שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות

מס’ מנות: 10-12 מאפינס

סוג: חלבי/ פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

3 בצלים לבנים גדולים קצוצים

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)

3 כפות שמן קנולה/זית (לטיגון עם הבצל)

1/2 כוס קמח תופח (או חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה)

2 ביצים גדולות

2 כפות גדושות גבינה לבנה

2 כפות גבינה צהובה מגורדת

1 כף גבינת פרמז’ן מפוררת (לא חובה)

תיבול: כף מלאה אבקת מרק בטעם בצל/עוף (פרווה), מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מטגנים את הבצל הלבן עם 3 כפות שמן זית/קנולה עד להזהבה ( מעבר לזה לא שמים שמן נוסף בתערובת הפשטידה).

-מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש. מצננים ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה קמח תופח, 2 ביצים וגבינות. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

משמנים תבנית שקעים או אינגליש קייק ויוצקים את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות (תבנית שקעים) – 40 דקות (תבנית אינגליש קייק) עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: להכנת פשטידת בצל פרווה ניתן לוותר על הגבינות.

פשטידת בצל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ממתק קוקוס
עוגת תפוזים מקמח שקדים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
איילת (13:29 12.08.2021)

הכנתי את זה לשבת, הוספתי גזר ובטטה מגורדים,שמתי 8 כפות גבינה לבנה (במקום גבינה צהובה ופרמז’ן),ויצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (13:46 12.08.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף איילת😊

טל (17:26 14.07.2021)

היי רוצה להכין לארוחת ערב של הרגע האחרון, האם ניתן לשים קוטג׳ במקום גבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות (17:43 14.07.2021)

אפשר, המרקם עשוי להשתנות מעט(:

מאיה (19:27 21.06.2021)

תודה על המתכון המעולה!!!💙
הכנתי את זה כבר פעמיים
הולכת להכין עוד פעם
הוספתי פטריות וזה ממש טעים

מתכונים ב-10 דקות (21:21 21.06.2021)

איזה כיף שאהבת! ופטריות זה שדרוג מעולה😊

Carmit Gurevich Lalush (10:08 16.05.2021)

על כמה מעלות לכוון את התנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 16.05.2021)

180 מעלות.

Carmit Gurevich Lalush (13:13 16.05.2021)

תודה
היה רשום בהתחלה
לאשצמתי לב
חג שמח 🙂

אפרת (20:56 12.05.2021)

האם אפשר לשים משהו במקום בצל ירוק? ואפשר לוותר על זה?

מתכונים ב-10 דקות (21:16 12.05.2021)

היי אפרת,
אפשר לוותר על הבצל הירוק, יצא מעולה גם בלעדיו:)

אפרת (02:27 13.05.2021)

תודה רבה!

שירה (11:35 11.05.2021)

אפשר להחליף את הבצל ירוק בכוסברה?
ואם יש לי ביצים קטנות אז כמה צריך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:48 11.05.2021)

שימי 3 ביצים קטנות.
אפשר להחליף בכוסברה קצוצה.

מרטה י (12:11 22.03.2021)

היי אפרת,
טיגנתי את הבצל כרגע ומחכה שיתקרר
יחד עם זאת אני רואה שנשאר קצת שמן ונוזלים של הבצל שהוא מבריק לא ”טובע” בו, האם זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (12:27 22.03.2021)

היי מרטה,
כדאי לטגן את הבצל עד להזהבה, זה בסדר אם נשאר מעט נוזלים😊

Atzmona (11:57 8.03.2021)

בוקר טוב, תודה על מתכון מצוין הכנתי מספר פעמים.
במה להחליף את הקמח במידה ורוצה להכין לפסח.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:17 8.03.2021)

היי,
לא ניסיתי, אבל יש שתי אופציות:
1. לשים שליש כוס קמח תפוחי אדמה + שליש כפית אבקת אפיה.
2. לשים רבע כוס קמח שקדים עם 2 כפות גדושות קמח חומוס+ חצי כפית אבקת אפייה.

מגי (12:40 28.01.2021)

היי אפרת, כמו כל פעם שאני רוצה להכין משהוא אני מחפשת באתר שלך ותמיד ב”ה יוצא מוצלח, הוספתי לפשטידה שמיר וזה הוסיף מאוד
כעת בתנור העוגיות שוקולד צ’יפס מהמתכון שלך כמובן 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:21 28.01.2021)

כיף לשמוע,תודה שחזרת לעדכן,תמשיכי להנות🙂

רחלח (14:36 14.01.2021)

הי!
יש אפשרות להכין את הפשטידה פרווה?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 14.01.2021)

כן אפשר פשוט לוותר על הגבינות.

רחלי (20:56 14.01.2021)

תודה רבה !
רק אח”כ שמתי לב להערה.

כ (20:43 4.01.2021)

קשור לזה להוסיף פטריות או עדיף שלא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 4.01.2021)

אפשר. מומלץ לקצוץ את הפטריות גס ולטגן לפני – לאחר שהבצל הזהיב להוסיף את הפטריות למחבת ולטגן יחד עם הבצל במשך 5-7 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומתבשלות. יש לערבב מידי פעם. לפני שמוסיפים את הביצים והגבינות ושאר החומרים יש לצנן את תערובת הבצל והפטריות (כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום).

ירדן (18:34 30.12.2020)

תודה רבה על המתכון הנפלא! שכתבת לצנן את הבצלים ואז להעביר לקערה, אני אמורה לחכות עד שיגיעו לטיפה החדר ולא לשים אותם בקערה חמים? תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 30.12.2020)

אפשר להעביר לקערה ולהמתין שהם יתקררו קצת.
הסיבה לכך היא כדי שהביצים לא “יתבשלו” מהחום של הבצל.

נעמי (11:54 29.12.2020)

תודה רבה על המתכונים!
האם אפשר לשים רק את הגבינה הלבנה לוותר על שאר הגבינות? אם כן, הכמות של הגבינה נשארת אותו דבר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 29.12.2020)

אפשר. אין שינוי בכמות הגבינה הלבנה.

שושנה (16:55 14.12.2020)

אפשר להחליף את הבצל הירוק בבצל רגיל?, ואם כן כמה צריך?

מתכונים ב-10 דקות (20:03 14.12.2020)

היי שושנה,
תוכלי להשתמש בעוד בצל לבן ( סה”כ 4 )

אילי (14:30 23.11.2020)

שלום אפרת!😊
דבר ראשון תודה ענקית על כללללל המתכונין המושלמים דבר שני שאלה קטנה אפשר לשים רק חלק מסוגי הגבינות ושוב תודה ענקית😍

אילי (14:35 23.11.2020)

ואיזה תחליף אפשר לשים תאבקת מרק?ובאיזה כמויות?(אם ביכלל אפשר…)ותודה

מתכונים ב-10 דקות (15:20 23.11.2020)

יש לך מתכון לאבקת מרק ביתית אם תרצי להכין
או שתוכלי להחליף בכפית מלח ומעט פלפל שחור
בהצלחה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:19 23.11.2020)

היי אילי תודה רבה 🙂
אפשר לשים רק חלק מסוגי הגבינות, אין בעיה
פשוט שיהיו בכמות המספיקה

אילי (19:33 23.11.2020)

ממש תודה ענקית אני פשוט משוגעת על המתכונים שלך וממליצה לכל מי שאני מכירה😍😍😍

אילי (19:41 23.11.2020)

כמות מספיקה זה אומר לשים קצת יותר מימ שכתוב?

אילי (15:19 24.11.2020)

במוצרים החלביים

סיון (15:32 12.11.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין את הפשטידה (רק להכפיל כמויות) ואת הלזניה לאירוח בשבת בצהרים.
האם אפשר את שניהם להכין בשישי בערב? אם כן, איך לשמור אותם? תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:16 12.11.2020)

כן, אפשר לשמור במקרר מכוסה ולחמם לפני ההגשה.

