זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
בצל קטן קצוץ
כוס ורבע זיתים ירוקים פרוסים לטבעות (יש לשטוף מנוזלי השימורים ולסנן)
2 ביצים
קופסת גבינה לבנה (250 גרם)
4 כפות גדושות קמח תופח
שני שליש גבינה צהובה מגורדת (80 גרם)
2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
*לפיזור מעל- 2 כפות פירורי לחם (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מעבירים את הבצל לקערה ומוסיפים את כל החומרים. מערבבים לתערובת אחידה.
-משמנים תבנית אינגליש קייק, מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, במשך כ-40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
*יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה. היא מתייצבת לאחר קירור.
פשטידת זיתים, פשטידת גבינות
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
האם ניתן להקפיא? ואם כן אז גם עם הפירורי לחם?
כן אפשר עם הפירורים
היי 😁 במידה ואני רוצה להכין בתבנית מחולקת למאפינס … עדיין צריך 40 דקות או פחות ?
30-35 דקות.
תודה על המתכון! הכנתי ויצא טעיייים
כמה זמן נראה לך הפשטידה יכולה להישמר במקרר?
כ-4 ימים.
תודה
אני רוצה להכין את פשטידה ואין לי קמח תופח אפשר להוסיף א איפה? אם כן כמה?
פשר לשים 4 כפות גדושות קמח לבן + שליש כפית אבקת אפיה.
1.אפשר לשים קוטג במקום גבינה ?2. אפשר לשים ירק אחר במקום הזיתים ? נגיד אני רוצה לשים תירס ופטריות מה הכמות של שתהם ביחד ?
1. אפשר גבינה לבנה.
2. אפשר תירס ופטריות קצוצות (סה”כ כוס ורבע -כוס וחצי ביחד)
היי
אני רוצה להכין את המפשטידה מהיום בשביל משלוח מנות לפורים.
האם זה כדאי? ואיך הכי טוב לאחסן? מקרר/ מקפיא?
כן, לשמור במקרר.
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום פירורי הלחם או האם ניתן לוותר ?
אפשר לוותר.
אני עושה קרונלקפס שבור מלמעלה רעיון של גיסתי קריספי וטעים בטרוף
הכנתי את הפשטידה הזו, את המעקודה ואת פשטידת הפסטה פיצה, ובן זוגי והבן שלי לא הפסיקו לומר לי כמה טעים!
תודה לך❤️
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת את מהממת כל הכבוד בזכותך בעלי אכל ונהנה מתכונים מהממים שיהיה לך גמר חתימה טובה שמחות ואושר
איזה כיף לשמוע!
גמר חתימה טובה😊
אפשר קוטג במקום גבינה? ומה אפשר במקום הגבינה בולגרית?
היי
אפשר.
אפשר לוותר על בולגרית או להוסיף פטה/מוצרלה.
וואו.
אני כל פעם מכינה מחדש ופשוט לא מספיקה לצלם מרוב שזה נגמר מהררר ב”ה 🙂
תודה!! פשוט כיף להיכנס למטבח עם כל המתכונים הטעימיםם!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ממש טעים!! תודה!
שמחה מאד לשמוע!
היי אפרת, יש לי רק 2 ביצים בגודל מדיום. אפשר להכין את הפשטידה לדעתך? תודה רבה!
היי
אפשר(:
היי אפשר במקום גבינה צהובה מוצרלה?ובמקום קמח חיטה קמח קוואקר?
היי
אפשר לשתי השאלות(:
אני מגדילה כמויות.אפשר להכניס קופסה אחת של גבינה לבנה וקופסה של קוטג’?? יש לי רק קופסה אחת של גבינה לבנה.
היי
אפשר.
היי אפרת
אני רוצה להכין פשטידת גבינה ללא הזיתים, האם זה אפשרי לוותר על הזיתים?
כן, אפשר לוותר.
מה אפשר להכין? מהיר, שאפשר לקחת לעבודה בלי הרבה עבודה…
לא בטוחה שהבנתי מה הכוונה…
אם את מחפשת מתכונים לעבודה לכי על קציצות ירק/מאפים שונים/חטיפי בריאות.
