זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות פתיתים
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית שטוחה פפריקה חריפה, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים את הפתיתים ומערבבים על אש בינונית כ-2 דקות, עד שהפתיתים מזהיבים מעט.
-מתבלים בפפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 7 דקות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
פעם ראשונה שהמפונק שלי אכל פתיתים!!! ובעלי חיסל 3 צלחת 🙂 בקיצור, מומלץ!
איזה כיף לשמוע❤️
אפשר לוותר על פפריקה חריפה ?
היי
אפשר, הטעם לא יהיה פיקנטי(:
מה אפשר להוסיף שהיה טעים ולא חריף לילדים?
אפשר להוסיף אבקת מרק אם אוהבים(:
ממש טעים עשיתי כמות כפולה ויצא מוצלח מאוד ב”ה
תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת רציתי לשאול אם אני רוצה להכין חצי מהכמות אאני פשוט עושה חצי מהכמות או שכמויות שונות ואם לא אשמח שתכתבי לי כמויות ואגב המתכונים שלך מושלמים בטירוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
היי,
לחצי כמות יש להכין חצי מהכמויות במתכון.
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים❤
הי אפרת
הוספתי חתיכות נקניקיות -רעיון של אחת המגיבות..
ויצא פשוט מושלםםםםםם כולם עפו על זה!!
פעם ראשונה שככה יצא מוצלח ולא דביק ולא דייסה…
אין עלייך!!!! תודה ענקית על כל מתכון!!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבו את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
למה יש סוגים מסוימים של פתיתים שנדבקים ולא יוצאים אחד אחד האם זה עניין של חברה מסוימת? על איזה חברה את ממליצה? או שזה קשור לכמות המים ששמים ולאופן ההכנה?
היי,
אני לא מתנסה בחברות שונות של פתיתים אז אין לי המלצה לחברה מסוימת. מה שכן, אני חושבת שזה קשור לאופן ההכנה והכמויות ופחות לחברה.
מצרפת לך מתכון בסיסי לפתיתים שתוכלי להיעזר בו.
בהצלחה😊
מתכון מוצלח פשוט וטעים כמו כולם!!!!
איזה כיף לשמוע🌷
היי יקירה אם ארצה לשלב בתוך הפתיתים נקנקיות האם זה אפשרי?אם כן באיזה שלב?(או שיש לך מתכון כזה כי אני לא ראיתי)
תודה,יום מקסים
היי שרה,
אפשר בהחלט לשלב נקניקיות:) תוסיפי אותן אחרי טיגון הבצל והשום, וטגני אותן עד שהן מקבלות צבע. לאחר מכן תוסיפי את הפתיתים ותמשיכי במתכון.
יום נעים😊
אפרת, איזה ריח טוב נהיה בבית!! יש!!
והכי שווה- שהצלחתי!!
תמיד בעלי מבשל- כי אני שונאת לפשל..
מהיום- אני יכולה! אני מצליחה! יש!!
כיף להצליח!!
איזה כיף לקרוא!!! 🙂
שמחה שאת מצליחה 🌸
היי תודה על מתכונים מעולים וקלילים!!
אני מכינה כרגע את המתכון ושמתי 2 כוסות פתיתים, 2 וחצי כוסות מים + בצל ושום… כפית וחצי פפריקה מתוקה מלח ופלפל. למה נהיה לי הקצף הכתום הזה בהתחלה?
זה בסדר, כנראה שזה עמילן מהפתיתים.
הנה התוצר הסופי 🙏🏼
נראה מעולה 🙂
תודה מעיין
היי,
הכנתי ויצא ממש ממש ממש טעים!!!!!
הפתיתים יצאו לי גוש אחד,
יש לך טיפ איך הם יצאו אחד אחד?
שמחה שיצא טעים 🙂
אכלת אותם מיד לאחר ההכנה או שהמתנת? כי הפתיתים נעשים לגוש אחד אם משאירים אותם בסיר לאחר הבישול לכן מומלץ לאכול אותם מיד לאחר ההכנה.
היי אפרת,
כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל עד “להזהבה”? לא משנה כמה זמן מטגנת תמיד נדמה לי שהוא עדיין שקוף או לבן ובשלב מסוים עוצרת כי חוששת שישרף…
כ-5 דקות.
מספיק שיהיה קצת שקוף (עדיף מאשר יישרף).
הפתיתים חריפים לי מאוד ,איך אפשר לשפר את הטעם?
היי נוגה,
אפשר להכין חצי כמות בלי בצל ופפריקה חריפה ולערבב הכל יחד.
היי, אפשר להכין גם בלי שום?
כן.
