שום דבר לא נמצא

מתכון לפשטידת פסטה בטעם פיצה – ארוחת ערב קלה להכנה שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים

פשטידת פסטה פיצה

תבנית מלבנית 20X30

מצרכים:

250 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי (חצי חבילה)

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

כף גבינה לבנה (לא חובה)

3/4 כוס תוספות לפי הטעם (לדוג' פרוסות זיתים, תירס, פטריות)

3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת

תיבול: כפית תבלין אורגנו, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

לפיזור מעל: חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

-מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את כל החומרים (למעט גבינה צהובה לפיזור מעל) ומערבבים היטב.

-משמנים תבנית (גם בדפנות) ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים ומפזרים מעל כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים במשך 35 דקות.

ראו גם
עוגיות ליצן
אורז עם אטריות

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
קרינה (09:47 23.02.2020)

היי אפרת, מזמינה המון אורחים למוצש ומעוניינת להכין את הפשטידה אם אני רוצה לשים פטריות טריות זה יהיה בסדר?ואז נגיד את הרסק עגבניות אני אשים את כול התיבול בתוכו אערבב ואשפוך מעל הספגטי אערבב שוב ואז אשים גבינה מגוררת מעל זה בסדר?אגב אפשר להכין מראש לשים למקרר ואז לחמם?
תודה רבה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:22 23.02.2020)

כן אבל אני ממליצה לטגן קודם את הפטריות קצת במחבת.
את יכולה לערבב את כל החומרים יחד, לשפוך מעל הספגטי ולערבב.
לא מומלץ להכין יום לפני כי הגבינה מתייבשת אבל אפשר להכין הכל בתבנית ולפזר מעל את הגבינה ולהכניס לתנור באותו יום.

Avatar
פנינה (08:42 16.02.2020)

בוקר טוב אפרת. בשבת כיכבו על השולחן הפשטידה הזו ופשטידת התירס שלך. שניהם זכו להצלחה! והבוקר ביקשו ממני שאעשה שוב את הפשטידת פסטה. תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 16.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה פנינה ושבוע נפלא

Avatar
רוני (15:52 31.01.2020)

האם אפשר להחליף את הצהובה בבולגרית בכל המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 31.01.2020)

היי רוני,
אפשר לשים בולגרית מפוררת אבל יותר טעים עם גבינה צהובה כי זה גם מחבר את הפשטידה וגם נותן אפקט של הקרמה.

Avatar
ליאת (20:31 13.01.2020)

היי
מתכון מצוין וממש קל! יצא מאוד טעים!
הכנתי מחבילת פסטה שלמה וכמובן הכפלתי את הכמויות של שאר המוצרים אבל לא של הביצים.. כאשר אני חותכת הפשטידה מתפרקת.. האם בגלל כמות הביצים? (2 במקום 4)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 13.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
כן, זה בגלל הביצים (הן למעשה "מדביקות" את החומרים).

Avatar
אני (20:39 20.01.2020)

הכפלתי גם אני והכפלתי את הביצים יצא פצצה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 21.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
יעל (21:03 4.01.2020)

היי,
אם אני רוצה להשתמש בחבילת פסטה שלמה להכפיל כמויות? גם של העגבניות המרוסקות לשים 800 גרם?
תודה ושבוע טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 4.01.2020)

כן, יש להכפיל גם את יתר הכמויות.
שבוע טוב 🙂

Avatar
סוזי (17:15 18.12.2019)

היי, מה הכמויות לתבנית חד פעמית בינונית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 18.12.2019)

אפשר להכפיל את כל הכמויות ב1.5 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25.

Avatar
שושנה גרוס (08:53 5.11.2019)

איזה שמנת מתוקה צריך?
לבישול ואפיה או שאפשר שמנת להקצפה? יש לי בבית שמנת מתוקה להקצפה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 5.11.2019)

היי שושנה,
אין במתכון שמנת.

Avatar
עדי (21:00 18.09.2019)

טעים!!!!!!

חייבת לציין שלי לא היה מים בתחתית, לקחתי את הטיפ ושמתי במקרר את התערובת פסטה לרבע שעה, זה עוזר.
ועוד טיפ קטן משלי, הוספתי כפית גדושה קטשופ קצת למתיקות.

תודה רבה על המתכון המושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 18.09.2019)

תודה עדי 🙂

Avatar
עינת (09:29 17.07.2019)

בוקר טוב אפרת

מה אפשרי במקום הרסק?

עגבניות טריות אפשרי?

בתודה ויום טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:54 17.07.2019)

את יכולה להכין בלי רסק. הרסק פשוט מסמיך את הרוטב ומאזן את הטעם החמצמץ שלו.

