זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 107 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
10-12 פלפלים בינוניים-גדולים (מומלץ לשלב פלפלים אדומים, צהובים או כתומים)
תערובת מילוי האורז:
כוס וחצי אורז לבן שטוף ומסונן (מומלץ להשרות את האורז במים פושרים כשעה לפחות לפני ההכנה)
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
כוס תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה
3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
כוס מים רותחים
תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, שליש כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב אדום לממולאים:
3 שיני שום קצוצות/כתושות
עגבניה גדולה מגורדת
6 כפות רסק עגבניות (260 גרם)
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כף סילאן, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
הכנת תערובת האורז למילוי (10 דקות עבודה):
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה (מי שרוצה להכין עם בשר – ראו הערה למטה). מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים אפונה וגזר וגרגירי תירס ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים עלי כוסברה ומתבלים באבקת מרק, מלח, כורכום, פפריקה ופלפל שחור. מוזגים כוס מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 8 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.
הכנת רוטב אדום ממולאים (5 דקות עבודה):
מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן. מוסיפים את השום לחצי דקה. מוסיפים את העגבניות ומערבבים כדקה. מוסיפים את הרסק, המים הרותחים ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה עד למילוי הממולאים.
מילוי פלפלים ממולאים (10-15 דקות עבודה):
חותכים לכל פלפל את החלק העליון (“הראש”) ושומרים בצד. מנקים את התוכן של הפלפלים. ממלאים כל פלפל בתערובת האורז עד לגובה של כ3/4 פלפל (כדי להשאיר מקום לאורז לתפוח).
מעבירים מחצית מהרוטב האדום לקערה. מניחים את הפלפלים בסיר עם הרוטב ומעל לכל פלפל יוצקים 3 כפות מתערובת הרוטב (שהוצאנו לקערה). מכסים את הפלפלים עם ה”מכסים” שלהם (בשלב זה תרגישו שאתם מרכיבים פאזל). אם נשאר רוטב בקערה מחזירים אותו לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי, עד שהאורז מוכן ומבושל.
הערות:
בחירת הפלפלים: כדאי לבחור פלפלים בעלי בסיס מרובע ורחב, כך שיוכלו לעמוד ביציבות בסיר. מומלץ לבחור פלפלים עם עטיפה דקה.
בחירת סיר מתאים: לפני שאתם בוחרים סיר מומלץ להניח בפנים את הפלפלים כדי לוודא שכולם נכנסים לסיר ושכולם צמודים וצפופים זה לזה (כדי שיעמדו באופן יציב במהלך הבישול).
*הפלפלים נשמרים בקופסה אטומה במקרר 3-4 ימים. ניתן להקפיא עד חודש (מומלץ להפשיר במקרר).
*אם רוצים לשלב בשר, אפשר לטגן כ-500 גרם בשר בקר טחון לאחר טיגון הבצל. מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. לאחר מכן מוסיפים את האורז וממשיכים כרגיל (אם מכינים עם בשר אפשר לוותר על האפונה, גזר והתירס).
מתכון לפלפלים ממולאים
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- מרק אפונה יבשה |
- סלמון במרינדה
האם ניתן אחרי הבישול מעט לאפות הפלפלים בתנור..שיצאו מעט אפויים קלויים
כן
אפרת היקרה. מתכון מעולה! הכנתי כמה פעמים. לדעתך האם אפשר במקום למלא בפלפל למלא בסלק מבושל? אם כן האם הרוטב שיש כאן במתכון יתאים? תודה מראש
נראה לי שאפשר.
תודה. האם הרוטב יתאים לזה או היית ממליצה משהו אחר?
הרוטב מתאים
בוקר טוב אפרת,
אם רוצים להכין כמות קטנה של פלפלים 5 בערך, מה הכמויות של כל דבר שנדרשים למתכון? למילוי ולרוטב?
תודה רבה
כדאי להכין מחצית מכמות תערובת האורז כולל התיבול. זמני הבישול של האורז ושל הממולאים אינם משתנים.
מבחינת רוטב, אם אוהבים הרבה רוטב אפשר להשאיר את הכמויות כמו שהן. אם לא, אפשר להכין מחצית מכמויות הרוטב.
היי אפרת,
אם אני רוצה להכין מילוי של אורז ועדשים קפואות משקית, אפשרי? אם כן באיזה אופן?
תודה רבה!
את יכולה להכין באותו אופן ולשים כוס עדשים קפואות.
כן ממליצה לשים בצל ושום (אפשר לוותר על אפונה גזר תירס וכוסברה).
ליתר ביטחון הייתי מבשלת לפני קצת את העדשים במים שלא יישארו קשים.
תודה!
כן ברור שאשים בצל ושום (:
כמה זמן כדאי לבשל את העדשים לפני? עדשים קפואות לא מוכנות כבר?
עדשים קפואות מבושלות באופן חלקי.
תבשלי במים רותחים בסביבות 10-20 דקות ותטעמי לוודא שהתרככו.
היי אפשר לעשות עם אורז מלא?
יותר בריא?
תודה על האתר המקסים
אפשר להשתמש באורז מלא.
במקום כוס וחצי אורז לבן יש לשים כוס אחת של אורז מלא. לבשל עם כוס וחצי מים רותחים במשך כ-15 דקות, לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עד להכנת הפלפלים למילוי. מומלץ להשרות את האורז המלא כשעה לפחות לפני הבישול.
היי אפרת
מה אפשר למלא את הפלפלים חוץ מאורז לבן ואורז מלא.ביתי לא אוכלת אורז לבן ןעם אורז מלא פחות מוצלח.יש משהו אחר?
קינואה או בורגול.
אפרת, תודה למתכון פשוט… גם אם יותר מעשר דקות.
עשיתי 4 פלפלים וכל הכמויות באופן יחסי.
שרית
תודה לך שחזרת לשתף🙂
צהריים טובים!
רציתי לשאול אם אפשר להכין ממולאים בעלי פילו.
אני מתכוונת לשים בתחתי השיר עלים מעל את תוכן הממולאים ומעל עוד עלים
נראה לך? יש לך עצות להצלחה בזה?
תודה רבה!
היי דבי
אני לא בטוחה שזה יהיה מוצלח בבישול. פילו מתאים לטיגון ולאפייה😊
בוקר טוב אפרת,
אם רוצים להכין כמות כ 5-6 פלפלים בלבד…מה הכמויות שיש לשים מכל דבר למתכון גם הבשרי וגם הצמחוני?
תודה,
מרינה
היי
יש להכין חצי מכל הכמויות במתכון(:
אפשר למלא גם בצל בתערובת הזאת?
כן(:
יצא לי מעולה!!! עשיתי עם כוסמת ירוקה, עדשים ןבשר. תודה על מתכונים מנצחים 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת אין לי כוסברה כרגע יהיה קריטי אם לא יהיה בתבשיל?
היי
זה לא קריטי(:
היי אפרת
אם אני מכינה עם בשר הכמות של האורז משתנה?
במקרה כזה אפשר לשים רק כוס אורז ו314 כוס מים.
אכן מתכון מנצח.
אחרי שני סופי שבוע ברציפות, נוסף לרשימת המומלצים שלי.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
לא הבנתי מה צריך לעשות עם האורז.השרתי אותו שעה במים.עכשיו צריך לבשל אותו ? ואם כן כמה זמן? או לשים ישירות בתוך הבשר שטיגנתי?
היי,
כפי שכתוב במתכון- לאחר השרייה יש לבשל את האורז.
אם כבר טיגנת בשר תוסיפי את האורז לתערובת הבשר ותמשיכי בבישול לפי המתכון.
את האורז המבושל מכניסים לפלפל.
תודה על המתכונים המושלמים!
שאלה קטנה – אם אני רוצה להכין יומיים מראש, אפשר?
אם כן, להקפיא או שמספיק לשמור במקרר?
