שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

כוס ורבע זיתים ירוקים פרוסים לטבעות  (יש לשטוף מנוזלי השימורים ולסנן)

2 ביצים

קופסת גבינה לבנה (250 גרם)

4 כפות גדושות קמח תופח

שני שליש גבינה צהובה מגורדת (80 גרם)

2 כפות גבינה בולגרית מפוררת

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

*לפיזור מעל- 2 כפות פירורי לחם (לא חובה)




אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מעבירים את הבצל לקערה ומוסיפים את כל החומרים. מערבבים לתערובת אחידה.

-משמנים תבנית אינגליש קייק, מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, במשך כ-40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה. היא מתייצבת לאחר קירור.

פשטידת זיתים, פשטידת גבינות

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מרק לפתמרק לפת
מאפינס בננה מאפינס בננה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נחמה (13:57 29.09.2024)

האם ניתן להקפיא? ואם כן אז גם עם הפירורי לחם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:54 29.09.2024)

כן אפשר עם הפירורים

avatar
מאיה (21:27 22.06.2024)

היי 😁 במידה ואני רוצה להכין בתבנית מחולקת למאפינס … עדיין צריך 40 דקות או פחות ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:30 23.06.2024)

30-35 דקות.

avatar
יעל (09:48 20.06.2024)

תודה על המתכון! הכנתי ויצא טעיייים
כמה זמן נראה לך הפשטידה יכולה להישמר במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:41 20.06.2024)

כ-4 ימים.

avatar
יעל (10:45 20.06.2024)

תודה

avatar
מירי (09:36 10.06.2024)

אני רוצה להכין את פשטידה ואין לי קמח תופח אפשר להוסיף א איפה? אם כן כמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 10.06.2024)

פשר לשים 4 כפות גדושות קמח לבן + שליש כפית אבקת אפיה.

avatar
ברכה (20:50 6.06.2024)

1.אפשר לשים קוטג במקום גבינה ?2. אפשר לשים ירק אחר במקום הזיתים ? נגיד אני רוצה לשים תירס ופטריות מה הכמות של שתהם ביחד ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 7.06.2024)

1. אפשר גבינה לבנה.
2. אפשר תירס ופטריות קצוצות (סה”כ כוס ורבע -כוס וחצי ביחד)

avatar
שרה ביטון (15:38 21.03.2024)

היי
אני רוצה להכין את המפשטידה מהיום בשביל משלוח מנות לפורים.
האם זה כדאי? ואיך הכי טוב לאחסן? מקרר/ מקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 21.03.2024)

כן, לשמור במקרר.

avatar
מאיה (15:36 15.12.2023)

היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום פירורי הלחם או האם ניתן לוותר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:04 15.12.2023)

אפשר לוותר.

avatar
מירי (08:37 4.06.2024)

אני עושה קרונלקפס שבור מלמעלה רעיון של גיסתי קריספי וטעים בטרוף

avatar
ליטל (12:44 26.09.2023)

הכנתי את הפשטידה הזו, את המעקודה ואת פשטידת הפסטה פיצה, ובן זוגי והבן שלי לא הפסיקו לומר לי כמה טעים!
תודה לך❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 26.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אפרת משלאי (22:28 23.09.2023)

אפרת את מהממת כל הכבוד בזכותך בעלי אכל ונהנה מתכונים מהממים שיהיה לך גמר חתימה טובה שמחות ואושר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:57 24.09.2023)

איזה כיף לשמוע!
גמר חתימה טובה😊

avatar
ברכה (22:37 7.09.2023)

אפשר קוטג במקום גבינה? ומה אפשר במקום הגבינה בולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:29 7.09.2023)

היי
אפשר.
אפשר לוותר על בולגרית או להוסיף פטה/מוצרלה.

avatar
לאה (16:27 2.08.2023)

וואו.
אני כל פעם מכינה מחדש ופשוט לא מספיקה לצלם מרוב שזה נגמר מהררר ב”ה 🙂
תודה!! פשוט כיף להיכנס למטבח עם כל המתכונים הטעימיםם!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 2.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
הדר (16:50 18.07.2023)

ממש טעים!! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:46 18.07.2023)

שמחה מאד לשמוע!

avatar
סיון (08:23 5.06.2023)

היי אפרת, יש לי רק 2 ביצים בגודל מדיום. אפשר להכין את הפשטידה לדעתך? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:54 5.06.2023)

היי
אפשר(:

avatar
חנה (15:24 30.05.2023)

היי אפשר במקום גבינה צהובה מוצרלה?ובמקום קמח חיטה קמח קוואקר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:04 30.05.2023)

