שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

פילה דג בציפוי פריך, אפוי בתנור

פילה דג בציפוי

מצרכים:

500 גרם פילה אמנון, כ-4 פילטים (ניתן להכין עם דניס, בס וכו')

תיבול: 2 כפיות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, 2-3 שיני שום כתושות

ציפוי: 4 כפות מלאות פירורי לחם (רצוי מוזהבים), 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

-פורשים נייר אפיה בתבנית. מניחים את הפילטים על נייר האפיה ומתבלים כל נתח בכף מיץ לימון, חצי כפית שמן זית, ושום כתוש.

-מערבבים בקערית פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל שחור ומניחים על הפילה. מהדקים היטב.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות קינואה
קישואים, גמבה וזיתים

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
לידור (23:12 29.03.2020)

היי, האם אפשר להכין ללא פירורי לחם? מין גירסה כשרה לפסח.. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 30.03.2020)

אפשר להשתמש בפירורית כשל"פ ואפשר גם להכין בלי.

Avatar
שושח (12:36 16.02.2020)

אפשר לצפות עם קוואקר מהיר הכנה?
יש לי מידי הרבה קופסאות שאני צריכה להתפטר מהם לפני פסח…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:57 17.02.2020)

פחות מומלץ.
אני ממליצה לך לרשום "קוואקר" בחיפוש באתר. יש המון מתכונים שאת יכולה להכין.

Avatar
מוריה (13:57 17.01.2020)

הי אפרת.
יש דרך להכין עם קמח במקום פירורי לחם?
אני מכינה את המתכון עם דג סול אם זה משנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:22 17.01.2020)

היי מוריה,
אני חושבת שציפוי קמח יותר מתאים אם מטגנים את הדג. לא ניסיתי באפיה.
שבת שלום 🙂

Avatar
אביגיל (12:42 3.01.2020)

אפשר אם קמח מצה?
[זה מה שיש בבית…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 3.01.2020)

נראה לי שכן.

Avatar
בתיה (12:41 26.12.2019)

הי אפרת, יש לי שאלה קצת טיפשית, איך מפשירים מושט קפוא מהסופר?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 26.12.2019)

דווקא שאלה חכמה 🙂
הכי מומלץ זה להפשיר במקרר. אם אין זמן, אפשר לשים בתוך קערה גדולה עם מי ברז (עם העטיפה).

Avatar
ספיר (08:25 29.11.2019)

אפשר לעשות את הציפוי הזה לסלמון?
יש שינוי בהכנה/אפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 29.11.2019)

אפשר. אני ממליצה להוסיף כף סילאן לתיבול, זה מוסיף טעם.
זמן אפיה עשוי להתארך ל20 דקות.

Avatar
שישי (23:59 15.09.2019)

היי אפרת,
אני מכינה ארוחה חלבית עם פסטה מוקרמת, לזניה (מהאתר שלך) ורביולי,
מה נראה לך יותר מתאים: הדג הזה או דג עם ירקות בתנור?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 16.09.2019)

הדג הזה יכול להיות מתאים.

Avatar
Chae (20:31 13.06.2019)

שלום רציתי לשאול האם לא צריך להשרות קודם עם לימון כדי להוציא את הטעם דג שיש במושט. בנוסף תודה על האתר הנפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 14.06.2019)

אם זה דג טרי שאין לו ריח חזק אז אין צורך.
אם יש לדג ריח אפשר להשרות לפני.

Avatar
שרה (19:26 26.04.2019)

מוצלח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 27.04.2019)

תודה שרה 🙂

Avatar
נטלי (15:57 24.03.2019)

תודה יקרה על מתכונים משמחים ומנצחים תצליחי בכל!
האם ברבוניות יתאימו במתכון הזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 24.03.2019)

כן אפשר.
שבוע נפלא 💜

Avatar
חני (23:09 2.03.2019)

רצינו
ברצוני נו

ברצוננו בבקשה לשאול מה עושים על מנתו

אנו משתמשים בפילה סלומון טרי שאנו מקפיאים למרות שאנו משרים אותו בלימון או חומץ ומלח ומים, זמן די ארוך,עדיין יש לו טעם דגי ביותר. האם זה בגלל שהוא יותר משבועיים במקפיא?
ואם זקוקים לכמות די גדולה של דגים, מה עושים? הולכים כל שבועיים לקנות דגים לשבועיים? (זה קצת מסובך כי אין לנו חנות קרובה עם דגים ואנו מזמינים משלוח שהוא גם זול יותר בחנות מסוימת). זה דג די יקר וחבל פשוט לזרוק אותו לפעמים לאחר שהכנו אותו.
תודה רבה.

