שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

4 פילטים של דניס עם העור (כ-700 גרם)

4 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק

רבע כפית מלח

אופן הכנה:

-מתבלים כל פילה דג בשמן זית משני הצדדים. מערבבים בקערית מיץ לימון, שום כתוש, כוסברה קצוצה ומלח ומתבלים את החלק העליון (החלק בלי העור).

-מחממים מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (אין צורך לשמן כי שימנו את הפילה). כשהמחבת חמה מניחים עליה את הפילטים כאשר העור כלפי מטה. מטגנים על אש בינונית במשך כ-3 דקות. בעזרת תרווד הופכים את הפילטים צד, מכסים את המחבת ומשאירים 2-3 דקות, תלוי בעובי הנתח.

*תוספות שמתאימות להגיש עם פילה דניס: תפוח אדמה במיקרוגל, מניפת תפוחי אדמה, פירה תפו”א, פירה בטטה, פרוסות ירקות בתנור, סלט ירקות אפויים, שעועית ירוקה בשום ולימון.

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם תירס ושמיר
אלפחורס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Natali Kochavi (18:23 7.03.2020)

אני ניסיתי את זה עם סלמון וזה יצא מעולה !!!
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 7.03.2020)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

רחל (13:12 7.09.2019)

טעים! הבעיה העיקרית היא שהרוטב ששמים על החלק העליון פוגע בצריבה של הטיגון, והעור לא יוצא קריספי אלא מושי כזה. מה הפתרון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 7.09.2019)

היי רחל,
אם את רוצה שהעור ייצא קריספי אז חשוב לייבש את הדג היטב בעזרת מגבת נייר לפני תחילת הצריבה. לאחר מכן לשמן את הדג מכל הצדדים ולתבל בתבלינים יבשים: כוסברה מיובשת, מלח ומעט פלפל שחור. אפשר לשים שום כתוש או אבקת שום.
לימון אפשר להוסיף לפני שאוכלים.

מירב (13:15 7.08.2019)

שלום! האם אפשר להשתמש כוסברה או פטרוזיליה יבשה??😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:39 8.08.2019)

כן. אפשר לשים כחצי כפית כוסברה או פטרוזיליה מיובשת.

לאה (23:25 5.08.2019)

תודה רבה על מתכון קל ופשוט מצוין הוספתי מלח אטלנטי וממרח של לימון כבוש. יצא מושלם!!! ההןראות ברורות ומדויקות. שוב תודה♡

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:19 6.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה

הודיה (13:17 5.08.2019)

היי רציתי לשאול…אין לי נסיון בבישול איך אנמ יידע שהדג מוכן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 5.08.2019)

אפשר לחתוך את הדג באמצע ולבדוק. אם הבשר שלו לבן הוא מוכן.

אדיס (19:36 24.01.2019)

מתכון מעולה. הכנתי בתנור והשתמשתי בפילה מושט. יצא ממש טעים. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 24.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

הדס (18:36 21.11.2018)

שלום, אם אין לי אפשרות לכסות את המחבת (אין מכסה)
מה הפיתרון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 21.11.2018)

תשתמשי במכסה של סיר אחר שיש לך, אפילו אם הוא לא בדיוק באותו הגודל של המחבת. זה עדיף מלא לכסות בכלל.

רון (20:13 15.10.2018)

עשיתי בלי כוסבה. יצא מצויין!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 15.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רון

רון (21:21 16.10.2018)

אגב השתמשתי באמנון ללא עור

ש. (15:14 11.07.2018)

שלום,
האם זה יוצא טעים באותה מידה עם כוסברה קפואה קצוצה כזו ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 11.07.2018)

כן, זה ייצא טעים.

טניה (16:04 13.05.2018)

יצא מדהים, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 13.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

דפנה (16:28 16.04.2018)

קל וטעים! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 16.04.2018)

תודה דפנה, שמחה שאהבת 🙂

רונן (21:42 13.04.2018)

היי אפרת. אצלנו בבית אני מכין אשתי (הפולנייה שתחיה) מגיעה לשולחן. יצא אליפות. נגמרה הארוחה, הפולנייה אומרת: “תשמור את המתכון”. אין מחמאה ענקית מזו. שתדעי לך….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 14.04.2018)

קודם כל אם אתה מבשל היא כבר זכתה 🙂
אני שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן!

יעל (15:22 23.03.2018)

האם מתאים להחליף את הכוסברה בבזיליקום טרי? לא אוהבים כוסברה וגם לא פטרוזיליה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 23.03.2018)

כן אפשר.

רחל (10:23 2.03.2018)

הכנתי מהאתר שלך פילה דג עם דבש שיצא מעולה. לא מוצאת את המתכון. אפשר לקבל קישור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 2.03.2018)
עינת (16:26 9.02.2018)

היי אפרת,
האם אפשר להכין גם בתנור? אם כן, אז כמה מעלות וכמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 9.02.2018)

כן, אפשר. יש לחמם תנור מראש ל200 מעלות. להניח בתבנית את הדג כשהצד של העור כלפי מטה ולאפות כ-10 דקות.

יהודית (10:22 8.02.2018)

איזה מתכונים טובים אפשר לעשות לדג מושט? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 8.02.2018)

דג מושט שלם או פילה?

יהודית (12:13 8.02.2018)

פילה, מה שקונים מוכן במנות אישיות קטנות, תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 8.02.2018)

אז יש המון מתכונים טובים. פילה מושט הולך טוב עם רוטב. אפשר להכין איתו את מתכון פילה אמנון ברוטב אדום חריף, חריימה, פילה אמנון מבושל בירקות.
אם לא רוצים דג ברוטב אפשר להכין גם פילה אמנון בתנור.

יהודית (13:23 8.02.2018)

תודה, ננסה ונעדכן אי”ה אחרי שבת

אולגה (09:39 8.02.2018)

היי אפרת. האם עם דג אמנון גם יוצא טוב?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 8.02.2018)

כן, ייצא מצוין.

שרון (11:28 6.02.2018)

נראה טעים. מתה על דניס. יכול לעבוד במחבת פסים? וגם – יש תחליף לכוסברה למי שלא אוהב? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 6.02.2018)

כן, אפשר להשתמש במחבת פסים.
אפשר להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה.

רבקה (10:14 6.02.2018)

בוקר טוב!
1. מה זה מחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואם אין לי אפשר להשתמש במחבת רגיל?
2. מה זה תרווד, אפשר לראות תמונה?
תודה רבה ויום נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 6.02.2018)

בוקר אור 🙂
1. הכוונה למחבת רגילה שהתחתית שלה בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון, ברזל יצוק. מחבת מנירוסטה פחות מתאימה.
2. מצורפת תמונה של תרווד.
יום נפלא

אלירן (12:57 5.02.2018)

היי אפרת צהריים טובים, מתכון מושלם.איפה את ממליצה לאחסן תבלינים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 5.02.2018)

היי אלירן,
אני מאחסנת במקפיא כך הם נשמרים הכי טריים (מומלץ במיוחד בקיץ/ימים חמים).

אלירן (20:55 5.02.2018)

תודה רבה . לכמה זמן ממולץ לאחסן את זה במקפיא??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 5.02.2018)

תבלינים יכולים להשמר במקפיא כשנה.

אלירן (05:53 6.02.2018)

תודה על הכול.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.