היי
אפשר לשתי השאלות(:

avatar
קארין (22:10 27.05.2023)

אני מגדילה כמויות.אפשר להכניס קופסה אחת של גבינה לבנה וקופסה של קוטג’?? יש לי רק קופסה אחת של גבינה לבנה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:23 28.05.2023)

היי
אפשר.

avatar
רותי (17:59 17.05.2023)

היי אפרת
אני רוצה להכין פשטידת גבינה ללא הזיתים, האם זה אפשרי לוותר על הזיתים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:11 17.05.2023)

כן, אפשר לוותר.

avatar
חילנט (20:03 1.05.2023)

מה אפשר להכין? מהיר, שאפשר לקחת לעבודה בלי הרבה עבודה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:37 1.05.2023)

לא בטוחה שהבנתי מה הכוונה…
אם את מחפשת מתכונים לעבודה לכי על קציצות ירק/מאפים שונים/חטיפי בריאות.

avatar
חילנט (14:06 2.05.2023)

התכוונתי מה אפשר להכין ליד?
הכנתי מקלות שום…
אגב ידוע לך מה הברכה של זה(מקלות שום)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:23 2.05.2023)

אפשר להכין סלטים שונים, פשטידות, תפוח אדמה מוקרם, וכדומה.
לפי הידוע לי הברכה על המקלות היא מזונות.

avatar
מיטל (14:34 5.04.2023)

היי אפרת
האם ניתן לעשות את הפשטידה כשרה לפסח? מה ניתן לשים במקום קמח?
תודה רבה וחג שמח❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:19 5.04.2023)

היי,
ניתן להשתמש בקמח תופח לפסח ללא שינוי נוסף.
חג שמח!

avatar
Karin Serezo (18:20 24.02.2023)

היי, כמה זמן צריך בתנור אם הכפלתי כמויות?
תודה על המענה ומתכונים מעולים כל פעם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 25.02.2023)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
זמן האפייה עשוי להתארך ב-7-10 דקות נוספות.

avatar
חיה (11:40 22.12.2022)

שלום
אני רוצה להכין את הפשטידה בתור פשטידות אישיות למסיבה
אחיינית שלי אלרגית לחלבי ואני רוצה להכין לה פשטידה אישית פרווה
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום גבינות? (ריצ’ או משהו כזה אולי?)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 22.12.2022)

היי,
ממליצה להשתמש בגבינה טבעונית/ממרח סויה היות והפשטידה מבוססת על גבינה…
אם אין אפשרות כדאי להכין פשטידה אחרת (למשל כזו שמבוססת על ירקות).

avatar
מירב (11:23 28.11.2022)

היי, לכמה אנשים מתאימה הכמות הזו? אם אני צריכה כמות המתאימה ל 30 איש? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 28.11.2022)

היי,
מהמתכון יוצאת תבנית אינגליש קייק, שזה בערך 10 פרוסות.
תכפילי את הכמויות פי 3 בשביל 30 אנשים(:

avatar
מירב (13:17 28.11.2022)

תודה רבה על המענה המהיר!

avatar
רותי (19:47 10.11.2022)

היי אפרת
אפשר לוותר על הזיתים והבצל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:56 10.11.2022)

היי,
אפשר לוותר על הבצל ועל הזיתים (למרות שהם מוסיפים מאד לטעם).
מומלץ להוסיף תוספת אחרת כמו פטריות/תירס/ברוקולי וכדומה.

avatar
עמית (19:09 20.07.2022)

מה אפשר לשים במקום זיתים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:35 20.07.2022)

היי,
אפשר לוותר על זיתים או לשים כל תוספת שאוהבים (תירס, פטריות…).

avatar
רחלי (18:29 7.06.2022)

מתכון מושלם יצא טעים 🙂

פשטידת גבינות וזיתים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 7.06.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺

avatar
עידית (18:32 10.05.2022)

הי אפרת
נהנית מאד מהאתר שלך
אולי יהיה לך רעיון בשבילי?
יש לי איזה 4 לבן שהפכו לנוזליים וכבר לא כיף לאכול אותם בצורתם הנוכחית…
מעבר לזה יש לי גבינה לבנה וקוטג’
אולי יש לך רעיון ומתכון למשהו שאפשר להכין מהלבן?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 10.05.2022)

היי,
מצרפת לך שני מתכונים:
1. מאפינס קוטג’
2. מאפינס גבינה
בשניהם את יכולה לשלב לבן במקום גבינה לבנה או קוטג’.
בנוסף, הנה מתכון ללחמניות יוגורט שתוכלי להמיר בו את היוגורט בלבן.
בהצלחה!

avatar
יערה (19:19 4.04.2022)

