זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 15-20 מנג'טים
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 כוסות פצפוצי אורז (ניתן להשתמש במקום בקורנפלקס תירס רגיל)
3 כפות אגוזי מלך/פקאן טחונים או קצוצים דק (מומלץ אבל לא חובה)
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
5 כפות דבש (לטבעונים ניתן להחליף בסירופ מייפל)
50 גרם נטורינה/ חמאה (ניתן להשתמש במקום ב-2 כפות שמן קוקוס מוצק)
אופן הכנה:
-מניחים בקערה את החמאה/מרגרינה/שמן קוקוס וממיסים במיקרוגל עד שהופך לנוזל. מוציאים ומוסיפים לקערה את אבקת הקקאו והדבש ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
-מוסיפים לקערה את פצפוצי האורז והאגוזים ומערבבים היטב עד שכל התערובת מכוסה בשוקולד.
-בעזרת כף מעבירים למנג’טים, מסדרים במגש ומכניסים למקפיא למשך כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
*יש לשמור במקפיא.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
מתכון מושלם אבר!! הכל יוצא בטוב טעם
(מצרפת תמונה)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי. הכנתי יצא מעולה!
(קצת מדי מתוק… אז הוספתי עוד פצפוצי אורז ואז נהיה מושששש!)
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
מה זה אבקת קקאו?
קקאו?
שוקו?
לא שוקולית, קקאו.
תודה על התגובה המהירה!
רציתי לשאול,בעלי לא אוכל מאכלים עם קקאו-מה אני יכולה לשים במקום?
היי,
אפשר לוותר על הקקאו ואז הטעם לא יהיה שוקולדי(:
היי אפרת,
אני מחפשת מתכון קל ופשוט של פצפוצי אורז שבעיסה יש גם ממרח חמאת בוטנים ודבש והציפוי מעל הוא שוקולד. (ניתן הקפאה)
אשמח לדעת אם יש לך את המתכון הזה ומה הכמויות המדויקות.
תודה רבה!
שנה טובה ומתוקה לך ולבני משפחתך 💕💗
היי אושרת,
אין לי מתכון כזה, אבל את יכולה להכין את המתכון הזה לחטיף שוקולד– במקום השוקולד המריר אפשר לשים 3 כפות גדושות דבש+ 2 כפות חמאת בוטנים. אפשר להוסיף מעל החטיפים ציפוי שוקולד.
שלום אפרת, האם אני יכולה לשמור במקפיא בתוך מנג’טים למשך שבועיים? או שהמנג’טים יהרסו?
תודה על הכל.
היי,
אפשר להקפיא מנג’טים מפרגמנט ולא מנייר, משום שבהקפאה הם צוברים לחות ועלולים להיהרס.
בהצלחה!
אוקי, תודה על תשובתך המהירה
מהי הכמות של הפצפוצי אורז? (כמה גרם?)
זה משתנה בין חברות, אבל בערך 50 גרם.
היי
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
היי מיכל,
במקרה הזה לא ניתן להמיר, כי החמאה מחברת בין החומרים כיוון שהיא מתקשה בקור. שמן לעומת זאת נשאר נוזלי גם לאחר קירור.
אפשר להשתמש בשמן קוקוס (החלק המוצק שלו) או במחמאה/מרגרינה.
אני רוצה להמיס חלווה יחד עם הקקאו, האם לוותר על הדבש או על חלק מהכמות?
אני שמה שמן קוקוס, גם אפשר להוריד קצת מזה?
היי תוכלי לשים 2 כפות דבש בנוסף.
ותכלי לשים 2 כפות שמן קוקוס.
בהצלחה❤️
אפשר במרגרינה של שמרית?
אני מניחה שאפשרי 🙂
תודה על התשובה,
באופן כללי מה ההבדל בין מרגרינה של שמרית לרגילה של בלובנד רק שם החברה? זאת אומרת כל מתכון שצריך בו מרגרינה ניתן להשתמש במרגרינה הזו או שהיא למתכונים מסוימים?
תודה רבה.
