זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 פילטים של דג דניס (כ-500 גרם)
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
שליש כפית כמון
כף עלי כוסברה קצוצים דק
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים את הפילטים על נייר האפיה כאשר הצד של העור מופנה כלפי מטה.
-מערבבים בקערית שמן זית, מיץ לימון, שום קצוץ, כמון, עלי כוסברה, מלח ופלפל שחור. בעזרת כף מורחים את הפילטים בתערובת.
-מכניסים לתנור החם למשך 10-12 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן להגיש עם פירה בטטה, ירקות צלויים בתנור, ירקות בעשבי תיבול.
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- דג מטוגן |
- סלמון בסילאן וסויה |
- אצבעות דג בציפוי |
- סלמון ברוטב צ’ילי וסויה |
- פילה דג עם ירקות בתנור |
- סלמון בתנור בג’ינג’ר ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
תגובות
הי חג שמח,
אפשר רוזמרין או טימין במקום הכוסברה או שעדיף כוסברה?
היי אוסי,
זה תלוי בטעם האישי:) מה שיותר אוהבים…
אפרת יקרה, תודה על עוד מתכון מוצלח. הכנתי עם פירה, יצא טעים מאוד!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל
יצא ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
בישלתי ממש לפי המתכון יצא בינגו
שמחה לשמוע 🙂
עכשיו הכנתי לצהריים את הדג דניס יחד עם פירה בצד ויצא שלמות מתכון מעולה מהיר וטעים בטירוף!!!
נראה מצוין 🙂
תודה סיון
האם אפשרי להכין עם פילה לברק?
כן.
הכנתי בדיוק לפי המתכון, יצא מעולה!!!!
ממליצה בחום
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!
יצא פצצה ! במקום כוסברה שלא היה בבית… עלי רוזמרין טריים. יצא אששש! תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רונן
ממליצה לך לשים בתנור רבע שעה לפני הארוחה. חימום דגים פוגם בהם
האם יש לך מתכון לדניס שלם על האש?
על האש לא.
היי..במקום כוסברה הוספתי קצת יוגורט ציזיקי עם שמיר. יצא מעולה. דעתך?
נשמע מעולה 🙂
קל להכנה וממש טעים!
שמחה שאהבת 🙂
הי
המתכון מעולה אחת ממנות הדגים היותר טעימות שאכלתי.
הכנתי עם דגים טריים.
כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך הוא מתכון מנצח
תודה:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה חני 💜
שלום!
האם ניתן להכין את המתכון עם פילה מרלוזה במקום דניס? (יש לי פילה מרלוזה במקפיא) אם זה לא רעיון טוב, אולי יש הצעות אחרות מה אפשר להכין מפילה מרלוזה בתנור או במחבט (עדיף בתנור), אולי גם בשילוב ירקות? תודה רבה!
היי מרים,
אפשר להכין עם מרלוזה.
מתכונים נוספים שאפשר להכין עם מרלוזה (בתנור): פילה אמנון ברוטב לימון, פילה דג עם פלפלים.
שבוע מקסים 🙂
האם יוצא עים גם עם כוסברה קפואה טחונה?
כן.
אפרת המקסימה!אין צורך להשרות את הפילטים במלח ומיץ לימון מראש?אפשר להשתמש בתבלין פטרוזיליה יבש במקום פטרוזיליה טרייה וכמה לשים ל6 פילטים?תודה רבה!
היי שרון,
אין צורך להשרות מראש.
ל-6 פילטים כדאי לתבל ב-3 כפות שמן זית, 5 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום קצוצות, חצי כפית כמון, חצי כפית תבלין פטרוזיליה, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
מתכון נפלא! פשוט, קל ומנצח.
תודה רבה.
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה. עוד שאלונת, אם אני מכינה בצהריים לערב, איך מחממים אותם?תודה
אפשר לחמם כמה דקות בתנור.
היי, מה נשמע?. אני רוצה להכין את הפילטים האלו, פעם ראשונה שלי בהכנת דגים. אם אני קונה פילטים קפואים, בבודדים, האם אני צריכה להפשיר אותם קודם? במקרר או בחוץ?. שאלה נוספת, אנחנו רגישים ל”ריח של דגים”, מה אפשר לעשות כדי לנדף את הריח? תודה רבה רבה.
היי שר,
יש צורך להפשיר את הפילטים. עדיף במקרר כל הלילה.
לגבי הריח, אפשר להשרות במיץ לימון במשך כ-10 דקות ולשטוף. זה בדר”כ מנטרל את הריח.
בהצלחה 🙂
היי זה לא יתייבש אם בע”ה אכין בצהריים לערב ? (ביום שישי )
לא אמורה להיות בעיה כל עוד זה מכוסה בנייר כסף.
אפרת המקסימה!הכנתי עכשיו לצהריים לי ולבעלי ויצא טעים כל כך!תודה רבה ושבת נעימה לכולנו
תודה שרון, שמחה שנהניתם 🙂
אפרת המקסימה!אפשר להכין עם פילטים של אמנון?אפשר פטרויזיליה במקום במקום כוסברה ובלי כמון?מה כמות המרכיבים ל-6 פילטים?תודה רבה!
היי שרון,
אפשר להכין עם פילטים של אמנון.
כמות ל6 פילטים:
3 כפות שמן זית
4.5 כפות לימון
3 שיני שום קצוצות
חצי כפית כמון
כף גדושה עלי כוסברה קצוצים
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
הכמון והכוסברה מוסיפים טעם אבל אם את פחות אוהבת את יכולה להכין גם בלי ולשים פטרוזיליה במקום. קחי בחשבון שהתיבול ייצא עדין.
במידה ואני רוצה להשתמש בטוסטר אופן לכמה מעלות וכמה דקות אני צריכה להכניס לטוסטר אופן או שזה לא מומלץ
היי מלי,
זה משתנה בין טוסטר אחד לאחר אבל אם לא יודעים כדאי לאפות בטמפ’ ולפי הזמן שרשום במתכון וכמובן לבדוק את הדג במהלך האפיה וגם בסוף.