שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

מצרכים (2-3 מנות):

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לעיגולים דקים

4 כפות שמן זית או קנולה

מלח לפי הטעם

*תבלין כמון לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים ומייבשים עם נייר מגבת או מגבת נקיה.

-מתבלים בשמן ובמלח ומניחים על נייר האפיה (לא מומלץ להניח אחד על השני).

-מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהם נעשים זהובים ופריכים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*כשהצ’יפס מוכן, רצוי לפזר מעל תבלין כמון.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל תפוחי אדמה ופטריות
מתכון לשווארמה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
. (11:55 19.07.2021)

האם יש לך מתכון לציפס קרעים?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:17 19.07.2021)

היי,
אין כרגע מתכון כזה. יש מתכון לצ’יפס מתנפח🙂

עינת (17:32 21.05.2021)

היי אפרת
מה יותר טוב למרוח שמן על תפוחי האדמה ואחר כך לפזר מלח?
או לערבב שמן עם מלח ואז לשוך על תפוחי האדמה ?
אני מבינה שאין צורך לערבב ביחד עם תפוחי האדמה רק למרוח?
וכמה מלח כדאי לכמות זו?
תודה מראש.

עינת (17:34 21.05.2021)

היי שוב
בשורה השלישית התכונתי לשפוך את תערובת השמן והמלח על תפוחי האדמה.

מתכונים ב-10 דקות (17:39 21.05.2021)

אפשר לפזר מלח ואז להוסיף שמן ולערבב. כמות המלח בהתאם לטעמך- כף מחוקה פחות או יותר…

אבישג (16:43 4.03.2021)

יצא פשוט מדהים

חני (16:44 4.03.2021)

צודקתתתתת

מתכונים ב-10 דקות (17:31 4.03.2021)

שמחה לשמוע!

הדר אסתר פרנקל (21:45 21.01.2021)

הכנתי את המתכון הזה איזה 10 פעמים, ותמיד יוצא מושלם וטעים בטירוףףףףףף!!! מתחסל!! תודה!! את פשוט א-ל-ו-פ-ה!😍👌

מתכונים ב-10 דקות (23:25 21.01.2021)

שמחה לשמוע🥰

הדר אסתר פרנקל (21:06 17.01.2021)

המתכון הכי קללללללל שראיתי!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:22 17.01.2021)

היי הדר 😄
שמחה לשמוע שההכנה הייתה קלה!
ערב טוב 🌸

חנה שמחה (15:55 13.01.2021)

ואוהווו איזה מתכון פשוט מעדן

מתכונים ב-10 דקות (18:56 13.01.2021)

תודה חנה 🙂

לאה (23:25 10.01.2021)

איך פורסים את תפוחי האדמה?

מתכונים ב-10 דקות (23:48 10.01.2021)

אפשר בעזרת סכין חדה או מנדולינה

שלמה של (22:02 1.10.2020)

היי
אני רוצה להודות קודם על האתר והמתכונים.
שאלה- רוצה להכין לשבת בערב את המתכון, האם מבחינת זמן האפיה זה אותו דבר?
איך את ממליצה לחמם את זה על הפלטה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 2.10.2020)

כן.
אפשר לשים בתבנית ולהניח על הפלטה.

דנה (12:34 23.06.2020)

היי, על איזה מצב לשים בתנור?
גריל? למעלה+למטה? טורבו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:38 23.06.2020)

במקרה הזה אפשר טורבו.

תפארת (12:10 3.05.2020)

על מה לשים? בדרך כלל אני עושה טורבו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:17 3.05.2020)

את המתכון הזה אפשר לאפות על טורבו.
מתכונים אחרים רצוי לאפות על חום עליון וחום תחתון.

דבורה רות (20:11 17.11.2019)

הי,
יש לך המלצה במה לטבול את הציפס המוכן? לא בא קטשופ….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 17.11.2019)

אפשר לערבב מיונז עם קצת שום כתוש ומלח.

דניאל (12:10 12.10.2019)

משגע אוץי שאני עודה לפי המתכון והם יוצאים שרופים ולא פריכים. אני עובד על טורבו . 200 מעלות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 12.10.2019)

זה בגלל הטורבו. יש לאפות על חום עליון וחום תחתון.

אפרת ה. (15:22 31.05.2019)

שלום אפרת.
המתכון מצוין! אחים שלי כל כך אהבו את המתכון וליקקו את האצבעות.
תודה רבה ושבת שלום.
אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 31.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת ושבת שלום!