ההבדל הוא פשוט שהן חברות שונות, אין משהו ספציפי שאמור להוות בעיה בהחלפה במתכון 🙂
כל מתכון שרשום שם מרגרינה תוכלי להשתמש בשל שמרית.
תודה רבה על תשובותייך המהירות וכמובן על המתכונים שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח שלי!
יש נטורינה שזה משמן קוקוס
שמתי 2 כפות דבש (במקום 5) ועדיין היה מתוק בצורה מוגזמת
שמת 2 כפות אבקת קקאו? הקקאו מר והדבש מאזן את הטעם.
אני מחפשת מתכון דומה אבל שאפשר להשטיח בתבנית ולקרוץ צורות עם קורצנים….יש לך משו?
סורי אין לי.
הי חני אני משטחת בתבנית ואח”כ חותכת לקוביות ויוצא מצוין
ראשית שתי כפות קקאו לא מספיק, לפחות 3 כפות , והשמן לא מספיק, חייבים להוסיף מים, כמו שמכינים קרם קקאו לעוגה.
3 כפות זה כבר יוצא מר ומים מרטיבים את הפצפוצים ופוגעים בפריכות אבל אם יצא לך טעים אני שמחה 🙂
הי אפרת.
תודה על המתכון
עקב מגבלות דיאטה (FODMAP), מחפש מתכון לעוגיות פצפוצי אורז עם שוקולד מריר.
תוכלי לעזור לי? 🙂
תודה
דרור
היי דרור,
יש מתכון לחטיף פצפוצי אורז משוקולד מריר. אפשר לוותר על האגוזים ולשים במקום פצפוצי אורז.
יום נפלא 🙂
זה המתכון שחיפשתי, כי עם שוקולד, חלקו יורד ושוקע, והופך לשיכבה עבה בתחתית, וזה ממש יותר מדי.תודה
תודה רבה על המתכונים המדהימים פשוט אימצתי את האתר וכל פעם מבצעת מתכון אחר…
ויוצא ממש טעים גם המתכון הזה יצא מושלם,רציתי לדעת האם אפשר להפוך את המתכון גם לחלבי עם שוקולד חלב וכיצד?
היי בתאל,
אני מניחה שאפשר להמיס 100 גרם שוקולד חלב עם 50 גרם חמאה (ולוותר על הדבש ועל הקקאו) ולערבב עם פצפוצי האורז והאגוזים.
איך בא לי. אני עם סכרת הריון. יש אפשרות להמיר את המצרכים? אם כן למה?
היי יפית,
את מעוניינת להמיר את הדבש?
באיזה ממתיק את בדר”כ משתמשת?
יכול להתאים כאן סירופ אגבה במקום הדבש אבל השאלה אם זה מותר לך.
היי,
הכנתי ויצא מאוד טעים אבל אני ממליצה עם פחות דבש ושמתי את זה לשעה במקום שעתיים במקפיא ויצא מעולה!
תודה רבה על המתכון
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום,
מה זה אבקת קקאו?
קקאו רגיל?
כן.
היי ערב טוב הכנתי מתכון של פצפוצי אורז בשוקולד
4 כוסות פצפוצים
250 שוקולד חלב
מעט חלב
50 גרם חמא
שמתי במנגאטים והקפאתי
זה יצא יבש כזה ולא הזכיר את מה שהיינו רגילים לאכול פעם.
מה לא עשיתי בסדר??
היי הודיה,
דווקא המתכון נשמע בסדר.
ההקפאה אכן מקשה ומעט מייבשת את התערובת. איך רצית שזה ייצא?
צהריים טובים,
רציתי לדעת אני רוצה להוריד את הקקאו ולשלב שוקולד מריר+ממרח פסק זמן מה יהיו הכמויות ואני מניחה שגם את הדבש אפשר להוריד כי אם לא זה יהיה מתוק מדי אשמח לדעתך… תודה סיגל
היי סיגל,
אפשר לוותר על הקקאו והדבש ולשים 4-5 כפות ממרח פסק זמן או 40 גרם שוקולד מריר מומס + 3-2 כפות ממרח.
היי,
תגידי אפשר להכפיל את הכמות?
