שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

חצי חבילת פסטה (250 גרם)

20 גרם חמאה

בצל קטן קצוץ דק

שן שום כתושה

חבילת פטריות שמפיניון טריות

מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)

רבע כוס גבינת פרמזן מפוררת

תיבול: שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.  לחצו כאן להכנת פסטה.

-במקביל, מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים כדקה. מוסיפים פטריות ומבשלים במשך 5-6 דקות, עד שהן מפרישות נוזלים ומצטמצמות.

-מוסיפים שמנת וגבינת פרמז’ן, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך.

-יוצקים את הרוטב מעל הפסטה ומערבבים.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
רוטב שמנת פטריות
פסטה ברוטב רוזה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ערגה (19:01 18.07.2021)

אני מכפילה כמויות..ויש לי רק שמנת לבישול אחת.
זה יעבוד רק עם אחת ?
זה יצא טעים אם אשים שמנת מתוקה אחת ושמנת לבישול אחת?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:54 18.07.2021)

היי ערגה,
עם שמנת אחת יצא יבש מדי… את בהחלט יכולה להשתמש בשמנת מתוקה אחת, יצא אפילו יותר טעים😊

שיר הלל (15:26 13.07.2021)

היי אפרת אם יש לי את כל החבילה של הפסטה אז כמה חמאה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (19:58 13.07.2021)

היי,
יש לשים 40 גרם חמאה.

שירה (12:43 11.07.2021)

היי אפרת יקרה,
אני מחפשת פה הרבה זמן מתכון לכבוד תשעת הימים…..
והבעיה שאני רוצה חלבי או פרווה טעים אבל אין לי את הגבינות שאת כותבת בכל המתכונים כמעט,
יש לך מתכון להציע לי או שאפשר להכין את המתכון הזה עם גבינה צהובה(לא מגורדת)??
אשמח לתשובה!!!
תודה רבה ויומטוב!!!

מתכונים ב-10 דקות (13:26 11.07.2021)

היי שירה,
את יכולה לגרד גבינה צהובה בפומפייה ולהשתמש בה במקום פרמזן. 🙂

הילה (16:51 4.07.2021)

היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על המתכונים המושלמים שלך! אשמח לדעתך:
לאירוח של 20 איש(בתוספת של פסטה נוספת, קישים וכד) כמה חבילות פסטה צריך? אשמח אם תכתבי לי מתכון לכמות גדולה. שאלה נוספת, אם אכין יום לפני ואשמור בנפרד את הרוטב, האם זה יפגע בטעם( מדובר במשפחה ביקורתית חח)

מתכונים ב-10 דקות (20:40 4.07.2021)

היי הילה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
בהנחה ש80 גרם= מנה:
1600 גרם- 3 +1/5 חבילות פסטה
70 גרם חמאה
3 בצלים קטנים
3 שיני שום
3 1/2 סלסלות פטריות
3+1/4 מיכל שמנת לבישול
3/4 כוס פרמזן
כפית גדושה מלח, פלפל שחור
אפשר להכין את הרוטב יום לפני, לשמור במקרר, ולפני ההגשה לערבב עם הפסטה כמה דקות על אש נמוכה.
בהצלחה!

ליטל (06:47 23.06.2021)

היי אפרת יש לי פטריות שמפיניון חתוכות (קופסת שימורים של 400 גר’) האם אפשר להשתמש, יצא מוצלח? האם מספיקה קופסא אחת?

מתכונים ב-10 דקות (09:12 23.06.2021)

היי ליטל,
אמנם עם פטריות טריות יותר טעים, אבל אפשר להשתמש גם בשימורים. קופסה אחת מספיקה😊

ליטל (11:02 23.06.2021)

תודה אפרת
עוד שאלה קטנה אם אני מכינה 300 גר’ ספגטי אפשר להכין עם אותן כמויות ?

מתכונים ב-10 דקות (11:35 23.06.2021)

אפשר, אבל יהיה פחות רוטב…
את יכולה להגדיל את כמות השמנת למיכל+ 3 כפות, ולשים 30 גרם חמאה, ומעט יותר פרמזן.
בהצלחה!