אלמוג (08:55 29.09.2020)

אפשר להוסיף עוד ירקות כמו גזר/קישוא/ כוסברה (בהנחה שויתרתי על הגבינות) אם כן, כמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:15 29.09.2020)

אפשר להוסיף קישוא או גזר מגורדים בפומפיה גסה. מומלץ לטגן אותם קצת עם הבצל.
עלי כוסברה קצוצים אפשר להוסיף בכל מקרה (כחצי כוס).

אלמוג (07:37 30.09.2020)

תודה רבה! בהמלצתך כמה זמן מראש אפשר להכין פשטידה ולשמור במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:49 30.09.2020)

כיומיים.

רויטל (14:07 23.09.2020)

לא הבנתי איך יוצא פרווה?

פשוט מורידה מהמתכון כל מה שרשום חלבי?
תודה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:12 24.09.2020)

כן 🙂

גל בוסקו (12:54 22.09.2020)

היי אפרת 🙂
אמא שלי הכינה את המתכון הנ”ל – יצא נפלא וביקשנו עוד.
המון תודה.
*לא השתמשה בפרמז’ן כי לא היה, ותיבלה רק במלח ובפלפל (ללא אבקת מרק)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:56 22.09.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

דנה (01:05 6.09.2020)

אנחנו בבידוד והפשטידה עשתה לנו את הסעודה שלישית!!
רצינו משהו חם וקליל, מצאתי את המתכון כמה דקות לפני שבת, היה מושלם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 6.09.2020)

שמחה שנהניתם 🙂
המון בריאות ושבוע נפלא!

נופית (20:36 25.08.2020)

אחת הפשטידות הטעימות!
נגמרה תוך שניות!
תודה רבה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:13 26.08.2020)

שמחה שאהבת ❣️

הראשונית (12:01 31.07.2020)

הכנתי את הפשטידה בגביעי נייר והוספתי קצת פטריות טריות וזה יצא נפלא !!! אחד טרפתי ואת היתר השארתי לצילום 😋

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:25 31.07.2020)

מהמם 😍
תודה על השיתוף

מלכה (22:26 28.07.2020)

איך אפשר לטגן 3 בצלים גדולים רק ב3 כפות שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:35 28.07.2020)

אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אז אין בעיה.

מלכה (22:38 28.07.2020)

את צודקת. שמתי יותר וכעת אני צריכה לסנן את השמן!

לימור (16:24 17.07.2020)

שוב תודה אפשרת על עוד מתכון נהדר! הכנתי ונהנינו בטרוף!

לימור (16:28 17.07.2020)

בטעות כתבתי אפשרת במקום אפרת…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:34 17.07.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️
תודה שחזרת לעדכן

אורן (09:03 27.05.2020)

יש אפשרות להחליף את הקמח רגיל לקמח מלא. ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:36 27.05.2020)

אפשר אבל אבל צריך לקחת בחשבון שזה יהפוך את המרקם לקצת יותר “כבד”.

Ravit Ishtu (08:58 27.05.2020)

היי 😊
יש אפשרות לצמצם את כמות השמן במתכון ? יש לי אחות שאסור לה לעבור את הכפית שמן ביום … יש אפשרות לעשות משהו עם זה …?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 27.05.2020)

כדאי לשים לפחות כף שמן (זה כף אחת לכל הפשטידה אז אני מאמינה שזה יהיה בסדר?)

עדי (16:20 26.05.2020)

האם אפשר עם קמח כוסמין במקום לב
האם אפשר עם בצלים סגולים במקום לבנים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:37 26.05.2020)

עדיף קמח כוסמין לבן.
אפשר עם בצל סגול.

ruth ronen (10:19 21.05.2020)

אפשר גבינת לאבנה (labane) ?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:02 21.05.2020)

אני חושבת שכן למרות שכדאי לקחת בחשבון שהיא חמצמצה וזה יכול להשפיע על הטעם של הפשטידה.

רעות (11:39 20.05.2020)

היי אם אני רוצה להכין בתבנית מלבנית חד פעמי גודל סטנדרטי…מה הכמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:41 20.05.2020)

היי רעות,
כעקרון אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 אבל גם אם רוצים להגדיל כמויות אני ממליצה להכין ב-2 אינגליש קייק כך הפשטידה תאפה כמו שצריך.

אלישבע (18:39 8.07.2019)

הי אפרת
אני רגישה לגלוטן ורציתי לשאול האם אפשר לשים קמח תפו”א במקום קמח לבן רגיל?
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 8.07.2019)

לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות ניסתה ורשמה שיצא טעים.
אני ממליצה לשים רק שליש כוס + שלשי כפית אבקת אפיה.

שרית (08:50 2.07.2019)

הי אפרת את חייבת לשמוע!
הכנתי את הפשטידה אבל לא היה לי בצל ירוק, אז שמתי נענע, כן כן נענע וזה הוסיף ה-מ-ו-ן-!
גם שתי שמנת 9% והיה אחלה

יבורכו ידייך!! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 2.07.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה שרית ויום מקסים!

דורית (20:06 30.06.2019)

היי אפרת היקרה
היו לי רצועות כרישה חתוכות מוכנות בשקית שתיכף פג תוקפן. המרתי במקום בצל אחד כעצתך ובנוסף לשני בצלים ולבצל הירוק גיררתי בטטה קטנה.הכנתי בגירסת הפרווה. עוד מתכון מופלא ומנצח. פשטידה טעימה ונפלאה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 1.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דורית

מישהי מושלמת (21:27 13.06.2019)

תקשיבי החנתי ויצא מעולה הילדה שלי בת 17 וחצי נהנתה מאאאאאד גם אני רק האם מותר להוסיף תפוחי אדמה.?..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 14.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף תפו”א קטן-בינוני מגורד דק.

אורית (10:28 2.06.2019)

האם אפשר להוסיף גבינה סויה ?
זה לא יפגע בטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 2.06.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

שירה (11:41 31.05.2019)

מתכון מוצלח ביותר, הכנתי פרווה ויצא מושלם!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 31.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂

שרית (20:50 29.05.2019)

הי אחת אלופות אם לא ה…
אין לי ביצים טז מה אפשר לשים במקום? שמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 29.05.2019)

סורי אבל במקרה של פשטידות הביצים ממש חשובות. בלעדיהן המרקם יוצא דחוס ולא טעים.

לאה (22:31 25.03.2019)

מתכננת להכין פרווה .
כנ”ל גם לפשטידת כרובית או ברוקולי .
לא החלטתי עדין איזו להכין….

לאה (22:30 25.03.2019)

האם ניתן להכין את העיסה בערב שבת, לשמור במקרר, ולאפות רק במוצ”ש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 26.03.2019)

לדעתי עדיף להכין רק את תערובת הבצל. זאת אומרת לטגן את הבצלים ולשמור במקרר. במוצ”ש יישאר לערבב עם יתר החומרים ולאפות.

אלה (10:02 2.03.2019)

כמה שאני אוהבת את האתר שלך!!!!!!! בכל אירוח נעזרת רק במתכונים שלך , קצרים ברורים מדוייקים , שאפו!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:30 2.03.2019)

תודה אלה 💜

שרונה (17:31 20.01.2019)

היי, אפשר לוותר על אבקת מרק בצל. אין לי. אם הכרחי מה אפשר במקום. אציין שאין לי אבקת מרק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:19 20.01.2019)

אם אין לך אבקת מרק תתבלי רק בכפית מלח ומעט פלפל שחור.

מאיה (07:26 16.01.2019)

ניסיתי אתמול, במקום גבינה לבנה שמתי קוטג׳, ואחרי 40 דקות מבחוץ היה מוזהב ויפה, מבפנים עדיין נוזלי. לא עזר חימום נוסף, אחרי שעה התייאשתי. עדיין מבפנים זה די נוזלי ומתפרק. ממה זה יכול להיות? הכנתי בעבר את הפשטידה הזו ויצא מעולה. הפעם פיספסתי משהו , אבל מה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 16.01.2019)

היי מאיה,
כמה קוטג’ שמת?
שמת חצי כוס קמח?
אפית באינגליש קייק?
180 מעלות, חום עליון וחום תחתון?

תמר (19:30 14.01.2021)

אולי לא שמת מספיק קמח

דרורית (12:15 10.01.2019)

איך הופכים את הפשטידה לפרווה? אם מורידים הרי את הגבינות הם לא יתאחדו לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 10.01.2019)

פשוט תוותרי על הגבינות. עדיין התערובת תהיה אחידה.

