זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית בגודל 31X22
מצרכים:
800 גרם שקית ירקות קפואים (לקט נורמנדי – כרובית, ברוקולי וגזר גמדי)
3 ביצים
250 גרם גבינת קוטג’ (אפשר גם לאחר שתאריך התפוגה עבר)
3 כפות גדושות קמח/ פירורי לחם
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית אבקת שום, כפית גדושה אבקת מרק בטעם עוף.
אופן הכנה:
מפשירים מעט את הירקות וקוצצים גס. מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים לתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 45 דקות.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
הערה: ניתן להכין גם כפשטידות אישיות בתבנית מאפינס/שקעים (15-20 יחידות).
פשטידת ירקות דיאטטית, פשטידת ירקות קלה להכנה
היי לא צריך אבקת אפיה?
וכמה ירקות טריים מבושלים אפשר לאפות? האם ניתן להוסיף ירק, ובולגרית?
היי
אין צורך באבקת אפייה.
אפשר להשתמש ב800 גרם ירקות לאחר בישול.
ניתן להוסיף ירק ובולגרית.
אפשר קמח עדשים כתומות במקום קמח רגיל?
אפשר, הפשטידה עשויה לצאת קצת פחות יציבה.
היי, לקחתי את הרעיון הנפלא שלך – הורדתי את הקוטז והמרתי בקמח שקדים. הוספתי בצל מטוגן ומלמעלה פיזרתי מעט פירורי לחם עם תיבול- זה מעולה!
תודה על האתר המושלם שלך!!
שמחה שיצא מוצלח גם עם השינויים שעשית, תודה ששיתפת🙂
היי, אם יש לי רק חצי שקית של לקט נורמנדי,כמה ביצים את ממליצה שאשים? האם את שאר הכמויות לחתוך בחצי?
היי,
חצי שקית של 800 גרם (כלומר יש לך 400 גרם), כן?
הנה הכמויות שתצטרכי:
2 ביצים S או M או ביצה אחת L
125 גרם גבינת קוטג’
כף וחצי גדושות קמח/ פירורי לחם
תיבול: רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור, חצי כפית אבקת שום, חצי כפית אבקת מרק בטעם עוף.
זה מתאים לתבנית אינגליש קייק קצרה אם תעדיפי פשטידה גבוהה יותר, או לתבנית אינגליש קייק רגילה אם תעדיפי אותה נמוכה יותר.
בוקר טוב אפרת:)
אפשר בלי גבינה?
ואם כן מה במקום?
היי,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר לוותר. ממליצה להוסיף כף שמן זית/קנולה וכף טחינה גולמית אם אוהבים.
אפשר אחרי ששמים את הרכיבים בתבנית לפני התנור
לתת עירבול נוסף במעבד המזון בשביל המרקם?
לא בדיוק הבנתי, התכוונת לפני ששמים את התערובת בתבנית?
בכל מקרה , לא כדאי לטחון את התערובת בבלנדר(: הירקות צריכים להיות חתוכים גס.
כן לפני שנשים בתבנית:)
תודה מראש על הסבלנות את אגדית:)
היי אפרת אהובה! אני יכולה להמיר את הקמח בקמח שקדים כדי שיהיה דל פחמימה?
היי שני,
אני חושבת שאפשר😊
בהצלחה! אשמח לעדכון איך יוצא:)
אפשר להחליף את כמות הקוטג בחצי גבינה לבנה?
כן.
במה ניתן להחליף את אבקת השום ואבקת המרק?
אפשר להכין בלי ולהוסיף רבע כפית מלח (בנוסף לחצי כפית).
יש לי לקט יקרות עם שעועית ירוקה, מתאים לפשטידה?
אני חושבת שכן.
פשטידה מעולה !!!! מכינה אותה לפחות פעם בשבוע
שמחה לשמוע 🙂
תודה יפית
היי,
האם ניתן להשתמש בקמח מלא? והאם ניתן להוסיף פטריות משימורים במקום/בנוסף לקוטג’?
