זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
תפוח אדמה גדול פרוס לאורך בעובי של חצי ס”מ
בטטה גדולה פרוסה לאורך בעובי של חצי ס”מ
קישוא גדול פרוס לאורך בעובי של חצי ס”מ
3-4 כפות שמן זית
תבלינים: חצי כפית תבלין כוסברה, חצי כפית תבלין פטרוזיליה, שליש כפית מלח, פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מערבבים בקערית שמן זית עם התבלינים ומורחים כל יחידה משני הצדדים.
-מניחים בתבנית (רצוי על נייר אפיה) ואופים בתנור שחומם ל180 מעלות במשך כחצי שעה, עד להזהבה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
היי,קודם כל תודה ענקית על האפליקציה המדהימה! רציתי לדעת אם אין לי תבלינים יש לי רק טרי כמה לשים?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לשים חופן אחד של עלים מכל סוג שאוהבים.
תודה ושבת שלום!
לילה טוב,
לאחר חצי שעה על חום 180 מעלות הירקות עדיין לא היו מוכנים.
רציתי לדעת האם לפעם הבאה שאכין כדאי להאריך את זמן האפייה או להעלות את רמת החום?
בנוסף רציתי להגיד לך תודה רבה מכיוון שמאז שהכרתי את האתר הזה הכנתי ממנו מספר מתכונים וכולם יוצאים טעימים מאוד!
היי דניאל,
זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור ולכן להבא יש להאריך את משך זמן האפיה עד שהירקות נעשים מספיק רכים.
ותודה! כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
היי
אם אשים כוסברה ופטרוזילה טריים האם זה ישנה את הטעם?
לא עדיף טריים על פני תבלין?
היי רינת,
במקרה הזה אפשר להסתפק בתבלין כי הטעם יותר מעודן ולא משתלט על הטעם של הירקות. הטעם של כוסברה ופטרוזיליה טריים הוא יותר דומיננטי.
האם תבלין כוזברה ותבלין פיטרוזיליה הכוונה לעלים?
היי אתי,
תבלין הכוונה לעלים מיובשים (כמו למשל תבלין אורגנו).
מה אפשר לעשות במקום תבלין כוסברה ותבלין פטרוזיליה
?
היי,
אפשר לשים במקום כף סילאן או לתבל במלח ופלפל שחור בלבד.
וואו יששששש יצא לי מעולה , איזה כיף
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להוסיף גם ירקות אחרים כמו גזר, כולרבי ופלפלים?
כן בטח 🙂
שבוע טוב
במקום שמן זית אפשר להשתמש בשמן רגיל, שמן קנולה זה מה שיש לי כרגע בבית
כן, אפשר.