האם כדאי להכין רק את המילוי מראש ואת ההרכבה והצליה לעשות באותו יום / יום קודם?
כן מעדיפה לסיים עם זה יומיים מראש.
היי,
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר או להקפיא.
אם יש אפשרות מומלץ להכין את המילוי מראש ולבשל באותו יום, אבל גם יום לפני יהיה מצוין.
יצא טעים אתחייבת להוציא ספר מתכוניםםם
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
יש כבר כמה ספרי מתכונים(: תוכלי להתרשם מהם בקישור הבא:
אפרת, אולי תעלי מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ו/או בירקות? יש לי שתי אריזות של 400 ג’ (קפוא). ראיתי במדיה כל מיני, אבל רק עלייך אני סומכת.
היי,
יתכן שאעלה בקרוב מתכון כזה, בינתיים אני כותבת לך כאן מתכון:
את מילוי הבשר תכיני כמו במתכון הזה לתערובת הקציצות, גלגלי לקציצות קטנות בגודל שנכנס לתחתיות הארטישוק והניחי את הקציצות על התחתיות.
טגני בסיר 4 כפות שמן עם בצל בינוני קצוץ. הוסיפי 3 שיני שום קלופות, גבעול סלרי קצוץ, כ-3 כוסות מים (שיכסו את הארטישוק והקציצות ויעברו אותם), מלח ופלפל שחור, כף גדושה סילאן, מעט כורכום וכפית קמח /קורנפלור.
הביאי לרתיחה ואז סדרי את תחתיות הארטישוק עם הקציצות בתוכן בתחתית הסיר.
בשלי על אש נמוכה כ-60-70 דקות או עד לבישול מלא.
בהצלחה, אשמח לשמוע איך יצא😊
הי אפרת. תודה על המענה. יש לי עוד כמה שאלות. האם יש צורך להפשיר את הארטישוקים? לשטוף אותם? בנוסף אני רוצה להמיר את האורז בבורגול. אפשרי? אותה כמות? להשרות במים חמים או אין צורך? בשקית אחת של הארטישוקים יש 8 תחתיות בגודל שונה. אני מניחה שכמות הבשר מתאימה לשתי שקיות של ארטישוקים (800 ג’ סה”כ). סוטאז של 28 מתאים לכל הכמות? ושוב המון תודות. אעדכן אותך בתוצאה ואשתדל גם לצלם. שיהיה חג שמח ושנה טובה ומבורכת.
אין צורך להפשיר את התחתיות, רק לשטוף אותם.
אפשר להשתמש בבורגול באותה כמות ללא השרייה, ולשים 2 כוסות מים.
חצי קילו בשר מתאים לחבילה אחת של תחתיות ארטישוק או טיפה יותר.
בהצלחה ושנה מתוקה🍯
הי, מה עושים עם הבשר והאורז שנשאר יצא לי הרבה? אפשר לעשות מזה אולי לתבשיל נוסף…
היי קרן,
את התערובת שנותרה אפשר לבשל בסיר:
יש להוסיף קצת מים רותחים ולערבב, לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה עד שהאורז נעשה רך למאכל.
מתאים לאפות בתוך מלאווח?
וואוווווו יצא לי מדהים!!!
במקום האפונה גזר והתירס גירדתי תפוח אדמה וגזר ויצא טעים ברמות, תודה רבה אלופההההה
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
לא שמתי לב שהיה צריך לבשל את האורז קודם עם כוס מים, ורק טיגנתי אותו כמה דקות. כרגע הפלפלים ממולאים ומתבשלים כבר רבע שעה…
יש משהו שכדאי לעשות עכשיו? לגבי המים?
האורז יצליח להתבשל? או שכדאי באיזו דרך להוסיף לו עכשיו מים?
תודה רבה רבה!!
היי,
אם הפלפלים כבר ממולאים ומתבשלים אין דרך אחרת מלבד להאריך מעט את משך הבישול. לפני סיום הבישול תטעמי את האורז כדי לבדוק אם הוא התבשל או שצריך עוד קצת בישול.
תודה!!
אכן עשיתי כך, ויצא מעולה ממש!!
ממש שמחה לשמוע!
היי אפרת יש סיכוי שאת מעלה מתכון לכרוב ממולא? אני יודע שזה יותר מ10 דקות הכנה אבל יש לך כמה מתכונים שהם יותר מ10 דקות הכמה ואת פשוט מציינת את זה במתכון
היי,
המתכון הנוכחי לפלפלים ממולאים מתאים גם לכרוב ממולא עם שינויים קלים:
*במקום פלפלים משתמשים בשני ראשי כרוב בינוניים-קטנים שהורתחו 15 דקות. כשהכרוב מתקרר מפרידים את העלים החיצוניים שלו מהראש, את העלים הפנימיים הקטנטנים לא ניתן למלא.
*בתערובת המילוי ניתן להמיר את האפונה והגזר והתירס ב-500 גרם בשר טחון, אין צורך לבשל את המילוי אלא רק לערבב הכל לתערובת אחידה.
*כדי למלא את העלים לוקחים חופן מהמילוי ושמים בתחתית העלה, מקפלים את שולי העלה כלפי פנים ואז מגלגלים את הכרוב כדי ליצור את הצורה של הממולא.
ממשיכים לפי המתכון- מכניסים לסיר את הממולאים ויוצקים את הרוטב. לאחר מכן מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כשעה או עד שהאורז בממולאים רך ומבושל.
בס”ד
סליחה – שכחתי לשאול עוד דבר מה: לרוטב יש טעם מר איזשהו, ויחד
עם הפלפלים מעין ריח מעושן…האם זו יכולה להיות הבעיה עם הפלפלים?
השתמשתי באדומים. האם יש פלפלים שמתאימים יותר למילוי? אולי לרוטב יש טעם מר בגלל רסק העגבניות ועדיף להשתמש רק בעגבניות?
פורים שמח, שוב. תודה!
הרוטב ממש לא אמור להיות מר… יכול להיות ששמת קצת יותר שום או כורכום או אבקת מרק מהדרוש?
טעם מעושן מצביע בד”כ על בישול יתר או על חום גבוה מהדרוש שגורם לקלייה של הפלפלים ולטעם מעושן קלות.
לא אמורה להיות בעיה עם רסק העגבניות, אלא אם כן הוא ישן או פג תוקף.
פלפלים אדומים מתאימים למילוי, יחד עם זאת יכול להיות ש”נפלת” על פלפלים פחות טריים או סתם ככה פחות טעימים (זה לפעמים קורה).
תודה! ייתכן שהסיר היה גבוה מדי. אני סבורה שהמרירות נובעת מהפלפלים. המשפחה דווקא אהבה, אני פחות. לדעתי, כרוב ממולא
טעים יותר ועדין יותר; האם יש פלפלים מומלצים יותר או פחות?
לא ידוע לי על סוג מסוים שמתאים יותר לממולאים. מה שכן אני יכולה לומר זה שחשוב להקפיד שהפלפלים יהיו טריים מאוד, קשים, ללא חלקים רכים בצבע אדום חזק, צהוב או כתום (פלפל ירוק פחות מתאים למילוי).
בס”ד
פורים שמח!
הכנתי חצי מהכמות והרוטב (לאחר שמזגתי כפי שאמרת, חלק קטן
ממנו לתוך הפלפלים – בקושי כיסה את תחתית הסיר.
האם הייתי צריכה להשתמש בסיר קטן יותר (השתמשתי בסיר בינוני)?
אז הוספתי מים ורסק ותבלינים ועוד ועוד ואני לא יודעת מה יצא מזה
לבסוף…..
נראה לי שדרושים רחמים רבים כדי שאפשר יהיה לאכול את זה…
מה עשיתי לא נכון?
תודה רבה!
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
בנוסף, יתכן והשתמשת בסיר גבוה מדי יחסית לכמות ולכן הרוטב היה בגובה נמוך מהרצוי.