רותם (14:27 25.12.2018)

מה הכמויות לתבנית מלבנית 28×19?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 25.12.2018)

היי רותם,
כמויות מומלצות:
5 בצלים לבנים גדולים קצוצים
8 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)
4 כפות שמן קנולה/זית (לטיגון עם הבצל)
3/4 כוס קמח תופח (או חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה)
3 ביצים גדולות או 4 קטנות (M או S)
3.5 כפות גדושות גבינה לבנה
4 כפות גבינה צהובה מגורדת
2 כף גבינת פרמז’ן מפוררת (לא חובה)
תיבול: כף וחצי אבקת מרק בטעם בצל/עוף (פרווה), כשליש כפית מלח ומעט פלפל שחור

מרים (20:49 20.12.2018)

יש לי אורחת צליאקית. מה אפשר לשים במקום קמח? אין לי קמח חומוס בבית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:58 20.12.2018)

איזה קמחים ללא גלוטן יש לך?

אודליה (13:51 7.11.2018)

היי אפרת,
כמה מלח ופלפל צריך לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 7.11.2018)

אם את שמה כף מלאה אבקת מרק מספיק רבע כפית מלח.
פלפל שחור- לשים קמצוץ עם האצבעות.

נילי (09:09 6.10.2018)

הי אפרת, קצת אחרי סוכות זו העונה בה מתחילים געגועיי לפשטידות – וזו נראית טעימה במיוחד!
כהרגלי, מחפשת תחליפי פחמימה: תוהה האם ניתן להמיר הקמח במתכון בקמח חומוס, או (עדיף) – קמח שקדים?
ואת אבקת האפייה בסודה לשתייה?
תודה רבה! (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 6.10.2018)

היי נילי,
לגבי תחליף לקמח לבן, אני מתלבטת כי לא ניסיתי. נראה לי שכדאי ללכת על שילוב של רבע כוס קמח שקדים עם 2 כפות גדושות קמח חומוס.
במקום אבקת אפיה את יכולה לשים כרבע כפית אבקת סודה לשתיה.

ענת (10:16 7.09.2018)

הי אפרת,
בנוסף לגבינות ולבצלים הלבן והירוק שציינת, יש לי גם כרישה 3 יחידות דקות וגבינה בולגרית….כדאי להוסיף? ואם כן איזה כמות? והאם אני צריכה גם להוסיף כמויות למה שרשום במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 7.09.2018)

היי ענת,
במקום בצל לבן אחד אפשר לשים כרישה. גבינה בולגרית אפשר לשים כרבע כוס מפוררת.

מיכל (12:05 26.07.2018)

האם תבנית אינגליש קייק הכוונה לתבנית אלומניום רגילה?במידה ולא האם אפשר להכין בתבנית אלומניום ריבועית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 26.07.2018)

היי מיכל,
תבנית אינגליש קייק הכוונה לתבנית צרה ומאורכת. תבנית אלומיניום מלבנית תהיה גדולה מידי.
את יודעת מה הגודל של התבנית הריבועית? יש לך סרגל שתוכלי למדוד?

יעל (15:06 19.07.2018)

היי האם אפשר לשים יוגורט במקום גבינה לבנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 19.07.2018)

כן, אפשר.

אילנה (15:40 5.06.2018)

היי,
תודה על האתר ועל מתכונים נפלאים!
במה אני יכולה להחליף את הביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 5.06.2018)

היי אילנה,
לא נסיתי אבל אולי אפשר להמיר בכוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית.

ליסה (17:38 1.06.2018)

אפשר לוותר על הבצל הירוק? ולשים פשוט עוד בצל רגיל(אם כן, כמה?)
בנוסף, אפשר להשתמש באבקת המרק הביתית מהאתר שלך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 1.06.2018)

כן, אפשר לשים בצל גדול נוסף ואבקת מרק מהאתר.

ביל (20:27 4.09.2018)

אפשר להחליפ את הבצל הירוק בכרישה (פרסה) משדרג את הפשטידה

ליאור (12:03 21.05.2018)

הי, נראה מעולה
האם אפשרי איכשהו להפוך את הפשטידה לדיאטית בלי הקמח ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 21.05.2018)

היי ליאור,
במקרה הזה לא מומלץ לוותר על הקמח.
יש פשטידת כרובית וברוקולי שניתן לוותר בה על הקמח ועדיין ייוצא מוצלח.

מאיה (12:31 17.05.2018)

היי
אם אני מכפילה את הכמויות לתבנית יותר גדולה.
כמה זמן בערך צריך להיות בתנור?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 20.05.2018)

כשעה.

אור (08:51 13.05.2018)

בוקר טוב!
אני חייבת לציין שמידי פעם אוספת מתכונים מהאתר הזה ונדהמת מחדש כמה פשוט קל ובעיקר טעים! תודה רבה לך!!
אני רוצה להכין את הפשטידה לערב החג בתבנית שתספיק לכמות גדולה של אנשים (תבנית מלבנית)
אלו כמויות יש לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 13.05.2018)

היי אור,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן האפיה עשוי להארך ל50-60 דקות. אני ממליצה להכין את הפשטידה יום קודם להגשה כדי שהיא תהיה יציבה.

מיכל (19:50 11.05.2018)

היי. אפשר לוותר על הטיעון לפני ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 12.05.2018)

עדיף לא לוותר על הטיגון. זה משבח את הטעם.

יעקב (22:17 25.04.2018)

שלום אפרת
בכל המתכונים של הפשטידות שמופיע מוצרי חלב – אם אני מעוניין
לעשות פרווה ואני מוריד את מוצרי החלב – זה לא יחסר או יגרום
לפשטידה להיות פחות טובה/טעימה וכדו’ – לא צריך להשלים עם דברים אחרים ?
תודה על הכל –

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 25.04.2018)

היי יעקב,
לא כל פשטידה אפשר וכדאי להכין בגרסת פרווה. מוצרי החלב מעניקים אווריריות ונפח לפשטידה ויש פשטידות שבלי מוצרי החלב יוצאות לא מוצלחות.
מצרפת לך לינק לפשטידות שניתן להכין בגרסת פרווה ושאין צורך לשים תחליף במקום מוצרי החלב, פשוט לוותר עליהם – פשטידות פרווה.

אירה (10:11 26.05.2018)

אבל במנה הזאת כתוב ״חלבית או פרווה״. למה הכוונה אם ככה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 26.05.2018)

היי אירה,
בפשטידה הזאת אפשר לוותר על הגבינות ועדיין היא תצא טעימה.

זוהר (16:55 24.04.2018)

הכל הכל נדיר אצלך הכל !!! זה והקציצות והדג מרוקאי והעוגת שוקולד .. הכל מושלם !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 24.04.2018)

תודה זוהר, כיף לשמוע! 🙂

זוהר (20:49 22.02.2018)

אפשר לעשות בתבנית רגילה ? מלבנית
אין לי אינגליש קייק / המאפינס

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 22.02.2018)

היי זוהר,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית שקעים או לאינגליש קייק. תבנית מלבנית תהיה גדולה מידי.
אם יש לך תבנית מרובעת קטנה או עגולה בקוטר 20 זה גם יכול להתאים.

זוהר (22:24 22.02.2018)

תודה !
ויש לי ביצים M כמה לשים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 22.02.2018)

שימי 3 ביצים.

עינת קלר (08:51 30.12.2017)

פשטידה מעולה. עשיתי פרווה. יצא מצוין מאוד טעימה. תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 30.12.2017)

תודה עינת, שמחה שאהבת 🙂

איריס (19:01 4.12.2017)

יצא טעים מאוד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 4.12.2017)

תודה איריס, שמחה לשמוע 🙂

טוליטבע (15:58 16.11.2017)

למה בכל מתכוני הפשטידות בצל צריך אבקת מרק? אני לא משתמשת בזה כבר 10 שנים. האם זה יכול לצאת פחות טעים אם אוותר על האבקת מרק? רוצה חלופות לאבקת מרק ולבצל הירוק.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 16.11.2017)

אבקת המרק מוסיפה טעם (יש היום אבקות מרק מחומרים טבעיים). יש גם מתכון לאבקת מרק ביתית באתר.
בכל מקרה, את יכולה לוותר על אבקת המרק ולתבל בכפית מלח ופלפל שחור.
אם אין לך בצל ירוק תכיני בלי.

