התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מתכון לכדורי פלאפל מטוגנים גם בגרסה ללא גלוטן

מתכון לפלאפל

מצרכים (כ-25 כדורים):

כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) שהושרו במים לפחות 12 שעות

כוס עלי כוסברה

כוס עלי פטרוזיליה

בצל קטן קלוף חצוי

5 שיני שום קלופות

חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)

כף גדושה שומשום

2 כפות גדושות פירורי לחם או כף גדושה קמח חומוס

3-5 כפות מים (לפי הצורך)

1 כפית אבקת סודה לשתיה

*שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)

תבלינים: כפית מלאה כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס, עלי הכוסברה, עלי הפטרוזיליה, בצל קטן חצוי, שיני שום, פלפל ירוק חריף וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד. מוסיפים שומשום, פירורי לחם ותבלינים. את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת מרקם לח ומשחתי, כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים יציבים.

-בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה.

-מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב (הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד לכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון).

-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (בגובה 3-4 ס"מ). בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומועכים ממש מעט. כשהשמן חם, מוסיפים את הכדורים לשמן (כדור אחר כדור, לא בבת אחת). מטגנים במשך 2-3 דקות, עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג (מומלץ לטגן כל פעם 7-9 כדורים, תלוי בקוטר הסיר).

*מומלץ להגיש עם טחינה ו/או חומוס, צ'יפס מתנפח, פיתות, סלט ירקות, חמוצים וכו'.

הערות:

1. אפשר להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר. במידה ומכינים מראש לא לשכוח להוסיף את אבקת הסודה לשתיה לפני שמטגנים.

2. אם הכנתם יותר מידי אפשר להקפיא את כדורי הפלאפל לפני הטיגון.

3. לא מומלץ להשתמש בגרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים, הם לא מתאימים לטיגון.

3. הפלאפל מתפרק לכם בטיגון? זה יכול להיות כתוצאה מאחת הסיבות הבאות:

(א) חוסר נוזלים בתערובת (המרקם גרגירי ולא יציב) – הוסיפו עוד מים בהדרגה ולפי הצורך והכניסו את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.

(ב) עודף נוזלים בתערובת (המרקם רך מידי) – הוסיפו עוד 1-2 כפות פירורי לחם או כף קמח חומוס לפי הצורך והכניסו את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.

(ג) השמן לא מספיק חם ויש צורך להניח לו להתחמם יותר לפני הטיגון.

ראו גם
עוגיות מרוקאיות
צ'יפס מתנפח

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
הדס (14:21 2.01.2020)

אפשר גם לאפות פלאפל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:50 2.01.2020)

זה יוצא פחות מוצלח באפיה אבל את בכל זאת רוצה לאפות אז תוסיפי לתערובת 2 כפות שמן ותשמני בנדיבות את נייר האפיה ואת הכדורים עצמם.
יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות לאפות במשך כ-30 דקות.

Avatar
אורנה (10:05 28.12.2019)

שלום. האם אפשר לטגן על מחבת עם מעט שמן במקום בשמן עמוק?
אנחנו לא אוכלים אוכל מטוגן בשמן עמוק.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 28.12.2019)

זה לא ייצא אותו הדבר.

Avatar
רחל (18:15 28.11.2019)

תודה על המתכון.
השריתי כמות של חומוס אתמול בלילה מבלי למדוד.
האם היחס נשאר אותו דבר?
לפי מה את כותבת נראה שמדובר בכוס וחצי של חומוס יבש (לפני השריה).

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:58 28.11.2019)

זה כוס וחצי חומוס לפני השרייה. לאחר השרייה זה יוצא יותר מכוס וחצי (בסביבות 2.5 כוסות- 3 כוסות).

Avatar
מורן (19:32 21.11.2019)

תודה על מתכון מפורט ומגרה… מיד ניגשת להכין. אין לי מעבד מזון או מטחנת בשר. האם אפשר לעשות זאת בנינג'ה (כמה טחון זה צריך להיות?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 21.11.2019)

אני לא יודעת, לא ניסיתי.

