זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
בצל גדול קצוץ
3 קולורבי בגודל בינוני קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
2 ביצים
2 כפות שמן זית
חצי כוס קמח תופח (אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף חצי כפית אבקת אפיה)
כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*פירורי לחם לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים את הקולורבי המגורד ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, עד שהוא מתרכך ומצטמצם מעט (במהלך הבישול יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
-מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט (מומלץ לסחוט מעט מנוזלים). מוסיפים ביצים, 2 כפות שמן זית, קמח תופח, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים את החלק העליון ומפזרים מעל פירורי לחם.
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 40 דקות.
-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי, רצוי כמה שעות (רק לאחר צינון מוחלט היא מתייצבת).
קולורבי מתכון
- קוגל תפוחי אדמה |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- פשטידת פצפוצי אורז |
- קוגל ירושלמי
האם ניתן להקפיא לשבוע?
אני צריכה להכין כמות מאד גדולה וחשוב לי שיהיה מוכן מראש
כן
תודה רבה על כל המתכונים!
הוספתי כמה כפות גבינה לבנה וזה יצא טעים! הגבינה שידרגה מאוד.
תודה לך שחזרת לשתף💜
הכנתי לשבת ויצאה מושלם ומרשים
איזה כיף לשמוע!
שלום אפרת
האם אפשר לשים במקום קמח שיבולת שועל
היי,
לא ניסיתי בעצמי אבל מניחה שאפשר. המרקם מעט ישתנה.
לאפות על טורבו?
אפשר בטורבו ואפשר בתכנית קו עליון ותחתון.
האם אפשר להכין את הפשטידה עם פטריות במקום קולורבי?
היי,
אני מניחה שאפשר להכין עם פטריות, יהיה שינוי במרקם.
סליחה על כמויות השאלות 🙂
מכפילה כמויות
יש לי 5 קולרבי וחצי שקית כרובית קפואה
ילך במקום הקולורבי ה6?
וא”כ איך לטפל בה?
תודה!
היי,
אפשר לשים כשליש שקית כרובית קפואה במקום קולורבי אחד.
יש לקצוץ את הכרובית במעבד מזון או עם סכין חדה לפירורים קטנים ולבשל יחד עם הקולורבי.
בהצלחה😊
היי אפרת
מניחה את תבנית הפיירקס על רשת התנור
אפשרי עם נייר אפייה על הרשת?
או שחשוב לטעם ולמרקם בלי נייר אפייה על הרשת ?
בתודה מראש
ושבת שלום.
היי עינת,
נייר האפייה דק מאד ולכן אין כל בעיה להניח אותו מתחת לתבנית בכל מתכון שהוא😊
שבת שלום.
שלום
האם אפשר להמיר קמח בקמח תפוחי אדמה או קמח מצה?
אם כן – מה הכמות?
היי רחל,
אפשר להמיר בקמח כשר לפסח, קמח מצה דק, ויתכן שגם בקמח תפו”א- לא ניסיתי:)
אני רוצה לנסות עם קמח תפוחי אדמה
כמה אבקת אפיה לשים ?
חצי כפית:)
היי אפרת
מעדכנת שהכנתי עם קמח כוסמין לבן ללא פירורי לחם ובני בן החמש בררן ביקש עוד ועוד
אני מאושרת.
רציתי גם להודות לך על ההארה שצריך לשים את תבנית הפיירקס (במקרה שלי) של העוגה או הפשטידה על הרשת ולא על תבנית התנור זה מסביר לי למה עד עכשיו לא הצליחו לי כמה פשטידות .
רציתי לשאול האם צריך נייר אפייה על גבי תבנית פיירקס ואם כן האם אפשרי לוותר על שימונה
כשאני שמה נייר אפייה על תבנית הזכוכית זה עוטף את כולה גם מהצדדים אין בעיה עם זה?
בתודה מראש ושבת שלום ונפלאה לך ולמשפחתך.
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין ישירות בפיירקס ולשמן אותה לפני או לרפד את הפיירקס בנייר אפיה ואז אין צורך לשמן (אין בעיה שזה בצדדים).
שבת שלום 🌺
היי אפרת, רציתי לנסות אבל אין לי קולרובי. האם ברוקולי בסדר במתכון זה ואיזה כמות צריך?
המון תודה
היי שרית,
יש מתכון לפשטידת ברוקולי.