Avatar
קיילא (16:31 7.07.2019)

היי אפרת,

אפשר תחליף לביצים/לוותר עליהן לגמרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 7.07.2019)

אפשר לוותר על הביצים. הפשטידה לא תהיה יציבה, היא תתפרק בחיתוך.

Avatar
שירה (11:48 4.07.2019)

פעם ראשונה שהכנתי פשטידה כזו מיוחדת עם המון מרכיבים ויצא מוווושלם!
גמרו תתבנית וליקקו תאצבעות!
תודה על המתכון המוצלח!
מעריכה מאוד…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 4.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה

Avatar
סמדר (15:30 31.05.2019)

ראיתי תשובה שענית למישהו שיצא לה יפה מלמעלה ומלמטה נוזלי וזה לא קשור לביצים. אבל כששמתי את הרוטב הוא לא היה נוזלי לגמרי. אז למה באמת יצא נוזלי למטה?
כדאי אולי לערבב עד שהנוזלים ייספגו ולאפות בתוספת גבנ"צ?
אשמח שתעני לי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 1.06.2019)

היי סמדר,
בגלל שהנוזלים שוקעים לתחתית אז גם אם הרוטב לא נראה נוזלי לגמרי, זה יכול לקרות.
וכן, פעם הבאה אפשר לערבב את את הפסטה עם הרוטב עד שהנוזלים ייספגו. אם לא רוצים שיהיו נוזלים בתחתית אז אפשר (ומומלץ) להכין מראש, כמה שעות לפני, אפילו יום לפני ולשמור במקרר כך הרוטב יתייבש על הפסטה.

Avatar
ברק (14:34 30.05.2019)

הי אפרת.
זו פעם ראשונה שאני "כאן" באתר – נראה מבטיח !! גם המתכונים וגם הסבלנות שלך בליווי ומתן התשובות לכל הקושיות. אז גם לי יש שאלה : אני רוצה להכין לשבועות, אבל זה חייב להיות מראש (איני אופה בשבת), מתלבט האם יוכל להישאר במקרר. בתשובתך לבת שבע (12.12.17) כתבת ש"לא כדאי לשים במקרר כי זה יתייבש". אבל ככעבור 3 חודשים כתבת לשירן ש "לא מומלץ להקפיא, עדיף לשמור במקרר , אפשר לפחות 3 ימים".
מה נכון ?
תודה רבה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 30.05.2019)

היי ברק 🙂
כמובן שהכי טעים זה להגיש סמוך לאפיה אבל אם יצא שאין אפשרות אז אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
(אם ההתלבטות היא בין מקפיא למקרר עדיף לשמור במקרר).

Avatar
ינון (15:11 1.01.2019)

יצא נהדר. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 1.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ינון

Avatar
רחל (20:15 4.09.2018)

היי ,
יצא לי ממש מושלם מלמעלה ומלמטה הכול נוזלי , ועשיתי הכול לפי המתכון האם זה בגלל הביצים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 4.09.2018)

הביצים רק מדביקות את החומרים, הן לא אמורות להפוך את התערובת לנוזלית. יכול להיות שזה בגלל הרוטב.

Avatar
דפנה (17:27 19.08.2018)

היי אפרת,
אפשר לשים במקום מקופסת שימורים, עגבניות מרוסקות מקופסה כמו של רסק עגבניות?
מקווה שהבנת את השאלה ולא סיבכתי אותך…
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 19.08.2018)

אם רשום על זה "עגבניות מרוסקות" אז אין בעיה.

Avatar
מיכל (19:55 24.07.2018)

אפשר במקום גבינה צהובה גבינה מוצרלה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 24.07.2018)

כן בטח.

Avatar
ענבל (10:07 18.07.2018)

יצא טעים מאוד אבל חוץ מהלמעלה הכל נשאר כמו פסטה.כלומר אי אפשר לחתוך את זה זה מתפרק

Avatar
ענבל (10:09 18.07.2018)

שמתי ביצים. יכול להיו שצריך עוד אפיה? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 18.07.2018)

היי ענבל,
הביצים הן אלה שמדביקות את החומרים. לדעתי היה כדאי להוסיף ביצה נוספת. באיזה סוג פסטה השתמשת? פנה או סוג אחר?

