שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

2 כוסות פתיתים

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית שטוחה פפריקה חריפה, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים את הפתיתים ומערבבים על אש בינונית כ-2 דקות, עד שהפתיתים מזהיבים מעט.

-מתבלים בפפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 7 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טראפלס שוקולד
קומפוט

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ב.ו (00:46 6.06.2021)

למה יש סוגים מסוימים של פתיתים שנדבקים ולא יוצאים אחד אחד האם זה עניין של חברה מסוימת? על איזה חברה את ממליצה? או שזה קשור לכמות המים ששמים ולאופן ההכנה?

מתכונים ב-10 דקות (01:22 6.06.2021)

היי,
אני לא מתנסה בחברות שונות של פתיתים אז אין לי המלצה לחברה מסוימת. מה שכן, אני חושבת שזה קשור לאופן ההכנה והכמויות ופחות לחברה.
מצרפת לך מתכון בסיסי לפתיתים שתוכלי להיעזר בו.
בהצלחה😊

מעין (13:35 23.05.2021)

מתכון מוצלח פשוט וטעים כמו כולם!!!!

מתכונים ב-10 דקות (14:26 23.05.2021)

איזה כיף לשמוע🌷

sarah (11:33 19.05.2021)

היי יקירה אם ארצה לשלב בתוך הפתיתים נקנקיות האם זה אפשרי?אם כן באיזה שלב?(או שיש לך מתכון כזה כי אני לא ראיתי)
תודה,יום מקסים

מתכונים ב-10 דקות (12:08 19.05.2021)

היי שרה,
אפשר בהחלט לשלב נקניקיות:) תוסיפי אותן אחרי טיגון הבצל והשום, וטגני אותן עד שהן מקבלות צבע. לאחר מכן תוסיפי את הפתיתים ותמשיכי במתכון.
יום נעים😊

YES I CAN (19:01 19.11.2020)

אפרת, איזה ריח טוב נהיה בבית!! יש!!
והכי שווה- שהצלחתי!!
תמיד בעלי מבשל- כי אני שונאת לפשל..
מהיום- אני יכולה! אני מצליחה! יש!!
כיף להצליח!!

מתכונים ב-10 דקות (19:24 19.11.2020)

איזה כיף לקרוא!!! 🙂
שמחה שאת מצליחה 🌸

מעיין דבש (19:37 22.09.2020)

היי תודה על מתכונים מעולים וקלילים!!
אני מכינה כרגע את המתכון ושמתי 2 כוסות פתיתים, 2 וחצי כוסות מים + בצל ושום… כפית וחצי פפריקה מתוקה מלח ופלפל. למה נהיה לי הקצף הכתום הזה בהתחלה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 22.09.2020)

זה בסדר, כנראה שזה עמילן מהפתיתים.

מעיין דבש (20:01 22.09.2020)

הנה התוצר הסופי 🙏🏼

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:37 23.09.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה מעיין

אודיה (17:17 8.09.2020)

היי,
הכנתי ויצא ממש ממש ממש טעים!!!!!
הפתיתים יצאו לי גוש אחד,
יש לך טיפ איך הם יצאו אחד אחד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 8.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אכלת אותם מיד לאחר ההכנה או שהמתנת? כי הפתיתים נעשים לגוש אחד אם משאירים אותם בסיר לאחר הבישול לכן מומלץ לאכול אותם מיד לאחר ההכנה.

מאי (20:49 30.07.2020)

היי אפרת,
כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל עד “להזהבה”? לא משנה כמה זמן מטגנת תמיד נדמה לי שהוא עדיין שקוף או לבן ובשלב מסוים עוצרת כי חוששת שישרף…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 30.07.2020)

כ-5 דקות.
מספיק שיהיה קצת שקוף (עדיף מאשר יישרף).

נוגה (22:04 24.03.2020)

הפתיתים חריפים לי מאוד ,איך אפשר לשפר את הטעם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:35 24.03.2020)

היי נוגה,
אפשר להכין חצי כמות בלי בצל ופפריקה חריפה ולערבב הכל יחד.

מני (03:05 10.06.2019)

היי, אפשר להכין גם בלי שום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 10.06.2019)

כן.

דורית (17:26 7.02.2019)

וואו יצא מעולה כבר מזמן התייאשתי מזה שלא יצא טעים עכשיו אני מבינה למה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 7.02.2019)

שמחה שיצא טעים הפעם 🙂

ליאת (21:57 16.01.2019)

היי אפרת תוכלי לרשום לי מתכון מדויק ל4 כוסות פתיתים משום מה לא יצא לי טוב פעם אחרונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 17.01.2019)

4 כוסות פתיתים
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
5 כוסות מים רותחים
תיבול: 2 כפיות שטוחות פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

שף המזמר (01:24 1.05.2020)

בישול ללא מכסה יגרום לפתתיתים ליהות אחד אחד ולא מודבקים

אסף (13:53 23.12.2018)

רציתי לקבל טיפ איך להזהיב את הבצל, בדרך כלל חלק קטן נשרף לפני שרוב הבצל מתחיל להזהיב, והבצל לא מוזהב במידה שווה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 23.12.2018)

היי אסף,
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק, לשים מספיק שמן במחבת (כ-2 כפות לפחות) ולבשל את הבצל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב.

בתיה (14:23 9.12.2018)

ילך טוב גם בלי בצל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 9.12.2018)

כן.