יצא טעים מאוד! ארוחת ערב קלילה להכנה וממש מוצלחת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 4.04.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
חן (18:47 15.03.2022)

שלום אפרת.
אשמח לדעת – אם אין לי צהובה,
אוכל להשתמש במקום זה בקוטג’?
זה יצא עם מרקם וטעם טוב או שזה פחות מוצלח ללא הצהובה?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:34 15.03.2022)

היי,
הקוטג’ לא מתאים כתחליף לגבינה צהובה.
אפשר להמיר את הגבינה הצהובה בכל גבינה קשה אחרת (מוצרלה, פרמז’ן…) או בעוד שליש כוס בולגרית.

avatar
חן (19:49 15.03.2022)

תודה רבה

avatar
ברכה לוי (16:48 31.12.2023)

הי, זה בדיוק השאלה שאני בדרך לשאול…
זה לא יצא מלוח מידי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:00 31.12.2023)

תלוי איזו בולגרית את שמה ומה הכמות.
אם זו בולגרית מעודנת אז היא לא כל כך מלוחה.
אם זו בולגרית רגילה אז כדאי להוסיף רק רבע כפית מלח.

avatar
שרית (15:35 16.01.2022)

יצא מדהים למרות שבטעות הכפלתי הכול חוץ מהקמח. יצא רך ומיוחד. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 16.01.2022)

שמחה לשמוע! תודה על השיתוף😊

avatar
מיכלי (21:39 15.12.2021)

אפשר לשלב בפשטידה הזאת בטטה? איך?
אשמח לדעת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:00 15.12.2021)

היי,
אפשר להוסיף קוביות קטנות של בטטה מבושלת. אין שינוי נוסף למעט הגדלת כמות המלח והפלפל לפי הטעם האישי(:

avatar
מיטל (17:03 1.12.2021)

היי,
יש לי שמנת חמוצה זה הולך במקום הגבינה לבנה או לא כדאי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 1.12.2021)

היי,
אין בעיה להשתמש בשמנת(:

avatar
תהילה (10:52 30.11.2021)

חיפשתי בשאלות
מה אפשר לשים במקום גבינה בולגרית?
יש לי קוטג’ אולי יהיה טוב?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:57 30.11.2021)

היי תהילה,
אפשר פשוט לוותר על הבולגרית או להוסיף עוד 2 כפות גבינה צהובה מגורדת/ גבינה קשה אחרת (כמו מוצרלה/פרמז’ן וכדומה).

avatar
סיון (08:51 3.11.2021)

היי אפרת,
אפשר להוסיף גם פטריות? יש לי 2 סלסלות. אם כן, כמה את ממליצה להוסיף?
האם לטגן קודם עם הבצל?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:08 3.11.2021)

היי סיון,
פטריות עשויות לשדרג מאד(:
ממליצה לטגן סלסלת פטריות אחת עם הבצל, ואז לסנן מנוזלים מיותרים ולהוסיף לקערה.

avatar
שולה פרגנולה (19:25 16.05.2021)

נהדר ברמות, החלפתי את הזיתים בתירס ופטריות ובגבינות הוספתי פטה עיזים קצת, את הבצל טיגנתי עם שום וג׳ינג׳ר…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 17.05.2021)

שדרוג מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח😊

avatar
דבורה (15:38 16.05.2021)

נדיררררררררררר הייתי צריכה ממש להתאפק כדי להשאיר לחג, תודה רבההההה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 16.05.2021)

איזה כיף לקרוא כזו תגובה😊 תודה יקירה וחג שמח!

avatar
Lidor (12:29 29.04.2021)

האם מתאים להכניס פה תרד של סנפרוסט. אם כן- איך, כמה ומתי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:27 29.04.2021)

היי,
כדאי לטגן חצי כוס תרד יחד עם הבצל, ולהמשיך במתכון כרגיל. (אם נוצרים הרבה נוזלים מהתרד כדאי לסנן)😊

avatar
תהילה (16:58 25.04.2021)

היי אפרת, התכוונתי לשאול האם חובה לטגן את הבצל?
כי אני כן רוצה את זה עם בצל אבל השאלה אם אפשר פשוט לחתוך ולשים או שחובה לטגן קודם…
תודה על התשובה המהירה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 25.04.2021)

לא כדאי להוסיף בצל לא מטוגן, הוא נהיה קשה ומורגש מדי לטעמי😊

avatar
א (17:59 2.08.2021)

כמה יוצא מכל הכמות? כמות שמספיקה לכמה אנישים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 2.08.2021)

היי,
הכמות מספיקה ל-4 מנות בערך (תלוי בגודל החתיכות).