*ניתן להכין פשטידה פרווה ולוותר על הגבינות.
היי אפרת
קמח חומוס עם מים יכול להתאים פה כתחליף ביצים ואם כן 4 כפות חומוס כתחליף?
תודה מראש
לא ניסיתי במקרה הזה.
יצא מה זה טעים.. טעם מיוחד.. נהנו ממנה בשבת חבל על הזמן!!
שמחה שנהניתם 💕
יצא ממש מוצלח. אבא שלי ממש לא ניחש שזה קולורבי. פשטידה טעימה, קלילה וכיפית
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
דחוףף
אם לא שימנתי את התבנית זה ממש גרוע ? אוףף
זה לא נורא.
היי אפרת .
שאלה בקשר לשלבים בתנור אפייה
איפה עדיף להציב את התבנית (תבנית התנור שמשמשת בסיס לתבנית של הפשטידה “)
האם בשלב האחד לפני עליון ואז יש שלושה מתחתיו או בשלב האמצעי (שני שלבים למעלה ושני שלבים מלטה?
תודה מראש
וחג שמח לך ולבני ביתך.
אם את אופה בתבנית יש לשים אותה על רשת התנור ולא על תבנית התנור. תבנית תנור חוסמת אפיה של החלק התחתון.
את רשת התנור יש לשים בשלב השני מלמטה ומעל להניח את התבנית עם הפשטידה (או עוגה). התבנית צריכה להיות באמצע התנור.
חג שמח 🙂
היי אפרת
האם מה שהסברת לי לגבי הנחת תבנית הזכוכית על הרשת בשלב השני ולא על תבנית אפייה של התנור נכון לגבי כל העוגות ו פשטידות שלך
ולגבי מאפינס ?
תודה רבה. מראש על העזרה
כן 🙂
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא ??1
אפשר. יש להוסיף לו חצי כפית אבקת אפיה.
מה קורה אם לא שמתי לב וערבבתי הכל ביחד לפני טיגון? אפשר פשוט להכניס אותה לתנור ככה?
כן. תכניסי לתנור כמו שזה.
היי אפרת
אני באמצע
האם אפשרי להשתמש בביצה אחת בלבד?
תודה
ושבת מקסימה לך.
כן, הפשטידה תצא קצת פחות יציבה.
היי אפרת, הכנתי את הפשטידה בדיוק לפי המתכון, מה אני אגיד- אחרי 5 דקות לא נשאר כלום… פשוט מתכון מוצלח!!! אני כבר מכינה עוד כמות. תודה אפרת!
איזה כיף לשמוע!
תודה תמר 🙂
הפשטידה טובה לאחר הקפאה?
תודה
לדעתי כן.
היי. ניסית להקפיא? איך יצא?
מתכון מוצלח מאוד! תודה רבה על מתכון נפלא ותודה רבה על אתר מעולה ומועיל ממש! אשרייך 🙂
תודה ספיר 🌷
פשטידה ממש מיוחדת וטעימה, טעם עדין ומזכיר כרובית לדעתי, ובתחושה מאוד קלילה ומשביעה, מתכון מעולה, השכנים כבר ביקשו אותו.. ☺ תודה רבה
תודה הדסה 🙂
חייבת לשבח את המתכון – פשטידה קלה להכנה, דיאטטית ומאוד מאוד טעימה! רק יצאה מהתנור וחצי ממנה נשאב מידית!
אגב, השתמשתי בקמח עדשים כתומות + אבקת אפייה,במקום קמח חיטה.
שמחה שיצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום,
רציתי לדעת האם אפשר לאפות בתבנית מאפינס?
תודה רבה.
כן, אפשר.
האם אפשר להגיש את הפשטידה הזו בארוע? האם מספיק “מכובדת”?
היי דורית,
הפשטידה טעימה מאוד אך שונה מפשטידות אחרות. אם את מחפשת פשטידה שגרתית אז כדאי להכין פשטידת פטריות, בטטה, ברוקולי וכו’. אם בא לך להכין משהו מיוחד ושונה אז לכי על הפשטידה הזאת.
שבת שלום 🙂
שלום!
האם יש משהו שאפשר לשים במקום ביצים?
מחפשת מתכונים בלי רכיבים מהחי בכלל.
תודה רבה!
היי ורד,
ממליצה להסתכל בעמוד תחליפי ביצים (תחליפים המתאימים לפשטידות).
המשך יום נפלא 🙂