וואו יצא מעולה כבר מזמן התייאשתי מזה שלא יצא טעים עכשיו אני מבינה למה
שמחה שיצא טעים הפעם 🙂
היי אפרת תוכלי לרשום לי מתכון מדויק ל4 כוסות פתיתים משום מה לא יצא לי טוב פעם אחרונה
4 כוסות פתיתים
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
5 כוסות מים רותחים
תיבול: 2 כפיות שטוחות פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
בישול ללא מכסה יגרום לפתתיתים ליהות אחד אחד ולא מודבקים
רציתי לקבל טיפ איך להזהיב את הבצל, בדרך כלל חלק קטן נשרף לפני שרוב הבצל מתחיל להזהיב, והבצל לא מוזהב במידה שווה.
היי אסף,
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק, לשים מספיק שמן במחבת (כ-2 כפות לפחות) ולבשל את הבצל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב.
ילך טוב גם בלי בצל?
כן.
אני רוצה להכין גם חזה עוף איזה מתכון משתלב עם המתכון הזה של הפתיתים
תודה רבה! אשמח לתגובה
כמעט כל מתכון של חזה עוף.
היי
יצא לי מלוח מדי האם יש דרך לתקן או שאבוד?
היי רוית,
את יכולה להכין עוד חצי כמות מבלי להמליח בכלל ואז לערבב עם מה שכבר הכנת.
שנה טובה🌺
נראה ממש טעים…
בא לי להכין… האם יש אפשרות להוסיף עוד תבלינים? לדוגמא אני רוצה שהפתיתים יצאו צהובים אז לשים כורכום במקום וכו… תודה, אמונה
לפתיתים צהובים אפשר להוסיף חצי כפית כורכום.
תודה רבה.
היי אפרת:) האם המתכון הזה מתאים גם לפתיתים שהם מעורבים עם אטריות?
כן.
תמיד הפתיתים היו יוצאים לי כמו דייסה ולפי המתכון שלך יצא טעים ממש כמו של אמא שלי
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה רחלי.
אפרת מה אפשר לשים במקום פפריקה חריפה?
אם את מחפשת משהו פיקנטי אז אפשר לשים כרבע כפית תבלין צילי חריף או שאפשר לטגן חצי פלפל חריף או פלפל צ’ילי קצוץ דק עם הבצל. אפשר גם לוותר על הפפריקה החריפה אם לא רוצים חריף בכלל.
היי אפרת
רציתי לדעת כמויות מדויקות אם אני עושה חבילה שלמה
של פתיתים. אשמח לכמויות תודה
היי שרון,
יש כמה גדלים של שקיות פתיתים. כמה גרם רשום על השקית? ומה רשום לגבי כמות המים לשקית שלמה?
היי אפרת
סורי על הדיליי בתגובה לא ראיתי שהגבת .. נאמר 6 כוסות פתיתים האם אפשרי לקבל בבקשהה כמויות?
היי שרון,
כמויות ל-6 כוסות פתיתים:
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
7.5 כוסות מים רותחים
תיבול: 3 כפיות שטוחות פפריקה חריפה, כפית וחצי פפריקה מתוקה, 3 כפיות מלאות מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
האם אפשר לוותר על שיני השום הקצוצות ?
אפשר.
הי אפרת, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
מה הכוונה אש בינונית נמוכה? הכיריים הבינוניות מכוונות על הכי נמוך שלהן?
תודה, עינת
בדיוק 🙂
חנוכה שמח 💛
הכנתי היום את הפתיתים עם כדורי פירה ותירס וסלט חי. יצא מושלם !
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
בס”ד
אם אני מכינה את הפתיתים ביום חמישי לכבוד שבת. כיצד להכניס אותם למקרר אחרי שהם התקררו או כשהם חמים עדיין? ואיך לחמם על הפלטה?
ושאלה אחרונה.. זה לא יוצא חריף מידי לילדים?
תודה רבה רבה!
היי רחל,
קחי בחשבון שהפתיתים נוטים קצת להתייבש ולכן הם יותר מתאימים להכנה בסמוך להגשה.
בכל מקרה, יש לקרר אותם לטמפ’ החדר ורק אז להכניס למקרר. אפשר לחמם על הפלטה רגיל, כמו שמחממים אורז. אם זה מעט יבש אפשר להוסיף מעט מים.
לגבי החריפות, זה עניין של טעם. אני חושבת שלילדים זה יכול להיות קצת חריף.
יום מקסים 🙂
היי,איזה סוג של כוס צריך למדוד לפתיתים.יש לי רגיל או חד פעמי איזה גודל?
כוס רגילה, בנפח של 240 מ”ל.
ראה תמונה של כוס שאני משתמשת בה בכל המתכונים.
תודה רבה שבת שלוםםם אין על המתכונים שלךךךךךךך!
אין על האתר המדהים הזה בזכותו כולם בטוחים שאני שפית גדולה אני הולכת להכין היום את הפתיתים וכל החגים ככבתי עם מלא מתכונים מכאן תודה רבה!!!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה שירה ויום מקסים 🙂
היי רת
לא ציינת כמה מים
נכון, תוקן 🙂
היי כמה מיים לשים?
2.5 כוסות מים רותחים.