10 כפות שמן וכפית שטוחה מלח. לגבי זמנים ומעלות תכיני בדיוק כמו שרשום במתכון.
שלום, במידה ואחתוך את התפו”א לרצועות כמו צ’יפס,ולא לעיגולים דקים דקים.. זמן האפיה יצטרך להיות כפול בגלל עובי תפו”א?
תודה רבה על האתר המעולה
זמן האפיה יהיה בסביבות 30-40 דקות.
למה אתם ל א עונים איך מכינים ציפס ( תפוגן ) כמה מעלות כמה זמן ?
היי יוסי,
צריך להיות רשום על גבי האריזה. בגדול מומלץ לשים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה, לפזר קצת מלח, אפשר גם פפריקה מתוקה אם אוהבים ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות לפחות במשך 30-40 דקות, עד להזהבה יפה.
יצא טעים ברמותתת. והוספתי צ’ילי גרוס. מוסיף המוןן
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח
הקטנצ’יק שלי חיסל את הכל ודרש עוד.
שמחה שהוא אהב 🙂
תודה נורית וחג שמח
היי, האם צריך זמן ארוך יותר לכמות גדולה יותר? תודה מראש.
היי,
הכמות לא אמורה להשפיע על הזמן.
הי אפרת שבוע טוב
יש עוד סוגי ירקות שלדעתך ניתן להכין באופן הזה ?
תודה
אתר נפלא !
היי דנה,
אפשר להכין עם בטטה, גזר, קישוא, סלק אבל חשוב לייבש היטב את הירקות לאחר שחותכים אותם לפרוסות דקות.
מצרפת מתכון – צ’יפס צבעוני.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה אנסה ואחזור לעדכן !
שוב תודה על האתר המעולה.
האם לקלף את התפו”א?
האם צריך חצי לבשל לפני או לשים אותם קשים בתנור?
תודה.
כן, לקלף את תפו”א ולא צריך לבשל לפני. לחתוך לעיגולים כמה שיותר דקים ולשים בתנור.
אפרת האתר שלך מושלם ואת כל כך מקסימה תודה רבה!
רציתי לשאול לגבי תפוחי אדמה בתנור תמיד אני מפספסת בכמויות המלח ואם תפוחי אדמה לא מספיק מלוחים הם לא טעימים… כמה מלח לשים? זה לא כמו בישול שאפשר לשים ואז לטעום? איך יודעים כמה מלח שמים בדברים בתנור?
תודה שלומית!
כעקרון נהוג לשים על כל 700 גרם כשליש כפית מלח.
700 גרם יוצא 2 תפוחי אדמה גדולים או 3.5 תפו”א בינוניים או 6-7 תפו”א קטנים.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂
האם זה חובה להוסיף פלפל בתיבול?
היי יוליה,
אפשר לוותר על הפלפל השחור.
נשמע ממש טעים!!צריך לקלף את התפוחי אדמה?
היי יובל,
נראה לי שעדיף לקלף.
המשך יום מעולה 🙂
האם צריך לכסות בנייר כסף את התפוחי אדמה ?או להשאיר את התבנית תפוחה כל זמן הבישול?
היי מילכה,
אין לכסות את תפוחי האדמה פשוט להניח אותם על התבנית ולהשאיר חשוף כל זמן האפיה.
בהצלחה 😉
היי אני כבר באמצע האפייה וזה די דחוף- זה בסדר שחתכתי לא לעיגולים אלא לצורת צ׳יפס רגילים ארוכים? והאם צריך לערבב אותם בתנור מדי פעם ?
זה בסדר גמור נועה וכן, אפשר לערבב אותם פעם-פעמיים במהלך האפיה כדי שיאפו באופן אחיד.
תודה רבה 🙂
וואווו הצ’יפס יצא טעיםםםם
תודה חני, שמחה שאהבת 🙂
נשמע מצויין. רק שאלה- מזה אומר חום גבוה מאוד? 250 מעלות?
הי מימי,
מספיק 200 מעלות אם התנור שלך חזק. אם לא אז 220 מעלות אבל חשוב לעקוב ולשים לב שהציפס לא נשרף, אם כן יש להנמיך ל200.
הצ’יפס יצא פשוט מעולה. לפי דעתי זה יותר טעים ממטוגן. רק דבר אחד הצטערתי- שלא הכפלתי כמויות
תודה אושרת! שמחה שאהבת 🙂