זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: פיצה בקוטר 30 ס"מ
סוג: חלבי
מצרכים:
בצק פיצה ללא גלוטן
2 כוסות קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”)
חצי כוס קמח חומוס
כף שטוחה שמרים יבשים
כפית סוכר
רבע כוס מים חמימים
1 ביצה
4 כפות שמן זית
שליש כפית מלח
תוספות מעל הבצק:
רוטב פיצה, גבינה צהובה מגורדת/מוצרלה ותוספות שאוהבים: תירס, זיתים שחורים/ירוקים, פטריות, פרוסות עגבניה ובצל וכו’.
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר: קמח ללא גלוטן, קמח חומוס, שמרים וסוכר. מוסיפים רבע כוס מים וביצה ומערבבים לתערובת פירורית.
בסוף מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-3 דקות. אם הבצק עדיין פירורי או יבש יש להוסיף כל פעם כף אחת של מים ולערבב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
-מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת. מניחים לו לנוח במשך כחצי שעה.
-מחממים תנור ל190 מעלות ופורשים נייר אפיה על משטח עבודה. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח (בקמח ללא גלוטן) לעיגול בקוטר 30 ס”מ ובעובי של עד חצי ס”מ (מי שאוהב בצק יותר דק- יש לרדד לעובי-2 מ”מ).
-מניחים את הבצק עם נייר האפיה על תבנית התנור ואופים במשך 10 דקות.
-מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק) ומורחים את הבצק ברוטב פיצה, גבינה ותוספות שאוהבים ומניחים בזהירות ישירות על רשת התנור האמצעית (מסירים את נייר האפיה). מנמיכים ל180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה יפה.
- חטיף חומוס |
- פוקצה ללא גלוטן |
- לחם ללא גלוטן |
- לביבות קישואים ובטטה |
- חביתת חומוס |
- עוגיות מקמח חומוס
יצאה פיצה מעולה!! תודה אפרת על האתר הזה. תודה עליך 🙏💓
נראה מעולה!
תודה יפעת ושנה טובה❤️
וואוו אפרת!
הכנתי את המתכון ויצא פשוט טעיםם!!
לא להאמין שזה ללא גלוטן, תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!!
שמחה שיצא טעים❤️
במה אני יכולה להמיר את הקמח חומוס, והאם קמח מולינו כחול זה גם טוב?
נראה לי שכן. אני חושבת שעדיף כבר להשתמש רק בקמח הזה לכל המתכון ולשים 2.5 כוסות.
היי
אפשר להמיר את הקמח חומוס בקמח כוסמת?
האמת שאני לא יודעת, לא ניסיתי.
באיזה קמח אפשר להמיר את הקמח חומוס?
היי רות,
אם יש לך קמח כמו קמח תמי/כרגיל אז אפשר להשתמש בו לכל המתכון (ולשים 2.5 כוסות).
אם לא אז אולי אפשר להמיר את קמח החומוס בקמח אורז.
הבת שלי רגישה לביצים ולאחרונה התגלתה כציליאקית, אשמח לדעת במה את ממליצה להחליף את הביצה?
היי אירית,
במתכונים ללא גלוטן הביצים משפרות את התוצאה הסופית של הבצק אבל אפשר גם לוותר עליהן ולהוסיף יותר מים במידת הצורך.
יש איזה שהיא פיצה מקמח תפוא? אולי עם אבקת אפיה? תודה.
היי,
אין מתכון מקמח תפו”א בלבד(:
איך להמיר את המתכון לפסח,במקום שמרים אבקת אפייה?
היי,
ללא שמרים המרקם ישתנה לחלוטין ויצא פחות דומה לפיצה.
אימצתי כמתכון הפיצה הקבוע שלנו, הילדים מאד אוהבים
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
שמתי קונדיטור גם במקום החומוס. יצא מעולה.
תודה רבה!!
שמחה מאד שיצא מוצלח, תודה ששיתפת🌺
היי, נראה מתכון מעולה, מחפשת מתכון לבצק טבעוני ללא גלוטן…
האם יש תחליף כלשהו לביצה?
היי סיגלית,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל יש כמה אפשרויות:
– רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה.
– 2 כפות טחינה גולמית.
– כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש.
– 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש.
בהצלחה😊
בכל המתכונים ללא גלוטן – האם אפשר להמיר קמח חומוס בקמח אחר ללא גלוטן?
תודה רבה!!
היי רחל,
ברוב המתכונים אפשר להמיר קמח חומוס בקמח עדשים, ובחלקם אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן- כמו קמח תמי או כרגיל.😊
היי! אשמח לדעת מה הכמות פיצות שיוצאת מהמתכון?
היי ולרי,
פיצה בקוטר 30 ס”מ.
תודה רבה יצא מעולה!
