זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
מצרכים:
פסטה מסוג פנה מבושלת (כחצי חבילה)
2 כפות שמן זית/קנולה לטיגון
2-3 נתחי חזה עוף חתוכים לקוביות
1 בצל קטן קצוץ
150 גרם שעועית ירוקה שלמה קפואה (מומלץ שעועית עדינה)
תיבול: 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן זית, שומשום (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם כף רוטב סויה. מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים כדקה מכל צד. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת (את הנוזלים שהצטברו יש לשפוך).
-בעזרת מגבת נייר מנקים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים כף שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים מספר דקות. לאחר מכן מוסיפים את הפסטה המבושלת וקוביות העוף ומתבלים ב 3-4 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן זית ומעט שומשום. מבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות עד לספיגת הטעמים.
פסטה עם חזה עוף, פסטה עם שעועית ירוקה, פסטה ברוטב סויה
- פסטה ברוטב בטטה |
- פילה עוף במחבת |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- פסטה ברוטב לימון |
- נודלס עם שעועית וברוקולי
הוספתי צ’ילי מתוק יצא ממש טעים
שמחה לשמוע🙂
רציתי לדעת אם אני רוצה להכין עם 500 גרם חזה עוף
כמה להשים מהתבלינים
היי
תכפילי כמויות פי 2.
הכנתי. יצא טעים אש. הוספתי לקוביות החזה עוף תבלין גריל עוף ופפריקה חריפה…
נראה מעולה! שמחה שנהנית מהמתכון🩷
היי
אפשר לעשות עם כנפיים?
היי,
אפשר להשתמש בכנפיים שכבר בושלו.
מממ… יצא ממש טעים!!!
מהיר וקל להכנה
(לי יצא פחות שחום מבתמונה, אולי תלוי בחברה של הרוטב סויה)
תודה רבה על עוד מתכון מושלם!
שנה טובה
נ.ב. בהזדמנות זו אודה לך על כל המתכונים שליוו אותנו במשך כל השנה שעברה,
בוקר, צהרים, ערב, שבתות, חגים, כל זמן, וגם כשאין תיאבון לכלום – פותחים את האתר וישר מוצאים איזה משהו מוצלח…
תודה רבה
שמחה שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהמתכונים באתר!
תודה על המילים החמות והפרגון(:
שנה טובה ומתוקה🍯
יצא פצצה!!! הוספנו גם תבלין על האש ויצא ממש טעים
איזה כיף שאהבתם את המתכון, נראה מעולה!
תודה על השיתוף❤
קל להכנה
טעים מאד מאד !!!
אהבנו
מכנים מהאתר שלך כל הזמן !!! את אלופה !
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח! תודה על הפרגון😊
האם צריך להפשיר את השעועית
אין צורך להפשיר😊
תודה על מתכונים מעולים! איו לי כרגע פנה..ילך עם פפדרלה או שעדיף לותר על הפסטה?
כן, ילך מצוין גם עם כל צורת פסטה אחרת:)
מושלםםםםםם
חופרת על המתכון מאז שגיליתי אותו עם שינויים לגיוון כמו פטריות וכו’…
פשוט טעים!
שמחה שאהבת😍
היי אפרת,
ראשית: תודה על כל המתכונים הקלים והטעמים, ממש אוהבת את האתר שלך.
שנית: האם יש אפשרות להכין יום קודם? הפסטה לא תתיבש?
היי סימה,
אפשר להכין יום קודם. התבשיל יהיה טעים אבל קצת יותר יבש.
אם את רוצה שזה יהיה עסיסי אז אפשר יום לפני להכין את הפסטה, לטגן את קוביות העוף כדקה מכל צד, לטגן בצל ושעועית ירוקה ואז יום למחרת רק לערבב הכל במחבת, לתבל ולבשל כמה דקות.
היי, הכנתי היום את המנה אך מרגיש שאין מספיק רוטב ועוד הפחתתי בחצי כמות פסטה אצלך וצא בתמונה ממש שחום הפסטה ועוף ואצלי בקושי שינה צבע.. מה יכולה להיות סיבה הוספת קונפלור כדי שיספוג טעם?
