שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: חלבי

תבנית מלבנית בגודל 31X22

מצרכים:

800 גרם שקית ירקות קפואים  (לקט נורמנדי – כרובית, ברוקולי וגזר גמדי)

3 ביצים

250 גרם גבינת קוטג’ (אפשר גם לאחר שתאריך התפוגה עבר)

3 כפות גדושות קמח/ פירורי לחם

תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית אבקת שום, כפית גדושה אבקת מרק בטעם עוף.




אופן הכנה:

מפשירים מעט את הירקות וקוצצים גס. מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים לתבנית.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 45 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: ניתן להכין גם כפשטידות אישיות בתבנית מאפינס/שקעים (15-20 יחידות).

פשטידת ירקות דיאטטית,  פשטידת ירקות קלה להכנה 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
כדורי עוףכדורי עוף
ירקות בתנור ירקות בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יפעת (23:05 16.05.2023)

היי לא צריך אבקת אפיה?
וכמה ירקות טריים מבושלים אפשר לאפות? האם ניתן להוסיף ירק, ובולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 17.05.2023)

היי
אין צורך באבקת אפייה.
אפשר להשתמש ב800 גרם ירקות לאחר בישול.
ניתן להוסיף ירק ובולגרית.

avatar
שירי (18:42 27.03.2023)

אפשר קמח עדשים כתומות במקום קמח רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 27.03.2023)

אפשר, הפשטידה עשויה לצאת קצת פחות יציבה.

avatar
Dalit (08:51 22.02.2022)

היי, לקחתי את הרעיון הנפלא שלך – הורדתי את הקוטז והמרתי בקמח שקדים. הוספתי בצל מטוגן ומלמעלה פיזרתי מעט פירורי לחם עם תיבול- זה מעולה!
תודה על האתר המושלם שלך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:28 22.02.2022)

שמחה שיצא מוצלח גם עם השינויים שעשית, תודה ששיתפת🙂

avatar
נטלי (09:45 26.11.2021)

היי, אם יש לי רק חצי שקית של לקט נורמנדי,כמה ביצים את ממליצה שאשים? האם את שאר הכמויות לחתוך בחצי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 26.11.2021)

היי,
חצי שקית של 800 גרם (כלומר יש לך 400 גרם), כן?
הנה הכמויות שתצטרכי:
2 ביצים S או M או ביצה אחת L
125 גרם גבינת קוטג’
כף וחצי גדושות קמח/ פירורי לחם
תיבול: רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור, חצי כפית אבקת שום, חצי כפית אבקת מרק בטעם עוף.
זה מתאים לתבנית אינגליש קייק קצרה אם תעדיפי פשטידה גבוהה יותר, או לתבנית אינגליש קייק רגילה אם תעדיפי אותה נמוכה יותר.

avatar
‪haim (11:14 12.10.2021)

בוקר טוב אפרת:)
אפשר בלי גבינה?
ואם כן מה במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 12.10.2021)

היי,
לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר לוותר. ממליצה להוסיף כף שמן זית/קנולה וכף טחינה גולמית אם אוהבים.

avatar
‪haim (12:28 12.10.2021)

אפשר אחרי ששמים את הרכיבים בתבנית לפני התנור
לתת עירבול נוסף במעבד המזון בשביל המרקם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:41 12.10.2021)

לא בדיוק הבנתי, התכוונת לפני ששמים את התערובת בתבנית?
בכל מקרה , לא כדאי לטחון את התערובת בבלנדר(: הירקות צריכים להיות חתוכים גס.

avatar
‪haim (13:05 12.10.2021)

כן לפני שנשים בתבנית:)
תודה מראש על הסבלנות את אגדית:)

avatar
שוב שני (18:30 9.06.2021)

היי אפרת אהובה! אני יכולה להמיר את הקמח בקמח שקדים כדי שיהיה דל פחמימה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 9.06.2021)

היי שני,
אני חושבת שאפשר😊
בהצלחה! אשמח לעדכון איך יוצא:)

avatar
מלכה (11:18 4.09.2020)

אפשר להחליף את כמות הקוטג בחצי גבינה לבנה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 5.09.2020)

כן.

avatar
שרון (13:48 2.07.2020)

במה ניתן להחליף את אבקת השום ואבקת המרק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:38 2.07.2020)

אפשר להכין בלי ולהוסיף רבע כפית מלח (בנוסף לחצי כפית).

avatar
לבנת (18:07 20.05.2020)

יש לי לקט יקרות עם שעועית ירוקה, מתאים לפשטידה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:15 20.05.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
יפית (13:51 8.02.2020)

פשטידה מעולה !!!! מכינה אותה לפחות פעם בשבוע

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:42 8.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יפית

avatar
חנה (01:46 28.09.2019)

היי,
האם ניתן להשתמש בקמח מלא? והאם ניתן להוסיף פטריות משימורים במקום/בנוסף לקוטג’?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 28.09.2019)

