זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

בצל גדול קצוץ

3 קולורבי בגודל בינוני קלופים ומגורדים בפומפיה גסה

2 ביצים

2 כפות שמן זית

חצי כוס קמח תופח (אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף חצי כפית אבקת אפיה)

כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*פירורי לחם לפיזור מעל (לא חובה)




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את הקולורבי המגורד ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, עד שהוא מתרכך ומצטמצם מעט (במהלך הבישול יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט (מומלץ לסחוט מעט מנוזלים). מוסיפים ביצים, 2 כפות שמן זית, קמח תופח, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים את החלק העליון ומפזרים מעל פירורי לחם.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי, רצוי כמה שעות (רק לאחר צינון מוחלט היא מתייצבת).

קולורבי מתכון

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פילה דניס בתנורפילה דניס בתנור
קרקרים מקמח כוסמין קרקרים מקמח כוסמין
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רחל (18:40 14.07.2021)

סליחה על כמויות השאלות 🙂
מכפילה כמויות
יש לי 5 קולרבי וחצי שקית כרובית קפואה
ילך במקום הקולורבי ה6?
וא”כ איך לטפל בה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 14.07.2021)

היי,
אפשר לשים כשליש שקית כרובית קפואה במקום קולורבי אחד.
יש לקצוץ את הכרובית במעבד מזון או עם סכין חדה לפירורים קטנים ולבשל יחד עם הקולורבי.
בהצלחה😊

avatar
עינת (16:00 28.05.2021)

היי אפרת
מניחה את תבנית הפיירקס על רשת התנור
אפשרי עם נייר אפייה על הרשת?
או שחשוב לטעם ולמרקם בלי נייר אפייה על הרשת ?
בתודה מראש
ושבת שלום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 28.05.2021)

היי עינת,
נייר האפייה דק מאד ולכן אין כל בעיה להניח אותו מתחת לתבנית בכל מתכון שהוא😊
שבת שלום.

avatar
רחל (11:25 24.03.2021)

שלום
האם אפשר להמיר קמח בקמח תפוחי אדמה או קמח מצה?
אם כן – מה הכמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 24.03.2021)

היי רחל,
אפשר להמיר בקמח כשר לפסח, קמח מצה דק, ויתכן שגם בקמח תפו”א- לא ניסיתי:)

avatar
רחל (11:35 24.03.2021)

אני רוצה לנסות עם קמח תפוחי אדמה
כמה אבקת אפיה לשים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:51 24.03.2021)

חצי כפית:)

avatar
עינת (15:57 5.02.2021)

היי אפרת
מעדכנת שהכנתי עם קמח כוסמין לבן ללא פירורי לחם ובני בן החמש בררן ביקש עוד ועוד
אני מאושרת.
רציתי גם להודות לך על ההארה שצריך לשים את תבנית הפיירקס (במקרה שלי) של העוגה או הפשטידה על הרשת ולא על תבנית התנור זה מסביר לי למה עד עכשיו לא הצליחו לי כמה פשטידות .
רציתי לשאול האם צריך נייר אפייה על גבי תבנית פיירקס ואם כן האם אפשרי לוותר על שימונה
כשאני שמה נייר אפייה על תבנית הזכוכית זה עוטף את כולה גם מהצדדים אין בעיה עם זה?
בתודה מראש ושבת שלום ונפלאה לך ולמשפחתך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:27 5.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין ישירות בפיירקס ולשמן אותה לפני או לרפד את הפיירקס בנייר אפיה ואז אין צורך לשמן (אין בעיה שזה בצדדים).
שבת שלום 🌺

avatar
sarit1358 (14:14 14.01.2021)

היי אפרת, רציתי לנסות אבל אין לי קולרובי. האם ברוקולי בסדר במתכון זה ואיזה כמות צריך?
המון תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 14.01.2021)

היי שרית,
יש מתכון לפשטידת ברוקולי.
*ניתן להכין פשטידה פרווה ולוותר על הגבינות.

avatar
עינת (20:01 23.08.2020)

היי אפרת
קמח חומוס עם מים יכול להתאים פה כתחליף ביצים ואם כן 4 כפות חומוס כתחליף?

תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:01 24.08.2020)

לא ניסיתי במקרה הזה.

avatar
חן (08:32 29.04.2020)

יצא מה זה טעים.. טעם מיוחד.. נהנו ממנה בשבת חבל על הזמן!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:19 29.04.2020)

שמחה שנהניתם 💕

avatar
תמר (21:18 20.01.2020)

יצא ממש מוצלח. אבא שלי ממש לא ניחש שזה קולורבי. פשטידה טעימה, קלילה וכיפית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 21.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
אבישג (17:02 24.12.2019)

דחוףף
אם לא שימנתי את התבנית זה ממש גרוע ? אוףף

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 24.12.2019)

זה לא נורא.

avatar
עינת (17:19 23.12.2019)

היי אפרת .