avatar
תהילה (21:25 24.04.2021)

היי אפרת האם אפשר לוותר על הטיגון של הבצל? (קצת מתעצלת😉)
עד כמה זה יהרוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:56 24.04.2021)

היי תהילה,
הבצל מאד מוסיף, אבל יוצא בסדר גמור גם בלעדיו🙂

avatar
י (12:59 23.04.2021)

הכנתי עכשיו לשבת כמות כפולה ויצא מושלם! כל כך טעים ורך בצורה מושלמת! מתכון קבוע מעכשיו
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 23.04.2021)

שמחה כל כך לשמוע! שבת שלום 😊

avatar
דפנה (13:09 7.02.2021)

היי אפרת, אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה 21. האם אני צריכה לשנות כמויות ?
תודה רבה על המענה והמתכונים:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 7.02.2021)

היי דפנה,
ממליצה להכפיל את כל החומרים ב-1.5.

avatar
גל (20:41 31.01.2021)

היי אפרת,
יצא נפלא.
פעם עשיתי עם זיתים ופעם עם תירס. מעולה!
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:00 31.01.2021)

תודה לך שחזרת לעדכן ❤️

avatar
גל (18:35 10.01.2021)

האם אפשר לשים בתוך תבניות מאפינס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 10.01.2021)

כן.

avatar
אירית (08:52 5.02.2024)

כמה זמן אפיה צריך אם אכין את הפשטידה הזאת כמאפינס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 5.02.2024)

30-35 דקות.

avatar
סיון (15:44 14.09.2020)

היי אפרת, האם אפשר להוסיף גם תירס? האם לשנות משהו מבחינת הכמויות? תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:15 14.09.2020)

אפשר להוסיף כ3/4 כוס גרגירי תירס.

avatar
סיון (13:58 15.09.2020)

חזרתי כדי להגיד שיצא מעולה (עם התירס). תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:58 15.09.2020)

תודה סיון 🙂

avatar
מיטל (17:53 10.09.2020)

היי אפרת, האם אפשר להמיר את הגבינה בקוטג?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 10.09.2020)

כן.

avatar
ספיר (13:16 28.07.2020)

היי אפרת, ניתן להמיר את הזיתים בתירס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:36 28.07.2020)

כן.

avatar
לימור (12:53 25.07.2020)

עוד מתכון נהדר! תודה רבה! את אלופה!

פשטידת גבינות וזיתים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:01 25.07.2020)

תודה לימור, נראה מעולה 🙂

avatar
חגית (09:50 8.07.2020)

שלום,
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין ?
אם כן, מה הכמות של אבקת אפיה שצריך להוסיף ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:20 8.07.2020)

היי חגית,
אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח כוסמין + שליש כפית אבקת אפיה.

avatar
אסתי (08:19 26.05.2020)

הי,
אם אני רוצה לוותר על הבצל, האם עלי להוסיף את אותה כמות שמן לתערובת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:34 26.05.2020)

מספיק להוסיף לתערובת כף אחת של שמן.

avatar
שרונה (16:41 25.05.2020)

היי
האם אפשר להכין את המתכון עם קמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה?אם כן כמה יש להוסיף?
תודה וחג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:01 25.05.2020)

היי שרונה,
אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ואז להוסיף לתערובת.
חג שמח 🌺

avatar
הודיה (04:04 3.05.2020)

אפרת שלום
אני רוצה לשים פטריות במקום זיתים .
אז אני מוסיפה פטריות טריות או מקופסת שימורים ?
ואם כן מה הכמות שאני צריכה לשים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 3.05.2020)

אפשר לשים 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות או 2 קופסאות שימורים.
מומלץ לטגן את הפטריות אחרי שהבצל מזהיב עד שהן מצטמצמות (5-7 דקות).

avatar
הודיה (12:26 3.05.2020)

אפרת שלום
בהמשך לתשובה שלך .
אם אני שמה פטריות מקופסת שימורים חובה לטגן אותם ? או אפשר לשים אותן בלי טיגון ? והאם אפשר בכלל לוותר עליהן ? וגם על הזיתים ועל התירס ? אפשר לשים רק את גבינות ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 3.05.2020)

אם אלה פטריות משימורים לא חובה לטגן.
זה ייצא יותר טעים עם התוספות, מה שגם התוספות מוסיפות יותר נפח.

avatar
רבקה (18:37 29.04.2020)

אחלה מתכון
😄😆😁

פשטידת גבינות וזיתים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:31 29.04.2020)

נראה מעולה 😍
תודה רבקה

avatar
לילך (15:01 26.03.2020)