שושנה (12:18 5.12.2018)

אני רוצה להכין גם חזה עוף איזה מתכון משתלב עם המתכון הזה של הפתיתים
תודה רבה! אשמח לתגובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:29 5.12.2018)

כמעט כל מתכון של חזה עוף.

רוית (12:41 9.09.2018)

היי
יצא לי מלוח מדי האם יש דרך לתקן או שאבוד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 9.09.2018)

היי רוית,
את יכולה להכין עוד חצי כמות מבלי להמליח בכלל ואז לערבב עם מה שכבר הכנת.
שנה טובה🌺

אמונה (17:53 19.08.2018)

נראה ממש טעים…
בא לי להכין… האם יש אפשרות להוסיף עוד תבלינים? לדוגמא אני רוצה שהפתיתים יצאו צהובים אז לשים כורכום במקום וכו… תודה, אמונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 19.08.2018)

לפתיתים צהובים אפשר להוסיף חצי כפית כורכום.

אמונה (13:38 21.08.2018)

תודה רבה.

לואיזה (10:36 24.07.2018)

היי אפרת:) האם המתכון הזה מתאים גם לפתיתים שהם מעורבים עם אטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 24.07.2018)

כן.

רחלי (13:37 4.07.2018)

תמיד הפתיתים היו יוצאים לי כמו דייסה ולפי המתכון שלך יצא טעים ממש כמו של אמא שלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 4.07.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה רחלי.

כנית (20:13 31.05.2018)

אפרת מה אפשר לשים במקום פפריקה חריפה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 31.05.2018)

אם את מחפשת משהו פיקנטי אז אפשר לשים כרבע כפית תבלין צילי חריף או שאפשר לטגן חצי פלפל חריף או פלפל צ’ילי קצוץ דק עם הבצל. אפשר גם לוותר על הפפריקה החריפה אם לא רוצים חריף בכלל.

שרון (12:55 6.03.2018)

היי אפרת
רציתי לדעת כמויות מדויקות אם אני עושה חבילה שלמה
של פתיתים. אשמח לכמויות תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 6.03.2018)

היי שרון,
יש כמה גדלים של שקיות פתיתים. כמה גרם רשום על השקית? ומה רשום לגבי כמות המים לשקית שלמה?

שרון (11:12 18.03.2018)

היי אפרת
סורי על הדיליי בתגובה לא ראיתי שהגבת .. נאמר 6 כוסות פתיתים האם אפשרי לקבל בבקשהה כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 18.03.2018)

היי שרון,
כמויות ל-6 כוסות פתיתים:
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
7.5 כוסות מים רותחים
תיבול: 3 כפיות שטוחות פפריקה חריפה, כפית וחצי פפריקה מתוקה, 3 כפיות מלאות מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

ליאת (19:10 28.01.2018)

האם אפשר לוותר על שיני השום הקצוצות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 28.01.2018)

אפשר.

עינת (13:34 12.12.2017)

הי אפרת, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך.
מה הכוונה אש בינונית נמוכה? הכיריים הבינוניות מכוונות על הכי נמוך שלהן?
תודה, עינת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 12.12.2017)

בדיוק 🙂
חנוכה שמח 💛

הדס (22:08 1.11.2017)

הכנתי היום את הפתיתים עם כדורי פירה ותירס וסלט חי. יצא מושלם !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 1.11.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רחל (11:35 24.10.2017)

בס”ד

אם אני מכינה את הפתיתים ביום חמישי לכבוד שבת. כיצד להכניס אותם למקרר אחרי שהם התקררו או כשהם חמים עדיין? ואיך לחמם על הפלטה?
ושאלה אחרונה.. זה לא יוצא חריף מידי לילדים?
תודה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 24.10.2017)

היי רחל,
קחי בחשבון שהפתיתים נוטים קצת להתייבש ולכן הם יותר מתאימים להכנה בסמוך להגשה.
בכל מקרה, יש לקרר אותם לטמפ’ החדר ורק אז להכניס למקרר. אפשר לחמם על הפלטה רגיל, כמו שמחממים אורז. אם זה מעט יבש אפשר להוסיף מעט מים.
לגבי החריפות, זה עניין של טעם. אני חושבת שלילדים זה יכול להיות קצת חריף.
יום מקסים 🙂

אלירן (15:04 20.10.2017)

היי,איזה סוג של כוס צריך למדוד לפתיתים.יש לי רגיל או חד פעמי איזה גודל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 20.10.2017)

כוס רגילה, בנפח של 240 מ”ל.
ראה תמונה של כוס שאני משתמשת בה בכל המתכונים.

אלירן (16:06 20.10.2017)

תודה רבה שבת שלוםםם אין על המתכונים שלךךךךךךך!

שירה (10:55 17.10.2017)

אין על האתר המדהים הזה בזכותו כולם בטוחים שאני שפית גדולה אני הולכת להכין היום את הפתיתים וכל החגים ככבתי עם מלא מתכונים מכאן תודה רבה!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:02 17.10.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה שירה ויום מקסים 🙂

שלי (21:27 8.10.2017)

היי רת
לא ציינת כמה מים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 8.10.2017)

נכון, תוקן 🙂

עטרה (13:52 10.10.2017)

היי כמה מיים לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 10.10.2017)

2.5 כוסות מים רותחים.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.