Avatar
אלון (21:58 2.07.2018)

מתכון מעולה! יצא מעולה והכל נחטף

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 2.07.2018)

תודה אלון, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
מיכל פרץ (10:45 6.06.2018)

מעולם לא הכנתי פשטידה .. וזו הייתה הראשונה שלי ויצא פגזזזז
שידרגתי קצת עם רוטב פסטו ושמנת מתוקה.
פשוט לחסל את כל התבנית חחח
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 6.06.2018)

נראה מעולה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
תהילה (13:22 14.05.2018)

היי! הכנתי את הפשטידה אתמול, יצא מהמם!!
אגב, הכנתי אותה גם מפסטה ללא גלוטן, טעם מושלם!!
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 14.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה תהילה 🙂

Avatar
ויקה (18:34 12.05.2018)

הכנתי יצא להיטט
תודה על מתכון מנצח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 12.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה ויקה 🙂

Avatar
ליאור (17:46 9.05.2018)

במידה ורוצים להשתמש בעגבניות טריות במקום עגבניות מקופסה כמה עגבניות צריך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 9.05.2018)

אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 4 עגבניות בינוניות טריות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות אני אישית ממליצה לבשל אותן קצת במחבת עם השמן, הרסק, השום והתבלינים (מלח, אורגנו ופלפל שחור), לצנן מעט ורק אז לערבב עם הפסטה ויתר החומרים.

Avatar
איריס יחזקאל (16:29 9.05.2018)

אפשר לותר על הביצים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 9.05.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שהפשטידה לא תהיה יציבה, היא תתפרק בחיתוך.

Avatar
נירי (20:59 30.04.2018)

אחלה מתכון, גיוון מוצלח לארוחת ערב. את רב הגבינצ החלפתי בבולגרית, הילדים אהבו, תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 30.04.2018)

שמחה שהילדים אהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
לי (18:50 14.04.2018)

ניתן לפזר מעל מוצרלה ממקום גבינה צהובה? וכמה דפי גבינה צהובה לגרד ללמעלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 14.04.2018)

כן, אפשר לפזר מעל מוצרלה מגורדת או לגרד 3-4 דפי גבינה צהובה.

Avatar
Sima (09:35 28.03.2018)

תודה על מתכון קל וטעים. שני מגשים כאלה וחיסלתי את הפסטה לחג. חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 28.03.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה סימה וחג שמח 🙂

Avatar
שירן (09:23 1.03.2018)

היי! המתכונים שלך אליפות אחד אחד! אין עלייך! האם אפשר להקפיא את הפשטידה הזו? יצא לי הרבה, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 1.03.2018)

תודה שירן 🙂
פחות מומלץ להקפיא. עדיף לשמור במקרר, זה יכול להשמר כ-3 ימים לפחות.

Avatar
נטשה (15:38 22.02.2018)

הי,אין לי גבינה צהובה, מה עדיף- לוותר עליה או להחליף הגבינה בולגרית מפוררת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 22.02.2018)

היי נטשה,
את יכולה לשים בולגרית מפוררת אבל יותר טעים עם גבינה צהובה כי זה גם מחבר את הפשטידה וגם נותן אפקט של הקרמה.

Avatar
מוריה (17:54 5.02.2018)

היי אפרת, האם צריך להיות מכוסה בתנור? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 5.02.2018)

אין צורך לכסות.

Avatar
מתן (18:36 30.01.2018)

מישהו יודע כמה כוסות זה פסטה 250 גרם בערך כי אין לי משקל ובשקית יש חמש מאות גרם כמה כוסות לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 30.01.2018)

היי מתן,
שים חצי שקית לפי העין. זה לא חייב להיות מדויק.

Avatar
בתאל (21:49 21.01.2018)

שלום, אם אין לי שום כרגע אפשר לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 21.01.2018)

כן, אפשר.

Avatar
קרן (18:46 16.01.2018)

פשטידה מעולה וידידותית לילדים.
לאיזו תבנית הפשטידה מתאימה?
האם ניתן לחלק ל 2?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 16.01.2018)

היי קרן,
הפשטידה מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30. אפשר להכין אותה גם ב-2 תבניות אינגליש קייק.

Avatar
הדר (14:04 26.09.2018)

היי אפרת
האם אפשר גם להשתמש בתבנית מאפינס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 26.09.2018)

כן אפשר.

Avatar
יעל (12:26 4.01.2018)

הי הפשטידה יצאה מעולה !!אתמול הכנתי לארוחת ערב ועפו עליה !! תודה לך על מתכון קליל וטעים

שדרגתי אותה עם שמנת מתוקה לתוך התערובת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 4.01.2018)

נשמע מעולה עם שמנת 🙂
תודה יעל.

