זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: פיצה אישית גדולה
סוג: חלבי
מצרכים:
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח שיפון
1/4 כפית אבקת אפיה
1/3 כפית מלח
3 כפות שמן זית
5 כפות מים
רוטב עגבניות מוכן
גבינה צהובה דלת שומן
עלי בזילקום טריים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה את שני סוגי הקמחים עם אבקת האפיה. מוסיפים מלח, שמן ומים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול (או איזה צורה שתרצו). מניחים בתבנית על נייר אפיה ואופים במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים ומניחים ישירות על רשת התנור. מורחים ברוטב עגבניות וגבינה צהובה ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
פיצה מקמח מלא, בצק לפיצה מקמח מלא, פיצה דיאטטית, פיצה בריאה
ראו גם
היי אפרת יקרה, האם ניתן להשתמש בשמן רגיל במקום שמן זית? תקועה בלי שמן זית…
כן אפשר.
שלום אפרת יקרה תודה על המתכונים הנפלאים שלך!
אני לא כ”כ הבנתי האם בפעם השנייה בהפעלת הטיימר השני צריך להניח את הפיצה על רשת או על תבנית ולהכניס לתנור? כלומר האפיה בפעם השנייה היא על רשת? האם הבנתי נכון?
היי מזל,
נכון ,בפעם השניה מומלץ לאפות ישירות על רשת התנור (כמובן שאפשר לשים נייר אפיה מתחת לפיצה). הסיבה היא שבאופן הזה התחתית יוצאת יותר קריספית:)
היי
ראיתי כאן שמישהו שאל האם אפשר להשתמש רק בקמח כוסמין מלא
וענית שכן.
יש לי בבית קמח כוסמין מלא וקמח שיפון מלא.
את ממליצה לשלב כמו שכתבת במתכון
או רק קמח כוסמין מלא?
האם אני יכולה לבשל בבית על הגז רוטב עגבניות טבעי,
ובמקום הגבינה לשים פטרוזיליה?
עד כמה זה יצא מוצלח?
תודה!:)
היי,
לפיצה עדיף להשתמש בקמח כוסמין בלבד, אבל אפשר גם שיפון אם אוהבים.
אפשר להכין רוטב עגבניות ביתי, זה הכי טעים(:
פטרוזיליה במקום גבינה נשמע לי רעיון פחות מוצלח…
היי אפרת
עכשיו אני בשלב לפני האפייה הכנתי מקמח כוסמין לבן חצי כוס וחצי כוס קמח כוסמין מלא ושמן אבוקדו זה השינוי היחידי
והבצק רטוב ודביק לא הכי נוח לרידוד
כך זה צריך להיות או שתוכלי להאיר לי מה ניתן לשפר?
בתודה לך .
היי עינת,
אם הבצק דביק עד כדי כך שאי אפשר לעבוד איתו- תוסיפי עוד קצת קמח עד לקבלת מרקם נוח יותר, אך עדיין מעט דביק.
בהצלחה😊
היי
שוב אני
קמח שיפון מלא כקמח שיפון מתאים?
תודה שוב.
היי,
כן, גם מתאים. (קחי בחשבון רק שהמרקם כאן יוצא יותר דחוס מפיצה רגילה בגלל השימוש בקמחים מלאים…)
היי אפרת
כאשר מניחים על הרשת עם נייר אפייה זה פוגע במרקם או בטעם?
תודה מראש.
היי,
זה מונע אפייה אחידה וטובה, וכן פוגע במרקם😊
היי אפרת
בפעם השנייה אחרי שמה תוספות להשאיר על רשת התנור ולהכניס לתנור?
הכנתי עם קמח שיפון מלא וקמח כוסמין לבן והרגשתי כמעין טעם לא משהו (טעם סבוני כמו שאומרים)
איפה טעיתי האם אפשר לשלב גם קמח כוסמין מלא עם קמח שיפון מלא?
בתודה ויום נפלא
כן, להשאיר על הרשת.
לקמח שיפון מלא יש טעם שונה ולא כולם מתחברים. יכול להיות שהשילוב גרם לטעם קצת מוזר, אבל זה לא אמור להיות עד כדי כך.
