זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
חצי חבילת פסטה (250 גרם)
20 גרם חמאה
בצל קטן קצוץ דק
שן שום כתושה
חבילת פטריות שמפיניון טריות
מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)
רבע כוס גבינת פרמזן מפוררת
תיבול: שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים. לחצו כאן להכנת פסטה.
-במקביל, מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים כדקה. מוסיפים פטריות ומבשלים במשך 5-6 דקות, עד שהן מפרישות נוזלים ומצטמצמות.
-מוסיפים שמנת וגבינת פרמז’ן, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך.
-יוצקים את הרוטב מעל הפסטה ומערבבים.
ראו גם
מתכון מצוין ופשוט!! תודה רבה!
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון😊
אחלה מתכון, ממש נהננו!
תודה רבה:)
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף😍
היי אפרת.
התחלתי לטגן עם הכמות חמאה שכתבת (אפילו קצת יותר, 25) ובמהלך הטיגון ראיתי שהמחבת מתייבשת והדברים נשרפים. ישר הוספתי עוד כמות כזו של חמאה ועדין זה היה קצת גבולי .
למה לדעתך זה קרה? אולי המחבת הייתה גדולה מידי? (מצרפת תמונה)
תודה רבה!
היי,
מהתיאור שלך נראה שהחום היה חזק מדי, חמאה יש להמיס בחום נמוך אחרת היא נשרפת(:
תודה רבה על המענה! 🙂
טעים ממש!!תודה
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת
אין לי מגורשת. האם ילך טוב עם צפתית או בולגרית? ואיך לחתוך אותם? מתי לשים?…
היי,
התכוונת שאין לך פרמז’ן?
אפשר להשתמש בבולגרית (לפורר עם הידיים) באותו אופן.
הי אפרת, האם אפר להחליף את השמנת בקרם קוקוס? האם יש שינוי כלשהו במתכון? תודה
היי יעל,
אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום שמנת, רצוי להוסיף לרוטב גם רבע כוס חלב סויה מעורבב עם כף קורנפלור על מנת להסמיך את הרוטב. אין שינוי נוסף במתכון.
שלום אפרת המהממת, חיפשתי מתכון לפסטה עם דג ולמרות שמצאתי בגוגל עדיין אני מרגישה בטוחה להכין רק מהאתר שלך…. 🙂
ראיתי שכתבת למישהי כאן שמתאים להוסיף סלמון למתכון הזה, רציתי לשאול איך בדיוק?
לטגן אותו מראש בחמאה ולהוסיף חתוך בדקה שתיים האחרונות?
או מספיק לחתוך אותו חי ולהוסיף בלי לטגן מראש והוא יתבשל מספיק יחד עם הרוטב?
תודה רבה!!
אגב, אני מספרת עלייך לכל מי שרק מוכן לשמוע, ובדיוק אתמול חברה סיפרה שלי שנשארו לה קישואים אז היא נכנסה לאתר “שלי” חחחח והכינה פשטידת קישואים. עוד לקוחה מרוצה לאוסף! 😉
היי נעמה,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על הפרגון!
אפשר לחתוך סלמון לקוביות, לטגן את הבצל והשום ואז להוסיף את הדג ולטגן כמה דקות. לאחר מכן להוסיף את הפטריות ולהמשיך במתכון כרגיל.
בהצלחה(:
הכנתי אתמול בדיוק איך שאמרת ויצא מושלם! אלף תודות!
שמחה מאד לשמוע! שבוע מקסים🌺
הי אפרת,
אין לי פטריות טריות בבית. אפשר להשתמש באבקת מרק פטריות? אם כן, איזה כמות?
היי רונה,
את יכולה לשים כשליש כפית אבקת מרק פטריות בשביל הטעם, אבל כמובן שאין תחליף לפטריות עצמן(:
מושלם! תודה
נראה טעים ומעולה! תודה על השיתוף😊
אני מכפילה כמויות..ויש לי רק שמנת לבישול אחת.
זה יעבוד רק עם אחת ?
זה יצא טעים אם אשים שמנת מתוקה אחת ושמנת לבישול אחת?