אולי זה קשור לסוג רוטב הסויה.
אני משתמשת ברוטב סויה סמיך בסגנון סיני (של אסם).
אפשר להוסיף 3 כפות רוטב סויה וחצי כף סילאן.
אני גם מחכה אשמח לעדכון במייל תודה👍
כמובן 🙂
אפרת יקרה,
מתי סוףסוף יצא ספר המתכונים שלך שאפשר לרכוש אותו מאז שאזל במלאי.? בבקשה תעדכני,אני מחכה לרכוש אותו כבר ממזמן..
היי תמי,
הספרים כבר הודפסו. לדעתי תוך שבוע-שבועיים ניתן יהיה לרכוש אותם.
אעדכן אותך מייל 🙂
גם אני אשמח
היי יעל 🙂
כבר ניתן לרכוש את ספרי המתכונים שלי,
תוכלי למצוא אותם באתר כאן- https://10dakot-shop.co.il/
היי… אפשר עם שעועית צהובה?
כן.
אפרת, איך לדעתך יצא בלי סויה? (לא אוהבת טריאקי וגם לא סילאן..)
אז תכיני רק עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
אשמח לדעת האם אפשר במקום חזה עוף להשתמש בשוקיים.תודה
היי גל,
את השוקיים יש לבשל בנפרד. זאת אומרת לטגן מכל צד במשך כדקה, לתבל ב 2-3 כפות רוטב סויה, כף סילאן, מעט מלח ופלפל שחור ואז לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה. בסוף לפרק את השוקיים מהעצם ולהוסיף לפסטה.
היי אפרת האם את ממליצה להוסיף פטריות ?
אם כן באיזה שלב ?
תודה 🙂
היי תמר,
לאחר טיגון הבצל את מוסיפה את הפטריות ומטגנת כ-5 דקות ואז מוסיפה את השעועית הירוקה וממשיכה כרגיל.
מה אפשר לשים במקום רוטב סויה??
אפשר לשים רוטב טריאקי (עדיף) או כ-2 כפות סילאן ומלח לפי הטעם.
היי אפרת (רשמתי בטעות שם אחר בתגובה הקודמת. מחקו נא) .השתמשתי בדבש במקום סויה וכן הוספתי מעט מלח ויצא מ ע ו ל ה. תודה רבה על מתכון מהיר לארוחה מלאה נהדרת.
תודה אביב, שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח 🌺
היי אפרת, אחלה מתכונים!!
האם אפשר להוסיף שום?
תודה,
דפנה.
כן אפשר.
גמר חתימה טובה 🌺
היי אפרת, הכנתי אתמול ויצא מעולה! תודה רבה!! המשך יום נפלא 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ויום מקסים!
היי אפרת,
מכינה המון מתכונים מהאתר המדהים שלך והכל קל להכנה, מאוד ברור וטעים.
עשיתי את המתכון הזה כמה פעמים והיום שוב הכנתי והוספתי עוד כף סויה וכף טריאקי ויצא עשיר יותר בטעם.
תודה על אתר נפלא שמשדרג את הבישולים במתכונים מגוונים וטעימים.
תודה עופרה ❤️
תודה ענקית על כל המתכונים שלך,
יום יום זה האוכל שלנו!
רציתי לשאול איך לדעתך המתכון הזה ילך עם פסטה מקמח מלא והאם יש לשנות בשביל זה משהו במתכון?
היי חדוי,
אני אישית לא הצלחתי להתרגל לטעם של פסטה מקמח מלא אבל אם אין לך בעיה עם הטעם אז הרווחת 🙂
אין שינוי במתכון. תכיני כרגיל.
היי, השריתי את העוף ברוטב סויה, שמן שומשום וקצת שרי יבש ל- 15 דקות. השתמשתי בשעועית ירוקה טריה והוספתי עוד 2-3 דקות כך שהשעועית נשארה קצת פריכב. בסוף החלפתי את שמן הזית בשמן שומשום. יצא ממש נהדר…
תוד’ה
מצוין 🙂
תודה דפנה
תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך! ממש תענוג!