הכנתי מקמח חיטה ללא גלוטן ( יש דבר כזה) וכך גם הברכה הייתה המוציא
מעולה 🙂
תודה יהודה
היי תודה על עוד מתכון משובח..
איך אני יכולה לדעת אם צריך להשתמש במיקסר כדי להכין את הבצקים ללא גלוטן במתכונים שלך ללא גלוטן (למשל הלחם, עוגיות הקינמון)?
פשוט כרגע אין לי מיקסר 🙂
תודה
רק אם אני רושמת במפורש לערבב עם מיקסר. אם לא מוזכר מיקסר במתכון, זה אומר שאפשר לערבב ידנית.
תודה על התשובה המהירה ממש שימחת אותי ובטח את בתי!
איזה כייפים המתכונים שלך – ממש טעימים וממש קלים גם לאמהות כמוני שלא יודעות לאפות או לבשל ואין להם שום ציוד 🙂
הי כמה שמרים טריים שמרית לשים תודה אשמח לתשובה בהקדם אני באמצע ושכחתי איך להמיר..
20 גרם.
כמה זה בכפיות/כפות?
תודה 🙂
היי תיקי,
אם יש לך שמרים טריים בגרגירים זה יוצא 2.5 כפות (=20 ג’)
תודה 🙂
יצא מאד טעים והילדים מאד אהבו תודה!
שמחה לשמוע ❤️
אפשר במקום קמח חומוס קמח אורז ?
אני חושבת שכן.
אין לי קמח חומוס האם אפשר עם קמח תופח לפסח ? מה אפשר וכשר לסח במקום קמח חומוס
היי נירית,
קמח החומוס תורם למרקם של הבצק, לא ניסיתי עם קמח תופח לפסח כך שאני לא יודעת.
חג שמח 🌷
אפשר לעשות פיצות קטנות
כן.
אפשר במקום מים לעשות אם חלב
כן אפשר.
וואו. מתכון מדהים
וסוף סוף לא דביק !!! עשיתי עם רמח קונדיטור וקמח חומוס .
תבורכי ממש…הבנות הצאליקיות שלי בעננים
שמחה לשמוע!
תודה זהר 🙂
היי. הכנתי את המתכון מקמח כרגיל ולא קונדיטור בדיוק לפי ההוראות. אכן היה צריך להוסיף כמה כפות מים. יצא מצוין!מאוד מרוצה מהמתכונים שלך בכלל וגם מאלו ללא גלוטן. יישר כוח!!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה גלית ושבוע טוב
האם אפשר לאפות את הבצק הנל אפיה מלאהולעשות בו שימוש אחר ואפילו להקפיא?
אני חושבת שכן.
היי
לא יצא לי להכין עוד פיצה ללא גלוטן בעבר.
האם אני יכולה להכין את הבצק יום קודם ולשמור את הבצק מכוסה במגבת במקרר?
אני חושבת שכן.
היי, אני יכולה להשתמש בקמח טפיוקה/ קמח תפוח אדמה במקום הקמח חומוס בנוסף לקמח הקונדיטור?
היי נעמי,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. אם יש לך קמח אורז אני חושבת שזה עדיף.
תודה רבה אפרת !
הכמות מספיקה למגש אחד?
ויש הבדל אם משתמשים בתמי רגיל או בתמי תגמיש?
(חדשה בתחום הללא גלוטן)
כן, למגש אחד.
לא חושבת שיש הבדל.
בהצלחה 🙂
איזה מתכון מצוין.
הבעיה הגדולה של בצקים ללא גלוטן היא שהם דביקים ולא נוחים לעבודה, אבל הבצק הזה קל להכנה, קל לעבודה, והכי חשוב טעים!
יצאו לנו פיצות מדהימות.
תודה רבה.
נ”ב
נשמח למתכון לבצק שמרים ללא גלוטן למאפים מתוקים (גביניות, סינרולים, וכו’)
היי רמי,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אעלה בהמשך גם מתכון לבצק שמרים ללא גלוטן.
יום נפלא
נראה מעולה! אפשר להשתמש בקמחים אחרים ללא גלוטן במקום קמח קונדיטור?
היי יעל,
אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי כמו כמו קמח תמי, קמח כרגיל וכו’.
היי,
אם משתמשים בקמח תמי, האם ישלהוסיף גם קמח חומוס?
ואם אני רוצה שהפיצה תהיה ממש טריה, כשהאורחים מגיעים, אפשר להניח את הבצק ליותר זמן מחצי שעה? אם אשאר ליותר זמן, זה צריך לקרות בשלב שלפני החלוקה לחצי?
תודה רבה !!
היי טל,
אפשר להוסיף קמח חומוס או להכין הכל מקמח תמי ואז לשים 2.5 כוסות.
ובטח, ככל שמתפיחים יותר אני מאמינה שזה ייצא יותר מוצלח. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו אפשר לאפות 10 דקות ואת החלק השני עם התוספות והכל מומלץ לאפות ממש סמוך להגשה.