תודה
היי ערגה,
עם שמנת אחת יצא יבש מדי… את בהחלט יכולה להשתמש בשמנת מתוקה אחת, יצא אפילו יותר טעים😊
היי אפרת אם יש לי את כל החבילה של הפסטה אז כמה חמאה לשים?
היי,
יש לשים 40 גרם חמאה.
היי אפרת יקרה,
אני מחפשת פה הרבה זמן מתכון לכבוד תשעת הימים…..
והבעיה שאני רוצה חלבי או פרווה טעים אבל אין לי את הגבינות שאת כותבת בכל המתכונים כמעט,
יש לך מתכון להציע לי או שאפשר להכין את המתכון הזה עם גבינה צהובה(לא מגורדת)??
אשמח לתשובה!!!
תודה רבה ויומטוב!!!
היי שירה,
את יכולה לגרד גבינה צהובה בפומפייה ולהשתמש בה במקום פרמזן. 🙂
היי אפרת,
קודם כל תודה רבה על המתכונים המושלמים שלך! אשמח לדעתך:
לאירוח של 20 איש(בתוספת של פסטה נוספת, קישים וכד) כמה חבילות פסטה צריך? אשמח אם תכתבי לי מתכון לכמות גדולה. שאלה נוספת, אם אכין יום לפני ואשמור בנפרד את הרוטב, האם זה יפגע בטעם( מדובר במשפחה ביקורתית חח)
היי הילה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
בהנחה ש80 גרם= מנה:
1600 גרם- 3 +1/5 חבילות פסטה
70 גרם חמאה
3 בצלים קטנים
3 שיני שום
3 1/2 סלסלות פטריות
3+1/4 מיכל שמנת לבישול
3/4 כוס פרמזן
כפית גדושה מלח, פלפל שחור
אפשר להכין את הרוטב יום לפני, לשמור במקרר, ולפני ההגשה לערבב עם הפסטה כמה דקות על אש נמוכה.
בהצלחה!
היי אפרת יש לי פטריות שמפיניון חתוכות (קופסת שימורים של 400 גר’) האם אפשר להשתמש, יצא מוצלח? האם מספיקה קופסא אחת?
היי ליטל,
אמנם עם פטריות טריות יותר טעים, אבל אפשר להשתמש גם בשימורים. קופסה אחת מספיקה😊
תודה אפרת
עוד שאלה קטנה אם אני מכינה 300 גר’ ספגטי אפשר להכין עם אותן כמויות ?
אפשר, אבל יהיה פחות רוטב…
את יכולה להגדיל את כמות השמנת למיכל+ 3 כפות, ולשים 30 גרם חמאה, ומעט יותר פרמזן.
בהצלחה!
יצא מדהים!! תודה!!
שמחה שאהבת❤
מהיא גבינת פרמז’ן??
היי,
זו גבינה קשה עם טעם עדין. אפשר להשתמש גם בגבינה צהובה במקום אם רוצים.
הי צהרים טובים אפרת,
רוצה ללהכין ל12 נפשות. תוכלי להכתיב לי בבקשה כמויות?
אינלי פרמזן מה אפשר לשים? גבינ”צ זה טוב?
תודה רבה
היי יעל,
תכפילי כמויות פי 4, ובמקום פרמזן אפשר לשים גבנ”צ😊
יצא ממש טעים, הבן שלי מאוד התלהב והוא מאוד בררן 😉 מתכונים מעולים!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף יפעת😊
יצא מעולה !!! גם בלי המוצרלה
בתיאבון🍲הוספתי גם ערמונים ויצא אחלה🌰🌰
נראה מעולה! הערמונים מוסיפים מאד👌
שלום 🙂
האם לפרוס את הפטריות או שלמות?
היי אוריאל,
לפרוס,לא דק מדי😊
מושלםםםם ברמות!!!!
שמחה שאהבת 🙂
מעולה! טעים וקל! תודה כמו תמיד 🙂
כיף לשמוע, תודה❤️
היי, תודה על האתר המדהים!!
אפשר לבשל כמות כפולה לאכול חצי היום ואת החצי שנותר לשמור במקרר ולחמם יום למחרת?
