שום דבר לא נמצא

פילה דניס במחבת שמוכן תוך פחות מ-10 דקות

פילה דניס במחבת

מצרכים:

4 פילטים של דניס עם העור (כ-700 גרם)

4 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק

רבע כפית מלח

אופן הכנה:

-מתבלים כל פילה דג בשמן זית משני הצדדים. מערבבים בקערית מיץ לימון, שום כתוש, כוסברה קצוצה ומלח ומתבלים את החלק העליון (החלק בלי העור).

-מחממים מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (אין צורך לשמן כי שימנו את הפילה). כשהמחבת חמה מניחים עליה את הפילטים כאשר העור כלפי מטה. מטגנים על אש בינונית במשך כ-3 דקות. בעזרת תרווד הופכים את הפילטים צד, מכסים את המחבת ומשאירים 2-3 דקות, תלוי בעובי הנתח.

*תוספות שמתאימות להגיש עם פילה דניס: תפוח אדמה במיקרוגל, מניפת תפוחי אדמה, פירה תפו"א, פירה בטטה, פרוסות ירקות בתנור, סלט ירקות אפויים, שעועית ירוקה בשום ולימון.

ראו גם
אורז עם תירס ושמיר
אלפחורס

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
רחל (13:12 7.09.2019)

טעים! הבעיה העיקרית היא שהרוטב ששמים על החלק העליון פוגע בצריבה של הטיגון, והעור לא יוצא קריספי אלא מושי כזה. מה הפתרון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 7.09.2019)

היי רחל,
אם את רוצה שהעור ייצא קריספי אז חשוב לייבש את הדג היטב בעזרת מגבת נייר לפני תחילת הצריבה. לאחר מכן לשמן את הדג מכל הצדדים ולתבל בתבלינים יבשים: כוסברה מיובשת, מלח ומעט פלפל שחור. אפשר לשים שום כתוש או אבקת שום.
לימון אפשר להוסיף לפני שאוכלים.

Avatar
מירב (13:15 7.08.2019)

שלום! האם אפשר להשתמש כוסברה או פטרוזיליה יבשה??😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:39 8.08.2019)

כן. אפשר לשים כחצי כפית כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.

Avatar
לאה (23:25 5.08.2019)

תודה רבה על מתכון קל ופשוט מצוין הוספתי מלח אטלנטי וממרח של לימון כבוש. יצא מושלם!!! ההןראות ברורות ומדויקות. שוב תודה♡

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:19 6.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה

Avatar
הודיה (13:17 5.08.2019)

היי רציתי לשאול…אין לי נסיון בבישול איך אנמ יידע שהדג מוכן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 5.08.2019)

אפשר לחתוך את הדג באמצע ולבדוק. אם הבשר שלו לבן הוא מוכן.

Avatar
אדיס (19:36 24.01.2019)

מתכון מעולה. הכנתי בתנור והשתמשתי בפילה מושט. יצא ממש טעים. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 24.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
הדס (18:36 21.11.2018)

שלום, אם אין לי אפשרות לכסות את המחבת (אין מכסה)
מה הפיתרון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 21.11.2018)

תשתמשי במכסה של סיר אחר שיש לך, אפילו אם הוא לא בדיוק באותו הגודל של המחבת. זה עדיף מלא לכסות בכלל.

Avatar
רון (20:13 15.10.2018)

עשיתי בלי כוסבה. יצא מצויין!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 15.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רון

Avatar
רון (21:21 16.10.2018)

אגב השתמשתי באמנון ללא עור

Avatar
ש. (15:14 11.07.2018)

שלום,
האם זה יוצא טעים באותה מידה עם כוסברה קפואה קצוצה כזו ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 11.07.2018)

כן, זה ייצא טעים.

Avatar
טניה (16:04 13.05.2018)

יצא מדהים, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 13.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
דפנה (16:28 16.04.2018)

קל וטעים! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 16.04.2018)

תודה דפנה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
רונן (21:42 13.04.2018)

היי אפרת. אצלנו בבית אני מכין אשתי (הפולנייה שתחיה) מגיעה לשולחן. יצא אליפות. נגמרה הארוחה, הפולנייה אומרת: "תשמור את המתכון". אין מחמאה ענקית מזו. שתדעי לך….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 14.04.2018)

קודם כל אם אתה מבשל היא כבר זכתה 🙂
אני שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
יעל (15:22 23.03.2018)

האם מתאים להחליף את הכוסברה בבזיליקום טרי? לא אוהבים כוסברה וגם לא פטרוזיליה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 23.03.2018)

כן אפשר.

Avatar
רחל (10:23 2.03.2018)

הכנתי מהאתר שלך פילה דג עם דבש שיצא מעולה. לא מוצאת את המתכון. אפשר לקבל קישור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 2.03.2018)
Avatar
עינת (16:26 9.02.2018)

היי אפרת,
האם אפשר להכין גם בתנור? אם כן, אז כמה מעלות וכמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 9.02.2018)

כן, אפשר. יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות. להניח בתבנית את הדג כשהצד של העור כלפי מטה ולאפות כ-10 דקות.

Avatar
יהודית (10:22 8.02.2018)

איזה מתכונים טובים אפשר לעשות לדג מושט? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 8.02.2018)

דג מושט שלם או פילה?

Avatar
יהודית (12:13 8.02.2018)

פילה, מה שקונים מוכן במנות אישיות קטנות, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 8.02.2018)

אז יש המון מתכונים טובים. פילה מושט הולך טוב עם רוטב. אפשר להכין איתו את מתכון פילה אמנון ברוטב אדום חריף, חריימה, פילה אמנון מבושל בירקות.
אם לא רוצים דג ברוטב אפשר להכין גם פילה אמנון בתנור.

Avatar
יהודית (13:23 8.02.2018)

תודה, ננסה ונעדכן אי"ה אחרי שבת

Avatar
אולגה (09:39 8.02.2018)

היי אפרת. האם עם דג אמנון גם יוצא טוב?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 8.02.2018)

כן, ייצא מצוין.

Avatar
שרון (11:28 6.02.2018)

נראה טעים. מתה על דניס. יכול לעבוד במחבת פסים? וגם – יש תחליף לכוסברה למי שלא אוהב? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 6.02.2018)

כן, אפשר להשתמש במחבת פסים.
אפשר להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה.

Avatar
רבקה (10:14 6.02.2018)

בוקר טוב!
1. מה זה מחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואם אין לי אפשר להשתמש במחבת רגיל?
2. מה זה תרווד, אפשר לראות תמונה?
תודה רבה ויום נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 6.02.2018)

בוקר אור 🙂
1. הכוונה למחבת רגילה שהתחתית שלה בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון, ברזל יצוק. מחבת מנירוסטה פחות מתאימה.
2. מצורפת תמונה של תרווד.
יום נפלא

Avatar
אלירן (12:57 5.02.2018)

היי אפרת צהריים טובים, מתכון מושלם.איפה את ממליצה לאחסן תבלינים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 5.02.2018)

היי אלירן,
אני מאחסנת במקפיא כך הם נשמרים הכי טריים (מומלץ במיוחד בקיץ/ימים חמים).

Avatar
אלירן (20:55 5.02.2018)

תודה רבה . לכמה זמן ממולץ לאחסן את זה במקפיא??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 5.02.2018)

תבלינים יכולים להשמר במקפיא כשנה.

Avatar
אלירן (05:53 6.02.2018)

תודה על הכול.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.