Avatar
נטלי (12:57 14.11.2019)

היי, מה יגרום לפלאפל להיות יותר קריספי מבחוץ?
חיכיתי כמה דקות שהשמן יתחמם על להבה בינונית-גבוהה ואז הכנסתי את
הכדור פלאפל,הורדתי את הלהבה כדי שלא ישרף מבחוץ ומבפנים יהיה רך ולא מוכן וטיגנתי אותו במשך דקה בערך מכל צד עד שהפך לשחום
וכשהוצאתי אותו הוא היה רך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 14.11.2019)

היי נטלי,
זה יכול לקרות אם השמן לא היה מספיק חם כששמת את הפלאפל או אם השמן לא היה מספיק חם בזמן הטיגון עצמו.

Avatar
מורן (16:36 13.11.2019)

היי אפרת
אני מעוניינת להכין מחר השרתי בבוקר חצי קילו חומוס יש אפשרות כמות לחצי קילו?
אני רוצה שכבר יהיה לי במקפיא
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 13.11.2019)

היי מורן,
כמויות לחצי קילו:
חצי קילו גרגירי חומוס יבשים
3 כוסות עלי כוסברה
3 כוסות עלי פטרוזיליה
בצל גדול קלוף חתוך ל-4
15 שיני שום קלופות
פלפל ירוק חריף (לא חובה)
3 כפות מלאות שומשום
6 כפות גדושות פירורי לחם או 3 כפות גדושות קמח חומוס
כחצי כוס מים (להוסיף בהדרגה ולפי הצורך)
כפית מלאה אבקת סודה לשתיה
תבלינים: 3 כפיות מלאות כמון, 3 כפיות פפריקה מתוקה, 3 כפיות מלאות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור

Avatar
מורן (09:19 14.11.2019)

אפרת תודה ענקית!!
את אבקת סודה אפשר לשים בתערובת גם אם אני מקפיאה?
רוב הסיכויים שאשכח לשים כשאפשיר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:29 14.11.2019)

אם את יודעת שתשכחי אז תשימי בתערובת אפילו שאת מקפיאה אותה.

Avatar
מירי (00:33 20.08.2019)

תודה רבה לך על המתכונים הם מהממים
רציתי לשאול כתוב במתכון שצריך גרגרי חומוס קטנים ויש לי גרגרים גדולים האם זה בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 20.08.2019)

כן.

Avatar
אביטל (09:59 8.08.2019)

שלום אפרת, תודה על המתכונים שכתובים בצורה ממש ברורה.
שאלה- אפשר להשתמש בקופסת שימורי חומוס?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 8.08.2019)

במקרה הזה לא כי הם יתפרקו בטיגון.

Avatar
רחל (20:05 5.08.2019)

שלום,
ניסיתי לטגן עכשיו כדור אחד ולראות אם טעים
בפועל יש לזה טעם מידי חזק של פטרוזיליה
מה אני יכולה להוסיף בשביל לטשטש את הטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:24 6.08.2019)

אפשר לטחון עוד חומוס ולהוסיף לתערובת.

Avatar
אתי (21:52 3.08.2019)

שלום
רציתי לדעת בכמה אני צריכה להכפיל את הכל אם אני מכינה קילו חומוס
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:49 3.08.2019)

תכפילי את כל הכמויות ב-3 למעט אבקת הסודה לשתיה שנשארת כפית מלאה.

Avatar
אלה (14:10 2.08.2019)

היי אפרת, תודה על אתר מעולה!! נהנית ממנו במגוון תחומים כבר המון זמן 🙂
כתבת שניתן להקפיא כדורים לפני הטיגון. השאלה האם צריך אח"כ להפשיר אותם? או לזרוק קפואים לשמן הרותח?.. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 2.08.2019)

היי אלה 🙂
כדאי להפשיר את הכדורים לפני הטיגון.

Avatar
רעות (20:59 1.08.2019)

אז הכנתי בעבר כמות גדולה וחצי עיסה הקפתי.
אתמול הפשרתי אך בסוף לא טיגנתי.. כמה זמן זה יכול להישאר במקרר? יהיה טוב עד יום ראשון? והאם יהיה בסדר גם בתנור? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 1.08.2019)

לדעתי אפשר לשמור במקרר עד יום ראשון.
עדיף לטגן (לא יודעת איך זה יוצא באפיה).

Avatar
נסטיה (11:08 18.07.2019)

האם אפשר לעשות את המתכון עם חומוס מבושל קפוא ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 18.07.2019)

היי נסטיה,
לא מומלץ להשתמש בחומוס קפוא מהסיבה שהוא לא מתאים לטיגון (הוא מתפרק).

