זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם פילה אמנון, כ-4 פילטים (ניתן להכין עם דניס, בס וכו’)
תיבול: 2 כפיות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, 2-3 שיני שום כתושות
ציפוי: 4 כפות מלאות פירורי לחם (רצוי מוזהבים), 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
-פורשים נייר אפיה בתבנית. מניחים את הפילטים על נייר האפיה ומתבלים כל נתח בכף מיץ לימון, חצי כפית שמן זית, ושום כתוש.
-מערבבים בקערית פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל שחור ומניחים על הפילה. מהדקים היטב.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת צהריים
האם אפשר גםמעם דג סול?
כן
הכנתי ויצא מעולה!!
מיד נחטף!
שמחה לשמוע🙂
תודה על המתכון
האם צריך להפוך במהלך האפייה בתנור?
אין צורך להפוך:)
האם אפשר להכין עם דג בורי?
כן(:
אפשר להכין את הדגים היום ולהכניס לתנור רק מחר? שיהיה טרי לשבת….
לא מומלץ להשהות את הדגים למשך ארוך כזה.
היי נראה מושלם!
עם איזה תוספת אפשר לשלב ?
רוצה להכין לארוחת צהריים
תודה רבה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון🙂
אפשר להכין אורז, פירה תפו”א/בטטה, ירקות מבושלים או אפויים ועוד.
הדג יצא טעים מאוד תודה על המתכונים הטעימים
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
הכנתי היום יצא פשוט טעיםםםם!!!
תודה על המתכונים המדהימים:)
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
מתאים גם לדג סול?
היי,
כן, אפשר.
יצא פשוט מושלם, רך וטעים. המתכון האהוב עלינו.
תודה!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
תודה, האם מתאים גם עם דג בקלה?
היי,
כן.
הי אפרת
תודה על המתכונים המצוינים!!
שאלה- הדג יהיה טעים אם נכין אותו לפני שבת והוא יתחמם על הפלטה? או שבמקרה כזה עדיף לצפות משני הצדדים?
תודה!
היי,
כמובן שהכי טעים לאכול את הדג סמוך להכנה, אבל הוא יהיה טעים גם לאחר חימום על הפלטה.
מה שכן, היות ואין כאן רוטב הדג יצא קצת יותר יבש לאחר החימום. אין צורך לצפות משני הצדדים.
מכינה את זה כבר המון זמן תמיד יוצא מוצלח וטעים ממש. שאלה קצת טיפשית נגמר לי השמן זית. קריטי אם אני אשים קנולה? הכוונה זה ישנה משהו בטעם?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון🙂
אין בעיה להשתמש בשמן קנולה, הטעם כמעט לא ישתנה.
יצא מעולה! טעים וקל להכנה.
תודה רבה
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף🌺
אפשר להקפיא לאחר ההכנה?
היי דנה,
אפשר להקפיא(:
הכנתי עכשיו – טעים ביותר וקל בטירוף!!!
תודה רבה!!!!!
שמחה ממש שאהבת את המתכון🌺
איך זה נדבק
בזכות התיבול בשמן ולימון לפני כן.
תודה רבה על המתכונים זה עושה לי כיף במטבח להכין כל פעם משהו חדש או בתיבול חדש
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בקמח מצה במקום פירורי לחם ואם אפשר להוסיף קצת צ’ילי גרוס או סחוג כדי שיהיה יותר פיקנטי פווווול תודות על המתכונים
היי ציפורה,
חושבת שאפשר גם קמח מצה וגם להוסיף צ’ילי גרוס:).
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים – תמיד מככב על שולחן השבת – כל אח בנפרד.
האם מתאים עם דג מרלוזה? אם כן, יש תוספת שמתאימה לדג המסויים הזה? אף פעם לא ניסיתי…
היי נופר,
איזה כיף לקרוא! 🙂
יתאים מאוד עם דג מרלוזה, תאפי את הדג כ10-15 דק’.
תוספות אפשריות למנה-
תפוחי אדמה פריכים בשום, אורז עם כרובית, תפוחי אדמה מעוכים, תפוחי אדמה ועגבניות שרי בתנור
בתאבון 🙂
אפשר להשתמש בפנקו או עדיף פירורי לחם? יש לי רק לבנים
תודה!