אפשר להוסיף חצי קופסת פטריות משימורים בנוסף לקוטג’.
אפשר להכין עם קמח מלא.
שנה טובה 🙂
שלום,
אין כמו מתכונים ב10 דקות!!:)
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא פשטידה מוכנה או שהולך רק טרי?
תודה
כן, אפשר להקפיא 🙂
היי במה אני יכולה להחליף את הביצים?
סורי, אין לי רעיון במקרה הזה.
עשיתי עם 3 כפות קמח שקדים כדי שתהיה דלת פחמימות. יצאה אליפות. חוסלה על ידי חובבי פחמימות גדולים. מדהים שזה רק 2 דקות עבודה.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!
יש לך מתכונים עם הרבה סוגים של ירקות?
מתכוני פשטידות או מתכונים באופן כללי?
האם אפשר לעשות עם ירקות אמיתיים?
אפשר להכין את הפשטידה הזאת עם ירקות לא קפואים ולבשל קודם את הירקות עד לריכוך.
מצרפת פשטידות עם ירקות טריים – פשטידת ירקות במחבת, פשטידת קישוא וגזר.
בוקר טוב,
המתכונים שלך מככבים אצלינו בבית! הפשטידה יצאה טעימה מאד. הוספתי 3 כפות גבינה צהובה מגורדת, 3 כפות בולגרית, גביע יוגורט וגבינה לבנה במקום קוטג׳ ומלמעלה פזרתי גרעיני ג׳עלה. יצא מעדן!
תודה רבה😘ויישר כח❣️
נשמע מעולה!
תודה נועה ויום מקסים 🌷
היי, האם אפשר לשים קרם קוקוס במקום קוטג’?
היי נטלי,
לא יצא לי לנסות להכין פשטידה עם קרם קוקוס אבל אני חוששת שהטעם של הקוקוס ישתלט מידי.
עדיף לשים במקום גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
הי אפשר לעשות אותה עם אפונה וגזר משימורים במקום ירקות קפואים? תודה
כן, רק אני ממליצה לשטוף היטב מהנוזלים ולסנן.
הפשיטדה יצאה מושלמת, אי אפשר להפסיק לאכול.
אני אישית הוספתי קופסת פטריות וכף מרק בצל.
יצא פשוט 10, חוסלה מהר.
תודה על מתכונים נפלאים ושבת שלום
תודה מירב 🙂
שבת שלום
מה אפשר לשים במקום קוטג’? (אני לא רוצה שהפשטידה תהיה חלבית)
ועעוד שאלה- אפשר להקפיא אותה?כמה זן היא נשמרת במקרר?
היי,
אני מניחה שאפשר פשוט לוותר על הקוטג’ למרות שזה בהחלט מוסיף לטעם ולנפח.
הפשטידה נשמרת במקרר 3-4 ימים בתוך קופסה סגורה.
אפשר להקפיא את הפשטידה.
היי! אני יודעת שזה מתכון שאמור לחסוך זמן, אבל אין לי ירקות קפואים. אם אני רוצה להשתמש בירקות טריים (בצל, גזר, קישואים ואולי קצת אפונה קפואה בכל זאת) בכמה כוסות או כמויות של ירקות אלו אצטרך להשתמש וכמה זמן לטגן או לבשל אותם? ועוד שאלה – אם ארצה להכין את זה בתבנית אינגליש, האם ישאר לי מספיק בלילה ל 6 שקעים גם כן? בדיוק הוצאתי את הפשטידת בצל מהתנור והריח ממלא את הבית! תודה ושבת שלום! תמר
היי תמר,
בדיוק השבתי לך 🙂
ראי תשובתי בתגובה הקודמת.
אין בעיה לשלב גם אפונה קפואה. אם את מוסיפה בצל אז כדאי לקצוץ ולטגן אותו קודם עד להזהבה קלה.
אני מניחה שיישאר לך מספיק בלילה ל6 יחידות.