Avatar
רעות (14:56 15.07.2019)

תודה על האתר המוצלח! יש לי 2 שאלות:
1. האם יהיה טעים אם אקפיא כדורים אחרי טיגון? שיהיה מלאי אוכל לחופש במקפיא…
2. הכנתי היום את העיסה (שני) ורוצה לעשות שוב כדורים טריים ביום רביע- האם לשמור את העיסה במקפיא או במקרר? (יומיים)
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 15.07.2019)

היי רעות,
1. אפשר להקפיא את הכדורים לאחר טיגון וקירור לטמפ' החדר.
2. אם זה יומיים אפשר לשמור במקרר.

Avatar
אילנה (12:51 26.06.2019)

הבן שלי בן ה 13, הכין את המתכון הזה, וזה פשוט וקל וטעים פי אלף ממה שקונים בחוץ.
מתכון באמת מנצח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 26.06.2019)

כל הכבוד לו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
חנה (12:41 20.06.2019)

שלום תודה על האתר רצית לדעת אם אפשר להשתמש בשביל הטיגון בשמן שטיגנתי בו את הצ'יפס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 20.06.2019)

אם השמן לא שרוף אז כן.

Avatar
מירית (12:41 20.06.2019)

מתכון מעולה!
הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד נחל הצלחה 🙂
תודה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 20.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

Avatar
ניצן (12:54 20.05.2019)

הי! הכנתי אתמול את הפלאפל והטעם יצא מושלם, אבל לא הצלחתי להגיע למרקם טוב- השמן היה חם מספיק, אבל הכדורים יצאו מהטיגון במעין מרקם כמו של ספוג ולא קשיח וקריספי שמתפצח בביס ונימוח מבפנים..איך אפשר לתקן לפעם הבאה? וגם, היו לי מעין בקעים כאלה שנוצרו בכדורים בזמן הטיגון, איך אפשר למנוע אותם?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 20.05.2019)

היי ניצן,
הכדורים יצאו במרקם ספוגי מיד כשהם יצאו מהטיגון? אם כן, בטוח שהשמן היה מספיק חם? איך בדקת את זה?

Avatar
ניצן (15:11 21.05.2019)

כן 🙁 חיכיתי בערך עשר דקות עד ששמתי את הכדור הראשון (השמן לא היה חם מספיק), ורק אחרי שהוא היה חום וקיבל צבע וראיתי שנוצרות סביבו בועות שמן מהחום המשכתי להכניס כדורים נוספים..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 21.05.2019)

אולי שמת יותר מידי כדורים ואז הטמפ' של השמן התקררה כתוצאה מזה?
טיגנת על אש גבוהה?

Avatar
ניצן (17:43 25.06.2019)

כן טיגנתי על אש גבוהה, ובערך עשרה כדורים ב- זמנית בסיר.. מה צריך לשנות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 25.06.2019)

כדאי לנסות פעם הבאה לטגן פחות כדורים בבת אחת.

Avatar
ענת לוי (20:33 14.05.2019)

הי, ראשית המתכונים שלך פשוט מושלמים ! מאז שהתוודעתי לאתר התחלתי להכין ארוחות צהריים באופן קבוע ! הפלאפל יצא טעים והמרקם הפנימי טוב אבל החוץ יצא קשה ונוקשה. האם אפשר לקבל הנחייה לגבי הטמפרטורה של השמן? תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 15.05.2019)

היי ענת,
אם החוץ יצא קשה מידי כנראה שהשמן היה חם מידי.
כדי לבדוק אם השמן בטמפ' נכונה– יש לזרוק לשמן כמות קטנה מהתערובת (ממש ליצור עיגול קטנטן) או קובית לחם קטנה. אם החתיכה שוקעת, השמן עדיין לא חם מספיק. אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה- השמן חם מידי ואז רצוי להסיר את הסיר מהאש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או להוסיף קצת שמן קר. בדיקה נוספת: יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין. אם נוצרות בועות גדולות זה אומר שהשמן חם מידי.

