שום דבר לא נמצא

אקדים ואומר שהמתכון חורג מ-10 דקות הכנה אבל בעקבות בקשות רבות לפלפלים ממולאים החלטתי לפרסם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים – שלב אחר שלב, כדי שיהיה קל גם למי שמכין בפעם הראשונה (למי שרוצה פלפלים במילוי בשרי – ראו הערה בסוף המתכון).

פלפלים ממולאים

מצרכים (10-12 יחידות):

10-12 פלפלים בינוניים-גדולים (מומלץ לשלב פלפלים אדומים, צהובים או כתומים)

תערובת מילוי האורז:

כוס וחצי אורז לבן שטוף ומסונן (מומלץ להשרות את האורז במים פושרים כשעה לפחות לפני ההכנה)

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כוס תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה

3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (בלי הנוזלים)

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

כוס מים רותחים

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, שליש כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור

רוטב אדום לממולאים:

3 שיני שום קצוצות/כתושות

עגבניה גדולה מגורדת

6 כפות רסק עגבניות (260 גרם)

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כף סילאן, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

הכנת תערובת האורז למילוי (10 דקות עבודה):

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים אפונה וגזר וגרגירי תירס ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים עלי כוסברה ומתבלים באבקת מרק, מלח, כורכום, פפריקה ופלפל שחור. מוזגים כוס מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 8 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.

הכנת רוטב אדום ממולאים (5 דקות עבודה):

מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן. מוסיפים את השום לחצי דקה. מוסיפים את העגבניות ומערבבים כדקה. מוסיפים את הרסק, המים הרותחים ומתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה עד למילוי הממולאים.

מילוי פלפלים ממולאים (10-15 דקות עבודה):

חותכים לכל פלפל את החלק העליון ("הראש") ושומרים בצד. מנקים את התוכן של הפלפלים. ממלאים כל פלפל בתערובת האורז עד לגובה של כ3/4 פלפל (כדי להשאיר מקום לאורז לתפוח).

מעבירים מחצית מהרוטב האדום לקערה. מניחים את הפלפלים בסיר עם הרוטב ומעל לכל פלפל יוצקים 3 כפות מתערובת הרוטב (שהוצאנו לקערה). מכסים את הפלפלים עם ה"מכסים" שלהם (בשלב זה תרגישו שאתם מרכיבים פאזל). אם נשאר רוטב בקערה מחזירים אותו לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי, עד שהאורז מוכן ומבושל.

הערות:

בחירת הפלפלים: כדאי לבחור פלפלים בעלי בסיס מרובע ורחב, כך שיוכלו לעמוד ביציבות בסיר. מומלץ לבחור פלפלים עם עטיפה דקה.

בחירת סיר מתאים: לפני שאתם בוחרים סיר מומלץ להניח בפנים את הפלפלים כדי לוודא שכולם נכנסים לסיר ושכולם צמודים וצפופים זה לזה (כדי שיעמדו באופן יציב במהלך הבישול).

*הפלפלים נשמרים בקופסה אטומה במקרר 3-4 ימים. ניתן להקפיא עד חודש (מומלץ להפשיר במקרר).

*אם רוצים לשלב בשר, אפשר לטגן כ-500 גרם בשר בקר טחון לאחר טיגון הבצל. מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו. לאחר מכן מוסיפים את האורז וממשיכים כרגיל (אם מכינים עם בשר אפשר לוותר על האפונה, גזר והתירס).

פלפלים ממולאיםמתכון לפלפלים ממולאים

ראו גם
שבלולי גבינה ותרד
חטיף שוקולד

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
שמרית (18:01 27.10.2019)

היי אפרת,

חוזרת לעדכן שעשיתי את הפלפלים במילוי של בורגול, עדשים וחומוס ויצא ללקק את האצבעות ברוך השם.

תודה לך על מתכונים נפלאים, השם יברך אותך.
שבוע טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 27.10.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌺

Avatar
שמרית (13:36 24.10.2019)

היי אפרת, כמעט שבת שלום 🙂

ברשותך, יש לי 2 שאולות בבקשה.
אם אני רוצה לעשות את הפלפלים עם בורגול ועדשים במקום אורז אז גם לבשל אותם יחד 8 דק?
בנוסף, אם אני רוצה להוסיף קצת חומוס קפוא לרוטב באיזה שלב לשים אותו?

תבורכי ותודה,
שמרית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 24.10.2019)

היי שמרית,
כן, תבשלי 8 דקות. כדאי לבשל את העדשים בנפרד במים רותחים כי לא תמיד הן מתרככות כמו שצריך בתוך ממולא.
את החומוס הקפוא כדאי להוסיף בהתחלה כדי שיספיק להתרכך (כשהוא קפוא הוא חצי מבושל).