היי אפרת יש סיכוי שאת מעלה מתכון לכרוב ממולא?
היי,
כרוב ממולא דורש קצת יותר זמן הכנה והשקעה, אבל יתכן שאעלה מתכון בכל זאת(:
הי אפרת.יש לך רעיון איך אפשר להכין אבל בלי עגבניות וקטשופ?
היי,
אולי אפשר לוותר על העגבניות והרסק ולהוסיף עוד קצת מים, אבל הרוטב יצא פחות מוצלח- דליל יותר ועם הרבה פחות טעם.
במקרים שאני מוותרת על העגבניות והרסק (בגלל העדפות טעם של חלק מהמשפחה) אני שמה הרבה בצל ושום מטוגנים טחונים למחית, זה מסמיך את הרוטב ויוצא פצצה!
היי האם גם הבשר טחון אמור להיות מכוסה במים?
היי חלי,
המים אמורים להגיע לחצי מגובה הפלפלים(:
הי,ושוב תודה על האתר הניפלא!
באיזה ירקות אפשר להשתמש במקום הירקות הקפואים/ התירס?
אשמח לתשובה מהירה….
היי,
אפשר לוותר על הירקות ולשים גזר קצוץ דק, או גרגירי חומוס קפואים.
היי אפרת,
ראשית כל אני רוצה להגיד לך תודה!!!!
אני והמטבח לא חברים ואני מבשלת לפי המתכונים שלך והם יוצאים מוצלחים.
דבר שני – הממולאים יצאו טעימים אבל הייתה טענה לגבי הבשר שאין צורך לבשל אותו קודם כך הוא ייצא טעים יותר.
אז לשלב אותו כאשר אני מכניסה את האורז לממולאים? ומה לגבי התבלינים? לשים גם באורז וגם בבשר?
היי מלי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
לגבי הבשר- אישית אני מעדיפה לטגן אותו לפני הבישול, אבל אפשר פשוט לערבב אותו עם האורז ללא טיגון לפני כן. את התבלינים מערבבים עם האורז והבשר.
בהצלחה(:
היי,
האם אפשר את האורז הנותר לשים גם ברוטב?
המנה עשויה להיראות קצת פחות אסתטית, אבל אפשר(:
אפרת את נדירה!! זה לא המתכון הראשון שאני מכינה מהמתכונים המושלמים שלך וכל פעם נהנית מהתוצאות אך בעיקר מהפשטות הקלות והזמינות והכיפיות שהמתכונים שלך מביאים!
תצליחי תמיד! תודה רבה רבה! יש לי הרבה הכרת הטוב אלייך! ♥
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון ושבת שלום❤
תודה רבה על המתכון הנהדר!!!
הכנתי גרסה עם הבשר.
אחרי שעה ועשרים דקות ראיתי שכל המים התאדו.
כמה מים להוסיף בפעם הבאה?
היי ניצה,
בפעם הבאה תוכלי להוסיף עוד כחצי כוס מים לרוטב(:
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
אפרת היקרה
״ העזתי״ להכין בזכות ההוראות המדויקות , התמונות של כל שלב ושלב וגם בזכות המשובים שקיבלת פה….
זה עזר מאד!!!
יצא יפה וגם טעים ב״ה.
תודה ענקית!
שנה טובה ומתוקה🌸🌸🌸
איזה כיף שהכנת ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף וחג שמח(:
היי אפרת,
המתכון נראה מעולה.
יש לי כמות רבה של אורז מבושל ומוכן, חבל לי עליו.
האם אפשר להכין עם אורז מוכן כבר?
היי חיה,
כן, אפשר גם עם אורז מוכן. במקרה כזה יש לבשל את האפונה והתירס בנפרד ולאחר מכן לערבב עם האורז.
תודה אפרת!
האם זה משנה את זמן הבישול של הפלפלים?
היי אפרת, אני בשלבי הכנה ואני שמה לב שהרוטב מכסה רק רבע או שליש מהגמבות 🙁
מה עושים?? עד כמה זה נורא?
היי,
נסי להוסיף עוד קצת מים עד שהרוטב יגיע לסביבות חצי מגובה הפלפלים.
בסוף הכנתי עוד כמות של רוטב והוספתי לתבשיל..
מעולה, בטוחה שיצא לך מוצלח😊
הי אפרת זאת מוריה מהתגובה למטה👇הכנתי את המתכון ביום שישי ויצא פצצה!!!!!!!!!!
קיבלתי ים מחמאות בזכותך!!! ואני רק בת 14😉
רק רציתי לישאול כמה שאלות; 1 למה כל הסיר נישרף לי בתחתית 2 למה כל הפלפלים
התבקעו לי 3 והרוטב התקשה
תודה על המענה המהיר😊
היי מוריה,
שמחה ממש שיצא מוצלח, כל הכבוד!🌺
הפלפלים עלולים להישרף בתחתית וגם להתבקע בגלל זמן בישול ארוך מדי או בישול על אש גבוהה מדי או חוסר בנוזלים ברוטב.
גם הרוטב שהתקשה נובע מהסיבות הללו.
הי אפרת רציתי לדעת איך אפשר להכין את המתכון לכמות של 6 פלפלים בלי האפונה והתירס אבל להוסיף בשר.
תודה על האתר המושלם😍
היי מוריה,
לכמות של 6 פלפלים יש להכין מחצית מהכמויות (למילוי: 3/4 כוס אורז, חצי בצל, שן שום, חופן עלי כוסברה וחצי כוס מים).
כדי לשלב בשר במילוי יש לטגן כ-250 גרם בשר בקר טחון לאחר טיגון הבצל, לערבב עד שהבשר משנה את צבעו ולאחר מכן להוסיף את האורז ולהמשיך במתכון כרגיל.
בהצלחה😊
יצא מושלם!! תודה רבה❤️
איזה כיף! נראה פשוט מעולה👌
היי אפרת, האם אפשרי להכין בתנור בתבנית זכוכית?
אם כן, אשמח להוראות הכנה.
תודה רבה! 🙏🏽
כן, אפשר. את תערובת האורז למילוי וגם את הרוטב יש לבשל בנפרד, לאחר מכן להניח בתבנית את הפלפלים, למלא אותם ולשפוך מעל את הרוטב (באותו אופן כמו במתכון). לאפות בתנור מכוסה על 180 מעלות במשך כשעה- שעה וחצי.
מעולה
תודה רבהה!! 🌹
הרוטב מכסה רק ³4 מהפלפל.האם צריך להוסיף רוטב??
היי קרן,
זה מצוין, אין צורך להוסיף😊
ואוו תודה על התשובה המהירה.
אין עליך
יש אפשרות להכין את הרוטב בלי עגבניות ובלי רסק? אם כן,מה במקום?
היי ליאת,
לא מומלץ לוותר על הרוטב כי אז האורז עשוי לא להתבשל כמו שצריך. לא מכירה רוטב אחר שיכול להחליף כאן…
תודה רבה, מתכון מטריף!!!
הכפלתי את הכמויות של הרוטב, אוהבת שזה שוחה ברוטב!
תודה רבה!!
תודה רבה נסטיה😊 שמחה לשמוע!
נראה ממש טוב…
תודה על ההסברים המפורטים והמדורגים.
שאלה קטנה-
לא נשאר כמעט רוטב בסיר, התחתית קצת שרופה 🙁
האם הרוטב חשוב, משמעותי לטעם? ולצורת חימום בשבת על הפלטה?
אפשר להכין רוטב חדש?
שבת שלום!
היי אסתר,
השתמשת במקרה בסיר מנירוסטה? או שאולי זה בושל על אש גבוהה מידי?
תכיני רוטב זריז:
1 שן שום כתושה
3 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי מים רותחים
תיבול: כפית סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
תבשלי כ-15 דקות על אש נמוכה.