גלית (19:01 24.05.2021)

יצא מדהים!! תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (20:01 24.05.2021)

שמחה שאהבת❤

אסתי (20:05 13.05.2021)

מהיא גבינת פרמז’ן??

מתכונים ב-10 דקות (21:02 13.05.2021)

היי,
זו גבינה קשה עם טעם עדין. אפשר להשתמש גם בגבינה צהובה במקום אם רוצים.

יעל (13:09 12.05.2021)

הי צהרים טובים אפרת,
רוצה ללהכין ל12 נפשות. תוכלי להכתיב לי בבקשה כמויות?
אינלי פרמזן מה אפשר לשים? גבינ”צ זה טוב?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:08 12.05.2021)

היי יעל,
תכפילי כמויות פי 4, ובמקום פרמזן אפשר לשים גבנ”צ😊

יפעת (16:29 8.05.2021)

יצא ממש טעים, הבן שלי מאוד התלהב והוא מאוד בררן 😉 מתכונים מעולים!!

מתכונים ב-10 דקות (20:24 8.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף יפעת😊

אפי😙 (15:30 8.04.2021)

יצא מעולה !!! גם בלי המוצרלה
בתיאבון🍲הוספתי גם ערמונים ויצא אחלה🌰🌰

מתכונים ב-10 דקות (16:11 8.04.2021)

נראה מעולה! הערמונים מוסיפים מאד👌

אוריאל (22:51 30.03.2021)

שלום 🙂
האם לפרוס את הפטריות או שלמות?

מתכונים ב-10 דקות (23:54 30.03.2021)

היי אוריאל,
לפרוס,לא דק מדי😊

חן (14:23 16.02.2021)

מושלםםםם ברמות!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:29 16.02.2021)

שמחה שאהבת 🙂

שיר (15:44 28.01.2021)

מעולה! טעים וקל! תודה כמו תמיד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:26 28.01.2021)

כיף לשמוע, תודה❤️

עליזה (16:18 19.01.2021)

היי, תודה על האתר המדהים!!
אפשר לבשל כמות כפולה לאכול חצי היום ואת החצי שנותר לשמור במקרר ולחמם יום למחרת?
אם כן איך מומלץ לחמם חוץ מבמיקרוגל?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:27 19.01.2021)

אפשר אבל מומלץ לשמור בנפרד את הפסטה והרוטב.
אפשר לחמם במחבת על הגז (לערבב את הפסטה עם הרוטב ולחמם יחד).

סיון (19:52 13.01.2021)

היי, ל500 גרם פסטה להכפיל כמות של כל דבר ?

מתכונים ב-10 דקות (21:57 13.01.2021)

נכון סיון 🙂

Rotem Marchak (18:20 6.01.2021)

התחלתי לנסות לבשל ממש בשבוע האחרון וזו פעם ראשונה שהכנתי פסטה שנת פיטריות, יצא מושלם ממש, תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:25 6.01.2021)

נראה מעולה!
לא להאמין שזו הפעם הראשונה שלך 🙂
שמחה שאהבת רותם🌸

ספירררר (17:32 30.12.2020)

אפשר עם אטריות דקות וחלב בבקשה??

מתכונים ב-10 דקות (21:12 30.12.2020)

היי ספיר
לגבי החלב- ניתן לשלב עם שמנת חמוצה מה שיתן את הסמיכות.
לגבי האטריות הדקות לא הייתי ממליצה, יוצא מאוד עיסתי

פריאל (14:19 30.12.2020)

הכנתי בלי פטריות כי היה חסר לי והוספתי אגוז מוסקט ראיתי שכתבת פה באחת התגובות.. יצא טעים ממש! תודה! מתכון קל ופשוט!

מתכונים ב-10 דקות (16:08 30.12.2020)

מעולה פריאל 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

יפעת (19:38 18.12.2020)

מה קעושים אם עדיין הרוטב טיפה נוזלי ? יש דרך לצמצם אותו ?