Avatar
ליטל (11:26 18.10.2019)

אפרת שלום. יש לי בשר טחון עם שומן שמיועד לעל האש… האם כדאי להשתמש לממולאים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 21.10.2019)

אפשר.

Avatar
רותי (21:19 11.10.2019)

היי אפרת,
נשארה לי מג'דרה, אפשר למלא איתה את הפלפלים ?… 🙂
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:02 13.10.2019)

נראה לי שכן.

Avatar
גיאורגי (13:56 27.09.2019)

היי אפרת, יצא טעים מאוד :).
אבל נשארה לי תערובת האורז עם הבשר. מה אפשר לעשות עם זה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 27.09.2019)

את התערובת שנותרה אפשר לבשל בסיר.
יש להוסיף קצת מים רותחים ולערבב. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה עד שהאורז נעשה רך למאכל.

Avatar
אילנית (00:33 22.09.2019)

היי אפרת מקסימה , המתכונים שלך מדהימים , טעימים קלילים ומיוחדים
אני מאוד רוצה להכין לביתי הקטנה פילפונים בערך 4 קטנים ממולאים בקינואה ועדשים ירוקות מונבטות או כתומות .
אשמח להדרכה ממש איך לעשות זאת 🙂
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 22.09.2019)

היי אילנית,
אני חושבת שכדאי שתכיני כמות של 3/4 כוס קינואה. יש לבשל את הקינואה לפני עם חצי כוס מים רותחים וחצי כפית מלח במשך 10 דקות, לסנן, לערבב עם עדשים ולמלא את הפלפלים.
תכיני את הרוטב ותבשלי הכל בסיר קטן לפי מה שרשום במתכון.
כמויות לרוטב: 2 שיני שום קצוצות/כתושות, עגבניה קטנה מגורדת, 4 כפות רסק עגבניות, 2 כוסת מים רותחים, כפית מלאה סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

Avatar
ליטל (15:11 23.08.2019)

נשאר לי מילוי עם בשר, מה אני יכולה לעשות איתו

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:40 23.08.2019)

היי ליטל,
את התערובת שנותרה אפשר לבשל בסיר ולאכול את זה כמנת אורז רגילה.
יש להוסיף קצת מים רותחים ולערבב. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה עד שהאורז נעשה רך למאכל.

Avatar
אורית (02:25 9.08.2019)

היי אפרת,
אם אני רוצה להשתמש באורז שכבר מבושל מה עלי לשנות? הרעיון הוא לקצר זמן בישול
בתודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 9.08.2019)

תתנהגי איתו כאילו הוא חצי מבושל.

Avatar
שני (09:45 8.08.2019)

היי אפרת,
הכנתי ממולאים ונשאר לי כמות גדולה של בשר ואורז מבושלים..אפשרי לעשות איתם לחמניות ממולאות בבשר ואורז? בדיוק הכמתי בצק שמרים פשוט

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 8.08.2019)

אני חושבת שכן.

Avatar
חיה (12:53 1.08.2019)

יצא אליפות!!! אני בהלם שהכנתי ממולאים, מתכון קל ויוצא טעים! תודה רבה!
שאלה, התייבש לי הרוטב וקצת נשרף התחתית, מה את ממליצה להבא? להכפיל כמות של רוטב פשוט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 1.08.2019)

היי חיה,
שמחה שיצא טעים 🙂
באיזה סוג סיר השתמשת? בסוגים מסוג נירוסטה התחתית עלולה להתייבש.
בישלת על אש בינונית-נמוכה?

Avatar
רותם (21:51 24.07.2019)

היי,אפשר להכין את המילוי יום לפני ולשמור במקרר ולבשל יום למחרת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (02:02 25.07.2019)

כן.

Avatar
רינת (23:46 11.07.2019)

היי, מה עוד אפשר לעשות עם המלית לאחר הבישול החלקי? נשאר לי ואין לי פלפלים..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 12.07.2019)

את המלית שנותרה אפשר לבשל בסיר ולהוסיף עליו קצת מים רותחים עד שהאורז נעשה רך. לאחר מכן אפשר לאכול את זה כמנת אורז רגילה.

