שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 16-20 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

8 עלי פילו מופשרים ומוכנים לשימוש

9 כפות גדושות טחינה גולמית (*מומלץ לערבב את הטחינה לפני השימוש)

5 כפות סוכר (או דבש)

כוס (90 ג’) קוקוס

*שמן קנולה למריחה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.

-מערבבים בקערית טחינה גולמית, סוכר וקוקוס.

-מניחים רבע מתערובת המילוי לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לסיגר. חוזרים על הפעולה עם דפי הפילו הנוספים עד שמתקבלים 4 סיגרים ארוכים.

-מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים ומצננים. לאחר שהתקרר, פורסים בעדינות עם סכין לסיגרים באורך כ-5 ס”מ כל אחד.

*אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.

טיפים והערות

*ניתן להוסיף לתערובת המילוי גם שליש כוס אגוזי מלך טחונים.

ראו גם
חזה עוף עם שעועית ירוקהחזה עוף עם שעועית ירוקה
אורז עם דלעת אורז עם דלעת
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אורלי (19:32 13.05.2024)

מושלםםםםםםםם
אני שמה כוס טחינה, כוס סוכר וכוס קוקוס – מערבבת וממלא כף כל דף.
ריסוס שמן לפני ומעל- וחותכת באלכסון עד לחצי לפני האפייה מרחק 2 אצבעות . בסיום לאחר קירור משלימה חיתוך. וכולם טורפים!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 13.05.2024)

מעולה:)
תודה אורלי

avatar
חני (21:03 18.01.2024)

יש מצב להכין את הבצק לבד ? אין לי עלי פילו
תודה על כל המתכונים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 18.01.2024)

האמת שאין לי מתכון לדפי פילו (נראה לי מורכב מידי להכין🙂)

avatar
rina (23:40 28.10.2023)

הכנתי לשבת ויצא מושלם!!
הכנסתי למקפיא לאחר שהתקרר ויצא קריספי ממש ולא איבד את הפריכות בכלל
תודה רבה על המתכונים המעולים שלך

בשורות טובות 🌹

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:35 29.10.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
תמר (22:56 19.09.2023)

אפשר להקפיא את הדבר המושלם הזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:32 20.09.2023)

היי
אפשר אך המרקם מעט יאבד מהפריכות.

avatar
noabasha@gmail.com (16:34 28.01.2023)

היי אפרת, אשמח לדעת כמה קלוריות יוצא לעוגייה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 28.01.2023)

היי,
מצרפת לך קישור לאנלייזר מתכונים, בו תוכלי לבדוק ערך תזונתי למתכון:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/

avatar
Noa (20:57 28.01.2023)

תודה. הקישור לא נפתח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:54 28.01.2023)

https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
ועכשיו?

avatar
Noa (08:49 29.01.2023)

לצערי לא ניתן להכנס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:04 29.01.2023)

מוזר, הקישור תקין.
בכל מקרה בדקתי בשבילך ויוצא כ-450 קלוריות ל-100 גרם (יוצא כ-140 קלוריות לחתיכה).

avatar
Noa Basha (19:41 30.01.2023)

תודה רבה!!!

avatar
לילך (16:11 8.12.2022)

הכנסתי לתנור ומרחתי שמן רק מלמעלה… גרוע?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 8.12.2022)

זה לא קריטי, יכול להיות שהחלק התחתון יצא טיפה יותר יבש/פחות קריספי.

avatar
לילך (20:21 8.12.2022)

נכון טיפה יבש. אבל סה”כ יצא טעים! מתכון מעולה. תודה רבה

avatar
מרים (23:18 29.09.2022)

יוצא מושלם!! אפרת תודה על המתכונים תמיד נעזרת באתר שלך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:45 29.09.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף🙂

avatar
שרה (23:43 6.09.2022)

היי אפרת,
נראה מעולה ממש,
שאלה קטנה – אם אני מכינה בבוקר, אפשר לשמור עד הערב מחוץ למקרר?
(אני לא רוצה להכניס למקרר שלא יאבד מהפריכות)
תודה לך😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:49 6.09.2022)

היי,
זה בסדר לשמור עד הערב מחוץ למקרר, אבל לא במקום חם אלא במקום קריר ויבש ככל הניתן.

avatar
רחל (09:42 30.06.2022)

שלום
אכלתי את המגולגלות האלה בצורת סיגר…נראה לי שזו העוגיה הכי טעימה שאכלתי….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:50 30.06.2022)

שמחה שאהבת את המתכון🙂

avatar
ענבל (16:26 28.06.2022)

יש לך רעיון לעוד סוגי מלית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 28.06.2022)

היי,
אפשר למלא כמעט כל דבר:
ממרח שוקולד עם אגוזים/קוקוס,
ריבת חלב,
סוכר חום וקינמון,
מלית תפוחים,
מילוי גבינה,
ועוד…😊

avatar
ענבל (18:43 28.06.2022)

נשמע מעולה!
יש מצב שאת כותבת בכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 28.06.2022)

את הממרחים כמו שוקולד פשוט מורחים לפי הכמות של הפילו.
לסוכר וקינמון תערבבי 3/4 כוס סוכר+ כפית מחוקה קינמון ותפזרי על הבצק.
מלית תפוחים תוכלי להכין לפי המתכון הזה.
למלית גבינה: 250 גרם גבינת טוב טעם/ריקוטה/כנען+ 2 כפות סוכר+ כף אינסטנט פודינג וניל.
בהצלחה!

avatar
מור (19:32 17.05.2022)

יש לי מתכון זהה לזה שאני מכינה המון שנים אבל התוספת שלי שמיד אחרי האפייה כשזה חם אני מזלפת מייפל. זה נותן פריכות שנשארת כל הזמן גם שבוע במקרר! בהצלחה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 17.05.2022)

תודה על השיתוף(:

avatar
פנינה כהן (23:28 11.12.2021)

וואוו נשמע מושלם!!!
האם אפשר להכין יום מראש?
ואיך רצוי לאחסן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:38 12.12.2021)

היי,
מומלץ להגיש סמוך להכנה כי המרקם מאבד מהפריכות לאחר קירור.
אם אין אפשרות- אפשר לאחסן עטוף היטב במקרר.

avatar
רחלי (13:51 27.09.2021)

שלימות של מתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 27.09.2021)

איזה כיף שאהבת(:

avatar
מיטל (12:35 25.08.2021)

שלום רב אפרת האם ניתן להכין מבצק פילו שלם ולא מעלי פילו? תודה רבה ושנה טובה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 25.08.2021)

היי מיטל,
מה הכוונה בצק פילו שלם? הפילו בד”כ מגיעים בצורת עלים.

לקריאת כל התגובות