זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 פילטים של דג דניס (כ-500 גרם)
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
שליש כפית כמון
כף עלי כוסברה קצוצים דק
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים את הפילטים על נייר האפיה כאשר הצד של העור מופנה כלפי מטה.
-מערבבים בקערית שמן זית, מיץ לימון, שום קצוץ, כמון, עלי כוסברה, מלח ופלפל שחור. בעזרת כף מורחים את הפילטים בתערובת.
-מכניסים לתנור החם למשך 10-12 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן להגיש עם פירה בטטה, ירקות צלויים בתנור, ירקות בעשבי תיבול.
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- מתכון לשווארמה |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
איך עושים את המתכון הזה אם הדג לא פילה? הדג שלם בלי הראש..
היי אלי,
כמו באופן ההכנה במתכון הזה- דג דניס שלם בתנור.
שלום אפרת.
נהנינו מאד ממתכון זה.
תודה לך.
שמחה שנהניתם❤️
ערב טוב לך,
אני רוצה להכין פילה בורי בתנור.
לא מצאתי אצל מתכון
אולי תוכלי לעזור לי בשאלתי:
פילה אמנון אני אופה כרבע שעה, זה נכון גם לפילה בורי?
תודה רבה ושבת שלום וברכה!
היי
15-20 דקות אמורות להספיק(:
הי, האם המתכון יתאים גם לסלמון?
היי,
כן, מתאים גם לסלמון(:
שלום אפרת,
באיזה חלק של התנור את מניחה את התבנית?
אם אכין ערב לפני, כשאחמם אעטוף את הדג בנייר אלומיניום, על מנת שלא יתייבש?
היי,
באופן כללי יש לאפות במרכז התנור.
את יכולה לחמם עם נייר כסף, אבל אפשר לחמם את התנור על חום נמוך מעט יותר (170 מעלות) כדי שלא לייבש את הדג.
האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה או כוסברה יבשה ?
כן שירי, אפשר. תתחילי בחצי כפית ותוסיפי לפי הטעם😊
היי אפרת.רוצה לנסות את המתכון הזה ולראשונה בכלל עם פילה דניס.
האם אין צורך להשרות קודם בלימון? )כמו לדוגמא המושט).
הא ם יש אפשרות שהד דניס יצא יותר שחום מלמעלה מבלי לפגוע בעסיסיות שלו?
האם ניתן להכין ערב לפני עד האפיה? ולמחרת לאפות? (מפאת חוסר זמן)
והכי חשוב איך מחממים לארות ערב שישי?
סליחה על הבורות. תודה רבה
היי ענת,
-לא חייב להשרות את הדגים לפני כן עם לימון היות ובתיבול יש לימון, אבל אפשר.
-כדי לקבל דג שחום יותר- אפשר לאפות כמה דקות יותר.
-אפשר להכין את הדג ערב לפני האפייה ולשמור במקרר. מומלץ להשתמש בדג עד 24 שעות מרגע ההפשרה וההכנה.
-את הדג המוכן אפשר לחמם בתנור כמה דקות על 190 מעלות או על הפלטה מכוסה.
בהצלחה😊
תודה רבה רבה על התשובות.
קונה היום פילטים טריים ורוצה לתבל מחר בערב ולמקרר.
את הפילטים שאקנה היום -לשים במקרר נכון? לא במקפיא?תודה רבה
אם תכיני רק מחר בערב עדיף לשמור במקפיא ולהוציא להפשרה על השיש מחר בשעות הבוקר-צהריים.
תודה רבה אפרת.
אפרת, שלומות.
חזרתי לדווח על התוצאות. אז ככה: הדגים יצאו מעולה (אמנון), כנ”ל גם מרק ארטישוק ירושלמי (זכיתי לתשבוחות אפילו מאבי, בן 82, שדי בררן בענייני האוכל. עם קרוטונים שונים זה הלך מצויין. שוקלת בפעם הבאה להמיר כוס של מים בחלב או קרם קוקוס או שמנת לבישול. הכנתי גם עוגת קרמבו שהיתה די נחמדה, אבל התחתית יצאה עבה מדי (330 ג’). לדעתי אפשר להסתפק בפחות. בסך הכל, תודות לאתרך הנהדר, לא עבדתי קשה מדי (היו מנות נוספות ממקורות אחרים). המון תודות והמשיכי בפועלך עוד ועוד להנאת כל המשתמשים במתכונים שאת מביאה.
היי רימה,
שמחה מאד שנהניתם מהמתכונים😊 אגב, לגבי מרק הארטישוק- שמנת לבישול אכן תשדרג את הטעם בכמה רמות:)
אפרת, שלום שוב,
אני רוצה להכין גם את הדגים האלה לחג. מהן הכמויות ל-10? האם אפשר להשרות אותם במרינדה בבוקר ולאפות בערב או לא כדאי? האם אפשר להמיר את הכוסברה בטימין יבש? או תבלין יבש אחר?
היי,
לא מומלץ להשרות את הדגים למשך זמן ממושך כזה.
ל-10 מנות תשתמשי ב-10 פילטים ותכפילי פי 2 את כמויות התיבול (במלח תצטרכי להוסיף קצת יותר מחצי כפית).
אפשר להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
בהצלחה וחג שמח יקירה😊
הי חג שמח,
אפשר רוזמרין או טימין במקום הכוסברה או שעדיף כוסברה?