שבת שלום ❤️
תודה על המענה המיידי. הצלת את סעודת שבת..
בעניין אחר, מה אפשר לעשות עם נבטים אמריקאים דקים?
היי אסתר, שמחה לשמוע שהייתה לך ארוחה מוצלחת❤️
בקשר לנבטים יש לך באתר מגוון רחב של מתכונים תוכלי לחפש בחיפוש נבטים ולמצוא שלל מתכונים😃 הנה אחד לדוגמא:
סלט נבטים וצנונית
היי אני לא הבנתי
אם אני רוצה להוסיף בשר מתי אני מוסיפה ולאיפה?ואיזה כמות של בשר טחון?
אם רוצים לשלב בשר, אפשר לטגן כ-500 גרם בשר בקר טחון לאחר טיגון הבצל.
מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. לאחר מכן מוסיפים את האורז וממשיכים כרגיל
ואפשר להוסיף אפונה גזר ותירס?ביחד עם הבשר?
כן.
בס”ד
היי אפרת שבוע טוב,
אם אני רוצה לעשות את המילוי עם בורגול ועדשים איך לבשל אותם לפני? ובאיזו כמות?
תודה רבה, יבורכו ידייך
היי שוב,
סליחה התבלבלתי בשאלה קודם. אני רוצה לעושת את הפלפלים עם בורגול וחומוס קפוא, בערך 8 פלפלים. איזה כמות לעשות מהבורגול והחומוס וכמה זמן לבשל קודם?
תודההה רבה 🙏🤗
בוקר טוב שמרית 🌺
אני חושבת שבערך כוס וחצי בורגול. את הבורגול כדאי להשרות במים כחצי שעה לפני ההכנה (אין צורך לבשל).
חומוס קפוא שימי בערך כוס (תלוי כמה את אוהבת).
היי
ולמקרה שרוצים בורגול ועדשים(-:
מה הכמויות?
כוס וחצי בורגול ו3/4 כוס עדשים ירוקות/שחורות.
את העדשים כדאי לבשל עד לריכוך.
שלום לך אפרת,
קצת דחוף לי!
אני רוצה לעשות ממולאים עם בשר ובמקום אורז לשים קוסקוס.
אני שמה מאד קצת אורז יחסית האם אותה כמות זה בקוסקוס?
כי שניהם מתנפחים ממים, נכון?
תודה רבה!
מתנצלת, אתמול לא הייתי כל כך זמינה להשיב.
מקווה שהסתדרת.
לגבי קוסקוס אני חושבת שיש לבשל אותו לפי ההוראות שעל גבי האריזה ולערבב עם יתר החומרים (בהנחה ואת משתמשת בקוסקוס קנוי).
תודה אפרת, אספר לך מה עשיתי:
שמתי באותה כמות של אורז, לא מבושל כי גם אורז אני שמה לא מבושל, ויצא טוב.
המרקם כמובן חלק יותר. (עשיתי פעם עם פרורי לחם כמדומני ואותה תוצאה פחות או יותר).
פשוט רציתי משהו שסופח נוזלים כמו האורז.
תודה לך!
שלום,
אולי בינתיים יש לך רעיון מה אפשר להוסיף לבשר במקום אורז ויתן אותו אפקט?
עדשים ירוקות? קינואה? משהו אחר?
תודה רבה!
היי,
כמו שכתבתי לך אז- קוסקוס, בורגול, גם חיטה וקינואה אפשר. עדשים קצת פחות מתאים אבל גם אפשרי.
ואם את לא רוצה אף אחת מהאפשרויות הללו- את יכולה להכין מילוי של בשר בלבד, רצוי להוסיף פטריות.
היי אפרת
רוצה להכין את הממולאים בלי הירקות ועם 4 פלפלים זה ליחיד . אשמח לדעת כמויות תודה
אני ממליצה להכין שני שליש כוס אורז (יש להשרות אותו במים כשעה לפחות לפני ההכנה)
חצי בצל קטן קצוץ (לא חובה)
שן שום קצוצה
חצי כוס מים רותחים
תיבול: חצי כפית אבקת מרק, שליש מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב – תכיני מחצית מהכמויות ותשתמשי בסיר קטן.
היי אפרת
קודם כל המתכון טעים ממש אז תודה רבה
רציתי לשאול נגמר לי הסילאן לרוטב האם אפשר להשתמש בדבש במקום?
כן אפשר. מספיק לשים כפית דבש.
האם ניתן להכין מקוסקוס מלא?
אם כן כמה זמן?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. יש לבשל את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה ואז לערבב עם יתר החומרים.
להכין קוסקוס לוקח 10 דקות, ואז הוא מוכן לגמרי
זה לא יהיה יותר מדי לבשל אותו שעה וחצי בנוסף?
שוב, לא ניסיתי אבל לדעתי בזמן שהוא מתבשל הוא יספוג נוזלים (זה העניין בקוסקוס).
היי אפרת , האתר שלך הוא המומלץ בעיניי- ידידותי ותמיד מצליח אז … תודה רבה (:
נראה מעולה!
תודה ענבל ❤️
אני מכינה את המתכון הזה שוב ושוב, זה אחד המתכונים הכי מוצלחים!!! אני מכינה עם בשר טחון בכמות של 250 גרם ובלי אפונה ותירס. הבעיה שהרוטב ממש ממש מועט. איך אפשר להכין הרבה יותר רוטב? זה אמור לכסות את הפלפלים וזה בקושי מגרד את התחתית…
אבל הטעם אליפות!!
שמחה שיוצא טעים 🙂
כעקרון הרוטב אמור להגיע עד מחצית מהפלפלים אבל אם את אוהבת המון רוטב אפשר להכין כמות כפולה של הרוטב.
שלום, האם אפשר להחליף את הבשר בעוף טחון? ואם כן.. האם זה מצריך הכנה מסוימת?
תודה רבה על כל המתכונים המעולים 🙏❤️
היי מורן,
אפשר להכין עם עוף טחון באותו אופן שמכינים עם בשר טחון (רשום בפסקה האחרונה בהערות 🙂 )
היי אפרת:) מה המתכון לכמות של 6 פלפלים ובלי אפונה גזר ותירס קפוא?
בגלל שאת לא שמה ירקות כדאי להכין את הכמות הזאת:
כוס אורז לבן שטוף ומסונן (מומלץ להשרות את האורז במים פושרים כשעה לפחות לפני ההכנה)
חצי בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
⅔ כוס מים רותחים
תיבול: ⅔ כפית אבקת מרק, ⅔ כפית מלח, רבע כפית כורכום, שליש כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב אפשר להשאיר באותן כמויות וכדאי להשתמש בסיר קטן יותר.
ערב טוב!
אני מכינה ממולאים כמנה עיקרית ולכן עם בשר ומעט אורז. במה אפשר להחליף
את האורז? באיזו כמות?
(לא דחוף)
תודה !
היי דבי,
אני חושבת שאפשר לשים בורגול או קינואה לבנה במקום האורז. על מה חשבת?
על קמח מצה או פירורי לחם או פשוט כלום.
מה אומרת?
אגב, יש אופציה לקבל מייל כשאת עונה לשאלה שלי?
הרבה תודה!
לא יצא לי להכין ממולא עם בשר בלבד אבל אני מניחה שאפשר. אין צורך בפירורי לחם במקרה הזה. כדאי להוסיף ירקות לבשר כמו אפונה וגזר, תירס, קוביות קישואים קטנות. מומלץ לטגן לפני קצת את הירקות ואח”כ להוסיף את הבשר הטחון.
*כשאת מסמנת ב-V “שלחו לי עדכון למייל כשהודעה חדשה מתקבלת”, את אמורה לקבל מייל לאחר שאני משיבה. את מסמנת ולא מקבלת? בדקת אולי זה מגיע לספאם?
אני יכולה רק ירקות מרוסקים והשאלה מה נותן האורז שיתנו הירקות.
