שום דבר לא נמצא

פרגיות במחבת עם אננס ופלפל אדום ברוטב טעים. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

פרגיות עם אננס

מצרכים (5 מנות):

1 ק"ג פרגיות חתוכות לנתחים בגודל 4-5 ס"מ (מומלץ לבקש מהקצב שינקה ויחתוך אותן)

בצל גדול חתוך גס

פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות בינוניות

כוס וחצי (280 ג') חתיכות אננס מקופסת שימורים

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים/ בצל ירוק קצוץ

רוטב: ⅔ כוס סירופ אננס מקופסת שימורים, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות סילאן, 4 כפות רוטב סויה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד, עד שצבע הבשר הופך ללבן אך מבפנים עדיין לא מבושל. מעבירים את הפרגיות לצלחת בלי הנוזלים.

-מנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות הנוזלים ומחממים ב-2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפל אדום ומבשלים במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הפרגיות, חתיכות האננס ועלי כוסברה/בצל ירוק ומתבלים בסירופ אננס, שום כתוש, סילאן, סויה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-12 דקות, עד שהפרגיות מתבשלות לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

ראו גם
עוגיות כוסמין ושיבולת שועל
אורז עם פירות יבשים

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אברהם (07:37 1.03.2019)

אצלי לא אוהבים כוסברה
יצא טוב עם פטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 1.03.2019)

כן.

Avatar
שחר (18:09 28.02.2019)

אפשר כמויות אם יש לי רק חצי ק"ג פרגיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 28.02.2019)

היי שחר,
יש להכין מחצית כמויות:
בצל קטן, חצי גמבה, 3/4 כוס אננס, רבע כוס עלי כוסברה.
תיבול: שליש כוס סירופ אננס, 2 שיני שום, כף וחצי סילאן, 2 כפות סויה, רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור

Avatar
ציבי (08:15 7.02.2019)

האם אפשר להשתמש בחזה עוף במקום בפרגיות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 7.02.2019)

כן.

Avatar
רונית שרעבי (13:31 6.02.2019)

מתכונים מעולים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 6.02.2019)

תודה רונית 🙂

Avatar
נעה (13:49 3.02.2019)

היי אפרת!
תודה על המתכונים הנהדרים! אצלנו בבית אנחנו מבשלים רק המתכונים שלך 🙂

לא אוכלים גמבה אצלנו.. במה אפשר להחליף אותה במתכון זה?
תודה המשך יום נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 3.02.2019)

היי נעה,
אפשר להכין בלי הגמבה או לשים גזר במקום.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
הדסה (08:38 22.01.2019)

הכנתי לכבוד טו בשבט ויצא מושלללם!!
בשלתי שעתיים על אש נמוכה ולא השתמשתי בבצל ירוק או כוסברה (לא היה לי)
אחת הצורות הכי טעימות לפרגיות!!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 22.01.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה הדסה ויום מקסים 🌷

Avatar
אלה (21:43 16.01.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות:
1. באיזה גודל צריכות להיות חתיכות האננס? כמו שהן בקופסת שימורים או לחתוך אותן או מה?
2. כשכתבת סירופ אננס התכוונ לסירופ מהקופסה של האננס?
3. האם ניתן להשתמש בכוסברה יבשה או שעדיף שלא?
4. האם ניתן להשתמש בשום כתוש מהמקרר או שעדיף שלא?
5. באיזה שמן להשתמש?
6. כמה זמן לטגן את הבצל?
7.רוצה להכין את המתכון בשתי וריאציות – אחת עם עו ואחתת עם טופו. להערכתך כמה טופו צריך? גם קילו? מבחינת זמני ההכנה נראה לך אותו דבר?
8. אם ארצה להכין תוספת צמחונית לאורז כלומר את המתכון הזה רק בלי העוף – זה נראה לך אפשרי? צריך לשנות משהו?
המון תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 17.01.2019)

1. בגודל שהן בקופסה.
2. כן
3. אם אין טריה, אפשר לשים חצי כפית כוסברה יבשה.
4. כן
5. שמן זית או קנולה
6. 3-4 דקות.
7. מספיק 100-150 גרם טופו. אותם זמנים רק שאת הטופו כדאי להשרות כ-5 דקות בכף סויה וכף סילאן.
8. אני מניחה שאפשר. לדעתי מחצית מכמויות התיבול יספיקו.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.