Avatar
בת שבע (18:15 12.12.2017)

תודה רבה על המתכון!
יצא מעולה מעולה!!
אפשר להכין את זה יום לפני ולשים במקרר ואז לחמם או שזה יתייבש?
בת שבע

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 12.12.2017)

היי בת שבע,
לדעתי זה יתייבש וחבל. מה שכן, אפשר להכין את זה עד לשלב האפיה ולשמור במקרר ולפני ההגשה לאפות.
חנוכה שמח

Avatar
רחלי (11:42 6.12.2017)

תודה אפרת הכנסתי עכשיו לתנור מקווה שיצא טוב
משום מה ראיתי שיש בזה הרבה נוזלים כשהעברתי לתבנית מקווה שלא יצא מיימי מבפנים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 6.12.2017)

היי רחלי,
בדר"כ הרוטב אמור להצטמצם ולהסמיך באפיה.
עדכני איך יצא 🙂

Avatar
רחלי (16:16 4.12.2017)

אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום ענקית תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 4.12.2017)

היי רחלי,
לתבנית ענקית אלה הכמויות המומלצות:
650 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי (חבילה ורבע)
1 קילו עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
5 כפות גדושות רסק עגבניות
5 כפות שמן זית
5 שיני שום כתושות
5 ביצים
2-3 גבינה לבנה (לא חובה)
2 כוסות תוספות לפי הטעם (לדוג' פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
2 כוסות גבינה צהובה מגורדת
תיבול: 2.5 כפיות תבלין אורגנו, כפית ורבע מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל: כוס ורבע גבינה צהובה מגורדת

Avatar
תמר (23:31 23.10.2017)

חברה אתם לט מבינות איך זה יצא טעים אני ממליצה בחוםםםם ממש אחלההה!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:01 24.10.2017)

תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
חנה מאיר (19:58 26.09.2017)

ערב טוב
תחליף לאורגנו???
לפשטידת פיצה, כרגע חסר לי אורגנו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 26.09.2017)

אפשר לוותר.

Avatar
גלית (09:00 19.09.2017)

בוקר טוב

רוצה לקחת לפיקניק – מתאים לאכול את זה קר ? או לפחות בטמפרטורת חדר ?

תודה רבה

גלית
אם לא נחשוב על משהו אחר …

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 19.09.2017)

היי גלית,
זה טעים גם וגם אבל זה יותר טעים שזה חם כי כשזה מתקרר אז הגבינה מעל מתקשה מעט.
שנה טובה 🙂

Avatar
שיר (00:09 13.09.2017)

היי לבשל בסיר את כל החומרים ביחד?
או פשוט לערבב את כל החומרים ביחד עם הבייצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 13.09.2017)

היי שיר,
רק את הפסטה מבשלים ולאחר מכן מעבירים לקערה ומערבבים אותה ידנית עם כל החומרים.
יום נפלא 🙂

Avatar
מאיה (17:16 23.08.2017)

היי, האם אפשרי לוותר על השמנת מתוקה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:20 23.08.2017)

היי מאיה,
אין במתכון שמנת מתוקה.

Avatar
שישי (16:48 22.08.2017)

היי,
א. אין לי עגבניות בכלל, אפשר להחליף ברסק עגבניות?
ב. אפשר פסטה שבלולים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:49 22.08.2017)

היי,
העגבניות מעשירות את הטעם אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר לשים סה"כ 4 כפות מלאות רסק ולהוסיף כוס מים. יתר החומרים נשארים אותו הדבר.
אפשר להשתמש בפסטה שבלולים.

Avatar
שישי (14:08 23.08.2017)

תודה!!
בזכותך אני נכנסת למטבח ומבשלת! מתכונים קלים וטעימים, פשוט לענין!
הכנתי אתמול את המאפינס פיצה למשפחה, וקישואים עם גזר לעצמי (בדיאטה..)
יצא מעולה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:24 23.08.2017)

כיף גדול לשמוע!

Avatar
עומרי (16:49 17.08.2017)

אם אני רוצה להכין בלי תוספות צריך לשנות משהו במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 17.08.2017)

אין בעיה, המתכון נשאר כמו שהוא.

Avatar
מירב (10:17 6.08.2017)

היי אם אני רוצה להכין כמות ל4 אנשים ? מה הכמויות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 6.08.2017)

היי מירב,
המתכון הנוכחי יכול להתאים ל-4 אנשים (כל אחד מקבל רבע תבנית). זה גם תלוי אם מוגשות מנות נוספות לצד זה. אם זו המנה היחידה שמוגשת אז אפשר להכפיל את כל הכמויות ב1.5 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25.

Avatar
אביגי (12:39 7.06.2017)

האם אפשר להשתמש באטריות אורז?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:09 7.06.2017)

לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר.

Avatar
נטע (20:16 6.06.2017)

היי
תודה רבה על מתכונים מדהימים!

רוצה לנסות את המתכון שלך לפשטידת פסטה פיצה ואשמח לדעת כמה גרם גבינה צהובה צריך?
אפשר לשים גבינה צהובה רגילה ולא מגורדת? או שיש צורל לגרד?

