זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
4 מצות
3 ביצים
3/4 כוס מים רותחים
2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת
2/3 כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כפית סוכר, חצי כפית שטוחה מלח
תבלין זעתר לפיזור מעל
אופן הכנה:
-שוברים את המצות לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. שופכים מים רותחים ומערבבים היטב עד שהמים נספגים במצות.
-מוסיפים ביצים, חצי כפית סוכר וחצי כפית שטוחה מלח ומערבבים היטב.
-מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן ויוצקים את התערובת למחבת. מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות, עד שהתערובת מתבשלת ומזהיבה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים במשך כדקה עד שהן מותכות בתערובת.
-מסירים מהאש, מעבירים לצלחת, מפזרים מעל זעתר ומגישים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
כדאי לכם לטעום את הפתות האורגינל של התימנים.
אפשר להכפיל כמויות?
כן.
כמה טעים!! תודה רבה לך!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
זה יוצא מתוק?
במתיקות מאוד מעודנת.
שנים אני עושה מצה בריי, זה טעים, אבל המתכון הזה ממש תחליף מעולה! עם או בלי גבינה, רך, אורירי וטעים מאד!
תודה שירי, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת בוקר טוב.
יש לך מתכון למציה?
מצרכים: מצה מפוררת ומורטבת עם ביצים,פטרוזילה בצל ירוק ומלח
מה אני יכולה לעשות / לשים בה שתצא אוורירית?
ניסיתי אבקת אפייה / או סודה לשתייה וזה לא תרם לא עזר…
תודה רבה מראש וחג פסח שמח לך ולבני ביתך.
יש לי מתכון למצה בריי. אפשר להוסיף לזה את התוספות שאת אוהבת כמו פטרוזיליה ובצל.
זה יוצא פחות אוורירי בגלל שזה ממצות שהן יחסית כבדות. עדיין לא מצאתי שיטה לאוורר את המרקם חוץ מזה שאני מוסיפה קצת חלב.
חג שמח 🙂
יצא ממש ממש טעים!!
תודה ענת 🙂
יום מקסים
תודה. אבל אני לא משתמשת במלאווח.שבוע נפלא
היי אפרת, הכנתי בפסח את הפתות ויצא טעים. יש לך אולי מתכון לפתות רגיל, כלומר לא ממצות?
היי צילה,
יש לי מתכון דומה שמכינים ממלוואח אם את מעוניינת.
אני אשמח תודה
שלחתי לך למייל.