אם כן איך מומלץ לחמם חוץ מבמיקרוגל?
תודה רבה!
אפשר אבל מומלץ לשמור בנפרד את הפסטה והרוטב.
אפשר לחמם במחבת על הגז (לערבב את הפסטה עם הרוטב ולחמם יחד).
היי, ל500 גרם פסטה להכפיל כמות של כל דבר ?
נכון סיון 🙂
התחלתי לנסות לבשל ממש בשבוע האחרון וזו פעם ראשונה שהכנתי פסטה שנת פיטריות, יצא מושלם ממש, תודה
נראה מעולה!
לא להאמין שזו הפעם הראשונה שלך 🙂
שמחה שאהבת רותם🌸
אפשר עם אטריות דקות וחלב בבקשה??
היי ספיר
לגבי החלב- ניתן לשלב עם שמנת חמוצה מה שיתן את הסמיכות.
לגבי האטריות הדקות לא הייתי ממליצה, יוצא מאוד עיסתי
הכנתי בלי פטריות כי היה חסר לי והוספתי אגוז מוסקט ראיתי שכתבת פה באחת התגובות.. יצא טעים ממש! תודה! מתכון קל ופשוט!
מעולה פריאל 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
מה קעושים אם עדיין הרוטב טיפה נוזלי ? יש דרך לצמצם אותו ?
היי יפעת
אם יש לך גבינה צהובה תוסיפי. אם לא, תמשיכי לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שזה יסמיך (תערבבי תוך כדי).
אפרת
זאת הגבינה שיש לי
זה מתאים במקום הפרמזן?
היי הדס אני חושבת שכן 🙂
תודה רבה על המענה המהיר!
היי אפרת!
רציתי לשאול לשאול עם אני יכולה להשתמש בפטריות בשימורים במקום פטריות שמפיניון?
ועם אני משתמש בפטריות שמפיניון צריך לשטוף אותו עם מים לפני הבישול?
אפשר להשתמש בפטריות משימורים, הייתי מציעה להשתמש בפטריות שלמות ואז לחתוך אותן לפני ההכנה- אבל אם אין לא נורא
אין צורך לשטוף אלא רק לנקז מנוזלים
היי, אני עושה ארוחה למלא אנשים ואני רוצה להכין פסטה ברוטב שמנת פטריות, לזניה, פסטה פסטו או רוזה,יכול להיות גם כריכים,פיצות ופלטת פירות.
את כל אלה אני מכינה יום לפני אבל לא רוצה שיום אחרי הכל יתייבש ולא יהיה עסיסי, איך כדאי להכין ולשמור אותם?
ושאלה שנייה, בפסטה שמנת פטריות צריך להשתמש בפטריות מקופסת שימורים או פטריות שלמות טריות?
שכחתי לכתוב גם קישים.
וכמה לדעתך אני צריכה להכין מהפסטות אם זה ל20 אנשים בערך?
היי, מחכה לתשובה😊
לזניה אפשר לשמור במקרר. לפני החימום לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת כדי לרענן את המראה.
פסטות – לשמור בנפרד מהרוטב ולערבב יחד רק לפני ההגשה.
את היתר את יכולה לשמור בקופסה סגורה במקרר. כריכים הייתי מכינה באותו יום.
בפסטה שמנת פטריות אפשר להשתמש בפטריות טריות או משימורים.
אם את מתכננת להכין את כל מה שרשמת אז מספיק להכין סה”כ 3 חבילות פסטה.
תודה רבה אפרת על האתר שלך!!
אני שוב ושוב מעיינת במתכונים שלך:)
רוצה לשאול לגבי שמנת לבישול-
יש לי שמנת מתוקה 38%. אפשר להשתמש?ייצא טוב?
צריך להוסיף משו?
כן אפשר.
כן אני מכינה רק עם שמנת מתוקה יוצא ממש טעים יותר טעים מהשמנת הרגילה
אני מחפשת מתכון לפסטה מוקרמת ללא בצל פטריות וגבינה כול סוג
יש משהו כזה? אני יודעת שזה מוזר אבל מה לעשות בררנים..