Avatar
אדוה (07:33 20.12.2019)

למלא עגבניות, קישואים, בצל

Avatar
דבי (17:47 8.07.2019)

שלום אפרת,

אולי תוכלי לעזור לי: הכנתי ממולאים בכרוב שהקפאתי והפרדתי לעלים.
האם ניתן להשתמש בכרוב שהוקפא למרק? הוא רטוב לאכילה סתם אבל אם אחתוך לרצועות
אפשר להוסיף אותו למרק ירקות?
אני מוצאת שכרוב מעדן מאד מרק, אני צודקת?
תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 8.07.2019)

כן, דווקא כרוב שהוקפא הכי מתאים לשימוש במרק.
ולגבי הכרוב במרק את צודקת 🙂

Avatar
ישי (18:51 6.02.2019)

האם אפשר להוסיף בשר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 6.02.2019)

כן. יש הוראות לגבי זה בפסקה האחרונה ב"הערות".

Avatar
שיר (10:42 4.01.2019)

הי אפרת,
איך ניתן לשלב עדשים ירוקות או כתומות? עבור ילדה צמחונית.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 4.01.2019)

אפשר להוסיף לתערובת האורז כחצי כוס עדשים ירוקות מבושלות.
יש לבשל את העדשים הירוקות כחצי שעה במים רותחים ולסנן. לאחר מכן אפשר לשלב בתערובת האורז יחד עם כל החומרים.
אם אלה עדשים ירוקות משקית קפואה ניתן להוסיף מבלי לבשל לפני.

Avatar
rf (09:04 4.01.2019)

מה אפשר להוסיף לצד הפלפל לארוחה מושלמת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 4.01.2019)

אפשר להגיש עם כל מנה בשרית. זה צריך להיות משהו בשרי/צמחוני?

Avatar
גלי (17:08 31.12.2018)

היי אפרת, מה אפשר לשים במקום תירס? או שאפשר פשוט לוותר?
ואפשר פטרוזיליה במקום הכוסברה?

(איזה כיף היה לי למצוא את המתכון הזה! אני לא נוגעת בבשר חי ולבעלי נמאס כבר מפתיתים ואורז. 😋)
האתר שלך עושה שירות מצויין לאנשים שלא ממש יודעים לבשל ורוצים בכל זאת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 31.12.2018)

היי גלי 🙂
אפשר לוותר על התירס ולשים פטרוזיליה.

Avatar
נטע הראל (08:40 24.12.2018)

היי אפרת. אפשר לקבל מתכון לחצי כמות? 6 פלפלים..
ואפשר במקום האורז לעשות עם קינואה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 24.12.2018)

היי נטע,
כמות ל-6 יחידות:
3/4 כוס אורז
חצי בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כוס אפונה וגזר
שליש כוס תירס
רבע כוס עלי כוסברה
חצי כוס מים
כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב את יכולה להשאיר באותן כמויות.
לגבי קינואה, אני חושבת שכן.

Avatar
אסתר (08:28 13.12.2018)

שלום
אני נהנית מאוד מהמתכונים באתר שלך ומקבלת מתכונים חדשים למייל.
לגבי הפלפלים הממולאים – לא ברור לי למה צריך לבשל שעה וחצי עד שהאורז יהיה מוכן.
אני מבשלת אורז 12 דקות והוא מוכן, מה עוד שעבר בישול מקדים של 8 דקות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 13.12.2018)

היי אסתר,
האורז מתבשל בהתחלה "חצי בישול" וזה כדי להביא אותו למצב שיהיה מוכן לגמרי יחד עם הפלפלים (לפלפלים גם לוקח זמן להתרכך).
כשהאורז נמצא בתוך הפלפלים לוקח לו הרבה יותר זמן להתבשל מאשר הוא מתבשל בנפרד בסיר.

Avatar
יריב (13:25 23.11.2018)

הי, משתמש קבוע באתר שלך- מושלם!!
רוצה עם בשר ולא ברור לי איך הטיפול באורז אם אני מטגן את הבשר עם הבצל?
האם אחרי הטיגון מוסיף את הרורז ואז את המים? או מטגן את האורז ואז מוסיף את הבשר?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 23.11.2018)

היי יריב 🙂
אתה מתחיל מטיגון הבצל ואז בשר טחון. מוסיף את האורז ואת יתר החומרים ואז מים רותחים ומבשל במשך 8 דקות.

Avatar
שרה (18:53 21.10.2018)

הי אפרת
אפשר פיטרוזיליה במקום כוסברה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 21.10.2018)

כן אפשר.

Avatar
ברכה כהן (00:41 5.10.2018)

הי אפרת, נתקעתי עם כמות די גדולה של פלפלים ירוקים בהירים ואני מחפשת מה לעשות איתם…
אם אני בוחרת את המתכון הזה – יש לך רעיון מה להוסיף כדי למתק את המרירות שלהם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 5.10.2018)

אין כל כך מה לעשות עם המרירות.
אולי אפשר להמתיק קצת יותר את הרוטב שהם מתבשלים בו ולשים 2 כפות סילאן.

