זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22-24 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
1 ק”ג פרגיות חתוכות לנתחים בגודל 4-5 ס”מ (מומלץ לבקש מהקצב שינקה ויחתוך אותן)
בצל גדול חתוך גס
פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות בינוניות
כוס וחצי (280 ג’) חתיכות אננס מקופסת שימורים
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים/ בצל ירוק קצוץ
רוטב: ⅔ כוס סירופ אננס מקופסת שימורים, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות סילאן, 4 כפות רוטב סויה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד, עד שצבע הבשר הופך ללבן אך מבפנים עדיין לא מבושל. מעבירים את הפרגיות לצלחת בלי הנוזלים.
-מנגבים את המחבת בעזרת נייר מגבת משאריות הנוזלים ומחממים ב-2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפל אדום ומבשלים במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הפרגיות, חתיכות האננס ועלי כוסברה/בצל ירוק ומתבלים בסירופ אננס, שום כתוש, סילאן, סויה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.
-מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10-12 דקות, עד שהפרגיות מתבשלות לגמרי. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- שווארמה בתבנית |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- פסטה עם פרגיות
אפרת שלום. בכל המתכונים שלך יש בצל . האם אפשר להשתמש בבצל סגול ? תודה.
כן אפשר
יצא ממש טעים! עשיתי בדיוק לפי ההוראות והוספתי רק עוד טיפת מלח. יצא מושלם!!!
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
מה אפשר לשים במקום סויה?,
בפסח אני לא משתמשת בסויה
היי מירי,
אפשר לשים 3 כפות מים עם כף סילאן😊
גה בחול. אין פה סילאן. מה אפשר במקום? מייפל? דבש? טריאקי?
אפשר לשים 2 כפות מייפל וכף טריאקי (בשביל הצבע).
היי, אם אני מכינה מאננס טרי, מה ניתן לעשות לגבי הסירופ מהשימורים?
תערבבי ⅔ כוס מים חמים עם כפית סוכר.
אצלי לא אוהבים כוסברה
יצא טוב עם פטרוזיליה?
כן.
אפשר כמויות אם יש לי רק חצי ק”ג פרגיות?
היי שחר,
יש להכין מחצית כמויות:
בצל קטן, חצי גמבה, 3/4 כוס אננס, רבע כוס עלי כוסברה.
תיבול: שליש כוס סירופ אננס, 2 שיני שום, כף וחצי סילאן, 2 כפות סויה, רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור
האם אפשר להשתמש בחזה עוף במקום בפרגיות
כן.
מתכונים מעולים
תודה רונית 🙂
היי אפרת!
תודה על המתכונים הנהדרים! אצלנו בבית אנחנו מבשלים רק המתכונים שלך 🙂
לא אוכלים גמבה אצלנו.. במה אפשר להחליף אותה במתכון זה?
תודה המשך יום נפלא
היי נעה,
אפשר להכין בלי הגמבה או לשים גזר במקום.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי לכבוד טו בשבט ויצא מושלללם!!
בשלתי שעתיים על אש נמוכה ולא השתמשתי בבצל ירוק או כוסברה (לא היה לי)
אחת הצורות הכי טעימות לפרגיות!!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים!
תודה הדסה ויום מקסים 🌷
היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות:
1. באיזה גודל צריכות להיות חתיכות האננס? כמו שהן בקופסת שימורים או לחתוך אותן או מה?
2. כשכתבת סירופ אננס התכוונ לסירופ מהקופסה של האננס?
3. האם ניתן להשתמש בכוסברה יבשה או שעדיף שלא?
4. האם ניתן להשתמש בשום כתוש מהמקרר או שעדיף שלא?
5. באיזה שמן להשתמש?
6. כמה זמן לטגן את הבצל?
7.רוצה להכין את המתכון בשתי וריאציות – אחת עם עו ואחתת עם טופו. להערכתך כמה טופו צריך? גם קילו? מבחינת זמני ההכנה נראה לך אותו דבר?
8. אם ארצה להכין תוספת צמחונית לאורז כלומר את המתכון הזה רק בלי העוף – זה נראה לך אפשרי? צריך לשנות משהו?
המון תודה
1. בגודל שהן בקופסה.
2. כן
3. אם אין טריה, אפשר לשים חצי כפית כוסברה יבשה.
4. כן
5. שמן זית או קנולה
6. 3-4 דקות.
7. מספיק 100-150 גרם טופו. אותם זמנים רק שאת הטופו כדאי להשרות כ-5 דקות בכף סויה וכף סילאן.
8. אני מניחה שאפשר. לדעתי מחצית מכמויות התיבול יספיקו.