היי נעמה,
את יכולה להכין את המתכון הזה – פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות, רק עם שמנת.
פשוט תחממי במחבת שמנת לבישול עם מלח ופלפל שחור עד שהיא מבעבעת, תערבבי עם פסטה מבושלת (חצי חבילה) ושימי בתנור כמו שרשום במתכון.
לנעמה אני יודעת אם רוטב פטרית
ניסיתי להכין ויצא לי רוטב חום מישהי יודעת למה? אולי כי בהתחלה שמתי שמן ולא חמאה?
יכול להיות שהבצל המטוגן או הפטריות צבעו את השמנת אבל זה לא אמור לפגוע בטעם.
אוקי תודה
אז איך אפשר לעשות שהרוטב יהיה לבן. פחות לטגן את הבצל והפטריות?
כן ורצוי להשתמש בפטריות מסוג שמפיניון ולא פורטבלו.
יצא מעולה!!! כמו כל המתכונים שלך
מהמם 🙂
תודה ליאת
יוצא אליפותת אוהבת את המתכונים שלך. בפסטה מוסיפה אבקת פטריות מרכיבים צמחיים ומעט אגוז מוסקט יוצא ממש טעים
תודה ❤️
הי אפרת
בשביל פסטה מקמח מלא צריך לשנות משהו?
תודה!!!
אין שינוי.
הכנתי עם גבינה צהובה מגורדת במקום פרמזן ויצא טעים ממש!! האתר שלך מעולה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רונה
כמה גרם זה רבע כוס גבינת פרמזן?
כ-25 גרם.
האם אפשר להוסיף קצת סלומון? או שעדיף לא?
אם אוהבים אפשר. זה דווקא מתאים לרוטב.
היי אפרת יקרה,
אם אני מכינה פסטה, שני סלטים ואנטיפסטי ל16 איש ארוחת ערב, כמה חבילות פסטה היית ממליצה לי לשים? חשוב לי שלא יחסר.
תודה רבה,
עדי 😊
בדר”כ חבילת פסטה אחת מספיק ל-5 מנות אז אפשר להכין 3-4 חבילות.
היי אפרת יקרה,
אתחיל בזה שהפסטה יצאה אליפות! לא הפסקנו לקבל מחמאות 😍. בסוף הכנתי קילו פסטה (2 חבילות) ועם האנטיפסטי המעולה שלקחתי גם מהאתר שלך ויצא מושלם !!! ויחד עם בורקסים וסלט זה היה ממש ממש מספיק ונהדר.
תודה רבה לך על המתכונים הנהדרים והיחס המצוין.
בברכה,
עדי (א.ש.א = אישתו של ארז 😄)
שמחה שנהניתם ושהכל יצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
היי האם אפשר להכין את הפסטה ללא הפטריות?
כן.
יש לי רק שמנת מתוקה
האם עדיף לא להכין או שאין הרבה הבדל.?
אפשר להכין עם שמנת מתוקה.
את הפסטה ללא גלוטן את לא שוטפת במים קרים?
איזו פסטה ללג מתאימה למתכון שלך מתירס או אורז?
אני חושבת שפסטה מאורז.
יש פסטה של “ברילה” שהיא משולבת קמח אורז וקמח תירס.
יש להכין לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מתכון מושלם, עשינו גם ללא גלוטן!!
ממליצה בחום♡
תודה שירה 💜
לא חייבים בכלל להוסיף גבינת פרמזה.
אני הכנתי בלי ויצא מצוין…
לא טועמים בכלל הבדל
היי, אני רוצה להכין לחג (כנראה נאכל ביום השני). מה מומלץ לעשות? להכין את הפסטה והרוטב בנפרד, לחמם על הפלטה ואז לערבב? או מראש לערבב ולחמם על הפלטה כשזה מעורבב? אשמח לטיפים כיצד לחמם על הפלטה בלי שיתייבש. תודה!
כן, כדאי להכין את הפסטה והרוטב ולשמור בנפרד.
כדי שזה יישאר עסיסי מומלץ יותר לחמם על הפלטה בנפרד ואז לערבב.
יצא מעולה. תודה!
