שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: פיצה בקוטר 30 ס"מ

סוג: חלבי

מצרכים:

בצק פיצה ללא גלוטן

2 כוסות קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”)

חצי כוס קמח חומוס

כף שטוחה שמרים יבשים

כפית סוכר

רבע כוס מים חמימים

1 ביצה

4 כפות שמן זית

שליש כפית מלח

תוספות מעל הבצק:

רוטב פיצה, גבינה צהובה מגורדת/מוצרלה ותוספות שאוהבים: תירס, זיתים שחורים/ירוקים, פטריות, פרוסות עגבניה ובצל וכו’.

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר: קמח ללא גלוטן, קמח חומוס, שמרים וסוכר. מוסיפים רבע כוס מים וביצה ומערבבים לתערובת פירורית.

בסוף מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-3 דקות. אם הבצק עדיין פירורי או יבש יש להוסיף כל פעם כף אחת של מים ולערבב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

-מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת. מניחים לו לנוח במשך כחצי שעה.

-מחממים תנור ל190 מעלות ופורשים נייר אפיה על משטח עבודה. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח (בקמח ללא גלוטן) לעיגול בקוטר 30 ס”מ ובעובי של עד חצי ס”מ (מי שאוהב בצק יותר דק- יש לרדד לעובי-2 מ”מ).

-מניחים את הבצק עם נייר האפיה על תבנית התנור ואופים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק) ומורחים את הבצק ברוטב פיצה, גבינה ותוספות שאוהבים ומניחים בזהירות ישירות על רשת התנור האמצעית (מסירים את נייר האפיה). מנמיכים ל180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז ברוטב עגבניות מוכן
שעועית לבנה עם תרד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
סיגלית (10:28 22.06.2021)

היי, נראה מתכון מעולה, מחפשת מתכון לבצק טבעוני ללא גלוטן…
האם יש תחליף כלשהו לביצה?

מתכונים ב-10 דקות (14:13 22.06.2021)

היי סיגלית,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל יש כמה אפשרויות:
– רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה.
– 2 כפות טחינה גולמית.
– כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש.
– 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש.
בהצלחה😊

רחל (15:45 12.04.2021)

בכל המתכונים ללא גלוטן – האם אפשר להמיר קמח חומוס בקמח אחר ללא גלוטן?
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (15:49 12.04.2021)

היי רחל,
ברוב המתכונים אפשר להמיר קמח חומוס בקמח עדשים, ובחלקם אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן- כמו קמח תמי או כרגיל.😊

ולרי (19:05 13.12.2020)

היי! אשמח לדעת מה הכמות פיצות שיוצאת מהמתכון?

מתכונים ב-10 דקות (21:10 13.12.2020)

היי ולרי,
פיצה בקוטר 30 ס”מ.

יהודה (21:09 29.11.2020)

תודה רבה יצא מעולה!
הכנתי מקמח חיטה ללא גלוטן ( יש דבר כזה) וכך גם הברכה הייתה המוציא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:25 29.11.2020)

מעולה 🙂
תודה יהודה

נעמי (19:37 27.07.2020)

היי תודה על עוד מתכון משובח..
איך אני יכולה לדעת אם צריך להשתמש במיקסר כדי להכין את הבצקים ללא גלוטן במתכונים שלך ללא גלוטן (למשל הלחם, עוגיות הקינמון)?
פשוט כרגע אין לי מיקסר 🙂
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:55 27.07.2020)

רק אם אני רושמת במפורש לערבב עם מיקסר. אם לא מוזכר מיקסר במתכון, זה אומר שאפשר לערבב ידנית.

נעמי (20:01 27.07.2020)

תודה על התשובה המהירה ממש שימחת אותי ובטח את בתי!
איזה כייפים המתכונים שלך – ממש טעימים וממש קלים גם לאמהות כמוני שלא יודעות לאפות או לבשל ואין להם שום ציוד 🙂

שרה (09:46 21.07.2020)

הי כמה שמרים טריים שמרית לשים תודה אשמח לתשובה בהקדם אני באמצע ושכחתי איך להמיר..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 21.07.2020)

20 גרם.

תיקי (23:10 13.02.2021)

כמה זה בכפיות/כפות?
תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 14.02.2021)

היי תיקי,
אם יש לך שמרים טריים בגרגירים זה יוצא 2.5 כפות (=20 ג’)

תיקי (13:53 16.02.2021)

תודה 🙂

שרה (20:51 27.04.2020)

יצא מאד טעים והילדים מאד אהבו תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 27.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

אפרת (16:29 30.06.2019)

אפשר במקום קמח חומוס קמח אורז ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 1.07.2019)

אני חושבת שכן.