דנה (22:35 30.10.2017)

אחת הפשטידות היותר טעימות שאכלתי לאחרונה! תודה לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 30.10.2017)

תודה דנה, שמחה שאהבת 🙂

הילה (08:38 27.10.2017)

שלום, האם אפשר להכין את הפשטידה ללא בצל ירוק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 27.10.2017)

אפשר למרות שהבצל הירוק מוסיף עוד טעם נוסף.
אם את אוהבת אפשר לשים במקום כרבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים.

ביל (20:29 4.09.2018)

אני עושה עם כרישה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 4.09.2018)

נשמע מעולה עם כרישה.

רויטל (21:24 24.10.2017)

תודה על המתכון חצי כפית אבקת אפיה זה חצי שקית אבקת אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 24.10.2017)

היי רויטל,
חצי כפית = רבע שקית אבקת אפיה.

אורית (15:50 4.10.2017)

פשטידה מצויינת, כבר הכנתי כמה פעמים ולרוב הילדים מסיימים אותה לפני הגעת האורחים. הכמויות קטנות. ממליצה להכפיל. תודה על המתכון ועל האתר מכינה ממנו הרבה דברים ❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:58 4.10.2017)

תודה אורית וחג שמח 🙂

בת שבע (15:33 14.09.2017)

צהריים טובים!
שאלה כללית לגבי פשטידות פרווה כגון: בצל, קישוא, אננס.
האם מותר להכין מראש ולשמור בהקפאה,ומהי הדרך הנכונה להפשיר.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 14.09.2017)

כן, פשטידות שאינן מכילות תפוח אדמה אפשר להקפיא.
אפשר להפשיר כל הלילה במקרר או בטמפ’ החדר ומומלץ לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.

נחמה (23:00 12.09.2017)

האם הפשטידה נשמרת טוב בהקפאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 13.09.2017)

לדעתי כן.

אילנה. (21:37 5.09.2017)

היי יש לי תבניות שקעים מאלומיניום. יהיה אפשר לחלץ אותם או שחייב מנג’טים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 5.09.2017)

כן אפשר רק יש לשמן אותם היטב.

יהודית (16:57 7.08.2017)

יש לך פשטידה חלבית בשלב אחד? [בלי טיגון / אידוי וכו’ קודם- רק ערבוב חומרים]?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 7.08.2017)
הילה (12:40 2.08.2017)

היי
אפשר להוסיף בטטה מתוקה לתערובת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:11 2.08.2017)

נראה לי שכן (בטטה קטנה מגורדת בפומפיה). רצוי לבשל אותה קצת במחבת לאחר טיגון הבצל.

דריה (13:26 19.07.2017)

יצא ממש ממש טעים! תיבלתי רק במלח ופלפל, שמתי 3 כפות קוטג’ וקצת בולגרית שחתכתי לתוך הבלילה. מדהים!
המתכונים שלך מעולים!

IMG-20170718-WA0018

מתכונים ב-10 דקות (13:56 19.07.2017)

וואו נראה מעולה!
תודה דריה 🙂

אורטל (15:45 22.06.2017)

מתכון מעולה!! טעים
לדעתך אפשר להכין עם תירס במקום בצל??
ואם כן מכניסים ישירות את התירס לקערה?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:36 22.06.2017)

היי אורטל,
אני ממליצה לשלב תירס יחד עם הבצל כי הבצל מוסיף המון טעם. אפשר להפחית את כמות הבצלים לבצל לבן אחד גדול ולהוסיף לתערובת עצמה בסביבות כוס – כוס וחצי גרגירי תירס מקופסת שימורים או משקית קפואה.

רותם (14:13 16.06.2017)

יאאאא כמה טעים!
או כמו שבן ה-4 שלי קרא לה- פשטידת עוגה.

לקח קצת יותר מ 40 דקות בתנור (לקח לה זמן להשחים).
ממליצה בחום.

מתכונים ב-10 דקות (14:28 16.06.2017)

חמוד הילד שלך 🙂
תודה רותם ושבת שלום!

ותיקה (12:38 9.06.2017)

אפשר להוסיף בצל סגול לבצל הלבן? וגם האם אפשר לשים קוטג׳ וגבינה לבנה כדי ליצור גרסה רזה של הפשטידה?

מתכונים ב-10 דקות (13:13 9.06.2017)

כן לשתי השאלות.
שבת שלום 🙂

ספיר (14:32 5.06.2017)

היוש הפשטידה יצאה לי רטובה מפבנים ומתפרקת והיא הייתה שעה בתנור ולא עזר לא הצלחתי לייבש אותה את יודעת מה הסיבה? וכמה זמן היא צריכה להתייצב מחוץ לתנור ? ואיך אני בודקת מתי להוציא אותה? כמו עוגה להדוק עם קיסם?

מתכונים ב-10 דקות (16:43 5.06.2017)

היי ספיר,
כן, אפשר לבדוק עם קיסם.
אפית באינגליש קייק?
כשהפשטידה עדיין חמה היא לחה ומתפרקת. יש להמתין עד שתתקרר לגמרי לטמפ’ החדר. אפילו אפשר לקרר אותה אחר כך במקרר ולחמם מעט לפני ההגשה.

ספיר (19:57 5.06.2017)

היי אפיתי באינגליש קייק ולא ידעתי שהיא צריכה להתקרר לטמ החדר חתכתי ישר וזה התפרק והיה רטוב ושמתי קצת פחות מחצי כוס קמח זה גם קשור?

מתכונים ב-10 דקות (21:07 5.06.2017)

הקמח סופח את הנוזלים אז יכול להיות שזה קשור.
בכל מקרה שימי אותה להתייצבות במקרר. אני מאמינה שמחר היא תהיה הרבה יותר יציבה.

נאוה (18:02 29.05.2017)

פשטידה מעולה. עשיתי כפי שכתבת, רק בלי בצל ירוק. תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (18:46 29.05.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נאוה וחג שמח

דניאלה (11:58 23.05.2017)

ראשית כל תודה על האתר!
אני מעונינת להכין את פשטידת הבצל בגרסה חלבית האם ניתן להקפיאה?

מתכונים ב-10 דקות (12:17 23.05.2017)

כן דניאלה, אפשר להקפיא.
יום מקסים 🙂

רותי (23:35 26.04.2017)

היי
איזה גודל של כוס צריך- חד פעמי חמה מתאים?
אשמח לתשובה.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (08:33 27.04.2017)

היי רותי,
בכל המתכונים באתר השימוש הוא בכוס בנפח של 240 מ”ל. זו יכולה להיות כוס זכוכית סטנדרטית רגילה כמו בתמונה בלינק המצורף- המרת מידות אפיה.
יום מקסים 🙂

Batya Ben David (17:01 14.03.2017)

אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה כדי שהפשטידה תהיה ללא גלוטן?

Batya Ben David (19:30 14.03.2017)

בסוף עשיתי עם קמח תפוחי אדמה,
יצא מאד טעים, לאלו שרגישים לגלוטן…
אבל עדיין נראה לי שעם קמח רגיל זה יותר טעים.

מתכונים ב-10 דקות (20:22 14.03.2017)

מתנצלת על העיכוב בתשובה.
שמחה שהסתדרת ושיצא טעים. תודה שחזרת לעדכן 🙂

נעמה (15:32 26.01.2017)

אפשר להוסיף שמנת לבישול? אם כן באיזה שלב?

מתכונים ב-10 דקות (15:47 26.01.2017)

היי נעמה,
לדעתי זה יהיה מיותר ועלול דווקא להרטיב את התערובת.

לירז (13:06 6.01.2017)

היי,אפשר להכין ולהקפיא? תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (13:54 6.01.2017)

כן לירז, אפשר.
שבת שלום 🙂

קטי (12:13 27.12.2016)

שאלה כללית: פשטידות אופים באמצע התנור או בחלק התחתון יותר? תמיד מתלבטת…

מתכונים ב-10 דקות (12:19 27.12.2016)

באמצע התנור.

נירית (18:19 14.12.2016)

היי המתכון נראה מדהים!
באיזו גבינה אפשר להחליף את הפרמז’ן?

מתכונים ב-10 דקות (18:26 14.12.2016)

היי נירית,
אפשר לוותר בכלל על הפרמזן או להמיר בגבינה צהובה מגורדת.

hadar (12:30 2.12.2016)

היי, האם אפשר להכין את הפשטידה במולטיקייק?

תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:51 2.12.2016)

אני מניחה שאפשר.

קרול (12:30 2.12.2016)

היי! אפשרי להוסיף פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (13:52 2.12.2016)

היי קרול,
אפשר. יש מתכון לפשטידת פטריות ובצל 🙂

סופי (12:30 24.11.2016)

חייב לטגן?

מתכונים ב-10 דקות (12:55 24.11.2016)

היי סופי,
מבחינת טעם – מומלץ יותר לטגן.
אני מניחה שאפשר להכין גם ללא טיגון אבל יש לקצוץ ממש דק את הבצל ויש להוסיף לתערובת הפשטידה 3 כפות שמן.

מוריה סולטן (21:07 14.11.2016)

ואם אין לי בצל ירוק??

מתכונים ב-10 דקות (21:23 14.11.2016)

תכיני בלי.

מיה (21:37 12.11.2016)

היי,
בתבניות שקעים, כמה צריך למלא מבחינת גובה? (כ-2/3?)
האם ניתן בטוסטר אובן ואם כן לכמה זמן?
שאלה בסיסית – כשאומרים לחמם תנור ל-180 מעלות, האם מחממים רק בעליון, רק בתחתון או מפעילים את שניהם? (או טורבו?)
תודה 🙂

מיה (21:06 12.11.2016)

היי,
האם ניתן לאפות בטוסטר אובן? אם כן, לכמה זמן? (אם זה בתבניות של מאפין ואם זה באינגלישקייק?)
תודה 🙂
נ.ב- הכנתי את העוגת שוקולד במיקרוגל וגם את הקציצות ברוטב עגבניות וזיתים וליקקנו את האצבעות!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (22:48 12.11.2016)

היי מיה,
אפשר לאפות בטוסטר אובן. הטמפ’ ומשך זמן האפיה תלויים בטוסטר אובן עצמו.
ממליצה להתחיל באפיה של 180 מעלות ולעקוב אחרי הפשטידה. אם היא משחימה מהר מידי בחלק העליון יש להנמיך ל160-170 מעלות ולהמשיך לאפות. יכול להיות שהפשטידה תהיה מוכנה 5-10 דקות לפני הזמן.
האפיה היא בתוכנית חימום עליון ותחתון (לא טורבו).
אם מכינים בתבניות מאפינס יש למלא עד 3/4 גובה.
בהצלחה ושבוע טוב 🙂

מיה (18:11 13.11.2016)

תודה רבה על התשובה המהירה!
אכין ואחזור לעדכן 🙂

שרה (18:40 2.11.2016)

היי
רציתי לשאול. אם אני רוצה להכין את הפשטידה רק בפרווה. אני מכינה אותה אותו דבר בלי כל הגבינות?
או שיש משהו להוסיף?
ואיך זה יוצא פרווה??
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (20:22 2.11.2016)

היי שרה,
פשוט תוותרי על הגבינות ותכיני לפי המתכון. זה יוצא מוצלח גם ככה.

ג'ני (07:14 1.11.2016)

היי, אם אני רוצה להכין את הפשטידה בתבנית פאי- צריך להגדיל את הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (08:23 1.11.2016)

היי ג’ני,
מה קוטר ועומק התבנית?

עדי (08:17 16.10.2016)

בוקר טוב,
שאלה כללית לפשטידות. אם אני רוצה להכין בלי אבקת מרק, כדי שהתינוקת תוכל לאכול, מה אני צריכה לשים במקום שלא יפגע הטעם?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:54 16.10.2016)

היי עדי,
יש אבקות מרק שהן מחומרים טבעיים, אני משתמשת רק בכאלה (יש לאסם אבקת מרק כזאת). ואם לא, את יכולה פשוט לשים יותר מלח.
חג שמח 🙂

עדי (10:08 16.10.2016)

תודה רבה,
כמה יותר מלח? נניח להמיר כף מרק עוף בחצי כף מלח או פחות? שלא יצא מלוח מידי…
חג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (10:15 16.10.2016)

היי עדי,
בפשטידה הזאת הייתי שמה בתור התחלה כפית שטוחה מלח כדי שלא ייצא מלוח מידי (לא לגמרי שטוחה אלא כפית מלח בלי “בטן”). אם את רואה שחסרה מליחות פעם הבאה תגדילי את כמות המלח.
בהצלחה 🙂

דוריס דלאל (14:20 8.10.2016)

חג שמח . עשיתי את הפשטידת בצל על בסיס פרווה לערב הפרשת חלה אצלי בבית שהיה שלשום 6/10.אפיתי בתבנית שקעים.איך שיצאה מהתנור לשולחן בכלי הגשה כל יחידה בנפרד נחטפה כהרף עיין וכולם ביקשו מתכון שאפו.

מתכונים ב-10 דקות (14:24 8.10.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה דוריס שחזרת לעדכן 🙂

נועה (00:00 7.10.2016)

היי שאלה כלללית על הפשטידות, אם אני צריכה להכין אותן לפני כניסת שבת ורוצה להגיש במוצאי שבת איך את ממליצה לחמם? הם טעימות גם אחרי יום במקרר? או אולי אפילו אפשר לדעתך ללא חימום? כי זה לפיקניק..
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (07:54 7.10.2016)

היי נועה,
פשטידות אפשר להגיש חמות או בטמפ’ החדר (לא קרות).
את יכולה להכין לפני כניסת השבת ולאחר שהן מתקררות לטמפ’ החדר, לעטוף היטב ולשמור במקרר עד למחרת. להוציא אותן מהמקרר כמה שעות (2-3 שעות) לפני ההגשה ואח”כ להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 10-15 דקות.
שבת שלום 🙂

שירלי (17:50 6.10.2016)

אפרת שלום.
בעלי(!) מכין כרגע את הפשטידה ושואל, האם לתבנית 31*22 יש צורך פשוט להכפיל כמויות?
תודה ♥

מתכונים ב-10 דקות (18:14 6.10.2016)

היי שירלי,
כעקרון כן אבל אני פחות ממליצה להכין את הפשטידה בתבנית אחת גדולה כי לפעמים היא לא נאפת כמו שצריך באמצע.
גם אם רוצים להכפיל כמויות אני ממליצה לאפות בתבניות שקעים או ב-2 תבניות אינגליש קייק.
בהצלחה 😉

עזרא קאפח (23:07 22.09.2016)

היי,
האם לקצוץ את הבצלים דק דק ?

מתכונים ב-10 דקות (08:51 23.09.2016)

היי עזרא,
מספיק לחתוך דק (כמו לסלט קצוץ).

עזרא קאפח (09:21 23.09.2016)

המון תודה ושבת שלום

rina (08:35 11.09.2016)

פשוט מושלמת! סיימנו את כל הפשטידה בשניות! תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:42 11.09.2016)

שמחה שנהנתם 🙂
תודה רינה על העדכון ושבוע נפלא!

אור (10:53 26.08.2016)

היי, אפשר גם להשתמש בתבניות קאפקייק כאלה מופרדות אחד אחד מהסוג של הקרטון הצבעוני (לא נייר כסף)?

מתכונים ב-10 דקות (11:16 26.08.2016)

כן אור, אפשר. יש לשמן את התבניות לפני ולצקת את התערובת עד גובה 2/3 מהתבנית.
שבת שלום 🙂

שם *ענת (00:52 10.08.2016)

התגובה שלי היא שאני מתענגת על כל ביס, עשיתי בדיוק כמו שהצעת ויצא אליפות!!!
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (09:38 10.08.2016)

איזה כיף לשמוע! תודה ענת 🙂

שרה (01:03 28.07.2016)

מעדן מושלם!
בשבוע שעבר חיפשתי משהוא קל וטעים אז כמובן חיפשתי באתר שלך ומצאתי את המתכון ה סופר קל וטעים!
עשיתי ללא בצל ירוק כי לא היה לי וזה יצא מאד טעים ברוך השם.
תודה רבה, והמשיכי לעשות חיל!

מתכונים ב-10 דקות (08:50 28.07.2016)

תודה שרה ויום נפלא!

רותי (09:58 27.07.2016)

האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח מלא ואבקת אפיה

מתכונים ב-10 דקות (10:03 27.07.2016)

היי רותי,
אני מניחה שכן אבל קחי בחשבון שזה יהפוך את המרקם לקצת יותר “כבד”. שימי חצי כוס קמח מלא+ חצי כפית אבקת אפיה.
יום מקסים 🙂

נופר (15:12 26.06.2016)

הפשטידה יצאה מעולה! השארתי בתנור 50 דקות במקום 40 בתבנית אינגליש קייק

מתכונים ב-10 דקות (15:37 26.06.2016)

שמחה לשמוע 🙂 תודה שחזרת לעדכן!

אפרת (00:31 26.06.2016)

היי אפרת 🙂
הפשטידה יצאה לי מבפנים לא מוכנה וגם ששמתי אותה לעוד רבע שעה עדיין לא עזר. ישלך מושג מה הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (09:04 26.06.2016)

היי אפרת,
לפעמים קורה שנוזלי הבצל מרטיבים את התערובת ולכן יש צורך לאפות יותר ממה שצריך כדי לייבש את הפשטידה.
גם אחרי שהפשטידה התקררה לטמפ’ החדר היא הרגישה כאילו לא מוכנה? כי לוקח לה זמן להתייצב.
באיזה תבנית אפית?
שבוע נפלא 🙂

אפרת (10:49 26.06.2016)

היי אפרת,
כן גם אחרי שהוצאתי את הפשטידה לטמפ’ החדר היא נשארה לא מוכנה.
הכנתי אותה בתבנית אינגליש קייק.
שבוע מעולה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:09 26.06.2016)

אם זה עדיין רלוונטי נסי להכניס אותה היום לתנור שחומם מראש על 160-170 מעלות למשך כחצי שעה לפחות כדי שהיא תתייבש. אם יש לך אפשרות לחלץ אותה מהתבנית ולהניח אותה ישירות על נייר אפיה, זה יכול להיות מצוין.

לוטם (13:08 11.06.2016)

אפשר שמנת חמוצה במקום גבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות (13:12 11.06.2016)

כן לוטם, אפשר.

אירית (18:45 10.06.2016)

מה קורה עם הפשטידה יוצאות רטובות מדי ?? (עשיתי תבנית שקעים)..עשיתי בדיוק לפי הכמויות ..)-;

מתכונים ב-10 דקות (19:00 10.06.2016)

היי אירית,
יכול להיות שהופשרו נוזלים מהבצל בזמן הטיגון. תחזירי אותן לתנור והמשיכי לאפות 15-20 דקות נוספות כדי לייבש אותן.
אם הן רטובות יותר בחלק התחתון, הניחי את התבנית יותר קרוב למדף התחתון של התנור.
אגב, הפשטידות מתייצבות לאחר שהן מתקררות לטמפ’ החדר כך שאם הן עוד כמות, צריך להניח להן להתקרר ולהתייצב.

שירה (17:53 3.06.2016)

היי, האם אפשר לוותר על האבקת מרק? תודה ודר”א מתכונים מצויינים!!!

מתכונים ב-10 דקות (18:00 3.06.2016)

היי שירה,
אפשר לוותר ולשים כפית מלח.
שבת שלום 🙂

מלי (17:45 31.05.2016)

תודה על המתכון,
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (17:59 31.05.2016)

כן מלי, אפשר.

בת שבע (12:51 29.05.2016)

הי,
תודה על המתכון!
אפשר להכין בלי בצל ירוק וזה עדיין יהיה עם טעם?

מתכונים ב-10 דקות (15:50 29.05.2016)

היי בת שבע,
אפשר אבל עם בצל ירוק זה יוצא יותר טעים.

אירית (13:03 5.05.2016)

אני רוצה להכין את הפשטידה עכשין אבל נתקעתי בלי בצל לבן
אפשר להכין בלי?

מתכונים ב-10 דקות (13:17 5.05.2016)

היי אירית,
לא כל כך מומלץ. זה מה שנותן את הטעם לפשטידה.

שחר (02:56 5.05.2016)

שלום! זה האתר הכי מעולה למתכונים ואני אוהבת אותו מאוד אז קודם כל תודה!
איך מכינים את הפשטידה הזו בגרסה של פשטידת כרשה? אני יכולה לשים שני בצלים ורכישה ואת השאר אותו דבר? תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:23 5.05.2016)

תודה שחר, כיף לשמוע 🙂
את יכולה לשלב כרישה קצוצה במקום הבצל הירוק ולטגן קצת עם הבצל הלבן (כמו שרשום במתכון).
בהצלחה ויום נפלא!

טליה (23:17 10.04.2016)

האתר הזה מדהים אותי תמיד מחדש.
לא רק בגלל שהמתכונים קלים ,מהירים ומדויקים:)
אלא כי הם מתחממים מושלם על הפלטה!
הכנתי את הפשטידה עם גבינה בולגרית חמש אחוז במקום הגבנ”צ ויצא פצצה!אפשר גם לשים גרעיני דלעת מעל.
עלי והצליחי ומיליון תודות

מתכונים ב-10 דקות (08:41 11.04.2016)

תודה טליה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

ןסכה (15:19 24.03.2016)

מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (17:25 24.03.2016)

שמחה שאהבת 🙂

תמר (12:44 20.03.2016)

האם ניתן להכין את זה במולטיקייק? אם כן כמה דקות?

מתכונים ב-10 דקות (12:56 20.03.2016)

היי תמר,
לדעתי כן. יש לחמם את המכשיר מראש, לשמן את השקעים, לצקת את הבלילה ולהשאיר בסביבות 8 דקות (זה תלוי בגודל השקעים ובמכשיר עצמו).
בהצלחה 😉

מירבית20 (20:03 16.03.2016)

ממש טעים הכל חוסל ! דילגתי על גבינה צהובה והפרמזן .

מתכונים ב-10 דקות (20:06 16.03.2016)

שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂

אורה (10:38 22.02.2016)

היי
אפשר לנשים קוואר במקום או קמח עדשים?

מתכונים ב-10 דקות (10:43 22.02.2016)

היי אורה,
ממליצה לשלב בין קמח רגיל לקוואקר (רבע כוס קמח רגיל + בין רבע לשליש כוס קוואקר דק + חצי כפית אבקת אפיה).

מוריה (10:04 7.01.2016)

האם אפשרי לוותר על הגבינה הצהובה?

מתכונים ב-10 דקות (10:51 7.01.2016)

כן מוריה.

מוריה (22:47 24.03.2017)

יפה מעוד זה מגרה ימי

נטע (20:50 29.12.2015)

אפשר להכין במחבת במקום בתנור? אם כן, להשתמש בקמח?

מתכונים ב-10 דקות (21:12 29.12.2015)

היי נטע,
אפשר להכין במחבת אבל קחי בחשבון שזה ייצא כמו סוג של אומלט 🙂
אם כן, כדאי להוסיף ביצה נוספת ואפשר להפחית את כמות הקמח ל2 כפות או לא לשים בכלל.
שמני היטב את המחבת לפני שאת יוצקת אליה את הבלילה ובשלי עם מכסה על אש נמוכה במשך 8-10 דקות ואז תהפכי צד ובשלי עוד 5-10 דקות.
בהצלחה 😉

נטע (14:07 30.12.2015)

אם אני משתמשת בקמח רגיל, להוסיף אבקת אפיה? לבשל על אש נמוכה מתחילת הבישול? לא להשתמש באש גבוהה בהתחלה?

מתכונים ב-10 דקות (14:21 30.12.2015)

היי נטע,
אם את שמה 2 כפות קמח רגיל תוסיפי רבע כפית אבקת אפיה.
כשאת יוצקת את הבלילה למחבת כדאי שהאש תהיה בינונית-גבוהה. לאחר כ10 שניות תנמיכי לאש נמוכה.
חשוב לי רק לוודא שאת מכינה כאילו זאת פשטידה, הכוונה שקודם את מטגנת את הבצל הלבן ואחריו את הירוק (כמו שרשום במתכון). מצננת מעט ומעבירה לקערה. מערבבת עם הביצים ויתר החומרים ואז מחממת מחבת נקייה עם 2 כפות שמן (כדי שהתערובת לא תדבק) ויוצקת את התערובת למחבת.
כדאי מאוד להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון ולא נירוסטה למשל.
בהצלחה!

גלית (16:40 12.12.2015)

פשוט מעולה!! תודה.

מתכונים ב-10 דקות (17:00 12.12.2015)

שמחה שאהבת 🙂

אילנה. (11:39 11.12.2015)

היי אפרת!
הכמות הזו שמספיקה למאפינס, אם אעשה את אותה כמות בתבנית, איזו תבנית תתאים חוץ מתבנית שקעים?
שבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (12:08 11.12.2015)

היי אילנה,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
שבת שלום 🙂

אורלי (14:21 7.12.2015)

האם אפשר להכין עם קמח שיפון או קמח 70% +1/2 כפית א.אפיה (בשביל התופח)?

מתכונים ב-10 דקות (16:14 7.12.2015)

כן אורלי, אפשר.

אורה (23:14 19.11.2015)

היי
אני צריכה להכין את הפשטידה בתבנית חד פעמית בנונית
בכמה אני צריכה להכפיל את הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (23:28 19.11.2015)

היי אורה,
אם הכוונה לתבנית בגודל 22X31 (זה גודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות) אז תכפילי כמויות ב-2.

דני (21:02 18.11.2015)

חריימה

מתכונים ב-10 דקות (21:24 18.11.2015)

היי דני,
שמחה שיצא טעים 🙂
בהצלחה במתכונים הבאים! בחירות מעולות 😉

דני (21:02 18.11.2015)

הפרויקט הבא
לקיימה, עוגת כדורי שוקולד,ופאדג שוקולד

דני (20:56 18.11.2015)

הכנתי ביום שישי מעולה

לירי (16:55 12.11.2015)

היי, האם אפשר להכין את הפשטידה בלי גבינה לבנה?
האם אפשר להחליף אותה במשהו אחר? אם כן, במה ?

מתכונים ב-10 דקות (17:40 12.11.2015)

היי לירי,
הגבינה הלבנה מעניקה נפח ומוסיפה למרקם של הפשטידה. אפשר לשים במקום קוטג’,שמנת חמוצה או יוגורט. אם אין לך אפשר להכין גם בלי.

שרה (11:29 10.11.2015)

לא היה לי בצל ירוק ופרמז’ן ועדיין יצא עסיסי ומעולה.
הכנתי בתבנית אינגליש קייק.

מתכונים ב-10 דקות (11:39 10.11.2015)

שמחה לשמוע שרה!
תודה ויום נפלא 🙂

דני (10:51 10.11.2015)

בתמונה זאת תבנית שקעים?

מתכונים ב-10 דקות (10:53 10.11.2015)

נכון 🙂

דני (10:09 10.11.2015)

אפשר להוסיף פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (10:22 10.11.2015)

אפשר בהחלט. מומלץ לקצוץ את הפטריות גס ולטגן לפני – לאחר שהבצל הזהיב להוסיף את הפטריות למחבת ולטגן יחד עם הבצל במשך 5-7 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומתבשלות. יש לערבב מידי פעם. לפני שמוסיפים את הביצים והגבינות ושאר החומרים יש לצנן את תערובת הבצל והפטריות (כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום).
בהצלחה 😉

איריס (16:39 22.09.2015)

טעים טעים כל מתכון שלך פשוט מנצח!!
בעלי החליט לנסות דיאטיה ומבקש לא לכלול קמח בשום צורה – מה כדאי לשים במקום הקמח בפשטידות?

מתכונים ב-10 דקות (20:15 23.09.2015)

תודה איריס, שמחה לשמוע 🙂
זה תלוי באיזה פשטידה. יש פשטידות שאפשר להכין בלי קמח בכלל ויש כאלה שלא מומלץ לוותר על הקמח. למשל פשטידת ברוקולי וכרובית או פשטידת ירקות קפואים- אפשר לוותר על הקמח. אני חושבת שגם פשטידת פטריות אפשר למרות שלא ניסיתי. בפשטידות שאין קמח בכלל לא מומלץ לוותר על הגבינות מאחר והן מעניקות נפח לפשטידה ואפשר להשתמש בגבינות עם אחוז נמוך.

אביגיל (11:14 18.09.2015)

אפשר להוסיף אטריות רחבות במקום הגבינות כדי שיהיה פרווה ?

מתכונים ב-10 דקות (11:37 18.09.2015)

היי אביגיל,
לא בטוחה איך זה ייצא עם אטריות.
את יכולה להכין את זה פרווה גם בלי האטריות, פשוט לוותר על הגבינות. חשוב רק לא לוותר על הבצל הירוק כי הוא מוסיף לטעם.
שבת שלום 🙂

זוהר (10:05 21.08.2015)

היי,
פעם שנייה שאני מכינה את הפשטידה,
אני הוספתי גבינת פטה עיזים 5% יצא נפלא וטעים!!!
תודה רבה על המתכון :-)))

מתכונים ב-10 דקות (10:07 21.08.2015)

אני שמחה לשמוע!
תודה זוהר ושבת שלום 🙂

איבונה (13:31 18.08.2015)

אפשר במקום גבינות
בשר טחון? -לטגן עם הבצלים או משהו כזה?

מתכונים ב-10 דקות (14:13 18.08.2015)

היי איבונה,
מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג איך זה ייצא 🙂

טל (11:51 8.08.2015)

שלום,
במידה ואין לי בצל ירוק, אפשר להוריד אותו לגמרי מהמתכון או להחליף אותו במשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (15:30 8.08.2015)

היי טל,
הבצל הירוק מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלעדיו. אם יש לך במקרה עירית או כרישה, אפשר לשים במקום.

רבקה (18:17 15.07.2015)

היי

אפשר במקום הקמח פירורי לחם באותה כמות פלוס אבקת אפיה?
תודה מראש גם על האתר המועיל.

מתכונים ב-10 דקות (18:47 15.07.2015)

כן רבקה, אפשר 🙂

יפית (22:16 12.07.2015)

עשיתי את הפשטידה, הוספתי פטריות ויצא מעולה! בעלי שלא אוהב בכלל פשטידות, אהב מאוד את המאפינס!

מתכונים ב-10 דקות (22:22 12.07.2015)

איזה כיף לשמוע! תודה יפית 🙂

עינבר (08:56 7.07.2015)

תודה על המתכון.
אני מחפשת לאפות פשטידות פרווה . וכשאת כותבת לוותר על הגבינה ללא תחליף אחר להכניס – לא יוצא כ״כ מוצלח לצערי.
האם יש משהו אחר שניתן להוסיף לפשטידה כגון שמנת צמחית/ חלב קוקוס/ חלב שקדים ?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:10 7.07.2015)

היי עינבר,
אין ספק שגבינות בפשטידה תמיד מעשירות אותה במרקם ומוסיפים לה טעם.
יש פשטידות שבכלל לא יוצאות טעימות ללא גבינה (כמו פשטידת תרד למשל) ואז אני לא ממליצה על אפשרות פרווה. אשמח לדעת איזה פשטידות נוספות הכנת בגרסת פרווה ולא יצאו מוצלחות.
לגבי תחליף שמנת צמחית, אפשר להוסיף חצי מיכל עד מיכל (תלוי בגודל התבנית) אך אם את רואה שהבלילה דלילה/נוזלית מידי כדאי להוסיף עוד קצת קמח. זה יכול לשפר את המרקם של הפשטידה. לגבי הטעמים שנותנים גבינות צהובות או מלוחות, לצערי לזה עוד לא מצאתי פתרון שהוא פרווה חוץ מלהקפיד לתבל היטב את התערובת.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉

ענבל (18:13 27.11.2016)

“שמנת” קשיו היא תחליף פרווה מעולה לגבינות. להכנה טוחנים חצי כוס קשיו עם כוס וחצי מים בבלנדר. אפשר להוסיף מלח או עשבי תיבול לפי הטעם. זה מסמיך בבישול/אפיה. לא ניסיתי עם המתכון הזה אז אין לי כמויות.

גנית (10:09 19.06.2015)

מהמממם וטעים.
עשיתי במולטי קייק, 6 דק אפיה, יצאו יפים, קטנים ומגרים.

מתכונים ב-10 דקות (10:37 19.06.2015)

מעולה 😉
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

דינה (22:06 13.06.2015)

תודה רבה!
עשיתי כמות כפולה בתבנית 26.
עם גבינה לבנה שאריות שמנת חמוצה ומתוקה.
מעל הנחתי עגולי בצל סגול ושומשום שהפכו את המראה למושקע.
בטוח אחזור למתכונים מהאתר.
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (22:10 13.06.2015)

היי דינה,
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

אפרת (16:17 10.06.2015)

היי שוב 🙂
תודה על תגובתך המהירה.
בעניין היוגורט, לשים אחד שלם, כלומר 150 גרם?
תודה מראש,
אפרת

מתכונים ב-10 דקות (16:27 10.06.2015)

היי,
שימי 3 כפות מלאות יוגורט.

אפרת (00:23 12.06.2015)

בהחלט פשטידה מנצחת!
תודה!
שבת שלום! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:05 12.06.2015)

שמחה לשמוע!
תודה אפרת ושבת שלום 🙂

אפרת (13:47 10.06.2015)

היי 🙂
ניתן לוותר על הבצל הירוק?
תודה מראש,
אפרת

מתכונים ב-10 דקות (14:01 10.06.2015)

היי אפרת,
את יכולה (למרות שלדעתי הוא מאוד מוסיף).
אפשר לשים במקום כרישה או עירית אם יש לך.
יום נעים 🙂

ליבי (21:15 1.06.2015)

טעים מאוד

מתכונים ב-10 דקות (21:39 1.06.2015)

שמחה לשמוע ליבי 🙂

סופיה (22:11 21.05.2015)

שלום!
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף תפוחי אדמה או קישואים לפשטידה, במקום הגבינות? נראה לי שזה יהיה טעים עם הבצל…
במידה וכן, כיצד להכין את תפוחי האדמה לפני האפייה? לגרור או לחתוך לחתיכות קטנות? האם לבשלם קצת לפני ההכנסה לתערובת?
וכמה זמן כדאי לאפות, בהנחה שאשתמש בתבנית גדולה?
תודה מראש ושבת שלום! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:29 21.05.2015)

היי סופיה,
לדעתי אפשר. עדיף לגרד דק ולטגן מעט עם הבצל עד לריכוך ולסחוט מנוזלים (אם יש). תפוח אדמה או קישוא אחד גדול לדעתי יספיקו.
אם את מכינה בתבנית גדולה כמובן שאת צריכה להכפיל כמויות וזמן האפיה יהיה בסביבות 45-50 דקות.
אשמח לעדכון איך יצא 😉
שבת שלום וחג שמח!

סופיה (08:57 25.05.2015)

בוקר טוב!
רציתי לעדכן שהכנתי 2 גרסאות של הפשטידה: בתבנית אלומיניום דקה אחת יצקתי תערובת עם תוספת כמה חתיכות קישוא, ובתבנית השנייה יצקתי תערובת שלה הוספתי גם 2-3 חתיכות תפוד מבושל מגורר. נאמר לי שהגרסה הראשונה יצאה טוב יותר. תודה רבה ויום נפלא! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:12 25.05.2015)

תודה סופיה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

לימור (17:54 19.05.2015)

האם צריך להכפיל את זמן האפיה בתבנית גדולה יותר? של 20*30? וכמובן להכפיל את כמות החומרים?

מתכונים ב-10 דקות (18:07 19.05.2015)

היי לימור,
כן צריך להכפיל כמויות ואני מניחה שזמן האפיה יהיה בסביבות 45-50 דקות.

מ. (22:28 16.05.2015)

היי, להכנת הגרסה הפרווה רק להוריד את הגבינות?

מתכונים ב-10 דקות (22:46 16.05.2015)

נכון.
שבוע טוב 🙂

רחלי (23:38 9.05.2015)

המתכון משל פשטידת הבצל נראה מצוין! אני רוצה להכין אותו וגם את הפשטידה של הבטטות, האם הם טובות בהקפאה?

מתכונים ב-10 דקות (23:54 9.05.2015)

היי רחלי,
כן. בדר”כ אפשר להקפיא כל פשטידה אלא אם כן יש בה תפוחי אדמה.
שבוע טוב 🙂

שירן (10:43 4.05.2015)

ממש טעים!!!! ממולץ!!! כמה קלריות?

מתכונים ב-10 דקות (10:55 4.05.2015)

תודה שירן, שמחה שאהבת!
לגבי הקלוריות- אני באמת לא יודעת 🙂

רוית (07:46 28.04.2015)

יצרה מעולה לא הפסיקו לאכול ממנה

מתכונים ב-10 דקות (10:42 28.04.2015)

תודה רוית, שמחה לשמוע 🙂

נעמי (23:05 16.04.2015)

יצא מעולה תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (23:35 16.04.2015)

היי נעמי,
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

דנה (02:00 15.04.2015)

שלום-
אני מתכננת להכין את הפשטידה הזו ופשטידת הבטטה והבצל .
1.אני צריכה את הפשטידות ליום שני האם ניתן להכין ביום ראשון להכניס למקרר ולחמם ביום שני?
2.אני לא רוצה להכין אישיות אני מעדיפה להכין בתבנית אחת אך לא להכפיל כמויות אלה לעשות בנפרד כל פשטידה האם צריך תבנית 22 או אינגליש קייק? שאלה זו מתייחסת ל2 הפשטידות.
3.האם ניתן להוסיף גבינה צהובה לתערובת?
תודה !

מתכונים ב-10 דקות (11:56 15.04.2015)

היי דנה,
1. אין בעיה להכין יום לפני ולשמור במקרר (בקופסה סגורה או עטוף בניילון נצמד).
2. את הפשטידות אפשר להכין גם בתבנית אינגליש קייק וגם בתבנית עגולה 22, לבחירתך.
3. ניתן להוסיף גבינה צהובה לשתי התערובות (עד שליש כוס גבנ”צ מגורדת לכל פשטידה). זה רק יוסיף טעם 🙂
יום נפלא!

נופר (20:51 12.04.2015)

אחלה מתכון קל מהיר וטעים- בשבילי זאת גאונות כי אני שונאת לבשל

מתכונים ב-10 דקות (20:57 12.04.2015)

היי נופר,
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

ניקול (19:41 6.04.2015)

שלום המתכון נשמע מצוין.
אין לי גבינה לבנה האם היא ניתנת להחלפה או שזה לא נורא?

מתכונים ב-10 דקות (20:11 6.04.2015)

היי ניקול,
את יכולה להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג’ או ביוגורט.
ערב נעים 🙂

רפאל (07:13 24.03.2015)

תודה רבה על המתכון!

האם ניתן להחליף את כף אבקת המרק במשהו אחר? לא מבשל עם אבקת מרק (מטעמי בריאות). אולי כפית ראש אל חנות? אולי טחינה?

מתכונים ב-10 דקות (08:45 24.03.2015)

הי רפאל,
אני משתמשת באבקת מרק טבעית ללא מונוסודיום גלוטמט אבל אם אתה מעונין להמנע לגמרי משימוש באבקת מרק מספיק לתבל במלח ופלפל שחור (לפחות כפית מלח).
יום נפלא 🙂

רעות (12:48 20.03.2015)

טעים טעים טעים. תודה על מתכון כל וכל כך מוצלח.
שבת שלום(:

מתכונים ב-10 דקות (12:50 20.03.2015)

הי רעות, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.