שירוש444 (11:52 1.05.2019)

יאוו בדיוק מתחשק משהו טעים מה נאכל…?? בואו נחפש באינטרנט (כעבור חמש דקות) ואו איזה מתכון מעולה מתכון לצחוק בתנור בואו נכין(כעבור ארבעים דקות) מממ … איזה טעים!! קל!! ופשוט!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 1.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

בתיה (07:46 11.12.2018)

שלום
בדרכ כשאני עושה ציפס בתנור הוא יוצא דייסתי ולא קריספי ולא נאפה בצורה אחידה
מה את ממליצה שאעשה כדי שייצא קריספי וטעים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 11.12.2018)

היי בתיה,
יכול להיות שאת שמה כמות גדולה מידי והם עולים אחד על השני? עדיף לסדר אותם בשכבה אחת ולאפות בכמה פעמים אם יש צורך.
את מערבבת את הצ’יפס בזמן האפיה? כי עדיף לא לערבב.
את מנגבת את תפוחי האדמה מנוזלים לאחר החיתוך ולפני התיבול?

שני (12:40 23.11.2018)

היי אפרתוש בא לי להכין משהו קליל ונתקלתי במתכון
אם אחתוך את הצ’יפס למקלות כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
האם בתנור זה על קו אפיה תחתון עליון או משהו אחר?
האם זה יוצא פריך ?
ולסיום שאלה קצת מטומטמת אך אשאל אחרי שאת מערבבת את השמן עם המלח האם לשפוך על התבנית של הצ’יפס או עדיף בדרך אחרת ?
סליחה על ריבוי השאלות אבל בדכ זה לא יוצא לי טוב ולא בא לי להתבאס
שבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 23.11.2018)

היי שני,
זמן האפיה לא אמור להשתנות הרבה.
קו עליון וקו תחתון.
זה אמור לצאת פריך מבחוץ.
שמים את מקלות תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ומערבבים היטב.
שבת שלום 🙂

צופיה ויעל (13:29 21.08.2018)

צהריים טובים אפרת מקסימה,
בדיוק מתחשק לנו להכין עכשיו משהו.. ונתקלנו במתכון המופלא הזה…
יש לי שאלה:
אפשר לחתוך את תפו”א למקלות?
והאם אפשר להוסיף תבלינים אחרים? איזה את ממליצה חוץ מכמון?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:31 21.08.2018)

אפשר לחותך למקלות. אפשר לתבל בכל תבלין שאוהבים. פפריקה וכו’.

יעל וצופיה (14:13 22.08.2018)

תודה רבה אפרת.

ריקי (21:21 16.04.2019)

למקלות פחות כדיי כי הם יכולים להישרף אבל התיבול הוא לפי הטעם

Shir.C (18:06 26.04.2018)

שלום, אני רוצה להכין צ’יפס רגיל בתנור. אשמח בבקשה אם תוכלי לענות לי על מס’ שאלות:
לאיזה עובי לחתוך, שמן, תבלינים, כמה זמן לשים בתנור וכמה מעלות?
זה 8 תפו”א גדולים.
תודה רבה רבה

Shir.C (18:33 26.04.2018)

אשמח בבקשה לתשובה מהירה אני קצת ממהרת…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 26.04.2018)

תחתכי למקלות בעובי של עד 1 ס”מ.
אם אלה 8 תפוחי אדמה אני מניחה שתצטרכי לאפות בכמה פעמים כי לא מומלץ לסדר אותם בתבנית שהם אחד על השני.
ל-8 תפו”א אני ממליצה לשים 10 כפות שמן וכפית שטוחה מלח. לגבי זמנים ומעלות תכיני בדיוק כמו שרשום במתכון.

אנני (12:57 12.02.2018)

שלום, במידה ואחתוך את התפו”א לרצועות כמו צ’יפס,ולא לעיגולים דקים דקים.. זמן האפיה יצטרך להיות כפול בגלל עובי תפו”א?
תודה רבה על האתר המעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 12.02.2018)

זמן האפיה יהיה בסביבות 30-40 דקות.

יוסי בורובסקי (14:54 10.06.2017)

למה אתם ל א עונים איך מכינים ציפס ( תפוגן ) כמה מעלות כמה זמן ?

מתכונים ב-10 דקות (21:20 10.06.2017)

היי יוסי,
צריך להיות רשום על גבי האריזה. בגדול מומלץ לשים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה, לפזר קצת מלח, אפשר גם פפריקה מתוקה אם אוהבים ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות לפחות במשך 30-40 דקות, עד להזהבה יפה.

טלי (19:44 29.05.2017)

יצא טעים ברמותתת. והוספתי צ’ילי גרוס. מוסיף המוןן

מתכונים ב-10 דקות (20:07 29.05.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח

נורית (15:30 16.04.2017)

הקטנצ’יק שלי חיסל את הכל ודרש עוד.