אולי תנסי בפעם הבאה עם קמח מלא.
היי, עשיתי מקמח כוסמין, יצא מעולה!
האםניתן לעשות מאפה מהבצק הזה?
היי, התכוונתי האם אפשר להכין מאפה מתוק מהבצק?
שמחה שיצא טעים 🙂
הכוונה למאפה במילוי מתוק? אם הבצק מספיק גמיש לקיפול אז אני מניחה שאפשר.
היי אפרת, אם אני רוצה להוסיף לבצק יוגורט/ גבינה לבנה – מה משתנה מבחינת יחסים או/ו מרכיבים?
שימי כמה כפות במקום המים, עד שהבצק נעשה אחיד ונוח.
האים אפשר לשים סודה לשתיה במקום אבקת אפיה? ורוטב פיצה במקום רוטב עגבניות?
כן אפשר, לשתי השאלות.
התחתית אמורה לצאת דקה ופריכה.
היי ,
יש אפשרות להשתמש רק בקמח מלא ?
כן אפשר.
היי אפרת איך אני מכפילה תכמות?
כמות כפולה:
כוס קמח מלא
כוס קמח שיפון
חצי כפית אבקת אפיה
2/3 כפית מלח
6 כפות שמן זית
10 כפות מים
רוטב עגבניות מוכן
גבינה צהובה דלת שומן
עלי בזילקום טריים (לא חובה)
היי 🙂
האם אפשר להשתמש רק בקמח כוסמין מלא?
והא םאפשר להשים את הפיצה על נייר אפיה ורק אז על התבנית עצמה?..
תודה !
כן לשתי השאלות.
יצא ממש טעים! נהננו מכל ביס!
שמתי גם טונה עם תירס מעל.
תודה על המתכון
מעולה 🙂
תודה אוקסנה
לכמה אנשים מספיקה הכמות הזו? בערך..
אני מארחת ונהיה 4 מבוגרים, רוצה לדעת אם להכפיל את הכמות
לדעתי כדאי להכפיל כמויות.
שלום,
שאלה בעניין האפייה..
לא הבנתי אם מניחים את הפיצה עם נייר האפייה ישר על רשת התנור או עם הנייר על תבנית?
בפעם הראשונה? ובפעם השנייה?
ולמה להניח בין האפיות על הרשת? היא בתוך התנור,לא? (:
תודה מראש (:
היי חן,
בפעם הראשונה מניחים את הבצק בתבנית על נייר אפיה.
בפעם השניה מניחים את הבצק ישירות על רשת התנור (בלי תבנית ובלי נייר אפיה). הבצק כבר חצי אפוי אז אין בעיה לשים על הרשת.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את הפיצה בתבנית קטנה כדי שתצא תחתית עבה יחסית..
אפשרי?
היי ענת,
בגלל שאין בבצק שמרים אני לא בטוחה כמה הוא יהיה טעים אם הוא יהיה עבה.
היי אפרת,
הכנתי לפני שבוע עם קמח כוסמין, ויצא ממש טוב.
היום הכנתי שוב (גם עם קמח כוסמין) ורידדתי יותר את הבצק כדי שייצא יותר דק. במהלך האפייה של הבצק, משום מה חלקים ממרכז הבצק התרוממו. את יודעת מדוע ומה לעשות לפעם הבאה כדי שלא יקרה?
תודה ושבת שלום! מיכל
היי מיכל,
כאשר הבצק מרודד דק ומקבל מכת חום הוא לעיתים מתנפח בחלקים מסוימים שלו. פעם הבאה נסי לדקור את הבצק במספק מקומות בעזרת מזלג. אולי זה יעזור.
היי אפרת,
האם הפיצה יוצאת טוב אם משתמשים בקמח כוסמין בלבד? והאם צריך לשנות משהו בכמויות?
השילוב כמו שהוא במתכון הוא טוב (זה אמור לצאת בצק דק ופריך ולא עבה ואוורירי). לא ניסיתי עם קמח כוסמין אבל אני מניחה שאפשר. אין צורך לשנות משהו בכמויות.
היי חני!