התכוונתי מה אפשר להכין ליד?
הכנתי מקלות שום…
אגב ידוע לך מה הברכה של זה(מקלות שום)?
אפשר להכין סלטים שונים, פשטידות, תפוח אדמה מוקרם, וכדומה.
לפי הידוע לי הברכה על המקלות היא מזונות.
היי אפרת
האם ניתן לעשות את הפשטידה כשרה לפסח? מה ניתן לשים במקום קמח?
תודה רבה וחג שמח❤️
היי,
ניתן להשתמש בקמח תופח לפסח ללא שינוי נוסף.
חג שמח!
היי, כמה זמן צריך בתנור אם הכפלתי כמויות?
תודה על המענה ומתכונים מעולים כל פעם!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
זמן האפייה עשוי להתארך ב-7-10 דקות נוספות.
שלום
אני רוצה להכין את הפשטידה בתור פשטידות אישיות למסיבה
אחיינית שלי אלרגית לחלבי ואני רוצה להכין לה פשטידה אישית פרווה
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום גבינות? (ריצ’ או משהו כזה אולי?)
היי,
ממליצה להשתמש בגבינה טבעונית/ממרח סויה היות והפשטידה מבוססת על גבינה…
אם אין אפשרות כדאי להכין פשטידה אחרת (למשל כזו שמבוססת על ירקות).
היי, לכמה אנשים מתאימה הכמות הזו? אם אני צריכה כמות המתאימה ל 30 איש? תודה רבה!
היי,
מהמתכון יוצאת תבנית אינגליש קייק, שזה בערך 10 פרוסות.
תכפילי את הכמויות פי 3 בשביל 30 אנשים(:
תודה רבה על המענה המהיר!
היי אפרת
אפשר לוותר על הזיתים והבצל?
היי,
אפשר לוותר על הבצל ועל הזיתים (למרות שהם מוסיפים מאד לטעם).
מומלץ להוסיף תוספת אחרת כמו פטריות/תירס/ברוקולי וכדומה.
מה אפשר לשים במקום זיתים?
היי,
אפשר לוותר על זיתים או לשים כל תוספת שאוהבים (תירס, פטריות…).
מתכון מושלם יצא טעים 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת
נהנית מאד מהאתר שלך
אולי יהיה לך רעיון בשבילי?
יש לי איזה 4 לבן שהפכו לנוזליים וכבר לא כיף לאכול אותם בצורתם הנוכחית…
מעבר לזה יש לי גבינה לבנה וקוטג’
אולי יש לך רעיון ומתכון למשהו שאפשר להכין מהלבן?
תודה רבה!
היי,
מצרפת לך שני מתכונים:
1. מאפינס קוטג’
2. מאפינס גבינה
בשניהם את יכולה לשלב לבן במקום גבינה לבנה או קוטג’.
בנוסף, הנה מתכון ללחמניות יוגורט שתוכלי להמיר בו את היוגורט בלבן.
בהצלחה!
יצא טעים מאוד! ארוחת ערב קלילה להכנה וממש מוצלחת
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
שלום אפרת.
אשמח לדעת – אם אין לי צהובה,
אוכל להשתמש במקום זה בקוטג’?
זה יצא עם מרקם וטעם טוב או שזה פחות מוצלח ללא הצהובה?
תודה רבה
היי,
הקוטג’ לא מתאים כתחליף לגבינה צהובה.
אפשר להמיר את הגבינה הצהובה בכל גבינה קשה אחרת (מוצרלה, פרמז’ן…) או בעוד שליש כוס בולגרית.
תודה רבה
הי, זה בדיוק השאלה שאני בדרך לשאול…
זה לא יצא מלוח מידי?
תלוי איזו בולגרית את שמה ומה הכמות.
אם זו בולגרית מעודנת אז היא לא כל כך מלוחה.
אם זו בולגרית רגילה אז כדאי להוסיף רק רבע כפית מלח.
יצא מדהים למרות שבטעות הכפלתי הכול חוץ מהקמח. יצא רך ומיוחד. תודה
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף😊
אפשר לשלב בפשטידה הזאת בטטה? איך?