אם אין לי מיקרוגל האם להמיס את המרגרינה על האש או להוציא אותה מהמקרר לפני שאני מכינה את החטיף כדי שהיא תתרכך?
תודה על האתר המקסים!
היי רבקה,
אפשר להכפיל כמויות.
עדיף להמיס את המרגרינה על אש הכי נמוכה.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
כבר הרבה מאוד זמן אני מכינה את המתכונים שלך ונהנת מההכנה ומהתוצר! דרך אגב אני ילדה קטנה {בת 10} ונראה לי שאני הולכת להיות אופה רק בזכותך!{ואולי גם להקים אתר כמוך} כתבתי את זה דווקא פה משום שזה מתכון שאני מכינה הרבה פעמים ותמיד אין שאריות! תודהרבה על מתכונים נהדרים
רני
תודה רני, את מקסימה 🙂
כל הכבוד לך ובהצלחה!
בוקר טוב!
יש לי 2 שאלות:
1. אפשר להמיס את החמרים בסיר על הגז במקום במיקרוגל או שבמיקרוגל זה יוצא יותר טוב?
2. אפשר במקום במנג’טים לשטוח את העיסה בתבנית ולהכניס למקפיא?
תודה על האתר המהמם!
היי רבקה,
כן לשתי השאלות.
יום מקסים 🙂
שלום לך, תמיד שאני מכינה פצפוצי אורז בשוקולד, הפיפוצים לא נלעסים ונדבקים לשיניים ולא קריספיים…ידוע לך מה הבעיה? אני יודעת שזה קורה לחברות נוספות שלי. יש לציין שניסיתי מגוון מתכונים וכל פעם זה חוזר. לא ניסיתי את המתכון הנ”ל כבר חוששת
היי רחל,
אני משתמשת בפצפוצי אורז מלא שהם יותר פריכים מפצפוצי אורז רגילים.
לדעתי במתכון הזה אם את תשלבי אגוזים טחונים/קצוצים דק ותתני לתערובת להתקרר לגמרי לפני שאת מערבבת עם פצפוצי האורז והאגוזים אז זה יהיה יותר פריך ממה שיוצא לך בדר”כ.
שבת שלום 🙂
נכון אורז מלא יותר טוב
היי, בעקבות מזג אויר החם שמן קוקוס הופך לנוזלי אז כמה לשים?
תודה
רבע כוס.
מה הכמות ל10 מנזטים בערך?
היי שירן,
אם תכיני חצי מהכמויות זה ייצא 8-10 מנג’טים:
כוס פצפוצי אורז
כף וחצי אגוזים
כף שטוחה קקאו
2.5 כפות דבש
25 גרם חמאה
אם אני מחליפה את הקקאו בשוקולד מריר אז לשים 25 גרם?
כן
היי חג שמח,
הייתי רוצה לעשות עם שוקולד מריר במקום קקאו-האם אפשר ? וכמה לשים
תודה
היי אריאלה,
את יכולה לשים 50 גרם שוקולד מריר מומס. יש לצנן מעט את תערובת השוקולד לפני שמערבבים עם פצפוצי האורז. יכול להיות שבגלל שהתערובת יותר נוזלית יהיה צורך להוסיף יותר פצפוצי אורז.
חג שמח 🙂
יצא טעים!!!
קצת מדי מתוק, החלפתי קצת דבש בחמאת בוטנים, יצא מושלם!!!!!!!!!!
מעולה 🙂
תודה שירה ושנה טובה!
שלום,
רציתי לדעת אם זה יוצא מתוק?
או שצריך להוסיף סוכר?
היי שרית,
זה יוצא מתוק בגלל הדבש. ממליצה לטעום את התערובת בסוף ואם את מרגישה שחזר מתיקות אפשר להוסיף עוד דבש או אבקת סוכר לפי הטעם.
הכנתי את המתכון ויצא לי מר בגלל הקקאו שיצא מאד דומיננטי האם אפשר לתקן
היי לימור,
אפשר לתקן. גם אם כבר יצרת חטיף, העבירי את הכל לקערה. אם התערובת קשה כי היא היתה במקפיא תני לה כמה דקות בחוץ, היא תתרכך. תוסיפי 1-2 כפות דבש לפי הטעם. את יכולה גם לשלב כף אחת סוכר. ממליצה לטעום את התערובת לפני שאת מעבירה למנג’טים.