אין לי ספאם.
ניסיתי כעת לסמן וי ולא איפשר לי אולי כי כבר סימנתי פעם?!
אני לא מקבלת הודעה במייל כשאת עונה לי.
תודה רבה אפרת!
האורז נותן יותר אווריריות למילוי והרוטב גם נספג טוב יותר באורז.
הירקות הם לא תחליף לאורז, הם רק בשביל להוסיף טעם.
לגבי סימון הוי- כנראה בגלל שזה תגובה בהמשך לתגובה (שרשור) את לא מצליחה.
כשרשמת את התגובה בפעם הראשונה סימנת את האפשרות הזאת ובכל זאת לא קיבלת? כי עשיתי עכשיו בדיקה וזה שולח. צריך להיות לך ספאם במייל. יכול להיות שזה מוסתר. נסי ללחוץ על “עוד” (ראי צילום מצורף) ותגידי לי אם את רואה מייל מהאתר בתוך הספאם.
וואוו את צודקת קיבלתי בספאם. (לא הבנתי שהתכוונת לזה) מה עושים כדי לקבל למייל?
ובקשר למתכון, אין טעם להוסיף קמח מצה? כי עשיתי בלי כלום ולדעתי חסר משהו. ירקות מרוסקים?
הרבה תודה!
קמח מצה או פירורי לחם סופחים נוזלים ומעניקים רכות כשמדובר בקציצות. אולי כדאי להוסיף ירקות מרוסקים כדי להוסיף טעם.
תסמני את ההודעה בוי ותלחצי על “לא ספאם” (צירפתי תמונה). מרגע שאת עושה את זה את אמורה לקבל את המיילים לדואר הנכנס הרגיל.
מעכשיו כל פעם שאת רושמת הודעה באתר תסמני בוי את השורה של “שלחו לי עדכון למייל כשהודעה חדשה מתקבלת”.
נכון שלהכין את הפלפלים לוקח הרבה מעבר לעשר דקות אבל התוצאה שווה כל דקה! אני מכינה עם חצי קילו בקר טחון וכוס אפונה ויוצא כל כך טעים. אם נשאר מקום בין הפלפלים, אני מכניסה
עגבניות או קישואים ממולאים. תודה אפרת על מתכון נפלא ובכלל על כל המתכונים המוצלחים באתר שלך.
תודה יפעת ❤️
מתכון מהמם!! הפלפלים הכי מוצלחים שיצא לי להכין!!! ובכלל אם אני רוצה ללכת על בטוח זה רק מהאתר הזה!! תודה לך אפרת, אתר מספר 1!
תודה קרן, שמחה לשמוע ❤️
ומתנצלת על כל שגיאות ההקלדה… 🤦♀️
בוקר טוב
הכנתי למדפחה את הפדטידה ללא גלוטן וטרפו אותה… ישלך מתכונים מעולים.
אני רוצה להכין רק עם 4 פלפלים… מה היחס?
האם ניתן להוסיף חתיכות טופו במקום באפונה וגזר ( לבני אסור לאכול אפונה)? לטגן לפני ? וגזר רגיל מגורד?
ניתן לשלב עם כרוב סכול או שלא רצוי?
תודה וחג שמח 🌸
היי יעל,
אני ממליצה להכין שני שליש כוס אורז (יש להשרות אותו במים כשעה לפחות לפני ההכנה)
חצי בצל קטן קצוץ (לא חובה)
שן שום קצוצה
גזר מגורד (מומלץ לטגן קצת לפני)
רבע כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)
1-2 כפות עלי כוסברה קצוצים
חצי כוס מים רותחים
תיבול: חצי כפית אבקת מרק, שליש מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב – תכיני מחצית מהכמויות ותשתמשי בסיר קטן.
*אפשר לשלב חתיכות טופו שטוגנו קצת לפני. לא בטוחה לגבי כרוב סגול.
פסח שמח 🌺
היי האם אפשר לעשות בלי אורז? רוצה להכין לפסח ובעלי לא אוכל קטניות בפסח.
היי יעל,
לא ניסיתי אבל נראה לי שיותר טעים להכין עם אורז כי הוא סופג את הרוטב והטעמים.
אולי כדאי להכין את זה לא בפסח.
חג שמח 🌺
האם הכל חייב להיות עם גמבה או שניתן למלא גם תפוחי אדמה.?
אפשר למלא כרוב, בצל או קישוא. לא ניסיתי עם תפוח אדמה, יכול להיות שייקח לזה הרבה זמן להתרכך.
היי אפרת,
חוזרת לעדכן שעשיתי את הפלפלים במילוי של בורגול, עדשים וחומוס ויצא ללקק את האצבעות ברוך השם.
תודה לך על מתכונים נפלאים, השם יברך אותך.
שבוע טוב
תודה לך שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌺
היי אפרת, כמעט שבת שלום 🙂
ברשותך, יש לי 2 שאולות בבקשה.
אם אני רוצה לעשות את הפלפלים עם בורגול ועדשים במקום אורז אז גם לבשל אותם יחד 8 דק?
בנוסף, אם אני רוצה להוסיף קצת חומוס קפוא לרוטב באיזה שלב לשים אותו?
תבורכי ותודה,
שמרית
היי שמרית,
כן, תבשלי 8 דקות. כדאי לבשל את העדשים בנפרד במים רותחים כי לא תמיד הן מתרככות כמו שצריך בתוך ממולא.
את החומוס הקפוא כדאי להוסיף בהתחלה כדי שיספיק להתרכך (כשהוא קפוא הוא חצי מבושל).
אפרת שלום. יש לי בשר טחון עם שומן שמיועד לעל האש… האם כדאי להשתמש לממולאים??
אפשר.
היי אפרת,
נשארה לי מג’דרה, אפשר למלא איתה את הפלפלים ?… 🙂
תודה
נראה לי שכן.
היי אפרת, יצא טעים מאוד :).
אבל נשארה לי תערובת האורז עם הבשר. מה אפשר לעשות עם זה?
תודה
את התערובת שנותרה אפשר לבשל בסיר.
יש להוסיף קצת מים רותחים ולערבב. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה עד שהאורז נעשה רך למאכל.
היי אפרת מקסימה , המתכונים שלך מדהימים , טעימים קלילים ומיוחדים
אני מאוד רוצה להכין לביתי הקטנה פילפונים בערך 4 קטנים ממולאים בקינואה ועדשים ירוקות מונבטות או כתומות .
אשמח להדרכה ממש איך לעשות זאת 🙂
תודה מראש
היי אילנית,
אני חושבת שכדאי שתכיני כמות של 3/4 כוס קינואה. יש לבשל את הקינואה לפני עם חצי כוס מים רותחים וחצי כפית מלח במשך 10 דקות, לסנן, לערבב עם עדשים ולמלא את הפלפלים.
תכיני את הרוטב ותבשלי הכל בסיר קטן לפי מה שרשום במתכון.
כמויות לרוטב: 2 שיני שום קצוצות/כתושות, עגבניה קטנה מגורדת, 4 כפות רסק עגבניות, 2 כוסת מים רותחים, כפית מלאה סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
נשאר לי מילוי עם בשר, מה אני יכולה לעשות איתו
היי ליטל,
את התערובת שנותרה אפשר לבשל בסיר ולאכול את זה כמנת אורז רגילה.
יש להוסיף קצת מים רותחים ולערבב. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה עד שהאורז נעשה רך למאכל.
היי אפרת,
אם אני רוצה להשתמש באורז שכבר מבושל מה עלי לשנות? הרעיון הוא לקצר זמן בישול
בתודה מראש
תתנהגי איתו כאילו הוא חצי מבושל.
היי אפרת,
הכנתי ממולאים ונשאר לי כמות גדולה של בשר ואורז מבושלים..אפשרי לעשות איתם לחמניות ממולאות בבשר ואורז? בדיוק הכמתי בצק שמרים פשוט
אני חושבת שכן.
