שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 16-20 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

8 עלי פילו מופשרים ומוכנים לשימוש

9 כפות גדושות טחינה גולמית (*מומלץ לערבב את הטחינה לפני השימוש)

5 כפות סוכר (או דבש)

כוס (90 ג’) קוקוס

*שמן קנולה למריחה

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.

-מערבבים בקערית טחינה גולמית, סוכר וקוקוס.

-מניחים רבע מתערובת המילוי לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם דפי הפילו הנוספים עד שמתקבלים 4 סיגרים ארוכים.

-מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומצננים. לאחר שהתקרר, פורסים בעדינות עם סכין לסיגרים באורך כ-5 ס”מ כל אחד.

*אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.

טיפים והערות

*ניתן להוסיף לתערובת המילוי גם שליש כוס אגוזי מלך טחונים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חזה עוף עם שעועית ירוקה
אורז עם דלעת

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיטל (12:35 25.08.2021)

שלום רב אפרת האם ניתן להכין מבצק פילו שלם ולא מעלי פילו? תודה רבה ושנה טובה .

מתכונים ב-10 דקות (15:14 25.08.2021)

היי מיטל,
מה הכוונה בצק פילו שלם? הפילו בד”כ מגיעים בצורת עלים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.