מתכונים ב-10 דקות (17:06 19.12.2020)

היי יפעת
אם יש לך גבינה צהובה תוסיפי. אם לא, תמשיכי לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שזה יסמיך (תערבבי תוך כדי).

הדס (15:41 10.12.2020)

אפרת
זאת הגבינה שיש לי
זה מתאים במקום הפרמזן?

מתכונים ב-10 דקות (19:45 10.12.2020)

היי הדס אני חושבת שכן 🙂

אחת שיודעת לאפות..😉 (12:06 30.11.2020)

תודה רבה על המענה המהיר!

אחת שיודעת לאפות..😉 (08:28 30.11.2020)

היי אפרת!
רציתי לשאול לשאול עם אני יכולה להשתמש בפטריות בשימורים במקום פטריות שמפיניון?
ועם אני משתמש בפטריות שמפיניון צריך לשטוף אותו עם מים לפני הבישול?

מתכונים ב-10 דקות (09:49 30.11.2020)

אפשר להשתמש בפטריות משימורים, הייתי מציעה להשתמש בפטריות שלמות ואז לחתוך אותן לפני ההכנה- אבל אם אין לא נורא
אין צורך לשטוף אלא רק לנקז מנוזלים

נטלי (21:53 26.10.2020)

היי, אני עושה ארוחה למלא אנשים ואני רוצה להכין פסטה ברוטב שמנת פטריות, לזניה, פסטה פסטו או רוזה,יכול להיות גם כריכים,פיצות ופלטת פירות.
את כל אלה אני מכינה יום לפני אבל לא רוצה שיום אחרי הכל יתייבש ולא יהיה עסיסי, איך כדאי להכין ולשמור אותם?
ושאלה שנייה, בפסטה שמנת פטריות צריך להשתמש בפטריות מקופסת שימורים או פטריות שלמות טריות?

נטלי (21:56 26.10.2020)

שכחתי לכתוב גם קישים.
וכמה לדעתך אני צריכה להכין מהפסטות אם זה ל20 אנשים בערך?

נטלי (17:44 27.10.2020)

היי, מחכה לתשובה😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 27.10.2020)

לזניה אפשר לשמור במקרר. לפני החימום לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת כדי לרענן את המראה.
פסטות – לשמור בנפרד מהרוטב ולערבב יחד רק לפני ההגשה.
את היתר את יכולה לשמור בקופסה סגורה במקרר. כריכים הייתי מכינה באותו יום.
בפסטה שמנת פטריות אפשר להשתמש בפטריות טריות או משימורים.
אם את מתכננת להכין את כל מה שרשמת אז מספיק להכין סה”כ 3 חבילות פסטה.

ציפי (16:49 22.10.2020)

תודה רבה אפרת על האתר שלך!!
אני שוב ושוב מעיינת במתכונים שלך:)
רוצה לשאול לגבי שמנת לבישול-
יש לי שמנת מתוקה 38%. אפשר להשתמש?ייצא טוב?
צריך להוסיף משו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:31 22.10.2020)

כן אפשר.

אינגה (15:27 6.11.2020)

כן אני מכינה רק עם שמנת מתוקה יוצא ממש טעים יותר טעים מהשמנת הרגילה

נעמה (21:23 15.10.2020)

אני מחפשת מתכון לפסטה מוקרמת ללא בצל פטריות וגבינה כול סוג
יש משהו כזה? אני יודעת שזה מוזר אבל מה לעשות בררנים..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:23 15.10.2020)

היי נעמה,
את יכולה להכין את המתכון הזה – פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות, רק עם שמנת.
פשוט תחממי במחבת שמנת לבישול עם מלח ופלפל שחור עד שהיא מבעבעת, תערבבי עם פסטה מבושלת (חצי חבילה) ושימי בתנור כמו שרשום במתכון.

פלוני (17:13 19.11.2020)

לנעמה אני יודעת אם רוטב פטרית

שני (14:32 11.10.2020)

ניסיתי להכין ויצא לי רוטב חום מישהי יודעת למה? אולי כי בהתחלה שמתי שמן ולא חמאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 11.10.2020)

יכול להיות שהבצל המטוגן או הפטריות צבעו את השמנת אבל זה לא אמור לפגוע בטעם.