יצא אליפות!!! אני בהלם שהכנתי ממולאים, מתכון קל ויוצא טעים! תודה רבה!
שאלה, התייבש לי הרוטב וקצת נשרף התחתית, מה את ממליצה להבא? להכפיל כמות של רוטב פשוט?
היי חיה,
שמחה שיצא טעים 🙂
באיזה סוג סיר השתמשת? בסוגים מסוג נירוסטה התחתית עלולה להתייבש.
בישלת על אש בינונית-נמוכה?
היי,אפשר להכין את המילוי יום לפני ולשמור במקרר ולבשל יום למחרת ?
כן.
היי, מה עוד אפשר לעשות עם המלית לאחר הבישול החלקי? נשאר לי ואין לי פלפלים..
את המלית שנותרה אפשר לבשל בסיר ולהוסיף עליו קצת מים רותחים עד שהאורז נעשה רך. לאחר מכן אפשר לאכול את זה כמנת אורז רגילה.
למלא עגבניות, קישואים, בצל
שלום אפרת,
אולי תוכלי לעזור לי: הכנתי ממולאים בכרוב שהקפאתי והפרדתי לעלים.
האם ניתן להשתמש בכרוב שהוקפא למרק? הוא רטוב לאכילה סתם אבל אם אחתוך לרצועות
אפשר להוסיף אותו למרק ירקות?
אני מוצאת שכרוב מעדן מאד מרק, אני צודקת?
תודה לך!
כן, דווקא כרוב שהוקפא הכי מתאים לשימוש במרק.
ולגבי הכרוב במרק את צודקת 🙂
האם אפשר להוסיף בשר
כן. יש הוראות לגבי זה בפסקה האחרונה ב”הערות”.
הי אפרת,
איך ניתן לשלב עדשים ירוקות או כתומות? עבור ילדה צמחונית.
תודה
אפשר להוסיף לתערובת האורז כחצי כוס עדשים ירוקות מבושלות.
יש לבשל את העדשים הירוקות כחצי שעה במים רותחים ולסנן. לאחר מכן אפשר לשלב בתערובת האורז יחד עם כל החומרים.
אם אלה עדשים ירוקות משקית קפואה ניתן להוסיף מבלי לבשל לפני.
מה אפשר להוסיף לצד הפלפל לארוחה מושלמת?
אפשר להגיש עם כל מנה בשרית. זה צריך להיות משהו בשרי/צמחוני?
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום תירס? או שאפשר פשוט לוותר?
ואפשר פטרוזיליה במקום הכוסברה?
(איזה כיף היה לי למצוא את המתכון הזה! אני לא נוגעת בבשר חי ולבעלי נמאס כבר מפתיתים ואורז. 😋)
האתר שלך עושה שירות מצויין לאנשים שלא ממש יודעים לבשל ורוצים בכל זאת!
היי גלי 🙂
אפשר לוותר על התירס ולשים פטרוזיליה.
היי אפרת. אפשר לקבל מתכון לחצי כמות? 6 פלפלים..
ואפשר במקום האורז לעשות עם קינואה?
היי נטע,
כמות ל-6 יחידות:
3/4 כוס אורז
חצי בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כוס אפונה וגזר
שליש כוס תירס
רבע כוס עלי כוסברה
חצי כוס מים
כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב את יכולה להשאיר באותן כמויות.
לגבי קינואה, אני חושבת שכן.
שלום
אני נהנית מאוד מהמתכונים באתר שלך ומקבלת מתכונים חדשים למייל.
לגבי הפלפלים הממולאים – לא ברור לי למה צריך לבשל שעה וחצי עד שהאורז יהיה מוכן.
אני מבשלת אורז 12 דקות והוא מוכן, מה עוד שעבר בישול מקדים של 8 דקות.
היי אסתר,
האורז מתבשל בהתחלה “חצי בישול” וזה כדי להביא אותו למצב שיהיה מוכן לגמרי יחד עם הפלפלים (לפלפלים גם לוקח זמן להתרכך).
כשהאורז נמצא בתוך הפלפלים לוקח לו הרבה יותר זמן להתבשל מאשר הוא מתבשל בנפרד בסיר.
הי, משתמש קבוע באתר שלך- מושלם!!
רוצה עם בשר ולא ברור לי איך הטיפול באורז אם אני מטגן את הבשר עם הבצל?
האם אחרי הטיגון מוסיף את הרורז ואז את המים? או מטגן את האורז ואז מוסיף את הבשר?
תודה רבה
היי יריב 🙂
אתה מתחיל מטיגון הבצל ואז בשר טחון. מוסיף את האורז ואת יתר החומרים ואז מים רותחים ומבשל במשך 8 דקות.
הי אפרת
אפשר פיטרוזיליה במקום כוסברה
כן אפשר.
הי אפרת, נתקעתי עם כמות די גדולה של פלפלים ירוקים בהירים ואני מחפשת מה לעשות איתם…
אם אני בוחרת את המתכון הזה – יש לך רעיון מה להוסיף כדי למתק את המרירות שלהם?
אין כל כך מה לעשות עם המרירות.
אולי אפשר להמתיק קצת יותר את הרוטב שהם מתבשלים בו ולשים 2 כפות סילאן.
עבר די הרבה זמן, אבל רציתי בכל זאת לעדכן מה עשיתי…
אז קודם כל החלטתי לחכות. הרבה. אחרי שבועיים-שלשה הפלפלים הפכו לצהובים (אם כי מקומטים להפליא).
אז הכנתי מהם פלפלים ממולאים לפי המתכון הזה, ויצא טעים מאד.
המון תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌷
נשרף לי הרוטב וכל התחתית…פעמיים…
בפעם הראשונה עשיתי שעה וחצי את הבישול הסופי ובפעם השנייה שעה..
מה יכולה להיות הבעיה? מה עשיתי לא נכון?
היי ג’ני,
בישלת על אש נמוכה?
באיזה סוג סיר השתמשת? נירוסטה במקרה?
על האופציה הביבונית מבין ה3 על ההכי נמוך שלה..פעם אחת בסיר נירוסטה…בפעם השנייה אני לא בטוחה מה סוג הסיר
מבחינת עוצמת הלהבה זה בסדר.
מבחינת סוג הסיר, פחות מומלץ להשתמש בסיר מסוג נירוסטה כי התחתית נוטה להשרף. נסי להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
אקנה..
עוד שאלה, הפלפלים היו טיפה מרים, איך אפשר לנטרל את זה?
מוזר. הם לא אמורים להיות מרים. אולי רק הירוקים.
באיזה פלפלים השתמשת? איזה צבע?
5 אדומים ו5 צהובים
כעקרון הפלפלים אמורים להיות מתקתקים. כנראה ש”נפלת” על סוג שיצא קצת מר.
איזה גודל סיר צריך בשביל 10-12 פלפלים?
הנפח פחות משנה, חשוב יותר שהסיר יהיה בקוטר גדול. אני ממליצה להעמיד את הפלפלים כמו שהם בסיר ולוודא שנכנסים לסיר.
ודבר נוסף, אם אני רוצה לעשות סיר של 2-3 פלפלים ממולאים צמחוניים (עם עדשים) ועוד 2-3 פלפלים ממולאים עם בשר, מה הכמויות? תודה רבה! מתה על האתר שלך
היי רציתי לדעת אם אני רוצה להוסיף עדשים איך אני עושה את זה? והאם לרוטב עגבניות אפשר להשתמש ברוטב מוכן? תודה
היי רוני,
אפשר להוסיף לתערובת האורז כחצי כוס עדשים מבושלות.
אפשר להשתמש ברוטב מוכן.
אם את רוצה להכין כ-6 פלפלים בלבד אלה הכמויות:
3/4 כוס אורז
חצי בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כוס אפונה וגזר
שליש כוס תירס
רבע כוס עלי כוסברה
חצי כוס מים
כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב את יכולה להשאיר באותן כמויות.