Avatar
ברכה כהן (12:40 18.11.2018)

עבר די הרבה זמן, אבל רציתי בכל זאת לעדכן מה עשיתי…
אז קודם כל החלטתי לחכות. הרבה. אחרי שבועיים-שלשה הפלפלים הפכו לצהובים (אם כי מקומטים להפליא).
אז הכנתי מהם פלפלים ממולאים לפי המתכון הזה, ויצא טעים מאד.
המון תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 18.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌷

Avatar
ג'ני (21:55 2.10.2018)

נשרף לי הרוטב וכל התחתית…פעמיים…
בפעם הראשונה עשיתי שעה וחצי את הבישול הסופי ובפעם השנייה שעה..
מה יכולה להיות הבעיה? מה עשיתי לא נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 3.10.2018)

היי ג'ני,
בישלת על אש נמוכה?
באיזה סוג סיר השתמשת? נירוסטה במקרה?

Avatar
ג'ני (08:52 4.10.2018)

על האופציה הביבונית מבין ה3 על ההכי נמוך שלה..פעם אחת בסיר נירוסטה…בפעם השנייה אני לא בטוחה מה סוג הסיר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 4.10.2018)

מבחינת עוצמת הלהבה זה בסדר.
מבחינת סוג הסיר, פחות מומלץ להשתמש בסיר מסוג נירוסטה כי התחתית נוטה להשרף. נסי להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.

Avatar
ג'ני (12:33 4.10.2018)

אקנה..
עוד שאלה, הפלפלים היו טיפה מרים, איך אפשר לנטרל את זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:48 4.10.2018)

מוזר. הם לא אמורים להיות מרים. אולי רק הירוקים.
באיזה פלפלים השתמשת? איזה צבע?

Avatar
ג'ני (22:43 4.10.2018)

5 אדומים ו5 צהובים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:10 4.10.2018)

כעקרון הפלפלים אמורים להיות מתקתקים. כנראה ש"נפלת" על סוג שיצא קצת מר.

Avatar
ג'ני (22:35 10.09.2018)

איזה גודל סיר צריך בשביל 10-12 פלפלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 11.09.2018)

הנפח פחות משנה, חשוב יותר שהסיר יהיה בקוטר גדול. אני ממליצה להעמיד את הפלפלים כמו שהם בסיר ולוודא שנכנסים לסיר.

Avatar
רוני (07:48 22.08.2018)

ודבר נוסף, אם אני רוצה לעשות סיר של 2-3 פלפלים ממולאים צמחוניים (עם עדשים) ועוד 2-3 פלפלים ממולאים עם בשר, מה הכמויות? תודה רבה! מתה על האתר שלך

Avatar
רוני (07:43 22.08.2018)

היי רציתי לדעת אם אני רוצה להוסיף עדשים איך אני עושה את זה? והאם לרוטב עגבניות אפשר להשתמש ברוטב מוכן? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 22.08.2018)

היי רוני,
אפשר להוסיף לתערובת האורז כחצי כוס עדשים מבושלות.
אפשר להשתמש ברוטב מוכן.
אם את רוצה להכין כ-6 פלפלים בלבד אלה הכמויות:
3/4 כוס אורז
חצי בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כוס אפונה וגזר
שליש כוס תירס
רבע כוס עלי כוסברה
חצי כוס מים
כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב את יכולה להשאיר באותן כמויות.

לגבי החלוקה לצמחוני ולבשרי, לאחר שמילאת 2-3 פלפלים בתערובת, תוסיפי ליתר התערובת 150-200 גרם בשר טחון שבישלת קודם במחבת.

Avatar
רוני (18:57 22.08.2018)

תודה רבה!! זאת אומרת שאם אני עושה 6 פלפלים שמתוכם 3 זה אורז ועדשים ו3 זה אורד ובשר זה הכמויות? חצי כוס עדשים ו150 גרם טחון ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 22.08.2018)

את הכמות ששלחתי לך תחלקי לשניים. לאחד תוסיפי 150 גרם בשר טחון ולשני – בסביבות שליש כוס עדשים מבושלות.

Avatar
רוני (22:39 22.08.2018)

תודה רבה!

Avatar
שירן (06:46 29.06.2018)

היי אפרת.
האם אפשר לוותר על התירס,אפונה וגזר ?

תודה רבה על כל המתכונים המעולים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 29.06.2018)

כן אפשר.