מתכונים ב-10 דקות (16:15 16.04.2017)

שמחה שהוא אהב 🙂
תודה נורית וחג שמח

אנונימית (00:40 24.02.2017)

היי, האם צריך זמן ארוך יותר לכמות גדולה יותר? תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (09:00 24.02.2017)

היי,
הכמות לא אמורה להשפיע על הזמן.

דנה (13:15 13.11.2016)

הי אפרת שבוע טוב

יש עוד סוגי ירקות שלדעתך ניתן להכין באופן הזה ?
תודה
אתר נפלא !

מתכונים ב-10 דקות (13:53 13.11.2016)

היי דנה,
אפשר להכין עם בטטה, גזר, קישוא, סלק אבל חשוב לייבש היטב את הירקות לאחר שחותכים אותם לפרוסות דקות.
מצרפת מתכון – צ’יפס צבעוני.
שבוע נפלא 🙂

דנה (14:02 13.11.2016)

תודה רבה אנסה ואחזור לעדכן !

רועי (12:53 21.10.2016)

שוב תודה על האתר המעולה.

האם לקלף את התפו”א?

האם צריך חצי לבשל לפני או לשים אותם קשים בתנור?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות (13:22 21.10.2016)

כן, לקלף את תפו”א ולא צריך לבשל לפני. לחתוך לעיגולים כמה שיותר דקים ולשים בתנור.

שלומית (11:15 22.06.2016)

אפרת האתר שלך מושלם ואת כל כך מקסימה תודה רבה!
רציתי לשאול לגבי תפוחי אדמה בתנור תמיד אני מפספסת בכמויות המלח ואם תפוחי אדמה לא מספיק מלוחים הם לא טעימים… כמה מלח לשים? זה לא כמו בישול שאפשר לשים ואז לטעום? איך יודעים כמה מלח שמים בדברים בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (13:39 22.06.2016)

תודה שלומית!
כעקרון נהוג לשים על כל 700 גרם כשליש כפית מלח.
700 גרם יוצא 2 תפוחי אדמה גדולים או 3.5 תפו”א בינוניים או 6-7 תפו”א קטנים.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

יוליה (15:06 22.05.2016)

האם זה חובה להוסיף פלפל בתיבול?

מתכונים ב-10 דקות (15:16 22.05.2016)

היי יוליה,
אפשר לוותר על הפלפל השחור.

יובל (12:58 23.03.2016)

נשמע ממש טעים!!צריך לקלף את התפוחי אדמה?

מתכונים ב-10 דקות (13:27 23.03.2016)

היי יובל,
נראה לי שעדיף לקלף.
המשך יום מעולה 🙂

מילכה (17:23 6.03.2016)

האם צריך לכסות בנייר כסף את התפוחי אדמה ?או להשאיר את התבנית תפוחה כל זמן הבישול?

מתכונים ב-10 דקות (17:49 6.03.2016)

היי מילכה,
אין לכסות את תפוחי האדמה פשוט להניח אותם על התבנית ולהשאיר חשוף כל זמן האפיה.
בהצלחה 😉

נועה (12:46 10.12.2015)

היי אני כבר באמצע האפייה וזה די דחוף- זה בסדר שחתכתי לא לעיגולים אלא לצורת צ׳יפס רגילים ארוכים? והאם צריך לערבב אותם בתנור מדי פעם ?

מתכונים ב-10 דקות (12:53 10.12.2015)

זה בסדר גמור נועה וכן, אפשר לערבב אותם פעם-פעמיים במהלך האפיה כדי שיאפו באופן אחיד.

נועה (13:02 10.12.2015)

תודה רבה 🙂

חני לוי (23:19 23.11.2015)

וואווו הצ’יפס יצא טעיםםםם

מתכונים ב-10 דקות (08:29 24.11.2015)

תודה חני, שמחה שאהבת 🙂

מימי (10:47 23.01.2015)

נשמע מצויין. רק שאלה- מזה אומר חום גבוה מאוד? 250 מעלות?

מתכונים ב-10 דקות (10:54 23.01.2015)

הי מימי,
מספיק 200 מעלות אם התנור שלך חזק. אם לא אז 220 מעלות אבל חשוב לעקוב ולשים לב שהציפס לא נשרף, אם כן יש להנמיך ל200.

אושרת (12:49 31.12.2014)

הצ’יפס יצא פשוט מעולה. לפי דעתי זה יותר טעים ממטוגן. רק דבר אחד הצטערתי- שלא הכפלתי כמויות

מתכונים ב-10 דקות (16:06 31.12.2014)

תודה אושרת! שמחה שאהבת 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.