זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
350 גרם חבילת עלי מנגולד טריים ושטופים (כולל החלק הלבן)
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל+ חצי כפית אבקת אפיה (לערבב בכוס)
200 גרם גבינת קוטג’
חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כחצי דקה.
-קוצצים גס את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים. מסירים מהאש ומעבירים למסננת דקה.
-לאחר שהתערובת מעט התקררה מעבירים לקערה. מוסיפים ביצים, קמח מעורבב עם אבקת אפיה, גבינת קוטג’, גבינה צהובה, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות.
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- פשטידת פצפוצי אורז |
- קוגל ירושלמי
שלום אפרת,
באיזה קמח להחליף כדי להתאים לפשטידה ללא גלוטן וכמה?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים כשליש כוס קמח תפו”א.
מעולה! אנסה ואעדכן.
ממליצה להכין אותה אפילו יום לפני כדי שתתייצב במקרר.
היי, יש אופציה לפשטידת מנגולד פרווה?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר את הקוטג’ בגבינת סויה או מעדן טבעוני בטעם טבעי. על הגבינה הצהובה אפשר לוותר.
מתאים למאפינס?
כן
תודה יצא טעים!
אמא שלי אהבה מאוד בשבת
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן🧡
תודה
את יודעת אולי מה אפשר להוסיף עוד למנגולד בנוסף- כדי שיתפס נופח? אם יש לי פחות עלים ועדיין רוצה שיצא אינגליש קייק.
יש איזה ירק נוסף שהולך אולי?
את יכולה לשים קישוא גדול או תפוח אדמה או קולורבי בינוני.
לגרד בפומפיה ולבשל כמה דקות במחבת עד לריכוך קל.
יש לי חבילה אחת רק, שזה בערך 200 גרם- לא?
מה אפשר לעשות אם כך- להתאים כמויות ואיך?
אפשר להפחית את כל הכמויות בחצי ולהכין בתבניות מאפינס.
היי אפרת, האם לקצוץ גם את החלק הלבן? כלומר, ממש הכול? איך את ממליצה לקצוץ גס? באיזה מכשיר ניתן להיעזר?
כן גם את החלק הלבן.
אפשר לקצוץ בקלות בעזרת סכין (לקצוץ גס), לא צריך מכשיר מיוחד.
בדרך כלל אוהבת את המתכונים שלך אבל המתכון הזה נפילה! אחרי יותר משעה של אפיה ועוד 20 דקות נוספות זרקתי הכל
למה זרקת?
זה מסוג הפשטידות שצריך להמתין שיתקררו לגמרי כדי שיתייצבו.
אני יודעת האמיני לי שהמתנתי לפני שכתבתי כאן. לדעתי משהו לא עבד במתכון ועשיתי בדיוק לפי המתכון וההוראות. אי אפשר היה לאכול את זה.
בוקר טוב,
האם אפשר להכין את הבלילה מוכנה בתבנית במקרר ולאפות למחרת?
כן
האם צריך לבשל את העלים לפני כן או כפי שהם לטגן??תודה לתשובתך
אין צורך לבשל לפני. ישר לטגן.
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
אם כן באיזה אופן?
תודה
כן אפשר לעטוף אותה היטב עם ניילון נצמד ולהקפיא.
שלום,
תודה על המתכונים הנהדרים.
האם ניתן להחליף את הקמח בתחליף אחר שיתאים לצליאק? אולי קמח תפו”א?
היי נעמי
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים כשליש כוס קמח תפו”א.
שלום האם אפשר להחליף קוטג׳ בגביע שמנת חמוצה ?
האם אפשר להחליף גבינה צהובה בגבינה קשה ?
היי
אפשר לשתי השאלות(:
עלי הסלק היו במקפיא, זה בסדר? כמה חבילות בערך זה 350 ג’?
היי
זה בסדר, קצת פחות מ-2 חבילות (בד”כ הם במשקל 200 גרם).
היי, זה יעבוד עם קמח כוסמין מלא?
נראה מעולה!
היי
אפשר, זה יכול טיפה לשנות את המרקם.
האם ניתן להפוך את הפשטידה לפרווה? אם כן, כיצד?
אפשר להמיר את הקוטג’ בגבינת סויה או מעדן טבעוני בטעם טבעי. על הגבינה הצהובה אפשר לוותר.
לא ניסיתי בעצמי, אבל יתכן ואפשר להשתמש גם ב-2 כפות מיונז או בשליש כוס שמנת צמחית
אפשר להחליף לעלי תרד?
כן, אפשר.
אין לי קוטג’ אפשר גבינה לבנה במקום?
והאם אפשר את המנגולד לא לטגן אלא ישר לשים בפשטידה ובתנור?
לא מומלץ לוותר על הטיגון, זה מכין את המנגולד לאכילה.
כן, אפשר(:
היי אפרת,
נראה מצויין
האם ניתן להחליף בתרד ?
תודה מראש
היי,
שמחה שאהבת(:
אפשר להשתמש בתרד.
אלופה! אין עליך….. מה נאמר שלא נאמר?
מה אפשר להחליף בקמח? לא קמח מלא וכאלה פשוט תחליף לקמח?
תודה
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר לשים שליש כוס פירורי לחם או קמח חומוס/קמח עדשים/קמח שיבולת שועל.
המרקם ישתנה מעט ויהיה קצת יותר רך וטיפה פחות יציב.
אפשר לשים באישיות ואז זה לא נורא