היי מלה,
אין בעיה להשתמש בפנקו 🙂
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
תודה!
כבר הכנתי עם פנקו ויצא טעים מאוד…
קצת חיוור…
הוספתי עוד 5 דקות גריל.
אולי בפעם הבאה אוסיף פפריקה לפירורי הלחם בשביל הצבע.
מה דעתך?
נ.ב.
משתמשת באתר שלך המון ונהנית…
ממש תודות…
כן הפנקו יוצא קצת חיוור משום שהוא מאוד בהיר, אבל שווה את זה 😋
אין בעיה לגבי הפפריקה, יכולה לשים מעט
שמחה שאת נהנת מלה, שיהיה לך שבוע מקסים 🌸
מעולה תמשיכי לדאוג לנו לעוד מתכונים מנצחים.אלופת האלופות שבת שלום
תודה דורית ❤️
האם אפשר להשתמש בשמיר במקום בפטרוזיליה?
אפשר פשוט לוותר על הפטרוזיליה.
הכנתי, יצא מושלם!
שמחה לשמוע 🙂
היי, האם אפשר להכין עם דג הוליבוט ?
כן.
הכנתי יצא מושלם!!!
אני אף פעם לא מאוכזבת מהמתכונים שלך!!
נראה מעולה ❣️
תודה רחלי
יתאים למרוח במעט מיונז בנוסף למיץ לימון ןשמן זית?
אני חושבת שכן.
היי אפרת, לדעתך תתאים כוסברה במקום הפטרוזיליה? פשוט יותר אוהבת כוסברה:) תודה!
כן.
האם המתכון הזה מתאים גם לדג מושט
כן.
היי, האם אפשר להכין ללא פירורי לחם? מין גירסה כשרה לפסח.. תודה
אפשר להשתמש בפירורית כשל”פ ואפשר גם להכין בלי.
אפשר לצפות עם קוואקר מהיר הכנה?
יש לי מידי הרבה קופסאות שאני צריכה להתפטר מהם לפני פסח…
פחות מומלץ.
אני ממליצה לך לרשום “קוואקר” בחיפוש באתר. יש המון מתכונים שאת יכולה להכין.
הי אפרת.
יש דרך להכין עם קמח במקום פירורי לחם?
אני מכינה את המתכון עם דג סול אם זה משנה.
היי מוריה,
אני חושבת שציפוי קמח יותר מתאים אם מטגנים את הדג. לא ניסיתי באפיה.
שבת שלום 🙂
אפשר אם קמח מצה?
[זה מה שיש בבית…
נראה לי שכן.
הי אפרת, יש לי שאלה קצת טיפשית, איך מפשירים מושט קפוא מהסופר?
תודה רבה!
דווקא שאלה חכמה 🙂
הכי מומלץ זה להפשיר במקרר. אם אין זמן, אפשר לשים בתוך קערה גדולה עם מי ברז (עם העטיפה).
אפשר לעשות את הציפוי הזה לסלמון?
יש שינוי בהכנה/אפייה?
אפשר. אני ממליצה להוסיף כף סילאן לתיבול, זה מוסיף טעם.
זמן אפיה עשוי להתארך ל20 דקות.
היי אפרת,
אני מכינה ארוחה חלבית עם פסטה מוקרמת, לזניה (מהאתר שלך) ורביולי,
מה נראה לך יותר מתאים: הדג הזה או דג עם ירקות בתנור?
תודה
הדג הזה יכול להיות מתאים.
שלום רציתי לשאול האם לא צריך להשרות קודם עם לימון כדי להוציא את הטעם דג שיש במושט. בנוסף תודה על האתר הנפלא
אם זה דג טרי שאין לו ריח חזק אז אין צורך.
אם יש לדג ריח אפשר להשרות לפני.
מוצלח
תודה שרה 🙂
תודה יקרה על מתכונים משמחים ומנצחים תצליחי בכל!
האם ברבוניות יתאימו במתכון הזה?
כן אפשר.