היי,
הכנתי אתמול ויצא ממש טעים , הקטנות שלי אהבו …
על הדרך – רציתי לומר תודה על אתר מדהים..(אגב הכנתי גם את העוגת מייפל אגוזים והיא התחסלה. יצאה טעימה בטירוף..)
יום מקסים
תודה לירון! אני שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא!
אפרת יקרה שלום,
המתכון מוצלח מאד וטעים ביותר, קל מאד להכנה עם הילדים. הכנו אותו כבר פעמיים – בפעם הראשונה במנג’טים ובפעם השנייה כמות כפולה, בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה – לאחר הקפאה של כשעה, חתכתי לריבועים, הכנסתי לקופסא אטומה ובחזרה למקפיא. בכל פעם שרוצים מוציאים חטיף ואוכלים אותו קר ללא צורך בהפשרה. כל הכבוד לך! תודה רבה.
תודה מיכל! איזה כיף לשמוע 🙂
פצפוצי אורז ושוקולד מריר כול השאר אין לי…
אפשר להמיס את השוקולד ושמנת מתוקה ולשים זה יצא טעים?
היי הדס,
את יכולה להמיס חבילת שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה, להמתין שהתערובת תתקרר לטמפ’ החדר ולהוסיף פיצפוצי אורז עד שהתערובת אחידה, הכוונה שפצפוצי האורז מצופים באופן אחיד בשוקולד.
יכול להיות שהתערובת תתפורר בהתחלה אבל לאחר קירור היא אמורה להתחבר.
בהצלחה 😉
אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?
כן נעמה, אפשר. שימי 2 כפות מלאות שוקולית.
תקשיבי,
חייבת לספר לך שבהתחלה ציקצקתי לשון “קקאו ודבש? רק 4 מרכיבים? משהו חשוד..”
ומכיוון שהייתי חייבת לגמור את שקית פצפוצי האורז שהיתה תקועה במקרר במשך חודשיים, החלטתי לעשות בכל מקרה.
ותשמעי, כמעט שחיסלתי את הכל!!!!!!!!!!
מינימום חומרים, מינימום זמן…שילוב מנצח של מרכיבים שלא חשבתי שטעימים ביחד..
והנה כל רגע אני נלחמת בעצמי שלא לקחת עוד מנג’ט…:-) ומחר אני גם אקח חלק לאמא לטעום ולהתלהב 🙂
תבורכי!
איזה כיף לשמוע! אני שמחה שנהנת מהמתכון 🙂
תודה על העדכון והמשך ערב נפלא:)
שלום לכולם!!
הייתי במצב של דילמה לא ידעתי מה לעשות לילדים בתור חטיף מהיר כדי שיהיה להם למחר בבוקר. לא היו לי מצרכים לעוגה ועוגיות.. אז נכנסתי לכאן.. גיליתי שגם קרונפלקס ופיצפוצי אורז אין. אז כתחליף שברנו ביסקוויטים וזה עשה לנו תחושה של פיצפוצי האורז.
בנוסף, החלפנו בשמן קוקוס ולא במצב מוצק. וסילאן.. יצא פצצה!!!! פשוט מתכון של 4 דק’!! עכשיו הילדים רגועים למחר יש להם חטיף בבוקר.
תודה תודה על האתר המדהים!!!
היי רות,
אהבתי את האלתורים והשדרוגים שעשית 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף!
החלפנו את הדבש בסילאן. יצא מעדן. הילדים נהנו והמצפון נקי.
תודה!!
מעולה! 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום,
כמה זמן זה יכול להיות במקרר?
הכנתי היום זה יהי טעים ליום ראשון ערב החג?
היי עדי,
תשמרי את זה במקפיא, לא במקרר (בתוך קופסה סגורה) וזה יהיה טוב גם עוד שבועיים ויותר.
מגישים את זה ישירות מהמקפיא ואין צורך להעביר למקרר לפני. זה מפשיר בחוץ מאוד מהר.
