זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 פילטים של דניס עם העור (כ-700 גרם)
4 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
רבע כפית מלח
אופן הכנה:
-מתבלים כל פילה דג בשמן זית משני הצדדים. מערבבים בקערית מיץ לימון, שום כתוש, כוסברה קצוצה ומלח ומתבלים את החלק העליון (החלק בלי העור).
-מחממים מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (אין צורך לשמן כי שימנו את הפילה). כשהמחבת חמה מניחים עליה את הפילטים כאשר העור כלפי מטה. מטגנים על אש בינונית במשך כ-3 דקות. בעזרת תרווד הופכים את הפילטים צד, מכסים את המחבת ומשאירים 2-3 דקות, תלוי בעובי הנתח.
*תוספות שמתאימות להגיש עם פילה דניס: תפוח אדמה במיקרוגל, מניפת תפוחי אדמה, פירה תפו”א, פירה בטטה, פרוסות ירקות בתנור, סלט ירקות אפויים, שעועית ירוקה בשום ולימון.
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
זה יעבוד בנינג’ה גריל?
כן, בטח(:
אפשר לשלב חמאה בשלב הטיגון?
כן(:
אפשרי עם בקלה?
היי טליה,
אפשר(:
אני ניסיתי את זה עם סלמון וזה יצא מעולה !!!
תודה
מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
טעים! הבעיה העיקרית היא שהרוטב ששמים על החלק העליון פוגע בצריבה של הטיגון, והעור לא יוצא קריספי אלא מושי כזה. מה הפתרון?
היי רחל,
אם את רוצה שהעור ייצא קריספי אז חשוב לייבש את הדג היטב בעזרת מגבת נייר לפני תחילת הצריבה. לאחר מכן לשמן את הדג מכל הצדדים ולתבל בתבלינים יבשים: כוסברה מיובשת, מלח ומעט פלפל שחור. אפשר לשים שום כתוש או אבקת שום.
לימון אפשר להוסיף לפני שאוכלים.
שלום! האם אפשר להשתמש כוסברה או פטרוזיליה יבשה??😍
כן. אפשר לשים כחצי כפית כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.
תודה רבה על מתכון קל ופשוט מצוין הוספתי מלח אטלנטי וממרח של לימון כבוש. יצא מושלם!!! ההןראות ברורות ומדויקות. שוב תודה♡
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה
היי רציתי לשאול…אין לי נסיון בבישול איך אנמ יידע שהדג מוכן?
אפשר לחתוך את הדג באמצע ולבדוק. אם הבשר שלו לבן הוא מוכן.
מתכון מעולה. הכנתי בתנור והשתמשתי בפילה מושט. יצא ממש טעים. תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום, אם אין לי אפשרות לכסות את המחבת (אין מכסה)
מה הפיתרון?
תשתמשי במכסה של סיר אחר שיש לך, אפילו אם הוא לא בדיוק באותו הגודל של המחבת. זה עדיף מלא לכסות בכלל.
עשיתי בלי כוסבה. יצא מצויין!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רון
אגב השתמשתי באמנון ללא עור
שלום,
האם זה יוצא טעים באותה מידה עם כוסברה קפואה קצוצה כזו ?
כן, זה ייצא טעים.
יצא מדהים, תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
קל וטעים! תודה רבה!
תודה דפנה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת. אצלנו בבית אני מכין אשתי (הפולנייה שתחיה) מגיעה לשולחן. יצא אליפות. נגמרה הארוחה, הפולנייה אומרת: “תשמור את המתכון”. אין מחמאה ענקית מזו. שתדעי לך….
קודם כל אם אתה מבשל היא כבר זכתה 🙂
אני שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן!
האם מתאים להחליף את הכוסברה בבזיליקום טרי? לא אוהבים כוסברה וגם לא פטרוזיליה
כן אפשר.
הכנתי מהאתר שלך פילה דג עם דבש שיצא מעולה. לא מוצאת את המתכון. אפשר לקבל קישור?
היי רחל,
יש סלמון ברוטב דבש וחרדל ויש סלמון ברוטב דבש וסויה.
היי אפרת,
האם אפשר להכין גם בתנור? אם כן, אז כמה מעלות וכמה זמן?
כן, אפשר. יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות. להניח בתבנית את הדג כשהצד של העור כלפי מטה ולאפות כ-10 דקות.
איזה מתכונים טובים אפשר לעשות לדג מושט? תודה
דג מושט שלם או פילה?
פילה, מה שקונים מוכן במנות אישיות קטנות, תודה!
אז יש המון מתכונים טובים. פילה מושט הולך טוב עם רוטב. אפשר להכין איתו את מתכון פילה אמנון ברוטב אדום חריף, חריימה, פילה אמנון מבושל בירקות.
אם לא רוצים דג ברוטב אפשר להכין גם פילה אמנון בתנור.
תודה, ננסה ונעדכן אי”ה אחרי שבת
היי אפרת. האם עם דג אמנון גם יוצא טוב?
תודה!
כן, ייצא מצוין.
נראה טעים. מתה על דניס. יכול לעבוד במחבת פסים? וגם – יש תחליף לכוסברה למי שלא אוהב? תודה!
כן, אפשר להשתמש במחבת פסים.
אפשר להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה.
בוקר טוב!
1. מה זה מחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואם אין לי אפשר להשתמש במחבת רגיל?
2. מה זה תרווד, אפשר לראות תמונה?
תודה רבה ויום נפלא.
בוקר אור 🙂
1. הכוונה למחבת רגילה שהתחתית שלה בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון, ברזל יצוק. מחבת מנירוסטה פחות מתאימה.
2. מצורפת תמונה של תרווד.
יום נפלא
היי אפרת צהריים טובים, מתכון מושלם.איפה את ממליצה לאחסן תבלינים??
היי אלירן,
אני מאחסנת במקפיא כך הם נשמרים הכי טריים (מומלץ במיוחד בקיץ/ימים חמים).
תודה רבה . לכמה זמן ממולץ לאחסן את זה במקפיא??
תבלינים יכולים להשמר במקפיא כשנה.
תודה על הכול.