Avatar
מיטל (14:37 15.06.2018)

הי, קודם כל אתר מושלם.
רציתי לשאול במידה ואני רוצה למלא רק באורז ועדשים, כמה לדעתך עדשים שחורות/ירוקות אני צריכה לשים במקום הירקות הקפואים? והאם עוד משהו משתנה בהכנה או בכמויות המצרכים?
תודה רבה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 15.06.2018)

אפשר לשים 3/4 כוס עדשים. אם הם לא עדשים קפואים אני ממליצה לבשל אותם לפי כ-30 דקות במים.

Avatar
אנה (00:24 5.06.2018)

היי אפשר במקום בקר להתשמש בעוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 5.06.2018)

כן אפשר.

Avatar
אברי (21:55 23.05.2018)

היי אפרת.
בא לי רעיון 💡…
האם אפשרי להכין עם אורז ריזוטו ?
ואם כן, אופן ההכנה משתנה ?

תודה מראש.

א ב ר י

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 24.05.2018)

היי אברי,
בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהאורז ייצא די דביק.
אני גם חושבת שכדאי יהיה לבשל את הריזוטו קצת יותר זמן, אפילו כ-15 דקות.
יום נפלא 🙂

Avatar
אתי (01:03 13.04.2018)

הי אפרת, רציתי לומר לך שיש לך אתר מדהים אני כל הזמן משתמשת במתכונים שלך. קלים וטעימים. ישר כח גדול

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 13.04.2018)

תודה רבה אתי 🙂

Avatar
שרון (21:21 8.04.2018)

ערב טוב אפרת
אם אני מכינה כמות של 4-5 פלפלים מה אופן ההכנה והתיבול?

תודהה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 8.04.2018)

היי שרון,
כדאי להכין מחצית מכמות תערובת האורז כולל התיבול. זמני הבישול של האורז ושל הממולאים אינם משתנים.
מבחינת רוטב, אם אוהבים הרבה רוטב אפשר להשאיר את הכמויות כמו שהן. אם לא, אפשר להכין מחצית מכמויות הרוטב.

Avatar
ציפי (12:42 8.03.2018)

היי,
אם האורז מבושל ניתן לקצר את זמן הבישול לחצי שעה?
או שיש עניין בשעה וחצי בגלל הפילפלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 8.03.2018)

היי ציפי,
גם הפלפלים מתרככים בזמן הזה אבל אני מניחה שאם האורז כבר מבושל אז הזמן יתקצר לשעה אחת.

Avatar
מאיה (12:44 2.03.2018)

טעים טעים טעים , תודה !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 2.03.2018)

תודה מאיה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
גילי (23:27 24.12.2017)

יצא מעולה!
הכנתי את האורז במיקרוגל (כיסיתי במים והכנסתי ל7.5 דקות.
אוהבת מאוד את האתר שלך ואותך.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:11 25.12.2017)

תודה גילי!
יום נעים 🙂

Avatar
שילת (14:21 5.12.2017)

צריך להוסיף מים בנוסף לרוטב כשמבשלים את הפלפלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 5.12.2017)

לא, אין צורך. יש מספיק נוזלים ברוטב.

Avatar
אירה (08:42 24.10.2017)

אפשר להכין עם אורז מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:44 24.10.2017)

כן, אפשר.
יום מקסים 🙂

Avatar
טניה (23:14 12.10.2017)

האם זה משנה איזה סוג אורז ? אורז בסמטי גם מתאים למילוי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:18 13.10.2017)

היי טניה,
אני הכנתי מאורז פרסי אבל אפשר להשתמש גם באורז בסמטי.

Avatar
רוני (06:33 3.10.2017)

היי, האם אפשר לקבל מתכון בסגנון רק של כרוב ממולא?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:01 3.10.2017)

היי רוני,
אין לי מתכון ספציפי לכרוב ממולא, מקווה להעלות בהמשך. בינתיים אני חושבת שהמתכון הזה יכול גם להתאים למילוי עם כרוב.

Avatar
ליאת (12:27 18.09.2017)

יצא מדהים!
ליקקו את האצבעות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 18.09.2017)

נראה מעולה!!
תודה ליאת,
חג שמח ושנה טובה 🙂

Avatar
רייצל (15:16 14.09.2017)

היי,
יש לי אורז מוכן מאתמול במקרר, אני יכולה להכין את זה איתו? (אני רוצה להכין עם בשר טחון)
ואם כן אני יכולה פשוט רק להכניס את האורז עם הבשר לפלפלים ולצלות בתנור ל10 דקות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:08 14.09.2017)

כן, אפשר.

Avatar
יעח (13:31 30.07.2017)

אפרת צהריים טובים!!
אתר משגע ובשעה טובה וברכות על הספר.
מחכה לרכוש אותו:)
שאלה קטנטונת….אילו עד מתכונים איפפר להכין ולשים בהקפאה מהאתר שלך?? חברה עומדת ללדת ואני אשמח לפנק אותה בכמה מטעמים שימלאו לה את הפריזר ולא ידרשו ממנה טירחה.
תודה רבה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 30.07.2017)

תודה על הברכות 🙂
אפשר להקפיא כמעט הכל למעט תפוחי אדמה. ממליצה לקרוא פוסט שרשמתי בנושא הקפאת מזון.

שבוע נפלא!

Avatar
יעל (19:47 30.07.2017)

נפלא תודה רבה לך!
תוכלי אולי לצרף לי קישור.
יעל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:20 30.07.2017)

בטח, משום מה הקישור לא נקלט בתגובה הקודמת – הקפאת מזון.

Avatar
שי (12:54 29.06.2017)

היוש! חייבת לציין שיש לך מתכונים מעולים!!!
אם אני רוצה לעשות את המתכון פקנטי
איפה אני מכניסה את החריף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:02 29.06.2017)

היי שי,
אפשרות אחת היא לתבל את תערובת המילוי בכחצי כפית פפריקה חריפה.
אפשרות שניה היא להוסיף פלפל חריף לתערובת המילוי + לרוטב עצמו. לטגן כחצי פלפל חריף קצוץ לאחר טיגון הבצל וברוטב עצמו לטגן כחצי פלפל חריף לפני טיגון השום. כמובן שכמויות הפלפל בהתאם לפיקנטיות הרצויה.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

Avatar
דבי (08:16 27.06.2017)

התערובת הרגילה שלי עם קמח מצה לא כל כך התאימה,

ניסיתי פעם וכנראה צריך את הנפח של האורז (או של משהו אחר).

שוב תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:23 27.06.2017)

היי דבי,
אפשר להשתמש בקינואה או בבורגול במקום אורז.
יום מקסים 🙂

Avatar
דבי (08:10 27.06.2017)

תודה רבה לך אפרת!

עשיתי כרגיל וניסיתי להוריד מכמות האורז.

השאלה אם יש משהו אחר שייתן נפח ואווריריות.

(לעתים אורז ועיכול לא מסתדרים).

מה עם קינואה?

הרבה תודה!

Avatar
דבי (12:21 26.06.2017)

אם אין ברירה, אז אין ברירה, השאלה למה לא מתאים פירורי לחם או תפוח אדמה מרוסק.

בכל מקרה תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:23 26.06.2017)

כשאני חושבת על זה אפשר לתבל את הבשר כמו שמתבלים קציצות, להוסיף אפילו ביצה ופירורי לחם. זה כן יכול לצאת טעים. הסיבה שמוסיפים אורז היא כדי להעניק יותר נפח ואווריריות לתערובת.
מה שתחליטי שיהיה בהצלחה 😉

Avatar
דבי (11:21 26.06.2017)

הי אפרת!

אני רוצה לעשות ממולאים בהודו.

יש ממולאים בלי אורז? משהו אחר במקום?

קצת דחוף לי, בכל מקרה תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:14 26.06.2017)

היי דבי,
האמת שלא יצא לי להכין ממולאים עם בשר בלבד. תמיד שילבתי עם אורז.
את לא רוצה לשלב אורז עם הודו? אפילו לשים כמות קטנה של אורז ביחס לכמות ההודו.

Avatar
אור (09:59 18.06.2017)

היי אפרת, אפשר במילוי במקום 500 גרם בקר טחון, 250 גרם עוף טחון+ 250 גרם חזה הודו טחון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:35 18.06.2017)

כן אור, אפשר בהחלט.

Avatar
חגית (23:05 8.06.2017)

אפשר למלות את הפלפלים בלי הרוטב בפנים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:31 9.06.2017)

היי חגית,
לא מומלץ לוותר על הרוטב כי אז האורז עשוי לא להתבשל כמו שצריך.

Avatar
חגית (13:36 18.05.2017)

היי אפרת,
יש לי כרוב.. האם אפשר עם אותו המתכון לדעתך?..
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:46 18.05.2017)

לדעתי כן.

Avatar
גיא (20:51 16.05.2017)

שלום,
אני לא בטוח שהבנתי,באיזה מצב אמור להיות האורז כשממלאים בו את הפלפלים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:08 16.05.2017)

היי גיא,
האורז צריך להיות לאחר "חצי בישול", זאת אומרת לא מבושל לגמרי.