תודה רבה ♡

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:40 6.06.2017)

היי נטע,
לתערובת עצמה צריך כ-75 גרם גבינה צהובה. אפשר לחתוך את הפרוסות בעזרת סכין לריבועים קטנים, לא חייב לגרד.
לפזיור מעל צריך כ-50 גרם גבינה צהובה.

Avatar
חגית (21:54 29.05.2017)

הי, הכנתי את הפשטידה אך בטעות לא הכנסתי גבינה צהובה לרוטב, רק 3/4 כוס מעל.. האם זה קריטי? האם לזרוק לפח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:56 29.05.2017)

זה בסדר 🙂
חג שמח

Avatar
רינת (17:42 21.05.2017)

היי בדיוק בשלבי הכנה של הפשטידה מתכננת להכין אותה עם פסטה פרפרים זה בסדר?

Avatar
רינת (17:43 21.05.2017)

והאם אפשרי להוסיף כף קוטג' כי גבינה לבנה נגמרה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:07 21.05.2017)

אפשר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:06 21.05.2017)

כן, אפשר.

Avatar
[email protected] (17:01 15.05.2017)

היי
אני לא מצליחה לראות את המתכון, את יכולה לשלוח אותו כאן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:00 15.05.2017)

היי,
מדוע את לא מצליחה לראות את המתכון? מה זה מראה לך?

Avatar
אורטל (08:46 5.05.2017)

הכנתי אתמול, מתכון קל פשוט ומאודד טעים!
ארוחת ערב ל3 דורות (סבא, הורים וילדה בת 3) וכולם אהבו וליקקו אצבעות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:49 5.05.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אורטל ושבת שלום!

Avatar
יעל (09:12 30.04.2017)

תודה רבה על המתכון. הפשטידה יוצאת טוב וגם אפשר להכין אותה מכל מיני שאריות שיש במקרר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:41 30.04.2017)

תודה יעל 🙂
שבוע נפלא!

Avatar
טליה (13:59 23.04.2017)

יש לי דפי לזניה ללא בישול מוקדם, רוטב עגבניות ביתי. אני יכולה ללהכין שכבת דפי לזניה ומעל עגבניות מעל גבינות עם ביצה ותוספות ועוד שכבה כשלמעלה יש רסק עגבניות וגבינה צהובה מגוררת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:40 23.04.2017)

היי טליה,
אני ממליצה יותר שתכיני את המתכון הזה – לזניה חלבית. במקום רוטב העגבניות אפשר להשתמש ברוטב עגבניות הביתי שיש לך.

Avatar
דידי (12:53 27.03.2017)

שלום, אין לי קופסה של עגבניות מרוסקות
האם אפשר להשתמש בעגבניות טריות חתוכות דק?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:15 27.03.2017)

כן, אפשר לרסק או לגרד בפומפיה 4 עגבניות בינוניות טריות. בגלל שמדובר בעגבניות טריות אני אישית ממליצה לבשל אותן קצת במחבת עם השמן, הרסק, השום והתבלינים (מלח, אורגנו ופלפל שחור), לצנן מעט ורק אז לערבב עם הפסטה ויתר החומרים.

Avatar
תמר (09:25 24.03.2017)

היי
הפשטידה נראית מעולה.
האם אפשר להוסיף גבינה צפתית?
ולהמיר חלק מהגבנצ בפרמזן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:32 24.03.2017)

כן, אפשר.

Avatar
יעל (10:37 12.02.2017)

בוקר טוב,
יש לי קופסת שימורים "עגבניות חתוכות דק", 400 גר לפני סינון ו 216 אחרי סינון. קופסה אחת תספיק? להשתמש גם בנוזלים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:38 12.02.2017)

היי יעל,
את יכולה להשתמש בזה (כולל בנוזלים). קופסה אחת מספיקה.

Avatar
שרה (19:42 9.01.2017)

שלום, אני בהכנה 🙂 האם כשאת כותבת ביצים את מתכוונת רק לצהוב או כל הביצה ? תודה רבה וסליחה על העברית לא טוב שלי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:04 9.01.2017)

היי שרה,
אני מתכוונת לכל הביצה.