היי אוסי,
זה תלוי בטעם האישי:) מה שיותר אוהבים…
אפרת יקרה, תודה על עוד מתכון מוצלח. הכנתי עם פירה, יצא טעים מאוד!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל
יצא ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
בישלתי ממש לפי המתכון יצא בינגו
שמחה לשמוע 🙂
עכשיו הכנתי לצהריים את הדג דניס יחד עם פירה בצד ויצא שלמות מתכון מעולה מהיר וטעים בטירוף!!!
נראה מצוין 🙂
תודה סיון
האם אפשרי להכין עם פילה לברק?
כן.
הכנתי בדיוק לפי המתכון, יצא מעולה!!!!
ממליצה בחום
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!
יצא פצצה ! במקום כוסברה שלא היה בבית… עלי רוזמרין טריים. יצא אששש! תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רונן
ממליצה לך לשים בתנור רבע שעה לפני הארוחה. חימום דגים פוגם בהם
האם יש לך מתכון לדניס שלם על האש?
על האש לא.
היי..במקום כוסברה הוספתי קצת יוגורט ציזיקי עם שמיר. יצא מעולה. דעתך?
נשמע מעולה 🙂
קל להכנה וממש טעים!
שמחה שאהבת 🙂
הי
המתכון מעולה אחת ממנות הדגים היותר טעימות שאכלתי.
הכנתי עם דגים טריים.
כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך הוא מתכון מנצח
תודה:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה חני 💜
שלום!
האם ניתן להכין את המתכון עם פילה מרלוזה במקום דניס? (יש לי פילה מרלוזה במקפיא) אם זה לא רעיון טוב, אולי יש הצעות אחרות מה אפשר להכין מפילה מרלוזה בתנור או במחבט (עדיף בתנור), אולי גם בשילוב ירקות? תודה רבה!
היי מרים,
אפשר להכין עם מרלוזה.
מתכונים נוספים שאפשר להכין עם מרלוזה (בתנור): פילה אמנון ברוטב לימון, פילה דג עם פלפלים.
שבוע מקסים 🙂
האם יוצא עים גם עם כוסברה קפואה טחונה?
כן.
אפרת המקסימה!אין צורך להשרות את הפילטים במלח ומיץ לימון מראש?אפשר להשתמש בתבלין פטרוזיליה יבש במקום פטרוזיליה טרייה וכמה לשים ל6 פילטים?תודה רבה!
היי שרון,
אין צורך להשרות מראש.
ל-6 פילטים כדאי לתבל ב-3 כפות שמן זית, 5 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום קצוצות, חצי כפית כמון, חצי כפית תבלין פטרוזיליה, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
מתכון נפלא! פשוט, קל ומנצח.
תודה רבה.
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה. עוד שאלונת, אם אני מכינה בצהריים לערב, איך מחממים אותם?תודה
אפשר לחמם כמה דקות בתנור.
היי, מה נשמע?. אני רוצה להכין את הפילטים האלו, פעם ראשונה שלי בהכנת דגים. אם אני קונה פילטים קפואים, בבודדים, האם אני צריכה להפשיר אותם קודם? במקרר או בחוץ?. שאלה נוספת, אנחנו רגישים ל”ריח של דגים”, מה אפשר לעשות כדי לנדף את הריח? תודה רבה רבה.
היי שר,
יש צורך להפשיר את הפילטים. עדיף במקרר כל הלילה.
לגבי הריח, אפשר להשרות במיץ לימון במשך כ-10 דקות ולשטוף. זה בדר”כ מנטרל את הריח.
בהצלחה 🙂
הי איך מפשירים דגים קפואים? אם במקרר- המקרר לא יסריח מריח של דג?
עדיף במקרר יחד עם העטיפה שלהם ואז אין ריח
היי זה לא יתייבש אם בע”ה אכין בצהריים לערב ? (ביום שישי )
לא אמורה להיות בעיה כל עוד זה מכוסה בנייר כסף.
אפרת המקסימה!הכנתי עכשיו לצהריים לי ולבעלי ויצא טעים כל כך!תודה רבה ושבת נעימה לכולנו
תודה שרון, שמחה שנהניתם 🙂
אפרת המקסימה!אפשר להכין עם פילטים של אמנון?אפשר פטרויזיליה במקום במקום כוסברה ובלי כמון?מה כמות המרכיבים ל-6 פילטים?תודה רבה!
היי שרון,
אפשר להכין עם פילטים של אמנון.
כמות ל6 פילטים:
3 כפות שמן זית
4.5 כפות לימון
3 שיני שום קצוצות
חצי כפית כמון
כף גדושה עלי כוסברה קצוצים
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
הכמון והכוסברה מוסיפים טעם אבל אם את פחות אוהבת את יכולה להכין גם בלי ולשים פטרוזיליה במקום. קחי בחשבון שהתיבול ייצא עדין.
במידה ואני רוצה להשתמש בטוסטר אופן לכמה מעלות וכמה דקות אני צריכה להכניס לטוסטר אופן או שזה לא מומלץ
היי מלי,
זה משתנה בין טוסטר אחד לאחר אבל אם לא יודעים כדאי לאפות בטמפ’ ולפי הזמן שרשום במתכון וכמובן לבדוק את הדג במהלך האפיה וגם בסוף.