זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 16-20 יחידות
סוג: פרווה
8 עלי פילו מופשרים ומוכנים לשימוש
9 כפות גדושות טחינה גולמית (*מומלץ לערבב את הטחינה לפני השימוש)
5 כפות סוכר (או דבש)
כוס (90 ג’) קוקוס
*שמן קנולה למריחה
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.
-מערבבים בקערית טחינה גולמית, סוכר וקוקוס.
-מניחים רבע מתערובת המילוי לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם דפי הפילו הנוספים עד שמתקבלים 4 סיגרים ארוכים.
-מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה יפה.
-מוציאים ומצננים. לאחר שהתקרר, פורסים בעדינות עם סכין לסיגרים באורך כ-5 ס”מ כל אחד.
*אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
*ניתן להוסיף לתערובת המילוי גם שליש כוס אגוזי מלך טחונים.
- מניפת פילו ובולגרית |
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- בורקס פיצה |
- בורקס יווני |
- שושני תפוחים |
- קעריות פילו במילוי
מושלםםםםםםםם
אני שמה כוס טחינה, כוס סוכר וכוס קוקוס – מערבבת וממלא כף כל דף.
ריסוס שמן לפני ומעל- וחותכת באלכסון עד לחצי לפני האפייה מרחק 2 אצבעות . בסיום לאחר קירור משלימה חיתוך. וכולם טורפים!!
מעולה:)
תודה אורלי
יש מצב להכין את הבצק לבד ? אין לי עלי פילו
תודה על כל המתכונים!
האמת שאין לי מתכון לדפי פילו (נראה לי מורכב מידי להכין🙂)
הכנתי לשבת ויצא מושלם!!
הכנסתי למקפיא לאחר שהתקרר ויצא קריספי ממש ולא איבד את הפריכות בכלל
תודה רבה על המתכונים המעולים שלך
בשורות טובות 🌹
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להקפיא את הדבר המושלם הזה?
היי
אפשר אך המרקם מעט יאבד מהפריכות.
היי אפרת, אשמח לדעת כמה קלוריות יוצא לעוגייה
היי,
מצרפת לך קישור לאנלייזר מתכונים, בו תוכלי לבדוק ערך תזונתי למתכון:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
תודה. הקישור לא נפתח
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
ועכשיו?
לצערי לא ניתן להכנס
מוזר, הקישור תקין.
בכל מקרה בדקתי בשבילך ויוצא כ-450 קלוריות ל-100 גרם (יוצא כ-140 קלוריות לחתיכה).
תודה רבה!!!
הכנסתי לתנור ומרחתי שמן רק מלמעלה… גרוע?
זה לא קריטי, יכול להיות שהחלק התחתון יצא טיפה יותר יבש/פחות קריספי.
נכון טיפה יבש. אבל סה”כ יצא טעים! מתכון מעולה. תודה רבה
יוצא מושלם!! אפרת תודה על המתכונים תמיד נעזרת באתר שלך!!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף🙂
היי אפרת,
נראה מעולה ממש,
שאלה קטנה – אם אני מכינה בבוקר, אפשר לשמור עד הערב מחוץ למקרר?
(אני לא רוצה להכניס למקרר שלא יאבד מהפריכות)
תודה לך😊
היי,
זה בסדר לשמור עד הערב מחוץ למקרר, אבל לא במקום חם אלא במקום קריר ויבש ככל הניתן.
שלום
אכלתי את המגולגלות האלה בצורת סיגר…נראה לי שזו העוגיה הכי טעימה שאכלתי….
שמחה שאהבת את המתכון🙂
יש לך רעיון לעוד סוגי מלית?
היי,
אפשר למלא כמעט כל דבר:
ממרח שוקולד עם אגוזים/קוקוס,
ריבת חלב,
סוכר חום וקינמון,
מלית תפוחים,
מילוי גבינה,
ועוד…😊
נשמע מעולה!
יש מצב שאת כותבת בכמויות?
את הממרחים כמו שוקולד פשוט מורחים לפי הכמות של הפילו.
לסוכר וקינמון תערבבי 3/4 כוס סוכר+ כפית מחוקה קינמון ותפזרי על הבצק.
מלית תפוחים תוכלי להכין לפי המתכון הזה.
למלית גבינה: 250 גרם גבינת טוב טעם/ריקוטה/כנען+ 2 כפות סוכר+ כף אינסטנט פודינג וניל.
בהצלחה!
יש לי מתכון זהה לזה שאני מכינה המון שנים אבל התוספת שלי שמיד אחרי האפייה כשזה חם אני מזלפת מייפל. זה נותן פריכות שנשארת כל הזמן גם שבוע במקרר! בהצלחה!
תודה על השיתוף(:
וואוו נשמע מושלם!!!
האם אפשר להכין יום מראש?
ואיך רצוי לאחסן?
היי,
מומלץ להגיש סמוך להכנה כי המרקם מאבד מהפריכות לאחר קירור.
אם אין אפשרות- אפשר לאחסן עטוף היטב במקרר.
שלימות של מתכון
איזה כיף שאהבת(:
שלום רב אפרת האם ניתן להכין מבצק פילו שלם ולא מעלי פילו? תודה רבה ושנה טובה .
היי מיטל,
מה הכוונה בצק פילו שלם? הפילו בד”כ מגיעים בצורת עלים.