Avatar
שרון (11:37 23.12.2016)

הי אפרת,
האם אפשר עם אטריות רחבות או עם פסטה צדפים?
יש לי תבנית 31×26 האם להגדיל כמויות?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:38 23.12.2016)

היי שרון,
אפשר להשתמש בפסטה צדפים.
לגודל התבנית שציינת מומלץ להגדיל את הכמויות לאלה:
375 גרם פסטה (3/4 חבילה)
600 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
3 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
3 ביצים
כף וחצי גבינה לבנה (לא חובה)
כוס תוספות לפי הטעם (לדוג' פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
כוס ורבע גבינה צהובה מגורדת
תיבול: כפית וחצי תבלין אורגנו, 3/4 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל: 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
שבת שלום 🙂

Avatar
לימור (19:51 16.12.2016)

שלום
איזה קוטר תבנית מתאימה ? יש לי תבנית חד פעמית מלבנית קטנה (לא הגדולה לעופות…)
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:36 17.12.2016)

היי לימור,
הכמות מתאימה לתבנית מלבנית קטנה חד פעמית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.

Avatar
שני (20:20 6.11.2016)

הכנתי ממש עכשיו ויצא קטלני ממש טעים מתכון מוצלח ביותר מתכון והמתכון ישמר אצלי מעכשיו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:52 6.11.2016)

תודה שני, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אפרת (09:58 23.10.2016)

הי
האם ניתן להחליף את הביצים במשהו אחר? הבן שלי אלרגי לביצים
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:25 23.10.2016)

היי אפרת,
התפקיד של הביצים הוא אך ורק להדביק את החומרים שייצאו כמו פשטידה. אפשר להכין בלי ביצים אבל הפשטידה תתפרק בחיתוך. מבחינת טעם, זה יהיה טעים באותה מידה.
אני לא מכירה תחליף במקרה הזה שידביק מספיק טוב את התערובת.
חג שמח 🙂

Avatar
הילית (21:58 26.09.2016)

הי
כמה זה במ"ל 400 גרם עגבניות מרוסקות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:07 26.09.2016)

היי הילית,
לדעתי זה משהו בסביבות 250 מ"ל.

Avatar
מירב (00:04 30.08.2016)

חוזרת בשביל לכתוב שיצא ממש ממש טעים (בלי שום תוספת)
הבעיה היא שהפשטידה התפרקה בחיתוך.
ראיתי למעלה שכתבת להוסיף עוד ביצה או שתיים. אנסה פעם הבאה.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:06 30.08.2016)

נכון, הוספת ביצה עשויה לעזור.
תודה על העדכון ויום נפלא 🙂

Avatar
מאיה (14:14 23.08.2016)

יש לי תנור בשרי האם אני יכולה להשים את הגבינה הצהובה בסיר ולהמיס אותה ואז לערבב עם הפשטידה ???

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:33 23.08.2016)

היי מאיה,
זה לא ייצא אותו דבר.
אני חושבת שאת יכולה לבשל את הפשטידה על הגז. לערבב את כל החומרים. לשמן מחבת רחבה בנדיבות ולצקת אליה את התערובת (יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). לכסות את המחבת ולבשל על אש הכי נמוכה במשך כ-15 דקות. אח"כ להפוך בזהירות את הפשטידה (אם זה קשה, אפשר להפוך קודם על צלחת גדולה ואז להחזיר למחבת). אח"כ לפזר חצי כוס גבינה צהובה מגורדת, לכסות ולבשל עד שהגבינה מותכת, בסביבות 10-15 דקות.

Avatar
שרה (21:17 14.08.2016)

הכנתי לצאת הצום, הוספתי בצל מטוגן ויצא מעולה, הכל נחטף!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:22 14.08.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
גל (19:27 14.08.2016)

כלומר, אני אופה אותה בתבנית אלומיניום עגולה.. אני צריכה כמות רגילה או כפולה?

Avatar
גל (19:26 14.08.2016)

היי, אני מאוד רוצה להכין את הפשטידה עכשיו אך צריכה אותה בכמות כפולה ואין לי 4 ביצים אלא רק שתיים… יש אפשרות להחליף אותן במשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:35 14.08.2016)

היי גל,
תלוי מה קוטר התבנית. אם הקוטר 24, את יכולה להכין את הכמות במתכון (אולי הפשטידה תצא מעט נמוכה אך עדיין טעימה).
אם זאת תבנית עגולה גדולה יותר אז אפשר להכין עם 2 ביצים אבל צריך לקחת בחשבון שהפשטידה לא תהיה יציבה ובחיתוך היא תתפרק. מבחינת טעם, הוא לא ייפגע.

