זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חבילה קטנה של עגבניות שרי שלמות
פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות עבות
פלפל ירוק חריף שלם
בצל בינוני-גדול חתוך גס
תיבול: 3 כפות שמן זית, כף חומץ בלסמי, חצי כף סילאן, שן שום כתושה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית תבלין יבש של פטרוזיליה (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.
-מערבבים בקערית את חומרי התיבול ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב עד שכל הירקות מצופים ברוטב בצורה אחידה.
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומניחים את הירקות. מכניסים לתנור למשך 45 דקות.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
האם יתאים להוסיף פטריות למתכון?
אשמח לתשובה מהירה 🙂
תודה על כל המתכונים הנפלאים!
כן אפשר:)
מעולה!
תודה רבה אפרת! 🙂
הי אפרת,
ראשית תודה על האתר והמתכונים המדהימים!
אין שבוע שאינו בשימוש…
רציתי לשאול לגבי המתכון הזה:
1. האם ניתן להקפיא? אם כן, להפשיר בחדר או במקרר?
2. האם מתאים להוסיף קישוא? גזר? נבטים? פטריות?
תודה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
1. אפשר להקפיא ולהפשיר בטמפ’ החדר.
2. אפשר להוסיף קישוא ופטריות. גזר ונבטים יהיו קצת פחות מוצלחים באפייה.
תודה רבה!
מתאים עם פלפלונים קטנים?
כן, מתאים מאד(:
היי
מה זה חומץ בלסמי?
היי,
חומץ בלסמי הוא סוג מסוים של חומץ איכותי בעל ריח, טעם ומרקם ייחודיים. אפשר למצוא ברוב הסופרים.
היי אפרת
יש לך מתכון טעיםםםםםםםםםםם וקליל לארוחת ערב,בואי נגיד סוג של תוספת או משהו בסגנון??
תודההההההההההההההההההההה אין עליךךךךךךך!!!!
היי אסתי, ערב טוב 🌸
אשמח להמליץ לך על מתכון נוסף בסגנון מצויין לארוחת ערב: מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום
הי
האם המתכון מתאים בתור סלט לחלה עם חומוס וכו?
תודה על מתכונים שאין כמותם!!!!!
כן.
מתאים לאכול קר?
מתאים לאכול בטמפ’ החדר (כלומר להוציא מהמקרר כחצי שעה לפחות לפני שרוצים לאכול).
שלום
יש לי בעיה עם סוכר ולכן לא יכולה להשתמש עם סילאן או סויה.
האם אפשר מתכוני ירקות בתנור בלעדיהם.
תודה
דלית
היי דלית,
פשוט תכיני בלי.
היי אפרת, אני רוצה להכין את המתכון הזה בלי העגבניות והבצל – רק פלפלים – שאוכל לקחת לעבודה ולהוסיף כתוספת לסלט בעבודה.
כמה שאלות:
1. כמה זמן זה יחזיק לי במקרר – כלומר אם מכינה בשבת אז כמה ימים אוכל לקחת את זה לעבודה?
2. אם לא רוצה את זה חם בסלט אבל גם לא קר מהמקרר, מתי להוציא את זה מהמקרר?
3. רוצה להכין את זה רק עם פלפלים ובמקום ירוק חריף ירוק רגיל, אשים פלפל וחצי מכל אחד – מה קורה עם כמות התיבול? משהו משתנה? ומה עם חום התנור וזמן האפייה?
המון המון תודה
1. 4 ימים
2. חצי שעה
3. אין שינוי.
אילו ירקות יתאימו במקום עגבניות שרי?
תודה
היי אורית,
אפשר לוותר על העגבניות ולהכין רק עם פלפלים.
יום מקסים 🙂
ערב טוב!
עגבניות שרי מיובשות ששמים עם שמן זית בצנצנת, נראה לך שצריך דווקא צנצנת זכוכית?
תודה לך!
עדיף אבל לא חובה.
תמיד תמיד המתכונים שלך מצילים אותי!
שנה ראשונה נשואה וב’ה נהנת מאוד מהאתר ללמוד לבשל לשבת, לאורחים …
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה אורית 🌷
היי, סליחה על ההצתה המאוחרת…
אפשר להשתמש בעגבניות רגילות במקום שרי?
ופלפל חריף- למה לא לחתוך?
תודה רבה!
היי יעל,
אפשר להשתמש בעגבניות רגילות.
אפשר לחתוך את הפלפל החריף.
הכנתי אתמול ובדיוק כשזה חצא מהתנור ביתי הגיעה הביתה וכל התבנית חוסלה בשניה….
מצאתי את עצמי מכינה מיד תבנית נוספת!
ישר כח
שימרית
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
שלום, האם חומץ תפוחים יתאים כאן?
לדעתי פחות. אם אין לך חומץ בלסמי את יכולה לוותר ולשים כף מלאה הסילאן במקום חצי כף.
היי,
האם אפשר לוותר על הבצל והפלפל החריף? במה היית ממליצה להחליף אותם?
תודה
כן, אפשר.
את יכולה לשים כמה שיני שום שלמות קלופות אבל לא חובה.
אכלנו את חטיפי החציל זה היה “אחושילינג”
שמחה שנהניתם 🙂
היי
האם להכניס תבנית מכוסה לתנור או להשאיר פתוח?
תבנית פתוחה (ללא כיסוי).
שנה טובה 🙂
תודה רבה על המתכונים, גם קלים וגם טובים. בזכותכם אני יכולה להכין שבת גם אחרי לידה.
תודה אור, כיף לשמוע והמון מזל טוב 🙂
שלום, בהשראת המנה שכאן הכנתי תבשיל שונה לגמרי, ועדיין דומה – ויצא מדהיםםםםםםם.
אני בכלל לא אוהבת את הדברים האלו ובכל זאת זה יצא טעיםם.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הייוש,
באיזו טמפרטורה בתנור? תודה
היי אסתר,
יש לחמם את התנור מראש ל200 מעלות ולאפות במשך 45 דקות.
בהצלחה 😉
תודה רבה:) אני רוצה לשלב גזר, האם ניתן? ואם כן איך לשלב אותו?
היי אסתר,
את יכולה להוסיף 1-2 גזרים חתוכים לפרוסות עגולות דקות או לרצועות דקות ופשוט לערבב אותם עם יתר החומרים.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום חומץ בלסמי? רוטב טריאקי או מיץ לימון יכול להיות תחליף לזה?
האם במקום תבלין פטרוזיליה אפשר להניח עלי פטרוזיליה קצוצים?
תודה מראש,
ענת
היי ענת,
במקום בלסמי את יכולה לשים כף רוטב סויה. אם אין לך, שימי כף וחצי טריאקי וותרי על הסילאן.
את יכולה לוותר לגמרי על הפטרוזיליה.
בהצלחה 😉
השתמשתי ברוטב סויה במקום בלסמי כמו שהצעת
ויצא פשוט טעיםםםם!!!
תודה רבה,
אלופה 🙂
תודה יקירה! שמחה לשמוע 🙂
יצא ממש מוצלח,אהבנו והתמכרנו …
בעלי רוצה להכין את זה קבוע כשיש אורחים.
תודה הדס, אני שמחה לשמוע 🙂