את יכולה בבקשה להגיד באיזה סוג סויה ושל איזה חברה את משתמשת?
תמיד הסויה שאני קונה היא או בהירה מידיי או שחורה מידיי
היי,
אני משתמשת ברוטב סויה בסגנון סיני של אסם.
היי
אם אין למ שעועית
במה אני יכולה להחליף את המוצר?
אפשר להכין בלי השעועית הירוקה או להוסיף במקום כוס אפונה ירוקה או פטריות.
אפרתי יצא מעולה תודה שאת הופכת את החיים במטבח להרבה יותר פשוטים❤
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה רינת.
שבוע נפלא 🌺
היי, האם צריך לבשל את השועית לפני הטיגון?
היי מיכל,
אם זו שעועית ירוקה משקית קפואה אז אין צורך.
הכנתי בלי פסטה ובמקום סויה שמתי על השעועית קצת לימון ושמ”ז. יצא מעולה!! תודה רבה.
תודה נוגה, נשמע מעולה 🙂
היי
1. שאת רושמת פסטה את מתכוונת לפסטה לבנה מבושלת ללא רוטב נכון?
2. אם אני רוצה לעשות חבילה שלמה אז אני מכפילה כמויות של הכל נכון ?
היי אוסנת,
כן לשתי השאלות.
שבוע מקסים 🙂
נראה טוב.. כמה שומשום נדרש?
ואם אני מכין פסטה במקום.. זמן הבישול משתנה עם התערובת?
היי דור,
שומשום אפשר לשים ממש קמצוץ (כשליש כפית).
זמן הבישול אינו משתנה.
ערב טוב,
הכנתי ארוחת חג ל 20 אנשים וברגע האחרון הצטרפה אורחת טבעונית, הכנתי את הפסטה עם השעועית בלי עוף ויצא מעדן!!!
היא התלהבה וביקשה לקחת הביתה את מה שנשאר:)
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
הי,
האם ברוקולי ישתלב פה? אם כן, יש צורך לבשל אותו קודם?
תודה
היי אנה,
אפשר להוסיף פרחי ברוקולי קטנים ולטגן אותם עם הבצל והשעועית הירוקה במשך 5-7 דקות, עד שהברוקולי מתרכך אך לא לגמרי. לאחר מכן מוסיפים את הפסטה והעוף וממשיכים כרגיל.
שלום, האם אפשר קודם כל לסיים את הטיגון של העוף והירקות (עם הרטבים והתיבול והכל) ואז להוסיף הכל לפסטה המבושלת ולערבב? אין לי בבית מחבת מספיק גדולה בשביל להכניס בתוכה גם את הפסטה…
כן לילך, אפשר.
מנה מעולה. כל בני הבית מתים עליה.
האם אפשר להקפיא אותה, או שזה בעייתי עם פסטה?
היי טל,
לא ניסיתי להקפיא פסטה. יש כאלה שאומרים שזה לא כל כך מומלץ אבל אני מכירה כאלה שמקפיאים וטוענים שאין עם זה שום בעיה 🙂
תודה!
פסטה מעולההההההההה
כל כך טעיםםםםם
שמחה שנהנית!
תודה שמרית ושבת שלום
כל שבת בנוהל הקבוע
מנה מעולהההנ קלה ומהירהההה
תודה
מעולה 🙂
תודה שמרית ושבת שלום!
היי! נראה מעולה!
אם אני רוצה להוסיף פטריות באיזה שלב לשים אותם? עם העוף או עם השעועית?
היי תמר,
לאחר שאת מטגנת את הבצל את מוסיפה את הפטריות ומטגנת כ-5 דקות ואז מוסיפה את השעועית הירוקה וממשיכה כרגיל 🙂
מתה על המתכונים שלך… חלב קוקוס יכול להשתלב כאן?
תודה מיכל 🙂
יכול להיות. צריך לנסות. ממליצה להכין לפי המתכון ולהוסיף את חלב הקוקוס בסוף ובהדרגה ולטעום (התחילי בכף אחת).
בהצלחה!