אשמח לדעת
היי,
אפשר להוסיף קוביות קטנות של בטטה מבושלת. אין שינוי נוסף למעט הגדלת כמות המלח והפלפל לפי הטעם האישי(:
היי,
יש לי שמנת חמוצה זה הולך במקום הגבינה לבנה או לא כדאי?
היי,
אין בעיה להשתמש בשמנת(:
חיפשתי בשאלות
מה אפשר לשים במקום גבינה בולגרית?
יש לי קוטג’ אולי יהיה טוב?
תודה מראש
היי תהילה,
אפשר פשוט לוותר על הבולגרית או להוסיף עוד 2 כפות גבינה צהובה מגורדת/ גבינה קשה אחרת (כמו מוצרלה/פרמז’ן וכדומה).
היי אפרת,
אפשר להוסיף גם פטריות? יש לי 2 סלסלות. אם כן, כמה את ממליצה להוסיף?
האם לטגן קודם עם הבצל?
תודה רבה!
היי סיון,
פטריות עשויות לשדרג מאד(:
ממליצה לטגן סלסלת פטריות אחת עם הבצל, ואז לסנן מנוזלים מיותרים ולהוסיף לקערה.
נהדר ברמות, החלפתי את הזיתים בתירס ופטריות ובגבינות הוספתי פטה עיזים קצת, את הבצל טיגנתי עם שום וג׳ינג׳ר…
שדרוג מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח😊
נדיררררררררררר הייתי צריכה ממש להתאפק כדי להשאיר לחג, תודה רבההההה!!
איזה כיף לקרוא כזו תגובה😊 תודה יקירה וחג שמח!
האם מתאים להכניס פה תרד של סנפרוסט. אם כן- איך, כמה ומתי?
היי,
כדאי לטגן חצי כוס תרד יחד עם הבצל, ולהמשיך במתכון כרגיל. (אם נוצרים הרבה נוזלים מהתרד כדאי לסנן)😊
היי אפרת, התכוונתי לשאול האם חובה לטגן את הבצל?
כי אני כן רוצה את זה עם בצל אבל השאלה אם אפשר פשוט לחתוך ולשים או שחובה לטגן קודם…
תודה על התשובה המהירה!
לא כדאי להוסיף בצל לא מטוגן, הוא נהיה קשה ומורגש מדי לטעמי😊
כמה יוצא מכל הכמות? כמות שמספיקה לכמה אנישים?
היי,
הכמות מספיקה ל-4 מנות בערך (תלוי בגודל החתיכות).
היי אפרת האם אפשר לוותר על הטיגון של הבצל? (קצת מתעצלת😉)
עד כמה זה יהרוס?
היי תהילה,
הבצל מאד מוסיף, אבל יוצא בסדר גמור גם בלעדיו🙂
הכנתי עכשיו לשבת כמות כפולה ויצא מושלם! כל כך טעים ורך בצורה מושלמת! מתכון קבוע מעכשיו
תודה רבה!
שמחה כל כך לשמוע! שבת שלום 😊
היי אפרת, אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה 21. האם אני צריכה לשנות כמויות ?
תודה רבה על המענה והמתכונים:)
היי דפנה,
ממליצה להכפיל את כל החומרים ב-1.5.
היי אפרת,
יצא נפלא.
פעם עשיתי עם זיתים ופעם עם תירס. מעולה!
תודה רבה
תודה לך שחזרת לעדכן ❤️
האם אפשר לשים בתוך תבניות מאפינס?
כן.
כמה זמן אפיה צריך אם אכין את הפשטידה הזאת כמאפינס?
30-35 דקות.
היי אפרת, האם אפשר להוסיף גם תירס? האם לשנות משהו מבחינת הכמויות? תודה רבה!
אפשר להוסיף כ3/4 כוס גרגירי תירס.
חזרתי כדי להגיד שיצא מעולה (עם התירס). תודה רבה!
תודה סיון 🙂
היי אפרת, האם אפשר להמיר את הגבינה בקוטג?
כן.
היי אפרת, ניתן להמיר את הזיתים בתירס?
כן.
עוד מתכון נהדר! תודה רבה! את אלופה!