ניסיתי בפעם הראשונה והייתי צריכה להוסיף עוד מים כדי שזה יהפוך לבצק ויצא לי טעים אבל לא ואוו – הבצק יצא קצת דחוס ואף חלק לא ממש אפוי עד הסוף…
מה ניתן לעשות כדי שהבצק יהיה קצת יותר אוורירי?
היי גל,
הבצק לא אמור לצאת אוורירי אלא דק ופריך. הוא לא יכול לצאת אוורירי בגלל שמכיל קמחים מלאים בלבד ואינו מכיל שמרים.
לבצק יותר אוורירי אני ממליצה להכין את הבצק מהמתכון הזה- מיני מאפים מהירים ולהתפיח כחצי שעה לפחות, עדיף כמה שיותר. במקום 2 כוסות קמח לבן אפשר לשים כוס קמח לבן + כוס קמח מלא או כוס וחצי קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח לבן.
היי
הכפלתי את הכמויות … הייתי צריך להוסיף מעט יותר מים.. בחימום הנוסף שמתי חלק פרוסות של ג.עמק וחלק ג.עיזים, הוספתי פרוסות זיתים שחורים פרוסות דקות של עגבניות ופטריות והצל סגול… הייתה פיצה בגודל של תבנית האפייה שלא החזיקה יותר מ 10 דקות אחרי שהוצאתי אותה..
מתכון מהיר וטעים מאוד
תודה
נשמע מצוין 🙂
תודה חגי על העדכון.
היי כמה קלוריות יש בפיצה כזו?
והאם זה מתאים לסוכרתיים?
היי,
אני מעריכה שבפיצה כולה יש בסביבות 1000 קלוריות.
לגבי סוכרתיים, הפיצה עשויה מקמחים מלאים ואין בה סוכר.
היי אין לי רסק עגבניות מוכן, ניתן להשתמש ברסק עגבניות במקום? תודה מראש
היי לירון,
יש באתר מתכון לרוטב פיצה.
היי אפרת,
אפשר להחליף קמח שיפון בקמח כוסמין??
דבר נוסף, אין צורך בהתפחה??
כן נופית, אפשר.
אין צורך בהתפחה.
יום מקסים 🙂
הי אפרת,
אני חושבת להכין את הפיצה, אבל אני לא רוצה להכין אותה עם רוטב עגבניות – חשבתי לעשות משהו סטייל 4 גבינות. יש לך המלצות לגבי הרוטב שכדאי לעשות בשביל זה?
תודה רבה על האתר המדהים שלך.
היי נלי,
אם את מכינה עם 4 גבינות אין צורך להכין רוטב אלא פשוט למרוח על הבצק שמן זית מעורבב עם 2 שיני שום כתושות ומעל לפזר את 4 הגבינות. מומלץ גם לשים כמה עלי בזיליקום טריים מעל בשביל הניחוח 🙂
תודה רבה רבה! את פשוט מדהימה! תמיד מגיבה כל כך מהר וטוב 🙂
יצא מעולה! השום מאוד הוסיף וממש אהבתי את בצק הזה.
שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי, אפשר להכין עם קמח “רובינפלד” במקום קמח מלא וקמח שיפון?? תודהה
היי שירה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
שלום,
אפשר להכין רק עם קמח מלא? או שיצא דחוס מידי?
היי טל,
אני מניחה שאפשר. יכול להיות שייצא מעט דחוס אבל מאחר והתחתית היא דקה ואפילו קריספית זה לא כל כך משנה.
אפשר להשתמש רק בקמח מלא בלי השיפון?
כן, אפשר.
פיצה מדהימה!!
פתרון מעולה לארוחת ערב מהירה, פשוטה וטעימה!
תודה תמי! שבוע טוב 🙂
היי אפרת 🙂
האם אפשר להחליף את הקמח שיפון בקמח תופח וכך לוותר על אבקת האפייה?
או לחלופין, במקום שני סוגי הקמחים פשוט להשתמש רק בקמח תופח ?