Avatar
דנה (12:43 12.08.2016)

יצא טעים מאוד! שמנו בצל חי קצוץ, זיתים , תירס, וכמה שיני שום יותר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:08 12.08.2016)

מעולה!
תודה דנה ושבת שלום 🙂

Avatar
עדן (17:29 9.08.2016)

טעים ברמות מומלץץץ !!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:32 9.08.2016)

תודה עדן, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ענבר (14:12 31.07.2016)

שלום ,
יש לי עגבניות מיובשות במקום מרוסקות .
האם אפשר להשתמש בהם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:31 31.07.2016)

היי ענבר,
במקום עגבניות מרוסקות בשימורים את יכולה להשתמש ב-4 עגבניות בינוניות טריות מרוסקות (מיובשות פחות מתאימות כי אין בהן מיץ).
אם את רוצה להשתמש בעגבניות המיובשות, ממליצה להכין את המתכון הזה- פשטידת פסטה וגבינות.
בהצלחה 🙂

Avatar
אוסנת (06:37 29.07.2016)

לא ברור כמה גבינה צהובה צריך:
3/4 כוס שממנה צריךלשמור חצי כוס לפיזור מעל או 3/4 כוס+ חצי כוס?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:44 29.07.2016)

היי אוסנת,
בתוך התערובת עצמה שמים 3/4 כוס גבנ"צ. מעל מפזרים חצי כוס גבנ"צ (סה"כ גבנ"צ לכל המתכון- כוס ורבע).
שבת שלום 🙂

Avatar
נעמי (16:44 17.07.2016)

שלום, תודה רבה על המתכון!!!
איך אפשר לדעת שהפשטידה מוכנה?
תודה:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:13 17.07.2016)

היי נעמי,
אחרי 35-40 דקות אפיה הפשטידה אמורה להיות מוכנה. היא גם אמורה להזהיב יפה בחלק העליון.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
אורלי (17:46 14.07.2016)

היי..
חצי חבילת פסטה ?? לא הכל ..?

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:12 14.07.2016)

כן, לתבנית מלבנית קטנה זה מספיק.
אם את רוצה את יכולה להכין חבילה שלמה (500 גרם) ולהכפיל את שאר הכמויות ב-2.

Avatar
אורלי (19:46 14.07.2016)

מקסימה !!

Avatar
אהובה (09:36 21.06.2016)

היי, האם אפשר להחליף את העגבניות המרוסקות והרסק לרוטב פסטה מוכן שקניתי??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:44 21.06.2016)

כן אהובה, אפשר.
יום נפלא 🙂

Avatar
מירית (12:38 15.06.2016)

היי 🙂
לכמה אנשים הכמות הזאת? אם אני צריכה ל15 איש כמה אצטרך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:47 15.06.2016)

היי מירית,
הכמות מספיקה ל 6-7 מנות. אני חושבת שכמות כפולה אמורה להספיק אבל זה מאוד תלוי אם מוגשות מנות נוספות לצד זה.
יום נפלא 🙂

Avatar
יעל (23:14 12.06.2016)

יצא משהו משהו קבלתי רק מחמאות.
ברוך ה האתר שלך פשוט פרקטי וטעים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:43 13.06.2016)

תודה יעל, אני שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!

Avatar
אורי (17:58 8.06.2016)

אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות ידנית במקום מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:00 8.06.2016)

היי אורי,
אפשר להשתמש בכ-4 עגבניות בינוניות מרוסקות.
בהצלחה 🙂

Avatar
מירי (10:59 8.06.2016)

אפשר להרתיח חבילה שלמה של פנה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:20 8.06.2016)

היי מירי,
אפשר אבל תצטרכי להכפיל את כל יתר הכמויות במתכון (לדוג' 800 גרם עגבניות מרוסקות, 4 כפות רסק, 4 כפות שמן זית וכו') ולאפות בתבנית גדולה יותר.
חג שמח 🙂

Avatar
מיכל (16:46 31.05.2016)

טעים מאוד!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:02 31.05.2016)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דינה (14:26 29.03.2016)

הכנתי יצא 10 כמה שקל הכי טעים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:16 29.03.2016)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה דינה והמשך יום מקסים

Avatar
דינה (19:35 29.03.2016)

בכייף…כל פעם שאני מכינה בעלי מחסל הכל ואומר איזה טעיםםם איך הכנת את זה אני תמיד אומרת לו זה הסוד ב10 דקות …חחח…האמת שלאתר הזה הגעתי תוך כדי שחיפשתי מתכון מסויים וזה הדף הראשון שצץ לי…ומאז אני מכורה לאתר הזה

Avatar
ענת (10:50 27.03.2016)

יצא מדהים!!
עוד מתכון לאוסף שלי:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:53 27.03.2016)

תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂
שבוע מעולה!

Avatar
מיכל (19:18 3.05.2016)

שלום אפשר להכין עם פסטה ספגטי , זה מה שיש לי והבת שלי מאוד רוצה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:32 3.05.2016)

כן מיכל, אפשר.

Avatar
ינון מעברי (14:08 22.05.2016)

אפשר לעשות את זה עם אטריות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:19 22.05.2016)

כן ינון, אפשר.