תודה לימור, נראה מעולה 🙂
שלום,
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין ?
אם כן, מה הכמות של אבקת אפיה שצריך להוסיף ?
היי חגית,
אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח כוסמין + שליש כפית אבקת אפיה.
הי,
אם אני רוצה לוותר על הבצל, האם עלי להוסיף את אותה כמות שמן לתערובת?
מספיק להוסיף לתערובת כף אחת של שמן.
היי
האם אפשר להכין את המתכון עם קמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה?אם כן כמה יש להוסיף?
תודה וחג שמח
היי שרונה,
אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ואז להוסיף לתערובת.
חג שמח 🌺
אפרת שלום
אני רוצה לשים פטריות במקום זיתים .
אז אני מוסיפה פטריות טריות או מקופסת שימורים ?
ואם כן מה הכמות שאני צריכה לשים ?
אפשר לשים 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות או 2 קופסאות שימורים.
מומלץ לטגן את הפטריות אחרי שהבצל מזהיב עד שהן מצטמצמות (5-7 דקות).
אפרת שלום
בהמשך לתשובה שלך .
אם אני שמה פטריות מקופסת שימורים חובה לטגן אותם ? או אפשר לשים אותן בלי טיגון ? והאם אפשר בכלל לוותר עליהן ? וגם על הזיתים ועל התירס ? אפשר לשים רק את גבינות ?
אם אלה פטריות משימורים לא חובה לטגן.
זה ייצא יותר טעים עם התוספות, מה שגם התוספות מוסיפות יותר נפח.
אחלה מתכון
😄😆😁
נראה מעולה 😍
תודה רבקה
תודה רבה
האם אפשר להחליף את הזיתים?
אולי בגרגירי תירס?
ובמקום בולגרית – צפתית?
כן אפשר.
הכנתי את התערובת אך שכחתי לטגן את הבצל
מה אפשר לעשות?
לא נורא.
הכנתי את המתכון הזה עם קמח תופח יצא ב\”ה מעולהה!!!
אני רוצה להכין אותה עכשיו בלי גלוטן…איזה קמח יהיה הכי מתאים? קמח תפו\”א? קונדיטור? או אחר..
שמחה שיצא טעים 🙂
אם יש לך תערובת קמחים כמו תמי או כרגיל אז עדיף.
אם לא, אז כ-2 כפות קמח קונדיטור. אני חוששת שאם הכמות תהיה גדולה יותר זה ישפיע על המרקם.
תודה! אם אני שמה קמח תמי אני יצטרך להוסיף אבקת אפיה?
אפשר לשים כשליש כפית אבקת אפיה.
היי אפרת,
יש לי בבית גבינה לבנה, קוטג וצפתית.
מה כדאי לשים? כמויות?
מבלי להוסיף גבינה צהובה ובולגרית
תודה!
הגבינה הצהובה דווקא מוסיפה טעם אבל אם אין לך תוסיפי רק כחצי כוס גבינה צפתית מפוררת.
גבינה לבנה שימי 250 ג’ כמו שרשום במתכון.
מה הכמויות לתבנית מלבנית גדולה
יש להכפיל כמויות ב-3.
יוו את לא מבינה… אני חיסלתי חצי אנגליש קייק ובעלי את החצי השני… ברגע זה ניגמר.. חוץ מהרעיון שלא התאפקתי וחתכתי אותה חמה…
שמחה שנהניתם ❤️
היי אפרת,
רציתי לשאול אם אפשר להכין את הפשטידה עם יוגורט BIO במקום הגבינה הלבנה? אני רוצה להכין לערב 2 פשטידות ויש לי כמות של יוגורטים שאני רוצה לסיים
כן אפשר אבל מומלץ לסנן קצת את היוגורט לפני שימוש.
אפשר להכין את הפשטידה ביום רביעי ולאכול ביום ראשון?
אפשר בלי בצל?
אפשר לוותר על הבצל.
עדיף להכין ביום שישי אם זה מוגש בראשון.
הי אפרת,
במה אפשר להחליף את הזיתים? האם אפשר להשמש באותה תערובת גבינות עם ירק אחר?