Avatar
לימור (20:24 3.04.2019)

היי אפרת , אני בישלתי את גרגרי החומוס לא הרבה זמן הם לא כול כך רכים אבל כן מבושלים אפשר להכין מזה את הפלאפל או שהוא יתפרק ?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:30 3.04.2019)

אני לא יודעת. זה סוג של הימור 🙂

Avatar
אסתי (15:23 24.03.2019)

האם אפשר לעשות עם גרגרי חומוס מבושלים כבר? יש לי כמות גדולה….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 24.03.2019)

פחות מומלץ כי אז הכדורים יכולים להתפרק בטיגון.

Avatar
שירה (16:50 10.03.2019)

היי אפרת
קודם כל המתכונים שלך ממש מעולים!
כיף להכין ולבשל שיש כאלו מתכונים..
אז קודם כל- תודה ענקית!

עכשיו לגבי הפלאפל..
הכנתי את העיסה
ובזמן הטיגון כאשר אני מכניסה את הפלאפל (כרגע..)
הכל מתפורר לי ומשחים את השמן. כאילו הוא לא עומד בזה
ופשוט הכל נמס.
למה?
אשמח לדעת ממה הבעיה.
שוב תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 10.03.2019)

היי שירה,
השמן מספיק חם?
המרקם של התערובת יצא רך מידי או גרגירי ולא יציב?

Avatar
שירה (09:31 17.03.2019)

לא שמתי לב שענית לי..
סליחה על האיחור
ותודה רבה כל המענה הזריז!
השמן לפי דעתי היה חם והעיסה היתה יציבה (אני חושבת).
בסופו של דבר בליית ברירה שפכתי המון המון פירורי לחם וזה הסתדר
יצא מעולה ממש.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 17.03.2019)

שמחה שבסוף הסתדרת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא

Avatar
רות (14:38 20.02.2019)

יצא מצויין!!! תודה רבה.💕

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 20.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
שירה (12:48 8.02.2019)

יצא מעולה. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:22 8.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה

Avatar
לימור (21:20 27.01.2019)

הי אפרת,
אני צריכה להכין חלק מטוגן וחלק אפוי…(העדפות שונות של הסועדים 😊).
האם אפשר להשתמש באותה תערובת עבור שניהם?
במידה ולא, על מה לוותר או להוסיף במתכון זה עבור האפויות?
תודה
לימור

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 27.01.2019)

היי לימור,
באפיה הם פחות עסיסיים וטעימים מאשר בטיגון.
באפיה כדאי להוסיף לתערובת 2 כפות שמן (הייתי אפילו אולי משלבת כף שמן עם 2 כפות טחינה גולמית). מומלץ לשמן בנדיבות את נייר האפיה ואת הכדורים עצמם.

Avatar
ריקי (15:41 20.01.2019)

השריתי חומוס אבל לא מהזן הקטן זה נורא? או שאפשר לעשות עם זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:05 20.01.2019)

כן אפשר.

Avatar
צופיה (15:45 17.12.2018)

הי אפרת בסוף השריתי 24 שעות, האם אפשר לוותר על הפטרוזליה ולשים רק כוסברה או עדיף לוותר כבר על שניהם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 17.12.2018)

לגבי ההשרייה – מעולה.
שימי רק כוסברה. זה עדיף מכלום.

Avatar
צופיה (15:54 16.12.2018)

כמה זמן מינימום שאפשר להשרות את הגרגירים במים (רותחים)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 16.12.2018)

לפחות 7-8 שעות.

Avatar
ישי (15:06 6.12.2018)

הכדורים יצאו טעימים,תודה רבה על המתכונים הנפלאים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 6.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח!

Avatar
יגאל (09:59 26.11.2018)

היי אפרת

רוצה להכין את הפלאפל להיום בערב ואין לי 12 שעות השריה. איך אפשר לקצר במינימום את זמן ההשריה? אולי להשרות במים רותחים במקום פושרים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:09 26.11.2018)

היי יגאל,
תשרה במים רותחים.
יום מעולה 🙂

Avatar
מרין (20:04 25.11.2018)

הסתבכתי נראה לי עם הטמפרטורה של השמן. הכדורים יצאו שחומים ויפים אך רכים מדי בפנים. אני מבינה שהשמן כנראה היה חם מדי לטיגון. האם במקרה כזה כדאי להנמיך את הלהבה ואז להמשיך לטגן? אם אני מוסיפה שמן קר, איך למנוע מהשמן שוב להתחמם יתר על המידה. לגבי הטיפ שלך לבדיקת שמן עם גזר/לחם, לא הבנתי מהו מצב הביניים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 25.11.2018)