היי! אני יודעת שהמטרה היא לחסוך בזמן אבל אין לי ירקות קפואים. האם ניתן להשתמש בירקות טריים ואם כן בכמה כוסות וכמה זמן לבשל אותם לפני. ועוד שאלה, האם יש כמות מספקת כדי להכין גם אינגליש וגם שקעים? האם זמן האפיה משתנה? תודה ושבת שלום!
היי תמר,
את יכולה להכין מירקות טריים כמו ברוקולי, כרובית, תפו”א, בטטה, קישוא, גזר וכו’ ויש לבשל לפני במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). כדי לזרז את זמן הבישול ניתן לחתוך את הירקות לקוביות ואז לבשל אותם ומיד לאחר הבישול להעביר למסננת.
הכמות במתכון יכולה להספיק לתבנית אינגליש קייק ולכמה תבניות שקעים. זמן האפיה בסביבות 35-40 דקות.
הערכה גסה שזה יוצא בסביבות 5-6 כוסות ירקות חתוכים לקוביות.
שבת שלום ושנה טובה 🙂
אל תתיחסי לזה אלא למעודכן יותר. זה נשלח לפני שסיימתי… 🙂
יש לי כחצי חבילה של נודלס מבושל ובא לי להוסיף לדעתך יש אפשרות לערבב בתוך הפשטידה הזאת? אם כן איזה שינויים צריך לעשות?
היי שרון,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף את הנודלס המבושל. אולי יהיה צורך להוסיף עוד ביצה וקצת יותר מלח (עוד כרבע כפית שטוחה).
הוספתי את הנודלס ואת מה שייעצת לי ויצא מעולה, בעיה יחידה שהיא נגמרת מהר מידי…..תודה על המתכון והתגובה המהירה
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא טוב וקל להכנה! בפעם הבאה אוסיף בצל מטוגן, כי קצת היה חסר לי טעם (אולי בגלל שויתרתי על אבקת המרק).
היי הדס,
נכון, אם את מוותרת על אבקת המרק כדאי להוסיף בצל מטוגן ואפילו שן שום כתושה.
חג שמח 🙂
תודה על שפע המתכונים!!
האם את הפשטידה הזו ניתן להכין עם גבינה לבנה במקום הקוטג’ ?
כן מירב, אפשר.
גמר חתימה טובה 🙂
ציינת שזו פשטידה ב-10 דק’ אז למה אופים 45 דק’?
היי רויטל,
כל המתכונים באתר הם עד 10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה או בישול (כי בזמן זה חוץ מלהמתין לא צריך לעשות דבר 🙂 )
אפשר קמח כוס מין או מלאה?
היי אורה,
אפשר עם שניהם. אם יש לך קמח כוסמין אז עדיף.
לילה טוב 🙂
תודה רבה.
אפשר קמח תופח?
כן איריס, אפשר.
שלום.
האם אפשרי לוותר על הקוטג?
אני נהנית מאד מהאתר שלך.
תודה
היי צילה,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לגבי הקוטג’ לא ניסיתי אבל לדעתי זה אפשרי. ממליצה להוסיף כף שמן זית/קנולה וכף טחינה גולמית אם את אוהבת.
יום נעים!
תודה,שלחתי את בעלי להביא עוד ביצים 🙂
מעולה 😉
יש לי רק 2 ביצים, זה עדיין יצא טוב?
היי עדי,
הביצים חשובות בפשטידה כי הן מדביקות את התערובת ומעבר לזה מוסיפות אווריריות ועסיסיות לפשטידה. אם יש לך רק 2 ביצים אני מציעה להכין עם 2/3 שקית ירקות קפואים ו2/3 קופסת קוטג בתבנית אינגליש קייק.
יצא סך הכל טעים אבל היה יכול להיות יותר טעים אם תוסיפו כף אבקת מרק כלשהי ואם הייתי מוסיפה יותר מלח.
הי ליבנת, תודה על העדכון 😉
לא צריך לבשל את הירקות במים לפני האפייה?
קשה לערבב אותם כשהם קפואים
היי מורן, אין צורך לבשל את הירקות. אפשר להפשיר אותם מעט בחוץ או להשרות אותם בקערה עם מים רותחים כדקה