שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: פיצה בקוטר 30 ס"מ

סוג: חלבי

מצרכים:

בצק פיצה ללא גלוטן

2 כוסות קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”)

חצי כוס קמח חומוס

כף שטוחה שמרים יבשים

כפית סוכר

רבע כוס מים חמימים

1 ביצה

4 כפות שמן זית

שליש כפית מלח

תוספות מעל הבצק:

רוטב פיצה, גבינה צהובה מגורדת/מוצרלה ותוספות שאוהבים: תירס, זיתים שחורים/ירוקים, פטריות, פרוסות עגבניה ובצל וכו’.




אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר: קמח ללא גלוטן, קמח חומוס, שמרים וסוכר. מוסיפים רבע כוס מים וביצה ומערבבים לתערובת פירורית.

בסוף מוסיפים שמן ומלח ולשים את הבצק במשך כ-3 דקות. אם הבצק עדיין פירורי או יבש יש להוסיף כל פעם כף אחת של מים ולערבב עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

-מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת. מניחים לו לנוח במשך כחצי שעה.

-מחממים תנור ל190 מעלות ופורשים נייר אפיה על משטח עבודה. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח (בקמח ללא גלוטן) לעיגול בקוטר 30 ס”מ ובעובי של עד חצי ס”מ (מי שאוהב בצק יותר דק- יש לרדד לעובי-2 מ”מ).

-מניחים את הבצק עם נייר האפיה על תבנית התנור ואופים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק) ומורחים את הבצק ברוטב פיצה, גבינה ותוספות שאוהבים ומניחים בזהירות ישירות על רשת התנור האמצעית (מסירים את נייר האפיה). מנמיכים ל180 מעלות ואופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז ברוטב עגבניות מוכןאורז ברוטב עגבניות מוכן
שעועית לבנה עם תרד שעועית לבנה עם תרד
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אפרת (10:40 30.05.2024)

במה אני יכולה להמיר את הקמח חומוס, והאם קמח מולינו כחול זה גם טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 30.05.2024)

נראה לי שכן. אני חושבת שעדיף כבר להשתמש רק בקמח הזה לכל המתכון ולשים 2.5 כוסות.

avatar
הדר יוחננוב (11:10 26.03.2024)

היי
אפשר להמיר את הקמח חומוס בקמח כוסמת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:55 26.03.2024)

האמת שאני לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
רות (23:56 16.03.2024)

באיזה קמח אפשר להמיר את הקמח חומוס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 17.03.2024)

היי רות,
אם יש לך קמח כמו קמח תמי/כרגיל אז אפשר להשתמש בו לכל המתכון (ולשים 2.5 כוסות).
אם לא אז אולי אפשר להמיר את קמח החומוס בקמח אורז.

avatar
אירית (17:52 22.02.2024)

הבת שלי רגישה לביצים ולאחרונה התגלתה כציליאקית, אשמח לדעת במה את ממליצה להחליף את הביצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:36 22.02.2024)

היי אירית,
במתכונים ללא גלוטן הביצים משפרות את התוצאה הסופית של הבצק אבל אפשר גם לוותר עליהן ולהוסיף יותר מים במידת הצורך.

avatar
רות (11:57 13.04.2023)

יש איזה שהיא פיצה מקמח תפוא? אולי עם אבקת אפיה? תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 13.04.2023)

היי,
אין מתכון מקמח תפו”א בלבד(:

avatar
מעיין אברהם (12:27 17.04.2022)

איך להמיר את המתכון לפסח,במקום שמרים אבקת אפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:49 17.04.2022)

היי,
ללא שמרים המרקם ישתנה לחלוטין ויצא פחות דומה לפיצה.

avatar
שרה (17:52 21.12.2021)

אימצתי כמתכון הפיצה הקבוע שלנו, הילדים מאד אוהבים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 21.12.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
שחר (20:09 30.11.2021)

שמתי קונדיטור גם במקום החומוס. יצא מעולה.
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:32 30.11.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח, תודה ששיתפת🌺

avatar
סיגלית (10:28 22.06.2021)

היי, נראה מתכון מעולה, מחפשת מתכון לבצק טבעוני ללא גלוטן…
האם יש תחליף כלשהו לביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 22.06.2021)

היי סיגלית,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל יש כמה אפשרויות:
– רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה.
– 2 כפות טחינה גולמית.
– כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש.
– 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש.
בהצלחה😊

avatar
רחל (15:45 12.04.2021)

בכל המתכונים ללא גלוטן – האם אפשר להמיר קמח חומוס בקמח אחר ללא גלוטן?
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 12.04.2021)

היי רחל,
ברוב המתכונים אפשר להמיר קמח חומוס בקמח עדשים, ובחלקם אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן- כמו קמח תמי או כרגיל.😊

avatar
ולרי (19:05 13.12.2020)

היי! אשמח לדעת מה הכמות פיצות שיוצאת מהמתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 13.12.2020)

היי ולרי,
פיצה בקוטר 30 ס”מ.

avatar
יהודה (21:09 29.11.2020)

תודה רבה יצא מעולה!
הכנתי מקמח חיטה ללא גלוטן ( יש דבר כזה) וכך גם הברכה הייתה המוציא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:25 29.11.2020)

מעולה 🙂
תודה יהודה

avatar
נעמי (19:37 27.07.2020)

היי תודה על עוד מתכון משובח..
איך אני יכולה לדעת אם צריך להשתמש במיקסר כדי להכין את הבצקים ללא גלוטן במתכונים שלך ללא גלוטן (למשל הלחם, עוגיות הקינמון)?
פשוט כרגע אין לי מיקסר 🙂
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:55 27.07.2020)