הכנתי אתמול בדיוק לפי ההוראות יצא מאוד מאוד טעים, תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה קרן ויום נפלא
היי, אם אני רוצה להכין חבילה שלמה של פסטה וכמות כפולה של חזה עוף. פשוט להכפיל את הסויה והשמן זית?
נכון 🙂
תודה על התגובה המהירה!!והשמן זית נכנס יחד עם הסויה על החזה עוף או שהוא מיועד לטיגון הבצל?
תיקנתי את המתכון שיהיה ברור יותר. סה”כ 4 כפות שמן. כף לטיגון חזה עוף, כף לטיגון הבצל ו-2 כפות לתיבול בסוף.
הי. המתכונים שלך מצויינים ומאוד טעימים. רציתי לשאול אם אני יכולה לעשות עם רוטב אחר ואיזה רוטב כי אני חושבת שברוטב סוייה יש דבש ויש גם בונבון קטן בבית שעדיין אסור לו לאכול דבש. אשמח לתחליף.
היי עפרה,
אם זה בגלל הדבש אז אני לא חושבת שהסויה מכיל דבש אבל בכל מקרה כדאי להסתכל ברשימת המרכיבים שעל גבי הבקבוק ולוודא. בכל מקרה אפשר גם לשים רוטב טריאקי במקום (שגם הוא לדעתי לא מכיל דבש אבל כמובן שכדאי לבדוק).
יום נפלא!
הכנתי אתמול, יצא טעים מאוד. הוספתי גם קצת שמן שומשום וגם אפונה במקום חצי מכמות השעועית (מה שהיה במקפיא…) וזה יצא ממש טוב.
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
אפשר לוותר על העוף ולהכין רק פסטה עם שעועית?
כן אודיה.
אפשר להכין בלי עוף? יש לך רעיון לתחליף שהוא לא עוף/בשר/טופו?
היי טל,
לדעתי קוביות בטטה ישתלבו פה מצוין אבל יש לטגן אותן קודם במחבת, להוסיף מעט מים ולבשל עם מכסה על אש נמוכה עד שהן מתרככות ואז להמשיך במתכון כרגיל. גם פטריות יכולות להשתלב מעולה ויש צורך לטגן אותן מעט לפני כ-5 דקות עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים.
בהצלחה 😉
תודה,חזרתי לעדכן שיצא מעולה ואפילו שיתפתי בפייסבוק את המתכון
תודה אביבית! אני שמחה לשמוע 🙂
היי
אני מאוד אוצה להכין ניאה מעולה!!! אבל לא חסר תבלינים?שמים רק רוטב סויה ושמן זית?זה מספיק גם לפסטה והשעועית?
תודה מראש
היי אביבית,
אם את מכינה חצי חבילת פסטה זה אמור להספיק.
בהצלחה 😉
יצא מעולה, תודה רבה!!
שמחה לשמוע רותם 🙂
אחרי אינספור מתכונים נהדרים מהאתר ניסיתי גם את זה ויצא פשוט מעולה! כל מתכון הצלחה! כייף בכל פעם מחדש. ישר כח 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה מעיין ושבת שלום 🙂
כמה שומשום? קלוי?
לכמה מנות הכמות הזאת?
במה חזה עוף. משקל?
היי דורית,
כ-300 גרם חזה עוף.
שומשום אפשר לפזר לפי הטעם, בין חצי כפית לכפית. עדיף קלוי.
המתכון אמור להספיק ל 2-3 מנות.
אבל צריך לבשל את השעועית קודם?
היי שיר,
אם את משתמשת בשעועית קפואה אז אין צורך לבשל אותה לפני, רק להפשיר אותה (שטיפה מהירה במים וסינון מספיקים) ולבשל אותה לפי מה שרשום במתכון.
אם את משתמשת בשעועית ירוקה טריה – תבשלי לפי המתכון פשוט במקום לבשל אותה כמה דקות (3-4 דקות), תבשלי אותה יותר (10-12 דקות) ואז תוסיפי את הפסטה וקוביות העוף.
חג שמח 🙂
תודה על המתכון, יצא ממש נחמד אם כי אשתמש בפחות סויה בפעם הבאה
בשמחה מירית 🙂