Avatar
ג'ולי (22:48 26.03.2016)

אפשר לשים את התערובת בתבנית חד פעמית ולהכניס לתנור? או שחייב תבנית מזכוכית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:43 27.03.2016)

כן ג'ולי, אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית בינונית קטנה בגודל 22X31.
שבוע מעולה 🙂

Avatar
שרה (12:52 23.03.2016)

היי רציתי לשאול לגבי פשטידת פסטה האם כדאי לכסות בנייר כסף או לא חייב? באופן כללי כדאי לכסות פשטידות? האתר שלך מקסים ועם מתכונים קלים וטובים. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:29 23.03.2016)

היי שרה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אין צורך לכסות את הפשטידה בזמן האפיה. באופן כללי לא צריך לכסות פשטידות אלא אם רשום במפורש.
המשך יום נפלא וחג פורים שמח!

Avatar
דורית (12:11 21.03.2016)

היי אפרת
הכנתי את הפשטידה. כרגיל, יצא טעים מאד אבל…. התפרקה בחיתוך. פשוט הוצאנו עם כף ואכלנו כפסטה ברוטב. הכנתי בדיוק לפי ההוראות. מה צריך לשנות כדי שתצא מזה ממש פשטידה מוצקה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:17 21.03.2016)

היי דורית,
לדעתי הייתה חסרה ביצה ביחס לכמות הפסטה (הביצה היא בעצם זו שמדביקה את החומרים). אם רוצים שהפשטידה תהיה ממש יציבה לדעתי כדאי להוסיף 1-2 ביצים נוספות.
אגב באיזה סוג פסטה השתמשת?

Avatar
דורית (00:00 23.03.2016)

פסטה פנה.

Avatar
חן (18:11 20.03.2016)

האם ניתן להחליף את רסק העגבניות בקטשופ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:28 20.03.2016)

היי חן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר ואז כדאי לשים 4 כפות גדושות קטשופ מאחר והרסק יותר מרוכז.

Avatar
שרון (09:19 20.03.2016)

תודה על עוד מתכון מדהים! מנסה להיפטר מאטריות דקות למרק שנותרו לי מהחורף, לפני הפסח. יש אפשרות להמיר את הפוזילי/פנה בהן? תודה על המענה וסליחה עם סיבכתי 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:34 20.03.2016)

היי שרון,
לדעתי כן 🙂
שבוע נפלא

Avatar
נעמי (18:19 17.03.2016)

תודה על המתכון
אפשר להחליף את העגבניות מרוסקות בסרק עגבניות?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:46 17.03.2016)

היי נעמי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים סה"כ 4 כפות רסק עגבניות ולערבב עם כ- 3/4 כוס מים חמים (שימי לב שזה כולל את 2 כפות הרסק שכבר רשומות במתכון).
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא.

Avatar
הילה (14:26 16.12.2016)

היי,
אני ניסיתי ויצא מעולה !!! תודה על המתכון הטעים :))

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:56 16.12.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

Avatar
גלית (17:54 17.03.2016)

שלום האם אפשר להמיר את העגבניות בקופסא בעגבניות טריות ואם כן אז כמה? תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:15 17.03.2016)

היי גלית,
אפשר להמיר ב-4 עגבניות בינוניות טריות ועדיף לרסק אותן בבלנדר מאשר לגרד אבל קחי בחשבון שירגישו יותר את הטעם של העגבניות בפשטידה.

Avatar
צילה (00:53 17.03.2016)

שלום
המתכון נראה טעים.מה אפשר לשים במקום גבינה צהובה בגלל רגישות לחלב?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:58 17.03.2016)

היי צילה,
פשוט וותרי על הגבינה הצהובה. כדי להוסיף טעם אפשר לטגן בצל בינוני קצוץ עד להזהבה ולהוסיף לתערובת.
יום מקסים 🙂

Avatar
שירן (22:21 10.05.2018)

הי אפרת,
אפשר כמות ל3/4 תבנית אינגלישקייק בבקשה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 10.05.2018)

לדעתי כדאי להכין כמחצית מהכמויות:
120 גרם פסטה מסוג פנה או פוזילי
200 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
כף גדושה רסק עגבניות
כף שמן זית
שן שום כתושה
ביצה
חצי כף גבינה לבנה (לא חובה)
שליש כוס תוספות לפי הטעם (לדוג' פרוסות זיתים, תירס, פטריות)
שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
תיבול: חצי כפית תבלין אורגנו, רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לפיזור מעל: רבע כוס גבינה צהובה מגורדת

Avatar
שירן (11:31 13.05.2018)

תודה רבה.אנסה אותה היום.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.