אפשר להוסיף חצי קופסת פטריות משימורים בנוסף לקוטג’.
אפשר להכין עם קמח מלא.
שנה טובה 🙂

avatar
פנינה (10:25 2.09.2019)

שלום,
אין כמו מתכונים ב10 דקות!!:)
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא פשטידה מוכנה או שהולך רק טרי?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 2.09.2019)

כן, אפשר להקפיא 🙂

avatar
Atar (18:49 3.05.2019)

היי במה אני יכולה להחליף את הביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 4.05.2019)

סורי, אין לי רעיון במקרה הזה.

avatar
מיכל (20:50 27.10.2018)

עשיתי עם 3 כפות קמח שקדים כדי שתהיה דלת פחמימות. יצאה אליפות. חוסלה על ידי חובבי פחמימות גדולים. מדהים שזה רק 2 דקות עבודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 28.10.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!

avatar
וינגוט (19:07 18.10.2018)

יש לך מתכונים עם הרבה סוגים של ירקות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 18.10.2018)

מתכוני פשטידות או מתכונים באופן כללי?

avatar
וינגוט (19:02 18.10.2018)

האם אפשר לעשות עם ירקות אמיתיים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 18.10.2018)

אפשר להכין את הפשטידה הזאת עם ירקות לא קפואים ולבשל קודם את הירקות עד לריכוך.
מצרפת פשטידות עם ירקות טריים – פשטידת ירקות במחבת, פשטידת קישוא וגזר.

avatar
נועה (08:58 1.08.2018)

בוקר טוב,
המתכונים שלך מככבים אצלינו בבית! הפשטידה יצאה טעימה מאד. הוספתי 3 כפות גבינה צהובה מגורדת, 3 כפות בולגרית, גביע יוגורט וגבינה לבנה במקום קוטג׳ ומלמעלה פזרתי גרעיני ג׳עלה. יצא מעדן!
תודה רבה😘ויישר כח❣️

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 1.08.2018)

נשמע מעולה!
תודה נועה ויום מקסים 🌷

avatar
נטלי (00:39 9.09.2017)

היי, האם אפשר לשים קרם קוקוס במקום קוטג’?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 9.09.2017)

היי נטלי,
לא יצא לי לנסות להכין פשטידה עם קרם קוקוס אבל אני חוששת שהטעם של הקוקוס ישתלט מידי.
עדיף לשים במקום גבינה לבנה או שמנת חמוצה.

avatar
דבורה (15:55 8.09.2017)

הי אפשר לעשות אותה עם אפונה וגזר משימורים במקום ירקות קפואים? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 8.09.2017)

כן, רק אני ממליצה לשטוף היטב מהנוזלים ולסנן.

avatar
מירב (16:07 1.09.2017)

הפשיטדה יצאה מושלמת, אי אפשר להפסיק לאכול.
אני אישית הוספתי קופסת פטריות וכף מרק בצל.
יצא פשוט 10, חוסלה מהר.
תודה על מתכונים נפלאים ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 1.09.2017)

תודה מירב 🙂
שבת שלום

avatar
הני (14:42 6.03.2017)

מה אפשר לשים במקום קוטג’? (אני לא רוצה שהפשטידה תהיה חלבית)
ועעוד שאלה- אפשר להקפיא אותה?כמה זן היא נשמרת במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:17 6.03.2017)

היי,
אני מניחה שאפשר פשוט לוותר על הקוטג’ למרות שזה בהחלט מוסיף לטעם ולנפח.
הפשטידה נשמרת במקרר 3-4 ימים בתוך קופסה סגורה.
אפשר להקפיא את הפשטידה.

avatar
תמר (10:37 30.09.2016)

היי! אני יודעת שזה מתכון שאמור לחסוך זמן, אבל אין לי ירקות קפואים. אם אני רוצה להשתמש בירקות טריים (בצל, גזר, קישואים ואולי קצת אפונה קפואה בכל זאת) בכמה כוסות או כמויות של ירקות אלו אצטרך להשתמש וכמה זמן לטגן או לבשל אותם? ועוד שאלה – אם ארצה להכין את זה בתבנית אינגליש, האם ישאר לי מספיק בלילה ל 6 שקעים גם כן? בדיוק הוצאתי את הפשטידת בצל מהתנור והריח ממלא את הבית! תודה ושבת שלום! תמר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:57 30.09.2016)

היי תמר,
בדיוק השבתי לך 🙂
ראי תשובתי בתגובה הקודמת.
אין בעיה לשלב גם אפונה קפואה. אם את מוסיפה בצל אז כדאי לקצוץ ולטגן אותו קודם עד להזהבה קלה.
אני מניחה שיישאר לך מספיק בלילה ל6 יחידות.

avatar
תמר (10:18 30.09.2016)

היי! אני יודעת שהמטרה היא לחסוך בזמן אבל אין לי ירקות קפואים. האם ניתן להשתמש בירקות טריים ואם כן בכמה כוסות וכמה זמן לבשל אותם לפני. ועוד שאלה, האם יש כמות מספקת כדי להכין גם אינגליש וגם שקעים? האם זמן האפיה משתנה? תודה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 30.09.2016)

