שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22-24 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

מצרכים:

1 ק”ג פרגיות חתוכות לנתחים בגודל 4-5 ס”מ (מומלץ לבקש מהקצב שינקה ויחתוך אותן)

בצל גדול חתוך גס

פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות בינוניות

כוס וחצי (280 ג’) חתיכות אננס מקופסת שימורים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים/ בצל ירוק קצוץ

רוטב: ⅔ כוס סירופ אננס מקופסת שימורים, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות סילאן, 4 כפות רוטב סויה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד, עד שצבע הבשר הופך ללבן אך מבפנים עדיין לא מבושל. מעבירים את הפרגיות לצלחת בלי הנוזלים.

-מנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות הנוזלים ומחממים ב-2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפל אדום ומבשלים במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הפרגיות, חתיכות האננס ועלי כוסברה/בצל ירוק ומתבלים בסירופ אננס, שום כתוש, סילאן, סויה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

-מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-12 דקות, עד שהפרגיות מתבשלות לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות כוסמין ושיבולת שועלעוגיות כוסמין ושיבולת שועל
אורז עם פירות יבשים אורז עם פירות יבשים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
טובה (13:10 30.07.2022)

יצא ממש טעים! עשיתי בדיוק לפי ההוראות והוספתי רק עוד טיפת מלח. יצא מושלם!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:18 30.07.2022)

שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
מירי (08:07 30.03.2021)

מה אפשר לשים במקום סויה?,
בפסח אני לא משתמשת בסויה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 30.03.2021)

היי מירי,
אפשר לשים 3 כפות מים עם כף סילאן😊

avatar
כרמל (02:49 17.04.2020)

גה בחול. אין פה סילאן. מה אפשר במקום? מייפל? דבש? טריאקי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 17.04.2020)

אפשר לשים 2 כפות מייפל וכף טריאקי (בשביל הצבע).

avatar
מ (04:23 12.03.2020)

היי, אם אני מכינה מאננס טרי, מה ניתן לעשות לגבי הסירופ מהשימורים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 12.03.2020)

תערבבי ⅔ כוס מים חמים עם כפית סוכר.

avatar
אברהם (07:37 1.03.2019)

אצלי לא אוהבים כוסברה
יצא טוב עם פטרוזיליה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 1.03.2019)

כן.

avatar
שחר (18:09 28.02.2019)

אפשר כמויות אם יש לי רק חצי ק”ג פרגיות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 28.02.2019)

היי שחר,
יש להכין מחצית כמויות:
בצל קטן, חצי גמבה, 3/4 כוס אננס, רבע כוס עלי כוסברה.
תיבול: שליש כוס סירופ אננס, 2 שיני שום, כף וחצי סילאן, 2 כפות סויה, רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור

avatar
ציבי (08:15 7.02.2019)

האם אפשר להשתמש בחזה עוף במקום בפרגיות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 7.02.2019)

כן.

avatar
רונית שרעבי (13:31 6.02.2019)

מתכונים מעולים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 6.02.2019)

תודה רונית 🙂

avatar
נעה (13:49 3.02.2019)

היי אפרת!
תודה על המתכונים הנהדרים! אצלנו בבית אנחנו מבשלים רק המתכונים שלך 🙂

לא אוכלים גמבה אצלנו.. במה אפשר להחליף אותה במתכון זה?
תודה המשך יום נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 3.02.2019)

היי נעה,
אפשר להכין בלי הגמבה או לשים גזר במקום.
שבוע נפלא 🙂

avatar
הדסה (08:38 22.01.2019)

הכנתי לכבוד טו בשבט ויצא מושלללם!!
בשלתי שעתיים על אש נמוכה ולא השתמשתי בבצל ירוק או כוסברה (לא היה לי)
אחת הצורות הכי טעימות לפרגיות!!
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 22.01.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה הדסה ויום מקסים 🌷

avatar
אלה (21:43 16.01.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות:
1. באיזה גודל צריכות להיות חתיכות האננס? כמו שהן בקופסת שימורים או לחתוך אותן או מה?
2. כשכתבת סירופ אננס התכוונ לסירופ מהקופסה של האננס?
3. האם ניתן להשתמש בכוסברה יבשה או שעדיף שלא?
4. האם ניתן להשתמש בשום כתוש מהמקרר או שעדיף שלא?
5. באיזה שמן להשתמש?
6. כמה זמן לטגן את הבצל?
7.רוצה להכין את המתכון בשתי וריאציות – אחת עם עו ואחתת עם טופו. להערכתך כמה טופו צריך? גם קילו? מבחינת זמני ההכנה נראה לך אותו דבר?
8. אם ארצה להכין תוספת צמחונית לאורז כלומר את המתכון הזה רק בלי העוף – זה נראה לך אפשרי? צריך לשנות משהו?
המון תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 17.01.2019)

1. בגודל שהן בקופסה.
2. כן
3. אם אין טריה, אפשר לשים חצי כפית כוסברה יבשה.
4. כן
5. שמן זית או קנולה
6. 3-4 דקות.
7. מספיק 100-150 גרם טופו. אותם זמנים רק שאת הטופו כדאי להשרות כ-5 דקות בכף סויה וכף סילאן.
8. אני מניחה שאפשר. לדעתי מחצית מכמויות התיבול יספיקו.

לקריאת כל התגובות