שני (19:07 11.10.2020)

אוקי תודה
אז איך אפשר לעשות שהרוטב יהיה לבן. פחות לטגן את הבצל והפטריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 11.10.2020)

כן ורצוי להשתמש בפטריות מסוג שמפיניון ולא פורטבלו.

ליאת חן (07:11 1.10.2020)

יצא מעולה!!! כמו כל המתכונים שלך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:09 1.10.2020)

מהמם 🙂
תודה ליאת

Shira Idan Gazi (20:07 8.08.2020)

יוצא אליפותת אוהבת את המתכונים שלך. בפסטה מוסיפה אבקת פטריות מרכיבים צמחיים ומעט אגוז מוסקט יוצא ממש טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:30 9.08.2020)

תודה ❤️

תילה (13:19 28.07.2020)

הי אפרת
בשביל פסטה מקמח מלא צריך לשנות משהו?

תודה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:34 28.07.2020)

אין שינוי.

רונה כהן (11:50 26.07.2020)

הכנתי עם גבינה צהובה מגורדת במקום פרמזן ויצא טעים ממש!! האתר שלך מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 26.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רונה

עומרי (22:46 15.07.2020)

כמה גרם זה רבע כוס גבינת פרמזן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 16.07.2020)

כ-25 גרם.

תהילה (19:32 9.07.2020)

האם אפשר להוסיף קצת סלומון? או שעדיף לא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 9.07.2020)

אם אוהבים אפשר. זה דווקא מתאים לרוטב.

Adi (14:20 9.07.2020)

היי אפרת יקרה,
אם אני מכינה פסטה, שני סלטים ואנטיפסטי ל16 איש ארוחת ערב, כמה חבילות פסטה היית ממליצה לי לשים? חשוב לי שלא יחסר.
תודה רבה,
עדי 😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:12 9.07.2020)

בדר”כ חבילת פסטה אחת מספיק ל-5 מנות אז אפשר להכין 3-4 חבילות.

Adi (02:31 10.07.2020)

היי אפרת יקרה,
אתחיל בזה שהפסטה יצאה אליפות! לא הפסקנו לקבל מחמאות 😍. בסוף הכנתי קילו פסטה (2 חבילות) ועם האנטיפסטי המעולה שלקחתי גם מהאתר שלך ויצא מושלם !!! ויחד עם בורקסים וסלט זה היה ממש ממש מספיק ונהדר.
תודה רבה לך על המתכונים הנהדרים והיחס המצוין.
בברכה,
עדי (א.ש.א = אישתו של ארז 😄)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:43 10.07.2020)

שמחה שנהניתם ושהכל יצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

שרון (07:45 5.06.2020)

היי האם אפשר להכין את הפסטה ללא הפטריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 5.06.2020)

כן.

רינה (19:03 31.05.2020)

יש לי רק שמנת מתוקה
האם עדיף לא להכין או שאין הרבה הבדל.?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 31.05.2020)

אפשר להכין עם שמנת מתוקה.

איריס עפרוני (06:26 25.05.2020)

את הפסטה ללא גלוטן את לא שוטפת במים קרים?
איזו פסטה ללג מתאימה למתכון שלך מתירס או אורז?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:23 25.05.2020)

אני חושבת שפסטה מאורז.
יש פסטה של “ברילה” שהיא משולבת קמח אורז וקמח תירס.
יש להכין לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

שירה נקב (19:35 23.07.2020)

מתכון מושלם, עשינו גם ללא גלוטן!!
ממליצה בחום♡

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 23.07.2020)

תודה שירה 💜

בתיה (21:11 24.05.2020)

לא חייבים בכלל להוסיף גבינת פרמזה.
אני הכנתי בלי ויצא מצוין…
לא טועמים בכלל הבדל

שירה מליחי (20:57 24.05.2020)

היי, אני רוצה להכין לחג (כנראה נאכל ביום השני). מה מומלץ לעשות? להכין את הפסטה והרוטב בנפרד, לחמם על הפלטה ואז לערבב? או מראש לערבב ולחמם על הפלטה כשזה מעורבב? אשמח לטיפים כיצד לחמם על הפלטה בלי שיתייבש. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 24.05.2020)

כן, כדאי להכין את הפסטה והרוטב ולשמור בנפרד.
כדי שזה יישאר עסיסי מומלץ יותר לחמם על הפלטה בנפרד ואז לערבב.