תודה רבה
האם אפשר להחליף את הזיתים?
אולי בגרגירי תירס?
ובמקום בולגרית – צפתית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:37 26.03.2020)

כן אפשר.

avatar
גילי (21:41 17.03.2020)

הכנתי את התערובת אך שכחתי לטגן את הבצל
מה אפשר לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 18.03.2020)

לא נורא.

avatar
ר (20:27 17.03.2020)

הכנתי את המתכון הזה עם קמח תופח יצא ב\”ה מעולהה!!!
אני רוצה להכין אותה עכשיו בלי גלוטן…איזה קמח יהיה הכי מתאים? קמח תפו\”א? קונדיטור? או אחר..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 17.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
אם יש לך תערובת קמחים כמו תמי או כרגיל אז עדיף.
אם לא, אז כ-2 כפות קמח קונדיטור. אני חוששת שאם הכמות תהיה גדולה יותר זה ישפיע על המרקם.

avatar
ר (21:25 17.03.2020)

תודה! אם אני שמה קמח תמי אני יצטרך להוסיף אבקת אפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:48 18.03.2020)

אפשר לשים כשליש כפית אבקת אפיה.

avatar
אורטל (15:52 16.03.2020)

היי אפרת,
יש לי בבית גבינה לבנה, קוטג וצפתית.
מה כדאי לשים? כמויות?
מבלי להוסיף גבינה צהובה ובולגרית

תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:25 16.03.2020)

הגבינה הצהובה דווקא מוסיפה טעם אבל אם אין לך תוסיפי רק כחצי כוס גבינה צפתית מפוררת.
גבינה לבנה שימי 250 ג’ כמו שרשום במתכון.

avatar
פריאל (13:43 9.03.2020)

מה הכמויות לתבנית מלבנית גדולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 9.03.2020)

יש להכפיל כמויות ב-3.

avatar
חן (08:12 21.01.2020)

יוו את לא מבינה… אני חיסלתי חצי אנגליש קייק ובעלי את החצי השני… ברגע זה ניגמר.. חוץ מהרעיון שלא התאפקתי וחתכתי אותה חמה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 21.01.2020)

שמחה שנהניתם ❤️

avatar
ורד (09:43 16.01.2020)

היי אפרת,
רציתי לשאול אם אפשר להכין את הפשטידה עם יוגורט BIO במקום הגבינה הלבנה? אני רוצה להכין לערב 2 פשטידות ויש לי כמות של יוגורטים שאני רוצה לסיים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:23 16.01.2020)

כן אפשר אבל מומלץ לסנן קצת את היוגורט לפני שימוש.

avatar
רברה (13:55 31.12.2019)

אפשר להכין את הפשטידה ביום רביעי ולאכול ביום ראשון?
אפשר בלי בצל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 31.12.2019)

אפשר לוותר על הבצל.
עדיף להכין ביום שישי אם זה מוגש בראשון.

avatar
נירה (12:31 11.07.2019)

הי אפרת,
במה אפשר להחליף את הזיתים? האם אפשר להשמש באותה תערובת גבינות עם ירק אחר?
האם אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח שקדים או את כל הקמת + להוסיף אבקת איה?

תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:04 11.07.2019)

היי נירה,
במקום זיתים אפשר לשים גרגירי תירס או פטריות מטוגנות.
קמח שקדים לא סופח נוזלים כמו קמח רגיל לכן אני לא ממליצה להמיר יותר מ-2 כפות קמח תופח בקמח שקדים. קחי בחשבון שקמח השקדים נותן מרקם קצת גרגירי.

avatar
לי (06:50 10.07.2019)

החלפתי מרכיבים ממה שהיה לי בבית:
בצל סגול במקום בצל לבן
קוטג’ במקום גבינה לבנה
גבינת פטה במקום הצהובה
יצא פיצוץץץץץץ
הפירורי לחם למעלה וואו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 10.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

avatar
מעייין (09:47 3.06.2019)

היי, אפשר לוותר כל הבצל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 3.06.2019)

כן.

avatar
דנה בר-לב יונה (21:06 30.05.2019)

וואו. איזה יופי!
הופתעתי לטובה ממש. בנו כל המשפחה לארוחת שישי מופלאה והכל חוסל!
ממש “מותק” של מתכון.
תודה לך, יקירה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 31.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה דנה

avatar
ליטל (20:44 21.04.2019)

היי איך אפשר להפוך לכשלפ ? יש לי קמח תמי ויש לי קמח תופח לפסח של אסם (לעוגות ואפיה)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 21.04.2019)

לא ניסיתי עם אף אחד מהם אבל נראה לי שאפשרי עם קמח תופח לפסח.