האם אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח שקדים או את כל הקמת + להוסיף אבקת איה?
תודה רבה.
היי נירה,
במקום זיתים אפשר לשים גרגירי תירס או פטריות מטוגנות.
קמח שקדים לא סופח נוזלים כמו קמח רגיל לכן אני לא ממליצה להמיר יותר מ-2 כפות קמח תופח בקמח שקדים. קחי בחשבון שקמח השקדים נותן מרקם קצת גרגירי.
החלפתי מרכיבים ממה שהיה לי בבית:
בצל סגול במקום בצל לבן
קוטג’ במקום גבינה לבנה
גבינת פטה במקום הצהובה
יצא פיצוץץץץץץ
הפירורי לחם למעלה וואו
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
היי, אפשר לוותר כל הבצל?
כן.
וואו. איזה יופי!
הופתעתי לטובה ממש. בנו כל המשפחה לארוחת שישי מופלאה והכל חוסל!
ממש “מותק” של מתכון.
תודה לך, יקירה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה דנה
היי איך אפשר להפוך לכשלפ ? יש לי קמח תמי ויש לי קמח תופח לפסח של אסם (לעוגות ואפיה)
לא ניסיתי עם אף אחד מהם אבל נראה לי שאפשרי עם קמח תופח לפסח.
הי אפרת, יש איך לשלב במתכון גבינת קממבר? יש לך מתכון אחר שאפשר לשלב בו גבינת קממבר?
תושה,
מיכל.
כן אפשר.
אפרת שלום,
אפשר לעשות בתבנית שקעים? תודה,
יעל
כן אפשר.
הי, אני רוצה להכין את הפשטידה היום (חמישי) כדי לאכול ביום שבת בצהריים.
היכן את ממליצה לאכסן אותה עד ליום שבת (מקרר/מקפיא) והאם זה עלול לפגוע בטעם או משהו כזה?
תודה!
אפשר להכין היום ולשמור במקרר עד שבת.
חג שמח 🌷
היי אפרת
תודה רבה על התכונים הנהדרים שלך!
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הבצל ( לא אוהבים אצלי) ומה אפשר או צריך לשים במקום?
היי,
אפשר לשים שן שום כתושה במקום או פשוט לוותר.
יצא מעולה תודה רבה!!
תודה אוסי, שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת, יש לי. רקק גבינה לבנה… אפשרי לעשות בלי שאר הגבינות?
תודה רבה
אפשר למרות שהגבינות האחרות מוסיפות טעם.
היי אפרת:)
איך את חושבת שתצא הפשטידה שלך עם שמנת חמוצה במקום הגבינה לבנה? יותר עשירה?:)
היי נועה,
השבתי על זה בתגובה הקודמת 🙂
חג שמח!
היי:)
אני רוצה להכין את הפשטידה מחר ורוצה ותוהה האם שמנת חמוצה במקום גבינה לבנה תעשה אותה עשירה יותר?
תודה!
שמנת חמוצה יכולה לשפר במעט את המרקם אבל ההבדל הוא לא משמעותי במקרה הזה.
חג שמח 🌺
תודה רבה:)
(בטעות
כתבתי פעם נוספת את יכולה למחוק כמובן)
חג שמח!! 🌸
היי אפרת,
הפשטידה היא מאד טעימה ואני עושה אותה הרבה. אבל אני שמה רק חצי כוס זיתים וזה ממש מספיק, ויוצא נהדר.
מצוין 🙂
תודה צילה.
היי אפרת,
הכנתי את הפשטידה ויצאה מעולה ונטרפה בקלי קלות ובמהירות ע”י כל האורחים. לא הייתה לי גבינה לבנה ושמתי גבינת טוב טעם ושמנת חמוצה.
הכפלתי את הכמויות כדי שהכמות תספיק לתבנית בינונית של אלומניום.
תודה על מתכון פשוט ונפלא.
שמחה שיצא טעים!