שמחה לשמוע ❤️
מה היית מציע לי להכין (לאירוח) את המתכון הנ”ל או ‘פשטידת פסטה וגבינות’, רק שאותה אני עושה גם עם פטריות וכן לאחר האפיה מפרידה בין הפסטה, כך שלא יוצא פשטידה אלא כמין מוקרם.
שני המתכונים טעימים.
אם את מארחת ביום כזה שאת יכולה לאפות סמוך להגשה אז את פשטידת הפסטה והגבינות (בגלל ההקרמה) אבל אם את צריכה להכין מראש אז את המתכון הזה אבל תצטרכי לשמור בנפרד את הספגטי ואת הרוטב ולערבב אותם לפני ההגשה.
אפשר להכין עם הספגטי הארוכים? פשוט יש לי מלאי בבית…
לא מוצאת גבינת פרמזן בד”ץ, אפשר גבינה אחרת-מוצרלה / גב”צ וכד’?
מה הטעם של גבינת פרמזן? מתוק? מלוח?
כן אפשר להכין עם ספגטי.
אפשר לשים מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת באותה כמות.
יש לה טעם מלוח.
אם טעמה מלוח, אז למה מוצרלה / גב”צ ולא בולגרית?
מעבר לטעם, היא גם מסמיכה את הרוטב ולכן מוצרלה או גבנ”צ מתאימות יותר.
מה אפשר לעשות עם מי שלא אוהב פטריות, אפשר לוותר? לשים משהו במקום?
אפשר להכין גם בלי הפטריות.
היי, לא נוהגת לערבב שום עם בצל במה עדיף להשתמש ומה אפשר להשים במקום אחד מהם?
עדיף שום.
היי אפרת! 🙂
רציתי לשאול, במקום פסטה אני רוצה להכין רביולי, האם כמויות הרוטב שונות?
(כמדומני שהמשקל שונה בשקית רביולי מבשקית פסטה, כלומר שיש כמות קטנה יותר.)
היי אנאל,
לשקית אחת של רביולי הכמות אמורה להספיק.
אפשר שמנת לבישול 9% ?
כן.
אין לי חמאה במה ניתן להחליף
מחמאה הולך?
אפשר לשים 2 כפות שמן (רצוי שמן זית).
אם אני רוצה לעשות את הפסטה מוקרמת .מה לעשות?
היי טובי,
מצורף מתכון – פסטה מוקרמת בשמנת ופטריות.
היי
איך אפשר להפוך את זה לפרווה?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בשמנת צמחית, במקום חמאה 2 כפות שמן זית ולוותר על הפרמזן.
היי אפרת,
תודה על מתכונים מצויינים!!! וטעימים ברמות!!! מכורה לאתר שלך…
יש לנו מסיבת חנוכה ורציתי להכין כמה ימים לפני… כמה זמן יכול להיות במקרר ?
היי תהילה,
את הפסטה אפשר להכין יומיים לפני אבל כדאי לסנן אותה לאחר בישול, לזלף מעל שמן זית ולערבב היטב (זה מונע הדבקות). לאחר מכן לשמור בקופסה סגורה במקרר.
לגבי הרוטב- את הפטריות והבצל אפשר לטגן יומיים לפני ויום לפני (או באותו יום) להוסיף את השמנת ויתר החומרים.
חנוכה שמח 🌺
כמה גבנ”צ צריך להוסיף במקום הגבינת פרמזן?
רבע כוס.
תודה רבה! הכנתי ויצא ממש מוצלח.
לא היתה לי שמנת לבישול אז שמתי שמנת מתוקה להקצפה וגם הוספתי כף שטוחה קמח להסמכה. אבל סתם כי היה בא לי, המתכון ממש מוצלח גם ככה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יסכה
היי, קודם כל אני חולההה על המתכונים שלך!! הכל תמיד יוצא מעולה!!
שאלה קטנה- אני יכולה להכין את הרוטב ולשמור במקרר ולחמם שוב אחרי בערך 24 שעות? הטעם נשמר אותו דבר?
תודה!!
כן אפשר.
לערבב עם הפסטה רק לפני ההגשה.