לגבי החלוקה לצמחוני ולבשרי, לאחר שמילאת 2-3 פלפלים בתערובת, תוסיפי ליתר התערובת 150-200 גרם בשר טחון שבישלת קודם במחבת.
תודה רבה!! זאת אומרת שאם אני עושה 6 פלפלים שמתוכם 3 זה אורז ועדשים ו3 זה אורד ובשר זה הכמויות? חצי כוס עדשים ו150 גרם טחון ?
את הכמות ששלחתי לך תחלקי לשניים. לאחד תוסיפי 150 גרם בשר טחון ולשני – בסביבות שליש כוס עדשים מבושלות.
תודה רבה!
היי אפרת.
האם אפשר לוותר על התירס,אפונה וגזר ?
תודה רבה על כל המתכונים המעולים!
כן אפשר.
הי, קודם כל אתר מושלם.
רציתי לשאול במידה ואני רוצה למלא רק באורז ועדשים, כמה לדעתך עדשים שחורות/ירוקות אני צריכה לשים במקום הירקות הקפואים? והאם עוד משהו משתנה בהכנה או בכמויות המצרכים?
תודה רבה מראש
אפשר לשים 3/4 כוס עדשים. אם הם לא עדשים קפואים אני ממליצה לבשל אותם לפי כ-30 דקות במים.
היי אפשר במקום בקר להתשמש בעוף?
כן אפשר.
היי אפרת.
בא לי רעיון 💡…
האם אפשרי להכין עם אורז ריזוטו ?
ואם כן, אופן ההכנה משתנה ?
תודה מראש.
א ב ר י
היי אברי,
בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהאורז ייצא די דביק.
אני גם חושבת שכדאי יהיה לבשל את הריזוטו קצת יותר זמן, אפילו כ-15 דקות.
יום נפלא 🙂
הי אפרת, רציתי לומר לך שיש לך אתר מדהים אני כל הזמן משתמשת במתכונים שלך. קלים וטעימים. ישר כח גדול
תודה רבה אתי 🙂
ערב טוב אפרת
אם אני מכינה כמות של 4-5 פלפלים מה אופן ההכנה והתיבול?
תודהה
היי שרון,
כדאי להכין מחצית מכמות תערובת האורז כולל התיבול. זמני הבישול של האורז ושל הממולאים אינם משתנים.
מבחינת רוטב, אם אוהבים הרבה רוטב אפשר להשאיר את הכמויות כמו שהן. אם לא, אפשר להכין מחצית מכמויות הרוטב.
היי,
אם האורז מבושל ניתן לקצר את זמן הבישול לחצי שעה?
או שיש עניין בשעה וחצי בגלל הפילפלים?
היי ציפי,
גם הפלפלים מתרככים בזמן הזה אבל אני מניחה שאם האורז כבר מבושל אז הזמן יתקצר לשעה אחת.
טעים טעים טעים , תודה !!!
תודה מאיה, שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה!
הכנתי את האורז במיקרוגל (כיסיתי במים והכנסתי ל7.5 דקות.
אוהבת מאוד את האתר שלך ואותך.
תודה רבה!
תודה גילי!
יום נעים 🙂
צריך להוסיף מים בנוסף לרוטב כשמבשלים את הפלפלים?
לא, אין צורך. יש מספיק נוזלים ברוטב.
אפשר להכין עם אורז מלא?
כן, אפשר.
יום מקסים 🙂
האם זה משנה איזה סוג אורז ? אורז בסמטי גם מתאים למילוי ?
היי טניה,
אני הכנתי מאורז פרסי אבל אפשר להשתמש גם באורז בסמטי.
היי, האם אפשר לקבל מתכון בסגנון רק של כרוב ממולא?
תודה רבה!
היי רוני,
אין לי מתכון ספציפי לכרוב ממולא, מקווה להעלות בהמשך. בינתיים אני חושבת שהמתכון הזה יכול גם להתאים למילוי עם כרוב.
יצא מדהים!
ליקקו את האצבעות.
נראה מעולה!!
תודה ליאת,
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי,
יש לי אורז מוכן מאתמול במקרר, אני יכולה להכין את זה איתו? (אני רוצה להכין עם בשר טחון)
ואם כן אני יכולה פשוט רק להכניס את האורז עם הבשר לפלפלים ולצלות בתנור ל10 דקות?
כן, אפשר.
אפרת צהריים טובים!!
אתר משגע ובשעה טובה וברכות על הספר.
מחכה לרכוש אותו:)
שאלה קטנטונת….אילו עד מתכונים איפפר להכין ולשים בהקפאה מהאתר שלך?? חברה עומדת ללדת ואני אשמח לפנק אותה בכמה מטעמים שימלאו לה את הפריזר ולא ידרשו ממנה טירחה.
תודה רבה מראש
תודה על הברכות 🙂
אפשר להקפיא כמעט הכל למעט תפוחי אדמה. ממליצה לקרוא פוסט שרשמתי בנושא הקפאת מזון.
שבוע נפלא!
נפלא תודה רבה לך!
תוכלי אולי לצרף לי קישור.
יעל
בטח, משום מה הקישור לא נקלט בתגובה הקודמת – הקפאת מזון.
היוש! חייבת לציין שיש לך מתכונים מעולים!!!
אם אני רוצה לעשות את המתכון פקנטי
איפה אני מכניסה את החריף?
היי שי,
אפשרות אחת היא לתבל את תערובת המילוי בכחצי כפית פפריקה חריפה.
אפשרות שניה היא להוסיף פלפל חריף לתערובת המילוי + לרוטב עצמו. לטגן כחצי פלפל חריף קצוץ לאחר טיגון הבצל וברוטב עצמו לטגן כחצי פלפל חריף לפני טיגון השום. כמובן שכמויות הפלפל בהתאם לפיקנטיות הרצויה.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
התערובת הרגילה שלי עם קמח מצה לא כל כך התאימה,
ניסיתי פעם וכנראה צריך את הנפח של האורז (או של משהו אחר).
שוב תודה!
היי דבי,
אפשר להשתמש בקינואה או בבורגול במקום אורז.
יום מקסים 🙂
תודה רבה לך אפרת!
עשיתי כרגיל וניסיתי להוריד מכמות האורז.
השאלה אם יש משהו אחר שייתן נפח ואווריריות.
(לעתים אורז ועיכול לא מסתדרים).
מה עם קינואה?
הרבה תודה!
אם אין ברירה, אז אין ברירה, השאלה למה לא מתאים פירורי לחם או תפוח אדמה מרוסק.
בכל מקרה תודה רבה!
כשאני חושבת על זה אפשר לתבל את הבשר כמו שמתבלים קציצות, להוסיף אפילו ביצה ופירורי לחם. זה כן יכול לצאת טעים. הסיבה שמוסיפים אורז היא כדי להעניק יותר נפח ואווריריות לתערובת.
מה שתחליטי שיהיה בהצלחה 😉
הי אפרת!
אני רוצה לעשות ממולאים בהודו.
יש ממולאים בלי אורז? משהו אחר במקום?
קצת דחוף לי, בכל מקרה תודה רבה לך!
היי דבי,
האמת שלא יצא לי להכין ממולאים עם בשר בלבד. תמיד שילבתי עם אורז.
את לא רוצה לשלב אורז עם הודו? אפילו לשים כמות קטנה של אורז ביחס לכמות ההודו.
היי אפרת, אפשר במילוי במקום 500 גרם בקר טחון, 250 גרם עוף טחון+ 250 גרם חזה הודו טחון?
כן אור, אפשר בהחלט.
אפשר למלות את הפלפלים בלי הרוטב בפנים?
היי חגית,
לא מומלץ לוותר על הרוטב כי אז האורז עשוי לא להתבשל כמו שצריך.