תודה מזל 🙂
פשטידת הזיתים יצאה פצצה! הצהובה ששמתי היא גראנה פאדאנו של גד. ממש טעם איטליה. בענין הקמח: ‘כפות גדושות’ נתון לפירוש ואני אולי נסחפתי קמעה אבל עדיין יצא פריך. נקווה שיישאר משהו עד שיגיעו האורחים לשבועות. תודה :))
תודה נועה 🙂
פשטידה מדהימה!!!
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים
תודה מרינה 🙂
עשיתי את הפשטידה לשבועות
פשוט יצא טטטטטטטעעעעעייייםםםם ומדהים
תודה על כל המתכונים שלך
שמחה לשמוע!
תודה מוריה 🙂
היי ,הכמות שרשומה במתכון מספיקה רק לתבנית אינגלייש קייק אחת?
כן.
יום מקסים 🙂
היי האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגיל?
תודה על מתכונים נהדרים!
כן, אפשר.
הכנתי פעם ראשונה, יצא מעולה וסיימו חצי מגש עוד לפני שהספקתי להגיש לשולחן. אבל יצאה קצת דחוסה, איך אפשר לעשות אותה טיפה יותר אוורירית? תודה🙏🏻
היי מיטל,
שמחה שיצא טעים. הפשטידה אמורה לצאת במרקם קצת דחוס, זה בגלל המרכיבים שלה.
יום מקסים 🌷
היי! כדי לעשות את הפשטידה כשרה לפסח אפשר לשים במקום קמח רגיל קמח מצות? ואבקת אפיה?..
תודה רבה! 🙂
היי נגה,
אפשר אבל הטעם יהיה פחות מעודן. אם יש לך קמח תפו”א או קמח תופח לפסח אפשר לשקול לשלב עם קמח המצות.
תוסיפי כשליש כפית אבקת אפיה.
בהצלחה 🙂
היי, תודה על מתכונים פשוטים ומעולים
אפשר להכין את הבלילה ולשמור במקרר, ורק יום אחרי לאפות ?
אני מניחה שאפשר.
המלח קצת מיותר לטעמנו, תערובת הגבינות מספיק מלוחה, מעבר לזה טעים מאוד!! תודה על המתכון
תודה על העדכון 🙂
נראה לך אפשרי לשים חלב במקום גבינה לבנה?
פחות מומלץ. זה ישנה את המרקם.
אוקי.
תודה!
יצא מצוין.
ויתרתי על הגבינות הקשות, ושמתי קצת קוטג’ במקום.
חוץ מזה, הכפלתי כמויות, ובטעות את הביצים לא הכפלתי, וזה לא היה חסר.
מצוין 🙂
תודה אשירה.
הי אפרת..
אין לי קמח טופח..אפשר לשים קמח רגיל עם אבקת אפיה?
איזה כמות לשים?
תודה רבה!!
היי יפעת,
אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד ואז להוסיף לתערובת.
יום מקסים 🙂
שלום אפרת!
אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת בתור מנות אישיות. יש לי תבנית שקעים חד פעמית. האם לשים את התערובת ככה על תבנית משומנת או שאפשר עם מנג’טים?
אם אשים עם מנג’טים, הוא לא ירטב מהתערובת?
כמה זמן אפיה בתבנית כזו?
תודה רבה!
היי אילנה,
אם זו תבנית מאלומיניום אפשר לשמן את השקעים ולצקת ישירות את התערובת לתבנית.
אם את משתמשת במנג’טים רצוי שאלה יהיו מקרטון קשיח ולא נייר דק.
זמן אפיה 30-35 דקות.
אהלן
מעוניינת להכין בתבנית חד פעמית מרובעת,
האם להכפיל כמויות?
תודה:)
היי אורטל,
את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית קטנה בגודל 31X22 (המדידה מהחלק העליון).
היי, יישר כח על האתר הנפלא! כבר הכנתי ממנו כמה מתכונים טעימים 🙂
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂
הי,
איזה מתכונים מעולים! תמיד אפשר לסמוך עלייך שייצא טוב!
אני רוצה להוסיף קוטג’ (כי בטעות קניתי מלא קופסאות לאותו תאריך בעוד יומיים…) במקום הגבינה הלבנה או המלוחה או פשוט בנוסף לתערובת? מה דעתך?
תודה רבה!