במקרה כזה צריך להוריד את טמפ' השמן. אפשר לעשות זאת על ידי הוספת עוד קצת שמן קר.
לבדיקת טמפ' נכונה יש לזרוק חתיכת גזר לשמן. אם הגזר צף מיד אבל לא משחים – השמן מוכן לטיגון.
אם הגזר צף ומשחים מיד, יש להנמיך את האש ולהמתין שהשמן יצטנן מעט.
אם הגזר שוקע או צף בקושי – יש להמשיך לחמם את השמן.

Avatar
Eti (01:25 29.10.2018)

אפרת, תודה רבה לך על כל המתכונים המוצלחים. הכנתי את הפלאפל. היום וקצרתי הרבה מחמאות. יצא לי מושלם. ההוראות שלך תמיד מפורטות. את אלופה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 29.10.2018)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 💕

Avatar
סיגלית (20:15 16.10.2018)

הפלאפל יצא מושלם! תודה על הוראות הכנה ברורות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 16.10.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
רותם (13:23 16.10.2018)

היי אפרת,
אני ממש רוצה לנסות את המתכון הזה
יש לי גרגירי חומוס קפואים של סנפרוסט זה יתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 16.10.2018)

היי רותם,
לא מומלץ להשתמש בחומוס קפוא מהסיבה שהוא לא מתאים לטיגון (הוא מתפרק).

Avatar
מיכאל (21:35 25.09.2018)

יצא נהדר! תודה רבה ארוחת חול המועד מושלמת!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 25.09.2018)

נראה מעולה!
תודה מיכאל 🙂

Avatar
רחל (17:33 27.08.2018)

היי אפשר להכין ולהקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 27.08.2018)

אפשר להקפיא לפני או אחרי טיגון. עדיף להקפיא את הכדורים לפני טיגון.

Avatar
שרי (11:40 18.07.2018)

היי!
יצא מעולה.
הכנתי גם את הפיתות כיס.
מושלם!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 18.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שרי 🌷

Avatar
אולגה קנר (07:02 23.07.2018)

היי, אפשר לשים אבקת אפיה המקום סודה לשתייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 23.07.2018)

אם אין לך סודה לשתיה שימי אבקת אפיה.

Avatar
לאה (09:45 17.07.2018)

שלום אפרת
האם אפשר לאפות את הפלאפל בתנור פשוט מסיבות בריאותיות ודיאטטיות כמובן, אם כן אז באיזה אופן? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 17.07.2018)

היי לאה,
מצרפת מתכון לפלאפל אפוי בתנור.

Avatar
שרי (08:55 17.07.2018)

בוקר טוב,

רציתי לשאול אם אני מקפיאה את התערובת לפני הטיגון, מתי אני מוסיפה את הסודה לשתיה לפני ההקפאה או לפני הטיגון?

תודה על כל המתכונים הנפלאים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 17.07.2018)

היי שרי,
רצוי להוסיף אחרי ההפשרה ולפני הטיגון.

Avatar
יעל וייס (15:08 12.07.2018)

אם נשאר לי חומוס, חאני מעוניינת להכין ממנו פלאפל במועד אחר. האם מומלץ להקפיא אותו כחומוס או כתערובת מוכנה לפלאפל? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 12.07.2018)

לא משנה, בשני המקרים ניתן להקפיא.

Avatar
אורנה (17:34 3.06.2018)

מתכון מצוין וטעים.
שאלתי: הכדורים לאחר טיגון יוצאים לי בצבע חום כהה. על 2 כוסות חומוס לפני השריה אני שמה חבילה שלמה של כוסברה אולי בגלל זה? האם את יודעת איך מגיעים לצבע חום בהיר כמו בפלאפליות? מה הסוד שלהם?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 3.06.2018)

היי אורנה,
אני לא יודעת בדיוק מה הם שמים בתערובת אבל לדעתי זה קשור בתערובת עצמה וגם בזמן הטיגון.

Avatar
יעל (11:43 29.05.2018)

הי
מה ניתן לשים במקום שומשום?
אפשר לוותר עח הפלפל השחור?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 29.05.2018)

אפשר לוותר על השומשום ועל הפלפל השחור.

Avatar
מיכל (19:03 22.05.2018)

המתכונים שלך נפלאים ושימושיים . תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 22.05.2018)

תודה מיכל 🙂

Avatar
יפעת (23:09 30.04.2018)

הי
צריכה להכין את הפלאפל לרביעי בבוקר. אפשר להכין את התערובת ערב לפני ורק לטגן בבוקר?
תודה
יפעת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:02 1.05.2018)

כן אפשר.

Avatar
יפעת (15:44 1.05.2018)

המון המון תודה

Avatar
מעיין (14:16 18.04.2018)

היי,
כשרשמת כוס וחצי גרגירי חומוס התכוונת לפני השריה או אחרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 18.04.2018)

לפני השרייה.

Avatar
דנה (06:54 18.04.2018)

שלום. האם אפשר להשתמש בגרגירי חומוס שהשרתי והקפאתי?(לא מבושלים)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:52 18.04.2018)

נראה לי שכן.

Avatar
הודיה (13:34 26.03.2018)

מה כן אפשר להכין משהו מהיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 26.03.2018)

את יכולה להכין גרגירי חומוס מתובלים או שניצל תירס וחומוס. אם גרגירי החומוס ממש רכים אז אפשר להכין גם ממרח חומוס.

Avatar
הודיה (13:33 26.03.2018)

תודה על התשובה המהירה אפילן בערב פסח אני לא עןזבת את האתר שלך אני מכורה אליו תודה רבה על הכל

Avatar
הודיה (13:16 26.03.2018)

יש לי חומוס שבישלתי אותו כבר זה יכול להתאים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 26.03.2018)

היי הודיה,
חומוס מבושל ורך פחות מתאים. זה ישנה את המרקם לעיסתי. עדיף גרגירי חומוס שהם עדיין קשים (אך מושרים).

Avatar
Ruth Avesar (03:01 3.03.2018)

תודה רבה לך על המתכון המנצח, יצא מעולה ואפילו לא טיגנתי בשמן עמוק אלא השתמשתי בתבנית מיוחדת על הכיריים שנקראת
Ebleskiver

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:41 3.03.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
שרית (20:13 26.02.2018)

את פשוט מדהימה!! איזה הסבר מפורט!! תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 26.02.2018)

תודה שרית! 🙂

Avatar
נינה (15:38 26.02.2018)

היי, אחלה מתכון. יצאו לי כדורים מושלמים מבחינת המרקם והצורה, אבל הטעם יצא טפל. השרתי 4 כוסות חומוס יבש שיצאו 8 כוסות. לקחתי שלוש כוסות בהתאם למתכון.האם נכון? היחס בין חומוס יבש למושרה הוא פי 2.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 26.02.2018)

היי נינה,
היחס הוא נכון. נראה שהיה חסר משהו בתיבול.

Avatar
אורנה (15:23 16.01.2018)

היי,
איזה כיף לנסות עוד מתכון שלך ולהצליח!!!
מעבר ל-5 כפות מים הוספתי 5 כפות נוספות עד שהצלחתי ליצור עם הידיים כדור שלא מתפרק…ולכן המסקנה היא להוסיף בהדרגה לפי התחושה.
הוספתי לתערובת כפית גרגירי כוסברה שלמים שמעכתי עם פטיש שניצלים וזה משדרג למי שאוהב.
הכנתי גם את הציפס המתנפח מהאתר שלך..ליד הפלאפל.
תודה על כל הטיפים שלך והתשובות לשאלות הגולשים.
את מקסימה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 16.01.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה אורנה 🌷

Avatar
מירי (11:52 9.01.2018)

שלום רציתי לשאול אם אפשר לטחון עם בלנדר מוט

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:06 9.01.2018)

פחות מומלץ מהסיבה שאני לא בטוחה שהוא יהיה חזק מספיק לטחון את גרגירי החומוס. דבר נוסף בלנדר מוט טוחן בדר"כ לעיסה ולא למרקם גרגירי.

Avatar
חני (22:06 3.01.2018)

הי אפרת.
הכנתי ויצא בסדר.
הסתבכתי קצת עם גובה הלהבה….
חלק כדורים יצאו קצת קשים מדי וחלקם רכים מדי בתוכו..

