שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: בשרי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

3.5 מצות

שליש כוס מים רותחים

בצל בינוני קצוץ

250 גרם בשר טחון

תיבול לבשר: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח ומעט פלפל שחור

3 ביצים גדולות

תיבול לתערובת: שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מפוררים את המצות ומניחים בקערה. מוסיפים שליש כוס מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות.

-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים ומערבבים במשך כמה דקות עד שהבשר מתבשל. מתבלים בחצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח ומעט פלפל שחור. מסירים מהאש ומצננים מעט.

-מוסיפים את תערובת הבשר לקערה עם המצות. מוסיפים ביצים ומתבלים בשליש כפית מלח ומעט פלפל שחור.

-מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומשטחים באופן אחיד. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.

ראו גם
עוגיות חמאה ללא גלוטןעוגיות חמאה ללא גלוטן
עוגיות מגולגלות לפסח עוגיות מגולגלות לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
Leah (12:33 11.04.2024)

אם משתמשים בפתיתי מצות (farfel) כלומר מצה שכבר שבורה, כמה כוסות צריך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:27 11.04.2024)

היי לאה,
לא יודעת להגיד בכוסות. מבחינת משקל בערך 100 גרם.

avatar
רותם (19:24 16.04.2023)

היי אפרת תוכלי לרשום כמויות ל500 גרם בשר טחון? תודה רבה;)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 16.04.2023)

היי רותם,
יש להכפיל כמויות פי 2:
7 מצות, 2/3 כוס מים רותחים, 2 בצלים, 500 גרם בשר, כפית פפריקה, 2/3 כפית מלח, מעט פלפל שחור, 6 ביצים גדולות. לתערובת: 2/3 כפית מלח, מעט פלפל שחור.

avatar
רותם (20:37 16.04.2023)

תודה רבה !

avatar
רונית (08:38 11.04.2023)

היי, חג שמח, המתכון נראה מעולה!
היום אכין אחרי חיפושים ארוכים למנת פתיחה טובה. יש לי שאלה, האם ניתן להוסיף צנוברים ועשבי תיבול כמו כוסברה נניח? המון תודה 🤗

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:05 11.04.2023)

היי,
בוודאי, אם אוהבים צנוברים ועשבי תיבול הם מאד יוסיפו.
חג שמח!

avatar
ליטל (08:46 3.04.2023)

היי אפרת, האם ניתן להכין אותה עם עוף טחון? ייצא גם טוב?
תודה על כל המתכונים שמקלים על חיי🙏🏽

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 3.04.2023)

היי,
אפשר.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים😊

avatar
דנהל'ה (17:52 29.01.2023)

סליחה על השאלה המעצבנת, אני פשוט גרה בחו”ל ואין פה מצות (ובכלל לא פסח עכשיו) והמתכון נראה לי מעניין… את חושבת שאפשר להמיר את המצות בקרקרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:06 29.01.2023)

היי,
אפשר לנסות עם קרקרים, לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה איך יצא(:

avatar
רותם (11:28 21.04.2022)

היי אפרת תודה רבה על המתכונים הנהדרים ! יש אפשרות להכין את הפשטידה בסיר בלי צורך בתנור ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 21.04.2022)

היי,
בבישול בלבד הפשטידה תצא פחות מוצלח, אבל אפשר לנסות.

avatar
לילי (16:41 7.04.2022)

תודה על כל המתכונים הנהדרים!
האם ניתן להכין את הפשטידה יום לפני ולחמם לפני ההגשה? אם כן, איך מחממים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:02 7.04.2022)

היי,
ניתן להכין יום לפני ההגשה ולשמור במקרר, אך כמובן שהכי טעים לאכול סמוך להכנה.
ניתן לחמם בתנור או במיקרוגל או על הפלטה מכוסה.

avatar
חיוש (22:35 4.04.2022)

האם אפשר להכין בלי מים? למי שלא אוכל שרויה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:56 5.04.2022)

היי,
ללא מים המצות לא יתרככו וזה לא יהיה מוצלח.
יתכן ואפשר להחליף את המצות בחצי כוס עד כוס קמח מצה, אך המרקם יהיה שונה ו”כבד” יותר.

avatar
חיוש (09:38 5.04.2022)

תודה

לקריאת כל התגובות