קודם כל לא כתוב שמנת מתוקה כתוב שמנת לבישול דבר שני לא היה לי גבינת פרמזן אז החלפתי בגבינה צהובה פעם הבאה השיג יצא מדהים מאוד טעים חבל על הזמן תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תמר
אפשר פטריות מקופסאת שימורים?
כן
אפשר להוסיף בטטה ?
כן. מומלץ לחתוך את הבטטה לקוביות קטנטנות ולטגן במחבת רחבה עם כ-2 כפות שמן. יש לכסות את המחבת ולשים על אש בינונית עד שהבטטות מתרככות. לאחר מכן ניתן להוסיף אותם לתבשיל יחד עם הפטריות, לשפוך את השמנת ולהמשיך כרגיל.
ערב טוב, האם ניתן לשלב יין לבן במתכון ואם כן באיזה שלב עלי לשים אותו?
תודה רבה על העזרה
אפשר לשים כרבע כוס יין לבן יחד עם השמנת.
עדיין לא עשיתי אבל נראה ממש טעים
אין לי גבינת פרמזן מה אפשר להשים במקום?
אפשר להוסיף גבינה צהובה או מוצרלה במקום הפרמזן.
היי אפשר להשתמש בשמנת להקצפה?
לא כתוב עלייה מתוקה..
כן.
אני מתבלת בפלפל שחור גרוס ,מרק עוף פרווה ומעט אגוז מוסקט..
המתכונים שלך מעולים!
מעולה 🙂
תודה ליאור
אפשר לוותר על הגבינת פרמזן?
כן. אפשר להוסיף גבינה צהובה או מוצרלה במקום.
לא זה נותן את הסמיכות
אפשר להכין בלי פטריות?
כן.
אם אין לי שמנת מתוקה ולא בישול
מה לשים במקום???
שמעתי שאפשר לערבב שמנת חמוצה עם חלב (לא ניסיתי).
היי מה זה גבינת פרמז’ן והאם יש אותה בכל חנות רגילה?
גבינת פרמז’ן היא סוג של גבינה קשה אבל גרגירית. ניתן למצוא אותה בכל סופר או חנות גבינות.
אפשר להכין את הרוטב יום קודם ולשים במקרר?
אפשר.
היי עזרתך בבקשה לא מצליחה להיפטר מהמתיקות של השמנת
היי יוליה,
ראיתי עכשיו. מקווה שהסתדרת.
יצא מושלםםם אין עליך תודה!!❤️
שמחה שאהבת 🙂
תודה לך.
אם אני רוצה לעשות חבילה של פסאה ולא חצי, אך הכמויות של הרוטב? מכפילה הכל ב 2?
כן.
הכנו את הפסטה ברוטב בבית בדיוק לפי ההוראות ויצא פשוט מדהים!! ללקק את תחתית הסיר ממש 🙂
שמחה שנהניתם 🙂
אני מוסיפה עוד חבילת פטריות והרוטב יוצא מושלם 🙂
מצוין 🙂
תודה
אפשר לשים במקום החמאה שמן??
וכמה??
כן. אפשר לשים 2 כפות שמן (רצוי שמן זית).
אפשר להוסיף טימין למתכון?
אם כן, מתי עדיף?
אפשר לפזר מעט עלי טימין לאחר שמוסיפים שמנת.
אפשר להקפיא את הפסטה והרוטב לשימוש חוזר?
פסטה אפשר. לגבי הרוטב – בדר”כ רטבים על בסיס שמנת פחות מומלצים להקפאה כי הם משנים את מרקמם לאחר הפשרה.
היי
המתכונים שלך מדהימים! הכנתי סלטים ומרקים ויצאו מושלםםםם!! אפשר להוסיף למתכון סלמון?
היי נטלי 🙂
כן אפשר.
האם זה משנה אם משתמשים בשמנת מתוקה או שמנת לבישות? מה ההבדל?
תודה 🙂
לא משנה (שמנת מתוקה יותר סמיכה ומתוקה).