נטלי (13:04 21.05.2020)

יצא מעולה. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 21.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

שירה גלבוע (00:47 20.05.2020)

מה היית מציע לי להכין (לאירוח) את המתכון הנ”ל או ‘פשטידת פסטה וגבינות’, רק שאותה אני עושה גם עם פטריות וכן לאחר האפיה מפרידה בין הפסטה, כך שלא יוצא פשטידה אלא כמין מוקרם.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:52 20.05.2020)

שני המתכונים טעימים.
אם את מארחת ביום כזה שאת יכולה לאפות סמוך להגשה אז את פשטידת הפסטה והגבינות (בגלל ההקרמה) אבל אם את צריכה להכין מראש אז את המתכון הזה אבל תצטרכי לשמור בנפרד את הספגטי ואת הרוטב ולערבב אותם לפני ההגשה.

שירה גלבוע (00:28 20.05.2020)

אפשר להכין עם הספגטי הארוכים? פשוט יש לי מלאי בבית…
לא מוצאת גבינת פרמזן בד”ץ, אפשר גבינה אחרת-מוצרלה / גב”צ וכד’?
מה הטעם של גבינת פרמזן? מתוק? מלוח?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:48 20.05.2020)

כן אפשר להכין עם ספגטי.
אפשר לשים מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת באותה כמות.
יש לה טעם מלוח.

שירה גלבוע (13:20 21.05.2020)

אם טעמה מלוח, אז למה מוצרלה / גב”צ ולא בולגרית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:39 21.05.2020)

מעבר לטעם, היא גם מסמיכה את הרוטב ולכן מוצרלה או גבנ”צ מתאימות יותר.

Elad (14:41 7.05.2020)

מה אפשר לעשות עם מי שלא אוהב פטריות, אפשר לוותר? לשים משהו במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 7.05.2020)

אפשר להכין גם בלי הפטריות.

Menuchi rot (23:08 2.05.2020)

היי, לא נוהגת לערבב שום עם בצל במה עדיף להשתמש ומה אפשר להשים במקום אחד מהם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 3.05.2020)

עדיף שום.

אנאל (14:39 23.04.2020)

היי אפרת! 🙂
רציתי לשאול, במקום פסטה אני רוצה להכין רביולי, האם כמויות הרוטב שונות?
(כמדומני שהמשקל שונה בשקית רביולי מבשקית פסטה, כלומר שיש כמות קטנה יותר.)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:23 23.04.2020)

היי אנאל,
לשקית אחת של רביולי הכמות אמורה להספיק.

נירה (12:44 18.04.2020)

אפשר שמנת לבישול 9% ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 18.04.2020)

כן.

שמרית (04:19 12.03.2020)

אין לי חמאה במה ניתן להחליף
מחמאה הולך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:04 12.03.2020)

אפשר לשים 2 כפות שמן (רצוי שמן זית).

טובי (20:53 10.02.2020)

אם אני רוצה לעשות את הפסטה מוקרמת .מה לעשות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:44 11.02.2020)

היי טובי,
מצורף מתכון – פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות.

שני (19:26 2.01.2020)

היי
איך אפשר להפוך את זה לפרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 2.01.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בשמנת צמחית, במקום חמאה 2 כפות שמן זית ולוותר על הפרמזן.