אגב, הכנו את עוגת התפוז ושוקולד שלך ומאד נהנינו. אבל, השכבה התחתונה עם הקקאו כמעט ולא היה חומה, אולי כי היתה( קצת יותר גדולה מהשכבה התפוזית העליונה? שוב תודה!

שים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 3.03.2019)

היי חני,
רצוי להקפיא סלמון טרי עד שבוע. מעבר לשבוע במקפיא הדג עדיין טוב למאכל אך הטעם מתחיל להפגע.
כדאי גם להפשיר את הדג לילה לפני במקרר.
אני מציעה לתכנן מראש ואם אתם קונים כמות גדולה אז באותו יום להכין חלק מהכמות (או לשמור במקרר ולהכין יום למחרת) וחלק להקפיא למשך שבוע.
לגבי העוגה, אם רוצים יותר שכבה חומה אפשר לצקת קודם את הבלילה הבהירה ומעליה את החומה.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
לאה (16:58 13.01.2019)

היי אפרת
האם המתכון הזה הולך עם דג סול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 13.01.2019)

כן.

Avatar
נוי (14:19 11.12.2018)

תודה על המתכונים 🙂
צריך לעטוף את התבנית בנייר כסף ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 11.12.2018)

לא, אין צורך.

Avatar
שרית (11:20 11.12.2018)

האם כדאי להשרות את הדג במיץ לימון לפני השימוש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 11.12.2018)

מספיק להשרות 5 דקות.

Avatar
ג'וזי (17:15 28.11.2018)

צריך לשטוף את הפילטים לפני ההכנה?
אם יש עור צריך להוריד אותו? אם כן איך? אם לא איזה צד עדיף שיהיה כלפי מעלה זה עם העור זה זה הבלי?
זה שמתבלים ומצפים רק צד אחד את העליון ולא את התתון זה בסדר? לא צריך לצפות ולתבל את שני הצדדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 28.11.2018)

לא.
לא. הצד עם העור למטה.
כן.
אין צורך.

Avatar
רבקה (01:21 28.11.2018)

שום כתוש קפוא זה בסדר? פטרוזיליה יבשה זה בסדר ואם כן כמה לשים? פרורי לחם ללא גלוטן זה בסדר ואם כן כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 28.11.2018)

שום כתוש קפוא זה בסדר. גם פירורי לחם ללא גלוטן (אותה כמות).
אפשר לשים חצי כפית פטרוזיליה יבשה.

Avatar
סיון (18:07 16.10.2018)

היי 🙂
יש תמונה של פחזניות חחחחחח

Avatar
גאולה (13:55 14.10.2018)

אפרת האלופה!!!!!!!!!!
רציתי לומר לך שאין על האתר שלך הוא מגוון לנו את החיים!
עשי חיל!!!
ולשאלה: איזו תוספת תהיה מתאימה למתכון הזה?
תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 14.10.2018)
Avatar
ויקטור (17:11 11.10.2018)

תודה רבה
יצא מצוין
מתכון קל וטעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 11.10.2018)

תודה ויקטור 🙂

Avatar
שרית (08:13 11.10.2018)

זה לא יצא יבש?
צריך רוטב..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 11.10.2018)

היי שרית,
המתכון הזה ספציפית הוא בלי רוטב. החלק החיצוני אמור להיות קצת פריך כאשר הדג יוצא עסיסי ורך מבפנים.

Avatar
אקרמן רעיה (13:19 8.10.2018)

שלום אפרת האם את הדג מצפים רק למעלה או משני הצדדים. תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 8.10.2018)

היי רעיה,
אם זה דג שיש בו עור בחלק התחתון אז רק מלמעלה.

Avatar
דנה (23:20 7.10.2018)

ניתן להשתמש בתבלין כוסברה/פטרוזיליה במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 8.10.2018)

כן. אפשר לשים חצי כפית תבלין פטרוזיליה או כוסברה (אפשר גם לשלב).
יום נפלא 🌺

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.