חג שמח ושנה טובה 🙂
הילדים שלי אלרגיים לסילאן לדבש ומייפל מה ניתן לשים במקום?
אני אשתמש במחמאה (אלרגיים לחלב) זה בסדר נכון?
היי ענבל,
את יכולה להשתמש במחמאה.
לגבי תחליף לדבש/מייפל, את יכולה לשים סילאן אם אין לך בעיה עם הטעם או שאפשר לשים 3-4 כפות ממרח כלשהו (חלבה, חמאת בוטנים+ אבקת סוכר, נוטלה וכו’).
אפשרות נוספת היא לוותר על הקקאו ולהמיס במקום 100 גרם שוקולד מריר + 25 גרם מחמאה (בנוסף ל50 גרם).
שבוע נפלא 🙂
שלום
האם אפשר לשים שמן במקום חמאה?
תודה
היי צילה,
במקרה הזה לא מאחר והחמאה מחברת בין החומרים כיוון שהיא מתקשה בקור. שמן לעומת זאת נשאר נוזלי גם לאחר קירור.
היי, שבוע טוב. השבוע את מככבת במטבח שלי, כבוד הוא לנו 🙂
אך, חייבת לציין…שהעוגיות יצאו מתוקות מדי, ממש ממש מתוקות. הכנתי אותם עם הפעוט שלי הוא אפילו עזר עם המנג׳טים… והתלהב 🙂 מחר הבטחתי לו אחת .
יש אפשרות כלשהי לתקן, הדבש הוא דומיננטי מאוד
תודה
היי קריסטינה,
קודם כל תודה רבה, אני שמחה לשמוע שאתם נהנים מהאתר 🙂
לגבי המתכון- זה לא אמור לצאת מתוק כל כך כי אבקת הקקאו אמורה לאזן את המתיקות. יכול להיות שהשתמשת בפצפוצי אורז מתוקים או עם תוספת סוכר?
פעם הבאה אפשר לנסות לשים כף אחת פחות של דבש.
לגבי תיקון לאחר ההכנה, האפשרות היחידה שעולה לי היא להפשיר את העוגיות מחוץ למקפיא ולהעביר את התערובת לקערה. להוסיף עוד פצפוצי אורז או אגוזים ולהוסיף עוד כ25 גרם חמאה מומסת כדי שהחומרים יידבקו. ואז שוב להחזיר למנג’טים ולהקפיא.
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה!!! אכן השתמשתי בפצפוצי אורז מתוקים,מין קורנפלקס, כי אני גרה בחו׳ל וכאן הם לא שמעו על פצפוצי אורז. אגב השבוע על שולחננו : אורז אשפלו (מקוצר), מרק עדשים כתומות .
מ-עולה!!!!!
תודה עדי 🙂
המממ…
דבש זה לא טבעוני.
אפשר להחליף בסילאן?
הי עדי,
צודקת בהחלט 🙂 שכחתי לשים הערה בקשר לתחליף דבש. עכשיו תוקן.
במקום דבש אני ממליצה להשתמש בסירופ מייפל. אפשר להשתמש גם בסילאן אם אין לך בעיה עם הטעם שלו.
היי 🙂
יצא פשוט מדהים הילדים אהבו מאוד!
יש דרך לחבר את החטיף? (שלא יהיה פירורי)
תודה
הי אילנה,
כיף לשמוע 🙂
בגלל שזה ללא אפיה החטיף מתפורר ככל שהוא יותר זמן מחוץ למקפיא (פצפוצי אורז נוטים להישרף באפיה ולכן פחות מומלץ לאפותם).
מה שאפשר לעשות כדי שהחטיף פחות יתפורר הוא להכין בתבניות קטנות מסיליקון אם יש לך (כמו של קרחונים) ואז לדחוס את התערובת לתבנית, להדק היטב ואז להקפיא.
היי יש אולי מתכון לאלפחורס.?
הי ספיר,
לא, אין כרגע מתכון באתר לאלפחורס.
אם תירצי יש לי מתכון מנצח לאלפחורס אבל לא עשר דקות:-) inbalolo0@Walla.com תשלחי לי מייל ואשלח לך אותו אם תירצי