תהילה (11:26 23.12.2019)

היי אפרת,
תודה על מתכונים מצויינים!!! וטעימים ברמות!!! מכורה לאתר שלך…
יש לנו מסיבת חנוכה ורציתי להכין כמה ימים לפני… כמה זמן יכול להיות במקרר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 23.12.2019)

היי תהילה,
את הפסטה אפשר להכין יומיים לפני אבל כדאי לסנן אותה לאחר בישול, לזלף מעל שמן זית ולערבב היטב (זה מונע הדבקות). לאחר מכן לשמור בקופסה סגורה במקרר.
לגבי הרוטב- את הפטריות והבצל אפשר לטגן יומיים לפני ויום לפני (או באותו יום) להוסיף את השמנת ויתר החומרים.
חנוכה שמח 🌺

רבקה (11:41 20.12.2019)

כמה גבנ”צ צריך להוסיף במקום הגבינת פרמזן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 20.12.2019)

רבע כוס.

יסכה (18:49 9.12.2019)

תודה רבה! הכנתי ויצא ממש מוצלח.
לא היתה לי שמנת לבישול אז שמתי שמנת מתוקה להקצפה וגם הוספתי כף שטוחה קמח להסמכה. אבל סתם כי היה בא לי, המתכון ממש מוצלח גם ככה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 9.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יסכה

נטלי (21:50 5.12.2019)

היי, קודם כל אני חולההה על המתכונים שלך!! הכל תמיד יוצא מעולה!!
שאלה קטנה- אני יכולה להכין את הרוטב ולשמור במקרר ולחמם שוב אחרי בערך 24 שעות? הטעם נשמר אותו דבר?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:11 6.12.2019)

כן אפשר.
לערבב עם הפסטה רק לפני ההגשה.

תמר מייזליש (19:47 4.12.2019)

קודם כל לא כתוב שמנת מתוקה כתוב שמנת לבישול דבר שני לא היה לי גבינת פרמזן אז החלפתי בגבינה צהובה פעם הבאה השיג יצא מדהים מאוד טעים חבל על הזמן תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 4.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תמר

אסתי (16:38 1.12.2019)

אפשר פטריות מקופסאת שימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 1.12.2019)

כן

מלכה (16:44 30.11.2019)

אפשר להוסיף בטטה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 30.11.2019)

כן. מומלץ לחתוך את הבטטה לקוביות קטנטנות ולטגן במחבת רחבה עם כ-2 כפות שמן. יש לכסות את המחבת ולשים על אש בינונית עד שהבטטות מתרככות. לאחר מכן ניתן להוסיף אותם לתבשיל יחד עם הפטריות, לשפוך את השמנת ולהמשיך כרגיל.

דני (18:31 19.11.2019)

ערב טוב, האם ניתן לשלב יין לבן במתכון ואם כן באיזה שלב עלי לשים אותו?
תודה רבה על העזרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 19.11.2019)

אפשר לשים כרבע כוס יין לבן יחד עם השמנת.

לידיה תומאס (16:51 14.11.2019)

עדיין לא עשיתי אבל נראה ממש טעים

יעל (20:03 6.11.2019)

אין לי גבינת פרמזן מה אפשר להשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 7.11.2019)

אפשר להוסיף גבינה צהובה או מוצרלה במקום הפרמזן.

אורטל (14:50 8.08.2019)

היי אפשר להשתמש בשמנת להקצפה?
לא כתוב עלייה מתוקה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 8.08.2019)

כן.

ליאור (12:42 23.07.2019)

אני מתבלת בפלפל שחור גרוס ,מרק עוף פרווה ומעט אגוז מוסקט..
המתכונים שלך מעולים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 23.07.2019)

מעולה 🙂
תודה ליאור

נטע (18:45 22.07.2019)

אפשר לוותר על הגבינת פרמזן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 23.07.2019)

כן. אפשר להוסיף גבינה צהובה או מוצרלה במקום.

ברק (17:50 13.10.2019)

לא זה נותן את הסמיכות

איילה (21:57 21.07.2019)

אפשר להכין בלי פטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 21.07.2019)

כן.

י.צ (16:16 17.07.2019)

אם אין לי שמנת מתוקה ולא בישול
מה לשים במקום???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 17.07.2019)

שמעתי שאפשר לערבב שמנת חמוצה עם חלב (לא ניסיתי).