avatar
מיכל (17:19 9.03.2019)

הי אפרת, יש איך לשלב במתכון גבינת קממבר? יש לך מתכון אחר שאפשר לשלב בו גבינת קממבר?
תושה,
מיכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 9.03.2019)

כן אפשר.

avatar
יעל (09:00 16.12.2018)

אפרת שלום,
אפשר לעשות בתבנית שקעים? תודה,
יעל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 16.12.2018)

כן אפשר.

avatar
חן (09:39 6.12.2018)

הי, אני רוצה להכין את הפשטידה היום (חמישי) כדי לאכול ביום שבת בצהריים.
היכן את ממליצה לאכסן אותה עד ליום שבת (מקרר/מקפיא) והאם זה עלול לפגוע בטעם או משהו כזה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 6.12.2018)

אפשר להכין היום ולשמור במקרר עד שבת.
חג שמח 🌷

avatar
דידי (10:25 9.11.2018)

היי אפרת
תודה רבה על התכונים הנהדרים שלך!
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הבצל ( לא אוהבים אצלי) ומה אפשר או צריך לשים במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 9.11.2018)

היי,
אפשר לשים שן שום כתושה במקום או פשוט לוותר.

avatar
אוסי (17:15 27.10.2018)

יצא מעולה תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 27.10.2018)

תודה אוסי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
תהילה (10:08 21.10.2018)

הי אפרת, יש לי. רקק גבינה לבנה… אפשרי לעשות בלי שאר הגבינות?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 21.10.2018)

אפשר למרות שהגבינות האחרות מוסיפות טעם.

avatar
נועה (10:03 23.09.2018)

היי אפרת:)
איך את חושבת שתצא הפשטידה שלך עם שמנת חמוצה במקום הגבינה לבנה? יותר עשירה?:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 23.09.2018)

היי נועה,
השבתי על זה בתגובה הקודמת 🙂
חג שמח!

avatar
Noa Dovrat (21:09 22.09.2018)

היי:)
אני רוצה להכין את הפשטידה מחר ורוצה ותוהה האם שמנת חמוצה במקום גבינה לבנה תעשה אותה עשירה יותר?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 22.09.2018)

שמנת חמוצה יכולה לשפר במעט את המרקם אבל ההבדל הוא לא משמעותי במקרה הזה.
חג שמח 🌺

avatar
נועה (10:05 23.09.2018)

תודה רבה:)
(בטעות
כתבתי פעם נוספת את יכולה למחוק כמובן)
חג שמח!! 🌸

avatar
צילה (17:38 30.08.2018)

היי אפרת,
הפשטידה היא מאד טעימה ואני עושה אותה הרבה. אבל אני שמה רק חצי כוס זיתים וזה ממש מספיק, ויוצא נהדר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 30.08.2018)

מצוין 🙂
תודה צילה.

avatar
מזל שחר (15:12 24.07.2018)

היי אפרת,

הכנתי את הפשטידה ויצאה מעולה ונטרפה בקלי קלות ובמהירות ע”י כל האורחים. לא הייתה לי גבינה לבנה ושמתי גבינת טוב טעם ושמנת חמוצה.
הכפלתי את הכמויות כדי שהכמות תספיק לתבנית בינונית של אלומניום.

תודה על מתכון פשוט ונפלא.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 24.07.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה מזל 🙂

avatar
נןעה (15:04 18.05.2018)

פשטידת הזיתים יצאה פצצה! הצהובה ששמתי היא גראנה פאדאנו של גד. ממש טעם איטליה. בענין הקמח: ‘כפות גדושות’ נתון לפירוש ואני אולי נסחפתי קמעה אבל עדיין יצא פריך. נקווה שיישאר משהו עד שיגיעו האורחים לשבועות. תודה :))

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 20.05.2018)

תודה נועה 🙂

avatar
מרינה (13:36 18.05.2018)

פשטידה מדהימה!!!
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 20.05.2018)

תודה מרינה 🙂

avatar
מוריה (22:28 17.05.2018)

עשיתי את הפשטידה לשבועות
פשוט יצא טטטטטטטעעעעעייייםםםם ומדהים
תודה על כל המתכונים שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 20.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מוריה 🙂

avatar
:-) (10:37 14.05.2018)

היי ,הכמות שרשומה במתכון מספיקה רק לתבנית אינגלייש קייק אחת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:39 14.05.2018)

כן.
יום מקסים 🙂

avatar
מוריה (11:11 26.04.2018)

היי האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגיל?
תודה על מתכונים נהדרים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 26.04.2018)

כן, אפשר.

avatar
מיטל (00:01 26.04.2018)