היי אפרת,
יש לי כרוב.. האם אפשר עם אותו המתכון לדעתך?..
תודה 🙂
לדעתי כן.
שלום,
אני לא בטוח שהבנתי,באיזה מצב אמור להיות האורז כשממלאים בו את הפלפלים?
תודה
היי גיא,
האורז צריך להיות לאחר “חצי בישול”, זאת אומרת לא מבושל לגמרי.
ממש מעולה!
נשאר לי די הרבה מילוי.
מה אפשר לעשות עם זה?
תודה
היי מלה,
את המילוי את יכולה לבשל בסיר ולהוסיף עליו קצת מים רותחים עד שהאורז נעשה רך. לאחר מכן אפשר לאכול את זה כמנת אורז רגילה.
יום מקסים 🙂
תודה אפרת…
יום נפלא!
היי אפרת,
אני מעוניינת להכין ממולא עם קינואה.. מה דעתך?
אם יש לך רעיון בנוגע למצרכים וכמויות אשמח..
תודה 🙂
היי חגית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין באותו אופן שמכינים עם האורז.
לדעתי לכמות של 8-10 פלפלים כדאי יהיה להשתמש ב 2 כוסות קינואה.
מומלץ לבשל את הקינואה לפני עם 2.5 כוסות מים רותחים במשך 10 דקות, לסנן, לערבב עם יתר החומרים ולמלא את הפלפלים.
בהצלחה 🙂
שלום,
כנראה שהסירים שלי הם לא מספיק רחבים ובסיר ההכי רחב שלי נכנסו 8 ממולאים גדולים בלבד. ואת השלושה הנותרים הכנסתי לסיר קטן אחר.
האם אפשר להניח את הממולאים בשתי קומות ועם אותה כמות הרוטב?
כי אני רגילה לממולאים (כשמכינה אותם) להרבה רוטב. רוטב שמכסה את כל הממולאים.
כרגע הממולאים מתבשלים עם קצת רוטב.
תודה וחג פסח שמח ומלבלב לכולנו.
היי אלה,
אם אלה רק 3 ממולאים אז לא אמורה להיות בעיה לשים בשתי קומות.
חג שמח 🙂
אפרת, הבעיה שאם אשים בשתי קומות, אז כמות הרוטב לא תגיע למעלה.
האם זה בסדר?
כן, בגלל שזה רק 3 יחידות זה לא נורא.
בוקר טוב ! אפשר במקום פלפל ממולא קישוא עגול באותה מתכונת או שצריך לשנות תודה
לדעתי אפשר באותו אופן. לא אמורה להיות בעיה.
שבת שלום 🙂
המתכונים שלך מדהימים !!!! תודה רבה לך
תודה אנסטסיה! 🙂
וואו וואו. ניגשתי בהיסוס להכין מכיון שהילדים שלי לא אוהבים שינויים. ואני חייבת להגיד לך שזה יצא טעים ברמות, וזהו המתכון הנבחר. אני עשיתי עם בשר טחון, מצויין. תודה רבה
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה קרן. יום מקסים 🙂
הכנתי וזה יצא מוששששששששלם!
פשוט מאוהבת באתר הזה!!
האם יש דף בפייסבוק?
בטח! מצורף לינק – https://www.facebook.com/10dakot/
תודה ויום נפלא 🙂
שלום האם אפשר להשתמש באורז בסמטי במקום הרגיל?? זה האורז היחידי שיש לי בבית..
כן גילי, אין בעיה.
4
רציתי להגיד שהאתר שלך הוא ממש מקסים והמתכונים קלים וטעמים אפילו אחותי שגרה בארצות הברית משתמשת המון באתר שלך
רציתי לשאול עם אפשר לוותר על התירס.
תודה אורית, כיף גדול לשמוע 🙂
וכן, אפשר לוותר על התירס.
יום נפלא!
רציתי רק להגיד שאני מתה על האתר שלך..אחלה מתכונים. ורציתי לשאול האם ניתן במתכון הזה להשתמש בקופסת שימורים של זר ואפונה וכמובן בלי נוזלים…??
תודה גילי 🙂
אפשר להשתמש בקופסת שימורים של אפונה וגזר (מומלץ לשטוף מהנוזלים ולסנן כדי שלא יהיה טעם לוואי).
יום נפלא
היי מתכון נשמע מעניין ומוצלח.. הולכת לנסות.. רק שאלה, אני מניחה שלא ישנה הרבה אם לא נוסיף אפונה גזר ותירס.. אצלי לא אוהבים אורז עם תוספות בפנים. אבל לגבי הסילאן בדיוק נגמר לי.. יש תחליף?
היי לימור,
אם אתם אוהבים את האורז ללא תוספות אז אין בעיה.
במקום סילאן אפשר לשים כפית מלאה סוכר.
שבת שלום 🙂
אף פעם לא אהבתי במיוחד פלפל ממולא. הכנתי על פי המתכון ויצא טעים טעים! תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה אדוה 🙂
הי, אני מאוד אוהבת את האתר ואני מכינה המון מתכונים מכאן 🙂
יש לי שאלה… יש אופציה להכין את המנה הזאת בלי רוטב עגבניות? עם רוטב אחר אולי? תודה רבה מראש.
היי ספיר,
יכול להיות שאפשר אבל אני לא מכירה מתכון לרוטב אחר.
מדכון קל ומממש מממש טעים
הכנתי ויצא סוף הדרך..
תודה הודיה 🙂
איזה רעיון טעים למילוי!!!!
אנחנו מכינים בבית רק עם אורז מתובל שאת זה אני שונאת!!!!
אולי את זה אני יותר אוהב……..
מעולה 🙂
היי, אני רוצה להכין כמות של 5-6 פלפלים. להשאיר את הכמויות של התערובת והרוטב אותו הדבר?
היי אנסטסיה,
לכמות של 5-6 פלפלים יש להפחית כמויות בחצי:
3/4 כוס אורז
חצי בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כוס אפונה וגזר
שליש כוס תירס
רבע כוס עלי כוסברה
חצי כוס מים
כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב את יכולה להשאיר באותן כמויות.
טיפ לממהרים (ברשותך אפרת): אני מכניסה לסיר האורז, אחרי שהמים כבר בפנים, בצל יבש מטוגן. הוא נעשה רך ומעט קראנצ’י בתבשיל וזה חוסך את זמן קציצת הבצל וטיגונו (וגם כמה דמעות 🙂
נשמע מעולה! תודה שרון 🙂
וואוו אפרת מתכון מעולה מפורט בצורה ברורה .. וגם התמונות עוזרות גרמת לי לאהוב לבשל .. הכל פה יוצא ממש מוצלח .. אני אנסה עם בשר ואני אעדכן:)
תודה! ובהצלחה 😉
אפרת יקרה,
תודה רבה על מתכון מושקע כל כך. זה הגיע אלי בדיוק בזמן.
רציתי לשאול אותך:
האם אפשר להשתמש באורז מלא במקום לבן?
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה?
אפשר לוותר על אבקת מרק או אם יש תחליף לזה?
מחכה בקוצר רוח להכין את זה לשבת 🙂
היי יקירה,
אפשר להשתמש באורז מלא. במקום כוס וחצי אורז לבן יש לשים כוס אחת של אורז מלא כי הוא תופח יותר. לבשל עם כוס וחצי מים רותחים במשך כ-15 דקות, לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עד להכנת הפלפלים למילוי. מומלץ להשרות את האורז המלא כשעה לפחות לפני הבישול.
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה.
לגבי אבקת המרק, זאת רק כפית אחת שבהחלט מוסיפה טעם (אפשר להשתמש באבקת מרק חומרים טבעיים בלבד, בזה אני משתמשת). אם בכל זאת את רוצה להמנע משימוש באבקת מרק, אפשר לשים פשוט עוד כרבע כפית מלח (זאת אומרת כפית ורבע).
בהצלחה 🙂