Avatar
מלה בצלאל (10:45 24.04.2017)

ממש מעולה!
נשאר לי די הרבה מילוי.
מה אפשר לעשות עם זה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:11 24.04.2017)

היי מלה,
את המילוי את יכולה לבשל בסיר ולהוסיף עליו קצת מים רותחים עד שהאורז נעשה רך. לאחר מכן אפשר לאכול את זה כמנת אורז רגילה.
יום מקסים 🙂

Avatar
מלה בצלאל (15:04 24.04.2017)

תודה אפרת…
יום נפלא!

Avatar
חגית (14:57 20.04.2017)

היי אפרת,
אני מעוניינת להכין ממולא עם קינואה.. מה דעתך?
אם יש לך רעיון בנוגע למצרכים וכמויות אשמח..
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:12 20.04.2017)

היי חגית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין באותו אופן שמכינים עם האורז.
לדעתי לכמות של 8-10 פלפלים כדאי יהיה להשתמש ב 2 כוסות קינואה.
מומלץ לבשל את הקינואה לפני עם 2.5 כוסות מים רותחים במשך 10 דקות, לסנן, לערבב עם יתר החומרים ולמלא את הפלפלים.
בהצלחה 🙂

Avatar
אלה (17:24 9.04.2017)

שלום,
כנראה שהסירים שלי הם לא מספיק רחבים ובסיר ההכי רחב שלי נכנסו 8 ממולאים גדולים בלבד. ואת השלושה הנותרים הכנסתי לסיר קטן אחר.
האם אפשר להניח את הממולאים בשתי קומות ועם אותה כמות הרוטב?
כי אני רגילה לממולאים (כשמכינה אותם) להרבה רוטב. רוטב שמכסה את כל הממולאים.
כרגע הממולאים מתבשלים עם קצת רוטב.
תודה וחג פסח שמח ומלבלב לכולנו.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:19 9.04.2017)

היי אלה,
אם אלה רק 3 ממולאים אז לא אמורה להיות בעיה לשים בשתי קומות.
חג שמח 🙂

Avatar
אלה (23:44 9.04.2017)

אפרת, הבעיה שאם אשים בשתי קומות, אז כמות הרוטב לא תגיע למעלה.
האם זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:19 10.04.2017)

כן, בגלל שזה רק 3 יחידות זה לא נורא.

Avatar
תמי מ (08:31 17.02.2017)

בוקר טוב ! אפשר במקום פלפל ממולא קישוא עגול באותה מתכונת או שצריך לשנות תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:10 17.02.2017)

לדעתי אפשר באותו אופן. לא אמורה להיות בעיה.
שבת שלום 🙂

Avatar
אנסטסיה (21:35 12.02.2017)

המתכונים שלך מדהימים !!!! תודה רבה לך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:35 12.02.2017)

תודה אנסטסיה! 🙂

Avatar
קרן (11:30 25.01.2017)

וואו וואו. ניגשתי בהיסוס להכין מכיון שהילדים שלי לא אוהבים שינויים. ואני חייבת להגיד לך שזה יצא טעים ברמות, וזהו המתכון הנבחר. אני עשיתי עם בשר טחון, מצויין. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:40 25.01.2017)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה קרן. יום מקסים 🙂

Avatar
אורטל (13:44 12.01.2017)

הכנתי וזה יצא מוששששששששלם!
פשוט מאוהבת באתר הזה!!
האם יש דף בפייסבוק?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:49 12.01.2017)

בטח! מצורף לינק – https://www.facebook.com/10dakot/
תודה ויום נפלא 🙂

Avatar
גילי (16:20 7.01.2017)

שלום האם אפשר להשתמש באורז בסמטי במקום הרגיל?? זה האורז היחידי שיש לי בבית..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:20 7.01.2017)

כן גילי, אין בעיה.

Avatar
גילי (18:21 7.01.2017)

4

Avatar
אורית (12:08 4.01.2017)

רציתי להגיד שהאתר שלך הוא ממש מקסים והמתכונים קלים וטעמים אפילו אחותי שגרה בארצות הברית משתמשת המון באתר שלך
רציתי לשאול עם אפשר לוותר על התירס.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:28 4.01.2017)

תודה אורית, כיף גדול לשמוע 🙂
וכן, אפשר לוותר על התירס.
יום נפלא!