נירית (17:27 24.04.2019)

אין לי קמח חומוס האם אפשר עם קמח תופח לפסח ? מה אפשר וכשר לסח במקום קמח חומוס

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 24.04.2019)

היי נירית,
קמח החומוס תורם למרקם של הבצק, לא ניסיתי עם קמח תופח לפסח כך שאני לא יודעת.
חג שמח 🌷

מרב (21:16 14.04.2019)

אפשר לעשות פיצות קטנות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 15.04.2019)

כן.

מרב (22:14 24.02.2019)

אפשר במקום מים לעשות אם חלב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 24.02.2019)

כן אפשר.

זהר (19:23 22.04.2018)

וואו. מתכון מדהים
וסוף סוף לא דביק !!! עשיתי עם רמח קונדיטור וקמח חומוס .
תבורכי ממש…הבנות הצאליקיות שלי בעננים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 22.04.2018)

שמחה לשמוע!
תודה זהר 🙂

גלית (18:09 23.12.2017)

היי. הכנתי את המתכון מקמח כרגיל ולא קונדיטור בדיוק לפי ההוראות. אכן היה צריך להוסיף כמה כפות מים. יצא מצוין!מאוד מרוצה מהמתכונים שלך בכלל וגם מאלו ללא גלוטן. יישר כוח!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 23.12.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה גלית ושבוע טוב

זיוה (06:51 27.09.2017)

האם אפשר לאפות את הבצק הנל אפיה מלאהולעשות בו שימוש אחר ואפילו להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 27.09.2017)

אני חושבת שכן.

מיכל (18:05 24.09.2017)

היי

לא יצא לי להכין עוד פיצה ללא גלוטן בעבר.
האם אני יכולה להכין את הבצק יום קודם ולשמור את הבצק מכוסה במגבת במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 24.09.2017)

אני חושבת שכן.

נעמי (18:11 17.08.2017)

היי, אני יכולה להשתמש בקמח טפיוקה/ קמח תפוח אדמה במקום הקמח חומוס בנוסף לקמח הקונדיטור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 17.08.2017)

היי נעמי,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. אם יש לך קמח אורז אני חושבת שזה עדיף.

טל (15:45 16.08.2017)

תודה רבה אפרת !
הכמות מספיקה למגש אחד?
ויש הבדל אם משתמשים בתמי רגיל או בתמי תגמיש?
(חדשה בתחום הללא גלוטן)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 16.08.2017)

כן, למגש אחד.
לא חושבת שיש הבדל.
בהצלחה 🙂

רמי (00:42 3.07.2017)

איזה מתכון מצוין.
הבעיה הגדולה של בצקים ללא גלוטן היא שהם דביקים ולא נוחים לעבודה, אבל הבצק הזה קל להכנה, קל לעבודה, והכי חשוב טעים!
יצאו לנו פיצות מדהימות.
תודה רבה.

נ”ב
נשמח למתכון לבצק שמרים ללא גלוטן למאפים מתוקים (גביניות, סינרולים, וכו’)

מתכונים ב-10 דקות (09:10 3.07.2017)

היי רמי,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אעלה בהמשך גם מתכון לבצק שמרים ללא גלוטן.
יום נפלא

יעל שילון (20:29 18.12.2016)

נראה מעולה! אפשר להשתמש בקמחים אחרים ללא גלוטן במקום קמח קונדיטור?

מתכונים ב-10 דקות (20:46 18.12.2016)

היי יעל,
אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי כמו כמו קמח תמי, קמח כרגיל וכו’.

טל (12:48 16.08.2017)

היי,

אם משתמשים בקמח תמי, האם ישלהוסיף גם קמח חומוס?
ואם אני רוצה שהפיצה תהיה ממש טריה, כשהאורחים מגיעים, אפשר להניח את הבצק ליותר זמן מחצי שעה? אם אשאר ליותר זמן, זה צריך לקרות בשלב שלפני החלוקה לחצי?
תודה רבה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 16.08.2017)

היי טל,
אפשר להוסיף קמח חומוס או להכין הכל מקמח תמי ואז לשים 2.5 כוסות.
ובטח, ככל שמתפיחים יותר אני מאמינה שזה ייצא יותר מוצלח. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו אפשר לאפות 10 דקות ואת החלק השני עם התוספות והכל מומלץ לאפות ממש סמוך להגשה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.