היי נעמה,
את יכולה לשים קוטג’ במקום הגבינה הלבנה.
רציתי לישאול האם זה צריך להיות קר או חם שמגישים? אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר?
תודה רבה!
היי שירה,
אפשר להכין את הפשטידה כשהיא חמימה או בטמפ’ החדר.
אין בעיה להכין יום לפני ולשמור במקרר. לפני ההגשה לחמם מעט בתנור.
שבוע נפלא וחג שמח 🙂
היי
רציתי לשאול יש לך מתכון טוב לקיש עם פטריות וגבינות או בטטות לשבועות אבל עם בצק פריך עם חמאה/ מחמאה האתר שלך מקסים ומתכונים מעולים.
תודה שרית
היי שרית,
מצורף מתכון לקיש פטריות ובטטה חלבי. התחתית היא על בסיס שמן אבל אפשר להמיר את השמן ב70 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר ואז היא תצא יותר פריכה.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
איפה שאני גרה אין גבינה לבנה כמו בארץ. קרים צ׳יז של פילדלפיה זה טוב?
אוי לא זכרתי שכבר שאלתי… תודה 🙂
אנסה להכין ואידכן איך יצא
היי!!! האם ניתן להקפיא? תודה רבה!
לדעתי כן.
הי אפרת,
מה אפשר להוסיף במקום גבינה בולגרית?
היי דקלה,
אפשר לשים כל גבינה מלוחה או קשה אחרת שיש לך. אם אין פשוט תכיני בלי.
יום מקסים 🙂
היי אפרת, עשיתי כבר פעמיים ויצא מעדן. המון תודה וחג שמח.
תודה ענת, חג שמח 🙂
איך עושים את זה כשר לפסח?
היי שירה,
אולי הייתי מנסה לשים קורנפלור במקום + שליש כפית אבקת אפיה.
הי אפרת,
אני רוצה לעשות את זה לפסח- איך זה יוצא עם קמח מצה/ קמח תפו”א או אם יש לך רעיון אחר?
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הגבינה הלבנה? האם קרים צ’יז של פילדלפיה יתאים?
אני חושבת שכן.
שלום אפרת
אפשר בלי זיתים? ואז צריך להוסיף מלח?
תודה!
היי ענת,
ממליצה להוסיף משהו אחר במקום הזיתים כדי שהטעם יהיה מעניין יותר כמו גרירי תירס, פטריות וכדו’.
אפשר להשאיר חצי כפית גדושה מלח.
היי – תודה על המתכון הנהדר !!! אני מניחה שמטגנים ב3 כפות שמן כדי שהן יהיו חלק מהתרכובת ? אחרת… למה 3 כפות ?
תודה
נכון, זה במקום להוסיף שמן לתערובת עצמה.
יום מקסים 🙂
אפשר לשים צפתית במקום הבולגרית וכמה גר’?
כן, אפשר לשים צפתית באותה כמות (בסביבות 2 כפות). לא יודעת כמה זה יוצא בגרם אבל זה ממש לא חייב להיות מדויק.
במקום קמח תופח אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
לא ממליצה לוותר לגמרי הגבינה הצהובה, אפשר לפחות להפחית לחצי כמות ולשים רק שליש כוס. אם יש לך גבינות נוספות אפשר להוסיף לתערובת.
אפרת כמה א. אפייה לשים עם קמח רגיל?רוצה להימנע מגבינה צהובה עקב דיאטה – אפשר להשלים עם גבינה רזה אחרת?
היי אפרת,
אני צריכה את הפשטידה לשבוע הבא ורוצה להכין אותה כבר עכשיו
האם אני יכולה להכין את התערובת ולהקפיא ואז להוציא ולאפות
בנוסף- מה זה אומר 4 כפות קמח תופח?
היי,
לא מומלץ להקפיא את הפשטידה לפני אפייה.
לא בטוחה שהבנתי את שאלתך לגבי 4 כפות קמח תופח(:
יש להשתמש בקמח תופח ולשים ממנו 4 כפות.
אם אין לך- אפשר לשים 4 כפות קמח רגיל+ רבע כפית אבקת אפייה.