Avatar
גילי (13:38 3.01.2017)

רציתי רק להגיד שאני מתה על האתר שלך..אחלה מתכונים. ורציתי לשאול האם ניתן במתכון הזה להשתמש בקופסת שימורים של זר ואפונה וכמובן בלי נוזלים…??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:48 3.01.2017)

תודה גילי 🙂
אפשר להשתמש בקופסת שימורים של אפונה וגזר (מומלץ לשטוף מהנוזלים ולסנן כדי שלא יהיה טעם לוואי).
יום נפלא

Avatar
לימור (08:58 23.12.2016)

היי מתכון נשמע מעניין ומוצלח.. הולכת לנסות.. רק שאלה, אני מניחה שלא ישנה הרבה אם לא נוסיף אפונה גזר ותירס.. אצלי לא אוהבים אורז עם תוספות בפנים. אבל לגבי הסילאן בדיוק נגמר לי.. יש תחליף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:54 23.12.2016)

היי לימור,
אם אתם אוהבים את האורז ללא תוספות אז אין בעיה.
במקום סילאן אפשר לשים כפית מלאה סוכר.
שבת שלום 🙂

Avatar
אדוה (13:54 13.12.2016)

אף פעם לא אהבתי במיוחד פלפל ממולא. הכנתי על פי המתכון ויצא טעים טעים! תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:57 13.12.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אדוה 🙂

Avatar
ספיר (17:07 11.12.2016)

הי, אני מאוד אוהבת את האתר ואני מכינה המון מתכונים מכאן 🙂
יש לי שאלה… יש אופציה להכין את המנה הזאת בלי רוטב עגבניות? עם רוטב אחר אולי? תודה רבה מראש.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:05 11.12.2016)

היי ספיר,
יכול להיות שאפשר אבל אני לא מכירה מתכון לרוטב אחר.

Avatar
הודיה (17:14 7.12.2016)

מדכון קל ומממש מממש טעים
הכנתי ויצא סוף הדרך..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:46 7.12.2016)

תודה הודיה 🙂

Avatar
דבורי המושלמת!!!!!!! (23:56 26.11.2016)

איזה רעיון טעים למילוי!!!!
אנחנו מכינים בבית רק עם אורז מתובל שאת זה אני שונאת!!!!
אולי את זה אני יותר אוהב……..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:04 27.11.2016)

מעולה 🙂

Avatar
אנסטסיה (19:39 24.11.2016)

היי, אני רוצה להכין כמות של 5-6 פלפלים. להשאיר את הכמויות של התערובת והרוטב אותו הדבר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:04 24.11.2016)

היי אנסטסיה,
לכמות של 5-6 פלפלים יש להפחית כמויות בחצי:
3/4 כוס אורז
חצי בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוצה
חצי כוס אפונה וגזר
שליש כוס תירס
רבע כוס עלי כוסברה
חצי כוס מים
כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, קמצוץ פלפל שחור
רוטב את יכולה להשאיר באותן כמויות.

Avatar
שרון (12:08 24.11.2016)

טיפ לממהרים (ברשותך אפרת): אני מכניסה לסיר האורז, אחרי שהמים כבר בפנים, בצל יבש מטוגן. הוא נעשה רך ומעט קראנצ'י בתבשיל וזה חוסך את זמן קציצת הבצל וטיגונו (וגם כמה דמעות 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:38 24.11.2016)

נשמע מעולה! תודה שרון 🙂

Avatar
ספיר (12:15 23.11.2016)

וואוו אפרת מתכון מעולה מפורט בצורה ברורה .. וגם התמונות עוזרות גרמת לי לאהוב לבשל .. הכל פה יוצא ממש מוצלח .. אני אנסה עם בשר ואני אעדכן:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:17 23.11.2016)

תודה! ובהצלחה 😉

Avatar
ענת (11:19 23.11.2016)

אפרת יקרה,
תודה רבה על מתכון מושקע כל כך. זה הגיע אלי בדיוק בזמן.
רציתי לשאול אותך:
האם אפשר להשתמש באורז מלא במקום לבן?
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה?
אפשר לוותר על אבקת מרק או אם יש תחליף לזה?

מחכה בקוצר רוח להכין את זה לשבת 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:39 23.11.2016)

היי יקירה,
אפשר להשתמש באורז מלא. במקום כוס וחצי אורז לבן יש לשים כוס אחת של אורז מלא כי הוא תופח יותר. לבשל עם כוס וחצי מים רותחים במשך כ-15 דקות, לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עד להכנת הפלפלים למילוי. מומלץ להשרות את האורז המלא כשעה לפחות לפני הבישול.
אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה.
לגבי אבקת המרק, זאת רק כפית אחת שבהחלט מוסיפה טעם (אפשר להשתמש באבקת מרק חומרים טבעיים בלבד, בזה אני משתמשת). אם בכל זאת את רוצה להמנע משימוש באבקת מרק, אפשר לשים פשוט עוד כרבע כפית מלח (זאת אומרת כפית ורבע).
בהצלחה 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.