היי תמר,
את יכולה להכין מירקות טריים כמו ברוקולי, כרובית, תפו”א, בטטה, קישוא, גזר וכו’ ויש לבשל לפני במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). כדי לזרז את זמן הבישול ניתן לחתוך את הירקות לקוביות ואז לבשל אותם ומיד לאחר הבישול להעביר למסננת.
הכמות במתכון יכולה להספיק לתבנית אינגליש קייק ולכמה תבניות שקעים. זמן האפיה בסביבות 35-40 דקות.
הערכה גסה שזה יוצא בסביבות 5-6 כוסות ירקות חתוכים לקוביות.
שבת שלום ושנה טובה 🙂

avatar
תמר (11:26 30.09.2016)

אל תתיחסי לזה אלא למעודכן יותר. זה נשלח לפני שסיימתי… 🙂

avatar
שרון (17:17 28.08.2016)

יש לי כחצי חבילה של נודלס מבושל ובא לי להוסיף לדעתך יש אפשרות לערבב בתוך הפשטידה הזאת? אם כן איזה שינויים צריך לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:39 28.08.2016)

היי שרון,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף את הנודלס המבושל. אולי יהיה צורך להוסיף עוד ביצה וקצת יותר מלח (עוד כרבע כפית שטוחה).

avatar
שרון (20:36 28.08.2016)

הוספתי את הנודלס ואת מה שייעצת לי ויצא מעולה, בעיה יחידה שהיא נגמרת מהר מידי…..תודה על המתכון והתגובה המהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 28.08.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
הדס (16:41 19.04.2016)

יצא טוב וקל להכנה! בפעם הבאה אוסיף בצל מטוגן, כי קצת היה חסר לי טעם (אולי בגלל שויתרתי על אבקת המרק).

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:48 19.04.2016)

היי הדס,
נכון, אם את מוותרת על אבקת המרק כדאי להוסיף בצל מטוגן ואפילו שן שום כתושה.
חג שמח 🙂

avatar
מירב (13:12 21.09.2015)

תודה על שפע המתכונים!!
האם את הפשטידה הזו ניתן להכין עם גבינה לבנה במקום הקוטג’ ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:22 21.09.2015)

כן מירב, אפשר.
גמר חתימה טובה 🙂

avatar
רויטל (20:28 25.08.2015)

ציינת שזו פשטידה ב-10 דק’ אז למה אופים 45 דק’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 25.08.2015)

היי רויטל,
כל המתכונים באתר הם עד 10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה או בישול (כי בזמן זה חוץ מלהמתין לא צריך לעשות דבר 🙂 )

avatar
אורה (23:09 24.06.2015)

אפשר קמח כוס מין או מלאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:13 24.06.2015)

היי אורה,
אפשר עם שניהם. אם יש לך קמח כוסמין אז עדיף.
לילה טוב 🙂

avatar
אורה (13:42 25.06.2015)

תודה רבה.

avatar
איריס טל (20:15 20.05.2015)

אפשר קמח תופח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 20.05.2015)

כן איריס, אפשר.

avatar
צילה (23:49 3.05.2015)

שלום.
האם אפשרי לוותר על הקוטג?
אני נהנית מאד מהאתר שלך.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 4.05.2015)

היי צילה,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לגבי הקוטג’ לא ניסיתי אבל לדעתי זה אפשרי. ממליצה להוסיף כף שמן זית/קנולה וכף טחינה גולמית אם את אוהבת.
יום נעים!

avatar
עדי (12:50 23.10.2014)

תודה,שלחתי את בעלי להביא עוד ביצים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 23.10.2014)

מעולה 😉

avatar
עדי (19:43 22.10.2014)

יש לי רק 2 ביצים, זה עדיין יצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 22.10.2014)

היי עדי,
הביצים חשובות בפשטידה כי הן מדביקות את התערובת ומעבר לזה מוסיפות אווריריות ועסיסיות לפשטידה. אם יש לך רק 2 ביצים אני מציעה להכין עם 2/3 שקית ירקות קפואים ו2/3 קופסת קוטג בתבנית אינגליש קייק.

avatar
ליבנת (20:32 15.05.2014)

יצא סך הכל טעים אבל היה יכול להיות יותר טעים אם תוסיפו כף אבקת מרק כלשהי ואם הייתי מוסיפה יותר מלח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:51 15.05.2014)

הי ליבנת, תודה על העדכון 😉

avatar
מורן (14:22 31.10.2013)

לא צריך לבשל את הירקות במים לפני האפייה?
קשה לערבב אותם כשהם קפואים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 31.10.2013)

היי מורן, אין צורך לבשל את הירקות. אפשר להפשיר אותם מעט בחוץ או להשרות אותם בקערה עם מים רותחים כדקה

לקריאת כל התגובות