זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: חלבי
לבצק:
2 כוסות (250 ג’) קמח תמי למאפי שמרים
כפית מלאה (5 ג’) שמרים
כפית סוכר
⅔ כוס (160 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
4 כפות (40 מ”ל) שמן זית
שליש כפית מלח
*רוטב לפיצה, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת וזיתים.
-מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד (מומלץ לערבב במיקסר עם וו לישה. אם הבצק פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים 15 דקות.
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-חוצים את הבצק לשני חלקים שווים וכל חלק ל-4 כדורים שווים (סה”כ 8 כדורים). מרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר כ-10 ס”מ ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות.
-מוציאים מהתנור, מורחים רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות שאוהבים ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
- קיש פטריות ללא גלוטן |
- מתכון ללחם ללא גלוטן |
- לחמניות ללא גלוטן |
- עוגת מילקי ללא גלוטן |
- אוזני המן ללא גלוטן |
- מאפינס תירס וזיתים
יש לי רק קמח כרגיל.
האם זה מתאים?
ומה הכמויות?
תודה!
על המתכונים-
הם תמיד מוצלחים מאד!
כן אפשר:)
אותן כמויות.
היי אפרת, אני רוצה להכין את הבצק היום ולהקפיא, שיהיה לי לשליפה עיגולי בצק מוכנים לאפיה.
האם אפשרי? לפני האפיה הראשונה או כדאי לאפות קודם את ה15 דקות?
תודה !
כן אפשרי.
אני חושבת שכדאי לאפות קודם 15 דקות.
יש סיבה לכך שאת משתמשת דווקא בקמח תמי?
הוא יותר טוב מקמחים אחרים?
היי
אני אוהבת להשתמש בקמח תמי בגלל שהוא מהווה תחליף מעולה לקמח רגיל, ההמרה של הקמח הלבן בקמח תמי מוצלחת.
אפשר בלי מיקסר?
אפשר, פשוט במיקסר הלישה מהירה ונוחה יותר.
מתכון פצצה!
טעים ממש:)
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
הבצק יצא קצת מימי מה אפשר לעשות?
(או שזה גם בסדר)
תודה רבה…
היי,
הבצק לא אמור לצאת נוזלי, האם השתמשת בכוס מדידה?
אפשר להוסיף עוד קמח בהדרגה ולפי הצורך.
היי, תודה על המתכונים!
אפשר להחליף לקמח בלי גלוטן?
היי,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן למאפי שמרים של כל חברה אחרת.
תודה לך
טעים!! הוספתי בחלק שמן זית וזעתר יצא מושלם
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון❤
אפרת יקרה, האם אפשר להכין מקמח תמי רגיל גם?
היי,
אפשר אבל המרקם יצא שונה מעט.
אפשר להחליף קמח תמי בקמח “קונדיטור” או “כרגיל” (או מולינו)
היי,
אפשר🙂