רק אם אני רושמת במפורש לערבב עם מיקסר. אם לא מוזכר מיקסר במתכון, זה אומר שאפשר לערבב ידנית.

avatar
נעמי (20:01 27.07.2020)

תודה על התשובה המהירה ממש שימחת אותי ובטח את בתי!
איזה כייפים המתכונים שלך – ממש טעימים וממש קלים גם לאמהות כמוני שלא יודעות לאפות או לבשל ואין להם שום ציוד 🙂

avatar
שרה (09:46 21.07.2020)

הי כמה שמרים טריים שמרית לשים תודה אשמח לתשובה בהקדם אני באמצע ושכחתי איך להמיר..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:07 21.07.2020)

20 גרם.

avatar
תיקי (23:10 13.02.2021)

כמה זה בכפיות/כפות?
תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 14.02.2021)

היי תיקי,
אם יש לך שמרים טריים בגרגירים זה יוצא 2.5 כפות (=20 ג’)

avatar
תיקי (13:53 16.02.2021)

תודה 🙂

avatar
שרה (20:51 27.04.2020)

יצא מאד טעים והילדים מאד אהבו תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 27.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
אפרת (16:29 30.06.2019)

אפשר במקום קמח חומוס קמח אורז ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 1.07.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
נירית (17:27 24.04.2019)

אין לי קמח חומוס האם אפשר עם קמח תופח לפסח ? מה אפשר וכשר לסח במקום קמח חומוס

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 24.04.2019)

היי נירית,
קמח החומוס תורם למרקם של הבצק, לא ניסיתי עם קמח תופח לפסח כך שאני לא יודעת.
חג שמח 🌷

avatar
מרב (21:16 14.04.2019)

אפשר לעשות פיצות קטנות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 15.04.2019)

כן.

avatar
מרב (22:14 24.02.2019)

אפשר במקום מים לעשות אם חלב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 24.02.2019)

כן אפשר.

avatar
זהר (19:23 22.04.2018)

וואו. מתכון מדהים
וסוף סוף לא דביק !!! עשיתי עם רמח קונדיטור וקמח חומוס .
תבורכי ממש…הבנות הצאליקיות שלי בעננים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 22.04.2018)

שמחה לשמוע!
תודה זהר 🙂

avatar
גלית (18:09 23.12.2017)

היי. הכנתי את המתכון מקמח כרגיל ולא קונדיטור בדיוק לפי ההוראות. אכן היה צריך להוסיף כמה כפות מים. יצא מצוין!מאוד מרוצה מהמתכונים שלך בכלל וגם מאלו ללא גלוטן. יישר כוח!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 23.12.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה גלית ושבוע טוב

avatar
זיוה (06:51 27.09.2017)

האם אפשר לאפות את הבצק הנל אפיה מלאהולעשות בו שימוש אחר ואפילו להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 27.09.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
מיכל (18:05 24.09.2017)

היי

לא יצא לי להכין עוד פיצה ללא גלוטן בעבר.
האם אני יכולה להכין את הבצק יום קודם ולשמור את הבצק מכוסה במגבת במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 24.09.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
נעמי (18:11 17.08.2017)

היי, אני יכולה להשתמש בקמח טפיוקה/ קמח תפוח אדמה במקום הקמח חומוס בנוסף לקמח הקונדיטור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:10 17.08.2017)

היי נעמי,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. אם יש לך קמח אורז אני חושבת שזה עדיף.

avatar
טל (15:45 16.08.2017)

תודה רבה אפרת !
הכמות מספיקה למגש אחד?
ויש הבדל אם משתמשים בתמי רגיל או בתמי תגמיש?
(חדשה בתחום הללא גלוטן)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 16.08.2017)

כן, למגש אחד.
לא חושבת שיש הבדל.
בהצלחה 🙂

avatar
רמי (00:42 3.07.2017)

איזה מתכון מצוין.
הבעיה הגדולה של בצקים ללא גלוטן היא שהם דביקים ולא נוחים לעבודה, אבל הבצק הזה קל להכנה, קל לעבודה, והכי חשוב טעים!
יצאו לנו פיצות מדהימות.
תודה רבה.

נ”ב
נשמח למתכון לבצק שמרים ללא גלוטן למאפים מתוקים (גביניות, סינרולים, וכו’)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:10 3.07.2017)

היי רמי,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אעלה בהמשך גם מתכון לבצק שמרים ללא גלוטן.
יום נפלא

avatar
יעל שילון (20:29 18.12.2016)

נראה מעולה! אפשר להשתמש בקמחים אחרים ללא גלוטן במקום קמח קונדיטור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:46 18.12.2016)

היי יעל,
אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי כמו כמו קמח תמי, קמח כרגיל וכו’.

avatar
טל (12:48 16.08.2017)

היי,

אם משתמשים בקמח תמי, האם ישלהוסיף גם קמח חומוס?
ואם אני רוצה שהפיצה תהיה ממש טריה, כשהאורחים מגיעים, אפשר להניח את הבצק ליותר זמן מחצי שעה? אם אשאר ליותר זמן, זה צריך לקרות בשלב שלפני החלוקה לחצי?
תודה רבה !!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 16.08.2017)

היי טל,
אפשר להוסיף קמח חומוס או להכין הכל מקמח תמי ואז לשים 2.5 כוסות.
ובטח, ככל שמתפיחים יותר אני מאמינה שזה ייצא יותר מוצלח. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו אפשר לאפות 10 דקות ואת החלק השני עם התוספות והכל מומלץ לאפות ממש סמוך להגשה.

לקריאת כל התגובות