בתי (20:05 9.07.2019)

היי מה זה גבינת פרמז’ן והאם יש אותה בכל חנות רגילה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 9.07.2019)

גבינת פרמז’ן היא סוג של גבינה קשה אבל גרגירית. ניתן למצוא אותה בכל סופר או חנות גבינות.

תמר (18:29 3.07.2019)

אפשר להכין את הרוטב יום קודם ולשים במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:06 3.07.2019)

אפשר.

יוליה (21:40 23.06.2019)

היי עזרתך בבקשה לא מצליחה להיפטר מהמתיקות של השמנת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 24.06.2019)

היי יוליה,
ראיתי עכשיו. מקווה שהסתדרת.

מושקי (20:41 23.06.2019)

יצא מושלםםם אין עליך תודה!!⁦❤️⁩

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 23.06.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה לך.

ורד (17:46 5.06.2019)

אם אני רוצה לעשות חבילה של פסאה ולא חצי, אך הכמויות של הרוטב? מכפילה הכל ב 2?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 10.06.2019)

כן.

אחת (21:54 17.05.2019)

הכנו את הפסטה ברוטב בבית בדיוק לפי ההוראות ויצא פשוט מדהים!! ללקק את תחתית הסיר ממש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 18.05.2019)

שמחה שנהניתם 🙂

מיכל (20:44 7.05.2019)

אני מוסיפה עוד חבילת פטריות והרוטב יוצא מושלם 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 7.05.2019)

מצוין 🙂
תודה

אגם (13:34 7.05.2019)

אפשר לשים במקום החמאה שמן??
וכמה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 7.05.2019)

כן. אפשר לשים 2 כפות שמן (רצוי שמן זית).

צופה (19:40 7.04.2019)

אפשר להוסיף טימין למתכון?
אם כן, מתי עדיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 7.04.2019)

אפשר לפזר מעט עלי טימין לאחר שמוסיפים שמנת.

דניאל (19:22 18.02.2019)

אפשר להקפיא את הפסטה והרוטב לשימוש חוזר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 18.02.2019)

פסטה אפשר. לגבי הרוטב – בדר”כ רטבים על בסיס שמנת פחות מומלצים להקפאה כי הם משנים את מרקמם לאחר הפשרה.

נטלי (13:14 5.02.2019)

היי
המתכונים שלך מדהימים! הכנתי סלטים ומרקים ויצאו מושלםםםם!! אפשר להוסיף למתכון סלמון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 5.02.2019)

היי נטלי 🙂
כן אפשר.

revital_m31 (10:16 30.01.2019)

האם זה משנה אם משתמשים בשמנת מתוקה או שמנת לבישות? מה ההבדל?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 30.01.2019)

לא משנה (שמנת מתוקה יותר סמיכה ומתוקה).

רותם (14:57 11.12.2018)

טעים מאוד
השתמשתי בגבנ”צ
בטוחה שיותר טעים עם פרמזן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 11.12.2018)

נראה ממש טוב 😍
תודה רותם

מוטי (19:04 8.06.2019)

מתכון פשוט ומעולה
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 9.06.2019)

תודה מוטי 🙂

אסתי (19:18 20.11.2018)

חייבת תשובה דחוף!!!!
הכנתי עכשיו ויצא מאוד נוזלי,
אולי בגלל שלא הכנסתי גבינת פרמז’ן(אין לי בבית )
איך ניתן להסמיך? קמח מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:04 20.11.2018)

אם יש לך גבינה צהובה תוסיפי. אם לא, תמשיכי לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שזה יסמיך (תערבבי תוך כדי).

אסתי (13:19 22.11.2018)

היי אפרת יצא טעים בטירןף!! האורחים התלהבו בלי סוף.
אגב מה ההבדל בין המתכון רוטב שמנת פטריות לפסטה ברוטב שמנת פטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 22.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
אין הבדל. רציתי לעשות קטגוריה של רטבים אז הפרדתי את זה.

תמה מליחי (06:55 7.11.2018)

אפשר לעשות עם פטריות בשימורים??
כמה ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 7.11.2018)

כן אפשר. קופסה אחת.