שאלה בקשר לשלבים בתנור אפייה

איפה עדיף להציב את התבנית (תבנית התנור שמשמשת בסיס לתבנית של הפשטידה “)

האם בשלב האחד לפני עליון ואז יש שלושה מתחתיו או בשלב האמצעי (שני שלבים למעלה ושני שלבים מלטה?

תודה מראש
וחג שמח לך ולבני ביתך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 23.12.2019)

אם את אופה בתבנית יש לשים אותה על רשת התנור ולא על תבנית התנור. תבנית תנור חוסמת אפיה של החלק התחתון.
את רשת התנור יש לשים בשלב השני מלמטה ומעל להניח את התבנית עם הפשטידה (או עוגה). התבנית צריכה להיות באמצע התנור.
חג שמח 🙂

avatar
עינת (20:36 4.02.2021)

היי אפרת
האם מה שהסברת לי לגבי הנחת תבנית הזכוכית על הרשת בשלב השני ולא על תבנית אפייה של התנור נכון לגבי כל העוגות ו פשטידות שלך
ולגבי מאפינס ?
תודה רבה. מראש על העזרה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 4.02.2021)

כן 🙂

avatar
נטה (10:56 19.09.2019)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא ??1

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:36 19.09.2019)

אפשר. יש להוסיף לו חצי כפית אבקת אפיה.

avatar
רות (11:08 5.07.2019)

מה קורה אם לא שמתי לב וערבבתי הכל ביחד לפני טיגון? אפשר פשוט להכניס אותה לתנור ככה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:31 5.07.2019)

כן. תכניסי לתנור כמו שזה.

avatar
עינת (11:03 28.06.2019)

היי אפרת

אני באמצע

האם אפשרי להשתמש בביצה אחת בלבד?

תודה

ושבת מקסימה לך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 28.06.2019)

כן, הפשטידה תצא קצת פחות יציבה.

avatar
תמר (11:50 30.08.2018)

היי אפרת, הכנתי את הפשטידה בדיוק לפי המתכון, מה אני אגיד- אחרי 5 דקות לא נשאר כלום… פשוט מתכון מוצלח!!! אני כבר מכינה עוד כמות. תודה אפרת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 30.08.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה תמר 🙂

avatar
עטרה (10:23 14.08.2018)

הפשטידה טובה לאחר הקפאה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 14.08.2018)

לדעתי כן.

avatar
עדנה (13:08 4.06.2019)

היי. ניסית להקפיא? איך יצא?

avatar
ספיר (19:37 18.07.2018)

מתכון מוצלח מאוד! תודה רבה על מתכון נפלא ותודה רבה על אתר מעולה ומועיל ממש! אשרייך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 18.07.2018)

תודה ספיר 🌷

avatar
הדסה (20:32 13.03.2018)

פשטידה ממש מיוחדת וטעימה, טעם עדין ומזכיר כרובית לדעתי, ובתחושה מאוד קלילה ומשביעה, מתכון מעולה, השכנים כבר ביקשו אותו.. ☺ תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 13.03.2018)

תודה הדסה 🙂

avatar
אורי (20:55 10.12.2017)

חייבת לשבח את המתכון – פשטידה קלה להכנה, דיאטטית ומאוד מאוד טעימה! רק יצאה מהתנור וחצי ממנה נשאב מידית!

אגב, השתמשתי בקמח עדשים כתומות + אבקת אפייה,במקום קמח חיטה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 10.12.2017)

שמחה שיצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
מישהי (14:17 6.07.2017)

שלום,
רציתי לדעת האם אפשר לאפות בתבנית מאפינס?
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:23 6.07.2017)

כן, אפשר.

avatar
Dorit (08:10 23.06.2017)

האם אפשר להגיש את הפשטידה הזו בארוע? האם מספיק “מכובדת”?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:31 23.06.2017)

היי דורית,
הפשטידה טעימה מאוד אך שונה מפשטידות אחרות. אם את מחפשת פשטידה שגרתית אז כדאי להכין פשטידת פטריות, בטטה, ברוקולי וכו’. אם בא לך להכין משהו מיוחד ושונה אז לכי על הפשטידה הזאת.
שבת שלום 🙂

avatar
ורד (15:57 22.06.2017)

שלום!

האם יש משהו שאפשר לשים במקום ביצים?
מחפשת מתכונים בלי רכיבים מהחי בכלל.

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 22.06.2017)

היי ורד,
ממליצה להסתכל בעמוד תחליפי ביצים (תחליפים המתאימים לפשטידות).
המשך יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות