זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: חלבי/פרווה
רכיבים
4 מצות
2 ביצים גדולות
3 כפות חלב או מים
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מרטיבים מצות מתחת לברז במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 10-15 דקות עד לריכוך חלקי.
-חותכים כל מצה ל-4 רבעים.
-טורפים ביצים בצלחת עמוקה ומוסיפים חלב, מלח ופלפל שחור.
-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן. מצמידים שני רבעים אחד לשני וטובלים בנדיבות בתערובת הביצים משני הצדדים. מטגנים במשך 2-2.5 דקות מכל צד, עד להזהבה (יש לכסות את המחבת בזמן הטיגון ולטגן על אש בינונית-נמוכה).
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
הי אפרת!! האם אפשר להוסיף רסק עגבניות??
אפשר להוסיף כפית
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בביצה בגודל M?
היי,
אפשר, תוסיפי עוד ביצה במקרה כזה.
שלום אפרת!
אפשר לעשות את זה מתוק?
היי חרות,
למתכון מתוק אפשר להשמיט את המלח והפלפל, להוסיף סוכר ותמצית וניל לתערובת הביצים, ולאחר הטיגון לפזר מעל קצת סוכר וקינמון.
אפשר גם להגיש עם שוקולד וגלידה:)
שלום, לא הבנתי מה הכוונה להצמיד שני ריבועים ולטבול בביצה… זה אמור להיות כמו סנדוויץ? עם שתי פרוסות צמודות הכוונה? או שכל אחד בודד כמו בתמונה… ועוד שאלה, איך אפשר להפוך את המתכון למתוק בבקשה 🙂 תודה מראש וחג שמח
היי שרי,
כן זה אמור להיות כמו סנדוויץ’:) (זה כך גם בתמונה)
למתכון מתוק אפשר להשמיט את המלח והפלפל, להוסיף סוכר ותמצית וניל לתערובת הביצים, ולאחר הטיגון לפזר מעל קצת סוכר וקינמון.
אפשר גם להגיש עם שוקולד וגלידה😊
בוקר טוב אפרת,
יצא מושלם כמובן
תודה רבה וחג שמח
מהמם 😍
תודה רותם
היי אפרת, האם חובה להוסיף חלב?
אפשר להוסיף גם מים.