זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: חלבי/פרווה
רכיבים
4 מצות
2 ביצים גדולות
3 כפות חלב או מים
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מרטיבים מצות מתחת לברז במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 10-15 דקות עד לריכוך חלקי.
-חותכים כל מצה ל-4 רבעים.
-טורפים ביצים בצלחת עמוקה ומוסיפים חלב, מלח ופלפל שחור.
-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן. מצמידים שני רבעים אחד לשני וטובלים בנדיבות בתערובת הביצים משני הצדדים. מטגנים במשך 2-2.5 דקות מכל צד, עד להזהבה (יש לכסות את המחבת בזמן הטיגון ולטגן על אש בינונית-נמוכה).
ראו גם
- בורקס מצה במילוי גבינות |
- לביבות גבינה וירק לפסח |
- פשטידת ירקות לפסח |
- מצה מגולגלת בבשר טחון |
- פתות ממצות |
- פיצה על מצה בריי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לפסח
תגובות
בוקר טוב אפרת,
יצא מושלם כמובן
תודה רבה וחג שמח
מהמם 😍
תודה רותם