הכנתי פעם ראשונה, יצא מעולה וסיימו חצי מגש עוד לפני שהספקתי להגיש לשולחן. אבל יצאה קצת דחוסה, איך אפשר לעשות אותה טיפה יותר אוורירית? תודה🙏🏻

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 26.04.2018)

היי מיטל,
שמחה שיצא טעים. הפשטידה אמורה לצאת במרקם קצת דחוס, זה בגלל המרכיבים שלה.
יום מקסים 🌷

avatar
נגה (15:50 1.04.2018)

היי! כדי לעשות את הפשטידה כשרה לפסח אפשר לשים במקום קמח רגיל קמח מצות? ואבקת אפיה?..
תודה רבה! 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:27 1.04.2018)

היי נגה,
אפשר אבל הטעם יהיה פחות מעודן. אם יש לך קמח תפו”א או קמח תופח לפסח אפשר לשקול לשלב עם קמח המצות.
תוסיפי כשליש כפית אבקת אפיה.
בהצלחה 🙂

avatar
מיה (14:05 2.03.2018)

היי, תודה על מתכונים פשוטים ומעולים
אפשר להכין את הבלילה ולשמור במקרר, ורק יום אחרי לאפות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:10 2.03.2018)

אני מניחה שאפשר.

avatar
ענבר (20:49 14.02.2018)

המלח קצת מיותר לטעמנו, תערובת הגבינות מספיק מלוחה, מעבר לזה טעים מאוד!! תודה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 14.02.2018)

תודה על העדכון 🙂

avatar
מוריה (09:36 25.01.2018)

נראה לך אפשרי לשים חלב במקום גבינה לבנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 25.01.2018)

פחות מומלץ. זה ישנה את המרקם.

avatar
מוריה (20:28 25.01.2018)

אוקי.
תודה!

avatar
אשירה. (19:35 2.01.2018)

יצא מצוין.
ויתרתי על הגבינות הקשות, ושמתי קצת קוטג’ במקום.
חוץ מזה, הכפלתי כמויות, ובטעות את הביצים לא הכפלתי, וזה לא היה חסר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 2.01.2018)

מצוין 🙂
תודה אשירה.

avatar
יפעת (10:14 16.08.2017)

הי אפרת..
אין לי קמח טופח..אפשר לשים קמח רגיל עם אבקת אפיה?
איזה כמות לשים?
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 16.08.2017)

היי יפעת,
אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ואז להוסיף לתערובת.
יום מקסים 🙂

avatar
אילנה. (21:32 15.08.2017)

שלום אפרת!
אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת בתור מנות אישיות. יש לי תבנית שקעים חד פעמית. האם לשים את התערובת ככה על תבנית משומנת או שאפשר עם מנג’טים?
אם אשים עם מנג’טים, הוא לא ירטב מהתערובת?
כמה זמן אפיה בתבנית כזו?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 15.08.2017)

היי אילנה,
אם זו תבנית מאלומיניום אפשר לשמן את השקעים ולצקת ישירות את התערובת לתבנית.
אם את משתמשת במנג’טים רצוי שאלה יהיו מקרטון קשיח ולא נייר דק.
זמן אפיה 30-35 דקות.

avatar
אורטל (15:34 14.06.2017)

אהלן
מעוניינת להכין בתבנית חד פעמית מרובעת,
האם להכפיל כמויות?
תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:51 14.06.2017)

היי אורטל,
את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית קטנה בגודל 31X22 (המדידה מהחלק העליון).

avatar
אתי (12:15 13.06.2017)

היי, יישר כח על האתר הנפלא! כבר הכנתי ממנו כמה מתכונים טעימים 🙂

האם ניתן להקפיא את הפשטידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 13.06.2017)

אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂

avatar
נעמה (20:10 5.06.2017)

הי,
איזה מתכונים מעולים! תמיד אפשר לסמוך עלייך שייצא טוב!
אני רוצה להוסיף קוטג’ (כי בטעות קניתי מלא קופסאות לאותו תאריך בעוד יומיים…) במקום הגבינה הלבנה או המלוחה או פשוט בנוסף לתערובת? מה דעתך?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 5.06.2017)

היי נעמה,
את יכולה לשים קוטג’ במקום הגבינה הלבנה.

avatar
שירה (01:27 28.05.2017)

רציתי לישאול האם זה צריך להיות קר או חם שמגישים? אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:37 28.05.2017)

היי שירה,
אפשר להכין את הפשטידה כשהיא חמימה או בטמפ’ החדר.
אין בעיה להכין יום לפני ולשמור במקרר. לפני ההגשה לחמם מעט בתנור.
שבוע נפלא וחג שמח 🙂

avatar
שרית (12:46 25.05.2017)