תודה 🙂
היי שני,
אפשר להשתמש בכוס קמח תופח אבל קחי בחשבון שהפיצה תתפח מעט ולא תהיה ממש דקה ופריכה (כי בקמח תופח יש יותר אבקת אפיה ממה שצריך לשים במתכון).
את המים מומלץ להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה כי יכול להיות שיהיה צורך להשתמש בפחות מים.
בהצלחה 😉
הי
הכנתי את הפיצה עם היוגורט ויצא ממש ממש טעים ! לא פחות מאשר פיצה עם שמרים אולי אפילו טעים יותר.. מחמאות בלי סוף.. תודה 🙂 מאמצת את המתכון
חיפשתי משהו פרווה, והגעתי למתכון הזה, אם אני אכין את המתכון הזה עם קמח לבן, ייצא לי אותו מרקם של הפיצה עם היוגורט?
או שזה יבש יותר ? אני מתלבטת אם להכין ..
תודה!!
שמחה לשמוע אפרת!
מרקם הבצק של הפיצה הזאת יוצא יותר יבש, דק ופריך מאשר המרקם של הפיצה עם היוגורט.
אני ממליצה לך להכין את הפיתות במחבת ולאחר שהן מוכנות תשימי עליהן איזה תוספות שאת רוצה ותכניסי לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 8-10 דקות. מניסיון יוצא מעולה 😉
היי
אפשר להוסיף קמח כוסמין המקום קמח לבן?
כן אורה, אפשר 🙂
היי,
רציתי לשאול איך ניתן להמיר שמרים טריים בשמרים יבשים?
מזה משפר אפייה ואיך ניתן להוסיף אותו?
מזה שמרית? שמרים יבשים או טריים??
סורי על החפירות אבל אלו שאלות שחשובות לי..
שבת שלום,
תודה :))
היי שיראל,
היחס בין שמרים יבשים לטריים הוא 1:3, זאת אומרת שקוביית שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
משפר אפיה הוא בעצם תוסף (ששמים יחד עם השמרים) שמשפר את המאפה מבחינת הטריות שלו, הנפח שלו, תורם למרקם רך ואוורירי יותר ובבצקים מסוימים הוא גם חוסך זמן תפיחה. את המשפר מוסיפים לקמח יחד עם השמרים.
עד כמה שידוע לי שמרית אלו שמרים טריים ויש להם גם משפר אפיה.
שבת שלום 🙂
במה אוכל להחליף את הקמח שיפון במידה ואין לי?
היי הדס,
בקמח לבן רגיל.
שלום לך
קודם כל השבוע כל בוקר הכנתי לילדים את המאפינס שיבולת שועל שלך. להיט אצלנו!
יש לי בבית קמח שיפון וזו הזדמנות לעשות איתו משהו, אבל אני מעדיפה שהבצק יהיה יותר עבה. יש מושג כמה שמרים אפשר לשים במקום האבקת אפיה והאם זה יספיק להפוך את הבצק לעבה ואוורירי? (כמובן שעם זמן התפחה וכו’). או שצריך עוד שינויים?
היי פנינה,
קודם כל כיף לשמוע שאהבתם את המאפינס 🙂
לגבי הפיצה- כן אפשר לשים במקום אבקת אפיה שליש כף שמרים יבשים ואז אני מאמינה שבצק הפיצה יהיה יותר אוורירי ועבה (וכמובן להתפיח עד הכפלת הנפח).
*כמובן שאם את כבר מתפיחה מומלץ להכפיל כמויות כי הכמות המצוינת במתכון היא די קטנה.
בהצלחה ואם תחליטי להכין כמובן שאשמח לעדכון 🙂
סופשבוע נעים!
ומה הבעיה אם נוסיף שמרים?
הי,
המתכון הזה נועד להיות להכנה מהירה וללא שמרים, שכן הוספת שמרים דורשים יותר עבודה והתעסקות עם הבצק.
אין בעיה להוסיף שמרים אך יש להתפיח במקום חמים את הבצק לפני האפיה ורק אז לרדד ולאפות.
בצק נורא דק ויבש,מזכיר יותר פיתה
הי שרית,
מאחר והבצק אינו עם שמרים הוא יוצא דק ופריך.
טעים מאוד