איך צריך להיות על האש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 3.01.2018)

היי חני,
זה קשור בטמפ' של השמן. אם הם יצאו קשים מידי בחוץ ורכים מבפנים אז הטמפ' של השמן היתה גבוהה מידי.
כדי לדעת אם השמן בטמפ' הנכונה יש לזרוק חתיכה קטנה מהתערובת לשמן (אפשר לשים גם חתיכת לחם או פרוסת גזר עגולה). אם החתיכה שוקעת, השמן עדיין לא חם מספיק. אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה- השמן חם מידי. בדיקה נוספת: אפשר להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין. אם נוצרות בועות גדולות רצוי לכבות את האש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או לשפוך עוד מעט שמן קר.

Avatar
חני (21:40 2.01.2018)

הי אפרת.
אין על המתכונים שלך! תודה!

כוסברה ופטרוזיליה זה קריטי? הילדים שלי בעיתיים קצת בעלים…
יש לזה תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:36 2.01.2018)

היי חני,
אפשר לוותר אבל חבל כי למעשה זה מה שנותן לפלאפל את הצבע הירוק וכמובן שגם מוסיף טעם.

Avatar
גבי (19:54 30.12.2017)

שלום רב,
יצא לי להכין פלאפל ממתכונים שונים, הפעם הכנתי ממתכון זה לרבות צ'יפס מתנפח, התגובות היו טובות מאוד.
כולם ציינו שמתכון זה לפלאפל מוצלח במיוחד והצ'יפס התפוח היה תוספת מצוינת!!… תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 30.12.2017)

תודה גבי, שמחה שאהבו 🙂
שבוע טוב!

Avatar
ליאת (21:47 28.12.2017)

קריטי זן הדס? בסופר היה רק סוג אחד. אני לא בטוחה שהוא הקטן דווקא….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 28.12.2017)

לא קריטי, זאת רק המלצה.

Avatar
כרמית (13:22 28.12.2017)

תודה על המתכונים ממש מצויינים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 28.12.2017)

בשמחה 🙂

Avatar
דלית (09:25 28.12.2017)

אפרת שלום,
יש לך שם של זן קטן של החומוס ? הכוונה לזן הדס ?
תודה , דלית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:21 28.12.2017)

כן דלית, זן הדס.
יום מקסים 🙂

Avatar
צילה (16:47 25.12.2017)

היי אפרת,
אפשר לאפות במקום לטגן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 25.12.2017)

היי צילה,
בדיוק השבתי להודיה לגבי זה. ראי תגובה אחת לפני.

Avatar
הודיה (15:48 25.12.2017)

ניראה מגרה כמו כל המתכונים שלך אפשר לאפות אותם בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 25.12.2017)

היי הודיה,
פחות מומלץ לאפות כי אז הם פחות טעימים ופחות עסיסיים. חשוב לי לציין שאם מטגנים נכון (כשהשמן מספיק חם) אז הפלאפלים סופגים כמות ממש קטנה של שמן. כשמטגנים בטמפ' מתאימה הפלאפל מקבל מכת חום שגורמת לשכבה החיצונית שלו להיות פחות חדירה לשמן וגם משך הטיגון מתקצר.
*אם בכל זאת את רוצה לאפות אז תוסיפי לתערובת 2 כפות שמן ותשמני בנדיבות את נייר האפיה ואת הכדורים עצמם.

Avatar
שלי אבלי (09:51 25.12.2017)

חייבת לומר שיש לי מלא מתכונים לפלאפל אבל אף אחד לא יצא טעים כמו זה !
יצא מעלף!!הפלפל החריף הברקה!!! ממליצה לכולן בחום להכין והכי חשוב לא לוותר על הטיפים בהערות…
תודה על עוד מתכון למחברת:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 25.12.2017)

תודה שלי, שמחה שאהבת!
יום מקסים 🙂

Avatar
ורד (19:27 24.12.2017)

היי,
ניתן להכין עם גרגירי חומוס קפואים של סנפרוסט?
ד.א האתר שלך מצויין לא מפסיקה להתפעל מהמתכונים הקלים והטעימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 24.12.2017)

היי ורד,
קודם כל תודה 🙂 אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
לא מומלץ להשתמש בחומוס קפוא מהסיבה שהוא לא מתאים לטיגון (הוא מתפרק).

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.