היי
רציתי לשאול יש לך מתכון טוב לקיש עם פטריות וגבינות או בטטות לשבועות אבל עם בצק פריך עם חמאה/ מחמאה האתר שלך מקסים ומתכונים מעולים.
תודה שרית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 25.05.2017)

היי שרית,
מצורף מתכון לקיש פטריות ובטטה חלבי. התחתית היא על בסיס שמן אבל אפשר להמיר את השמן ב70 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר ואז היא תצא יותר פריכה.
יום מקסים 🙂

avatar
ליליה (17:29 1.05.2017)

היי אפרת,
איפה שאני גרה אין גבינה לבנה כמו בארץ. קרים צ׳יז של פילדלפיה זה טוב?

avatar
ליליה (17:30 1.05.2017)

אוי לא זכרתי שכבר שאלתי… תודה 🙂
אנסה להכין ואידכן איך יצא

avatar
מתנה (13:51 27.04.2017)

היי!!! האם ניתן להקפיא? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:18 27.04.2017)

לדעתי כן.

avatar
דקלה (11:30 24.04.2017)

הי אפרת,
מה אפשר להוסיף במקום גבינה בולגרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 24.04.2017)

היי דקלה,
אפשר לשים כל גבינה מלוחה או קשה אחרת שיש לך. אם אין פשוט תכיני בלי.
יום מקסים 🙂

avatar
ענת (10:03 30.03.2017)

היי אפרת, עשיתי כבר פעמיים ויצא מעדן. המון תודה וחג שמח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 30.03.2017)

תודה ענת, חג שמח 🙂

avatar
שירה (13:24 29.03.2017)

איך עושים את זה כשר לפסח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 29.03.2017)

היי שירה,
אולי הייתי מנסה לשים קורנפלור במקום + שליש כפית אבקת אפיה.

avatar
שירה (13:22 29.03.2017)

הי אפרת,

אני רוצה לעשות את זה לפסח- איך זה יוצא עם קמח מצה/ קמח תפו”א או אם יש לך רעיון אחר?

avatar
ליליה (20:41 23.03.2017)

היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הגבינה הלבנה? האם קרים צ’יז של פילדלפיה יתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 23.03.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
ענת (18:06 23.03.2017)

שלום אפרת
אפשר בלי זיתים? ואז צריך להוסיף מלח?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 23.03.2017)

היי ענת,
ממליצה להוסיף משהו אחר במקום הזיתים כדי שהטעם יהיה מעניין יותר כמו גרירי תירס, פטריות וכדו’.
אפשר להשאיר חצי כפית גדושה מלח.

avatar
שלומית (02:01 22.03.2017)

היי – תודה על המתכון הנהדר !!! אני מניחה שמטגנים ב3 כפות שמן כדי שהן יהיו חלק מהתרכובת ? אחרת… למה 3 כפות ?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:20 22.03.2017)

נכון, זה במקום להוסיף שמן לתערובת עצמה.
יום מקסים 🙂

avatar
שרון (15:39 21.03.2017)

אפשר לשים צפתית במקום הבולגרית וכמה גר’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:06 21.03.2017)

כן, אפשר לשים צפתית באותה כמות (בסביבות 2 כפות). לא יודעת כמה זה יוצא בגרם אבל זה ממש לא חייב להיות מדויק.
במקום קמח תופח אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
לא ממליצה לוותר לגמרי הגבינה הצהובה, אפשר לפחות להפחית לחצי כמות ולשים רק שליש כוס. אם יש לך גבינות נוספות אפשר להוסיף לתערובת.

avatar
שרון (15:38 21.03.2017)

אפרת כמה א. אפייה לשים עם קמח רגיל?רוצה להימנע מגבינה צהובה עקב דיאטה – אפשר להשלים עם גבינה רזה אחרת?

avatar
אפרת (11:13 13.05.2022)

היי אפרת,
אני צריכה את הפשטידה לשבוע הבא ורוצה להכין אותה כבר עכשיו
האם אני יכולה להכין את התערובת ולהקפיא ואז להוציא ולאפות
בנוסף- מה זה אומר 4 כפות קמח תופח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 13.05.2022)

היי,
לא מומלץ להקפיא את הפשטידה לפני אפייה.
לא בטוחה שהבנתי את שאלתך לגבי 4 כפות קמח תופח(:
יש להשתמש בקמח תופח ולשים ממנו 4 כפות.
אם אין לך- אפשר לשים 4 כפות קמח רגיל+ רבע כפית אבקת אפייה.

לקריאת כל התגובות