שבוע נפלא 💜
רצינו
ברצוני נו
ברצוננו בבקשה לשאול מה עושים על מנתו
אנו משתמשים בפילה סלומון טרי שאנו מקפיאים למרות שאנו משרים אותו בלימון או חומץ ומלח ומים, זמן די ארוך,עדיין יש לו טעם דגי ביותר. האם זה בגלל שהוא יותר משבועיים במקפיא?
ואם זקוקים לכמות די גדולה של דגים, מה עושים? הולכים כל שבועיים לקנות דגים לשבועיים? (זה קצת מסובך כי אין לנו חנות קרובה עם דגים ואנו מזמינים משלוח שהוא גם זול יותר בחנות מסוימת). זה דג די יקר וחבל פשוט לזרוק אותו לפעמים לאחר שהכנו אותו.
תודה רבה.
אגב, הכנו את עוגת התפוז ושוקולד שלך ומאד נהנינו. אבל, השכבה התחתונה עם הקקאו כמעט ולא היה חומה, אולי כי היתה( קצת יותר גדולה מהשכבה התפוזית העליונה? שוב תודה!
שים
היי חני,
רצוי להקפיא סלמון טרי עד שבוע. מעבר לשבוע במקפיא הדג עדיין טוב למאכל אך הטעם מתחיל להפגע.
כדאי גם להפשיר את הדג לילה לפני במקרר.
אני מציעה לתכנן מראש ואם אתם קונים כמות גדולה אז באותו יום להכין חלק מהכמות (או לשמור במקרר ולהכין יום למחרת) וחלק להקפיא למשך שבוע.
לגבי העוגה, אם רוצים יותר שכבה חומה אפשר לצקת קודם את הבלילה הבהירה ומעליה את החומה.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת
האם המתכון הזה הולך עם דג סול?
כן.
תודה על המתכונים 🙂
צריך לעטוף את התבנית בנייר כסף ?
לא, אין צורך.
האם כדאי להשרות את הדג במיץ לימון לפני השימוש?
מספיק להשרות 5 דקות.
צריך לשטוף את הפילטים לפני ההכנה?
אם יש עור צריך להוריד אותו? אם כן איך? אם לא איזה צד עדיף שיהיה כלפי מעלה זה עם העור זה זה הבלי?
זה שמתבלים ומצפים רק צד אחד את העליון ולא את התתון זה בסדר? לא צריך לצפות ולתבל את שני הצדדים?
לא.
לא. הצד עם העור למטה.
כן.
אין צורך.
שום כתוש קפוא זה בסדר? פטרוזיליה יבשה זה בסדר ואם כן כמה לשים? פרורי לחם ללא גלוטן זה בסדר ואם כן כמה לשים?
שום כתוש קפוא זה בסדר. גם פירורי לחם ללא גלוטן (אותה כמות).
אפשר לשים חצי כפית פטרוזיליה יבשה.
היי 🙂
יש תמונה של פחזניות חחחחחח
אפרת האלופה!!!!!!!!!!
רציתי לומר לך שאין על האתר שלך הוא מגוון לנו את החיים!
עשי חיל!!!
ולשאלה: איזו תוספת תהיה מתאימה למתכון הזה?
תודה רבה!!!
תודה גאולה ❤️
תוספות שיכולות להתאים עם הדג:
תפוחי אדמה: תפוחי אדמה פריכים בשום, מניפת תפוחי אדמה, פירה תפוחי אדמה עם בטטה.
ירקות: קישואים ועגבניות בתנור, סלט ירקות אפויים, ירקות צלויים בתנור.
תודה רבה
יצא מצוין
מתכון קל וטעים
תודה ויקטור 🙂
זה לא יצא יבש?
צריך רוטב..
היי שרית,
המתכון הזה ספציפית הוא בלי רוטב. החלק החיצוני אמור להיות קצת פריך כאשר הדג יוצא עסיסי ורך מבפנים.
שלום אפרת האם את הדג מצפים רק למעלה או משני הצדדים. תודה מראש
היי רעיה,
אם זה דג שיש בו עור בחלק התחתון אז רק מלמעלה.
ניתן להשתמש בתבלין כוסברה/פטרוזיליה במקום?
כן. אפשר לשים חצי כפית תבלין פטרוזיליה או כוסברה (אפשר גם לשלב).
יום נפלא 🌺