זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
גבינה צפתית – לחתוך למשולשים ולפזר מעל קצח או זעתר.
גבינה בולגרית/פטה – לחתוך לקוביות קטנות ולפזר מעל זעתר.
פרוסות גבינה צהובה – לחתוך כל ריבוע ל-4 משולשים.
גבינת לאבנה – להעביר לקערית, להוסיף מלמעלה מעט שמן זית וזעתר.
כדורי מוצרלה קטנים – לשים בצלוחית קטנה.
רעיונות לגבינות מתובלות:
250 גרם גבינה לבנה או גבינת שמנת עם כחצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית שום כתוש ומעט מלח.
250 גרם גבינה לבנה או גבינת שמנת עם כפית שום כתוש, 2-3 כפות עלי שמיר קצוצים דק, מעט מלח ופלפל שחור
250 גרם גבינה לבנה או גבינת שמנת עם חצי כפית שום כתוש, 2-3 כפות עירית קצוצה, מעט מלח ופלפל שחור.
250 גרם גבינה לבנה או גבינת שמנת עם בצל בינוני מטוגן ומסונן משמן, מעט מלח ופלפל שחור.
250 גרם גבינה לבנה או גבינת שמנת עם כשליש כוס זיתים ירוקים קצוצים, מעט מלח ופלפל שחור.
עם מה להגיש?
*ניתן להגיש עם פרוסות באגט קלויות בתנור עם שמן זית, שום ועשבי תיבול יבשים.
*אפשר להגיש עם בייגלה ירושלמי, מקלות מלוחים, לחם ללא שמרים, לחם שום, פוקצ’ה.
*ניתן להגיש עם קרקרים קנויים או גריסיני. אפשר להכין עוגיות יוגורט מלוחות או חטיפים מלוחים.
*בנוסף מומלץ להגיש עם פלטת ירקות חתוכים.
היי אפרת,
מחפשת שעות באתר מתכון להכנת גבינת שום שמיר ומשום מה אין.
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ונאלצתי ללכת לאתר אחר.
נכון אין לי מתכון כזה.
מקווה להוסיף בהמשך:)
איך בדיוק להכין את פרוסות הבגט היפהפיות האלה?
לחתוך את הבאגט לעיגולים, לזלף שמן זית ולפזר זעתר ולשים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 8-10 דקות🙂
היי אפרת מה שלומך ?
קיבלתי 750 גרם גבינת לאבנה 9% שהתוקף שלה הוא לימים הקרובים.
אני לא כ”כ אוהבת את הטעם החמצמץ של לאבנה וחשבתי אולי להכין עם זה משהו , מה אפשר להכין לדעתך ? רעיונות למתכונים ..
אודה לעזרתך
תודה רבה:)
היי אושרית,
לא ניסיתי להכין מאפים עם גבינת לאבנה אבל אני חושבת שזה אפשרי.
למשל (במקום הקוטג’, הגבינה הלבנה או היוגורט): חטיפי זעתר, מאפינס זיתים, מאפינס גבינה, שבלולי גבינה ושום.
תודה רבה על המתכונים, אנסה את כולם בלי נדר ואעדכן אותך איך יצא 🙂
אפרת היי ,יש לי גבינת שמנת 30 אחוז (וגם עמק)
יש לך רעון מה אפשר להכין ממנה?ושיהיה מלוח
בחיפוש באינדקס נותן רק שמנת מתוקה ואין לי, ובאלי משהו מלוח..
היי
עם גבינת שמנת ניתן להכין עוגת גבינה באסקית, ועם עמק ניתן להכין לחמניות פיצה, פיצה, בורקס גבינה מטורטיה, ירקות מוקרמים או תפו”א מוקרם ועוד.
גבינת שמנת זה בעצם גביע שמנת חמוצה או משהו אחר?
לא, מדובר בגבינה עם כ-16%-30% שומן.
כמה ימים קודם ההגשה אפשר להכין את הגבינה? יש הגבלה?
היי שני,
מומלץ להכין סמוך לזמן ההגשה, אך אפשר להכין את הגבינות יום לפני ולשמור מכוסה היטב במקרר.
מקסים!
רעיון נוסף:
לגן הרבה בצל ושום כתוש דק דק (לשחק עם הכמויות) כשמתקרר מעט לערבב עם גבינה לבנה ושמנת חמוצה.
הכנתי והבן שלי שלא נוגע בגבינה אהב יותר מכולנו…
מעולה 🙂
תודה יעל
תודה על הרעיון להגשה, עשית לי חשק להכין,פלטת גבינות זה באמת דרך קלה לשדרג ארוחה חלבית.
עוד רעיונות לתיבול גבינה
-גבינה לבנה מעורבבת עם הרבה שומשום או פרג
-גבינה לבנה עם תבלין גריל
-גבינה/שמנת עם סחוג/פסטו
– קוטג עם עשבי טיבול קצוצים, בזיליקום/פטרוזיליה/כרפס…מה שיש.
תודה אור, נשמע מעולה 🙂
אני כותבת כאן כי לא ידעתי איפה לכתוב…. יש באתר מתכון לצזיקי?
האתר שלך נהדר מציל לי את ארוחות הצהריים כל יום מחדש
תודה
ענת
לא, אין לי מתכון אבל אעלה בהמשך.
אין מילים,
עושה מצב רוח רק מלראות את הכותרות,
תודה הדס 🙂
נראה מהמם ומגרההההההה!
אני שמה בתוך חיתול בד גבינה רגילה לכ10 שעות -יוצא גבינת שמנת ואז מתבלת
מעולה 🙂
תודה יונית.
ניתן לטבל צפתית עם שמן זית ו2 טיפות חומץ בלסמי ואפשר קצת זעתר
הטעם שמתקבל מדהים
תודה 🙂
עוד רעיון לגבינה מתובלת-250 גרם גבינה לבנה או גבינת שמנת עם 2-3 כפות אגוזי מלך קצוצים דק, מעט מלח ופלפל שחור.
נשמע מעולה.
תודה מלכי 🙂