זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: בשרי
תבנית אינגליש קייק
3.5 מצות
שליש כוס מים רותחים
בצל בינוני קצוץ
250 גרם בשר טחון
תיבול לבשר: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח ומעט פלפל שחור
3 ביצים גדולות
תיבול לתערובת: שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.
-מפוררים את המצות ומניחים בקערה. מוסיפים שליש כוס מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות.
-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים ומערבבים במשך כמה דקות עד שהבשר מתבשל. מתבלים בחצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח ומעט פלפל שחור. מסירים מהאש ומצננים מעט.
-מוסיפים את תערובת הבשר לקערה עם המצות. מוסיפים ביצים ומתבלים בשליש כפית מלח ומעט פלפל שחור.
-מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומשטחים באופן אחיד. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.
אם משתמשים בפתיתי מצות (farfel) כלומר מצה שכבר שבורה, כמה כוסות צריך?
היי לאה,
לא יודעת להגיד בכוסות. מבחינת משקל בערך 100 גרם.
היי אפרת תוכלי לרשום כמויות ל500 גרם בשר טחון? תודה רבה;)
היי רותם,
יש להכפיל כמויות פי 2:
7 מצות, 2/3 כוס מים רותחים, 2 בצלים, 500 גרם בשר, כפית פפריקה, 2/3 כפית מלח, מעט פלפל שחור, 6 ביצים גדולות. לתערובת: 2/3 כפית מלח, מעט פלפל שחור.
תודה רבה !
היי, חג שמח, המתכון נראה מעולה!
היום אכין אחרי חיפושים ארוכים למנת פתיחה טובה. יש לי שאלה, האם ניתן להוסיף צנוברים ועשבי תיבול כמו כוסברה נניח? המון תודה 🤗
היי,
בוודאי, אם אוהבים צנוברים ועשבי תיבול הם מאד יוסיפו.
חג שמח!
היי אפרת, האם ניתן להכין אותה עם עוף טחון? ייצא גם טוב?
תודה על כל המתכונים שמקלים על חיי🙏🏽
היי,
אפשר.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים😊
סליחה על השאלה המעצבנת, אני פשוט גרה בחו”ל ואין פה מצות (ובכלל לא פסח עכשיו) והמתכון נראה לי מעניין… את חושבת שאפשר להמיר את המצות בקרקרים?
היי,
אפשר לנסות עם קרקרים, לא ניסיתי בעצמי כך שאני לא בטוחה איך יצא(:
היי אפרת תודה רבה על המתכונים הנהדרים ! יש אפשרות להכין את הפשטידה בסיר בלי צורך בתנור ?
היי,
בבישול בלבד הפשטידה תצא פחות מוצלח, אבל אפשר לנסות.
תודה על כל המתכונים הנהדרים!
האם ניתן להכין את הפשטידה יום לפני ולחמם לפני ההגשה? אם כן, איך מחממים?
היי,
ניתן להכין יום לפני ההגשה ולשמור במקרר, אך כמובן שהכי טעים לאכול סמוך להכנה.
ניתן לחמם בתנור או במיקרוגל או על הפלטה מכוסה.
האם אפשר להכין בלי מים? למי שלא אוכל שרויה.
היי,
ללא מים המצות לא יתרככו וזה לא יהיה מוצלח.
יתכן ואפשר להחליף את המצות בחצי כוס עד כוס קמח מצה, אך המרקם יהיה שונה ו”כבד” יותר.
תודה