טעים מאוד
השתמשתי בגבנ”צ
בטוחה שיותר טעים עם פרמזן
נראה ממש טוב 😍
תודה רותם
מתכון פשוט ומעולה
תודה רבה
תודה מוטי 🙂
חייבת תשובה דחוף!!!!
הכנתי עכשיו ויצא מאוד נוזלי,
אולי בגלל שלא הכנסתי גבינת פרמז’ן(אין לי בבית )
איך ניתן להסמיך? קמח מתאים?
אם יש לך גבינה צהובה תוסיפי. אם לא, תמשיכי לבשל על אש בינונית בלי מכסה עד שזה יסמיך (תערבבי תוך כדי).
היי אפרת יצא טעים בטירןף!! האורחים התלהבו בלי סוף.
אגב מה ההבדל בין המתכון רוטב שמנת פטריות לפסטה ברוטב שמנת פטריות?
שמחה שיצא טעים 🙂
אין הבדל. רציתי לעשות קטגוריה של רטבים אז הפרדתי את זה.
אפשר לעשות עם פטריות בשימורים??
כמה ??
כן אפשר. קופסה אחת.
יצא מהמם:) הוספתי לחברת מתכונים
שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת,
יצא מדהים. הבנים שלי התענגו (וגם אני😉).
תודה רבה.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
זה יצא פשוט מושלם בצורה מדהימה וטעים פשוט מטורף😍😍😍😍😍
שמחה שאהבת!
תודה שחזרת לעדכן 🌷
היי, הבת שלי רוצה שאכין לה פסטה ברוטב שמנת אבל….לא אוהבת בצל ופטריות.
איך להכין שיצא בכל זאת טעים?
תודה
היי אורנה,
אפשר להכין גם בלי הבצל והפטריות. אפשר לשפוך את השמנת ישירות למחבת. אם היא אוהבת שום אפשר להוסיף שן שום כתושה. לתבל במלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור ולהוסיף גבינת פרזמן. לבשל עד שהרוטב קצת מסמיך ולשים על הפסטה.
היי אפרת המתכונים שלך מושלמים
שמנת מתוקה להקצפה
טובה לכאן?
תודה יונתן 🙂
וכן, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה.
המתכונים שלך מושלמים!! עד היום כל מתכון שלך קלע בול👍 שאלה, יש אפשרות לפטריות מקופסת שימורים? בא לי להכין ואין לי פטריות חיות, תודהההה
תודה יונית 🙂
וכן, אפשר.
היי, כמה פרמזן את ממליצה להכניס?
בין רבע לשליש כוס.
יצא פשוט מדהים!
תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂
אני רוצה להוסיף קוביות בטטה, מתי להוסיף ובאיזו צורה? (לטגן/לבשל)?
היי שיר,
מומלץ לחתוך את הבטטה לקוביות קטנטנות ולטגן במחבת רחבה עם כ-2 כפות שמן. יש לכסות את המחבת ולשים על אש בינונית עד שהבטטות מתרככות. לא מומלץ לערבב יותר מידי אחרת הבטטות יהפכו לעיסה. לאחר מכן ניתן להוסיף אותם לתבשיל יחד עם הפטריות, לשפוך את השמנת ולהמשיך כרגיל.
בהצלחה 🙂
היי
אין לי פרמזן אפשר להסמיך עם קוואקר?
כמה מלח בדיוק לשים?
יש לי אגוז מוסקט טחון זה הולך?כמה לשים?
תודה
היי שלי,
אין צורך להוסיף קוואקר. במקום פרמזן אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת או להכין בלי ופשוט לבשל כמה דקות יותר את השמנת כדי שהיא תסמיך מעט.
לדעתי רבע כפית מלח מספיקה. בכל אופן כדאי לטעום.
אגוז מוסקט שימי ממש קמצוץ עם האצבעות.
היי אפרת, האם אפשר להכין את הפסטה בסיר בו מתבשל הרוטב? כלומר בזמן בישול הרוטב
היי סתיו,
אני יודעת שזה יכול לחסוך זמן אבל עדיף שלא במקרה הזה 🙂
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת בישול?
כן לורה, אפשר.
ערב טוב..
חייב לשים גבינת פרמז’ן ברוטב?
לא חייב 🙂