שקד (19:25 24.10.2018)

יצא מהמם:) הוספתי לחברת מתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 24.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂

מירב (20:55 11.08.2018)

הי אפרת,
יצא מדהים. הבנים שלי התענגו (וגם אני😉).
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 11.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

לי-ים (19:06 9.05.2018)

זה יצא פשוט מושלם בצורה מדהימה וטעים פשוט מטורף😍😍😍😍😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 9.05.2018)

שמחה שאהבת!
תודה שחזרת לעדכן 🌷

אורנה (12:02 9.04.2018)

היי, הבת שלי רוצה שאכין לה פסטה ברוטב שמנת אבל….לא אוהבת בצל ופטריות.
איך להכין שיצא בכל זאת טעים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 9.04.2018)

היי אורנה,
אפשר להכין גם בלי הבצל והפטריות. אפשר לשפוך את השמנת ישירות למחבת. אם היא אוהבת שום אפשר להוסיף שן שום כתושה. לתבל במלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור ולהוסיף גבינת פרזמן. לבשל עד שהרוטב קצת מסמיך ולשים על הפסטה.

יונתן (18:00 10.02.2018)

היי אפרת המתכונים שלך מושלמים
שמנת מתוקה להקצפה
טובה לכאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 10.02.2018)

תודה יונתן 🙂
וכן, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה.

יונית (16:23 17.01.2018)

המתכונים שלך מושלמים!! עד היום כל מתכון שלך קלע בול👍 שאלה, יש אפשרות לפטריות מקופסת שימורים? בא לי להכין ואין לי פטריות חיות, תודהההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:58 17.01.2018)

תודה יונית 🙂
וכן, אפשר.

נעמה (14:55 6.04.2017)

היי, כמה פרמזן את ממליצה להכניס?

מתכונים ב-10 דקות (18:35 6.04.2017)

בין רבע לשליש כוס.

ענת (14:01 27.02.2017)

יצא פשוט מדהים!

מתכונים ב-10 דקות (14:33 27.02.2017)

תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂

שיר (09:34 20.01.2017)

אני רוצה להוסיף קוביות בטטה, מתי להוסיף ובאיזו צורה? (לטגן/לבשל)?

מתכונים ב-10 דקות (10:18 20.01.2017)

היי שיר,
מומלץ לחתוך את הבטטה לקוביות קטנטנות ולטגן במחבת רחבה עם כ-2 כפות שמן. יש לכסות את המחבת ולשים על אש בינונית עד שהבטטות מתרככות. לא מומלץ לערבב יותר מידי אחרת הבטטות יהפכו לעיסה. לאחר מכן ניתן להוסיף אותם לתבשיל יחד עם הפטריות, לשפוך את השמנת ולהמשיך כרגיל.
בהצלחה 🙂

שלי (14:48 28.11.2016)

היי
אין לי פרמזן אפשר להסמיך עם קוואקר?
כמה מלח בדיוק לשים?
יש לי אגוז מוסקט טחון זה הולך?כמה לשים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:56 28.11.2016)

היי שלי,
אין צורך להוסיף קוואקר. במקום פרמזן אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת או להכין בלי ופשוט לבשל כמה דקות יותר את השמנת כדי שהיא תסמיך מעט.
לדעתי רבע כפית מלח מספיקה. בכל אופן כדאי לטעום.
אגוז מוסקט שימי ממש קמצוץ עם האצבעות.

סתיו (17:44 25.06.2016)

היי אפרת, האם אפשר להכין את הפסטה בסיר בו מתבשל הרוטב? כלומר בזמן בישול הרוטב

מתכונים ב-10 דקות (18:39 25.06.2016)

היי סתיו,
אני יודעת שזה יכול לחסוך זמן אבל עדיף שלא במקרה הזה 🙂

לורה (13:35 5.05.2016)

אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת בישול?

מתכונים ב-10 דקות (13:40 5.05.2016)

כן לורה, אפשר.

חן (19:50 19.10.2015)

ערב טוב..
חייב לשים גבינת פרמז’ן ברוטב?

מתכונים ב-10 דקות (19:52 19.10.2015)

לא חייב 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.