שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

350 גרם חבילת עלי מנגולד טריים ושטופים (כולל החלק הלבן)

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל+ חצי כפית אבקת אפיה (לערבב בכוס)

200 גרם גבינת קוטג’

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כחצי דקה.

-קוצצים גס את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים. מסירים מהאש ומעבירים למסננת דקה.

-לאחר שהתערובת מעט התקררה מעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, קמח מעורבב עם אבקת אפיה, גבינת קוטג’, גבינה צהובה, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

 

ראו גם
עוגת אפרסקיםעוגת אפרסקים
סלמון במרינדה סלמון במרינדה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
בת שבע (19:26 16.05.2024)

מתאים למאפינס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:37 17.05.2024)

כן

avatar
אלישבע (08:26 12.05.2024)

תודה יצא טעים!
אמא שלי אהבה מאוד בשבת

פשטידת מנגולד
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 12.05.2024)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן🧡

avatar
אלישבע (14:15 10.05.2024)

תודה
את יודעת אולי מה אפשר להוסיף עוד למנגולד בנוסף- כדי שיתפס נופח? אם יש לי פחות עלים ועדיין רוצה שיצא אינגליש קייק.
יש איזה ירק נוסף שהולך אולי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:12 10.05.2024)

את יכולה לשים קישוא גדול או תפוח אדמה או קולורבי בינוני.
לגרד בפומפיה ולבשל כמה דקות במחבת עד לריכוך קל.

avatar
אלישבע (12:09 10.05.2024)

יש לי חבילה אחת רק, שזה בערך 200 גרם- לא?
מה אפשר לעשות אם כך- להתאים כמויות ואיך?

פשטידת מנגולד
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:28 10.05.2024)

אפשר להפחית את כל הכמויות בחצי ולהכין בתבניות מאפינס.

avatar
נחמית (22:46 11.04.2024)

היי אפרת, האם לקצוץ גם את החלק הלבן? כלומר, ממש הכול? איך את ממליצה לקצוץ גס? באיזה מכשיר ניתן להיעזר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:16 12.04.2024)

כן גם את החלק הלבן.
אפשר לקצוץ בקלות בעזרת סכין (לקצוץ גס), לא צריך מכשיר מיוחד.

avatar
פרלה (15:31 13.02.2024)

בדרך כלל אוהבת את המתכונים שלך אבל המתכון הזה נפילה! אחרי יותר משעה של אפיה ועוד 20 דקות נוספות זרקתי הכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 13.02.2024)

למה זרקת?
זה מסוג הפשטידות שצריך להמתין שיתקררו לגמרי כדי שיתייצבו.

avatar
פרלה (20:51 15.02.2024)

אני יודעת האמיני לי שהמתנתי לפני שכתבתי כאן. לדעתי משהו לא עבד במתכון ועשיתי בדיוק לפי המתכון וההוראות. אי אפשר היה לאכול את זה.

avatar
ליאת (09:31 26.01.2024)

בוקר טוב,
האם אפשר להכין את הבלילה מוכנה בתבנית במקרר ולאפות למחרת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:49 26.01.2024)

כן

avatar
Zipi (06:14 19.01.2024)

האם צריך לבשל את העלים לפני כן או כפי שהם לטגן??תודה לתשובתך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:20 19.01.2024)

אין צורך לבשל לפני. ישר לטגן.

avatar
מלכי (10:30 26.11.2023)

האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
אם כן באיזה אופן?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:20 26.11.2023)

כן אפשר לעטוף אותה היטב עם ניילון נצמד ולהקפיא.

avatar
נעמי (14:11 24.11.2023)

שלום,
תודה על המתכונים הנהדרים.
האם ניתן להחליף את הקמח בתחליף אחר שיתאים לצליאק? אולי קמח תפו”א?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:32 24.11.2023)

היי נעמי
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים כשליש כוס קמח תפו”א.

avatar
Liat (04:53 20.10.2023)

שלום האם אפשר להחליף קוטג׳ בגביע שמנת חמוצה ?
האם אפשר להחליף גבינה צהובה בגבינה קשה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:47 20.10.2023)

היי
אפשר לשתי השאלות(:

avatar
אסתר (12:56 22.08.2023)

עלי הסלק היו במקפיא, זה בסדר? כמה חבילות בערך זה 350 ג’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 23.08.2023)

היי
זה בסדר, קצת פחות מ-2 חבילות (בד”כ הם במשקל 200 גרם).

avatar
Vered (00:16 14.06.2023)

היי, זה יעבוד עם קמח כוסמין מלא?
נראה מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 14.06.2023)

היי
אפשר, זה יכול טיפה לשנות את המרקם.

avatar
שרית (13:02 15.11.2022)

האם ניתן להפוך את הפשטידה לפרווה? אם כן, כיצד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:55 15.11.2022)

אפשר להמיר את הקוטג’ בגבינת סויה או מעדן טבעוני בטעם טבעי. על הגבינה הצהובה אפשר לוותר.
לא ניסיתי בעצמי, אבל יתכן ואפשר להשתמש גם ב-2 כפות מיונז או בשליש כוס שמנת צמחית

avatar
לירון (13:09 1.11.2022)

אפשר להחליף לעלי תרד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:20 1.11.2022)

כן, אפשר.

avatar
אלה (14:24 20.10.2022)

אין לי קוטג’ אפשר גבינה לבנה במקום?

avatar
אלה (14:31 20.10.2022)

והאם אפשר את המנגולד לא לטגן אלא ישר לשים בפשטידה ובתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 20.10.2022)

לא מומלץ לוותר על הטיגון, זה מכין את המנגולד לאכילה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:58 20.10.2022)

כן, אפשר(:

avatar
אושרית (20:35 28.09.2022)

היי אפרת,
נראה מצויין
האם ניתן להחליף בתרד ?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:23 28.09.2022)

היי,
שמחה שאהבת(:
אפשר להשתמש בתרד.

avatar
יוסי (09:36 15.09.2022)

אלופה! אין עליך….. מה נאמר שלא נאמר?
מה אפשר להחליף בקמח? לא קמח מלא וכאלה פשוט תחליף לקמח?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 15.09.2022)

היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר לשים שליש כוס פירורי לחם או קמח חומוס/קמח עדשים/קמח שיבולת שועל.
המרקם ישתנה מעט ויהיה קצת יותר רך וטיפה פחות יציב.

avatar
שושי (10:42 25.11.2022)

אפשר לשים באישיות ואז זה לא נורא

לקריאת כל התגובות